The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
kha1
Senior Member

Od: 07.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 07.06.2011, 15:19
madziar napisał(a):Wyświetl post
a nie uwazasz ze cana za Wasyla sporo wygorowana?
Ja się spodziewałem, że klub będzie chciał za niego 1,5-2mln €, więc kiedy widzę kwotę 500 tys, to jestem zszokowany. Za takie pieniądze on powinien trafić do Wisły z miejsca!
Odpowiedz cytując
WiślakMyślenice
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 07.06.2011, 15:21
Cytat:
Myślisz, że o wszystkich wiemy? Mówię o sytuacji, w której dyrektor sportowy nie może normalnie pracować, bo RN blokuje transfery, nie pozwalając na prowadzenie normalnej, zdrowej polityki kadrowej za którą odpowiada dyrektor sportowy. Mam wątpliwości, czy profesjonalista będzie chciał nadal pracować w takim klubie. Ja w każdym radzę nie widzę Valkxa w takiej roli.
Valckxa jak już coś

To raz. Dwa- jeżeli RN blokuje transfery, to chyba jedynym tego powodem jest zbyt mała ilość $ na transfery/kontrakty zawodników. Nawet przypuszczając, iż RN leci sobie w kulki i łamie punkty w kontrakcie Valckxa, to i tak sobie po prostu j*bnąć robotą nie może (chyba, że RN to Rada Frajerów i wręczyli mu do podpisu kontrakt marzeń [czy taki jak w fmie- kiedy się znudzi zabawa, walniesz robotę]).

Holendrzy wiedzą co robią, konsekwentnie realizując stawiane przed sobą cele. Jeżeli ktokolwiek miałby stracić w najbliższym czasie pracę, to właśnie któryś z członków/członkowie Rady Nadzorczej. Cupiał od momentu sukcesów Dana zaczął mądrzeć. Trochę późnawo, ale lepiej późno niż wcale.
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."

Odpowiedz cytując
prezes85
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 07.06.2011, 15:21
kha1 napisał(a):Wyświetl post
Ja się spodziewałem, że klub będzie chciał za niego 1,5-2mln €, więc kiedy widzę kwotę 500 tys, to jestem zszokowany. Za takie pieniądze on powinien trafić do Wisły z miejsca!
taaa jasne
szczególnie że tyle średnio kasy wydajemy na sezon
jakbyśmy kupowali co okienko jednego piłkarza za 1 mln euro to zdobywalibyśmy mistrzostwo Polski z ilością 80 punktów na sezon i gralibyśmy co rok co najmniej w grupie Ligii Europejskiej
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 07.06.2011, 15:23
jova napisał(a):Wyświetl post
Wręcz przeciwnie. Myślę, że nic nie wiemy i w związku z tym nie rozumiem czemu mają służyć Twoje wywody. Równie dobrze może się okazać, że poza Baszczem i jakimiś bardzo drogimi transferami nic nie jest blokowane. Czemu zakładasz najczarniejszy scenariusz i piszesz o nim jakby był faktem?
poczekaj bo sie pogubiłem.
Możesz mi podać info ze transfer Baszcza został zablokowany ? imho transfer jest blokowany wtedy gdy jest dla szefa nieopłacalny etc.
Co innego jeśli z Baszczem by sie nie dogadali ,ale skoro napisałes ze zablokowali mozesz podać mi info bo nie znam szczegółów jak widać.

Oczywiście ze nie wiemy nic, jedyne co mozemy to domniemywać ale skoro z Wasylem tyle czasu gadaliśmy i nie znaleźliśmy złotego środka to moge domniemywać negaatywnie niz pozytwynie.
I nie przypominajcie mi poprzedniego okienka bo te okienka sie diametralnie różnia.Dlaczego?:
-SV czy tez BB mowili ze nowymi pilkarzami interesuja sie juz od ...Lutego. Skoro sami tez strzelili sobie w stopę deklarując chęc posiadania gotowej kadry na 11.06 to coś musi byc nie tak, gdyż jest 7 i na razie jest powazny temat tylko Ilieva.
Ale teraz słodkie pierdzenie sie zaczyna, długie wywiady Stana jak to jest jak moze byc, oczywiscie konkretów brak. Dzis wrzucili filmik o Maaskancie, super.Czasem odnosze wrazenie ze jestem po prostu zgrabnie ładnie przygotowywany na to że nowych pilkarzy nie zobacze, i sam musze sie utwierdzic w przekonaniu ze ten trener z tą druzyna ktora posiadamy osiagnie jeszcze jakiś sukces.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 07.06.2011, 15:25
Wręcz przeciwnie. Myślę, że nic nie wiemy i w związku z tym nie rozumiem czemu mają służyć Twoje wywody. Równie dobrze może się okazać, że poza Baszczem i jakimiś bardzo drogimi transferami nic nie jest blokowane. Czemu zakładasz najczarniejszy scenariusz i piszesz o nim jakby był faktem?
Ponieważ docierają do mnie informacje wskazujące na możliwość realizacji właśnie takiego scenariusza i jak wiadomo, nie tylko do mnie. Nie sposób też zapominać o tradycyjnym zachowaniu się Cupiała i jego polityce po każdym zdobyciu tytułu mistrzowskiego. Nigdy nie było ono impulsem do dalszych inwestycji i poprawy sytuacji całego klubu, wręcz przeciwnie.

Też chciałbym wierzyć i łudzić się, że tym razem będzie inaczej. Ale póki co nic na to nie wskazuje.

Wszyscy czekamy. Oby nie na darmo.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 07.06.2011, 15:27
prezes85 napisał(a):Wyświetl post
taaa jasne
szczególnie że tyle średnio kasy wydajemy na sezon
jakbyśmy kupowali co okienko jednego piłkarza za 1 mln euro to zdobywalibyśmy mistrzostwo Polski z ilością 80 punktów na sezon i gralibyśmy co rok co najmniej w grupie Ligii Europejskiej
Oczywiście.
1.5 mln euro to minimum 82 pkt i 7 pkt w fazie grupowej LE.
2.5 mln euro to minimum 84 pkt i ponad 70 strzelonych bramek w lidze oraz co namniej 1/8 finału LE.
4 mln euro to minimum faza grupowa LM
7 mln euro to co namniej ćwierćfinał LM.

Skąd się tacy ludzie biorą?
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
tupet
Senior Member

Stary 07.06.2011, 15:28
A wystarczyło by w kwietniu zapytać Wasyla ile byś chciał 500 tyś e tyle nie mamy nara miłego dnia i po temacie niem smrodu w czerwcu
Odpowiedz cytując
sanderuss
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2006

Stary 07.06.2011, 15:28
szprotson napisał(a):Wyświetl post
Ale teraz słodkie pierdzenie sie zaczyna, długie wywiady Stana jak to jest jak moze byc, oczywiscie konkretów brak. Dzis wrzucili filmik o Maaskancie, super.Czasem odnosze wrazenie ze jestem po prostu zgrabnie ładnie przygotowywany na to że nowych pilkarzy nie zobacze, i sam musze sie utwierdzic w przekonaniu ze ten trener z tą druzyna ktora posiadamy osiagnie jeszcze jakiś sukces.
Albo wszystkie sprawy ida w dobrym kierunku, Holendrzy sa zadowoleni ze wyciekow do prasy nie ma i nowych zawodnikow przedstawia wkrotce. A nasza biedna gromadka nie mogac odnalezc zadnych nowosci w Faktach czy Super Expresach szaty drze i wieszczy upadek Wisly.
Tak tez chyba moze byc, nie?
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 07.06.2011, 15:31
sanderuss napisał(a):Wyświetl post
Albo wszystkie sprawy ida w dobrym kierunku, Holendrzy sa zadowoleni ze wyciekow do prasy nie ma i nowych zawodnikow przedstawia wkrotce. A nasza biedna gromadka nie mogac odnalezc zadnych nowosci w Faktach czy Super Expresach szaty drze i wieszczy upadek Wisly.
oczywiscie ze tak.
tyle ze nie kazdy ma informacje z faktu czy innych gazet/poratli.

Odpowiedz cytując
WiślakMyślenice
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 07.06.2011, 15:32
Cytat:
Nigdy nie było ono impulsem do dalszych inwestycji i poprawy sytuacji całego klubu, wręcz przeciwnie.
Wypłaty ogromnych premii mistrzowskich, mała gratyfikacja pieniężna za tytuł, zgodzę się.

Cytat:
Ponieważ docierają do mnie informacje wskazujące na możliwość realizacji właśnie takiego scenariusza i jak wiadomo, nie tylko do mnie. Nie sposób też zapominać o tradycyjnym zachowaniu się Cupiała i jego polityce po każdym zdobyciu tytułu mistrzowskiego. Nigdy nie było ono impulsem do dalszych inwestycji i poprawy sytuacji całego klubu, wręcz przeciwnie.
Tylko że Cupiał cały czas mądrzeje. Ponowne zatrudnienie Basałaja i ściągnięcie Holendrów to pierwszy krok. Z diametralnie przebudowanym składem Maaskant miał zdobyć MP. Zdobył? Ano zdobył. 4-0 z Legią, przełamanie złej passy z Lechem (1-0), dwie wygrane nad sąsiadką (1:0 x2). Teraz Valckx. Miał ściągnąć w przerwie zimowej 2-3 zawodników, którzy będą wzmocnieniem składu, a nie tylko uzupełnieniem. Ściągnął? Ano ściągnął (Pareiko, Melikson, Genkov). Jeszcze teraz mieli więcej czasu na poszukiwania i obserowania zawodników.

Cytat:
Też chciałbym wierzyć i łudzić się, że tym razem będzie inaczej. Ale póki co nic na to nie wskazuje.
Tego "nic" jest trochę za dużo w moim poście.

Cytat:
A wystarczyło by w kwietniu zapytać Wasyla ile byś chciał 500 tyś e tyle nie mamy nara miłego dnia i po temacie niem smrodu w czerwcu
Marketing, kolego. Marketing.

Cytat:
Otóż to. Nie tak dawno przecież nie mieliśmy klasowego bramkarza (Pareiko), rozgrywającego, bo Garguła był i jest "cieniem samego siebie" (Melikson), a już w ogóle dramat, bo ostatniego napastnika sprzedali (Oczoj*bnego). Zaufajcie Holendrom, bo warto. Dotychczasowe działania (fakty!) świadczą na ich korzyść.
Powód: posty powyżej
Ostatnio edytowane przez WiślakMyślenice : 07.06.2011 o godz. 15:36.
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."

Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Stary 07.06.2011, 15:35
Markus napisał(a):Wyświetl post

Wszyscy czekamy. Oby nie na darmo.
Powiedz mi, czy nie jest Tobie zwyczajnie głupio po tym co wygadywałeś w okienku zimowym? O tym wieszczeniu końca Wisły? Czy nawet takie wygłupienie sie nie jest w stanie spowodować, że przestaniesz krytykować politykę transferową do momentu jak będzie okienko zbliżało się ku końcowi?
Ostatnio edytowane przez mr_kwolf : 07.06.2011 o godz. 15:41.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
Sędzia
Senior Member

Stary 07.06.2011, 15:36
Myślisz, że o wszystkich wiemy? Mówię o sytuacji, w której dyrektor sportowy nie może normalnie pracować, bo RN blokuje transfery, nie pozwalając na prowadzenie normalnej, zdrowej polityki kadrowej za którą odpowiada dyrektor sportowy. Mam wątpliwości, czy profesjonalista będzie chciał nadal pracować w takim klubie. Ja w każdym radzę nie widzę Valkxa w takiej roli.
To jednak właściciel klubu, poprzez RN (która w końcu, jak sama nazwa wskazuje, jest od nadzorowania) określa ramy, w jakich może się poruszać dyrektor sportowy.

Stan jest wynajętym fachowcem i ma realizować to, do czego się zobowiązał, w granicach określanych przez szefa. Mam poważne wątpliwości, czy pomysł zatrudnienia Wasilewskiego z pensją np. dwukrotnie większą niż ktokolwiek dotychczas, jest sensowny (a takie były informacje).

Jestem jak najbardziej za wzmocnieniami, ale gdy widzę, jak lekką ręką niektórzy wydają 500 tys. euro na zakup zawodnika, który za rok gry zarobi 500 tys. euro (wedle tych niektórych), to chciałbym uświadomić, że to jest w sumie być może ten jeden milion euro, który mamy na wszystkie transfery. W takiej sytuacji lepiej wziąć trzech - czterech darmowych graczy z pensją 300 - 250 tys euro, niż jednego Wasilewskiego.

Weźcie pod uwagę, że zmieniła się sytuacja ze stadionem i być może po prostu scenariusz "zdobywania LM" jest już nieaktualny. Jeśli wzmocnienia przed LM miałyby się odbyć kosztem zachwiania stabilności klubu w razie ewentualnego braku awansu, to ja nie chcę żeby ktokolwiek ryzykował przyszłością Wisły.
Miała być demokracja, a tu każdy ma własne zdanie - Lech Wałęsa
Odpowiedz cytując
wiertar
Senior Member

Stary 07.06.2011, 15:44
niczego się nie nauczyliście co okienko to samo... z wielkiego podniecania bo fakt napisał że Wisła ma 6 mln euro na transfery do wiązania wezła na szubienicy bo superekspres napisał że Wasilewski nie dla nas. Mało kto wie co tak na prawde w klubie knują. przecież 90% tych historyjek o transferach Wisły pojawiające się na tych wszystkich onetach, faktach, se i innych z dupy wyjętych portalach biorą się właśnie z tego forum lub z innych Wiślackich stron.

wystarczy napisać że interesujemy się Ntizabonkizą bo mówił mi kumpel którego mam jest sprzątaczką na stadionie i na drugie dzień pojawi się tytuł: Wisłą sięga po czarnoskórego gracza z Cracovii!!! tekst oczywiście będzie się zaczynał od słów jak udało nam się nie oficjalnie dowiedzieć... a pod artykułem będzie napisane: źródło własne

dajcie sobie na wstrzymanie bo właśnie dzięki naszej głupocie takie media żyją, tania sensacja zawsze najlepiej się sprzedaje... .... wie czy np. temat z Wasilewskim nie jest już aktualny od miesiąca, tylko że teraz akurat pojawiła się ta informacja, bo media nie mają o czym pisać, gdyż z klubu żadne informacje nie wypływają

popatrzcie się na sprawe Chaveza... codziennie obrót o 180 stopni. w jeden dzień Chavez jest już jedną nogą w Turcji, na nastęspny już się dogadał z Wisła która na będzie 6o % zawodnika, by dziś napisać żę Chavez podpisze kontrakt w Premiership...

propnuje troche lodu na ochłode bo naprawde pogoda daje się co poniektórym we znaki...
Jechałeś gdzieś kiedyś na 90 minut Po klimat trybun na wyjazdach byłeś ilu dobra oprawa i ekipa w dobrym stylu, tygiel emocji choć pełno s****ysynów, chce abyś zdech i choć wynik w plecy, śpiewasz dalej zdarte gardło cię leczy, to niby parę liter, parę piłkarzy wiesz niby w polskiej lidze nic się nie zdarzy wiesz, ale gdy płona race śpiewają trybuny znowu wygramy nie ważne u nas czy u nich, poczucie dumy gdy tamci mówią o nas to dla tych co zarywaja życie na stadionach...
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary 07.06.2011, 15:51
mr_kwolf napisał(a):Wyświetl post
Powiedz mi, czy nie jest Tobie zwyczajnie głupio po tym co wygadywałeś w okienku zimowym? O tym wieszczeniu końca Wisły? Czy nawet takie wygłupienie sie nie jest w stanie spowodować, że przestaniesz krytykować politykę transferową do momentu jak będzie okienko zbliżało się ku końcowi?
Proszę wskaż mi cytat, w którym mówiłem zimą "o końcu Wisły". Że na pewno nastąpi itd.

Wskaż mi moje błędy w ocenie wartości zarządzania klubem w ostatnich latach. W ilu sprawach ja miałem rację, a w ilu Ty?

Czy Tobie nie jest choć odrobinę głupio tak kłamać i szufladkować ludzi?

Obecnego okienka jeszcze nie oceniam - nawet się nie zaczęło. Piszę jedynie o obecnej sytuacji. Jak każdy na forum.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
jova
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 07.06.2011, 15:54
poczekaj bo sie pogubiłem.
Możesz mi podać info ze transfer Baszcza został zablokowany ?
"Warunki, które zaproponował mi dyrektor sportowy Białej Gwiazdy, były przez mnie zaakceptowane, choć były to dużo mniejsze pieniądze niż te, które zarabiałem w Grecji. Dyrektor powiedział mi, że trener jest na tak. Ale decyzja została zablokowana już na górze, najprawdopodobniej przez zarząd. Było kilku przeciwników."
http://www.sports.pl/Pilka-nozna/Mar...471,1,717.html
Oczywiście ze nie wiemy nic, jedyne co mozemy to domniemywać ale skoro z Wasylem tyle czasu gadaliśmy i nie znaleźliśmy złotego środka to moge domniemywać negaatywnie niz pozytwynie.
OK, ale co daje podstawy by pisać "o sytuacji, w której dyrektor sportowy nie może normalnie pracować, bo RN blokuje transfery, nie pozwalając na prowadzenie normalnej, zdrowej polityki kadrowej za którą odpowiada dyrektor sportowy"?
Moim zdaniem to jest nieuzasadnione.

Poza tym Wasilewski to nie jest drugi Marcelo czy inny Melikson. Mówimy o wiekowym i bardzo drogim zawodniku, który dochodzi do formy po poważnej kontuzji. To nie jest okazja, z której trzeba skorzystać.
Widać te informacje nie są zbyt szczegółowe, skoro nie potrafisz wskazać tych zablokowanych decyzji. Ograniczanie wydatków nie jest równoznaczne z "wetowaniem każdego wartościowego pomysłu dyrektora sportowego". Nie masz podstaw by pisać o tych skrajnie pesymistycznych hipotetycznych sytuacjach jakby były pewnikami.
Odpowiedz cytując
AgresywnyChomik
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 07.06.2011, 15:59
Dosc! Mam dosc jak widze stale narzekanie, to zle tamto zle tu transfer zablokowany. Jak nie macie pewnego info to nie piszcie nic bo jest to tylko podjudzanie, nic wiecej. To ze media strzelaja na prawo i lewo slepakami jest jak dla mnie super, mam doskonaly ubaw z tych "dzienikarzy" ktorzy mieli info od rodzimych "manago" i rodzili "artykuly" tylko po to aby podbic cene. Nikt nic nie wie i to jest piekne w swojej prostocie. W Wisle dzis transfery zalawia sie po cichu, bez zbednego szumu i rozglosu - profesjonalnie. Jesli komus nie odpowiada ten stan rzeczy to chetnie polece dobrego specjaliste.

P.s. Jesli bym mogl to sam zawetowalbym transfer Baszczynskiego.
P.s2. Chyba pierwszy raz zgadzam sie z jova.
Ostatnio edytowane przez AgresywnyChomik : 07.06.2011 o godz. 16:01.
Malinowy król malowanych róż
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 07.06.2011, 16:01
dzięki, tego o Baszczu nie widzialem nie czytałem,.
Cytat:
OK, ale co daje podstawy by pisać "o sytuacji, w której dyrektor sportowy nie może normalnie pracować, bo RN blokuje transfery, nie pozwalając na prowadzenie normalnej, zdrowej polityki kadrowej za którą odpowiada dyrektor sportowy"?
Moim zdaniem to jest nieuzasadnione.
a czy sytuacja w ktorej MB byl dogadany i RN zablokowała jego transfer, to nie jest wlasnie sytuacja w ktorej dyr. sportowy nie moze normalnie pracować?

Odpowiedz cytując
prezes85
Senior Member

Stary 07.06.2011, 16:06
Oczywiście.
1.5 mln euro to minimum 82 pkt i 7 pkt w fazie grupowej LE.
2.5 mln euro to minimum 84 pkt i ponad 70 strzelonych bramek w lidze oraz co namniej 1/8 finału LE.
4 mln euro to minimum faza grupowa LM
7 mln euro to co namniej ćwierćfinał LM.

Skąd się tacy ludzie biorą?
no to taka zagadka
jakich piłkarzy Wisła kupiła za 1 milion euro i jakie z tymi piłkarzami osiągnęła sukcesy międzynarodowe i krajowe?
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary 07.06.2011, 16:11
[I]" Nie masz podstaw by pisać o tych skrajnie pesymistycznych hipotetycznych sytuacjach jakby były pewnikami.
A gdzie piszę, że ów czarny scenariusz na pewno się ziści ze wszelkimi możliwymi szczegółami jako pewnik?
Jedni uważają, że umocnienie się Reszczyńskiego i wetowanie transferów przez RN nic nie znaczy. Ja uważam, że to zły sygnał na przyszłość, który jak wszystko ma i będzie jeszcze miał swoje konsekwencje.
(...)
"
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Stary 07.06.2011, 16:13
no to taka zagadka
jakich piłkarzy Wisła kupiła za 1 milion euro i jakie z tymi piłkarzami osiągnęła sukcesy międzynarodowe i krajowe?
Liczba mnoga jest tutaj chyba nieodpowiednia bo z tego co mi wiadomo to kupiła za takie pieniądze tylko Żurawskiego. Ale to nieważne. Ty naprawde nie załapałeś sensu mojego postu czy tylko udajesz?

dzięki, tego o Baszczu nie widzialem nie czytałem,.

a czy sytuacja w ktorej MB byl dogadany i RN zablokowała jego transfer, to nie jest wlasnie sytuacja w ktorej dyr. sportowy nie moze normalnie pracować?
Dyrektor Sportowy ma prawo nie wiedziec o pewnych niuansach, dlatego nie ma co dziwić się takich a nie innych sytuacji. Znaczy jakby sobie Valckx zażyczył Cabaja to też byś mu przyklasnął bo "przecież trzeba mu dać swobode"? Widać Cupiał nie życzył sobie Baszcza z powrotem w drużynie (nieraz pisano na forum o chęci pozbycia się wszystkich winnych za Valerenge i Tbillisi). Nie po to nie pozwolił (nie zyczył sobie) przedłużenia kontraktu z nim, żeby go teraz przyjmować z otwartymi rękoma.

@Markus - Będe miał wieczorem chwile czasu to pokaże ci pare kwiatków z czasów gdy sezon lub przerwa zimowa była w pełni.
Odpowiedz cytując
Enrico2000
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 07.06.2011, 16:16
Każdy by z nas chciał żeby Klub mógł wydać te sławne 6 mln euro na transfery. Bo wydanie takich pieniędzy z głową napewno przyblizyło by Wisłę do LM. Ale rzeczywistość jest zupełnie inna. Cupiał od lat stara się NAJMNIEJSZYM kosztem awansować z Wisłą do jakichkolwiek pucharów, a jak to wychodzi wiemy najlepiej. Do końca tego nie rozumiem, chce awansu, ale nawet po zdobyciu mistrza inwestycji brak, boi się wydać więcej kasy, więc ciężko zrozumieć czy on sam nie wierzy w możliwość awansu czy co. Jeśli nie ma się chęci zainwetsowania pieniędzy mając takich gości jak Valx i Maaskant to pozamiatane. I żadne odkładanie tego na później nie ma sensu, bo kto wie czy za rok znów Wisłą będzie miała szansę na walkę o LM.
Może jestem tutaj w mniejszości, ale w ten skład nie wierzę.
Wszystkie akcje fachowe kojarza sie z KRAKOWEM !!!!
Odpowiedz cytując
AgresywnyChomik
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 07.06.2011, 16:18
A gdzie piszę, że ów czarny scenariusz na pewno się ziści ze wszelkimi możliwymi szczegółami jako pewnik?
Jedni uważają, że umocnienie się Reszczyńskiego i wetowanie transferów przez RN nic nie znaczy. Ja uważam, że to zły sygnał na przyszłość, który jak wszystko ma i będzie jeszcze miał swoje konsekwencje.
Markus napisze Ci wprost bo inaczej chyba nie rozumiesz, chuja wiesz tak samo jak kazdy z nas a pisanie i opieranie sie na poszlakach nie jest niczym innym tylko jatrzeniem i wyglada tak jakbys pragnal zeby wszystko w Wisle .......nelo abys po tapnieciu mogl napisac "A nie mowilem".

Jesli beda transfery do Wisly licze na Twoja rzetelna i wyczerpujaca ocene pracy Reszczynskiego.
Ostatnio edytowane przez AgresywnyChomik : 07.06.2011 o godz. 16:21.
Malinowy król malowanych róż
Odpowiedz cytując
jova
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 07.06.2011, 16:19
Mówimy o pojedynczej sytuacji, w której zablokowano transfer, bo prezesi nie chcieli powrotu konkretnego zawodnika do klubu. Trzeba też zauważyć, że prezesi znali charakter Baszcza lepiej niż trener i dyrektor sportowy.
To nie są okoliczności, które będą często zachodziły w przyszłości. Markus wyraźnie pisze o sytuacji, w której blokowanie transferów będzie normą, a nie szczególnym przypadkiem:
"Mówię o sytuacji, w której dyrektor sportowy nie może normalnie pracować, bo RN blokuje transfery, nie pozwalając na prowadzenie normalnej, zdrowej polityki kadrowej za którą odpowiada dyrektor sportowy."
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Stary 07.06.2011, 16:19
Proszę wskaż mi cytat, w którym mówiłem zimą "o końcu Wisły". Że na pewno nastąpi itd.

Wskaż mi moje błędy w ocenie wartości zarządzania klubem w ostatnich latach. W ilu sprawach ja miałem rację, a w ilu Ty?

Czy Tobie nie jest choć odrobinę głupio tak kłamać i szufladkować ludzi?

Obecnego okienka jeszcze nie oceniam - nawet się nie zaczęło. Piszę jedynie o obecnej sytuacji. Jak każdy na forum.
Całkowicie popieram głosy, że sprzedaż Brożków będzie koronnym dowodem na dalszą kontynuację szkodliwej dla Wisły polityki sportowo-finansowej trwającej niezmiennie przez ostatnie lata. Ona i strategia Cupiała się nie zmienia, zmieniają się tylko twarze firmujących ją ludzi. Teraz są nimi Holendrzy.

Filozofia sprzedajemy najlepszych i co się da, ściągając w ich miejsce dużo gorsze piłkarskie półprodukty nadal obowiązuje. Schemat jest powielany w każdym okienku transferowym, a momentom oddawania wiodących zawodników jak zawsze towarzyszy nagły wysyp ciekawych nazwisk przymierzanych do klubu, którzy oczywiście potem "z różnych powodów" na Reymonta nie trafią. Zamiast nich ściągnie się jedynie kilka "zapchajdziur". Naiwni kibice nadal kupują ten schemat, więc klub go co okienko wciąż z zadowoleniem powiela mydląc wszystkim oczy.

Zgadzam się tęż, że Maaskant zapewne został wprowadzony w błąd przez Cupiała podobnie jak Petrescu. Tutaj też jest wiele podobieństw.

Czekam na jakieś przeprosiny. Amen.

Tak na deser, fragment rozmowy:

Jeśli dla polityki kadrowej Wisły szczytem marzeń ma być kontraktowanie piłkarzy klasy Pawełka, to niestety ale z tradycyjnym drżeniem należy oczekiwać owoców kolejnego okna transferowego.
Orson napisał(a):Wyświetl post
a kto z klubu powiedzial ze szczytem marzen ma byc zakontraktowanie pilkarzy klasy Pawelka o wszechwiedzacy Markusie?
Nie trzeba być wszechwiedzącym by widzieć, kto był/jest obecnie dla klubu numerem 1 na pozycji bramkarza i kogo w pierwszej kolejności klub nadal chciałby tam mieć.
Też dość ciekawy punkt widzenia. Znaczy dalej twierdzisz, że Valckx wolałby Pawełka od Pareiko?
Odpowiedz cytując
Bialix
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 07.06.2011, 16:20
Ech tam biadolenie. Czekać cierpliwie, w końcu coś powiedzą, a tak to tylko się nakręcacie Ja tam ufam Stanowi. To spec, a spece znani są z tego, że mają łby na karkach. I gitara
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Stary 07.06.2011, 16:23
jest spora szansa na awans do LM, aż tak mocne drużyny w 4 rundzie na Nas nie czekają więc myśle że Boguś da troche grosza i wzmocni zespół.Przynajmniej niech wykupią Chaveza,Cikosa i Siwakowa.Za darmo sprowadzic Nolla na lewą obrone i na skrzydło Illieva
Ostatnio edytowane przez AYALA : 07.06.2011 o godz. 16:28.
Odpowiedz cytując
delukas96
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 07.06.2011, 16:26
markowywislak napisał(a):Wyświetl post
najbardziej niepokoi ta ciszaaaaa;/
Brak nowych wiadomości = dobra wiadomość. Nie powinniśmy się podniecać każdym, rzuconym przez media nazwiskiem. Wymyślają jakichś RvN-ów i innych gwiazdorów, tylko po to, żeby zwiększyć swoją poczytność (vide Fakt - puścił plotę o RvN-ie i o 6 mln ojro na transfery).
Nie zapominajmy o tym, że do magicznej daty 10.06 (czy tam 12.06) zostało jeszcze trochę czasu. Transfery będą, co z tego, że dzień-dwa później? Ważne, że będą. Poza tym, skąd możemy wiedzieć czy Stan nie przedstawi wszystkich zawodników razem? Będzie dobrze, ja w to bardzo mocno wierzę.
Odpowiedz cytując
prezes85
Senior Member

Stary 07.06.2011, 16:26
Liczba mnoga jest tutaj chyba nieodpowiednia bo z tego co mi wiadomo to kupiła za takie pieniądze tylko Żurawskiego. Ale to nieważne. Ty naprawde nie załapałeś sensu mojego postu czy tylko udajesz?
A ile Kosowski kosztował jak przechodził z Górnika kibicu?

Sam nie złapałeś mojej wypowiedzi. Jakbyśmy co okienko kupowali jednego piłkarza za 1 mln euro to kadra byłaby bardzo mocna od lat.

A tak od momentu sprzedaży Uche, Szymkowiaka, Żurawskiego, Franka, wypożyczeniu Kosowskiego ciągle się osłabiamy.
Odpowiedz cytując
CMSNero
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 07.06.2011, 16:30
no z tym Chevezem to pojechali po bandzie - wiekszej niekompetencji mediow to chyba jeszcze nie bylo - jak gosc w tydzien potrafi zerwac rozmowy z Wisla by dogadac sie z Turkami a potem zrywa z Turkami bo dogadal sie z Wisla po czym jednak wroci do Hondurasu bo z tamtad latwiej do premier trafic ... a byl juz dogadany z Legia i cos z LKS-em bylo - mysle ze kolejnym jego przystankiem moze byc jakis sredniak bundesligi , ale to dopiero po informacjach ze jednak dogada sie z Wisla ....

ogolnie jest niezla konspiracja i w sumie nic nie wycieka , a transfery beda na 100% i zapewne dobre , gwarancje na to mamy w postaci dyrektora klasy swiatowej...(
Ostatnio edytowane przez CMSNero : 07.06.2011 o godz. 16:44.
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Stary 07.06.2011, 16:31
A ile Kosowski kosztował jak przechodził z Górnika kibicu?

Sam nie złapałeś mojej wypowiedzi. Jakbyśmy co okienko kupowali jednego piłkarza za 1 mln euro to kadra byłaby bardzo mocna od lat.

A tak od momentu sprzedaży Uche, Szymkowiaka, Żurawskiego, Franka, wypożyczeniu Kosowskiego ciągle się osłabiamy.
Nie nie nie, napisałeś że mielibyśmy mistrzostwo co roku i faze grupową LE. A to dwie różne rzeczy. Nie przekręcaj swojej wypowiedzi.

Jak trafił za milion euro to zwracam honor. Wydawało mi, że troche brakło do tej kwoty. Tak dla czystego sumienia, masz jakieś źródło czy opierasz się na swojej pamięci bo mnie to zaintrygowało.

Prosze bardzo:

http://www.gornikzabrze.pl/pl-news,n...sfer_ratunkowy

Kamil Kosowski za 1,8 mln marek do Wisły Kraków (1999).

Czyli to 920 tysięcy euro. Dobrze mi się wydawało, że nie przekroczono granicy 1 mln euro, KIBICU?
Ostatnio edytowane przez mr_kwolf : 07.06.2011 o godz. 16:37.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów