|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na: | |||
| Platforma Obywatelska |
|
68 | 10,66% |
| Prawo i Sprawiedliwość |
|
159 | 24,92% |
| Twój Ruch |
|
9 | 1,41% |
| Polskie Stronnictwo Ludowe |
|
6 | 0,94% |
| Sojusz Lewicy Demokratycznej |
|
17 | 2,66% |
| Solidarna Polska |
|
4 | 0,63% |
| Polska Razem |
|
37 | 5,80% |
| Kongres Nowej Prawicy |
|
165 | 25,86% |
| Ruch Narodowy |
|
97 | 15,20% |
| Dziękuje nie głosuje! |
|
76 | 11,91% |
| Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Takie proste zestawienie.
Znany juz powszechnie filmik i reakcja zakompleksionego narodu i nienawidzacej wlasnego kraju "artystycznej" pseudoelity: http://www.youtube.com/watch?v=-SaAZKC7vkQ A ponizej reakcja dumnego narodu i przedstawicieli tamtejszego swiata "artystow" (bardziej pasuje celebrytow): http://www.liveleak.com/view?i=5b0_1246924508 To jest temat na prace dla socjologow. Dlaczego w Polsce i USA tak odmienne sa reakcje na patriotyzm, rowniez w mediach przez przedstawicieli swiata muzyki w jakims programie rozrywkowym. ![]()
WISŁA PANY !!
|
|
|
|
Banita
Od: 11.2010
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2003
Offline |
|
|
orzeu, temat o którym wspominasz jest bardzo ciekawy, i nie da się go w jednym zdaniu opisać
raz, że ludziom znaczenia słów kompletnie się poprzestawiały dwa, że wielu wierzy miłość i pokój bez znoju łez (sami się domyślcie o co chodzi) PS. http://www.youtube.com/watch?v=UsvfM...&feature=share ;-) ![]()
|
|
|
|
P.N.R.I.
Offline |
|
|
Pray wycenie budowli nie podaje sie najtańszych czy najdozszych kwot tylko usrednione. Kosztorys architekta jest zazwyczaj na oko przy średnich cenach rynkowych. Jeśli budowlaniec ma tańsze rozwiązania, materiały itp to mu wyjdzie kosztorys niższy od szacowanego.
Jak ja wyceniam dom pom180 euro za stopę kwadr. to jest to kwota średnia na rynku w Dublinie. I znajdzie sie firma irl która zbuduje po 195 i Polska za 120. 300mln przy takiej skali inwestycji to może wcale nie być dużo. Prawo dużych i małych liczb. ![]()
Boia chi molla !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Odnośnie NP i ewentualnej likwidacji ZUS http://www.michalkiewicz.pl/tekst.php?tekst=1011
i fragment jak to pomysły UPR a obecnie NP są "niepoważne" Cytat:
.
Ostatnio edytowane przez cpc : 07.06.2011 o godz. 06:57.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2005
Offline |
|
Pomijam tutaj pewnie równie ważną kwestię, że najczęściej w komisjach przetargowych są krewni i znajomi królika nie mający pojęcia o tym co robią, z ewentualnie jakimś listkiem figowym pt. "profesjonalista", ale aby nie podpaść pod niegospodarność mieniem publicznym w praktyce głównym czynnikiem decydującym o wygraniu przetargu jest CENA. Tak było, jest i będzie - niezależnie czy rozstrzygałby o tym Tusk, Kaczyński czy Napieralski. Wynika to z przekonania, że przetargi są ustawiane - ale przecież dobrze "ustawiony przetarg" wystarczy zaprogramować na etapie SIWZ i w ten sposób ustawia sie przetargi. Dopóki nie naspi zmiana w prawie - przede wszystkim w komisjach przetargowych powinni znaleźć się kompetentni ludzie oraz przyjąć, że cena jest jednym z istotnych warunków, ale nie rozstrzygającym w 1 czy 2 rozdaniu, wówczas nie byłoby takich problemów jak opisał to Drozd. Jeżeli kosztorys opiewa na 1 mln zł, a pojawiają się 3 oferty: 500 tys, 750 tys i 800 tys zł to niekoniecznie ta najtańsza musi być najkorzystniejsza. ![]()
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Zauważ, że w tym co piszę nie ma co do zasady krytyki samych koncepcji (poza bzdurami co do sądownictwa), jest za to krytyka NP ze względu na ich nieumiejętność wprowadzania swoich koncepcji w życie, ze względu na brak kadr, doświadczenia itp. Te kwestie, które podnoszę, w zasadzie przesądzają, że ten program nie ma szans na realizacją, bo nawet w razie wygranej nie będzie miał kto ich realizować. Stąd ewentualnym rozwiązaniem byłoby pokazanie gotowych projektów, dzięki czemu można by pokusić się o ocenę, co ta partia potrafi, co ma gotowe i jakie są szanse. A co do innych partii, to już pisałem wcześniej - NP podobno jest inną partią, niż te, które są przy korycie, więc nie przystoi sympatykowi NP pisać, że u innych partii nie jest lepiej. --- Jeśli chodzi o partie skompromitowane, to są to przede wszystkim kwestie oceny, bo ja nie uważam, by Kaczyński się skompromitował. Wbrew wszelkim oczekiwaniom dość istotnie obniżył obciążenia fiskalne: 1) podatek dochodowy - na 18 i 32%, podniesione progi, zwiększona kwota wolna od podatków - wg. szacunków, przyjmując dane za 2008 r. w 2009 r. z PIT wpłynęło do budżetu ponad 9 mld zł mniej. http://wiadomosci.wp.pl/kat,1329,tit...l?ticaid=1c713 2) obniżenie składki rentowej - wg szacunków łącznie ok. 20 mld zostało/zostanie w kieszeniach podatników, 3) ulgi na dzieci (do 2016 r. wg szacunków 26 mld zł zostało/zostanie w kieszeniach podatników) 4) zniesiono podatek od spadków i darowizn wśród osób najbliższych Jak uważasz, że to jest kompromitacja tamtego rządu, to jak nazwać działalność publiczną i polityczną np. JKMa, który w życiu żadnego podatku nie obniżył?
Ostatnio edytowane przez Sędzia : 07.06.2011 o godz. 10:40.
![]()
Miała być demokracja, a tu każdy ma własne zdanie - Lech Wałęsa
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
http://krakow.naszemiasto.pl/artykul...?kategoria=663
19 czerwca. Fertnera 1. Każdy z dowodem na Kraków może zagłosować i przeciwstawić się orwellowskiemu prawu. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
równie dobrze można zagłosowac za bezpieczeństwem...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
||
Herra o "dumpingu" http://euro2012.onet.pl/wiadomosci/m...2,artykul.html
Ostatnio edytowane przez orzeu : 07.06.2011 o godz. 18:17.
![]()
WISŁA PANY !!
|
||
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Tusk w jednym z ostatnich wywiadów powiedział że dziś już by sie nie zgodził na organizacje w Polsce Euro bo zwyczajnie nie stac to
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ciekaw jestem jaki wpływ na scenę polityczną będą miały ostatnie ruchy Tuska, przyjęcie Arłukowicza i teraz koalicja z SdPl. Jak się zachowa część elektoratu bliższa Gowinowi, czy poprze PJN, czy część PO przejdzie do PJN, jak się zachowa SLD i jaki wpływ na wynik SLD będą miały te ruchy.
Są to może małe ruchy, ale potencjalnie może być to wstęp do znacznych przetasowań. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Dwa lata i się skapneli
A powiedz mi gdzie My mamy stadion, od początku wszyscy wiedzą że jest ......... i dalej go nie ma a nawet jest koncepcja żeby go Klub skończył bo miasto nie ma pieniędzy. Masz rację w jednej kwestii że do puki o wygranej w przetargu będzie decydować cena to będzie zawsze bajzel. Niestety jeśli o przetargu nie będzie decydować cena to wygrywać będą Ci co dadzą więcej w łapę. Kto więc jest winny wydaje mi się że My sami nie dorośliśmy jeszcze do zasad wolnorynkowych, na zachodzie w przetargach liczy się cena niestety żaden zachodni przedsiębiorca nie pomyślałby o tym żeby zanizyć kwotę albo zrobić przekręt bo już by go nie było. Cóż jeszcze dużo wody w "Wiśle" musi upłynąć |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
ps Za dwa lata minie 10 lat jak się tu zarejestrowałem. Ja pier*ole. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Online |
|
|
Bank Światowy przyznał Polsce 750 mln euro pożyczki
http://finanse.wp.pl/kat,111116,titl...wiadomosc.html A tymczasem. Policja i wojsko, straż pożarna i graniczna płacą 10 tys. zł dziennie komercyjnym stacjom diagnostycznym pojazdów, choć mają własne, tyle że nie mogą z nich korzystać. Winni są dwaj ministrowie, informuje "Dziennik Gazeta Prawna". http://finanse.wp.pl/kat,111116,titl...wiadomosc.html Co to do ..... ma znaczyć? Gdzie są dziennikarze którzy u Jarka potrafili wyszukać krzywo zawiązane buty? Przecież to jest wyprowadzanie pieniędzy z budżetu. Czy te prywatne stacje kontroli są wybierane w drodze przetargu? Po co jak braknie kasy to kredycik w MFW sprawę załatwi. I czasem niech komuś nie przyjdzie do głowy krytykować, bo to zachwiałoby naszym wizerunkiem w UE )![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Drozd;1107640
[url napisał(a):
![]()
...And Justice For All
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Online |
|
|
Co tam słowa, niech sobie płaczą że ich na ciuchy nie stać, może to najwyżej świadczyć o nich samych. Jednak oni tam nie kasują głodowej 8000 pensji za wizyty w TV, tylko za dbanie o obywateli poprzez stanowienie mądrego prawa. Więc jeżeli z ich opieszałości, nieudolności, niekompetencji czy innych ułomności wynika szkoda dla ogółu to powinni za to odpowiedzieć. A odpowiedzialne za to są media. Jak one nie robią tego do czego zobowiązuje konstytucja to polityki a zwłaszcza rzadzący robią co chcą. Bo nikt ich nie pilnuje. Nie mówiąc o Polskiej sytuacji kiedy to media pilnują, ale żeby ludzie się za dużo nie dowiedzieli. Bo by się nagle okazało że PiS i Jarek to jedyna szansa dla Polaków, a to tak być nie może.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Drozd, a na serio wierzysz, że Jarek przyjdzie i czarodziejską różdżką odmieni naszą rzeczywistość. Mimo, że wolałbym u sterach władzy PiS, niż PO (choć bardziej na zasadzie mniejszego zła), to bądźmy poważni - Jarek już rządził. Niezbyt długo i w niezbyt komfortowych warunkach, to fakt. Tak czy inaczej jakiejś większej różnicy jakościowej w rządzeniu nie widziałem. Nie zauważyłem, by rządzący zajmowali się w większym stopniu dobrem obywateli, niż swoim własnym. Podobnie jak teraz, było mnóstwo działań pod publiczkę (konferencje Ziobry, itp.). Nie udała się walka z patologiami życia społecznego w Polsce (niewykrycie Układu, co jest dla mnie raczej dowodem na nieudolność pisowskiej ekipy, aniżeli na nieistnienie tegoż). Tak samo jak teraz, rosła armia urzędników, wprowadzano bezsensowne przepisy. Przynajmniej podatki nieco obniżyli, ale wiadomo, że łatwiej o to przy dobrej koniunkturze.
Jarek miał swój czas i go nie wykorzystał. Chciałbym teraz zobaczyć coś nowego na Prawicy. Tylko że niczego takiego nie widać. Przez chwilę z zaciekawieniem obserwowałem PJN, ale szybko się okazało, że to pomyłka. Korwin mimo swoich niektórych postrzelonych pomysłów byłby dla mnie do zaakceptowania, pytania czy ma jakiekolwiek szanse na wejście do Sejmu. Od lat wydaje się że to już, zaraz, za chwilę, a kończy się wielkim rozczarowaniem. PiS byłby o tyle lepszy od PO, że pewnie próbowałby coś zrobić, ale co z tego, skoro brak tam całkowicie kadr. Sporo zdolnych ludzi zginęło w Smoleńsku, a następców nie widać. Jak ma się skończyć jakimiś Kempami czy Błaszczakami na ministerialnych stanowiskach to ja podziękuję. Wiem, że ta wypowiedź nie spodoba się żadnej ze stron konfliktu, bo ani nie mitologizuję Jarka jako Mesjasza, ani nie przedstawiam go jako potwora. Niestety, na inną niż te dwie narrację w polskiej rzeczywistości nie ma miejsca. Taki manifest moich poglądów wyszedł z tego, poniosła mnie klawiatura ![]() ![]()
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas, Że na drzewach zamiast liści Będą wisieć komuniści! UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY! |
|
|
|
Senior Member
Online |
|
|
Jestem pewny że Jarek jest 1000 000 razy bardziej odpowiedzialny i uczciwy niż reszta. Nie wierzysz to oglądnij nocną zmianę. Jak okragłostołowa ferajna zareagowała na zarzut Waldka że to co planują to cyt."gangsterski chwyt". Myślisz że oni zuczciwieli ? Rządzić powinien idealista im uczciwszy tym lepiej, inaczej dobrze będą mieli tylko ci którzy zapłacą albo zastraszą.
Mówienie że Jarek rządził to nadużycie bo rządzi się kadencje i wtedy można oceniać. W dwa lata i tak na tyle rozkręcił gospodarkę że byliśmy zdaniem cudaka zieloną wyspą. Chcę sie przekonać co będzie po czterech latach i tyle. Większego syfu jak teraz na pewno nie będzie dlatego jestem o swoje sumienie spokojny. A co do kadr. PO "rządzi" cztery lata, wymień mi te kadry? Chlebowski? Klich? Kopacz? Litości. Nie potrzeba kadr politycznych tylko umiejętności wybrania kompetentnych ludzi z ogółu. Nie za łapówe tylko za wiedzę i umiejętności.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 08.06.2011 o godz. 18:51.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie trafisz do mnie argumentami, że inni są jeszcze gorsi. Wiem to. Rzecz w tym, że PiS nie jest na tyle dobry, bym uważał tę formację za nasze wybawienie. Irytują mnie swoim gospodarczym socjalizmem zahaczającym niekiedy o populizm (całe szczęście, że nie wprowadzali swoich zapowiedzi, gdy rządzili), skupianiem się na przepychankach z przeciwnikami zamiast na poważnych problemach (inni też to robią, tak, wiem). W czasie dwóch lat przy takich warunkach też można było więcej zrobić.
Ostatnio edytowane przez martin_6 : 08.06.2011 o godz. 19:03.
![]()
Że przyjdzie kiedyś taki czas, Że na drzewach zamiast liści Będą wisieć komuniści! UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY! |
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
1.Jan Maria Tomaszewski, znany głównie ze swojego pokrewieństwa z Lechem i Jarosławem Kaczyńskim stracił intratną posadę w Orlenie - informuje "Wprost". Kuzyn braci Kaczyńskich pracował jako doradca w największej polskiej spółce paliwowej. Tomaszewski ma w swej karierze wiele stanowisk w państwowych spółkach. Z wykształcenia jest plastykiem.We wrześniu 2009 r. Tomaszewski został zatrudniony w Orlenie na stanowisku doradcy ds. mediów. Ten z wykształcenia plastyk pracę w firmie dostał niecały miesiąc po tym, jak funkcję prezesa objął Piotr Kownacki, bliski współpracownik głowy państwa. Kuzyn braci Kaczyńskich zarabiał w państwowej spółce ok. 10 tys. zł netto.Tomaszewski ma na swoim koncie wiele intratnych posad w państwowych spółkach. Kuzyn braci Kaczyńskich zarabiał ponad 30 tys. zł. Był zatrudniony na aż trzech pełnych etatach na raz. Do tego w branżach egzotycznych z punktu widzenia jego kwalifikacji. Pracował w TVP (8 tys. zł), miejskich wodociągach (5-6 tys. zł) i Orlenie (18 tys. zł.)
2.Andrzej Jaworski 36-letni , pełniący do tej pory stanowisko p.o. prezesa Stoczni Gdańskiej, został w piątek wybrany przez radę nadzorczą spółki na prezesa firmy.Nowy prezes Stoczni Gdańskiej to absolwentem etnologii Uniwersytetu im. Adama Mickiewicza w Poznaniu.Obejmując stanowisko prezesa Stoczni Gdańskiej, Jaworski zrezygnował z funkcji sekretarza Regionu Pomorskiego Prawa i Sprawiedliwości. |
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
![]() No jasne, przecież do niedawna nie miał konta i nie korzystał z internetu. Znaczy się - uczciwy. ![]() Ostatnim uczciwym politykiem w polskim parlamencie był (chyba) Marek Jurek. ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() Żeby nie było - nie mówię że Kaczor jest uczciwy. Pewnie nie, bo uczciwy polityk nigdy by się nie przebił. Ale dyskusja na takim poziomie to wstyd dla zwykłego użytkownika, a co dopiero moderatora...
Ostatnio edytowane przez martin_6 : 08.06.2011 o godz. 20:16.
![]()
|
|