The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Ivory1906
Senior Member

Od: 06.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 06.06.2011, 15:38
Jeszcze nie jest to potwierdzone przez oficjalna a Wy juz rozpoczynacie dywagacje na temat Ilieva...Ktos tutaj na forum jeszcze przed pierwszym ( ? ) transferem dobrze napisal. Jak nikt nie przyjdzie przed 10 czerwca z poslizgiem kilkudniowym bedzie zle, bedzie narzekanie na Stana oraz Basalaja ze nie sa powazni ze nie dotrzymuja obietnic ale jesli ktos przyjdzie to bedzie narzekanie na nowych graczy.
Ja pierdziele...ludzie ogarnijcie sie ! wypowiadacie sie na temat pilkarza ktorego NIGDY nie widzieliscie na zywo !! zachowujecie sie jak rozkapryszone gowniarze. Chlop Jeszcze nie zagral sekundy w meczu nikt Go nie widzial co potrafi a wszyscy juz psiocza. Poziom tego temat z kazdym oknem robi sie coraz to slabszy.
Jak zobacze na oficjalnej potwierdzenie ze jest juz u nas to wtedy bede mogl powiedziec tylko i wylacznie tyle :
Powodzenia w Wisle i ze wierze w Jego jak i kolejne transfery ze wypala.
Odpowiedz cytując
marcin19876
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 06.06.2011, 15:50
Nie rozumiem wielu z was. Napastnik mówi ze podpisał z Wisła kontrakt, a wy juz marudzicie ze słaby. a ktoś wogole go widział na żywo? tak samo było wcześniej jak przychodził Genkov czy Melikson tez marudzili ze co to za zawodnicy a teraz sikają po nogach ze chcą takich wiecęj.
Mnie zastanawia że oficjalna milczy skoro kontrakt ostał podpisany w piątek. COŚ TU JEST NIE TAK.
A wiadomo coś czy zostaje Cikosz i Chaves? co z Riosem i Siwakowem? bo zadnej informacji nie było a ponoć decyzja miała być na koniec maja...
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 06.06.2011, 15:59
AgresywnyChomik napisał(a):Wyświetl post
Mialem Ciebie za powaznego czlowieka...
Gdzie sie przyjrzales? na Youtube? Metacafe? Czy moze ogladales go kilkukrotnie na przestrzeni ostatnich 3 miesiecy w meczach Partizana tak jak nasz sztab?
Oczywiście, że na YT... bo niby gdzie? Te urywki wiele pokazują. W zamierzeniu film był montowany, żeby pokazac zalety Ilieva. I pokazał. A ze przy okazji pokazal też kilka braków....

A tak poza tym: uważasz Ilieva (na podstawie tych filmikow) za wirtuoza techniki?

edit:
do wszystkich, ktorzy chca mnie zakrzyczeć, że niby krytykuję ten transfer.
Nie krytykuję. napisalem wyraźnie: na podstawie fragmentów YT można ocenić, że to zawodnik w stylu Patryka: mocny, zadziorny, szybki, amitny, nadający sie do gry w Wisle. I podobnie jak Małecki mający braki w technice. Ktorych nie skoryguje, bo nie ma 19 lat.
Tyle
Ostatnio edytowane przez FraMat : 06.06.2011 o godz. 16:03.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
yarow
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 06.06.2011, 16:02
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Oczywiście, że na YT... bo niby gdzie? Te urywki wiele pokazują. W zamierzeniu film był montowany, żeby pokazac zalety Ilieva. I pokazał. A ze przy okazji pokazal też kilka braków....

A tak poza tym: uważasz Ilieva (na podstawie tych filmikow) za wirtuoza techniki?

Sądzę, ze facet jest silny , potrafi się przepchać, walczy, strzela. Jest aktualnym królem strzelców we "względnie" [do naszej nie porównuję] silnej lidze. Czego więcej mu trzeba? Przez dwa lata kontraktu może pograć na swoim wysokim poziomie.
Odpowiedz cytując
wujekWojtek
Senior Member

Od: 02.2011

Stary 06.06.2011, 16:07
osobiście uważam że Iliev stylem przypomina Kirma i z nim będzie rywalizował zapewne
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 06.06.2011, 16:12
wolfy napisał(a):Wyświetl post
FraMat napisał(a):
Cytat:
Podobnie nie wiedzą, że Baszczyński:
- nie dał nic tej drużynie w jej próbach dostania się do LM
- był jednym z prowodyrów zwalniania bardzo dobrego trenera
Podobnie nie wiedzą, że Baszczyński:
- nie dał nic tej drużynie w jej próbach dostania się do LM
- był jednym z prowodyrów zwalniania bardzo dobrego trenera
1) Błaszczykowski, Brożek i Marcelo tez. Chujowi piłkarze.
2) Trenera zwolnił ten sam co zawsze - Cupiał.
I po co się upierasz?
Wyraziłeś wątpliwości czy proces podejmowania decyzji o ewentualnym, ponownym zatrudneniu Baszcza (skoro ponoć Stan go chciał) powinien obejmowac dyletantów z zarządu (skoro ponoc to oni go zablokowali).
Przypominiałem, że Holendrzy nie muszą znac wszystkich klubowych tajników w procesie rekrutacji skoro zimą popełnili błąd chcąc sprowadzic Peskovica, co szczęsliwie zablokował zarząd.
Wniosek, że zarząd ma prawo i korzysta z tego prawa, by nie dopuścić do zatrudniania piłkarzy, ktorzy z jakichś względow mogą nie odpowiadac już Cupialowi.
Zasugerowałem, że w przypadku Baszcza moga to być dwie sprawy (a własciwie jedna - zbyt wielki wplyw na szatnię skutkujący a)niepowiodzeniami w eliminacjach do LM b)zwolnieniem trenera. Mogły - nie musiały. Ale jaikies sprawy musiały ciążyć na Baszczu.

Jesli upierasz się przy podtrzymywaniu tezy, że zarząd nie powinien miec wplywu na pion sportowy to po prostu bądź konsekwentny. Nie powinien mieszac się do zatrudnienia Peskovica jak chcesz by nie mieszał się do zatrudnienia Baszcza
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 06.06.2011, 16:40
mam nadzieje że znajdzie sie kasa na Alvesa,zawodnik jest w formie (24 bramki) w optymalnym wieku.Jednak raczej mało realne że znajdą sie 2 miliony € po tym jak trzeba było wydac 600 tyś € na Chaveza,300 tyś na Cikosa.
Ostatnio edytowane przez AYALA : 06.06.2011 o godz. 16:44.
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Od: 11.2002

Stary 06.06.2011, 16:47
Iliev ma dośrodkowania jak nasz Alvarez
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
Odpowiedz cytując
rozarian
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 06.06.2011, 16:53
Opierając się nie na YT,a na paru całych meczach ,śmiem twierdzić,że Iliev jest bardziej niebezpiecznym piłkarzem niż Kirm.Andraz jest bardziej przewidywalny i zdarza mu się być przez długie fragmenty poza grą.Przyda nam się ten Serb,nie mam żadnych wątpliwości co do tego.
Odpowiedz cytując
Lechista69
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 06.06.2011, 17:06
Powiem wam ze ja osobiscie widze Ilieva schowanego za Genkovem ktory bylby na szpicy... ma niesamowity ciag na bramke... ale to tylko pierwsze wrażenie z ogladania filmiku na yt.... jednak podniecilem sie widzac jak wiele roznych wariantow stosuje, akcje z jego udzialem niesa szablonowe bym powiedzial nawet

Teraz czekac na obronce....
"Ciągle powtarzam to piłkarzom: Lechia to nie imienny u cioci Jadzi. To symbol daleko wykraczający poza sport." - Bobo K.
Odpowiedz cytując
PODpalacz
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 06.06.2011, 17:13
AYALA napisał(a):Wyświetl post
mam nadzieje że znajdzie sie kasa na Alvesa,zawodnik jest w formie (24 bramki) w optymalnym wieku.Jednak raczej mało realne że znajdą sie 2 miliony € po tym jak trzeba było wydac 600 tyś € na Chaveza,300 tyś na Cikosa.
za 2 miliony to można utrzymać 2 dobrych zawodników z wolnego kartą w reku

Odpowiedz cytując
troj88
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 06.06.2011, 17:19
Valckx sam powiedział, że jeśli będzie trzeba wyłożyć trochę kasy, to się ona znajdzie. Myślę, że kupią Alvesa, plus podpiszą kontrakty z jeszcze dwoma/trzema zawodnikami, którzy przyjdą za darmo lub za mniejsze pieniądze.

Swoją drogą, jeśli Valckx chce w Wiśle zawodnika za taką kwotę, to musi być go pewien, więc byłby dużym wzmocnieniem dla nas.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 06.06.2011, 17:25
Na dobrą sprawę jak Kirm się potykał na piłce, albo Małecki nie miał dnia to trener nie miał nikogo na zmianę.
Dlatego Iliev jeśli potrafi zaprezentować w WIśle to co w Partizanie to taki transfer jest wskazany.
..
Odpowiedz cytując
gery
Junior Member

Od: 08.2010

Stary 06.06.2011, 17:28
Chciałbym zauważyć ,że gdy do Wisły przychodził Maor niektórzy z was narzekali na brak lewej nogi u niego.Raczę zachować negatywne uwagi do zawodników którzy mają do nas przyjść zanim ten zawodnik pokaże się na boisku.Doskonale wiemy jakiej klasy zawodnikiem jest Melikson a wy go odradzaliście.Miejmy zaufanie do Stana.
Odpowiedz cytując
AgresywnyChomik
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 06.06.2011, 17:29
FraMat napisał(a):Wyświetl post

edit:
do wszystkich, ktorzy chca mnie zakrzyczeć, że niby krytykuję ten transfer.
Nie krytykuję. napisalem wyraźnie: na podstawie fragmentów YT można ocenić, że to zawodnik w stylu Patryka: mocny, zadziorny, szybki, amitny, nadający sie do gry w Wisle. I podobnie jak Małecki mający braki w technice. Ktorych nie skoryguje, bo nie ma 19 lat.
Tyle
Jako ze jestem pilkarskim laikiem to nie odwazylbym sie wyciagac wnioskow czy oglaszac sadow na podstawie filmow z YT poniewaz wystawilbym sie na smiesznosc.
Tyle.
Malinowy król malowanych róż
Odpowiedz cytując
mistico
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 06.06.2011, 17:32
z Łobo w roli głównej też można by dobry filmik zrobić przez te lata co u nas żeruje, to i kilka minut by się wyłapało. Dlatego filmiki na YT są żadnym odpowiednikiem jego prawdziwych umiejętności... Nie martwcie się, będzie dobrze
Odpowiedz cytując
Teqcontroller
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 06.06.2011, 17:36
Boisko pokaże na co go stać po za tym jeśli na prawdę podpisał to MUSIAŁ być obserwowany i Stan wiedział że mu się kontrakt kończy i wiedział że to może być wzmocnienie.
"JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"

Odpowiedz cytując
Brzytwa128
Member

Od: 07.2010

Stary 06.06.2011, 17:38
Za 2 mln to Brożka sprzedaliśmy
Odpowiedz cytując
marek2a
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 06.06.2011, 17:38
troj88 napisał(a):Wyświetl post
Swoją drogą, jeśli Valckx chce w Wiśle zawodnika za taką kwotę, to musi być go pewien, więc byłby dużym wzmocnieniem dla nas.
I nie tylko to.Wie ,że na nim też dobrze zarobimy ,a to może być argument ,który przekona Bossa do sięgnięcia do kieszeni.
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 06.06.2011, 17:42
tofik napisał(a):Wyświetl post
Na dobrą sprawę jak Kirm się potykał na piłce, albo Małecki nie miał dnia to trener nie miał nikogo na zmianę.
Dlatego Iliev jeśli potrafi zaprezentować w WIśle to co w Partizanie to taki transfer jest wskazany.
Ja Iliewa traktuję tylko w kategoriach skrzydłowego, mającego wzmocnić rywalizację w drużynie. Bo grający momentami totalną kichę Kirm nie miał zmiennika.

I dlatego uważam, że to sensowny transfer. Oczywiście wszystko wyjdzie w praniu, ale zawodnik ma porządne CV i udany sezon za sobą.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
sportnh
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 06.06.2011, 17:43
marek2a napisał(a):Wyświetl post
I nie tylko to.Wie ,że na nim też dobrze zarobimy ,a to może być argument ,który przekona Bossa do sięgnięcia do kieszeni.
Tego nigdy nie mozna wiedziec. To jest sport i kontuzje zdarzaja sie i w najmniej spodziewanych momentach.
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 06.06.2011, 18:18
flamengista napisał(a):Wyświetl post
Ja Iliewa traktuję tylko w kategoriach skrzydłowego, mającego wzmocnić rywalizację w drużynie. Bo grający momentami totalną kichę Kirm nie miał zmiennika.

I dlatego uważam, że to sensowny transfer. Oczywiście wszystko wyjdzie w praniu, ale zawodnik ma porządne CV i udany sezon za sobą.
Dokładnie! mam nadzieję, że Mały jak i Kiro ruszą dupę na treningu a Kiro wreszcie przestanie strzelać w poprzeczki i słupki.Jeszcze konkurencja dla Gienka lewa obrona,środek i będzie ok.
Ostatnio edytowane przez brylant17 : 06.06.2011 o godz. 18:23.
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
troj88
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 06.06.2011, 18:23
Jedno jest pewne, Valckx już udowodnił, że warto mu ufać. Więc powstrzymajcie się od negatywnych ocen piłkarzy ściąganych do Wisły. Musi coś w nich być, skoro taki człowiek jak Valckx zwrócił na niego uwagę.

Nie wiem dlaczego, ale wewnętrzne przeczucie mówi mi, że LM będzie nasza, właśnie dzięki niemu.
Odpowiedz cytując
KMZ
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 06.06.2011, 18:35
Cytat:
Nie wiem dlaczego, ale wewnętrzne przeczucie mówi mi, że LM będzie nasza, właśnie dzięki niemu.
wiesz, że mam tak samo ? , a dawno nigdy tak nie miałem .. a po levadii , w ogole balem się LM :|
Odpowiedz cytując
stalsanok1946
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 06.06.2011, 18:36
To ja po raz enty wyjaśnię co niektórym dlaczego mam takie a nie inne zdanie na temat Ilieva (do wszystkich którzy wypisali do mnie pw "dlaczego tak uważasz", "jesteś głupi mówiąc tak", a nie odpisałem, bo pisząc 17 razy tą samą wiadomość to bezsens).

Nie oglądałem go w żadnym ligowym meczu, nie widziałem go ani razu na żywo w akcji. Swoja ocenę opierałem na kilkunastu filmikach YT, które z ciekawości przejrzałem. Chłop nie jest młody, pokopał już w różnych ligach, ma swój wiek, powinno się przez pryzmat tych kilkunastu lat trochę ciekawego pokazać, co nie? Szybkość, zimna głowa, dobry instynkt, doświadczenie przemawia za tym zawodnikiem. Drybling jaki pokazuje jest przeciętny, dośrodkowanie przeciętne, strzał przeciętny. Zaraz się zacznie lament bo przecież jaką ładna bramkę strzelił w 3:45min filmiku, a jakie dośrodkowanie w 7:23 posłał w pole karne, jak wkręcił obrońce w 1:11. No panowie ochłońcie. Przez kilkanaście lat grania w piłkę to mi możecie zmontować filmik i jeśli wybierzecie najładniejszego gola, strzał, dośrodkowanie, drybling to wcale gorszy od tego Ilieva...nie będę. Zawodnik naprawdę nic ciekawego nie pokazuję. Dla mnie to jest starsza wersja Dragana Paljicia nic poza tym. Gościu bez osiągnięć, słabym dorobku mający 32lata przychodzi zbawiać Wisłę i LM (13bramek w 30(?) meczach to okaz słabości napastników tamtejszej ligi lub poważne kontuzje wartościowych graczy mających za zadanie strzelanie goli. W słabszych, dobrych, mocniejszych i zdecydowanie mocniejszych ligach europejskich zawodnik mający największa liczbę goli to dwukrotność dorobku Ilieva lub nawet gdzieniegdzie trzykrotność.

Zauważyłem, że dla większości ludzi piszących to forum pojawienie się kolejnego nazwiska w "kręgu zainteresowanych przez Wisłę" to poczucie ekstazy, orgazmu. Zaczyna się kompletowanie danego grajka, bo przecież strzelił kiedyś 3 gole w lidze włoskiej przez 3 sezony. Lamey, przecież kiedyś PSV, Baszczyński, przecież wiślak, Wasilewski, przecież Anderlecht, Żewłakow, przecież 102mecze w kadrze, Ghadir, przecież talent. Ilu takich zajebistych piłkarzy trafiło do nas, a później okazywało się niewypałami?

Bardzo chciałbym by sprawa z Ilievem była dobrym posunięciem Wisły i zawodnik wniósł nowa jakość na lewej flance, ale tak jak mówiłem - podałem wstępna ocenę jego umiejętności i jestem jak najbardziej za by udowodnił swoją wartość.
Lepiej zapobiegać niż leczyć
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 06.06.2011, 18:51
KMZ napisał(a):Wyświetl post
wiesz, że mam tak samo ? , a dawno nigdy tak nie miałem .. a po levadii , w ogole balem się LM :|
Baszczyński mówił że awansujemy jak będzie stadion. Słowa te odnosił do obecnej sytuacji. Niestety stadionu jednak nie będzie, nie będzie też...

stalsanok1946 napisał(a):Wyświetl post
Nie oglądałem go w żadnym ligowym meczu, nie widziałem go ani razu na żywo w akcji. Swoja ocenę opierałem na kilkunastu filmikach YT
Dalszą cześć mogłeś sobie odpuścić, nie chce się nad Tobą znęcać ale rozmywasz ten temat. Przecież to nawet śmieszne nie jest.
Odpowiedz cytując
najm
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 06.06.2011, 19:07
http://ekstraklasa.net/iliev-w-wisle...f1da8039000000
Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 06.06.2011, 19:09
Ten Iliev nie jest żadnym turbograjkiem, ale ma jeden atut. Umie wejść w drybling z zatrzymanej piłki, to jest trudniejsze niż wejście z piłką na szybkości. Z wad, które widać nawet na filmikach- kiwa do upadłego, tego samego zawodnika czasem próbuje mijać po 2-3 razy w jednej akcji.

Co do tych dwóch napastników. Vuković - 1,77m , Alves - 1,80m. Brazylijczyk jeszcze może nadrabiać skocznością, może silny jest, ale Czarnogórzec raczej się już nie nada do koncepcji Maaskanta. Oba newsy z polskich źródeł, więc prawdopodobieństwo <20%.
Odpowiedz cytując
MCX
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 06.06.2011, 19:11
gery napisał(a):Wyświetl post
Chciałbym zauważyć ,że gdy do Wisły przychodził Maor niektórzy z was narzekali na brak lewej nogi u niego.Raczę zachować negatywne uwagi do zawodników którzy mają do nas przyjść zanim ten zawodnik pokaże się na boisku.Doskonale wiemy jakiej klasy zawodnikiem jest Melikson a wy go odradzaliście.Miejmy zaufanie do Stana.
Zauważyłeś coś bardziej powszechnego na tym forum od narzekania?

Ja nie przejmuję się krytycznymi opiniami na temat Ilieva, nie będę oceniał piłkarza, którego nigdy nie widziałem w akcji (nie licząc YT).

Valckx zasłużył na trochę zaufania, ściągnął zawodnika, który z miejsca podejmie rywalizację o miejsce w składzie. Mała szansa, że będzie gorszy od Riosa czy Żurawskiego.

Dajmy mu szansę, król strzelców ligi serbskiej ściągnięty za darmo z Partizana Belgrad - nie przesadzajmy, jak na nasze możliwości to brzmi naprawdę nieźle.
Odpowiedz cytując
Teqcontroller
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 06.06.2011, 19:12
ale jaja , no to jak nie on to kto puścił taką plamę w media ?

PS:
Cytat:

Ivica Iliev zagra w Wiśle?

Spore zamieszanie powstało po tym, jak serbskie media ogłosiły, że Ivica Iliev jest już piłkarzem Wisły Kraków. Cytowały nawet wypowiedzi piłkarza, który miał stwierdzić, że ten podpisał już kontrakt z "Białą Gwiazdą". Okazało się jednak, że póki co, Serb nie jest jeszcze nowym zawodnikiem mistrzów Polski.

Pytany przez nas o doniesienia serbskich gazet rzecznik prasowy Wisły, Adrian Ochalik, stwierdził: - Iliev nie podpisał jeszcze kontraktu z naszym klubem. Prowadzone są rozmowy i być może nastąpi to jeszcze w tym tygodniu. Jeśli tak się stanie, poinformujemy o tym natychmiast. Nie mamy natomiast zwyczaju komentować doniesień prasowych w sprawach transferowych.
Więcej światła na to, o czym pisały serbskie media odnośnie przenosić Iliva do Wisły, rzucił jego menedżer, Dinko Kvrgić. Stwierdził on, że piłkarz z żadnym dziennikarzem serbskim nie rozmawiał, bo obecnie jest na wczasach we Włoszech i praktycznie nie odbiera telefonu. Kvrgić dodał przy tym, że Iliev rzeczywiście nie podpisał kontraktu z Wisłą.
Mało tego, nie jest nawet pewne, czy go podpisze, bo ma również oferty z innych klubów. Napastnik, który w minionym sezonie strzelił 13 bramek dla Partizana Belgrad ostateczną decyzję odnośnie swojej przyszłości ma podjąć w najbliższych dniach.
Nawet jeśli Iliev rzeczywiście ma propozycje z innych klubów, to i tak w tej chwili najbliżej Serbowi do Wisły. W Krakowie przeszedł już przecież nawet testy medyczne i teraz trzeba poczekać już tylko na oficjalny komunikat klubu. Wszystko wskazuje na to, że nowy zawodnik "Białej Gwiazdy" powinien zostać zaprezentowany w najbliższą sobotę, gdy przygotowania do nowego sezonu rozpocznie drużyna mistrzów Polski.
Do soboty powinno wyjaśnić się też kilka innych spraw związanych z najbliższą przyszłością zespołu. Choćby te dotycząca Erika Cikosa i Osmana Chaveza. Obaj byli podstawowymi zawodnikami w minionym sezonie, ale w obu przypadkach nie wiadomo ciągle, czy w ogóle będą grać w Wiśle w nowych rozgrywkach. W przypadku Chaveza jest blisko do ostatecznego porozumienia między Wisłą i Platense, o czym już informowaliśmy.
Jeśli natomiast chodzi o Cikosa, to "Biała Gwiazda" chciałaby zapłacić za Słowaka mniej niż 350 tysięcy euro. Taka kwota była zapisana, jako opcja wykupu Cikosa ze Slovana Bratysława. Teraz jednak krakowianie wysłali do stolicy Słowacji nową, niższą propozycję i czekają na odpowiedź.
Ostatnio edytowane przez Teqcontroller : 06.06.2011 o godz. 19:22.
"JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów