|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
Sądzę, ze facet jest silny , potrafi się przepchać, walczy, strzela. Jest aktualnym królem strzelców we "względnie" [do naszej nie porównuję] silnej lidze. Czego więcej mu trzeba? Przez dwa lata kontraktu może pograć na swoim wysokim poziomie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2011
Offline |
|
|
osobiście uważam że Iliev stylem przypomina Kirma i z nim będzie rywalizował zapewne
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
||
Wyraziłeś wątpliwości czy proces podejmowania decyzji o ewentualnym, ponownym zatrudneniu Baszcza (skoro ponoć Stan go chciał) powinien obejmowac dyletantów z zarządu (skoro ponoc to oni go zablokowali). Przypominiałem, że Holendrzy nie muszą znac wszystkich klubowych tajników w procesie rekrutacji skoro zimą popełnili błąd chcąc sprowadzic Peskovica, co szczęsliwie zablokował zarząd. Wniosek, że zarząd ma prawo i korzysta z tego prawa, by nie dopuścić do zatrudniania piłkarzy, ktorzy z jakichś względow mogą nie odpowiadac już Cupialowi. Zasugerowałem, że w przypadku Baszcza moga to być dwie sprawy (a własciwie jedna - zbyt wielki wplyw na szatnię skutkujący a)niepowiodzeniami w eliminacjach do LM b)zwolnieniem trenera. Mogły - nie musiały. Ale jaikies sprawy musiały ciążyć na Baszczu. Jesli upierasz się przy podtrzymywaniu tezy, że zarząd nie powinien miec wplywu na pion sportowy to po prostu bądź konsekwentny. Nie powinien mieszac się do zatrudnienia Peskovica jak chcesz by nie mieszał się do zatrudnienia Baszcza |
||
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
mam nadzieje że znajdzie sie kasa na Alvesa,zawodnik jest w formie (24 bramki) w optymalnym wieku.Jednak raczej mało realne że znajdą sie 2 miliony € po tym jak trzeba było wydac 600 tyś € na Chaveza,300 tyś na Cikosa.
Ostatnio edytowane przez AYALA : 06.06.2011 o godz. 16:44.
|
|
|
|
a.k.a. morgenes
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Iliev ma dośrodkowania jak nasz Alvarez
![]() ![]()
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński "I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..." |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Opierając się nie na YT,a na paru całych meczach ,śmiem twierdzić,że Iliev jest bardziej niebezpiecznym piłkarzem niż Kirm.Andraz jest bardziej przewidywalny i zdarza mu się być przez długie fragmenty poza grą.Przyda nam się ten Serb,nie mam żadnych wątpliwości co do tego.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2008
Offline |
|
|
Powiem wam ze ja osobiscie widze Ilieva schowanego za Genkovem ktory bylby na szpicy... ma niesamowity ciag na bramke... ale to tylko pierwsze wrażenie z ogladania filmiku na yt.... jednak podniecilem sie widzac jak wiele roznych wariantow stosuje, akcje z jego udzialem niesa szablonowe bym powiedzial nawet
Teraz czekac na obronce.... ![]()
"Ciągle powtarzam to piłkarzom: Lechia to nie imienny u cioci Jadzi. To symbol daleko wykraczający poza sport." - Bobo K.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Valckx sam powiedział, że jeśli będzie trzeba wyłożyć trochę kasy, to się ona znajdzie. Myślę, że kupią Alvesa, plus podpiszą kontrakty z jeszcze dwoma/trzema zawodnikami, którzy przyjdą za darmo lub za mniejsze pieniądze.
Swoją drogą, jeśli Valckx chce w Wiśle zawodnika za taką kwotę, to musi być go pewien, więc byłby dużym wzmocnieniem dla nas. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Na dobrą sprawę jak Kirm się potykał na piłce, albo Małecki nie miał dnia to trener nie miał nikogo na zmianę.
Dlatego Iliev jeśli potrafi zaprezentować w WIśle to co w Partizanie to taki transfer jest wskazany. ![]()
.
. |
|
|
|
Junior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Chciałbym zauważyć ,że gdy do Wisły przychodził Maor niektórzy z was narzekali na brak lewej nogi u niego.Raczę zachować negatywne uwagi do zawodników którzy mają do nas przyjść zanim ten zawodnik pokaże się na boisku.Doskonale wiemy jakiej klasy zawodnikiem jest Melikson a wy go odradzaliście.Miejmy zaufanie do Stana.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
Tyle. ![]()
Malinowy król malowanych róż
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
z Łobo w roli głównej też można by dobry filmik zrobić
przez te lata co u nas żeruje, to i kilka minut by się wyłapało. Dlatego filmiki na YT są żadnym odpowiednikiem jego prawdziwych umiejętności... Nie martwcie się, będzie dobrze ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
Boisko pokaże na co go stać po za tym jeśli na prawdę podpisał to MUSIAŁ być obserwowany i Stan wiedział że mu się kontrakt kończy i wiedział że to może być wzmocnienie.
![]() "JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"
![]() |
|
|
|
Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Za 2 mln to Brożka sprzedaliśmy
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
I dlatego uważam, że to sensowny transfer. Oczywiście wszystko wyjdzie w praniu, ale zawodnik ma porządne CV i udany sezon za sobą. ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez brylant17 : 06.06.2011 o godz. 18:23.
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Jedno jest pewne, Valckx już udowodnił, że warto mu ufać. Więc powstrzymajcie się od negatywnych ocen piłkarzy ściąganych do Wisły. Musi coś w nich być, skoro taki człowiek jak Valckx zwrócił na niego uwagę.
Nie wiem dlaczego, ale wewnętrzne przeczucie mówi mi, że LM będzie nasza, właśnie dzięki niemu. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2010
Offline |
|
|
Cytat:
, a dawno nigdy tak nie miałem .. a po levadii , w ogole balem się LM :| |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
To ja po raz enty wyjaśnię co niektórym dlaczego mam takie a nie inne zdanie na temat Ilieva (do wszystkich którzy wypisali do mnie pw "dlaczego tak uważasz", "jesteś głupi mówiąc tak", a nie odpisałem, bo pisząc 17 razy tą samą wiadomość to bezsens).
Nie oglądałem go w żadnym ligowym meczu, nie widziałem go ani razu na żywo w akcji. Swoja ocenę opierałem na kilkunastu filmikach YT, które z ciekawości przejrzałem. Chłop nie jest młody, pokopał już w różnych ligach, ma swój wiek, powinno się przez pryzmat tych kilkunastu lat trochę ciekawego pokazać, co nie? Szybkość, zimna głowa, dobry instynkt, doświadczenie przemawia za tym zawodnikiem. Drybling jaki pokazuje jest przeciętny, dośrodkowanie przeciętne, strzał przeciętny. Zaraz się zacznie lament bo przecież jaką ładna bramkę strzelił w 3:45min filmiku, a jakie dośrodkowanie w 7:23 posłał w pole karne, jak wkręcił obrońce w 1:11. No panowie ochłońcie. Przez kilkanaście lat grania w piłkę to mi możecie zmontować filmik i jeśli wybierzecie najładniejszego gola, strzał, dośrodkowanie, drybling to wcale gorszy od tego Ilieva...nie będę. Zawodnik naprawdę nic ciekawego nie pokazuję. Dla mnie to jest starsza wersja Dragana Paljicia nic poza tym. Gościu bez osiągnięć, słabym dorobku mający 32lata przychodzi zbawiać Wisłę i LM (13bramek w 30(?) meczach to okaz słabości napastników tamtejszej ligi lub poważne kontuzje wartościowych graczy mających za zadanie strzelanie goli. W słabszych, dobrych, mocniejszych i zdecydowanie mocniejszych ligach europejskich zawodnik mający największa liczbę goli to dwukrotność dorobku Ilieva lub nawet gdzieniegdzie trzykrotność. Zauważyłem, że dla większości ludzi piszących to forum pojawienie się kolejnego nazwiska w "kręgu zainteresowanych przez Wisłę" to poczucie ekstazy, orgazmu. Zaczyna się kompletowanie danego grajka, bo przecież strzelił kiedyś 3 gole w lidze włoskiej przez 3 sezony. Lamey, przecież kiedyś PSV, Baszczyński, przecież wiślak, Wasilewski, przecież Anderlecht, Żewłakow, przecież 102mecze w kadrze, Ghadir, przecież talent. Ilu takich zajebistych piłkarzy trafiło do nas, a później okazywało się niewypałami? Bardzo chciałbym by sprawa z Ilievem była dobrym posunięciem Wisły i zawodnik wniósł nowa jakość na lewej flance, ale tak jak mówiłem - podałem wstępna ocenę jego umiejętności i jestem jak najbardziej za by udowodnił swoją wartość. ![]()
Lepiej zapobiegać niż leczyć
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
Dalszą cześć mogłeś sobie odpuścić, nie chce się nad Tobą znęcać ale rozmywasz ten temat. Przecież to nawet śmieszne nie jest. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Ten Iliev nie jest żadnym turbograjkiem, ale ma jeden atut. Umie wejść w drybling z zatrzymanej piłki, to jest trudniejsze niż wejście z piłką na szybkości. Z wad, które widać nawet na filmikach- kiwa do upadłego, tego samego zawodnika czasem próbuje mijać po 2-3 razy w jednej akcji.
Co do tych dwóch napastników. Vuković - 1,77m , Alves - 1,80m. Brazylijczyk jeszcze może nadrabiać skocznością, może silny jest, ale Czarnogórzec raczej się już nie nada do koncepcji Maaskanta. Oba newsy z polskich źródeł, więc prawdopodobieństwo <20%. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
Ja nie przejmuję się krytycznymi opiniami na temat Ilieva, nie będę oceniał piłkarza, którego nigdy nie widziałem w akcji (nie licząc YT). Valckx zasłużył na trochę zaufania, ściągnął zawodnika, który z miejsca podejmie rywalizację o miejsce w składzie. Mała szansa, że będzie gorszy od Riosa czy Żurawskiego. Dajmy mu szansę, król strzelców ligi serbskiej ściągnięty za darmo z Partizana Belgrad - nie przesadzajmy, jak na nasze możliwości to brzmi naprawdę nieźle. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
ale jaja , no to jak nie on to kto puścił taką plamę w media ?
PS: Cytat:
Ostatnio edytowane przez Teqcontroller : 06.06.2011 o godz. 19:22.
![]() "JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"
![]() |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|