|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Nowak tak jakby się cofnął w rozwoju. Nie gra tego samego co dawniej
|
|
|
|
Member
Od: 04.2010
Offline |
|
|
@ wolfy
Fk Szawle przeszliśmy, a w dwumeczu było chyba nawet 7:0. Jak było potem wiemy. Wydaje się, że utrzymamy podstawową jedenastkę z ubiegłego sezonu, czego nie zrobiliśmy rok temu i już to może być kluczowe w meczach z przeciwnikami z niższej półki. Ponadto Bogdan B. udzielił kilku wywiadów, w których mówiło wzmocnieniach składu. Na dokładkę Robert M. (nie mylić z muzykiem) zacznie przygotowania wcześniej niż np. Skorża, gdy graliśmy z Lewadią Talin. W tym roku wszystko wydaje się być przemyślane i powinieneś to zauważyć, a nie tylko wylewać żale na forum jak to jest źle. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Nikt tu sobie nie będzie żył podcinał gdy nie uda się żadnego zawodnika zakontraktować przed początkiem zgrupowania, gdyż różnie może być. Zwyczajnie mamy nadzieję na początek normalności w naszym klubie. Ja w przeciwieństwie do Wolfego uważam Bogdana Basałaja za jedno z najmocniejszych ogniw w naszym klubie i mam nadzieję, że się na nim nie zawiodę. W przeciwieństwie do poprzednich "prezesów" ten sensownie mówi, oraz powoli małymi kroczkami wprowadza swoją wizje w życie, poprzedni wyglądali jakby prowadzenie Wisły ich przerastało i totalnie improwizowali. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Online |
|
|
ma nawet wygrać finał, ale to już po 10 czerwca
|
|
|
|
Junior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Z samego Podbeskidzia nie ale z ogólnej postawy w tej rundzie już tak a była ona....średnia, delikatnie mówiąc
Tak ten zespół ograłby najpewniej drużynę z przed roku ale różnica jest mniej więcej taka że jak rok temu Karabach się po nas przejechał(szczególnie w Baku), to 'dziś' można by liczyć na wyrównaną potyczkę Tak więc szanse kompromitacje są mniejsze niż w ubiegłym roku ale ogólnie nadal są całkiem realne Wisła zrobiła krok do przodu ale na pewno nie jest on tak duży by być pewnym lub prawie pewnym awansu choćby do LE |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Z Podbeskidzia, Korony, Śląska, Górnika Zabrze etc.: złożone razem do kupy pokazują, że nie potrzeba super drużyny żeby nas ograć - to po pierwsze. Po drugie - że nie mamy ławki rezerwowych.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Dlatego najważniejsze jest to, by w tym okienku nikt z podstawowych zawodników nie odszedł. Głównie chodzi o Małego i Meliksona, bo za nich mogą być oferty.
Jak dojdą zawodnicy, to będzie ławka, rywalizacja i lepsze wyniki. Nie oczekujcie, że zaczniemy grać 3 razy lepiej - postęp musi trwać. Nawet w piłce. |
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Przed napisaniem postu, bardzo proszę się zastanowić czy wnosi on coś do tematu - Polityka transferowa Wisły Kraków.
Jak ktoś nie wiem w jakim klubie gra dany zawodnik to niech najpierw to lepiej sprawdzi a nie ośmiesza się na forum. Wszelkie posty typu ''ja bym chciał że X zagrał w Wiśle'' to kierować do tematu ''Gdybym był bogaty'' Trzymajcie się tematu. ![]() W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.
Kraków, 9 marca 2012. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
To nie jest najważniejsze - najważniejsze jest zrobić tak samo dobre transfery jak w ostatnim okienku. Jeśli pojawi się jakaś korzystna oferta za Kirma, czy Małeckiego, to pewnie trzeba będzie choć jednego sprzedać. Owszem sam jestem przeciwnikiem sprzedaży, ale Meliksona i Genkova, ale za Valcxa będziemy mieli często do czynienia z obrotem "żywą gotówką", jaką są piłkarze. Niestety klub to też ekonomia, a dla dyrektora sportowego przede wszystkim ekonomia - tak w gruncie rzeczy to dobry ekonomista podniesie poziom drużyny dobrze obracając tą "żywą gotówką".
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
mistrz Angli w tym sezonie przegrał z West Ham United 4-0 , przegrał też Wolverhampton , remisów ze 'słabeuszami ' nawet nie chce mi się szukać to pokazuje że nawet na MU nie potrzeba super druzyny by ja ograć, dodałbym że nawet nie maja ławki rezerwowych ! ![]() rozumiem krytykowanie , rozumiem podejście sceptyczne ... ale do kroćset troche wiary we własną druzynę też by się przydało po niektórych widzę że powinnismy oddac wszystkie mecze w pucharach walkowerem , po co się kompromitować , co nie ? |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Pytanie czy wywiad był autoryzowany. Wątpię by do 10 czerwca była kadra skompletowana - do 1 lipca pewnie będzie skompletowana, ale nie do 10 czerwca. Nie wierzę w to.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Basałaj wypowiedział te słowa na antenie tv... Kadra ma być gotowa do 10 czerwca. Prezes wydawał się być pewny swego - czekam więc, aż wreszcie cokolwiek wydarzy się w terminie i nowopozyskani zawodnicy zostaną kolejno przedstawiani w przyszłym tygodniu. Włodarzom Wisły bardzo sprawnie wychodzi sprzedawanie, może wreszcie sprawnie pójdzie kupowanie...
|
|
|
|
Member
Od: 04.2011
Offline |
|
|
Wyluzujcie, jeśli nie kupią do 10 to znaczy że się nie dało
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
A się uparliście na tego 10 czerwca. Jak będą przed 10 to będą, a jak nie będą to nie będą. My nie jesteśmy Realem Madryt żeby sobie wybrać zawodnika jakiego chcemy i żeby dawać za niego tyle ile chcą inne kluby. U nas ogląda się każda złotówkę po kilka razy i nie możemy sobie pozwolić na wybór. A jeśli już upatrzy Stan jakiegoś grajka na poziomie to potem musi ciężkie negocjacje przeprowadzać jak to było z Maorem. To wszystko trwa sporo czasu.
Trzeba wierzyć w profesjonalizm Stana i w to co mówi w wywiadach. Należy ufać w tajemniczą listę kilku nazwisk na każdą pozycje i w to że negocjują z zawodnikami. A czy ci zwodnicy zasilą nas jutro czy za miesiąc to już nie ważne. Wiadomo, że marzeniem jest pełna kadra na początek okresu przygotowawczego, ale przypominam my nie jesteśmy Realem. Nas na to nie stać. A nawet gdybyśmy tym Realem byli toi tak by nie było kadry skompletowanej na początku okresu transferowego. Kluby z wyższej półki, szczególnie w Anglii swoje transfery dopinają minuty przed zamknięciem okienka i nikt nie płacze, że zgrania nie będzie w drużynie. ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
a co z opcja wyszukania jakiegos fajnego mlodego np Brazylijczyka
Cleber mial sie podjac tego bodajze i ani widu ani slychu ? |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2011
Offline |
|
|
Cleber może i kogoś znajdzie, pozostaje kwestia wykupu. Dla mnie pierwsza i podstawowa oznaka chciejstwa właściciela jest ponoszenie ryzyka finansowego za klub jak na razie nie widzę tego oznak, sprawy maja się tak.. albo się uda albo się nie uda. Mamy ludzi którzy znają się na piłce i właściwie potrafią ocenić klasę zawodnika, ba nawet podobno miliony z transferów.MAM OCZYWIŚCIE NA MYŚLI WISŁĘ .
Edit: Zbliżają się wakacje, dla niektórych szansa na zapoznanie się ze słownikiem, rozumiem jeden błąd, góra dwa ale, żebym co drugi wyraz poprawiał. Powód: ortografia i interpunkcja
Ostatnio edytowane przez WISŁAZWE : 05.06.2011 o godz. 09:36.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 12.2002
Offline |
|
do 10 czerwca maja byc zrobione najbardziej konieczne transfery koniec kropka jak chcemy powaznie traktowac swoj start w pucharach i gre o tak duze pieniadze i przyszlosc, oby nie bylo tak ze dzis wszyscy zachwycają sie tenerem i dyr. sportowym a lipcu pojedzie nas Videoton,Pjunik czy inne Skonto bo to na pewno nie sa slabsze zespoly niz graja w naszej lidze i bedziemy budowac wszystko od nowa , ze juz o 3 rundzie nie wspomne bo tam praktycznie same silne kluby czekaja a jak wiemy musimy tą runde minimum przejsc. reszte transferow mozna zrobic pozniej w zaleznosci o ilosci $ zarobionych w pucharach i ilosci rozgrywek w jakich Wisla bedzie uczestniczyla ![]()
alejasienieznam
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
Wspominasz tu o klubach "z wyższej półki". Zauważ drobną różnicę - jakie te kluby mają kadry? Oni nie mają problemu takiego jak my, że na lewej obronie gra lewy pomocnik. Wielkie kluby zamieniają dobrego gracza na danej pozycji zawodnikiem jeszcze lepszym. My musimy kadrę wzmocnić jak najprędzej, bo inaczej skończy się nasza europrzygoda na drugiej rundzie. Niestety mistrzostwo chyba naprawdę przysłoniło Wam słabość naszej jedenastki. Conajmniej trzech obrońców musi dołączyć na dniach. Z taką obroną, jaką mamy teraz każdy europejski słabeusz jest nas w stanie wyeliminować. Nie chcę nawet myśleć, jakim "faworytem" będziemy w tej drugiej rundzie, gdyby ze składu wypadł Genkov... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
![]()
MISTRZ, MISTRZ, WISŁA MISTRZ!!!!!!!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 12.2002
Offline |
|
Moim zdniem o awansie lub odpadnieciu beda decydowac szczegóły takie jak miedzy innymi zgranie zespolu jakos nie wierze ze mamy nad ktorymkolwiek zespolem jakąkolwiek wielka przewage sportową PS szczególnie nasza obrona nie nadaje sie do zaprezentowania w europie dlatego potrzebne sa szybkie i konkretne transfery plus czas na zgranie tym bardziej ze Maaskant jakos nie potrafił gry obronnej ustawic na dobrym poziomie
Ostatnio edytowane przez Lemoniadowy Joe : 05.06.2011 o godz. 08:53.
![]()
alejasienieznam
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html
Widać że Wisła nastawia się na wzmocnienie tylko i wyłącznie na kadry pierwszego zespołu... o LM możemy być spokojni ![]() |
|
|
|
Banita
Od: 06.2011
Offline |
|
|
No właśnie powiedzcie mi czemu Wisła pozbywa się utalentowanych juniorów a za 5-10 lat będzie grała nie swoimi wychowankami . bezsens według mnie
|
|
|
|
Junior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
ja jestem juniorem i to nie jest tak że możesz sobie odejść kiedy Ci się podoba, więc to że zapraszają to nie znaczy że juz nam podebrali. a zawodnik 94 to za 2 lata mógłby już próbować sił w pierwszej skoro się wyróżnia
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Po opiniach angielskich kibiców mam nadzieję, ze z tym Lamley'em to jakiś żart. Stan Valckx chyba za bardzo opiera się na nazwiskach, nie zwracając uwagę na obecną formę piłkarza.
Holender utraci u mnie całe zaufanie, jeżeli sprowadzi na prawą obronę kogoś słabszego od Baszczyńskiego, w sytuacji gdy mógł zakontraktować właśnie Baszcza. Czekam Panie Valckx na transfery, bo chce zobaczyć kogoś lepszego od Baszczyńskiego, gdyż tylko taki transfer może uzasadniać brak podpisania kontraktu z Baszczem właśnie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
To samo słyszałem jak puszczali Leszczaka. Dalej uważasz, że błędem było nieprzystanie na jego warunki? Skoro ich puszczają to widać mają ku temu jakieś powody.
![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
także możesz być spokojny ![]()
Jechałeś gdzieś kiedyś na 90 minut
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
To wszyscy wiemy, łącznie z Basałajem, o czym świadczy jego wypowiedź.
Ale data 10 czerwca nie powinna być w żadnym wypadku jedynym wyznacznikiem tego czy dany transfer ma być przeprowacony. W klubie powinno robić się wszystko, co leży w granicach możliwości i rozsądku, by zdążyć do tej daty. Napisanie, że transfery "mają być zrobione" do tego dnia sugeruje, że te granice możliwości i rozsądku przekraczać jednak można. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|