The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
KoPer
I am what I am

Od: 09.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 10.03.2011, 19:00
Na pewno to była ironia tylko zastosowana w nie wiem jakim celu ...

Co do tematu: to ciekawy jestem tego przetargu z KGHM. Nie słyszałem o tym wcześniej. Pozwala to dawać nadzieję, że za rok Pan Cupiał będzie wyżej bo suma pokażna. Fajnie by było gdyby to jeszcze miało przełożenie na lepsze finansowanie Wisły.
Odpowiedz cytując
it
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 10.03.2011, 19:31
KoPer napisał(a):Wyświetl post
Fajnie by było gdyby to jeszcze miało przełożenie na lepsze finansowanie Wisły.
Tym zdaniem odpowiedziałeś sobie, w jakim celu był mój post.
Miejsce Cupiała na liście najbogatszych nie ma żadnego znaczenia dla lepszego finansowania Wisły.
Odpowiedz cytując
KoPer
I am what I am

Od: 09.2004

Stary 11.03.2011, 01:16
Co nie oznacza, że trzeba ironizować tak mocno tego faktu. Myślę, że każdego z nas interesuję jak się ma kondycja finansowa naszego bossa.
Odpowiedz cytując
wujekWojtek
Senior Member

Od: 02.2011

Stary 11.03.2011, 02:24
Nawet jakby boss sprzedał Wisłę, czego raczej nie zrobi, to Wisła sama na siebie zarabia. Nie wiem dokładnie jaki jest budżet ale z wywiadów prezesa, prezesów wynika, że od paru lat firma jest na plusie.

Bardziej mnie zastanawia, czy zysk wygenerowany przez klub idzie na inwestycje, czy część idzie na inwestycje, a część do kieszeni Cupiała. Wydaje mi się, że to pierwsze, ale jeśli tak to jaka jest jego rola aktualnie? Dobiera skład Rady Nadzorczej, Wybiera Prezesa i ma decydujący głos w klubie, plus darmowe bilety na mecze? ;D
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Stary 11.03.2011, 08:46
wujekWojtek napisał(a):Wyświetl post
Nawet jakby boss sprzedał Wisłę, czego raczej nie zrobi, to Wisła sama na siebie zarabia. Nie wiem dokładnie jaki jest budżet ale z wywiadów prezesa, prezesów wynika, że od paru lat firma jest na plusie.

Bardziej mnie zastanawia, czy zysk wygenerowany przez klub idzie na inwestycje, czy część idzie na inwestycje, a część do kieszeni Cupiała. Wydaje mi się, że to pierwsze, ale jeśli tak to jaka jest jego rola aktualnie? Dobiera skład Rady Nadzorczej, Wybiera Prezesa i ma decydujący głos w klubie, plus darmowe bilety na mecze? ;D
jak coś to budżet w najlepszych latach ledwo się dopinał, a zresztą było głośno o przeszacowaniu budżetu, bo odpadliśmy z pucharów, graliśmy cały czas poza R22 i straciliśmy strategicznego sponsora !! - więc prawie każdy powinien wiedzieć, że przez co najmniej kilka lat Wisła była na minusie

i Cupiał jeszcze ma darmowe kiełbaski i whiski !! skandal jak on może tak wykorzystywać WISŁĘ !!! ;-)

naprawdę zastanów się co piszesz, żenua
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 11.03.2011 o godz. 08:57.
Odpowiedz cytując
Bambo1906
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 11.03.2011, 09:51
KoPer napisał(a):Wyświetl post
Na pewno to była ironia tylko zastosowana w nie wiem jakim celu ...

Bo niedawno na forum, po sprzedaniu Brożków wszyscy stwierdzili że Cupiał chce wyciągnąć z Wisły to co zainwestował (wszyscy wiemy że zainwestował w chooj więc ciężko by było to wyciągnąć) i chce zwinąć zabawki bo mu kasy mało, mimo, że sam Vaclx albo Maaskant powiedzieli że mógłby sobie klub z Serie A kupić.
Gina Carano

Wisła to My!
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 04.05.2011, 07:17
Niezłe kwiatki:

http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html

Oczekuję od zarządu zdecydowanej i jasnej reakcji. Albo to bzdura prasowa wyssana z palca, albo oczekujemy od PAO pieniędzy za zgodę na transfer dyrektora sportowego. Przecież Stan Valckx związał się z klubem dwuletnim kontraktem i do czegoś to zobowiązuje.

Swoją drogą, jeśli to się potwierdzi to straszny kwas będzie. Facet zamiast oglądać nowych zawodników rozgląda się za nowym kontraktem. Fajne się nam szykuje letnie okienko transferowe. I to w sytuacji, gdy wyczerpaliśmy praktycznie limit błędów w polityce kadrowej klubu.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 04.05.2011, 12:44
domin_czyzyny napisał(a):Wyświetl post
jak coś to budżet w najlepszych latach ledwo się dopinał, a zresztą było głośno o przeszacowaniu budżetu, bo odpadliśmy z pucharów, graliśmy cały czas poza R22 i straciliśmy strategicznego sponsora !! - więc prawie każdy powinien wiedzieć, że przez co najmniej kilka lat Wisła była na minusie

i Cupiał jeszcze ma darmowe kiełbaski i whiski !! skandal jak on może tak wykorzystywać WISŁĘ !!! ;-)

naprawdę zastanów się co piszesz, żenua
Nie bój się Cupiał pieniądze liczyć potrafi. Brożki, Marcelo, Głowacki, Diaz. I już Wisła jest na plus.
..
Odpowiedz cytując
fan01
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 04.05.2011, 12:47
flamengista napisał(a):Wyświetl post
Oczekuję od zarządu zdecydowanej i jasnej reakcji.
Odpowiedz cytując
Kociewiak
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 04.05.2011, 12:49
Onet i te ich domysły
Odpowiedz cytując
anthony09
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 16.05.2011, 08:33
W dniu wczorajszym zdobyliśmy upragnione 13 mistrzostwo Polskie, więc mam nadzieję że doświadczenie z lat ubiegłych będzie owocowało i nie zostaną powielone błędy z lat ubiegłych.
Skład sztabu Wisły Kraków, który decyduje o polityce transferowej, finansowej mam nadzieję, że pokaże dużo więcej w następnych latach, a ja osobiście Chciałbym żeby Bogusław Cupiał nareszcie dorósł do rządzenia naszym klubem i nawet największe tragedię sportowe, finansowe nie zmieniły w jego przeświadczeniu struktury działania klubu, kontaktów i znajomości.
Widać, iż nasz klub nareszcie jest należycie zarządzany, Bogdan Basałaj jest sercem tego sukcesu, bo to od niego się to wszystko zaczęło i mam nadzieję, iż będzie trwać nieskończenie. Nie doszły jak na razie do nas słuchy tak jak na Legi, iż Roman Kosecki jedna z największych gwiazd nie dostaje jakiegokolwiek zaproszenia na mecze Legi, u nas mamy nadzieję, że najważniejsi są oczywiście na meczach naszej Wisełki
Kiedyś w Wiśle grali reprezentanci Polski, kiedyś Reprezentacja Polski opierała się na zawodnikach Wisły, a teraz ? Teraz nastały czasy, że Reprezentacja opiera się na cudzoziemcach, a Wisła na piątym sorcie europejskim ...
-
1906 poparcia ikon Wisły Kraków
S.A.
Arek Głowacki
za 10 lat wspaniałych występów, z czego za 299 występy
Tomasz Frankowski
za 253 występy / 156 bramek
Paweł Brożek za 246/ 110 bramek
Marcin Baszczyński za 9 lat na R22 i 334 występy
Odpowiedz cytując
cassius31krakow
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 16.05.2011, 09:00
Mamy mistrzowski tytuł więc jest dobra baza do wykonania kilku kolejnych niezbędnych kroków, które pozwolą utrwalić pozycję naszego klubu.
Po pierwsze:
Wymuszenie na Majchrowskim niezwłoczne dokończenie i udostępnienie Wiśle stadionu. Stadionu wykończonego nie tylko w standardzie UEFA-Elite, ale i w odpowiednim standardzie estetycznym. W parze powinny iść tutaj również odpowiednie działania marketingowe aby obiekt ten zapełnić. W tym sektorze zaczęło się dziać już naprawdę nieźle: wizyty w szkołach, spotkania z fanami, niezłe filmy reklamowe. W obliczu ewentualnego spadku pasów do 1 ligi akcje takie należy wzmóc jeszcze bardziej.
Po drugie:
Pozyskanie sponsora strategicznego - zdobycie mistrzostwa, perspektywa dobrej (miejmy nadzieję) gry w europejskich pucharach oraz ponad 30-tysięczny obiekt są naszym sporym atutem w rozmowach.
Po trzecie:
Budowa bazy treningowej - zakończenie budowy stadionu nie powinno oznaczać zakończenia prac budowlanych na naszych obiektach. Należy wykorzystać właśnie ten moment euforii oraz fakt, że zatrudniamy fachowców z zachodu do stworzenia odpowiedniego zaplecza dla naszych drużyn oraz stworzenia "holenderskiej" w metodach działania szkółki piłkarskiej.
Po czwarte:
Zbudowanie pozytywnego PR wokół naszego klubu. Mam nadzieję, że Pan Prezes Basałaj będzie w większym stopniu doceniał i podkreślał (szczególnie w wypowiedziach dla mediów) rolę kibiców Wisły. Mam nadzieję, że nadal będziemy prowadzili doping taki jak na wczorajszych derbach - głośny, żywiołowy, kulturalny! Brak bluzgów na pewno przyciągnie na trybuny wielu nowych kibiców, którzy "omamieni antykibolską krucjatą" boją się przyjść na stadion.
Ostatnio edytowane przez cassius31krakow : 16.05.2011 o godz. 09:02.
Odpowiedz cytując
88seba88
Banita

Od: 01.2011

Stary 16.05.2011, 10:21
Pozyskanie sponsora strategicznego mówisz No właśnie , na ostatnich meczach wisły na banerach reklamowych pojawia się firma LOTTO !! wiecie coś czy to nas jakiś sponsor bo nikt o tym nie informuje
Odpowiedz cytując
allon
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 17.05.2011, 00:49
zapewne wykupili powierzchnię reklamową. Sponsorem oficjalnym być nie może bo raz ,że to Totalizator Sportowy to spółka państwowa a dwa ,że bezpośrednio nie może też inwestować w jakikolwiek klub , za to sponsoruje sport ogólnie (bodajże Orliki)
Odpowiedz cytując
małpa
Member

Od: 10.2010

Stary 17.05.2011, 01:48
a KGHM - Zagłębie Lubin
i PGE - GKS Bełchatów ?

To są przecież Państwowe spółki i sponsorują kluby sportowe.

Więc czemu Lotto by nie mógł nas ?
Odpowiedz cytując
tomaslfc14
Member

Od: 06.2010

Stary 17.05.2011, 17:02

Wszędzie można sponsora znaleźć tylko nie u nas Dlaczego nadal nie ma Wisła sponsora strategicznego, który reklamowałby się na przodzie koszulek :/ To są miliony przychodów rocznie przecież...
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 17.05.2011, 18:25
88seba88 napisał(a):Wyświetl post
Pozyskanie sponsora strategicznego mówisz No właśnie , na ostatnich meczach wisły na banerach reklamowych pojawia się firma LOTTO !! wiecie coś czy to nas jakiś sponsor bo nikt o tym nie informuje
w dawnych czasach Wisła już miała reklame Lotto na koszulkach
Ostatnio edytowane przez AYALA : 17.05.2011 o godz. 18:29.
Odpowiedz cytując
allon
Senior Member

Stary 17.05.2011, 23:49
małpa napisał(a):Wyświetl post
a KGHM - Zagłębie Lubin
i PGE - GKS Bełchatów ?

To są przecież Państwowe spółki i sponsorują kluby sportowe.

Więc czemu Lotto by nie mógł nas ?
Do czasu... Od jakiegoś czasu się mówi o tym głośno ,że firmy państwowe nie powinny i nie będą bezpośrednio sponsorować drużyn , co najwyżej same dyscypliny/reprezentacje
Odpowiedz cytując
MMMMM
Member

Stary 17.05.2011, 23:51
Skarb Państwa ma w KGHM około 30 procent
Odpowiedz cytując
Oldpara
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 18.05.2011, 08:29
allon napisał(a):Wyświetl post
Do czasu... Od jakiegoś czasu się mówi o tym głośno ,że firmy państwowe nie powinny i nie będą bezpośrednio sponsorować drużyn , co najwyżej same dyscypliny/reprezentacje
To chyba nie tak - państwowe firmy nie mogą być WŁAŚCICIELAMI klubów (a tak chyba było z Zagłębiem i GKS Bełchatów) ale mogą być sponsorami. Dlatego jakiś czas temu głośno było o przekształceniach tych dwóch klubów.
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
Odpowiedz cytując
MMMMM
Member

Stary 18.05.2011, 13:17
KGHM nie jest 'państwową' firmą panowie :]
Odpowiedz cytując
zuls
Banita

Od: 11.2010

Stary 01.06.2011, 16:56
Ireneusz Reszczyński zastąpi Marka Wilczka na stanowisku dyrektora ds. finansowych. Pokusi się ktoś kumaty w tych sprawach o komentarz?
Odpowiedz cytując
borys
Banita

Od: 07.2010

Stary 02.06.2011, 21:59
Podbijam powyższe, ciekawe co moga niesc za soba zmiany w RN?
Powód: literowka
Ostatnio edytowane przez borys : 02.06.2011 o godz. 21:59.
Odpowiedz cytując
WiślakMyślenice
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 03.06.2011, 07:28
Tak naprawdę zamienił stryjek siekierkę na kijek. Reszczyński i Pilch mają głowę do interesów telefoniki, a nie mają pojęcia o prowadzeniu klubu. Zaufani pracownicy Cupiała.
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."

Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 03.06.2011, 08:16
Tu raczej chodzi o zarządzanie stadionem. Jeśli Wisła ma być operatorem to trzeba będzie tym stadionem jakoś zarządzać by nie generował strat a to sfera czysto biznesowa.
Odpowiedz cytując
Żurawek
Member

Od: 02.2008

Stary 04.06.2011, 10:11
W związku wejściem na rynek T-Mobile szykują oni znaczną ofensywę promocyjno - marketingową i zamierzają wydać ogromne pieniądze w Polsce. Podobno mają zostać sponsorem tytularnym ekstraklasy. A może i Wiśle trochę z tego by się udało urwać w postaci np. reklamy na koszulkach? Ciekawie by było.
Kupię stalowe felgi 16" (5x98) do Alfy Romeo 156. [PW]

Odpowiedz cytując
allon
Senior Member

Stary 04.06.2011, 10:28
a nie widzisz tutaj konfliktu interesów bo ja tak? Już prędzej jakaś firma bukmacherska zostanie sponsorem drużyny. Tym bardziej że ustawa antyhazardowa jest niezgodna z unijnym prawem i została zaskarżona przez firmy bukmacherskie w PE
Ostatnio edytowane przez allon : 04.06.2011 o godz. 10:38.
Odpowiedz cytując
filemon
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 04.06.2011, 10:42
allon napisał(a):Wyświetl post
a nie widzisz tutaj konfliktu interesów bo ja tak? Już prędzej jakaś firma bukmacherska zostanie sponsorem drużyny. Tym bardziej że ustawa antyhazardowa jest niezgodna z unijnym prawem i została zaskarżona przez firmy bukmacherskie w PE
Jaki tu widzisz konflikt interesów? Dobrą chwilę na koszulkach biegaliśmy z logiem Ery.
Jakakolwiek firma bukmacherska jeszcze trochę nie zostanie w E-klasie czyimś sponsorem.
Odpowiedz cytując
Kociewiak
Senior Member

Stary 04.06.2011, 10:52
Tyle, że jeśli T- Mobile zostanie sponsorem ekstraklasy to możliwe, że będzie ich logo na koszulkach wszystkich klubów. A co do loga innego operatora na koszulkach Wisły to będzie zależało od zapisów w umowie, bo T-Mobile może sobie nie życzyć reklamowania konkurencji na boiskach ekstraklasy. Tak jak kiedys Warka nie zgodziła sie na sponsorowanie ligi bo Wisła miała sponsora Tyskie i nie chciała z niego zrezygnować (i słusznie).
Odpowiedz cytując
Żurawek
Member

Od: 02.2008

Stary 04.06.2011, 11:34
Oczywiście że widzę konflikt interesów. Może mało precyzyjnie się wyraziłem używając słowa podobno - jasne, możliwość reklamy na koszulkach byłaby możliwa przy niepowodzeniu negocjacji z Ekstraklasą. O ile takowe zostały podjęte.
Kupię stalowe felgi 16" (5x98) do Alfy Romeo 156. [PW]

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów