|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
I am what I am
Od: 09.2004
Offline |
|
|
Na pewno to była ironia tylko zastosowana w nie wiem jakim celu ...
Co do tematu: to ciekawy jestem tego przetargu z KGHM. Nie słyszałem o tym wcześniej. Pozwala to dawać nadzieję, że za rok Pan Cupiał będzie wyżej bo suma pokażna. Fajnie by było gdyby to jeszcze miało przełożenie na lepsze finansowanie Wisły. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
|
|
I am what I am
Od: 09.2004
Offline |
|
|
Co nie oznacza, że trzeba ironizować tak mocno tego faktu. Myślę, że każdego z nas interesuję jak się ma kondycja finansowa naszego bossa.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2011
Offline |
|
|
Nawet jakby boss sprzedał Wisłę, czego raczej nie zrobi, to Wisła sama na siebie zarabia. Nie wiem dokładnie jaki jest budżet ale z wywiadów prezesa, prezesów wynika, że od paru lat firma jest na plusie.
Bardziej mnie zastanawia, czy zysk wygenerowany przez klub idzie na inwestycje, czy część idzie na inwestycje, a część do kieszeni Cupiała. Wydaje mi się, że to pierwsze, ale jeśli tak to jaka jest jego rola aktualnie? Dobiera skład Rady Nadzorczej, Wybiera Prezesa i ma decydujący głos w klubie, plus darmowe bilety na mecze? ;D |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 09.2010
Offline |
|
i Cupiał jeszcze ma darmowe kiełbaski i whiski !! skandal jak on może tak wykorzystywać WISŁĘ naprawdę zastanów się co piszesz, żenua
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 11.03.2011 o godz. 08:57.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Bo niedawno na forum, po sprzedaniu Brożków wszyscy stwierdzili że Cupiał chce wyciągnąć z Wisły to co zainwestował (wszyscy wiemy że zainwestował w chooj więc ciężko by było to wyciągnąć) i chce zwinąć zabawki bo mu kasy mało, mimo, że sam Vaclx albo Maaskant powiedzieli że mógłby sobie klub z Serie A kupić. ![]() |
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Niezłe kwiatki:
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html Oczekuję od zarządu zdecydowanej i jasnej reakcji. Albo to bzdura prasowa wyssana z palca, albo oczekujemy od PAO pieniędzy za zgodę na transfer dyrektora sportowego. Przecież Stan Valckx związał się z klubem dwuletnim kontraktem i do czegoś to zobowiązuje. Swoją drogą, jeśli to się potwierdzi to straszny kwas będzie. Facet zamiast oglądać nowych zawodników rozgląda się za nowym kontraktem. Fajne się nam szykuje letnie okienko transferowe. I to w sytuacji, gdy wyczerpaliśmy praktycznie limit błędów w polityce kadrowej klubu. ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2003
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2011
Offline |
|
|
Onet i te ich domysły
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
W dniu wczorajszym zdobyliśmy upragnione 13 mistrzostwo Polskie, więc mam nadzieję że doświadczenie z lat ubiegłych będzie owocowało i nie zostaną powielone błędy z lat ubiegłych.
Skład sztabu Wisły Kraków, który decyduje o polityce transferowej, finansowej mam nadzieję, że pokaże dużo więcej w następnych latach, a ja osobiście Chciałbym żeby Bogusław Cupiał nareszcie dorósł do rządzenia naszym klubem i nawet największe tragedię sportowe, finansowe nie zmieniły w jego przeświadczeniu struktury działania klubu, kontaktów i znajomości. Widać, iż nasz klub nareszcie jest należycie zarządzany, Bogdan Basałaj jest sercem tego sukcesu, bo to od niego się to wszystko zaczęło i mam nadzieję, iż będzie trwać nieskończenie. Nie doszły jak na razie do nas słuchy tak jak na Legi, iż Roman Kosecki jedna z największych gwiazd nie dostaje jakiegokolwiek zaproszenia na mecze Legi, u nas mamy nadzieję, że najważniejsi są oczywiście na meczach naszej Wisełki ![]() ![]()
Kiedyś w Wiśle grali reprezentanci Polski, kiedyś Reprezentacja Polski opierała się na zawodnikach Wisły, a teraz ? Teraz nastały czasy, że Reprezentacja opiera się na cudzoziemcach, a Wisła na piątym sorcie europejskim ...
- 1906 poparcia ikon Wisły Kraków S.A. Arek Głowacki za 10 lat wspaniałych występów, z czego za 299 występy Tomasz Frankowski za 253 występy / 156 bramek Paweł Brożek za 246/ 110 bramek Marcin Baszczyński za 9 lat na R22 i 334 występy |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
|
Mamy mistrzowski tytuł więc jest dobra baza do wykonania kilku kolejnych niezbędnych kroków, które pozwolą utrwalić pozycję naszego klubu.
Po pierwsze: Wymuszenie na Majchrowskim niezwłoczne dokończenie i udostępnienie Wiśle stadionu. Stadionu wykończonego nie tylko w standardzie UEFA-Elite, ale i w odpowiednim standardzie estetycznym. W parze powinny iść tutaj również odpowiednie działania marketingowe aby obiekt ten zapełnić. W tym sektorze zaczęło się dziać już naprawdę nieźle: wizyty w szkołach, spotkania z fanami, niezłe filmy reklamowe. W obliczu ewentualnego spadku pasów do 1 ligi akcje takie należy wzmóc jeszcze bardziej. Po drugie: Pozyskanie sponsora strategicznego - zdobycie mistrzostwa, perspektywa dobrej (miejmy nadzieję) gry w europejskich pucharach oraz ponad 30-tysięczny obiekt są naszym sporym atutem w rozmowach. Po trzecie: Budowa bazy treningowej - zakończenie budowy stadionu nie powinno oznaczać zakończenia prac budowlanych na naszych obiektach. Należy wykorzystać właśnie ten moment euforii oraz fakt, że zatrudniamy fachowców z zachodu do stworzenia odpowiedniego zaplecza dla naszych drużyn oraz stworzenia "holenderskiej" w metodach działania szkółki piłkarskiej. Po czwarte: Zbudowanie pozytywnego PR wokół naszego klubu. Mam nadzieję, że Pan Prezes Basałaj będzie w większym stopniu doceniał i podkreślał (szczególnie w wypowiedziach dla mediów) rolę kibiców Wisły. Mam nadzieję, że nadal będziemy prowadzili doping taki jak na wczorajszych derbach - głośny, żywiołowy, kulturalny! Brak bluzgów na pewno przyciągnie na trybuny wielu nowych kibiców, którzy "omamieni antykibolską krucjatą" boją się przyjść na stadion.
Ostatnio edytowane przez cassius31krakow : 16.05.2011 o godz. 09:02.
|
|
|
|
Banita
Od: 01.2011
Offline |
|
|
Pozyskanie sponsora strategicznego mówisz
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
zapewne wykupili powierzchnię reklamową. Sponsorem oficjalnym być nie może bo raz ,że to Totalizator Sportowy to spółka państwowa a dwa ,że bezpośrednio nie może też inwestować w jakikolwiek klub , za to sponsoruje sport ogólnie (bodajże Orliki)
|
|
|
|
Member
Od: 10.2010
Offline |
|
|
a KGHM - Zagłębie Lubin
i PGE - GKS Bełchatów ? To są przecież Państwowe spółki i sponsorują kluby sportowe. Więc czemu Lotto by nie mógł nas ? |
|
|
|
Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html
Wszędzie można sponsora znaleźć tylko nie u nas |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
w dawnych czasach Wisła już miała reklame Lotto na koszulkach
Ostatnio edytowane przez AYALA : 17.05.2011 o godz. 18:29.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Do czasu... Od jakiegoś czasu się mówi o tym głośno ,że firmy państwowe nie powinny i nie będą bezpośrednio sponsorować drużyn , co najwyżej same dyscypliny/reprezentacje
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Skarb Państwa ma w KGHM około 30 procent
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
|
To chyba nie tak - państwowe firmy nie mogą być WŁAŚCICIELAMI klubów (a tak chyba było z Zagłębiem i GKS Bełchatów) ale mogą być sponsorami. Dlatego jakiś czas temu głośno było o przekształceniach tych dwóch klubów.
![]()
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
KGHM nie jest 'państwową' firmą panowie :]
|
|
|
|
Banita
Od: 11.2010
Offline |
|
|
Ireneusz Reszczyński zastąpi Marka Wilczka na stanowisku dyrektora ds. finansowych. Pokusi się ktoś kumaty w tych sprawach o komentarz?
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Podbijam powyższe, ciekawe co moga niesc za soba zmiany w RN?
Powód: literowka
Ostatnio edytowane przez borys : 02.06.2011 o godz. 21:59.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Tak naprawdę zamienił stryjek siekierkę na kijek. Reszczyński i Pilch mają głowę do interesów telefoniki, a nie mają pojęcia o prowadzeniu klubu. Zaufani pracownicy Cupiała.
![]()
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."
|
|
|
|
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Tu raczej chodzi o zarządzanie stadionem. Jeśli Wisła ma być operatorem to trzeba będzie tym stadionem jakoś zarządzać by nie generował strat a to sfera czysto biznesowa.
![]()
|
|
|
|
Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
W związku wejściem na rynek T-Mobile szykują oni znaczną ofensywę promocyjno - marketingową i zamierzają wydać ogromne pieniądze w Polsce. Podobno mają zostać sponsorem tytularnym ekstraklasy. A może i Wiśle trochę z tego by się udało urwać w postaci np. reklamy na koszulkach? Ciekawie by było.
![]() Kupię stalowe felgi 16" (5x98) do Alfy Romeo 156. [PW]
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
a nie widzisz tutaj konfliktu interesów bo ja tak? Już prędzej jakaś firma bukmacherska zostanie sponsorem drużyny. Tym bardziej że ustawa antyhazardowa jest niezgodna z unijnym prawem i została zaskarżona przez firmy bukmacherskie w PE
Ostatnio edytowane przez allon : 04.06.2011 o godz. 10:38.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
Jakakolwiek firma bukmacherska jeszcze trochę nie zostanie w E-klasie czyimś sponsorem. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tyle, że jeśli T- Mobile zostanie sponsorem ekstraklasy to możliwe, że będzie ich logo na koszulkach wszystkich klubów. A co do loga innego operatora na koszulkach Wisły to będzie zależało od zapisów w umowie, bo T-Mobile może sobie nie życzyć reklamowania konkurencji na boiskach ekstraklasy. Tak jak kiedys Warka nie zgodziła sie na sponsorowanie ligi bo Wisła miała sponsora Tyskie i nie chciała z niego zrezygnować (i słusznie).
|
|
|
|
Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
Oczywiście że widzę konflikt interesów. Może mało precyzyjnie się wyraziłem używając słowa podobno - jasne, możliwość reklamy na koszulkach byłaby możliwa przy niepowodzeniu negocjacji z Ekstraklasą. O ile takowe zostały podjęte.
![]() Kupię stalowe felgi 16" (5x98) do Alfy Romeo 156. [PW]
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|