|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Ja mam jedno wytlumaczenie - zazdrosc i zal dupe sciska Panie WCracow - jakos nie wierze, ze Ty jestes kibicem Wisły.
|
|
|
|
Member
Od: 11.2010
Offline |
|
|
|
Junior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Z czysto kibicowskiego punku widzenie lepsza LE.Możliwość ciekawszych wyjazdów a nie tylko komercyjni potentaci i co najważniejsze, szanse na w miarę wyrównane mecze.
W LM nas zjedzą na śniadanie ale oczywiście kasa x 10 no i prestiż samych rozgrywek. Ja bym życzył sobie LM szczególnie dla Cupiała - fajnie żeby po tylu latach spełniło się jego marzenie a i konkretna kasa wpłynęła na konto. Ale do tego daleka droga.Tak szczerze powiedziawszy to za cholerę nie wiem skąd ten optymizm.Gramy podobnie jak zawsze czyli przeciętnie a czasu niewiele. A przeciwnicy? - tak na prawdę nie wielu jest takich co wygrywamy na stojąco, czyli poziom Szawli, zdecydowana większość zadziorów w stylu Levadii i Karabachu oraz kilka z którymi będzie niezmiernie ciężko. Na dziś na pewno bliżej nam do kolejnej kompromitacji niż do piłkarskiego raju, co nie oznacza że jesteśmy skazani na porażkę Grajki powinne mieć wpojone że wygrana albo śmierć, my kibice powinniśmy zachować dystans co do szans na LM czy choćby LE |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
Z tą częścią twojego postu nie mogę się zgodzić. My nie przegramy w takim stylu żadnego meczu u siebie o to jestem spokojny. Wiadomo, że w LM będzie ciężko, zwłaszcza na wyjazdach ale w domu spokojnie powalczymy o jakieś punkty. Nie jesteśmy drużyną pokroju tych słowackich ogórków. No ale nad tym będziemy się zastanawiać w sierpniu Na razie liczę na jakieś konkretne transfery zwłaszcza w obronie i z niecierpliwością czekam na pierwsze losowanie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
W tym roku nie nastawiam się na LM co prawda ta obrona którą mamy powinna wystarczyć na II r.kw.LM ale w III może już być kłopot.Mam nadzieję że Jaliens w końcu odpali i wtedy dokoptuje się jakiegoś stopera jeszcze i może starczy na przejscie III rundy podsumowując przód w miarę mamy ale tył nie zabardzo porażki takiej jak z Karabachem na pewno nie będzię rok temu była to zlepianka bandy 11 baranów na boisku a teraz jest drużyna.
Trzeba też pamiętać że Wisła nadal jest w przebudowie i w przyszłym roku powinniśmy mieć już drużynę która powinna bić się spokojnie o awans do LM ( o ile Platini nie przywróci starej formuły LM nowa teoretycznie kończy się po sezonie 2001/12) i Stan z Maaskantem pozostaną na swoich stanowiskach ich kontrakty obowiązują jeszcze przez rok. U Stana jak był dyrektorem PSV to potrafił sprzedać w ciągu sezonu 5 kluczowych piłkarzy znajdując na ich miejsce wartosciowych zmienników więc u niego musi być ciągły ruch w interesie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
Jak dla mnie - będę się cieszył, jeśli Wisełka awansuje do którejkolwiek z grup w europejskich pucharach. Przecież Biała Gwiazda nie grała tam od sezonu 2006/07, a taka Amika w międzyczasie zaliczyła grupę dwukrotnie i to z dobrym skutkiem. Nie dzielmy więc skóry na niedźwiedziu, cieszmy się tym co jest (MP) i miejmy nadzieję, że Stan i Robert przygotują kadrę jak najlepiej się da. Obyśmy w tym roku mogli przeżywać tyle samo radości, co w pamiętnym sezonie 2002/03. Czego wszystkim życzę. Tyle od piknika z Włoch.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
Wiadomo że kazdy bedzie zadowolny jeśli Wisła awansuje do jakiejkolwiek grupy w rozgrywkach europejskich ale pomarzyć można skoro jeszcze nie odpadli
![]() |
|
|
|
Junior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Wkrakow
Argument ze niby Wisla moglaby w LE uzbierac wiecej pkt to kompletna bzdura! Awansujac do LM Wisla mialaby juz gwarantowane 4 punkty na samym starcie(!) a to praktycznie caly dorobek z ostatniego sezonu. Do tego mialaby okazje zaliczyc na 6 meczow jakies remisy lub szczesliwe zwyciestwo aby moc powalczyc o 3 miejsce dajace kontynuacje w LE. Notamiast w LE Wisla startowalaby z zerowym dorobkiem i musialaby zaliczyc juz 2 zwyciestwa na starcie zeby wyrownac te 4 punkty bonusowe z LM. Na dodatek zeby zdobyc wiecej pkt w LE to Wisla musialaby koniecznie wyjsc z grupy a wiadomo ze dzisiaj w LE nie graja juz te same ogorki co pare lat temu i tak naprawde zajecie drugiego miejsca w grupie LE jest na podobnym poziomie trudnosci co zajecie 3 miejsca w LM . To ze Lechowi (bog wie jakim cudem) udalo sie rok temu, to nie oznacza ze i Wisle tak samo poszczesciloby sie w najblizszym... Nie wiem czy z ta LE sobie jaja robisz, ale wiedz ze Twoj argument w pktami jest kompletnie bledny. Priorytetem jest LM czy to w sprawach €, punktowych a tym bardziej prestizowych bo polska na to czego od 96stego. Dodam ze dane nam roztawienie w 3 rundzie el LM w tym roku bylo niesamowitym szczesciem i jest to tak naprawde nasza ostatnia szansa na odbicie sie od dna, bo za rok odpadnie nam prawie polowa punktow klubowych. Jezeli nie wykorzystamy tego to przez najblizsze lata bedzie jeszcze trudniej o jaki kolwiek awans bo o roztawieniach bedziemy mogli na 100% zapomniec. PS: Wiem ze niektorych to drazni gdy rozmawia sie juz o LM, liczonych €, grupach, itd. ale tak naprawde juz od kilku lat jest to dla nas wszystkich jedyny okres przy ktorym mozemy o tym z nadzieja troche pogdybac, porozmawiac i niestety "polaczyc" slowa LigaMistrzow z Polska(Wisla). Takze oszczedzcie ludziom krytyczne komentarze tym bardziej ze uzywany jest czas przepuszczajacy i ze wiekszosc ma swiadomosc ze trzeba przejsc(nie lekcewazyc) rund eliminacyjnych... |
|
|
|
Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
Zmieniając troszkę tematy , kibicowsko Najciekawszy wyjazd byłby chyba na Węgry , blisko , stadion mistrza Węgier 16500 ,przynajmniej 2 tys Wiślaków bardzo realne , ładny stadion w Armenii jednak to zbyt kosztowny wyjazd i zbyt daleki.
|
|
|
|
Miodek
Od: 06.2004
Offline |
|
|
Żadnych Armenii! Ani tym bardziej Azerbejdżanów czy Gruzji (chociaż Gruzinów chyba do wylosowania nie mamy). Wystarczy tych azjatyckich wynalazków. Dzicz tam taka, że tylko przegrać, tfu.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...na_20_czerwca/
W II rundzie kwalifikacji zespoły, które mogą chociaż myśleć o nawiązaniu z nami walkę to Videoton, Skonto i Flora Tallin, jeżeli nie trafimy na żaden z nich to ta runda będzie tylko formalnością. (Jeżeli przejdziemy) W III rundzie ze sportowego punktu widzenia najlepiej by było trafić na Shamrock, Zestafoni lub Ekrans Poniewieże bo z innymi będzie trzeba powalczyć. Dalej mamy lekko przerąbane chyba, że trafimy na Maccabi lub Dinamo Zagrzeb. Osobiście, nauczony przykrym doświadczeniem, nie zdziwiłbym się, gdybyśmy odpadli w III rundzie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
Wierzę że w tym roku osiągniemy w końcu coś w Europie...Ale już nikogo nie zlekceważmy...Nie chcę wyjazdów do żadnych Azerbejdzanów,Armenii itd. ![]()
"Wierność Jest Istotą Naszego Honoru..."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Jak juz pisalem 2 runde przejsc musimy zeby sie z nas nie smiali.
W 3 jest chocby Genk a wiec juz moga byc schody,Szanse pol na pol ..... W 4 znajac nasz brak szczescia trafimy ja jakch Totenham czy innych cwaniakow co "musza" zagrac w LM i nic nie zrobimy. ciezko bedzie,jak nastawiam sie na Lige Europejska Amika miala w zeszlym roku w grupie Juve i Man City--to w sumie jak rywale w Lidze Mistrzow-a ich motywacja mniejsza ![]() ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Na Anglików na pewno nie trafimy w 4 rundzie.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ale na szkotów już być może...
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
Toboł Kustanaj kiedyś wyeliminował Polonie Warszawa więc w byłbym ostrożny.
Ostatnio edytowane przez AYALA : 03.06.2011 o godz. 17:19.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Prawda jest taka że w każdym meczu musimy być zmobilizowani w 100 % nie zależnie kogo wylosujemy.W poprzednich latach trafialiśmy na Reale czy Barcelony teraz wydaje się być łatwiej ale to nie znaczy że możemy odpuścić. Nie możemy popełniać błędów z poprzednich lat...w przygotowaniach i transferach...Wierzę że wzmocnimy naszą obronę.Powinno być lepiej...Czekam już z utęsknieniem do lipca.Mam nadzieję że na R22 stworzymy taką atmosferę że rywali z Talinów itd będziemy odprawiali z kwitkiem tak jak w przeszłości.
![]()
|
|
|
|
Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Witam,
Okiem starszego kibica, Ja oglądam i analizuję każe eliminacji do LM polskich ekip od początku lat 90-tych. Z początku była to Liga Mistrzów - teraz jest to biznes liga (jak mawiał Grajewski). Oczywiście Największe szanse Wisła miała za Engela, niestety tam spaleni psychicznie i nieprzygotowani mentalnie i taktycznie piłkarze dali d.. Pamiętam zresztą, że po tym meczu spać nie mogłem. Reformę Platiniego uważam za najlepsze posunięcie całej UEFY ostatnich lat. To jak wielką przysługę dał trzeciej lidze europejskiej... Mało kto sobie z tego zdaje sprawę. A my jesteśmy europejską 3. ligą Kto się nie zgadza - zapraszam na http://www.90minut.pl/ranking_uefa.php Widać tam wyraźnie jakie kraje wyprzedziły nas piłkarsko - nie wspominając o Cyprze mamy Bułgarię, Białoruś. Kompromitacje polskich ekip zawsze dla mnie były bolesne. Bolesne jest również beznadziejne przygotowanie do sezonu (rundy) forowane nad Wisłą. I tak przykładem niech będzie Wisła, Lech (męki ze słabymi Azerami i Spartą). Tego się nie da oglądać. W tej chwili jednak kolejny sezon pucharowy przed nami. Tym razem jednak zmieniam swoje podejście z naiwnego na realistyczne. Otóż patrząc na to co nas (Wisłę) czeka nie byłbym z tego rozstawienia wcale a wcale tak zadowolony. Jest ono bowiem bardzo ważne i cenne, ale to i tak niczego nie gwarantuje. II runda - może przyjechać Neftczi Baku i ja nie wierzę w przejście Azerów. To już nie te czasy gdy Widzew łoił ich 9:0. Groźni w tej rundzie mogą też być przecież Kazachowie, Estończycy, Węgrzy... Jeśli jednak uda się Wiśle jakimś cudem przejść rundę to w trzeciej rozstawienie jest, ale kto może przyjechać? A no każdy z listy jest jak dla mnie przeciwnikiem równorzędnym! Zarówno Litex, mocny Gent itp. Chyba jedynie Ekranas nie wydaje się równorzędnym graczem. Co dalej? Ano jeśli jakimś cudem 3 runda również będzie za nami to play-offy (4. runda) to już sytuacja bardzo zła. Każdy z tych przeciwników jest od Wisły lepszy. Ograni w pucharach BATE, Rangersi poza zasięgiem, mocna Kopenhaga i bardzo mocne Dinamo z Zagrzebia. Tutaj w żadnym meczu nie będziemy faworytami i to jedyne co mogę powiedzieć. Zatem co obstawiam? Jeśli uniknie się wpadki w 2. rundzie to obstawiam przegraną w trzeciej i ciężki bój o niepewną LE. Natomiast Liga Mistrzów wg mnie jest za wysokim progiem dla naszego mistrza. Realnie patrząc na obecny skład (nawet jeśli dojdzie 3-ech solidnych graczy - gracze poziomu LM do Polski nie przyjadą), brak stylu tej drużyny (styl to miał Lech Smudy, Wisła Kasperczaka I), przygotowanie to dochodzę do właśnie takiego wniosku. Procentowo szanse: Faza grupowa LM - 15 % szans 4. runda el. LM - 55 % szans 3. runda el. LM - 70 % szans odpadnięcie w 2 rundzie - 25 % szans |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
To może w ogóle się poddać?
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2010
Offline |
|
) |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
DJ Hazel rywali z Talinów itd będziemy odprawiali z kwitkiem tak jak w przeszłości jeśli się nie mylę w niedalekiej przeszłości bo w poprzedniej edycji to rywal z Talina odprawił Wisłe z pucharów przepis na sukces powroty do Wisły Uche Kosowskiego Marcelo Diaza i Pawła Brożka ewetualnie Frankowskiego może wtedy coś by sie udało ugrać
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Wiśle może dużo pomóc to że jest tak nisko we wszystkich rankingach . To rywale będą się cieszyc z wylosowania Wisły , jako potencjalnie słabego rywala z którym łatwo wygrac .
Z tymi rywalami w 4 rundzie też nie ma co przesadzać . Mistrz Białorusi czy mistrz Chorwacji to wcale nie są bogowie futbolu . Szanse przed takimi spotkaniami zawsze są 50 na 50 . |
|
|
|
Banita
Od: 01.2011
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Glasgow Rangers (Szkocja)
FC Kopenhaga (Dania) BATE Borysów (Białoruś) Maccabi Hajfa (Izrael) NK Dinamo Zagrzeb (Chorwacja) ktory tam jest poza zasięgiem ? Glasgow i Kopenhaga - bardzo mocne , reszta rywali pół na pół nie ma się kogo bać , trzeba walczyc na 100% i przejść te cholerne eliminacje |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Przed reformą Platiniego to się o takie Glasgow czy Kopenhagę trzeba było modlić, a teraz są to najsilniejsi rywale na drodze do LM, więc już nie narzekajmy. |
|
|
|
Koneser
Od: 07.2009
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
JOSE 841 widzę że mnie nie do końca zrozumiałeś otóż kilka lat temu rywali o POKROJU Levadii spokojnie ogrywaliśmy i mam nadzieję że te czasy wrócą ale skoro twierdzisz że mógłby nam w tym pomóc Kosowski czy Uche...to lepiej pozostawię to bez komentarza.
![]()
|
|
|
|
Member
Od: 11.2010
Offline |
|
3. runda el. LM - 70% szans a pozostałe 5% to na... dwustronną dyskwalifikacje? ![]() jeśli tylko będziemy mieli minimum szczęścia w losowaniu to jesteśmy w stanie awansować nawet do LM tym składem. Chłopacy są naprawdę dobrzy i są w stanie to zrobić. Ale znając nasze szczęście to jeśli dojdziemy do 4 rundy to pewnie trafimy tam na Rangersów;/ ale mam nadzieje że nie |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
a ja mysle ze Wisła zamknie wszystkim krytykom papy i wejdzie do LM!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2011
Offline |
|
W tej chwili mamy zespol jaki mamy a niektorzy najwyrazniej juz zapomnieli, ze przez ostatnie dwa sezonu Wisla narobila w pucharach niezlego wstydu odpadajac z Levadia a rok temu kompromitujac sie z Karabachem. I my mowimy o szansach pol na pol w starciu z Rangersami czy Kopenhaga? Widze, ze ostatnie "wpadki" niczego niektorych nie nauczyly i wciaz uwazamy sie za europejskiego sredniaka a zespoly z Azerbejdzanu, Estonii czy Bialorusi moga nam nagwizdac. Bardzo zle podejscie. Przez takie podejscie byly Levadie i Karabachy. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|