|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
| Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna? | |||
| Tak |
|
86 | 46,49% |
| Nie |
|
43 | 23,24% |
| Nie mam zdania. |
|
8 | 4,32% |
| To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. |
|
41 | 22,16% |
| Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. |
|
21 | 11,35% |
| Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Może i ta cena za Borysiuka jest trochę zawyżona ale czy to jest problem Legii? Chcą dać 2,5 mln euro, to niech dają. Ja osobiście liczyłem na tego zawodnika w perspektywie EURO 2012 ale wyraźnie stanął w miejscu i może taki wyjazd dobrze by mu zrobił.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Orest zostaje w Śląsku!
![]()
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas, Że na drzewach zamiast liści Będą wisieć komuniści! UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY! |
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Sami niezadowoleni:
Cytat:
A ja się pytam: dlaczego? Ja na przykład jestem bardzo zadowolony ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Lenczyk zostaje na 3 lata w Śląsku:
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,98810,t...wiadomosc.html ![]() ![]() ![]() Kupię koszulki Wisły z dawnych lat. Pisz na PW. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
Z drugiej strony Wisła może na tym sporo zyskać, bo Lenczyk lubi ściągać swoich synków. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Piszą ze ITI chce sprzedać Legię szczerze wątpie w to http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32284,t...c6a6&_ticrsn=5
Powód: byki ort - wstyd
Ostatnio edytowane przez flamengista : 03.06.2011 o godz. 07:54.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Pewnie za pół roku go nie będzie. No, bo jak to w Polsce, Śląsk będzie się miał albo bić o mistrza albo o pierwszą trójkę, a po wyczerpującym lecie (wcześnie zaczynają - dla naszych piłkarzyków masakra) i słabym występie w pucharach (może przejdą jedną rundę) i średniej jesieni będzie na 7 miejscu.
Ostatnio edytowane przez 0 22 : 02.06.2011 o godz. 21:46.
![]()
Habemus Dubletum
LEG14 White Star Awards w kategorii: Innowierca roku 2009 Innowierca roku 2011 ![]() |
|
|
|
Member
Od: 09.2008
Offline |
|
Lepszego trenera w Polsce nie ma i długo nie będzie, a przy dobrych wzmocnieniach to hoho, aż strach się bać co się będzie działo ![]()
"To jest Walduś polska liga - kto widzi ten rzyga!" - Ferdynand Kiepski
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
Wszyscy zaczną teraz inaczej na Śląsk patrzeć i skończy się gra w kontry. A jak widać po tabeli wyjazdowej Śląsk w takowej radzi sobie najlepiej w lidze. Trzeba będzie zacząć przejmować inicjatywę w poszczególnych spotkaniach, a to już nie jest takie łatwe. Ciężko będzie powtórzyć sukces z tego sezonu. Choć z całego serca tego Wrocławianom życzę.![]()
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los Od jakiego ich nic nie wyzwoli Bo zabije ich las Rąk co klaszczą na czas W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli Patrz jak piją i żrą Twoją żywią się krwią I żonglują słowami twych pieśni Lecz nic nie śni im się A najlepiej wiesz że Nie istnieje wszak to co się nie śni. Jacek Kaczmarski |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2010
Offline |
|
Kiedyś tu już była poruszana ta sprawa na forum, silna Wisła potrzebuje silnej Legii i innych zespołów. Jak na razie nie jesteśmy ani My silni ( w skali europejskiej) ani tym bardziej inni. U nas co prawda idzie w dobrym kierunku ( przynajmniej według mnie), ale takie sytuacje w innych klubach nie gwarantują podniesienia poziomu Eklasy. A tego przecież wszyscy oczekujemy... BTW apropo Borysiuka to osobiście jakoś nie przepadam za nim ( pewnie za Boguskiego), ale faktem jest, że piłkarzem jest dobrym jak na polskie warunki i powinien jak najszybciej sprawdzić się na prawdziwym froncie. Jeśli mu sie powiedzie to tym lepiej dla polskiej reprezentacji. Dodatkowo jeśliby wyjechał już teraz to byłby chyba najmłodyszm zawodnikiem, który wyjechał z polskiej ligi za takie pieniądze ( 2,5 mln). Nawet nasz Błaszczu wyjechał "dopiero"jak miał ok 21 - 22 lata. Wniosek: niech jedzie ![]() |
|
|
|
Member
Offline |
|
![]() W Śląsku nikt nie pompuje wielkiego balonu przed każdymi rozgrywkami. Tylko powoli, powoli, po cichu, krok po kroczku WKS buduje swoją siłę. Nie ma żadnych wątpliwości, kto powinien być głównym architektem. W przyszłym sezonie chciałbym widzieć na podium trzech Królów Wielkich Miast. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
||
To niby nie jest pompowanie balona?
Ostatnio edytowane przez 0 22 : 02.06.2011 o godz. 22:37.
![]()
Habemus Dubletum
LEG14 White Star Awards w kategorii: Innowierca roku 2009 Innowierca roku 2011 ![]() |
||
|
|
Member
Offline |
|||
To jest zwykła kibicowska nadzieja i wcale nie bezzasadna. Nikt u nas nie sra co roku wielkimi hasłami, niczym: "Wielka nowa, truskawkowa Legia, o jakiej zawsze marzyłeś!" ![]() Rok wcześniej było coś o podboju Europy zdaje się, a w tym
Ostatnio edytowane przez FooFighter : 02.06.2011 o godz. 22:58.
![]()
|
|||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A gdzie ja Cię niby poniżyłem?
Cóż moim zdaniem Śląsk przejdzie max rundę, Jaga max 2, Legia żadnej (czyli wszystkie skończą max na 3 rundzie eliminacji), a Wisła wejdzie do LM. Trudno by było inaczej skoro nieobca Wam i 3 liga.. Chcesz to się możemy założyć: o zwykłe przekonanie. W sezonie 2012/2013 Lenczyk już nie będzie trenerem Śląska.
Ostatnio edytowane przez 0 22 : 02.06.2011 o godz. 23:01.
![]()
Habemus Dubletum
|
|
|
Member
Offline |
|||
|
Ja nie piję do Twojego czytania ze zrozumieniem, tylko cierpliwie wstukuję kolejne argumenty...
Presja wyniku w pucharach może być na Łazienkowskiej albo Reymonta. Na Oporowskiej podchodzimy do tego na luzie. Ważna jest ambicja.
EDIT: O ile oczywiście podpisze co najmniej 2-letni kontrakt.
Ostatnio edytowane przez FooFighter : 02.06.2011 o godz. 23:24.
![]()
|
|||
|
|
Senior Member
Offline |
||||
Poza tym: prośba o ochłonięcie i przeczytanie raz jeszcze tego do czego się odnosisz to poniżanie? Raczej nie.
bo tylko to można potem egzekwować ![]() ![]()
Habemus Dubletum
||||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Panowie dajcie na luz
O 22 ma sporo racji mowiac/przewidujac kto i jak spisze sie w pucharach...Legia hmm mysle ze jakis cien szansy jest zeby przebrnac ta III runde tylko trzeba szczescia w losowaniu .Moim skromnym zdaniem Slask na 70 % nie bedzie w pierwszej trojce ( choc szczerze im tego zycze Podium trzech kroli mi sie marzy ). To ze Slask zajal 2 miejsce w tym sezonie to umowmy sie glownie przez nieporadnosc Amici i Legii, bo gdyby te druzyny zagraly na swoim poziomie to mysle ze Slask wyladowal by na 4-6 miejscu. Bardzo sie z tego 2 miejsca ciesze ale tez mysle ze ten sezon stal poprostu na slabym poziomie. Jestem bardzo ciekaw nastepnego sezonu...Bakero w Amice Skorza w Legii. Czy to bedzie powtorka z tego roku czy nie ? |
|
|
|
Member
Offline |
|||
Poza tym, co do tego wyczerpującego lata to oni na pewno dużo tych meczy nie zagrają i myślę, że dobre przygotowanie do sezonu (a Lenczyk potrafi) powinno tu dać radę.
Pytam się dlatego o co, bo taki zakład o nic, czyli o "przekonanie" to żaden zakład....
Ostatnio edytowane przez FooFighter : 03.06.2011 o godz. 00:00.
![]()
|
|||
|
|
Senior Member
Offline |
||
04/05 - zmasakrowaliśmy FC Tiblisi, odpadliśmy z Austrią Wiedeń. Żadnych wpadek. Rozwalenie Gruzinów to był obowiązek, natomiast Austria Wiedeń to nie są ani mocarze ani ogórki. 05/06- Zmasakrował nas Zurich. Drużyna lepsza od Austrii. Wygrywali ostatnio z Milanem (i remisowali), pokonali Toulouse. Ani mocarze ani ogórki. 06/07 - gładko wygraliśmy z Islandczykami, przegraliśmy z Szachtarem z którym nikt w Polsce wtedy nie miał żadnych szans - przegraliśmy wyraznie, chociaż... wyniki na to nie wskazują. Następnie odpadliśmy z Austrią Wiedeń. Ani mocarze ani ogórki. Tym razem mecze były bardziej wyrównane. 07/08 -Vetra. Nie sposób oceniać, bo zagraliśmy jedną połowę, w której było 0-2, chociaż nie uznano nam prawidłowo zdobytej bramki. To największa wpadka Legii w ostatnich 6 latach bez dwóch zdań. 08/09 - Spokojnie pokonaliśmy Gomel, wyraźna porażka z FK Moskwa ze zdecydowanie lepszej ligi. 09/10 - Spokojnie pokonaliśmy Gruzinów, stoczyliśmy dwa fajne, wyrównane mecze z Broendby. Ani ogórki ani mocarze. Generalnie poza 45 minutami z Vetrą, czego nie da się ocenić w tak bogaty sposób jak dwumeczu (chociaż to była wtopa), kelnerów ogrywamy bez większych problemów. Nie ma ani Cementarnic, ani Mołdawian, ani Levadii czy Karabachu. Odpadamy z drużynami z przeciętnych lig europejskich o przeciętnych budżetach. Z tym, że te przeciętne ligi są lepsze od naszej, a budżety w momencie konfrontacji były zdecydowanie większe. Ja tutaj cyber super mega śmiesznych kompromitacji nie widze. Widzę raczej u innych.
To co proponujesz? Oficjalne przyznanie racji w podpisie? Ja X myliłem się w sprawie Śląska. Przegrałem zakład z Y? ![]()
Habemus Dubletum
||
|
|
Member
Offline |
|||
Zwycięstwa z półamatorami z Islandii, czy Gruzji to też żaden powód do dumy. Odpadaliście za każdym razem z pierwszym napotkanym poważnym/przeciętnym przeciwnikiem. Nie wspominam wszakże o innych zespołach "ekstraklapy", ale podsumowując ten bilans, jeżeli chodzi o drużynę z ambicjami i takimi środkami to bardziej do dupy niż nieźle.
![]()
|
|||
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Cytat:
![]()
Legionista
|
|
|
|
P.N.R.I.
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Pierwsza czwórka, czyli pucharowicze, postawiła na kontynuację pracy trenera.
To dobrze, a efekty z pewnością bedą. Śląsk będzie grał to samo, Legia Skorzy gorsza nie będzie, Probierz grzechów pychy już nie popełni, a i Widzew, Amika i Polonia rewolucji robić nie zamierzają. O MP powalczy jednak Legia z Wisła. Myśle ze mamy narazie największy potencjał a i nadchodzące okienko transferowe może nam ten potencjał zdecydowanie zwiększyć. Dresovia ma porażkę wpisana w historie. Pudło bedą mieli. Ale takie aluminiowe na szczątki doczesne, jak wreszcie sprawiedliwość ich dosiegnie. ![]()
Boia chi molla !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2005
Offline |
|
|
http://www.youtube.com/watch?v=H3W3Q...pvideos_sports takie podsumowanie z przymrużeniem oka
![]() ![]()
Bo takich stworzył nas świat, pełnych pogardy, zła i grzechu. Więc zawsze dumnie będziemy trwać, teraz i zawsze i na wieki wieków.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Ciąg dalszy dobrych wiadomości - Bakero już na 100% zostaje w Amice.
http://www.90minut.pl/news/158/news1...-z-Lechem.html |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Jaja jak berety. Niesamowite są te Pyrusy... a wszystko przez to, że Walter zatrzymał Maciusia. To jest kara za palec
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Widze ze wszystko po staremu .Macius zostaje w Legii ,Orest w Slasku a Maria w Amice.
jaja jak berety ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Myśle, że można już oficjalnie ogłosić, że Rutkowski to drugi po Walterze człowiek, który po prostu nie zdążył przejąć swojego ukochanego klubu (Bogusław Cupiał go uprzedził). Jednak miłość jest tak silna, że postanawia pomagać nam - Wiśle, w inny sposób.
![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2011
Offline |
|
Rozklad postepujePS. mogli odrazu Tomaszewskiego wziac na dyrektora |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
No, właśnie. ![]()
Habemus Dubletum
|
|