|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
No co wy, zdajesz mature np na 0 %, ale masz zdaną
Nie zdać można tylko polskiego, matematyki i dodatkowego języka na poziomach podstawowych, rozszerzenia zdaje się dobrowolnie i nie powodują niezdania![]() Urodzony sam przeciw wielu, wytrwale dążę do celu.
!!TYLKO WISŁA!! |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
Ustna musi być zdana, nawet jak jest rozszerzona. 6 pkt = 30%
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Dzisiaj miałem ustny angielski rozszerzony. Zdałem na 18pkt. Jutro mam Polski ale to będzie wielka improwizacja ;D
A co do angielskiego: To polecalibyście filologie angielską ale zaocznie? Są jakieś szanse na dobrą prace po tym? ![]() 111 lat dumy, tradycji i chwały - Wisła Kraków "Jestem gotowy, by dać z siebie wszystko. Nawet, jeżeli mam przelać własną krew dla Wisły, aby wróciła na pozycję lidera i najlepszego klubu (bo wiem, że takim była), to muszę dać z siebie wszystko, aby wszyscy uwierzyli, że Wisła tam pozostanie." '27, '28, '49, '50, '78, '99, '01, '03, '04, '05, '08, '09, '11
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
zdzichu, nie wiem kiedy zdawałeś, ale wiem że nie masz racji
![]() ![]() Urodzony sam przeciw wielu, wytrwale dążę do celu.
!!TYLKO WISŁA!! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No gdzieś 7 lat temu (te pierwszą), tak było wtedy, ale to jak jest teraz inaczej to zwątpiłem. Niedługo się okaże że wystarczy zdać jeden egzamin z 9 i też będą rozdawać mature...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
U mnie w szkole część ludzi nawet nie przyszła na ustny angielski rozszerzony, żeby zdać potrzebny jest tylko podstawowy.
![]()
Armia Białej Gwiazdy
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Rozne sa interpretacje, aczkolwiek mi mowila nauczycielka od angielskiego, ze faktycznie na ustna rozszerzona mozna nie przyjsc. To tak jakby sie mialo 0pkt. a wynikow z ustnych nigdzie sie nie bierze pod uwage. Wynik 0pkt. z ustnej nie moze od razu kasowac wyniku z pisemnej. Zastanawia sie ktos moze nad ekonomia na UJ? Jakies wiesci jak tam jest?
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Obecnie każda matura rozszerzona (lub podstawowa, oprócz obowiązkowego polskiego, majcy i języka obcego) jest zdana, niezależnie ile będziesz mieć punktów. Nie przyjdziesz to po prostu będziesz miał napisane ,,Zdał z wynikiem 0%." (coś w ten deseń). To samo tyczy się dodatkowych egzaminów ustnych. U mnie w szkole wałkowano ten temat trochę.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
a to ustne teraz są na dwóch poziomach? u nas się zdawało albo podstawe albo rozszerzenie ustne, dlatego trzeba było zdać rozsz.
edit: a to nie miałem pojęcia, to faktycznie rozszerzenia nie ma potrzeby w ogole ruszać, szczególnie że nic z tej ustnej nie ma.
Ostatnio edytowane przez zdzichu411 : 19.05.2011 o godz. 11:09.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Na dwóch.
(10 znaków) |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ale po tym roku znowu się to zmienia i w przyszłym będzie podobnie do tego, o czym Ty mówisz.
Z tą różnicą że likwiduje się podział na podstawowy i rozszerzony Ja dzisiaj poszedłem bez przygotowania na angielski R i 19/20 ![]() Urodzony sam przeciw wielu, wytrwale dążę do celu.
!!TYLKO WISŁA!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Co robicie po maturze? Jakaś praca? Ewentualnie jaka?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ja osobiście myślałem o jakimś wyjeździe, ale temat upadł z różnych przyczyn...
Mam już zacząć szperać przy tym całym logowaniu czy jeszcze czas? W grę wchodzi UJ, UP, UE. ![]()
Armia Białej Gwiazdy
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Obczaiłem to już sobie, wszystko rusza od czerwca
![]() Studiuje ktoś bezpieczeństwo narodowe/wewnętrzne? ![]()
Armia Białej Gwiazdy
|
|
|
|
Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Zna ktoś próg punktowy na Turystykę i Rekreację na AGH ?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Tutaj masz wszystko, jeśli chodzi o progi punktowe na AGH :
http://www.agh.edu.pl/pl/kandydaci/i...-punktowe.html Powodzenia. ![]()
Wisła ponad wszystko
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Dzięki. Widze łądny próg punktowy na TiR ;/
A studiuje ktoś Zarządzanie i Inyżnierię Produkcji? Jaki poziom? Trudno się utrzymać ? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Idealny kierunek dla kogos komu nie chce sie uczyc systematycznie, bez problemu idzie sie utrzymac, jedyne co to rozne opinie o matematyce.
![]()
www.wislaszaliki.pl.tl
Kalwaria Bezżydowska |
|
|
|
Junior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Gdzie polecacie studiować bezpieczeństwo narodowe zaocznie?
![]()
I
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
|
Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Za rok zdaje maturę. Polski, angielski to nie ma co komentować, chce tylko zdać. Matematyke rozszerzoną będę zdawał na pewno. I tu jest pytanie: Jakie kierunki polecacie (typowo związane z matematyką)? Coś konkretnego? I co po tych kierunkach mozna robić ciekawego w życiu? No i fajnei by było jak by ktoś podał ile trzeba mniej więcej pkt z matury aby się tam dostać.
Myślałem nad czymś związanym z finansami, bo kierunek ciekawy i mysle, że z pracą nie byłoby takich problemów jak na innych kierunkach. Co wy o tym myślicie? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Witam, rejestrował się już ktoś w tym roku na AGH?
Zarejestrowałem się jak regulamin głosił, następnie przechodzę do wyboru kierunków - jeden główny i 4 alternatywne. Jako główny wybieram Automatykę na wydziale EAIiE, przechodzę dalej - jako pierwszy alternatywny chciałem obrać Automatykę na wydziale IMiR i tu zonk - takiego kierunku nie ma... Mój drugi z alternatywnych to Energetyka na wydziale EiP, o dziwo ten kierunek też nie jest dostępny. Przeglądając ofertę dydaktyczną na rok 2011/2012 oba te kierunki są dostępne na studia stacjonarne I stopnia (o takie się ubiegam). Albo to ja mam coś z oczami, albo w bazie są jeszcze jakieś błędy - rekrutacja ruszyła dopiero wczoraj. Miał ktoś może podobny problem? ![]()
...Lubelszczyzna jest za Wisłą !!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
ja się jeszcze nigdzie nie logowalem bo sie nie opyla bo i tak trzeba od 30czerwca wprowadzac jakies poprawki jak odbierzesz świadectwo dojrzalosci...i mozliwe ze do tego czasu te kierunki beda dostepne
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2008
Offline |
|
|
ktoś poleci albo odradzi UE konkretnie (Stosunki Międzynarodowe) oraz Obronę Narodową na UJ?
|
|
|
|
Forumowy Di Caprio
Od: 07.2005
Offline |
|
|
jakimi studiami możnaby się zainteresować, mając tak zdaną maturę:
angielski podst. wysoko, geo podst. dość wysoko, wos podst. wysoko, polski podst. wysoko, matma podst. słabo. raczej odpada wszystko związane z matmą, chemią itd. poleciłby ktoś coś, gdzie byłaby szansa się dostać? |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
są gdzieś dostępne listy z ilościami kandydatów i progami w zeszłym roku na UJ ?
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|