The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 01.06.2011, 15:26
ok bo sie grubo robi.

Ja słyszałem WCZORAJ, (zaznaczam wczoraj z racji że info z weszło pojawiło sie dzisiaj) całkowicie inną historię.
Mianowicie trener Maaskant podobno podzcas wycieczki do Warszawy cała droge uczył sie z kartki, na pamięć podziękowań dla m.in kibiców za obecny sezon. Nie było to łatwe, ale sie nauczył. Podobno bardzo sie zdenerwowali gdy Roberto nie dostał dopuszczony do głosu i wtedy wszyscy chłopaki z druzyny wstawili sie za trenerem ze maja w dupie taką galę ,i po odebraniu medali wrócili do autokaru.Jak ktoś oglądał gale to z pewnością zauważył brak wywiadów z Naszymi asami. Oczywiście poczekali na BB który był gościem tam i wrócili do krk. Maaskant i reszta podobno byli bardzo zniesmaczeni tym faktem i wypięli sie na Ekstraklase.

Ja coś takiego słyszałem wczoraj jako anegdotkę, ale skoro dzisiaj weszło pisze swoją wersje to ja napiszę swoją.
Oczywiście info które dostałem była od osoby która tam była, ba, nawet odebrała medal.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 01.06.2011, 15:38
Cytat:
Maskant nie został wybrany na trenera roku ponieważ nie jest Polakiem i inni Polscy trenerzy nigdy by na niego nie oddali głosu . Leńczyk osiągnął bardzo dobry wynik ale Maskant również - jeśli uważacie że Robert miał łatwe zadanie budując w trakcie sezonu zespół gdzie większość piłkarzy dopiero co przyszła do klubu to gratuluję poczucia humoru . Obaj trenerzy przyszli w trakcie sezonu , nie przepracowali okresu przygotowawczego do początku sezonu a mimo to poukładali te zespoły i pod ich wodzą zaczęły prezentować się o niebo lepiej niż przed ich przyjściem . Jedyną różnicą jest to że Leńczyk zdobył wicemistrzostwo a Maskant mistrzostwo więc dlaczego ten pierwszy został trenerem roku a nie ten drugi który osiągnął w tym sezonie sportowo więcej? Choć ja i tak nie wierzę w to co podaje weszło - oni zawsze lubią pewne rzeczy nieco podkoloryzować żeby zrobić małe zamieszanie
Odbiegajac od tego czy slowa weszlo sa prawda. Nie uwazam ze latwe bylo zdobycie Mistrzostwa. Szacunek za to ze zbudowal druzyne ale tak samo druzyne zbudowla Lenczyk. I chyba wiekszym osiagnieciem jest zrobic z zespolu ktory bil sie na poczatku o utrzymanie a realnie mial walczyc o srodek tabeli vicemistrza niz z klubu jakim jest Wisla Mistrza
Odpowiedz cytując
sayek89
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 01.06.2011, 15:51
O tej "aferze" na gali to słyszę pierwszy raz. Ale jak oglądałem to właśnie się dziwiłem że czemu się jakoś tak nie cieszą z tych medali, czuć było taką nie chęć.

A co do trenera roku, Lenczyk no może tak, ale rzeczą jasną jest że trenerem roku powinien zostać trener Mistrza kraju. Jeszcze najlepszy gracz sezonu Mierzejewski.

Cała ta gala to pic na wodę. Szkoda że nasi musieli jechać kawał drogi na wieś żeby je odebrać.
Bóg, Honor i Wisła!
Odpowiedz cytując
fanfan
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 01.06.2011, 15:52
element napisał(a):Wyświetl post
Bo przejebał PP z anonimem.
Po po raz pierwszy od bodaj 11 lat Polonia W wygrała z Wisłą w Krakowie.
Bo jego podopieczni grali bez ambicji w meczach z Legią mimo że przed meczem mówił że pokaże Polsce że zasługują na Mistrza i z Polonią.
Bo w dwóch meczach zawody kończył po 60 minutach dopisując już sobie 3 pkt.
I najważniejsze - bo dysponował znacznie lepszymi piłkarzami od Śląska.

Co do bazgrołów weszlo to mimo wszystko uważam go za inteligentnego faceta i nie przemawia do mnie że mógłby się zachować jak rozkapryszone dziecko.
Zapomniałeś jeszcze dodać : bo zupa była za słona...
Rzeczywiście to on kazał przegrać w Pucharze Polski a przecież Orest ze Śląskiem w tych rozgrywkach tak daleko zaszedł że aż szok . Tak to On kazał przegrać po raz pierwszy od bodaj 11 lat w Krakowie z Polonią bo przecież ta Polonia to taka słaba drużyna że powinniśmy ich rozjechać 10 do koła . To on kazał swoim podopiecznym zagrać jak Ty to mówisz " bez ambicji " z Legią której wcale sędzia nie pomógł i na koniec to on zakończył dwa mecze w 60 minucie ( wcześniej oczywiście karząc zejść z boiska swoim piłkarzom oraz zabierając gwizdek sędziego ) . Co do lepszych piłkarzy - oczywiście przecież On miał po dwóch trzech świetnych zawodników , normalnie luzik , amator z taaaaką kadrą zdobyłby Mistrzostwo , przecież na lewej obronie mieliśmy nominalnego lewego obrońcę Dragana a jako alternatywę Mistrza Olimpijskiego , w ataku mieliśmy tylu napastników że Ruud miałby problem z regularną grą ,itd . Na koniec zapomniałeś jeszcze dodać wszystkie inne mecze w których straciliśmy punkty przecież to nie wypada takiemu trenerowi...
Twoje argumenty są śmieszne i głupie . W piłce można wygrać , zremisować i przegrać - jeśli liczysz że będziemy tylko wygrywać to gratuluję wyobraźni Co do ambicji to chyba Tobie jej brakuje bo w tym sezonie piłkarzom jej nigdy nie brakowało ( w meczu z Legią zagraliśmy podobnie taktycznie jak z Lechią , Lechem czy Cracovią czyli defensywnie i później rozkręcaliśmy się aż czerwona kartka ustawiła to spotkanie więc mówienie w kontekście tamtego meczu o braku ambicji jest wg mnie niepoważne )! Tego że dopisywał sobie 3 punkty po 60 minutach nawet nie zamieszam komentować ...
Na koniec zaznaczam że obaj trenerzy i Orest , i Robert wykonali bardzo dobrą pracę . Mniejsza z tym kto został uznany wg innych trenerów i kapitanów trenerem roku bo to jest tyle warto co nic ale wypisywanie jakie to "błędy" Maskant popełnił z czego 70 % jest absurdalna jest co najmniej śmieszne .
Ostatnio edytowane przez fanfan : 01.06.2011 o godz. 16:02.
Odpowiedz cytując
Oldpara
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 01.06.2011, 15:54
Jakimiś grubymi nićmi szyty kał. Może jak go beton nie chciał dopuścić do głosu, to stwierdził że .......i taką galę, ale dam sobie obie bogi uciąć, że to nie dlatego, że nie został trenerem roku. Pewnie Piechniczek puścił takiego kleksa w majty, żeby na głupka nie wyjść i zdyskredytować adwersarza. Ten cały PZPN to bagno i tyle...w takich gierkach są dobrzy - w przeciwieństwie do uzdrawiania polskiej piłki.
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 01.06.2011, 15:58
To jak Ty bys chcial wybrac najlepszego trenera skoro kazda wtope zespoly zrzucasz na pilkarzy a trenera wybielasz? W takim razie powinno byc 16 najlepszych trenerow w tym roku bo przeciez jak Polonia spadla to nie wina trenera bo to pilkarze sie nie starali itd
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 01.06.2011, 16:17
Nie wiem czy się myle, ale Orest zdobył średnio na mecz więcej punktów niż Robert - a że zaczynał z poziomu 4 punktów to skończył tylko z wicemistrzostwem.

To chyba jest mierzalne - zdobyć więcej punktów średnio na mecz? Nie ma tu spisku, ja tez dałbym prędzej Lenczykowi nagrodę niż Maaskantowi. Maaskant dla mnie był drugim trenerem w sezonie. Nie znaczy ze jest gorszy/słabszy od Leńczyka - o nie, ale mimo wszystko potencjał Sląska i Wisły trochę się róznią

Ja nic do wyboru nie mam. Oczywiscie jak Robert coś ugra w pucharach to On będzie głównym kandydatem na trenera roku.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
wiertar
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 01.06.2011, 16:30
gdzie jest ten artykuł na Weszło bo nie moge znaleść
Jechałeś gdzieś kiedyś na 90 minut Po klimat trybun na wyjazdach byłeś ilu dobra oprawa i ekipa w dobrym stylu, tygiel emocji choć pełno s****ysynów, chce abyś zdech i choć wynik w plecy, śpiewasz dalej zdarte gardło cię leczy, to niby parę liter, parę piłkarzy wiesz niby w polskiej lidze nic się nie zdarzy wiesz, ale gdy płona race śpiewają trybuny znowu wygramy nie ważne u nas czy u nich, poczucie dumy gdy tamci mówią o nas to dla tych co zarywaja życie na stadionach...
Odpowiedz cytując
CMSNero
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 01.06.2011, 16:31
to sie Maskant doigral - dostanie teraz zakaz stadionowy za jazde na rowerze po murawie - dodajmy nielegalna - palenie cygara na murawie i picie szampana - ba atak na kierownika - z agresja - zakaz stadionowy na 6 lat + 12k zl kary

================
po za tym nie widze wiekszych problemow w nominacji Lenczyka , natomiast jak z .......a Antonim to prawda to pelny szacun dla Maskanta
Odpowiedz cytując
Sewio
Member

Od: 04.2011

Stary 01.06.2011, 17:15
wiertar napisał(a):Wyświetl post
gdzie jest ten artykuł na Weszło bo nie moge znaleść
Nie było go na stronie, tylko na facebooka wrzucili.
Odpowiedz cytując
wroobel88
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 01.06.2011, 17:39
Sewio napisał(a):Wyświetl post
Nie było go na stronie, tylko na facebooka wrzucili.
To ja bym prosił, żeby go ktoś tutaj wrzucił, bo nie każdy ich na facebook'u lubi
Odpowiedz cytując
Paweł
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 01.06.2011, 17:45
Nie trzeba ich polubić, żeby wejść na profil i przeczytać, ale masz:

Cytat:
Maaskant obraził się na gali Ekstraklasy, że nie został wybrany trenerem roku. Strzelił focha i ostentacyjnie wyszedł. Ha! Ponadto oświadczył, że jak medale będzie wręczał Piechniczek, to Wisła ich nie przyjmie.
Odpowiedz cytując
Biuro Prasowe
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 01.06.2011, 17:59
Wersja poniżej jest dużo bliższa prawdy.
Dodamy tylko, że przemawiał na gali trener drugiego Śląska, trzeciej Legii, ósmej Lechii. A Wisłę zbyli podśmiewaniem się z Małeckiego, któremu prowadzący powiedzieli, że nadaje się do Mam Talent (Mały zbył to mówiąc, że słyszał co innego) oraz zaproszeniem prezesa Basałaja na jedno zdanie...
No i na koniec zalecili jeszcze naszym piłkarzom, żeby krzyknęli Jazda, jazda, jazda. Nasi się nie dali i pokrzyczeli Mistrz, mistrz nasz TS ;-)

szprotson napisał(a):Wyświetl post
ok bo sie grubo robi.

Ja słyszałem WCZORAJ, (zaznaczam wczoraj z racji że info z weszło pojawiło sie dzisiaj) całkowicie inną historię.
Mianowicie trener Maaskant podobno podzcas wycieczki do Warszawy cała droge uczył sie z kartki, na pamięć podziękowań dla m.in kibiców za obecny sezon. Nie było to łatwe, ale sie nauczył. Podobno bardzo sie zdenerwowali gdy Roberto nie dostał dopuszczony do głosu i wtedy wszyscy chłopaki z druzyny wstawili sie za trenerem ze maja w dupie taką galę ,i po odebraniu medali wrócili do autokaru.Jak ktoś oglądał gale to z pewnością zauważył brak wywiadów z Naszymi asami. Oczywiście poczekali na BB który był gościem tam i wrócili do krk. Maaskant i reszta podobno byli bardzo zniesmaczeni tym faktem i wypięli sie na Ekstraklase.

Ja coś takiego słyszałem wczoraj jako anegdotkę, ale skoro dzisiaj weszło pisze swoją wersje to ja napiszę swoją.
Oczywiście info które dostałem była od osoby która tam była, ba, nawet odebrała medal.
Biuro Prasowe Wisły Kraków
Odpowiedz cytując
borsuk
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 01.06.2011, 18:11
Zastosowanie ostracyzmu wobec buraczanej "warszfki" uważam za słuszną postawę. Jeżeli cała drużyna ujęła się za trenerem to kolejny dowód na to jak duży szacunek ma Robert w drużynie oraz to że Wiślacy czują się prawdziwą grupą - jeden za wszystkich wszyscy za jednego. To zresztą jest zasługą Roberta.
Powód: postawa
Ostatnio edytowane przez borsuk : 01.06.2011 o godz. 18:12.
Nejlepší černoch je BERNARD z Humpolce!
Odpowiedz cytując
tomo
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 01.06.2011, 18:11
No i sprawa jest jasna. Wniosek na przyszłość ? olać tą śmieszną galę, medale i tak muszą wręczyć, cóż to za różnica czy w Warszawie czy w Klubie od Basałaja czy np od Cupiała ?
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Stary 01.06.2011, 21:36
Uwagi do pracy moderatorów proszę kierować w stosownym wątku na hyde-parku.
Ostatnio edytowane przez flamengista : 01.06.2011 o godz. 22:07.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
Derek_89
Junior Member

Od: 12.2004

Stary 02.06.2011, 09:04
http://www.rmf24.pl/fakty/polska/new...sly,nId,343353
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 02.06.2011, 09:29
Co kur ?!
Niech prokuratora zajmie się od razu sprawą naruszenia nietykalności cielesnej, piłkarz Patryk Małecki został kopnięty bez piłki. Można wrócić jeszcze do sprawy kiedy pan Saidi łokciem celowo uderzył piłkarza Arki Gdynia.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 02.06.2011 o godz. 09:33.
Odpowiedz cytując
rafal777
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 02.06.2011, 10:02
Ale jaja...masakra. Aż nei wiem co napisać. To jest chyba żart jakiś...Zajmują się tym z urzędu To kazdy powinien mieć sprawę. wszystkich pozamykajcie! Za przekleństwa, za kopnięcie, za okrzyki!! Wszystkich!! Najlepszym rozwiązaniem będzie zmienić nazwę z Polska na Więzienie. Wtedy wszyscy będą siedzieć...żenada
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 02.06.2011, 10:03
Nie zdziwiłbym się gdyby to był kolejny donos z ul. Kałuży. Tradycyjnie nie wytrzymali ciśnienia po fecie Wisły i siedząc w kanałach postanowili ryć jak zwykle.
Tu nie chodzi im o to żeby złapać króliczka tylko cały czas go gonić. Obrzydzić życie Małemu, żeby zamiast się koncentrować na grze w piłkę włoczył się po sądach i udawadniał, że nie jest wielbłądem. Jest za dobry piłkarsko i za bardzo przywiązany do Wisły, więc wielu chciałoby go skończyć.
Powód: dopisek
Ostatnio edytowane przez Gwiaździsty : 02.06.2011 o godz. 10:06.
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 02.06.2011, 10:04
....a to już jesz szok . Nie no, nie ogarniam..

Na pewno to jest jakaś prowokacja koleżanek zza Błoń.

Oczywiście, sprawa zostanie umorzona, ale to czym zajmuje się prokuratura w dzisiejszych czasach, na co marnowane są publiczne pieniądze zakrawa na śmieszność.
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
PANDEM0NIUM
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 02.06.2011, 10:17
Czy ktoś jeszcze powie że w Polsce jest wolność słowa? Demokracja? Przestańcie drodzy politycy wycierać sobie mordy tym sloganem. Śmiechu warte. To jest marnotrawienie pieniędzy publicznych. Zamiast zając się korupcją w urzędach, prokuratorach, policji to oni zajmują się takimi pierdołami. Tak! Dla mnie to jest pierdoła o minimalnej szkodliwości społecznej. O taką Polskę walczyliśmy? Śmiech na sali. Ciekawe co teraz powie Pan Lis w programie Co z tą Polską, mamy demokrację? guzik prawda. Ciekawe co powiedziałby Tusk z Komorowskim?
Odpowiedz cytując
Mareq
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 02.06.2011, 10:17
Ja .......e nieźle trzeba mieć zryte pod kopułą , żeby z takimi rzeczami ,,łazić'' do prokuratury.Obojętnie czy to policja , pismaki , aktywiści z jakichś lewackich organizacji , czy jacyś przesadnie uspołecznieni z drugiej strony.
Bo że sami od siebie się tym zainteresowali , to nie uwierzę. Ktoś im dupę truć musiał.
Sprawa zostanie i tak umorzona , czas państwowych urzędników i publicznie pieniądze zmarnowane , a smród pozostanie.
Ostatnio edytowane przez Mareq : 02.06.2011 o godz. 11:27.
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 02.06.2011, 10:36
Żyjemy w policyjnym państwie.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 02.06.2011, 10:41
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
Nie zdziwiłbym się gdyby to był kolejny donos z ul. Kałuży. Tradycyjnie nie wytrzymali ciśnienia po fecie Wisły i siedząc w kanałach postanowili ryć jak zwykle.
Tu nie chodzi im o to żeby złapać króliczka tylko cały czas go gonić. Obrzydzić życie Małemu, żeby zamiast się koncentrować na grze w piłkę włoczył się po sądach i udawadniał, że nie jest wielbłądem. Jest za dobry piłkarsko i za bardzo przywiązany do Wisły, więc wielu chciałoby go skończyć.
Obawiam się że niestety masz rację. Też podejrzewam ze to ich sprawka. Z tego co pamiętam mieli cały wątek na swoim zapyziałym forum poswięcony tej "potwornej zbrodni" jaką zrobił Malecki.
Tam nakręcał się jeden przed drugim jak to trzeba koniecznie prokuraturę napuścić na Małego.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Teqcontroller
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 02.06.2011, 10:48
Nic mu nie zrobia , skoro ci kolesia co czytali mu z ust nie wczytali zadnych rasistowskich slow.

To sa kur... jaja , Malemu chca na prawde uprzykczyc zycie ;/
"JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"

Odpowiedz cytując
TymonPRO
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 02.06.2011, 10:52
Spoko spoko jesteśmy w Polsce

Małemu nic nie zrobią
Ce..... Nas Pojęcie, Którego Wy Nie Znacie <<<<<<<<* WIERNOŚĆ *>>>>>>>> <<< Dzisiaj wrogu Wczoraj Bracie>>>
Odpowiedz cytując
wonski_eNHa
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 02.06.2011, 10:52
Na każe od Ekstraklasy powinno się zakończyć, ale widać jest tak jak piszecie wyżej. Jak ktoś jest za dobry, zbyt dużo ma pieniędzy, po prostu prowadzi szczęśliwe życie, to wszyscy dookoła chcą mu wbić nuż w plecy i zniszczyć to wszystko, zamiast cieszyć się że Polak potrafi sobie życie ułożyć. A jak ktoś kradnie, napada, to obywatelom to zwisa.

Ot, taka małą dygresja na temat polaczkowatości. Zrobił źle, został ukarany, przeprosił. Koniec sprawy! Prokuratura też tak zrobi, nie ma o czym gadać.
Odpowiedz cytując
Enrico2000
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 02.06.2011, 10:58
To jest jakaś komedia !!
To w tym momencie prokuratura ma obowiązek zająć się znieważeniem jakiego dopuścili się kibice Cracovii, gdzie przez większość część meczu wyzywali Małego od .... itp ...........
Wszystkie akcje fachowe kojarza sie z KRAKOWEM !!!!
Odpowiedz cytując
Greeg
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 02.06.2011, 11:05
Bogusława Marcinkowska z krakowskiej prokuratury:

Cytat:
Postępowanie jest zainicjowane z urzędu, po materiałach które przekazała policja do prokuratury.
Jasno jest powiedziane, że to policja przekazała do prokuratury materiały z ostatnich derbów a oni wszczynają postępowanie z urzędu.
Nie sądzę, żeby w tej sprawie maczały palce koleżanki z drugiej strony Błoń, jest to raczej efektem chorej atmosfery jaka powstała w tym kraju za obecnych rządów a jej apogeum przypada na ostatnie tygodnie. Niestety panuje u nas nieoficjalne przyzwolenie na gnębienie środowiska związanego z piłką nożną pod byle pretekstem.

Gdzie są teraz Ci, którzy twierdzili, że sytuacja jaka ma miejsce nie dotyczy nas i Wisły <lol> ...
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów