|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
| Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna? | |||
| Tak |
|
86 | 46,49% |
| Nie |
|
43 | 23,24% |
| Nie mam zdania. |
|
8 | 4,32% |
| To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. |
|
41 | 22,16% |
| Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. |
|
21 | 11,35% |
| Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Junior Member
Od: 10.2010
Offline |
|
|
Chodziło mi o to, że w momencie kiedy przychodzili do Lecha, zamiast do Poznaniu mogliby trafić do Wisły.
Ehhh długo czytałem to forum i dosyć długo po rejestracji nie wypowiadałem się i chyba na czytaniu zostanę bo naprawdę w zdecydowanej większości użytkowników tutaj nie zna pojęcia obiektywizm. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
A to Legia nie ściągnęła najlepszego bramkarza swojej ligi Antolovica, czy podstawowego zawodnika Partizana? Przecież to też są fakty, ale nikt nie odważy się napisać pozytywnie o tych dwóch zawodnikach.
Podobnie wygląda sytuacja ze szrotem w Amice. Co z tego, że tak Buric był talentem, a Gancarczyk uchodził za solidnego grajka. Mieli dość czasu na zweryfikowanie swoich umiejętności. PS. Akurat ja mogę powiedzieć, że jestem w miarę obiektywny, bo tyle goryczy ile ja wylewam na grajków kopiących piłkę na Łazienkowskiej to rzadko się zdarza.
Ostatnio edytowane przez emj10 : 31.05.2011 o godz. 15:08.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Dokładnie. Miałem okazje go oglądać na żywo w jego najlepszym okresie. Gość był naprawdę niesamowity. Śmiem twierdzić że gdyby nie kontuzja był by najlepszym polskim piłkarzem od czasu Bońka. Ale to temat na inną bajke.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Oczywiście Citko był niezwykle utalentowanym zawodnikiem, ale kariery nie zrobił podobnie jak Janczyk, czy Korzym. Jego gola na Wembley zapamiętają pokolenia, ale nic czasu nie cofnie. Fakt kontuzja mu w tym mocno przeszkodziła, był już jedną nogą w Blackburn, ale takie rzeczy się zdarzają. Mieliśmy też Sypniewskich, czy świeżych Matusiaków. Każdy ma swoją historię i opinię zmarnowanego talentu. To ich wszystkich łączy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
Cały ten komitet transferowy to śmiech na sali był. Skuteczność mieli taką jak inne polskie kluby w wyszukiwaniu zawodników. Jeżeli chciałbyś widzieć takich Buriciów, Henriquezów, Regnifów w Wiśle to chwała najwyższemu, że nie podejmujesz decyzji w tym zakresie. ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Kolejna to, że ponoć JMB będzie dyrektorem sportowym Amiki. Niezłe jaja |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
To byłoby zbyt piękne. Chociaż jakby stało się to prawdą to mam nadzieje, że jak na prawdziwego, obdarzonego pełnym zaufaniem dyrektora sportowego dostanie wolną ręke w gesti wyboru nowego trenera.
Aż ciśnie się na usta, żeby powiedzieć że wystarczyło że Cracovia utrzymała się w lidze sportowo to okazuje się, że nie ma takich długów, które mogłyby spuścić zespół lige niżej ![]()
Ostatnio edytowane przez mr_kwolf : 31.05.2011 o godz. 15:36.
![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
Jako trener robi świetną robote a na stanowsiku dyr. sportowego najwazniejsze sa znajomosci , kontakty i know-how a tego to mu odmowic nie mozna ![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Ostatnio przeglądałem sobie stadion ŁKS-u. Wrażenia pozostawiam bez komentarza. Ciekaw jestem kiedy rozstrzygnie się kwestia licencji beniaminków.
![]()
What's new?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
Jeszcze Janas na trenera i od sezonu 2012/2013 AmicoLech będzie grał jego miejsce czyli w I lidze. A nie grają tam tylko przez szwindel z licencją starego i nowego Lecha.
![]()
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2011
Offline |
|
|
T-Mobile Ekstraklasa jako tako brzmi
może lepiej było by T-Mobile Liga? |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2010
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Ponoć Adrian Sikora ma iść do Podbeskidzia.
W ogóle ten zespół to może być ciekawy dodatek do ligi. Trener cytujący na konferencjach Hłaskę? To się rzadko zdarza. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
![]() ![]()
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Cytat:
![]() A samo Podbeskidzie może mieć też coś do zaoferowania lidze sportowo Jeszcze dwa lata temu tam chyba zupełnie nic nie było, a teraz są chyba najlepiej przygotowanym do ekstraklasy beniaminkiem od lat - wliczając w to Widzewa i ŁKS.![]()
Legionista
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Cieszy tylko że chociaż Arka spadła i nie było przekrętu jak z Parchatymi którzy zostali w lidze kosztem ŁKS.
A nasza liga? Jak ją nie zmniejszą do 10 (żartuje) to powinna w ciągu kilku lat być wiodącą w środkowej Europie. Taką mam nadzieję ![]() ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Transfery Jeza, czy dziś Sourka mają drugie dno. Wiadomo, że zarobki piłkarzy na Słowacji są kilkadziesiąt % niższe od tego co jest w Polsce, ale to nie jest moim zdaniem najważniejszy powód. Chodzi o to, że starsi zawodnicy (koło 30-stki) mogą się stamtąd ewakuować z tego względu, że po sezonie 2011/2012 tylko 6 drużyn słowackich będzie występowało w połączonej lidze Czech i Słowacji. Pewnie MSK Zilina się do niej dostanie, ale nie jest to takie pewne. Poza tym starszych zawodników może wtedy czekać odejście, gdy zarządy poszczególnych klubów postanowią się wzmocnić zawodnikami wyższej klasy.
To jest dobry moment na zakupy na Słowacji ![]() Milinovic, Sebo i kilku innych czekają.
Ostatnio edytowane przez emj10 : 31.05.2011 o godz. 20:56.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Potwierdza się to, co przewidywałem już jakiś czas temu (tak, 100% samouwielbienia
![]()
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas, Że na drzewach zamiast liści Będą wisieć komuniści! UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY! |
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Moje subiektywne podsumowanie sezonu.
Generalnie to był bardzo ekscytujący sezon w polskiej lidze Przegrani 1. Cracovia Kraków Pozyskanie kilku ciekawych nazwisk (Saidi, Suworow, Radomski) oraz osoba trenera Ulatowskiego sugerowały, że Pasy mają ambicję walczyć o europejskie puchary. Skończyło się cudownym ocaleniem przed spadkiem, które kosztowało Filipiaka ciężkie miliony złotych. 2. Legia Warszawa Otwarcie nowego stadionu, zakończony konflikt z kibicami, długi okres czasu na budowę nowej drużyny. Wydane ciężkie pieniądze na solidnych zawodników oraz trenera Skorżę. Jak się skończyło, wiadomo. 11 porażek w lidze chluby nie przynosi. Legia nie jest na 1 miejscu tego niechlubnego rankingu tylko ze względu na PP. 3. Amika POZnan* i Polonia Warszawa Amika - Zamiast snu o potędze zimny prysznic. Równie szybko zbudowano mistrzowską drużynę, jak ją rozmontowano. Zrobiono bardzo dziwne transfery - np. w miejsce Peszki pozyskano za 1 mln € defensywnego pomocnika, Murawskiego. Efekt: brak europejskich pucharów. Niemniej sezon w Europie bardzo udany, stąd tylko 3 miejsce. Polonia - wiadomo. Szalony prezes, wielkie transfery i znowu klops. Józek nie uczy się na błędach, więc w sumie nie ma co mówić o zaskoczeniu. Zwycięzcy 1. Śląsk Wrocław - solidna drużyna, ale praktycznie pozbawiona gwiazd zdobywa wicemistrzostwo. Spora niespodzianka. 2. Wisła Kraków - mimo rewolucji transferowej i wyprzedaży gwiazd (Głowa, Marcelo, Brożek) udało się pozyskać kilku świetnych piłkarzy i zdobyć mistrzowski tytuł. 2 miejsce w moim rankingu, bo kolejna kompromitacja w pucharach. 3. Górnik Zabrze - 6 miejsce w lidze z takim składem i finansami to wielki wyczyn. MVPs sezonu 1. Tomasz Frankowski - bez jego goli Jaga grałaby o środek tabeli. 2. Adrian Mierzejewski - marnuje się w Polonii, motor napędowy tego zespołu 3. Maor Melikson - robi różnicę. Ale grał tylko 1 rundę. Największe rozczarowanie - piłkarz 1. Maciej Żurawski - oczekiwałem od niego 10 goli w sezonie i objęcia roli lidera zespołu. Wiadomo, jak wyszło. 2. Arkadiusz Radomski - miał być mentalnym liderem Pasów i trzymać ich defensywę. Wyszło gorzej niż źle. 3. Bruno Mezenga - owszem, dostał mało szans. Ale po zmienniku Vagnera Love i Adriano spodziewałem się czegoś więcej, niż umiejętności gry głową i przepychania się. Najlepszy trener 1. Adam Nawałka - wynik w relacji do materiału ludzkiego i możliwości organizacyjnych - ponad stan 2. Robert Maaskant i Orest Lenczyk - jeden mimo rewolucji kadrowej poukładał zespół i zrobił MP. Drugi wyciągnął Śląsk z wielkiego kryzysu i załatwił wicemistrzostwo Wyróżnienie: Szatałow. Co by nie powiedzieć, dokonał rzeczy niemożliwej. Nie wierzyłem, że zdoła utrzymać Pasy. Co więcej, Cracovia zaczęła grać odważną, ofensywną piłkę. Jeśli poprawi obronę, może być groźna w następnym sezonie. ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|