The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
fan01
Senior Member

Od: 12.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 29.05.2011, 08:22
rozarian napisał(a):Wyświetl post
Przed chwilą komentator TVP Sport w czasie relacji z meczu w Nowym Sączu stwierdził,że przebywający tam przedstawiciele Anderlechu jutro wybierają się obserwować Małeckiego.
Szanujący się skauci, szanującego klubu mieli by jechać na mecz o pietruszke, podczas którego wszyscy beda myslec o fecie, żeby kogokolwiek ogladac? Naciągane troche
Odpowiedz cytując
Szofer
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 29.05.2011, 08:26
zaprzeczasz sam sobie...
skoro są szanujący się i należycie wypełniają swoje obowiązki zawodowe to skoro znaleźli się w malopolsce z tego powodu ze są prowadzone negocjacje z Wislą to co innego mieliby robić podczas weekendu meczowego ? siedzieć w hotelu ?
Odpowiedz cytując
fan01
Senior Member

Stary 29.05.2011, 08:30
Od kiedy to skauci prowadza rozmowy transferowe? Skauci przyjezdzaja ogladac pilkarza, tyle.

edit: a już wiem o co chodzi, ja słyszałem wczoraj o skautach, nie o przedstawicielach
Ostatnio edytowane przez fan01 : 29.05.2011 o godz. 08:33.
Odpowiedz cytując
Szofer
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 29.05.2011, 08:37
pogmatwales
nie mniej przyjechala do Krakowa zapewne kilkuosobowa ekipa, jedni robią co do nich nalezy i drudzy
Odpowiedz cytując
wwf
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 29.05.2011, 08:37
W Orange sport info, redaktor Krzysztof Mrówka z Interia.pl mówi że podobno na transfery chcemy wydać 6 milionów euro (mi by wystarczyło nawet tyle w złotych), a do ataku ma przyjść Holender w wieku 31 lat, i jest to zawodnik o takim nazwisku, że po tym transferze polska liga nie będzie już tym czym była do tej pory. Ma to być jakaś wielka gwiazda jak na polskie warunki.
Ostatnio edytowane przez wwf : 29.05.2011 o godz. 08:42.
A z polską piłką rzeczywiście jest źle. Mecz Legii z Szachtarem Donieck to była katastrofa. Teraz oglądam Szachtara w Lidze Mistrzów i to też jest katastrofa. To daje odpowiedź, jak daleko wam do poziomu Interu Mediolan czy Bayernu. Ta odległość bardzo mnie martwi -- Leo Beenhakker
Odpowiedz cytując
gooro33
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 29.05.2011, 08:40
Arked napisał(a):Wyświetl post
Jeśli chodzi o poziom sportowy to kwestia dyskusyjna. Wpływ pewnie miały kasa i możliwość gry dla kogoś więcej niż garstki kibiców (fatalnie jest z tym w Serbii, tylko na Crvenej bywają większe liczby widzów).
Kilka spotkan w ktorych frekwencja to 5000-11000 reszta to spokojnie 17000-20000 tys i derby 25000...
No jakos nie widze wielkiej roznicy...
POLSKIE KORZENIE - POLSKI KLUB
...Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten,

Ten boski Krakowski nasz TS
I w każdej chwili czy dobrej czy złej,
Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem!!!

Odpowiedz cytując
Brzytwa128
Member

Od: 07.2010

Stary 29.05.2011, 08:43
Ciekawe skąd ludzie z OI wiedzą o kogo chodzi, skoro zapewne stan to trzyma mocno w tajemnicy.
Odpowiedz cytując
wwf
Senior Member

Stary 29.05.2011, 08:48
No właśnie nazwiska nie znają, wiedzą tylko że ma 31 lat , jest Holendrem i ma nazwisko rozpoznawalne w europie.
A z polską piłką rzeczywiście jest źle. Mecz Legii z Szachtarem Donieck to była katastrofa. Teraz oglądam Szachtara w Lidze Mistrzów i to też jest katastrofa. To daje odpowiedź, jak daleko wam do poziomu Interu Mediolan czy Bayernu. Ta odległość bardzo mnie martwi -- Leo Beenhakker
Odpowiedz cytując
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 29.05.2011, 08:50
wwf napisał(a):Wyświetl post
W Orange sport info, redaktor Krzysztof Mrówka z Interia.pl mówi że podobno na transfery chcemy wydać 6 milionów euro (mi by wystarczyło nawet tyle w złotych), a do ataku ma przyjść Holender w wieku 31 lat, i jest to zawodnik o takim nazwisku, że po tym transferze polska liga nie będzie już tym czym była do tej pory. Ma to być jakaś wielka gwiazda jak na polskie warunki.

Teraz te 6 mln rozłóż co najmniej na 4 okienka transferowe. U nas rzadko, który klub wydaje w jednym na zawodników 2 mln euro, a co dopiero mowa o 6. Tu nie chodzi o ilość wydanej kasy, ale trzeba to robić z głową.

Czas pokaże ile faktycznie wydamy na transfery.
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
Odpowiedz cytując
filemon
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 29.05.2011, 08:55
No to jedyny jaki mi przychodzi na myśl to Dirk Kuyt, jedynym malutkim problemem jest to, że prędzej on kupi Wisłę niż Wisła jego. Słynny Holender z ataku w wieku 31 lat..? Ciężko to widzę (edit: pomyłka, ja tego nie widzę). Te 6 milionów euro to chyba pensja
Odpowiedz cytując
fan01
Senior Member

Stary 29.05.2011, 08:56
Z drugiej strony obliczyli też, że przez ostatnie kilkanascie miesiecy na transferach Z klubu Wisła zarobiła 9 mln euro. Patrząc na to, ta szóstka nie wyglada juz tak bardzo kosmicznie.
Odpowiedz cytując
wwf
Senior Member

Stary 29.05.2011, 09:04
Dziś jest cały dzień z Wisłą Kraków na Orange sport info.

Goścmi w studiu umieszczonym na krakowskim rynku był już
Dziennikarz z Interia.pl - Krzysztof Mrówka
Jakiś polityk z senatu kibic Wisły, Marek Kusto- były zaodnik
Przed chwilą był Stan Valkx

Valkx pytany o Ilieva, Wasilewskiego, Baszczyńskiego - odpowiedział że rozmawiają z wieloma zawodnikami, piorytetem są polacy. Ale sprawy wyglądają tak że ostatnie pół roku to były rozmowy z potencjalnymi kandydatami, na każą pozycję mieli 2-3 zawodników,on jeżdził po wielu krajach. Wszystko jest na ostatniej prostej, kończą negocjacje i teraz będą podpisywać umowy. Stan mówi że potrzebne są 3 wzmocnienia już na teraz żeby drużyna mogła grać jeszcze lepiej i kolejne 3 transfery żeby można było pogodzić wszystkie rozgrywki.
Ostatnio edytowane przez wwf : 29.05.2011 o godz. 09:08.
Odpowiedz cytując
matys2
Member

Stary 29.05.2011, 09:13
No właśnie nazwiska nie znają, wiedzą tylko że ma 31 lat , jest Holendrem i ma nazwisko rozpoznawalne w europie.
Danny Koevermans (32 lata ) pasuje do tego opisu i kończy mu sie kontrakt z PSV.
PS: Z tymi 6 mln na transfery to ostro przegięli Chyba, że chodzi o 6mln złotych.
Ostatnio edytowane przez matys2 : 29.05.2011 o godz. 09:18.
Odpowiedz cytując
Brzytwa128
Member

Stary 29.05.2011, 09:15
Danny Koevermans ma 33 lata.

A skąd znają narodowość i wiek? Myślisz, że ktoś znał wszystkie dane i nagle naszła go ochota podać tylko wiek i narodowość?
Odpowiedz cytując
filemon
Senior Member

Stary 29.05.2011, 09:30
Gdyby ktoś chciał to przypomnę: http://www.orange.pl/ogladaj-Orange-sport-info.phtml
Co prawda Staszka już nie ma, ale jak ktoś chce posłuchać pogadanki o Wiśle to pasuje
Tych trzech pewnych to Iliev, Baszczyński i..?
Odpowiedz cytując
wwf
Senior Member

Stary 29.05.2011, 09:34
Ja mogę całą Niedziele dziś siedzieć i słuchać o Wiśle. Uwielbiam tego typu programy, Teraz wypowiadają się Musiał i Kmiecik.
Wspominanie przeszłości, analiza dzisiejszego stanu, rozmowy o przyszłości klubu. Dla kibica coś pięknego.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 29.05.2011, 09:36
Najwazniejsze, ze cos jest na rzeczy a jeszcze jak zostaniemy mile zaskoczeni jakimis ciekawymi transferami to tylko wisienka na torcie.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 29.05.2011, 09:47
Chyba mu się sufit na łeb upadł.

Edit:
Thaboreth napisał(a):Wyświetl post
On ma 31 lat.

http://www.90minut.pl/kariera.php?id=12557
Ten koleżka urodził się w tym samym mieście (?) co Maaskant
Ostatnio edytowane przez tofik : 29.05.2011 o godz. 09:52.
..
Odpowiedz cytując
Thaboreth
Junior Member

Od: 10.2005

Stary 29.05.2011, 09:48
Brzytwa128 napisał(a):Wyświetl post
Danny Koevermans ma 33 lata.

A skąd znają narodowość i wiek? Myślisz, że ktoś znał wszystkie dane i nagle naszła go ochota podać tylko wiek i narodowość?
On ma 33 lat.

http://www.90minut.pl/kariera.php?id=12557

Edit:
@Brzytwa128, LOL coś mnie zaćmiło z tym wiekiem .
Ostatnio edytowane przez Thaboreth : 29.05.2011 o godz. 09:58.
Odpowiedz cytując
Brzytwa128
Member

Stary 29.05.2011, 09:53
roznik 1978, mamy teraz 2011. To jest 32 lata (rocznikowo 33).
Odpowiedz cytując
wwf
Senior Member

Stary 29.05.2011, 10:52
Co do gwiazdy.

Już od 2 okienek transferowych staramy się kogoś takiego pozyskać.

Może być tak że facet siedzi gdzieś na ławce w Anglii, Niemczech, Włoszech , Hiszpanii. On do nas chętnie przyjdzie się odbudować na wypożyczenie, większość gaży będzie mu płacić tymczasowy klub.

My sprawdzamy lige holenderską, a może być tak że facet z niezłym nazwiskiem, znany Holender siedzi na łace we Włoszech lub Hiszpanii.
Odpowiedz cytując
Teqcontroller
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 29.05.2011, 11:32
Melikson przyciąga kibiców i to był w 100 % trafny transfer.

6 mln Euro na okienko transferowe , to chyba plan na najbliższe 3 lata.
"JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"

Odpowiedz cytując
88seba88
Banita

Od: 01.2011

Stary 29.05.2011, 11:38

Goścmi w studiu umieszczonym na krakowskim rynku był już
Dziennikarz z Interia.pl - Krzysztof Mrówka
Jakiś polityk z senatu kibic Wisły, Marek Kusto- były zaodnik
Przed chwilą był Stan Valkx

Valkx pytany o Ilieva, Wasilewskiego, Baszczyńskiego - odpowiedział że rozmawiają z wieloma zawodnikami, piorytetem są polacy. Ale sprawy wyglądają tak że ostatnie pół roku to były rozmowy z potencjalnymi kandydatami, na każą pozycję mieli 2-3 zawodników,on jeżdził po wielu krajach. Wszystko jest na ostatniej prostej, kończą negocjacje i teraz będą podpisywać umowy. Stan mówi że potrzebne są 3 wzmocnienia już na teraz żeby drużyna mogła grać jeszcze lepiej i kolejne 3 transfery żeby można było pogodzić wszystkie rozgrywki.

Według mnie conajmniej 4 wzmocnienia do podstawowego składu : lewy , środkowy i prawy obrońca, oraz podobny do Genkova umiejętnościami albo lepszy napastnik no i przydał by się jakiś konkretny rozgrywający.
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 29.05.2011, 12:32
fan01 napisał(a):Wyświetl post
Z drugiej strony obliczyli też, że przez ostatnie kilkanascie miesiecy na transferach Z klubu Wisła zarobiła 9 mln euro. Patrząc na to, ta szóstka nie wyglada juz tak bardzo kosmicznie.
Patrząc na to realnie, nie jest to możliwe byśmy wydali 6 milionów euro. Niedawno była mowa o tym, że Wisła ma się bilansować - to A. B - nie wierzę w to, że Cupiał oszalał na punkcie Valcxa i nagle wyłoży mu tyle kasy ile dusza zapragnie. Myślę, że wydatki przekroczą te z zimy ale łącznie z prowizjami myślę, że zmieścimy się w sumie 2,5 - 3 milionów euro.

PS. Kwota, którą napisałem jest może zawyżona, ale ciężko jest oszacować ile bedą kosztować prowizje dla zawodnika i menadżera. Zakładam, że Wisła wydała w okienku zimowym na transfery niewiele mniej niż 2 miliony euro - bo za Meliksona 700 tysięcy, za Genkova 500 tysięcy, ale nie wierzę, że prowizji nie dostali menadżerowie Jaliensa i Pareiki plus sami zawodnicy
Ostatnio edytowane przez bonawentura : 29.05.2011 o godz. 12:39.
Odpowiedz cytując
fan01
Senior Member

Stary 29.05.2011, 12:47
bonawentura napisał(a):Wyświetl post
Niedawno była mowa o tym, że Wisła ma się bilansować - to A. B - nie wierzę w to, że Cupiał oszalał na punkcie Valcxa i nagle wyłoży mu tyle kasy ile dusza zapragnie.
Jeszcze jedna sprawa - normalnego Kowalskiego bedzie trzymac adrenalina jak postawi u buka 200 złotych, bogaty Kowalski bedzie grał na giełdzie za kilkadziesiat tysiecy złotych, bardzo bogaty Cupiał może stwierdził, że troche adrenaliny mu do szczęscia potrzeba i zamiast grać na giełdzie woli zaryzykować, wydac 6 mln euro i liczyć, że awansując do LM przynajmniej mu sie zwroci
Odpowiedz cytując
sayek89
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 29.05.2011, 12:58
Oglądałem teraz w Orange Sport info był program poświęcony Wiśle, był prezes Basałaj. Jak redaktor wspomniał o Wasilewskim to prezes się tak szeroko uśmiechnął, jak by było coś na rzeczy.
Bóg, Honor i Wisła!
Odpowiedz cytując
Krissu
Militaris

Od: 01.2006

Stary 29.05.2011, 13:04
http://www.partizan.rs/11196-ivica-i...A1ta-partizan/

Oficjalna strona Partizana. Z tego co rozumiem Iliev potwierdza, że odchodzi, ale dodaje, że to gdzie odejdzie wyjaśni się za kilka dni.

Nie powiem - to może być konkretny transfer. Lekko się napaliłem.
Pro Fide, Rege, Lege et WISŁA.
Odpowiedz cytując
rafalek
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 29.05.2011, 13:10
Krissu, to jest tak zwany MediaBox, czyli miejsce, gdzie wpisywane są wszystkie doniesienia z prasy i innych mediów...
Косово је СРБИЈА!!
Odpowiedz cytując
Krissu
Militaris

Od: 01.2006

Stary 29.05.2011, 13:13
rafalek napisał(a):Wyświetl post
Krissu, to jest tak zwany MediaBox, czyli miejsce, gdzie wpisywane są wszystkie doniesienia z prasy i innych mediów...
Wiem. W pierwszym zdaniu jest podane źródło.

Ale poniżej zdjęcia jest wypowiedź samego piłkarza, którą zacytowałem.
Pro Fide, Rege, Lege et WISŁA.
Odpowiedz cytując
Bronex
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 29.05.2011, 13:19
Fajne jest w tym wszystkim to ,że jak Stan mówi ,że zaplanował 6 transferów do klubu to rzeczywiście istnieje duże prawdopodobieństwo ,że tak będzie. Sam jestem bardzo ciekaw kogo Wisła sprowadzi.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów