The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 28.05.2011, 14:18
A my co osiągneliśmy wielkiego ? Mogą mieć i 1 punkt, ale w LM Partizan grał i to nie raz. Dlatego ja mam szacunek do takich klubów. Nie szukam u nich na siłę negatywów odnośnie ligi itp byle się dowartościować i oszukiwać, że u nas nie tak źle.
Ostatnio edytowane przez tofik : 28.05.2011 o godz. 14:23.
..
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 28.05.2011, 14:20
TOMEK 11 napisał(a):Wyświetl post
drewinski ma motywacyjny
myślę że wątpię
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
plomien23
Member

Od: 09.2010

Stary 28.05.2011, 14:21
Taa ale o tym że w LM grali to zapomniałeś a w Polsce jakiś klub LM? ojjj ciężko sobie przypomnieć więc nie dramatyzuj. Co z tego że mamy stadiony "mamy" jezeli połowa z nich chociaż że nowa to sami wiecie ile im brakuje do normalnego stanu.

Odpowiedz cytując
prezes85
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 28.05.2011, 15:06
nasz przyszły zawodnik mówi:
- W przyszłym sezonie nie będę już grał w Partizanie. Odchodzę z klubu. Osiągnąłem tutaj wszystko co mogłem. Nie sądzę, żeby kolejny sezon był taki dobry jak obecny. Chcę, żeby fani zapamiętali mnie tylko z dobrych meczów - powiedział 31-letni napastnik.

W tym momencie nie wiem co myśleć o jego zatrudnieniu.
Odpowiedz cytując
speedfashion
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 28.05.2011, 15:09
Wydaje mi się, że słowa te dotyczą sukcesów całego klubu. Następny sezon może nie być już tak udany, gdyż mogą nie zdobyć tylu trofeów.
Nie uczyniłeś mnie garbatym
Dzięki Ci za to Panie
Odpowiedz cytując
WiernyWiśle
Member

Od: 06.2007

Stary 28.05.2011, 15:10
Ja myślę że jemu nie chodzi o jego dorobek strzelecki tylko o to że trudno jest drużynie powtórzyć taki sukces jak podwójna korona (mistrzostwo + puchar).
Odpowiedz cytując
Oldpara
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 28.05.2011, 15:29
A ja myśle, że coś musiał powiedzieć kibicom, a głupio wypuścić się "tu zarabiam 200 tys EUR, a wole 300 tys". Jak się ma 31 lat, to nie czas na sentymenty, tylko trzeba się zabezpieczyć finansowo na przyszłość.
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 28.05.2011, 15:45
Oldpara napisał(a):Wyświetl post
A ja myśle, że coś musiał powiedzieć kibicom, a głupio wypuścić się "tu zarabiam 200 tys EUR, a wole 300 tys". Jak się ma 31 lat, to nie czas na sentymenty, tylko trzeba się zabezpieczyć finansowo na przyszłość.
to był na pewno jeden z argumentów , ale ja sądzę że gościu ma jeszcze ambicje zaistnieć gdzies na poważnie , nie tylko w Serbii .

poza tym gdyby liczyła się TYLKO kasa to już dawno Liga Katarska była by najsileniszą ligą piłkarską świata , a tak jednak ciągle jest nią Premier League

Co do tego przeliczania , porównywania rankingów Partizana , to przeciez wiadomo że w LM za dużo punktów sie nie ugra , jednak nie te punkty sa tam najważniejsze. Nie pamiętam ile razy Partizan był w ostatnich 15 latach w LM , ale wydaje mi się że więcej niz 3 razy .
Odpowiedz cytując
Dzimi
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 28.05.2011, 15:53
Jako, że nie wypowiadałem się jeszcze na temat obecnego okienka transferowego, pozwolę sobie przedstawić moje

oczekiwania oraz podkreślić ruchy transferowe, które byłyby najbardziej odpowiednie i mogłyby w sposób widoczny podnieść jakość zespołu.

Przed obecnym okienkiem transferowym oczekuję:
1) ZNACZNEGO wzmocnienia obrony, a szczególnie prawej i lewej strony, na której powinni pojawić się gracze o 2-3 klasy lepsi od obecnych.
2) pozyskania 2 piłkarzy ofensywnych, wyraźnie wybijających się poziomem ponad tych już obecnie posiadanych.

Po pierwsze, nie wystarczy tylko wzmocnienie obrony - pomimo iż linia pomocy i atak prezentuje się obecnie okazalej niż obrona, to jednak mimo wszystko nadal jest to formacja o niewystarczającej sile, o czym doskonale świadczą męczarnie ze zdobywaniem goli w rundzie wiosennej, m.in. w meczu z Legią.

Szczególnie podkreślam tutaj, iż najważniejszą sprawą jest, aby piłkarze których pozyskamy byli graczami wyraźnie wyższej klasy od tych, których już mamy. Kolejni gracze tej samej klasy co Kirm, Palic, Melikson czy Małecki w obecnej sytuacji kadrowej będą niestety tylko poszerzeniem kadry. Zespół natomiast wymaga wzmocnień, a nie uzupełnień i poszerzeń kadry.

Dwaj boczni obrońcy bardzo wysokiej klasy oraz dwaj klasowi gracze ofensywni, którzy wejdą od razu do składu i będą w nim grać pierwszoplanowe role, to wariant minimum.
Gracze ofensywni których pozyskamy powinni być piłkarzami szybkimi, dobrze operującymi piłką, z niezłym strzałem oraz obowiązkowo walczakami którzy nie schowają się za rywalem. Jeden z nich powinien grać niezwykle technicznie, nieszablonowo oraz koniecznie prezentować drybling na bardzo wysokim poziomie. W tym względzie powinien być to piłkarz podobny do Kalu Uche, który doskonale pogrywał sobie przeciwko Panathinaikosowi w 2005 roku.

Obecnie linia pomocy i atak cierpi na brak:

- zawodników z niezłymi stałymi fragmentami gry, przy których każdy wolny, czy rożny stanowi ogromne zagrożenie dla bramki rywala. Słabość stałych fragmentów gry nie podlega dyskusji, o czym wie każdy oglądający mecze w rundzie wiosennej - Seryjnie psute rzuty rożne, rzuty wolne nie siejące zagrożenia pod bramką rywali.
- piłkarza niezwykle dynamicznego, technicznego, nieszablonowego, twardo stojącego na nogach i dryblującego piłką na najwyższym poziomie. - odpowiednika Kalu Uche, Ze Roberto itp. Piłkarza, takiego który bierze ciężar gry na siebie, bardzo trudno go wywrócić a zarazem potrafi on zmylić rywala jednym ruchem nogi, założyć siatę, złamać kierunek akcji, wykonać balans czy zwód i odejść od rywala na 5 metrów przy starcie, a jak trzeba to przytrzymać piłkę w środku i przedryblować 2-3 rywali naraz.
Niestety nie jest nim Melikson, który owszem możliwości ma nawet spore (ale jednak niewystarczające), to jednak łatwo się przewraca, unika twardej gry, nie bierze ciężaru gry na siebie i przez to się niestety nie sprawdza w trudnych meczach, co już pokazał w ekstraklasie. Podczas gdy Melikson bazuje głownie na szybkości, my potrzebujemy piłkarza który bazuje na twardym trzymaniu się na nogach, szybkim odejściu, balansie ciała, zwodach i dryblowaniu, a szybkością tylko uzupełnia te elementy gry.
- zawodników celnie i silnie strzelających zza pola karnego, którym wystarczy ułamek sekundy aby sie obrócić w kierunku bramki i walnąć piłkę bardzo mocno, prosto w samo okienko
Odpowiedz cytując
Kibic1928
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 28.05.2011, 16:01
Dzimi - to raczej inny temat ( Gdybym był....)

Klasowi obroncy, ofensywni gracze lepsi od Meliksona..... Nie mamy 3mln euro na transfery. ( obym sie mylił ).
Odpowiedz cytując
Semper Fidelis 1985
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2010

Stary 28.05.2011, 16:06
Dzimi napisał(a):Wyświetl post
najważniejszą sprawą jest, aby piłkarze których pozyskamy byli graczami wyraźnie wyższej klasy od tych, których już mamy. Kolejni gracze tej samej klasy co...Melikson... w obecnej sytuacji kadrowej będą niestety tylko poszerzeniem kadry. Zespół natomiast wymaga wzmocnień

Ogarniacie to?
Odpowiedz cytując
Oldpara
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 28.05.2011, 16:14
Karherop napisał(a):Wyświetl post
to był na pewno jeden z argumentów , ale ja sądzę że gościu ma jeszcze ambicje zaistnieć gdzies na poważnie , nie tylko w Serbii .

poza tym gdyby liczyła się TYLKO kasa to już dawno Liga Katarska była by najsileniszą ligą piłkarską świata , a tak jednak ciągle jest nią Premier League

Co do tego przeliczania , porównywania rankingów Partizana , to przeciez wiadomo że w LM za dużo punktów sie nie ugra , jednak nie te punkty sa tam najważniejsze. Nie pamiętam ile razy Partizan był w ostatnich 15 latach w LM , ale wydaje mi się że więcej niz 3 razy .
Generalnie zamienia Mistrza Serbii rozstawionego w 4Q w LM na Mistrza Polski nierozstawionego w 4Q w LM. Awans sportowy wątpliwy - mur beton kasa

Semper Fidelis 1985 napisał(a):Wyświetl post
Ogarniacie to?
Hahaha... nie chciało mi sie czytać całego elaboratu, ale to z Meliksonem świetne
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
Odpowiedz cytując
grogoriogreg
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 28.05.2011, 16:15
albo dzimi źle sformułował swoje zdania, albo chce byśmy wydali kilkadziesiąt mln euro na transfery
Odpowiedz cytując
Zienczuk8
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 28.05.2011, 16:16
Jeśli Iliev ma jeszcze tą szybkość co w czasach gry w Energie Cottbus, a zakładam, że ma to będzie bardzo dużym wzmocnieniem... Jeśli przyjdzie to pewnie Kirm będzie musiał na jakiś czas usiąść na ławce.. mimo, że miał świetny sezon..
Groundhopper
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 28.05.2011, 16:31
A propos tego znanego zawodnika to tez jakis czas temu slyszalem, ze moze chodzic o bardzo znanego Holendra, ktory ma swietne kontakty z Valxem. No ale zobaczymy czy jeszcze nie za wczesnie na taki transfer. W kazdym razie mozna chociaz pomarzyc On sam na lamach Kickera wypowiadal sie kiedys, ze ma oferte z malo znanego klubu w Europie i dla wszystkich moze to byc wielka niespodzianka.

A co do tego Ilieva to jest to swietny ruch. Doswiadczony zawodnik, taki ktory bedzie mogl realnie wzmocnic zespol, z ekipy, z ktorej jeszcze kilka sezonow temu wyciagniecie zawodnika przez polski klub byloby nie do pomyslenia. Widac, ze jakosc transferow idzie do gory. To juz nie pilkarz z lawki, poklocony z trenerem czy po powaznej kontuzji, ale czolowy zawodnik i strzelec Partizana Belgrad. Trzeba trzymac kciuki aby to wypalilo.
Ostatnio edytowane przez nesta : 28.05.2011 o godz. 16:35.
Odpowiedz cytując
swojak
Junior Member

Od: 02.2011

Stary 28.05.2011, 16:40
Kub powinien wzmacniać się zawodnikami już ogranymi i z perspektywą a nie zawodnikami trzydziesto i trzydziesto paro letnimi
Odpowiedz cytując
adikos1906
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 28.05.2011, 16:46
Zienczuk8 napisał(a):Wyświetl post
Jeśli Iliev ma jeszcze tą szybkość co w czasach gry w Energie Cottbus, a zakładam, że ma to będzie bardzo dużym wzmocnieniem... Jeśli przyjdzie to pewnie Kirm będzie musiał na jakiś czas usiąść na ławce.. mimo, że miał świetny sezon..

Pozwól, że o tym zadecyduje RM
Odpowiedz cytując
mateusz212
Senior Member

Od: 12.2005

Stary 28.05.2011, 16:47
Iliev może być dobrym ruchem,powalczy o miejsce na skrzydle. Mnie tylko martwi to,że narazie o samych doświadczonych zawodnikach słyszymy,a nam przydałoby się troche młodzieńczej iskry. Mam nadzieje,że Stan o tym nie zapomina..
Dan Petrescu - Szacunek
KUBA - Na Zawsze będziesz WIŚLAKIEM!!!!
Per aspera ad astra
"Pamiętaj, w życiu żałuje się wyłącznie wahania, bezczynności i niezdecydowania, wszystko, co zrobiło się, choćby miało przynieść ból i rozczarowanie, nie żałuje się"
Odpowiedz cytując
lazy
Senior Member

Od: 10.2003

Stary 28.05.2011, 16:47
Haha... już ograny i z perspektywą...
- czyli w tłumaczeniu na polski: "Zatrudnimy młodego (do 25 lat) z wyższym wykształceniem co najmniej 5 letnim doświadczeniem na stanowisku kierowniczym, wymagania - 3 języki obce oraz ukończone studia MBA., etc."

Wydaje mi się, że Wasilewski, Żewłakow to tematy zastępcze dla mediów. Ot znane nazwisko, Wisła na zakupach itd., Stan tymczasem ma spokój przy dogrywaniu prawdziwych transferów.
c.d.n.
Odpowiedz cytując
Matejas_
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 28.05.2011, 16:51
Wszystko ładnie pięknie ale zastanawiają słowa Ilieva. Z Partizanem osiągnąłem już wszystko - skoro osiągnął mistrzostwo i tytuł króla strzelców to dlaczego nie zostanie w Belgradzie i z Partizanem nie powalczy o LM?
Odpowiedz cytując
martin_6
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 28.05.2011, 16:54
Matejas_ napisał(a):Wyświetl post
Wszystko ładnie pięknie ale zastanawiają słowa Ilieva. Z Partizanem osiągnąłem już wszystko - skoro osiągnął mistrzostwo i tytuł króla strzelców to dlaczego nie zostanie w Belgradzie i z Partizanem nie powalczy o LM?
Proste - Wisła daje mu wiecej kasy, a jakiś kit trzeba wcisnąć kibicom Partizana
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas,
Że na drzewach zamiast liści
Będą wisieć komuniści!

UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY!
Odpowiedz cytując
Bronex
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 28.05.2011, 17:02
Znów malkontenctwo i wybrzydzanie. Król strzelców ligi serbskiej .. rzeczywiście dno dna.... Ha ha ha.
Odpowiedz cytując
hawkins
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 28.05.2011, 17:28
nesta napisał(a):Wyświetl post
To juz nie pilkarz z lawki, poklocony z trenerem czy po powaznej kontuzji, ale czolowy zawodnik i strzelec Partizana Belgrad. Trzeba trzymac kciuki aby to wypalilo.
Podobno, że ten Iliev miał poważną kontuzję w Maccabi i po przyjściu do Partizana się odbudował...
Odpowiedz cytując
Grzadq
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 28.05.2011, 17:30
Co do Ilieva - jestem na duże TAK, tymbardziej że przyjdzie za darmo

Kurcze, zapowiada się naprawdę drugie fajne okienko, gdzie drużyna się porządnie wzmocni.
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 28.05.2011, 17:32
Generalnie zamienia Mistrza Serbii rozstawionego w 4Q w LM na Mistrza Polski nierozstawionego w 4Q w LM. Awans sportowy wątpliwy - mur beton kasa
Jeśli chodzi o poziom sportowy to kwestia dyskusyjna. Wpływ pewnie miały kasa i możliwość gry dla kogoś więcej niż garstki kibiców (fatalnie jest z tym w Serbii, tylko na Crvenej bywają większe liczby widzów).
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując
krakus
Junior Member

Od: 07.2010

Stary 28.05.2011, 17:38
Po tych doniesieniach to widzę, że u nas w klubie chcą wybudować drużynę na teraz, bo Baszczyński czy Iliev to nie są jacyś młodzi gracze, na których Wisła zarobi jeszcze. W perspektywie Ligi Mistrzów to jednak dobrze, bo wszyscy ci domniemani zawodnicy to dobrzy piłkarz, którzy niosą ze sobą spore doświadczenie i umiejętności. Dzięki nim Wisła może wreszcie awansuje do LM i potem za te olbrzymie pieniądze jak na polskie warunki będzie mogła się już bawić w jakąś wyrafinowaną politykę transferową.
Niektórzy tutaj na forum zapomnieli gdzie w Europie jest obecnie Wisła i narzekają nawet na Wasilewskiego czy Ilieva. Ok w tym klubie można się wypromować, ale przecież teraz super kasę można zarobić w Turcji czy na Ukrainie, a piłkarsko to my też bierzemy udział w LE od czasu do czasu, a o LM to już nie wspomnę...
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 28.05.2011, 17:45

myślisz że np Valckx i Maaskant przyszli do nas tylko dla pieniędzy ? nie rozśmieszaj mnie

każdy ma swoje ambicje , chęć osiagnięcia czegos nowego , potrzebuje wyzwań . Wisła na pewno nie przebija Partizana finansowo . Nie wierzę że klub który grał kilka razy w lidze mistrzów , jest hegemonem w swoim kraju ma problemy z zasokojeniem finansowym najlepszego strzelca .

Jeśli Partizana stać na to by wypożyczać ( czyli de fakto pokrywac gażę ) zawodników ze Sportingu Lizbona , Espanyolu , Sochaux to stac ich na Ilieva . Ewidentnie zadecydowały inne czynniki .

Nie patrzmy na wszystkich jak na skonczonych materialistów .
Odpowiedz cytując
Acima
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 28.05.2011, 17:57
Karherop napisał(a):Wyświetl post
myślisz że np Valckx i Maaskant przyszli do nas tylko dla pieniędzy ? nie rozśmieszaj mnie

każdy ma swoje ambicje , chęć osiagnięcia czegos nowego , potrzebuje wyzwań . Wisła na pewno nie przebija Partizana finansowo . Nie wierzę że klub który grał kilka razy w lidze mistrzów , jest hegemonem w swoim kraju ma problemy z zasokojeniem finansowym najlepszego strzelca .
Partizan grał w ostatniej dekadzie tylko 2 razy w LM (sezon 2003/2004 i 2010/2011). Zapewne duża część kasy z pucharów trafia na konta działaczy. Należy także pamiętać, że Wisła ma dużo wyższe przychodzy z dnia meczu i z transmisji telewizyjnych.
Odpowiedz cytując
rozarian
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 28.05.2011, 18:33
Przed chwilą komentator TVP Sport w czasie relacji z meczu w Nowym Sączu stwierdził,że przebywający tam przedstawiciele Anderlechu jutro wybierają się obserwować Małeckiego.Aha,ponoć wg nich Wasilewski jest blisko przejścia do Wisły.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 28.05.2011, 19:19
wszelkie newsy czerpane "od kolegi, od recepcjonisty, od sprzataczki, z innego forum...." będa nagradzane banami.
Kto pierwszy?
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów