The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
skeba
Senior Member

Od: 04.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 28.05.2011, 06:50
Na 90 minut też jest wiadomość o pomocniku Partizana, a 90minut ma wielką sprawdzalność, może coś być na rzeczy
Jak tak patrzę na ten skrót to widzę, że ładnie cisnął bodajże Subotica, a pionkiem to on nie jest.
Ale już wielu zawodników z youtuba było gwiazdamia, a później przyszło rozczarowanie. Stan jednak ma pojęcie o piłce i moze to być ciekawy transfer, z pewnością na ligę

Ten zawodnik gra na lewym skrzydle zazwyczaj, a tam nie mamy konkurencji.

Cytat:
Oby tak było jak piszesz - bo młodzieniaszek już nie jest (rocznik 1979). Żeby nagle nie złapał syndromu Żurawskiego który objawia się brakiem szybkości i startu do piłki
Żuraw ma 35 lat, a ten zawodnik 31. Jak strzelał w serbskiej lidze tyle bramek, które nota bene jest ligą o wiele silniejszą - to w Polsce mógłby powtórzyć wyczyn.
Ostatnio edytowane przez skeba : 28.05.2011 o godz. 07:00.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 28.05.2011, 07:19
skeba napisał(a):Wyświetl post
Żuraw ma 35 lat, a ten zawodnik 31. Jak strzelał w serbskiej lidze tyle bramek, które nota bene jest ligą o wiele silniejszą - to w Polsce mógłby powtórzyć wyczyn.
Roznica jest miedzy Mackiem a Iliev-em taka, ze Ivica strzelał bramki glownie w Partizanie a "Żuraw" za granica nastrzelał troche tych bramek (dokładnie 46) przy Ilievie (dokładnie 12 bramek). Sam Maciek w Celticu mial wiecej bramek od Ilieva grajacego w 5 klubach razem wzietych.

EDIT:
Po 2
No w sumie Tu masz racje, ja cały czas porownywalem ich jako dwoch srodkowych napastnikow. Po drugie nie patrzylem ile spotkan rozegrywał a rozegrywał ich bardzo duzo a ze był skrzydlowym to rzeczywiscie mial trudniej niz Zurawski w zdobywaniu goli. Poza tym najwazniejsze jest jednak doswiadczenie, ktore na pewno posiada.
Ostatnio edytowane przez mitmichael : 28.05.2011 o godz. 07:45.
Odpowiedz cytując
skeba
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 28.05.2011, 07:26
Cytat:
Roznica jest miedzy Mackiem a Iliev-em taka, ze Ivica strzelał bramki glownie w Partizanie a "Żuraw" za granica nastrzelał troche tych bramek (dokładnie 46) przy Ilievie (dokładnie 12 bramek). Sam Maciek w Celticu mial wiecej bramek od Ilieva grajacego w 5 klubach razem wzietych.
Po 1 - porównywałem Serba do 35 letniego Żurawskiego, a nie do Żurawskiego, który miał 29 i był w szczytowej formie.
Po 2 - mieszasz pozycje, Iliev jest skrzydłowym, a Żurawskim napastnikiem - co daje przewagę temu drugiemu, który musi mieć więcej sytuacji. Skrzydłowy przeważnie musi sobie sam zapracować na akcje - napastnik czeka na podanie.

Ile bramek miał Melikson ? też niewiele
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 28.05.2011, 07:28
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Oby tak było jak piszesz - bo młodzieniaszek już nie jest (rocznik 1979). Żeby nagle nie złapał syndromu Żurawskiego który objawia się brakiem szybkości i startu do piłki

Ja bardziej zapamiętałem Cleo z Partizana....
wszyscy teraz rzucają przykład Żurawskiego , jako gracza po 30 który sie nie spełnił w Wiśle , a ja chciałbym przypomnieć przykłady Clebera , Pareiki , Penksy czy Kosowskiego którzy się u nas sprawdzili pomimo nie najniższej metryki .

Uważam że w zależności od fizjologiii zawodnik osiąga apogeum swoich możliwości w wieku 27-31 lat . Patrząc na graczy z serie A można grać na międzynarodowym poziomie nawet w wieku 36 lat . Wszystko to kwestia indywidualna , ale jeśli Ivica Iliev w bieżącym sezonie lideruje klasyfikacji strzelców to z jego formą nie może być źle .
Ufam Valcxowi .
Powód: Przejęzyczenie;p
Ostatnio edytowane przez Karherop : 28.05.2011 o godz. 07:46.
Odpowiedz cytując
Oldpara
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 28.05.2011, 07:45
Na 90 minut też jest wiadomość o pomocniku Partizana, a 90minut ma wielką sprawdzalność, może coś być na rzeczy
Autorem newsa jest maciejko, który z tego co się orientuje, jest kibicem Wisły, a jako źródło podaje "serbskie media" więc dam sobie głowę uciąć, że tym razem najpierw zobaczył linka na naszym forum, a dopiero potem pojawiło się na 90minut

Ale nie mówie nie - gość z kartą w ręku, obyty na zachodzie i w LM, z ligii w której mniej się płaci - to pasuje do planów i możliwości Wisły.
Powód: fizjonomia out :)
Ostatnio edytowane przez Oldpara : 28.05.2011 o godz. 07:54.
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
Odpowiedz cytując
rozan
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 28.05.2011, 07:48
Zawsze też jest Franek (rocznik 74). Wiek nie ma obecnie aż tak wielkiego znaczenia, choć na zawodniku po 30 trudno jest zarobić (co nie oznacza, że się nie da vide przykład Clebera).
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 28.05.2011, 07:50
rozan napisał(a):Wyświetl post
Zawsze też jest Franek (rocznik 74). Wiek nie ma obecnie aż tak wielkiego znaczenia, choć na zawodniku po 30 trudno jest zarobić (co nie oznacza, że się nie da vide przykład Clebera).
graczy po 30 nikt nie kupuje ( kazdy znajdzie wyjątki ) , dlatego takowi przychodzą za free.

Nie zdziwiłbym się , jeśli w tym okienku przyjdą do nas wyłącznie gracze z kontraktami w ręku , a będzie to nasze najlepsze okienko od lat .
Odpowiedz cytując
rozan
Senior Member

Stary 28.05.2011, 07:55
Jeśli mają to być gracze pokroju Ilieva to ja nie mam nic przeciwko! Ciekaw jestem ile jest w tych wczesnych doniesieniach prawdy.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 28.05.2011, 07:56
Karherop napisał(a):Wyświetl post
graczy po 30 nikt nie kupuje ( kazdy znajdzie wyjątki ) , dlatego takowi przychodzą za free.

Nie zdziwiłbym się , jeśli w tym okienku przyjdą do nas wyłącznie gracze z kontraktami w ręku , a będzie to nasze najlepsze okienko od lat .
I wcale nie musza to byc pilkarze po 30stce - trzeba tylko wiedziec komu konczy sie kontrakt i gdzie szukac.
Odpowiedz cytując
rozan
Senior Member

Stary 28.05.2011, 07:59
A wracając do Iliewa to w tym roku miał sezon Zieńczuka!!! co kopnął to bramka
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 28.05.2011, 08:00
Iliev to bardzo ciekawy grajek. Pamiętam go jeszcze z Niemiec gdzie grał dobry sezon i był podstawowym graczem swojego zespołu. Grał wtedy jako lewy pomocnik, ale w Partizanie po odejściu Cleo został podstawowym napastnikiem. Szybki, niezły technicznie, ale przede wszystkim zadziora, co może być bardzo przydatne Wiśle w II i III rundzie el. LM. Co do ilości bramek to nie można brać tego do końca na poważnie, bo taki Partizan ma ogromną przewagę nad resztą ligi i wbił w 29 spotkaniach aż 73 bramki. Dla porównania Wisła wbiła też w 29 meczach tylko 44 bramki. To pokazuje różnicę i łatwość z jaką mógł zdobywać tam bramki.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 28.05.2011, 08:35
Jak ten facet nadal potrafi to, co na filmiku, to z Meliksonem by zniszczyli system. Poza tym byłby pierwszym w składzie z dobra wrzutką. Genkow by na tym skorzystał, bo Genkow to jest przede wszystkim "główkarz"
..
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 28.05.2011, 08:50
napastnicy po 30-ce jakoś sie do tej pory nie sprawdzali w Wiśle jak pamiętam.Kryszał,Svitlica,Żuraw w ostatnim roku,Penksa jakoś kariery wielkiej nie zrobili przy R22
Odpowiedz cytując
Reser
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 28.05.2011, 08:51
AYALA napisał(a):Wyświetl post
napastnicy po 30-ce jakoś sie do tej pory nie sprawdzali w Wiśle jak pamiętam.Kryszał,Svitlica,Żuraw w ostatnim roku,Penksa jakoś kariery wielkiej nie zrobili przy R22
Dlatego dobrze, że Iliev to nie napastnik.
Odpowiedz cytując
stalsanok1946
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 28.05.2011, 08:57
W tym roku będzie miał 32 lata. Jakoś nie jestem przekonany co do niego. Jak oglądałem filmik to przypomina mi Dragana Paljicia, tylko, że troszeczkę wolniejszy i bardziej zwrotny. Brak dryblingu, ale za to dobre dośrodkowanie. Obym się mylił i ten zawodnik okazał się dobrym wzmocnieniem.
Ostatnio edytowane przez stalsanok1946 : 28.05.2011 o godz. 09:03.
Lepiej zapobiegać niż leczyć
Odpowiedz cytując
88seba88
Banita

Od: 01.2011

Stary 28.05.2011, 08:57
Ten Iliev ti drugim Meliksonem nie jest i dużo mu do niego brakuje więc się nie zachwycajmy , dryblingu też jakiegoś specjalnego nie ma.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 28.05.2011, 09:05
Reser napisał(a):Wyświetl post
Dlatego dobrze, że Iliev to nie napastnik.
ale na skrzydle też trzeba sporo biegac a w wieku 32 lat to już nie ta szybkośc,wydolnosc,dynamika a Wisła ma walczyc o LM a nie o środek tabeli naszej ligi.Wolałbym kogoś młodszego....
Ostatnio edytowane przez AYALA : 28.05.2011 o godz. 09:12.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 28.05.2011, 09:09
AYALA napisał(a):Wyświetl post
ale na skrzydle też trzeba sporo biegac a w wieku 32 lat to już nie ta szybkośc a Wisła ma walczyc o LM a nie o środek tabeli naszej ligi.Wolałbym kogoś młodszego....
na młodszego nas nie stać , a na dorobku nie da nam tyle ile doświadczony serbski pomocnik . Kontrakt na rok z opcją przedłużenia o kolejny i wszyscy będą zadowoleni .

Przeciez wiadomo że nie będzie to nasze jedyne wzmocnienie ofensywy . Na pewno przyjdzie do nas jeszcze jeden ofensywny zawodnik , nie wierzę że po tym jak odchodzi od nas 4 ofensywnych zawodników wzmocni nas jeden Iliev .
Odpowiedz cytując
Brzytwa128
Member

Od: 07.2010

Stary 28.05.2011, 09:12
Alternatywa dla Kirma by się przydała. Choćby dla same rywalizacji, kartek/kontuzji, słabej formy albo nawet jakiejś oferty dla Andraża.
Odpowiedz cytując
riv
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 28.05.2011, 09:12
Cały szkielet Chelsea Londyn w zeszłym sezonie opierał się na zawodnikach ponad 30 letnich i skończyło się to dubletem, także argument wieku nie za bardzo do mnie przemawia. Martwi mnie trochę, że jeżeli podpisze to później na nim nie zarobimy. Mam nadzieje, że sprowadzanie 30 latków na koniec kariery (choćby nie wiem jak byli dobrzy) to nie będzie długoterminowa strategia transferowa w naszym klubie i Valckx jak już zbuduje drużynę 'na teraz' wróci do koncepcji Wisły jako odskoczni.
Odpowiedz cytując
River
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 28.05.2011, 09:21
riv napisał(a):Wyświetl post
Martwi mnie trochę, że jeżeli podpisze to później na nim nie zarobimy.
Nie na kazdym zawodniku musimy koniecznie zarobic. Na Pareice, Jaliensie czy Sobolewskim nic nie zarobimy. A raczej nikt nie mowi o ich sprzedazy
Ewentualne sciagniecie Ilieva pod wzgledem ekonomicznym na pewno bedzie oplacalne w tym sensie, ze nic za niego nie zaplacimy a jedynie bedzie trzeba kontrakt oplacac. Odchodza Zurawski, Nordin i Branco wiec sporo kasy sie "zwolni". W zwiazku z tym jesli cvhodzi o kwestie finansowe to na tym nie stracimy.
Pytanie co Iliev da druzynie? Moze byc b. dobrym ruchem i okazac sie wzmocnieniem. Moze tez byc niewypalem choc bardziej sklaniam sie ku temu, ze jednak dalby cos Wisle. Zawodnik doswiadczony, wszechstronny, ograny na europejskich boiskach, nieustepliwy, potrafiacy wrzucic "na nos", potrafi tez strzelac bramki. Do tego za free. Praktycznie nic nie tracimy. Kontrakt 1+1 bylby optymalny.Na pewno podnioslby poziom rywalizacji na skrzydlach co na chwile obecna jest bardzo wskazane.
Odpowiedz cytując
szlaQ
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 28.05.2011, 09:26
http://www.partizan.rs/11196-ivica-i...A1ta-partizan/ oficjalna Partizana
Odpowiedz cytując
lord damien
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 28.05.2011, 09:31
Jeśli nie stracił szybkości, to może być ciekawym ruchem, tak samo jak Kosowski.
Wisła górą,
Wisła pany,
jestem w sobie zakochany
Odpowiedz cytując
jova
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 28.05.2011, 09:34
Czytając posty poniektórych mam wrażenie, że spodziewali się Robinho.
Najlepszy strzelec mistrza ligi silniejszej i bogatszej od naszej. Facet z doświadczeniem w LM, Niemczech i Włoszech, który właśnie rozgrywa jeden z najlepszych sezonów w karierze, ma przyjść do Wisły za darmo. Czego więcej można chcieć? Jak można go porównać z Żurawskim, który przed przyjściem do Wisły był rezerwowym na Cyprze?
Nosz do cholery, ogarnijcie się.
Odpowiedz cytując
rafalek
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 28.05.2011, 09:35
Z tego co się wydaje, facet ma świetną szybkość, dobry drybling i kapitalne dośrodkowanie. Potrafi też się zachować w sytuacjach strzeleckich...Co by nie mówić, ciekawy zakup..jeśli oczywiście dojdzie on do skutku.
Косово је СРБИЈА!!
Odpowiedz cytując
Św. Mikołaj
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 28.05.2011, 09:40
jova napisał(a):Wyświetl post
Czytając posty poniektórych mam wrażenie, że spodziewali się Robinho.
Najlepszy strzelec mistrza ligi silniejszej i bogatszej od naszej. Facet z doświadczeniem w LM, Niemczech i Włoszech, który właśnie rozgrywa jeden z najlepszych sezonów w karierze, ma przyjść do Wisły za darmo. Czego więcej można chcieć? Jak można go porównać z Żurawskim, który przed przyjściem do Wisły był rezerwowym na Cyprze?
Nosz do cholery, ogarnijcie się.
Serbska liga nie jest silniejsza od naszej
U nich tylko Crvena i Partizan leją wszystkich i w derbach rozstrzygają tytuł mistrzowski
Odpowiedz cytując
damian4892
Member

Od: 03.2010

Stary 28.05.2011, 09:47
Trzeba przyznać, że jak na skrzydłowego strzela dosyć sporo bramek. No no, transfer bardzo ciekawy i jeszcze darmowy:d
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 28.05.2011, 09:48
riv napisał(a):Wyświetl post
Cały szkielet Chelsea Londyn w zeszłym sezonie opierał się na zawodnikach ponad 30 letnich i skończyło się to dubletem, także argument wieku nie za bardzo do mnie przemawia. Martwi mnie trochę, że jeżeli podpisze to później na nim nie zarobimy. Mam nadzieje, że sprowadzanie 30 latków na koniec kariery (choćby nie wiem jak byli dobrzy) to nie będzie długoterminowa strategia transferowa w naszym klubie i Valckx jak już zbuduje drużynę 'na teraz' wróci do koncepcji Wisły jako odskoczni.
Jeśli mamy awansować do Ligi Mistrzów i ściągnąć nawet samych grajków po trzydziestce, to jak my na nim nie zarobimy? Właśnie gdybyśmy awansowali do LM to zwróci się on nam kilkakrotnie.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 28.05.2011, 09:53
Św. Mikołaj napisał(a):Wyświetl post
Serbska liga nie jest silniejsza od naszej
jeśli wykładnikiem siły ligi sa występy w pucharach jej przedstawicieli to przypomnij mi ile razy polski klub wystepował w LM w ostatnich latach , a ile klub z Serbii ( i Czarnogóry) ?
Odpowiedz cytując
Ravers
Senior Member

Od: 04.2010

Stary 28.05.2011, 09:54
Hmm...Na tych urywkach z Cottbus nieźle popylał,ale był młodszy.Teraz trzydziestka na karku...Powiem tak:

Gdyby rok - półtora roku temu taki zawodnik miał do nas przyjść powiedziałbym to, co teraz reszta forum: stary,jeden sezon dobry w całej karierze,szybkość stracił parę lat temu,na youtube gwiazdę można zrobić nawet z Łobodzińskiego.Ale nie wierzę żeby Stan Valckx chciał zakontraktować zawodnika,którego nie widział w co najmniej kilkunastu meczach.Dlatego jeśli do nas dołączy powinien być wzmocnieniem.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów