|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Dolary przeciw orzechom, że mitmichael specjalnie tak napisał.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Nooo, rzeczywiscie.. Pareiko, Jaliens, Sobolewski w pierwszej jedenastce. Stary sklad..
|
|
|
|
Banita
Od: 05.2009
Offline |
|
Karherop - nie tylko Partizana, ale całej ligii ![]()
Ostatnio edytowane przez Donki : 27.05.2011 o godz. 23:02.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
jak dla mnie niezły "ewentualny " transfer , może to byc napastnik nawet lepszy od Genkova Jeśli w 11 będzie grać 5 graczy powyżej 30 roku życia to będziemy mieć przede wszystkim doświadczoną ekipe . "Gówniarzami " bram do Ligi Mistrzów nie zburzymy . Może być ich w składzie 2 , ale reszta to muszą być doświadczeni zawodnicy . PS. Wg niektórych stron to nawet jest bardziej pomocnik niż napastnik ( czy tam fałszywy napastnik )
Ostatnio edytowane przez Karherop : 27.05.2011 o godz. 23:02.
|
|
|
|
Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Wygląda na to, że jest blisko Wisły. Tutaj kolejny artykuł http://www.mondo.rs/s207456/Sport/Fu...i_u_Vislu.html - tytuł mówi wszystko.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2003
Offline |
|
|
Moim zdaniem serbskie media maja dosc dobre informacje. Jako pierwsze pisaly o przyjsciu Jovanica do nas i Knezevica do Legii, wiec mozliwe, ze jest cos na rzeczy.
Ostatni sezon Iliev mial swietny - strzelal i asystowal regularnie przez caly rok, ale poprzednie jego wyczyny snajperskie nie powalaja na kolana. No coz, zobaczymy jak bedzie, ale nie da sie ukryc, ze jest zdecydowana roznica miedzy pilkarzami, ktorzy wg mediow sa blisko Wisly teraz, a tymi, ktorzy byli rok temu. Do dzis nie moge zapomniec usmiechnietej twarzy tego brazylijskiego kucharza z Chin. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2011
Offline |
|
Maccabi 17-3 Energie 27-3 PAOK 18-1 Messina 58-1 (!) - przez trzy lata Nie liczac obecnego sezonu w Partizanie to sa to bardzooo ubogie statystyki. |
|
|
|
Junior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
tO jest bardziej pomocniik;]
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
http://www.eurosport.pl/pilka-nozna/...prs31969.shtml , coś mi się wydaje , tak jak pisałem wcześniej że występował on latami w pomocy . W sumie czekam aż ktos nazwie Ivice Ilieva ogórkiem lub 'no name' . Co tam że jest liderem klasyfikacji strzelców serbskiej ekstraklasy na jedna kolejke do końca... Poza tym patrząc jeszcze na statystyki . Żaden napastnik nie rozgrywa tylu spotkań w sezonie , jeśli nie strzela bramek np 27) . Albo jest świetnym asystentem , albo dopiero niedawno przemianowano go na napastnika .
Ostatnio edytowane przez Karherop : 27.05.2011 o godz. 23:13.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
http://www.youtube.com/watch?v=pEaHBffGHRw looknijcie;]
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
No on bardziej taki cofnięty napadzior
![]() |
|
|
|
Member
Od: 02.2008
Offline |
|
![]() ![]()
WISŁA!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2011
Offline |
|
Moglby sie przydac tym bardziej, ze jest do wziecia za darmo. |
|
|
|
Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Jeśli to prawda, to jestem pod wrażeniem.
Idealny grajek do 4-3-3, a nie żaden zmiennik Genkowa chłopacy ![]() takich charakternych graczy nam trzeba |
|
|
|
Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
Jeśli przyjdzie to raczej nie na pozycje środkowego napastnika, ale raczej bocznego, Za Kirma lub Małego
![]()
WISŁA!!!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Ciekawa informacja z tym Ilievem tylko, ze to pilkarz ktory radzi sobie dobrze tylko w Belgradzie wiec roznie moze byc ale w walce o LM doswiadczenie jakie na pewno ma jest milewidziane
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Dokładnie, umiejętności oceni się dopiero po ewentualnym transferze, ale widać że nie jest jakąś ciepłą kluchą. Im więcej takich tym lepiej.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Doskonałe wzmocnienie rywalizacji w ataku. Miejmy nadzieję, że to nie jakiś wymysł dziennikarski, bo to powinno być prawdziwe wzmocnienie.
Przewodnia myśl na ten sezon - "osiągnijmy wreszcie coś w pucharach!"
Ostatnio edytowane przez bonawentura : 28.05.2011 o godz. 00:04.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
Na tym filmiku bardzo często gra po lewej stronie boiska, z lewej strony strzela też bramkę. Więc zdaje się, że w Niemczech grał na lewej stronie i dopiero w Partizanie go przemianowali na napadziora (z pozytywnym skutkiem).
Do tego grał regularnie w tym Cottbusie, strzelał bramki m.in Bayernowi! Ilu Polaków dzisiaj gra regularnie w Bundeslidze? Max 5. Każdy w reprezentacji. Nic tam że ma 31 lat. Byłby solidnym wzmocnieniem, z dużym doświadczeniem i jako uniwersalny gracz wywierałby presję na całym naszym ofensywnym trio - Małym, Gienku i Kirmie! |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
tak na marginesie... nie podniecajcie się zbytnio... on jeszcze nie podpisał! Heloł ![]() poza tym to były zawodnik Partizana, także jeżeli chodzi o jego cechy wolicjonalne to można być spokojnym miał na prawdę udany sezon w Cottbus, jestem ciekaw dlaczego nie został na dłużej
Ostatnio edytowane przez tomasz_19 : 27.05.2011 o godz. 23:53.
![]()
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Widziałem w lipcu tamtego roku mecz w kw.LM Partizan-HJK Helsinki i dobrze gościa zapamiętałem.Nie ma raczej mowy o zastępowaniu Genkowa.W Partizanie grał jakby podczepiony pod Cleo,który pełnił taką samą rolę jak u nas Genkow.Był najbardziej widocznym zawodnikiem na boisku.Dosłownie był wszędzie.Zadziorny,szybki i przebojowy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
A tak na marginesie jeśli z tym Ilievem jest prawda, to Boguś musi być nieźle zadowolony. Wchodzi Stan do gabinetu bossa, Boguś już myśli:"cholera, w tym roku już nie da rady, trzeba te 2 mln euro na transfery wyłożyć, tyle już było podejść, trzeba kasę wyłożyć", a tu Stan mówi że ma niezłego kozaka i to za darmo bo mu się kontrakt kończy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Jak zobaczę go w koszulce Wisły- uwierzę!
![]() ![]() Jakub Wędrowycz na pierwszego trenera Wisły Kraków!!!!!!!!!!!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
Co do obrońców, to ja bym wziął całą trójkę Wasilewski - Baszczyński - Żewłakow. Dwóch ostatnich na stopera, Wasyl na bok. Jakby ktoś się wysypał zawsze można przestawić Wasyla na środek albo Baszcza na bok, a Żewłakow może zagrać i na prawej i na lewej. Na pewno kontrakty tanio by nas nie wyniosły, ale za to zyskalibyśmy trochę spokoju przynajmniej w perspektywie tego sezonu. Czy jest to obrona na LM nie wiem, ale w LE dałaby radę, a w lidze nie byłoby na nią mocnych. No oczywiście trzeba nam jeszcze lewego obrońcy... Dudu? |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2008
Offline |
|
|
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32282,t...wiadomosc.html
Po zerwaniu negocjacji z warszawską Legią Michał Żewłakow rozważa podpisanie kontraktu z innym czołowym klubem polskiej Ekstraklasy, Wisłą Kraków. Według doniesień "Przeglądu Sportowego" w przyszłym tygodniu dojdzie do spotkania piłkarza z dyrektorem sportowym "Białej Gwizady" Stanem Valckxem. Jeszcze kilka dni temu wydawało się, że Michał Żewłakow będzie w najbliższym sezonie reprezentował barwy warszawskiej Legii. Piłkarz deklarował za pośrednictwem prasy, że "Wojskowi" mają pierwszeństwo w prowadzeniu negocjacji, a po zaproponowaniu obrońcy umowy obu stronom do ustalenia pozostały tylko szczegóły kontraktu. I jak to często w takich przypadkach bywa wydawałoby się małe różnice pomiędzy oboma stronami doprowadziły do zerwania rozmów. Nieoficjalnie wiadomo, że Żewłakow chciał zarabiać w Legii 300 tys. euro brutto, natomiast "Wojskowi" proponowali mu o 50 tys. mniej. Ostatecznie do podpisania umowy nie doszło, a sieci na piłkarza zarzuciła ponoć krakowska Wisła. Według informacji "Przeglądu Sportowego" Żewłakowa pod Wawelem najchętniej widziałby dyrektor sportowy "Białej Gwizady" Stan Vlackx. Do spotkania piłkarza z działaczem Wisły dojdzie na początku przyszłego tygodnia. Tematem rozmów będzie najprawdopodobniej możliwość występów byłego reprezentanta Polski przy Reymonta. ![]()
"Ciągle powtarzam to piłkarzom: Lechia to nie imienny u cioci Jadzi. To symbol daleko wykraczający poza sport." - Bobo K.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
![]() Ja bardziej zapamiętałem Cleo z Partizana.... ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|