|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
bez zimowych wzmocnień Maaskant niewiele by zdziałał .Obecny sukces to przynajmniej w 50 % zasługa wspaniałych transferów jakie dokonał Valckx (Melikson,Genkow,Pareiko) jakby ich nie było to obawiam sie że skończylibyśmy na 3-5 miejscu.
Wierze że w lecie Stan sprowadzi Maaskantowi równie świetnych zawodników i ugryziemy wreszcie te upragnioną od lat Lige Mistrzów
Ostatnio edytowane przez AYALA : 26.05.2011 o godz. 13:40.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Maaskant tez swoje dołozył - treningi, dzieki ktorym pilkarze przez 90 minut maja siły na bieganie to jego zasluga, podobnie jezeli chodzi o przygotowanie indywidualne pilkarzy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
Widać poprawę gry, momentami bardzo dobrej gry... chociaż wierze, że może być jeszcze lepiej. Z transferami lub bez nich. Teraz można go częściowo rozliczać z tego jakim jest trenerem. Główny cel to był Mistrz Polski. Zdobył? Zdobył. Teraz el. do LM, zobaczymy jak pójdzie z przygotowaniami "które de facto już się rozpoczęły" (cytat z ust Maaskanta). Jeśli dostaniemy się do fazy grupowej LM bądź do fazy grupowej LE (po odpadnięciu w IV rundzie z na prawdę dobrym zespołem ODPUKAĆ!) będziemy mieli podstawy do tego, żeby powiedzieć: Tak! Robert odwala kawał dobrej roboty, ma pojęcie co robi. Jest bardzo dobrym trenerem. Tyle na temat Maaskanta z mojej strony. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Nie mozna w tym roku oceniac Maaskanta za wyniki eliminacji do LM.
On dopiero teraz będzie przebudowywał sklad i zgrywał ze sobą kolejnych zawodników. Uważam, że nalezy dać mu cały nastepny sezon 2011/2012 na taką pracę. Dopiero wtedy bedzie można oceniać jego warsztat w kontekscie europejskim. Step by step jak mawiał inny Holender. Ewentualny awans bedzie tylko niespodzianką, bonusem, prezentem od losu ponad stan |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
Generalnie przejście Q2 i Q3 powinno być naszym psim obowiazkiem, a z Q4 jak trafimy na Kopenhagę czy Ragersów to pozamiatane, ale kluby takie jak Bate, Maccabi czy Dinamo Zagreb są do przejścia. Ale tak jak wielokrotnie pisano na tym forum - awansować do LM jest łatwiej niż do LE. edit: kurde...jak tak teraz patrze na wszystkie drużyny z którymi przyjdzie nam grać o LM, to naprawdę musimy coś zajebiście sper... żeby nie grać w tym sezonie w grupie LM lub LE (bo chyba przegrany z Q4 gra w LE automatycznie, czy nie tak?). A spier... znaczy np. odpuścić Chaveza i nie kipić nikogo w zamian. Dawniej takie akcje były u nas nagminne przed batalią pucharową.
Ostatnio edytowane przez Oldpara : 26.05.2011 o godz. 14:57.
![]()
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
Wygraliśmy w końcu z wielką Barceloną. ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
Nie napisałem, że awansujemy do LM. Napisałem, że jeżeli pojedziemy na farcie, nasi najlepsi piłkarze będą zdrowi i przeprowadzimy minimum dwa transfery, które wypalą to jest możliwość dostania się do Ligi Mistrzów. Wszak żadnych tuzów nie do pojechania w naszych koszykach nie ma. Conajwyżej solidne / ciut lepsze od Wisły zespoły. Szansa jest? Jest. Dzięki reformie Platiniego myślę, że większa niż wtedy, gdy w pierwszym składzie u nas grali Żuraw z Frankiem a po skrzydle hasał Kosa. Jak odpadniemy to na pewno nie będę robił nagonki na trenera. W przeciwieństwie do wielu innych z reguły patrzę na grę, a nie na wynik. Jak awansujemy to będę przeszczęśliwy, jak odpadniemy nie będę rozdzierał szat i płakał w stylu 'wy.......ić wszystkich' ;> Ogólnie to cieszę się, że mamy wreszcie w Krakowie nowy zespół, bez Brożków, bez polskiego gwiazdorstwa z perspektywicznym trenerem i indywidualnościami w składzie. Aż miło jest na to patrzeć w porównaniu do tego co prezentowaliśmy chociażby rok temu. Ja po prostu już nie wierzyłem w ten zespół i myślę, że ta drużyna sprzed roku bardziej męczyła grę niż grała w piłkę niestety. Reasumując, Wolfy, przestań mi i innym wkładać do ust to czego nie powiedzieli, przekręcać wypowiedzi, tak żeby pasowały do Twojego punktu widzenia, bo to żałosne. Tudzież naucz się czytać ze zrozumieniem, bo czasami mam wątpliwości czy robisz to umyślnie, czy po prostu nie czytasz dokładnie tego co piszą inni.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 27.05.2011 o godz. 01:41.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
|
Jasne, optymistą. Gorzej jak ktoś ma wahania nastrojów jak bipolar, a takich mamy tu sporo.
Nie żeby mi jakoś specjalnie zależało czy "będę forumowym pośmiewiskiem", bo na forum jest ledwo parę rozgarniętych osób, reszta to plankton (nie mylić z Planktonem).
Kosmos
Ostatnio edytowane przez wolfy : 27.05.2011 o godz. 05:05.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
||
|
|
Banita
Od: 09.2010
Offline |
|
![]() Pamiętam jak Baszczyński odchodził z Wisły. Był już ponoć za stary |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Kontrakty na rok i trzymać ich mocno za pysk.
![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
Życie w takiej czarnej dupie, gdzie wszystko jest , źle do bani, nie ma nadzieji i światełka w tunelu musi być straszne! Mamy teraz Maskaanta, który udowodnił, ze potrafi zespół przygotować do sezonu, mamu dosyć zgrany zespół (choć z nienajlepszych zawodników), mamy parę gwiazd które robią różnice (Melikson, Mały, Pareiko, Genkow) i mamy zapewnienie, że zespół nie zostanie osłabiony (a może nawet wzmocniony) co jest ewenementem w stosunku do ostatnich lat. A za przeciwników będziemy mieć najprawdopodobniej zespół typu Bangor City w Q2 i Shamrock w Q3 a jeśli te mecze wygramy to jesteśmy automatycznie w LE. Jak wygramy w Q4 to zamiast LE wskakujemy do LM. Dlatego podtrzymuje opinie, że żeby nie awansować co najmniej do LE, musielibyśmy coś na prawdę na maksa zepsuć (słabe przygotowania jak przed Levadią, wysprzedanie obrony jak przed Karabachem itp). Jak Wolfy nie widzisz różnicy z ostatnimi 10 latami, to naprawdę mi przykro, ale jesteś przypadkiem nieuleczalnym ![]() ![]()
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2009
Offline |
|
|
Wisła słabym mistrzem? Zobacz odpowiedź Maaskanta
http://krakow.naszemiasto.pl/artykul...anta,id,t.html |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Kiedys mowiono szkoda, ze liga nie jest wyrownana, ze o puchary walcza tylko 2-3 druzyny a nie wiecej. Jak teraz o puchary walcza druzyny od 2 miejsca do 7 to znowu gadaja, ze liga jest słaba. Tak zle i tak nie dobrze. Maaskant ma racje, ze sie nie zgadza z takimi opiniami. Komus jest nie na reke, ze to wlasnie Wisła jest Mistrzem Polski dlatego wymyslaja sobie niestworzone rzeczy
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Chłopie przypierdzielasz się do takich pierdół, żeby nie było widać jak w chamski sposób przekręciłeś moją poprzednią wypowiedź. Fakt jest taki, że stwierdzenie, że jak : - dwa transfery wypalą i to od kopa, czyli nie za pół roku - nasi piłkarze będą zdrowi - będziemy mieć szczęście to zagramy w LM nazywasz oczekiwaniami, to chyba masz nie równo pod sufitem. Wylicz sobie prawdopodobieństwo wystąpienia tych 3 rzeczy naraz, bo mi się wydaje, że jest dość niskie. Z resztą, po co ja z Tobą polemizuję. Żyj pan dalej w swoim świecie, przekręcaj wypowiedzi swoich rozmówców, wyśmiewaj wszystkich wokoło, za to, że uważają inaczej jak ty, wyzywaj od planktonów. Kiedyś myślałem, że jesteś kolesiem, który ma coś ciekawego do powiedzenia, ale z czasem coraz bardziej 'śmierdzisz' mi zwyczajnym forumowym prowokatorem. Niestety.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 27.05.2011 o godz. 13:22.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
słaby mistrz
Jesli Wisła wygra z Polonią to będzie miała 1.966 punktu na mecz we Francji średnia mistrza to 1.97 w Anglii 2,1 w Hiszpanii 2.5 ale to Barca w Niemczech 2.2 we Włoszech 2.15 ale już w Austrii 1.83 Jeśli wziąć pod uwage, że Maaskant nie zaczynał od początku rundy, a trzon druzyny zaczął budowac dopiero zima, to nie jest z Maaskantem tak źle |
|
|
|
Member
Od: 04.2011
Offline |
|
|
Licząc od meczu z Legią ma 2,18 punktu
Od meczu z Lechią 2,2 |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
FraMat Ciekawa statystyka. W jej świetle jeszcze trudniej wytłumaczyć skąd wzięła się ta zbitka pojęciowa: ,,Wisła słaby/ najsłabszy Mistrz od wielu lat". Nie odbiega to drastycznie od Europy.
Tym bardziej to śmieszne, że to my właśnie będziemy walczyć o awans do LM. Tam nie liczy się kto, jak i ile meczów wygrał u siebie w lidze. Liczy się awans. |
|
|
|
Member
Od: 04.2011
Offline |
|
|
Ludzie oceniają to na podstawie punktów. W normalnych okolicznosciach zreszta punktów mielibysmy z 65-70
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
Wszystko jest względne. No bo ten ,,najsłabszy mistrz" ostatnie trzy kolejki mógł zagrać już sparingowo, co oznacza, że resztę stawki wyprzedził jednak wyraźnie, niezależnie od liczby punktów.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
równie dobrze mozna napisać, że w tym sezonie mamy:
- najsłabszego wicemistrza - najsłabsza druzynę na 3 miejscu - najsłabsza druzynę na 4 miejscu - najsłabsza druzynę na 5 miejscu - najsłabsza druzynę na 6 miejscu... i tak dalej tylko po co? |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
ale mamy bardzo mocnych spadkowiczów
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Taka mała ciekawostka ode mnie, jak grała Wisła pod wodzą Maskaanta w tej rundzie i jak wyglądała forma innych zespołów odpowiednio po 5, 10 i 14 kolejce rundy wiosennej ;] Pozdrawiam
![]() Bardzo zaimponowała mi forma Widzewa; po tabeli w żadnym momencie ligi nie było widać, ze aż tak skutecznie punktowali, a tu proszę, 1 punkt mniej od nas, imponująca runda rewanżowa. Podobnie w przypadku Śląska, ale jednak widać to po ich miejscu w tabeli w tym momencie ![]() Również śmieszy mnie pewna analogie - ludzie mówią, że liga jest słaba, bo mistrz zdobył tak mało punktów, a gdy popatrzy się na Premiership to wszyscy pieją z zachwytu, że tak dużo drużyn walczy o mistrzostwo, że cała liga jest silna i wyrównana, przez co ciężko przewidzieć wynik meczu. A jak w Polsce mamy taką sytuację? Liga do dupy, mistrz do dupy, wszystko do dupy. Ja rozumiem, że sytuacja jest bardzo nietypowa jak na naszą ligę, ale jedyne co można wywnioskować z tabeli to to, że jest dużo wyrównanych zespołów, przez co każdy może wygrać z każdym. Ja bym się skłaniał do stwierdzenia, że to właśnie obrazuje poziom ligi. Również proszę o nie wyśmiewanie porównania do Premiership - należy zachować odpowiednie proporcje, ale system pomiaru siły ligi powinien być stosowany ten sam. Innymi słowy, Ci którzy mówią o wyjątkowo słabej Ekstraklasie jednocześnie powinni uznawać wyższość Primera Division nad Premiership (wystarczy spojrzeć w tabelę
Ostatnio edytowane przez s1mone : 27.05.2011 o godz. 16:28.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Jak Wisła wygrywała ligę z kilkunastopunktową przewagą, to też mówiono, że liga jest słaba. To są dyskusje i argumenty z..... no z sufitu. A roztrząsania czy słabsza jest liga jeśli mistrz wygrywa w cuglach czy wtedy gdy każdy może wygrać z każdym są rozważaniami o wyższości świąt Bożego Narodzenia nad świętami Wielkiej Nocy. Weryfikacją tego jaka jest liga będą puchary. Konfrontacja z innymi ligami.
Zmiany w naszej lidze zachodzą dziwnie: jesienny lider, po stracie jednego zawodnika jest wiosną słabeuszem. Jesienna czerwona latarnia po zmianie trenera staje się piątą siłą ligi. Tak samo Widzew: przychodzi Michniewicz i nagle drużyna odpala. Nie widać w tym żadnej ogólnej reguły. Praca plus szczęście ? |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Bardzo pozytywnie dziś RM w OSI
Fajnie, na luzie, jak zwykle.Ciekawy pomysł z nadaniem córce polskiego imienia ![]() |
|
|
|
Banita
Od: 01.2011
Offline |
|
|
Z tego co widziałem , to narzeczona naszego trenera jest w ciąży.
|
|
|
|
Member
Od: 03.2011
Offline |
|
|
Robert o tym mówił w reportażu na C+ o nim. Że jest w ciąży, ale urodzi w Polsce, po co wracać do Holandii ?
Więc ich synek / córeczka będzie miał/a obywatelstwo polskie wpisane w passport. ![]()
Terroryści ! I faszyści ! LECHIA GDAŃSK !
Terroryści ! I faszyści ! LECHIA GDAŃSK ! |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
|
Junior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
w stanach takie numery
![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Maaskantowi calkiem dobrze wyszlo wczoraj spiewanie hymnu Wisly
Edit: no i jeszcze Wilczek jako jedyny z wazniakow spiewal nasz hymn
Ostatnio edytowane przez PanPlamka : 30.05.2011 o godz. 18:14.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|