|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
na ekstraklasa.tv są już bramki Wisły.
Ale Maor dziwnie karnego strzelił, przez cały bieg myślałem, że lewą nogą będzie strzelał A co do Riosa, to po prostu musiał to strzelić. Nie miał innej opcji. Branco by to strzelił. A nawet Pareiko... |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Nie wiem gdzie Wy widzicie, że Rios się za długo piłką bawi. Ładnie przekłada na drugą nogę i technicznie, pewnie strzela... Moim zdaniem ładne trafienie.
tak należę do fanklubu Riosa |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
on miał tam tyle miejsca i czasu, że mógłby podbiec do Maaskanta i powiedzieć mu "Uważaj trener, będę strzelał gola".
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
fajnie na prawdę fajnie to wyglądało
szybka, kombinacyjna gra... tak zawsze powinna wyglądać gra naszego zespołu. Garguła... dramat... piłkarz który rzekomo kasuje 400 tys eurasow nie potrafi celnie uderzyć na bramkę... Kurto... niepewny... ale on za mało gra niestety i widać efekty Melikson klasa sama w sobie, nawet po urywkach widać jak kapitalnym jest zawodnikiem... włączcie sobie skrót od 2 minuty i sami oceńcie ![]()
Ostatnio edytowane przez tomasz_19 : 26.05.2011 o godz. 02:03.
![]()
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
![]() http://ekstraklasa.tv/ekstraklasa/10...irm__0_1_.html |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
Wie ktoś może czemu Maaskant czeka tak długo ze zmianami? Jak dla mnie te zmiany w meczu o pietruszke w 80 i 90 minucie to takie troche bez sensu. ![]()
czy świat sie zmieni gdy z młodych gniewnych powstaną starzy w....ieni?!?!
Imagine there's no countries. It isn't hard to do. Nothing to kill or die for and no religion too. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Jak można myśleć że przy bramce Kirma Garguła strzelał? Kapitalne odegranie do partnera będącego w idealnej sytuacji strzeleckiej. To że to zagranie wyszło mu tak jak miało widać nawet po jego reakcji - wystarczy spojrzeć gdzie patrzy w momencie podania i tuz po nim!
![]()
"Cztery słonie, zielone słonie, każdy kokardę ma na ogonie.."
Nie dla osób mieniących sie kibicami Wisły, które przełączają stacje na mecz MU gdy jej nie idzie! |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Nie zagral do Kirma tak pieknie jak Jirsak do Meliksona ale na pewno zagranie bylo celowe.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
chyba jako jeden z niewielu oglądałem mecz w całosci a nie jakieś żałosne skróty. Od poczatku śmieszyły mnie tezy, że Gargule zeszła piłka przy bramce Kirma. Ale co tam, niektórzy forumowi znawcy cytują sobie zapis z relacji live i dyskredytuja role Garguły przy tej bramce.
Jednak tak naprawdę to Garguła poza pierwsza akcją i poza tym podaniem do Kirma niewiele zrobił na boisku. Zagrał na tradycyjnej pozycji Meliksona, który zastapił Małeckiego na prawym ataku i... nie pokazał nawet połowy tego, co zwykle pokazuje Maor. Podobnie znawcy wypisują tezy o "niepewnym Kurto" bo tak usłyszeli w komentarzu do skrótu z Canal+. Fakt, Filip miał 2, może 3 interwencje, gdzie mógłby spisac się lepiej, ale i tak w przekroju całego meczu sprawiał lepsze wrażenie niż Jovanic na Legii, czy wcześniej Pawełek. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Cytat:
Odnośnie Garguły to mogła ta sytuacja zmylić kibica, gdyz on lubuje się w zagraniach: no look pass (wkurza mnei to powiedzenie, redaktorzy z publicznej naduzywaja tego słowa i jarają się, jakby byli znawcami - stosując ten zwrot) Podobna sytuacja była, gdzie Genkov trafil w słupek. Ja ba miejscu Stana w tym okienku skupiłbym się na wzmocnienie rywalizacji na obronie i sprowadził 1 napadziora. Srodek mamy w sumie dobry, a obrona lezy i kwiczy. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
nie zazdroszczę im bo zastanawiam się kiedy oni się cieszą .... Z drugiej strony ... idea ciągłego doskonalenia obowiązuje i trzeba wytykać co da się poprawić ... więc: " malkontenci niech żyją !!!! " i my "wiecznie zadowoleni" też ...... A co do Riosa: rzeczywiście ma taką dziwną tendencje do posiadania piłki 0,5 sekundy za długo ..... ale to da się poprawić, ta bramka może spowodować że nabierze pewności siebie i bedzie podejmował decyzje o te 0,5 sekundy szybciej. Ja więc z tej bramki się (jak zwykle) cieszę .... ![]() Zwracam tez uwagę na idealne podanie Kirma ... którego zaszufladkowałem kiedyś do graczy którzy mi robią na złość: ja trzeba podać strzelają jak trzeba strzelić podają .... Tym razem szybka, dobra decyzja i idealne wykonanie. ![]()
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Wygrany sparing 3-0 hee
Ładna bramka Riosa (ciekawe czy na pożegnanie) Szkoda że Daniel nie jebnął bramy! |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Panowie nie krzyczcie tak o tego Gargułę, bo nawet Baszczu powiedziałw studiu, że wydaje mu się, że Garguła strzelał...więc to nie tylko "wytwór wyobraźni komentatora"
![]()
Косово је СРБИЈА!!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
Oczywiscie moje faux pas, po oglądnieciu pare razy powtórki stawiam ALL INN że Garguła podawał. Co nie zmienia faktu, ze dalej uwazam ze trzeba sie tego piłkarza pozbyć. Zarabia dużo a dużo Wiśle nie daje. No i w końcu bramkę strzelił Rios....załamałem sie jak to zobaczyłem. Ja chłopakowi zycze powodzenia, zdrowia i kariery ale wczoraj mnie zabił. Trzeci raz dostaje setke i trzeci raz robi tą jakże słabą podcinkę. Niech dziękuje bramkarzowi Zagłębia który raczej strzałów Riosa w zyciu nie widział, bo jakby sie nie odwrócił dupą napewno piłke by złapał. Wszyscy z FC Riosa, tego oczekujecie od napastnika ? Podcinki na wysokości metra czyli strzału który moze wpasc tylko i wylacznie dzięki temu że bramkarz sie położy ? Akcje wcześniej miał bardzo dobrą sytuacje ale zachował sie średnio. Facet jest prawonożny wyrzuca sie na prawą stronę i strzela z 9 metrów ....tak że piłka ledwo leci. Jakby tak strzelił Barowy to rozumie, ale napastnik ? Nie. ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Omg, nie wiem jak można mieć jakiekolwiek pretensje do Riosa po wczorajszym meczu, to już powoli ociera się o jakieś problemy psychiczne chyba...
W pierwszej sytuacji sam na sam co wyszedł do boku, chyba żaden piłkarz nie byłby w stanie strzelić dużo mocniej, kiedyś bramkę podobnym uderzeniem strzelił Gerrard w LM, ale ten jego strzał był fantastyczny i pewnie mało kto byłby w stanie zrobić coś lepszego. Gdyby podcinką zagrał Melikson, część z krytykujących Riosa miałaby niezła podjarę, ale że gola strzelił ten niezdara, trzeba mu dowalić... |
|
|
|
Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
7 ma.
Mocno mnie dziwi czepianie się Riosa w tym wypadku. Sam uważam, że do Wisły nie pasuje, ale akurat przy bramce nie można mu nic zarzucić. ![]()
.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
http://www.transfermarkt.de/de/andra...ler_28393.html 7 w ekstraklasie
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Przede wszystkim nie spodziewałem się takiego gładkiego zwycięstwa w Lubinie. Cóż widać, że motywacja i w Zagłebiu już kuleje.
Indywidualnie : Rios się uparl na te podcinkę, do 3 x sztuka i w końcu wpadło, ale słabe to było po raz kolejny Andraż jak mnie irytuje to statystyki ma świetne więc chapeau bas Genkow...chłop mógłby mieć już z 10 bramek easy, jednak skuteczność ma Brożkową albo słabszą, ale pożyteczny z niego gracz. PS. Co ten Framat opowiada, Gargula strzelał! ![]()
Ostatnio edytowane przez tofik : 26.05.2011 o godz. 13:26.
![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Znów nad naszą wolność czarne chmury przygnał los.
I rząd bardzo chce uciszyć polskich trybun głos. Więc kibice w całym kraju głośno krzyczą to. NIE GŁOSUJĘ NA PO. Gdzie są wasze autostrady, Gdzie kolei sieć? Gdzie hotele, gdzie lotniska, obwodnice gdzie? W odpowiedzi już zastępczy temat znalazł się CAŁE ZŁO TO KIBICE Dobra przyśpiewka kibiców Zagłębia. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Jan Urban miał pretensje do sedziego, ze po faulu na Wislaku nie nakazał grac od gwizdka przez co po szybkim rozegraniu wolnego Kirm strzelił gola. Powinien miec raczej zastrzezenia do swoich pilkarzy, ze nie przeszkadzali w rozegraniu akcji.
Ostatnio edytowane przez mitmichael : 26.05.2011 o godz. 13:29.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Także nie rozumiem czepiania się Riosa za sytuacje, w której strzelił bramkę.
Cytując Czesława Mozila: "mi się to bardzo podobało". Przyjęcie, podcinka, piłka przelatuje nad bramkarzem i gol. Wszystko zrobione z dużym spokojem. Bramka trochę w stylu Tomka Frankowskiego. ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
Proste. Sugeruje zatrudnić pewnego żonglera, nie pamietam przed jakim meczem (z Legią?) sztuczki na murawie robił. Napewno by to sie kibicom podobało.... ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Jak dla mnie to był taki trochę farfocel - po ręce bramkarza przeleciało.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Melikson jakby byl widoczny pelne 90 minut to to najlepszy zawodnik Esktraklasy ,i to chyba od wielu lat kogos takiego nie bylo.
Prostopadle pilki ktore gral w tym meczu to cudo ,ta na 1;0 gdzie zagral do Genkova-palce lizac ![]() Generalnie takie mecze ciezko sie gra ,ale przeciez pilkarze to podobno profesjonalisci. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
Gdyby grał przez pełne 90 min na świetnym poziomie to nie byłby najlepszym piłkarzem ekstraklasy, bo by w niej nigdy nie zagrał ![]() Z resztą i tak nie ma piłkarza, który przez 100% swoich meczów utrzymuje wysoki poziom, może najłatwiej mają bramkarze, bo wystarczy nie puścić jakiejś spektakularnej bramki, ale nawet największym zdarza się kilka(naście) słabszych występów, jednak oni grają o 20 meczów w sezonie więcej od naszych piłkarzy, więc trudniej jest utrzymać dobrą formę. Myślę, że jeśli w zimie ktoś wyłoży na stół 4 mln Euro, to Wisła poważnie zastanowi się nad transferem, jeżeli wcześniej odpadnie z pucharów. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
tofik to było słabe w wykonaniu Riosa? heh jak ktoś wspomniał jakby to zrobił Melikson byłby orgazmy. Swego czasu jak Franek tak robił to był istny profesor, ale jak robi to Rios to jest jak widać dla wielu za słabe..
![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Nie pamietam kto narzekał, ze Maor na skrzydle slabo sie spisuje - został graczem meczu wiec chyba tak zle mu sie tam nie gra
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
co wy poruwnujecie fajnie że strzelił i choć byłem jego jakimś tam zwolennikiem to z tej mąki chyba chleba nie będzie. brakuje mu przede wszystkim dynamiki i waleczności. płakać po nim nie będe
Ostatnio edytowane przez wiertar : 26.05.2011 o godz. 22:39.
![]()
Jechałeś gdzieś kiedyś na 90 minut
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
wiertar to samo o Brożku pisano sprzed Skorży że słabe przyjęcie że dużo maści i w ogóle kijowy.. a później co się okazało? Czasem niektórzy piłkarze potrzebują więcej czasu.. ale cóż chwała bogu że np Gienek zaskoczył bo pewnie teraz pół forum lamentowała by jak po 1 meczach tej rundy że drugi Christov gra u nas..
![]() ![]() ![]() |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|