The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 26.05.2011, 08:23
Wiadomo, że Chavez w $, bo wystarczy znać specyfikę tamtego regionu i walutę jaką się ceni w tych pralniach brudnych pieniędzy.

Co do Chaveza w Legii to chyba pic na wodę. Podłapali wczorajszego Wieszcza o tym, że ŁKS dostał ofertę na Chaveza i dośpiewali Legię.
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 26.05.2011, 08:26
Z Chavezem o tyle jest problem, że wykorzystaliśmy lukę w kontrakcie i nie mieliśmy możliwości zastrzeżenia sobie klauzuli wykupu. Z Cikosem jeśli są problemy, to pewnie związane z sumą odstępnego, ale te negocjacje raczej pójdą sprawnie i Cikosa jako pełnoprawnego zawodnika Wisły niedługo będziemy już mieli. To zawodnik, który obecnie pod okiem Maaskanta dość szybko się rozwija. Jak dla mnie już jest przyzwoity, popełnia jedynie błędy w ustawieniu, ale to jest do dopracowania.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 26.05.2011, 08:31
Chavez w Legii to rewanż za próbe sprowadzenia Wawrzyniaka do Wisły.

Historia pokazała że na dobre nam nie wychodzi demontowanie defensywy przed pucharami (Qarabach).

Ciekawe czy jeszcze sie interesujemy Nwaogu z Floty ? 17 bramek w 1 lidze to chyba dobra wizytówka
Ostatnio edytowane przez AYALA : 26.05.2011 o godz. 08:42.
Odpowiedz cytując
Feniks1983
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 26.05.2011, 08:55
Ha ha ha, uwielbiam to forum. Sezon jeszcze się nie skończył, MP jeszcze nie zostało oficjalnie oblane a tu już płacz i lament. Tego trzeba wykupić, tamtego nie, ten za drogi, tamten za stary itd itp..... Spokojnie ludzie, całą rundę pisane jest, że Stan wie co robi, że ma łeb na karku, że w końcu jest profesjonalnie a gdy przychodzi co do czego (wieści z gazet) to nagle zaczyna się panika i mieszanie z błotem polityki klubu. Może tak poczekajcie jeden z drugim na to jak faktycznie będzie i jakie Wisła zrobi transfery, dajcie zagrać zawodnikom którzy przyjdą do Nas a potem dopiero płaczcie i wyjcie do nieba. Normalnie jak chorągiewki na wietrze. W która stronę powieje takie poglądy co niektórzy macie.

Ja jestem spokojny o to co będzie się działo w oknie transferowym i spokojnie czekam na rozwój sytuacji.
Odpowiedz cytując
szczepek19
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 26.05.2011, 09:00
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32282,t...wiadomosc.html nie wiem czy oni naprawdę są pier**lnięci że nie umieją poszukać sami sobie zawodników ;/ sorki za wulgaryzm, ale ocenzurowany... Chaveza trzeba wykupić no nie ma opcji...

ale to chyba nie ten dział... jak coś to sorry
Odpowiedz cytując
adas123
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 26.05.2011, 09:02
"jak dowiedział sie fakt".włożyć między bajki
Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 26.05.2011, 09:29
AgresywnyChomik napisał(a):Wyświetl post
Chavez:
Za cene 600,000 dolarow badz euro mozna znalezc doswiadczonego stopera ogranego w meczach o stawke ktoremu wlasnie konczy sie kontrakt.

Cikos:
Mysle ze wszyscy spodziewali sie po nim wiecej, poki co pokazal ze ma zelazne pluca i serce do gry, stosunkowo mlody zawodnik ktory przy dobrej motoryce braki moze nadrobic ciezka praca. Podbnie jak w przypadku Osmana mozna wykupic ale za rozsadna cene.
Za 600k $ czyli 420k euro wcale nie będzie łatwo kogoś kupić... Natomiast Cikos i Palijc no niestety ale to nie jest poziom pucharowy... Palijca bym zostawił mimo wszystko jako ofensywnego grajka (i co tu dużo mówić - zapchajdziure jakby podstawowy lewy obrońca wypadł), natomiast Cikosa nie będzie mi żal nawet połowie jak Chaveza.
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Stary 26.05.2011, 09:39
thechris napisał(a):Wyświetl post
Za 600k $ czyli 420k euro wcale nie będzie łatwo kogoś kupić... Natomiast Cikos i Palijc no niestety ale to nie jest poziom pucharowy... Palijca bym zostawił mimo wszystko jako ofensywnego grajka (i co tu dużo mówić - zapchajdziure jakby podstawowy lewy obrońca wypadł), natomiast Cikosa nie będzie mi żal nawet połowie jak Chaveza.

Chyba żartujesz. Cikos jest lepszy od Paljica zdecydowanie. To widać gołym okiem. Zresztą Cikos siał większe zagrożenie po swojej stronie niż Paljic. Paljic kompletnie mi nie pasuje do tej drużyny. Ale niestety narazie nie ma go kto zastąpić, a sprowadzenie lewego obrońcy wydaje się być priorytetem. Podobnie środkowego obrońcy, doświadczonego, ogranego. Choćby tego Grncarowa, o którym prasa już pisała, że od 30 czerwca jest wolnym graczem. Osobiście brakuje mi jeszcze do środka pola prócz defensywnego pomocnika i ofensywnego pomocnika, takiego piłkarza, który rozprowadzałby piłki - przerzucał grę z jednej na drugą stronę, starającego się dogrywać w tempo, ale silnego, zwrotnego - to nie musi być już zawodnik pokroju Meliksona, wystarczy by był to piłkarz, który dużo widzi, ale jednocześnie doświadczony - takie połączenie Boukhariego, Cetnarskiego i Klicha z Cracovii - wiem, że trójgłowej hydry nie kupimy, ale taki jeden ogarnięty jeszcze do środka by się przydał. Do ataku na skrzydła przydałby się jeszcze jeden gracz, więc te 4 transfery(ww.) wydają się być priorytetem.
Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Stary 26.05.2011, 09:44
bonawentura napisał(a):Wyświetl post
Chyba żartujesz. Cikos jest lepszy od Paljica zdecydowanie. To widać gołym okiem. Zresztą Cikos siał większe zagrożenie po swojej stronie niż Paljic.
Pomyliłeś się chyba w drugim zdaniu ale akurat jest ono zgodne z moimi odczuciami. Cikos siał większe zagrożenie po swojej stronie niż Paljic pomimo, że Cikos przychodził do nas jak obrońca i grał na swojej pozycji a Paljic przychodził jako lewoskrzydłowy i nigdy wcześniej nie grał na tej pozycji. I to obrazuje jak dramatycznie słaby jest Cikos. Już wolałem Thawite'a czy jak mu tam było. Bunoza tak samo jest do odstrzału. Uprzedam pytania dlaczego. Bo bycie lepszym od Kowalskiego nie oznacza prezentowania poziomu na puchary. Chyba, że mierzymy tylko w II rundę.
Ostatnio edytowane przez thechris : 26.05.2011 o godz. 09:48.
Odpowiedz cytując
Semper Fidelis 1985
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2010

Stary 26.05.2011, 09:51
Marcinnno napisał(a):Wyświetl post
Baszczyński '' podpytany '' przez Canal Plus mówił, że były luźne rozmowy z Stanem odnośnie jego powrotu
A niech wraca, tylko najpierw z nami w niedziele na rynek
Odpowiedz cytując
lorddavy
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 26.05.2011, 10:08
Wg. mnie Bunoza>Cikos>Palijic

Ostatni wynik pokazał, że może nawet Burliga>Palijc... Niemiec to dla mnie kompletna katastrofa, w każdym meczu chociaż raz przy wyprowadzeniu piłki podaje do przeciwnika. On nie nadaje się nawet na rezerwę lewej obrony. No ale to każdy wie, że lewy obrońca to cel transferowy nr 1.
Odpowiedz cytując
borys
Banita

Od: 07.2010

Stary 26.05.2011, 10:13
Jaka katastrofa? Skrzydlowy na lewej obronie. Jak na takie przestawienie to dramatu nie bylo.
Odpowiedz cytując
tas de fleia
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 26.05.2011, 10:16
Może by faktycznie tak co nieco się wstrzymać z tymi komentarzami odnośnie transferów? A tu już widzę płacze, bo ten za stary, bo ten nie za pewny, bo ten za młody, bo ten ma rude włosy, bo ten ma małe dziecko... Ludzie opanujcie się bo to się żałosne robi. A co do Cikosa to ja już nie wiem czy ten chłopak by musiał na swojej pozycji 12 bramek i 10 asyst zaliczyć, żebyście uznali, że może się nadaje i nie jest tragiczny? Oglądałem jakieś 95% meczów w tym sezonie i jest całkiem przyzwoitym obrońcą. Trochę ciężki początek, ale później coraz lepiej a pod koniec całkiem ok. Ale nie przecież on jest dramatyczny, zapomniałem.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 26.05.2011, 10:17
ale jak to jest że ŁKS, nie Legia nie Lech, tylko I ligowy ŁKS dostaje propozycje Chaveza.
Rozumiem jakby chodziło o Kowala, ale Chaveza?
Przeciez ŁKS kojarzy sie z rozwalonym kranem w szatni
Eroponowany był chyba przez menago Osmana, Stan nie miał prawa CHYBA go zaproponować bo naszym piłkarzem jest do 31 maja,czyż nie?
Ostatnio edytowane przez szprotson : 26.05.2011 o godz. 10:24.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 26.05.2011, 10:20
szprotson napisał(a):Wyświetl post
ale jak to jest że ŁKS, nie Legia nie Lech, tylko I ligowy ŁKS dostaje propozycje Chaveza.
Rozumiem jakby chodziło o Kowala, ale Chaveza?
Przeciez ŁKS kojarzy sie z rozwalonym kranem w szatni
Ide o zakład, że manager Chaveza wysłał sygnał do wszystkich klubów Ekstraklasy
a że wczoraj w C+ był Wieszczycki, czyli dyr. sportowy ŁKS to wyszło na jaw
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 26.05.2011, 10:23
bridgeburner napisał(a):Wyświetl post
Jeśli mnie pamięć nie myli to Wieszczu powiedział, że propozycję dostał od Valcxa, chyba że ktoś mnie poprawi.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 26.05.2011, 10:23
bridgeburner napisał(a):Wyświetl post
na ale jesli ktos wysyla CV piłkarza do wszystkich klubow to chyba znak jeba*** desperacji ?
I jak równiez, oznaka nieznajomości terenu, chyba że Chavi zarabia 4.000
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Stary 26.05.2011, 10:28
tas de fleia napisał(a):Wyświetl post
Może by faktycznie tak co nieco się wstrzymać z tymi komentarzami odnośnie transferów? A tu już widzę płacze, bo ten za stary, bo ten nie za pewny, bo ten za młody, bo ten ma rude włosy, bo ten ma małe dziecko... Ludzie opanujcie się bo to się żałosne robi. A co do Cikosa to ja już nie wiem czy ten chłopak by musiał na swojej pozycji 12 bramek i 10 asyst zaliczyć, żebyście uznali, że może się nadaje i nie jest tragiczny? Oglądałem jakieś 95% meczów w tym sezonie i jest całkiem przyzwoitym obrońcą. Trochę ciężki początek, ale później coraz lepiej a pod koniec całkiem ok. Ale nie przecież on jest dramatyczny, zapomniałem.

No mam właśnie takie samo wrażenie, że ludzie przesadzają trochę z krytykowaniem Cikosa. Z pewnością znalazłby się lepszy obrońca, tylko niech ktoś wreszcie zwróci uwagę, że na takiego to trzeba wyłożyć kasę. Nie lepiej wzmocnić lewą część obrony, zaryzykować grę Cikosem na prawej stronie(by być poprawnym politycznie) a w przerwie zimowej kupić kogoś do składu dla rywalizacji z Erikiem. Takie rozwiązanie wydaje się być celowe z tego względu, że nie mamy nie wiadomo ile pieniędzy, a i ofensywa nam trochę szwankuje. Trzeba się poważnie zastanowić, na jakie pozycje brakuje nam piłkarzy, a nie pisać w stylu - ten jest do d..., tamten jest do d..., bo wyjdzie nam, że mamy cały skład do wymiany.

Zresztą - idę sobie rękę uciąć, że większość bramek dla drużyny przeciwnej poszła z naszej lewej flanki. Zresztą to jest do sprawdzenia, jak ktoś ma czas, niech obejrzy wszystkie bramki rywali na ekstraklasa.tv.
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Stary 26.05.2011, 10:30
szprotson napisał(a):Wyświetl post
na ale jesli ktos wysyla CV piłkarza do wszystkich klubow to chyba znak jeba*** desperacji ?
I jak równiez, oznaka nieznajomości terenu, chyba że Chavi zarabia 4.000
Ja bym tu raczej dopatrywał sie gry na postraszenie Wisły
w stylu albo sie szybko decydujecie albo mu znajde inna druzyne
a jedyne w Europie kluby które na szybko mogłyby sie zdecydować na Chaveza to z naszej ligi
On sam ponoć zarabia 40 tys zł na miesiac, wiec pół ligi na niego stać
No i też nieznajomośc terenu faktycznie do tego dochodzi
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
Teqcontroller
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 26.05.2011, 10:40
Problem jest w tym ze nasi dzialacze nie chca dac tyle kasy za Chaveza , Byc moze mamy kogos innego na oku kogos tanszego i lepszego , lub kogos komu konczy sie kontrakt i moze przyjsc za free.

Wedlug mnie Chvez nie jest wart tych pieniedzy , to samo Cikosz jego mozna wykupic ale on sie nadaje na lawke. Jesli to prawda ze nasi dzialacze interesuja sie pozyskaniem Baszczynskiego to wskazuje na to ze byc moze Cikosza nie wykupia (Jesli bedzie malo kosztowal to moze go pozykaja).

Jesli myslimy cos ugrac w Europie to trzeba kasy , Stan z niczego nie naleje.

Lewy i prawy obronca na jakims przyzwoitym poziomie to podstawa
"JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"

Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Stary 26.05.2011, 10:44
Myślę, że jeśli cena Chaveza wynosi ok. 420k euro to jest trochę klubów, które w Polsce wyłożą taką kasę od ręki. Myślę, że to kwota nawet dość okazyjna. W przypadku udanej przygody w pucharach już w zimie będzie można go odsprzedać za 800-900k. Jeśli Wisła szybko odpadnie to w najgorszym przypadku odprzeda się go za podobną kwotę jaka trzeba wydać obecnie. Dla mnie inwestycja bez większego ryzyka. Jeśli nie pod względem sportowym to przynajmniej biznesowym warto powalczyć o Osmana. Wszyscy z politowaniem patrzyli na ruch Wojciechowskiego płacącego za Sobiecha 1 mln euro a dziś Sobiech wart jest drugie tyle... A może para stoperów Żewłakow - Chavez.... Hmm Tylko na bokach nie ma nikogo na poziomie pucharowym :/
Ostatnio edytowane przez thechris : 26.05.2011 o godz. 10:48.
Odpowiedz cytując
wonski_eNHa
Senior Member

Stary 26.05.2011, 10:52
Jeżeli mieliby nie wykupić Cikosa bo mają na jego pozycję Baszcza, to chyba kogoś cegłówka w głowę uderzyła.
Baszczu kiedy u nas grał był jednym z motorów napędowych, ale to nie znaczy, że teraz będzie tak samo. Lata lecą, od 2 sezonów nie grał na boku obrony, jaką macie pewność, że Marcin jest w stanie realnie wzmocnić 11 Wisły?
Już wole rozwojowego Cikosa, niż drugiego Żurawskiego. Baszczu może przyjść jako wzmocnienie ławki i szatni.
Chaveza i Cikosa wykupić. Lewego obrońce sprowadzić i niech się zgrają. Drugim sensownym wyjściem jest sprowadzenie kilku zawodników z formacji obronnej z jednego klubu. My nie mamy czasu na zgrywanie obrony od nowa. LM czeka.
Odpowiedz cytując
PlacekTSW
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 26.05.2011, 10:56
Na wp.pl piszą, że legia chce podkupić Chaveza.
Odpowiedz cytując
Galonek
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 26.05.2011, 11:00
Moim zdaniem Chavez ma odpowiednie umiejętności, aby w następnym sezonie zostać stoperem nr 1 w ekstraklasie. Zwróćcie uwagę na to, jak jego forma rosła przez cały sezon. To prawda, że mógłby trochę lepiej prezentować się pod względem szybkości, ale braki w tej kwestii można przecież nadrobić dobrym ustawianiem się (Cleber też przecież nie był demonem szybkości).

Cikosza też bym zostawił, nie zaprzestając zarazem poszukiwania jeszcze jednego prawego obrońcy.
Odpowiedz cytując
kriswisla
Senior Member

Stary 26.05.2011, 11:05
PlacekTSW napisał(a):Wyświetl post
Na wp.pl piszą, że legia chce podkupić Chaveza.
czytaj WP i ich te wypociny,oni tyle wiedza co ty i ja
Odpowiedz cytując
kriswisla
Senior Member

Stary 26.05.2011, 11:12
Chaveza i Cikosa trzeba wykupic,co krótka pamiec, co bylo rok temu po zmainie całej obrony?totalny chaos,poza tym wszyscy pisza dobry na ekstraklase slaby na LM a skąd wiecie jak sie sprawdza w potyczce z innymi ekipami,poza tym my nie jestesmy ani Porto ,Benfica czy inne mocniejsze kluby brak kasy troche hamuje nasze poczynania i trzeba patrzec bardziej realistycznie
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 26.05.2011, 12:03
No i sprawdzilo sie to, o czym pisalem...malo profesjonalna zagrywka z naszej strony z Chavezem i jego klub robi juz problemy. Gdybysmy wczesniej dogadali sie z nimi, a nie chamsko wykorzystywali luke w kontrakcie(bez porozumienia), to Chavez pewnie kosztowalby gora 300tys. euro. Ciekawe, jak kadra bedzie wygladala? Bo potrzebujemy 7-8 pilkarzy.
Odpowiedz cytując
Teqcontroller
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 26.05.2011, 12:27
For_FuN_ napisał(a):Wyświetl post
No i sprawdzilo sie to, o czym pisalem...malo profesjonalna zagrywka z naszej strony z Chavezem i jego klub robi juz problemy. Gdybysmy wczesniej dogadali sie z nimi, a nie chamsko wykorzystywali luke w kontrakcie(bez porozumienia), to Chavez pewnie kosztowalby gora 300tys. euro. Ciekawe, jak kadra bedzie wygladala? Bo potrzebujemy 7-8 pilkarzy.
Chytry traci dwa razy.
"JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"

Odpowiedz cytując
karas1983
Senior Member

Od: 01.2011

Stary 26.05.2011, 12:46
For_FuN_ napisał(a):Wyświetl post
Wykorzystanie luki w kontrakcie było świetną zagrywką z naszej strony. I nie widzę w tym nic chamskiego... Dzięki temu nic nie ryzykowaliśmy. Owszem Osman sie sprawdził ale gdyby było odwrotnie? wtedy te 300 tyś. euro o których piszesz zostałyby wyrzucone w błoto a i zostałby nam nieprzydatny zawodnik z 3-4 letnim kontraktem. A tak pomógł nam zrealizować cel jakim było zdobycie MP i teraz chociaż wiemy że warto o niego powalczyć i pewnie będzie nasz za pół miliona zielonych. A jak się nie uda go podpisać to i tak płakać nie będę bo za podobne pieniądze Stan jest w stanie sprowadzić zawodnika wcale nie gorszego na pozycję Honduranina. Pewnie zresztą ma już kogos na oku skoro się targuje. I zapewne nie są to Baszczu ani Żewłak... Chociaż nie powiem że obu widziałbym w Wiśle chociażby jako solidnych zmienników. mogących w każdej chwili wejść na boisko bez szkody dla zespołu.
Ostatnio edytowane przez karas1983 : 26.05.2011 o godz. 13:05.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 26.05.2011, 12:47
thechris napisał(a):Wyświetl post
Myślę, że jeśli cena Chaveza wynosi ok. 420k euro to jest trochę klubów, które w Polsce wyłożą taką kasę od ręki
Za 420tys. to juz raczej zakontraktowany byłby u Nas - jezeli nie podpisał kontraktu to znaczy, ze wieksza sume oczekuja za niego. Tylko, ze w dolarach a nie Euro
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów