|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Mam nadzieję i jestem wręcz przekonany, że nasi działacze nie popełnią takiego błędu jak większość "znawców" na forum i każdego piłkarza powracającego do naszej ligi będą rozpatrywać indywidualnie, a nie wrzucać do jednego worka pod nazwą "Żurawski"
W obecnej sytuacji w jakiej się znajdujemy (walka o LM) KAŻDE wzmocnienie będzie na wagę złota. Stan Valckx to profesjonalista i jestem przekonany, że przed podjęciem rozmów z Marcinem przyjrzał się jego obecnej formie. Poza zawodnikami do pierwszego składu , potrzebujemy też solidnych zmienników, gdyż nasza kadra jest bardzo uboga. |
|
|
|
Banita
Od: 01.2011
Offline |
|
|
Chodzi o to że Baszczyński jest w formie, nawet sam powiedzial że Stan mu powiedział po jednym z meczu że jest bardzo zadowolony z jego gry , no i oczywiscie zagral niemal wszystkie mecze w sezonie ligi greckiej a doświadczonych zawodników nam potrzeba .
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Chciałbym, zeby doszło do takiego transferu
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Sivakov w wywiadzie dla C+ powiedział że Wisła chce go zatrzymac na przyszły sezon, ale jest problem ponieważ jeszcze przez rok ma umowę z Cagliari. Zdecyduje po młodzieżowych ME.
|
|
|
|
Banita
Od: 09.2009
Offline |
|
|
W canal+ był wywiad z Siwakowem. Nie uśmiecha mu się zostawać w Wiśle i chce odwlec podjęcie decyzji bo liczy że dostanie lepszą ofertę lub wróci na składu we Włoszech. Jak dla mnie powinni mu podziękować i odpuścić temat zostawienia go w Wiśle.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Z Chavezem prawdopodobnie też się żegnamy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
właśnie Wieszczycki ( o ile dobrze zrozumiałem) powiedział w C+, że jako dyrektor ŁKS-u dostał propozycję wykupienia Chaveza...
Chyba jednak będziemy budować zupełnie nową obronę - niedobrze... |
|
|
|
Banita
Od: 09.2009
Offline |
|
|
E tam. Sam Wieszczycki stwierdził że Chavez na Ligę Mistrzów jest za słaby. Trzeba podnosić poprzeczkę, kiedyś tez Jop był wystarczający ....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
szkoda Chaveza - najlepszy obrońca w przekroju całego sezonu
wlasnie takie transfery sa bezsensu, ze jak sie gosc wyrobił to i tak go nie wykupujemy chyba bardziej nam potrzebny Chavez niż taki Siwakow wolałbym pożegnać się z Jaliensem ![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Chavez miał dobry sezon. Zgoda ale jeśli miałbym wybierac to wolałbym Żewłakowa, który chyba będzie naszym kolejnym celem transferowym.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Może pozyskamy go za rok gdy skończy się mu kontrakt z Platense? Jeśli mamy wymienic Chaveza na Żewłakowa i tym samym zaoszczędzic więcej kasy na lewego obrońce to brzmi rozsądnie. Ciekawe jak będzie... |
|
|
|
Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Nie jestem Lysy, ale jak dla mnie bardzo solidny rezerwowy na każdą obrone (prawa, lewa, stoper)
|
|
|
|
Member
Od: 03.2011
Offline |
|
|
Czikos zajebisty, perspektywiczny i waleczny - wykupić go, ALE występowałby tylko w PP i meczach ze słabszymi rywalami w e-lidze. Na LM nam potrzeba ze dwóch, trzech obrońców .
Bo Chaveza jeszcze nie wykupiono co ? Nie dogadali się co do ceny wykupu ? ![]()
Terroryści ! I faszyści ! LECHIA GDAŃSK !
Terroryści ! I faszyści ! LECHIA GDAŃSK ! |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
lepiej wykupic Chaveza za te 600 tyś € niż Cikosa za 350 tyś € który na puchary tak jak Palijc jest za słaby.Za łatwo ich ogrywają, czesto mijają sie z piłką a to na takim poziomie jest zwyczajnie NIE DOPUSZCZALNE i zaraz pachnie bramką dla przeciwnika !!!!Baszczu by spokojnie Cikosa zastąpił.
Ostatnio edytowane przez AYALA : 26.05.2011 o godz. 00:12.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Hm... Baszczu? Na taki kontrakt jak Żurawski, 1+1, ok.
Zresztą: Baszczyński, Wasilewski i Żewłakow to podobny poziom. Najlepszy wybór to Wasilewski - najmłodszy, ciągle w grze, w najmocniejszym klubie, tyle, że drogi w wykupieniu. Żewłakow jest najstarszy o najdroższy w utrzymaniu, do tego krawat. Baszczyński to przede wszystkim Wiślak, najbardziej w rytmie meczowym. ![]() .
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
Baszczyński nawet bez formy będzie lepszy niż Branco , Burliga Kowalski czy Paljic ( w obronie ) . Jakoś nie chce mi się wierzyć że w tym okienku pozyskay minimum 4 obrońców , ale jeśli jednym z uzupełnień miałby być Baszczyński to jestem jak najbardziej ZA . Każdy dobry gracz w kadrze to skarb . |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
||
a Chavez ma lat 27 więc kto/ co nam się bardziej opłaca w dłuższej perspektywie ![]()
Puchar jest na5z!
|
||
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
A tu prosze Chavez w Legii? A Zewlak u nas?
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32282,t...wiadomosc.html 600 tys E za Chaveza to przesada |
|
|
|
Guest
|
|
|
Sivakov ewidentnie pokazał, że ma nas w dup***. Woli zaczekać na to, aż pokaże się na młodzieżowych ME i dostanie lepszą ofertę. Klub powinien postawić sprawę jasno, albo deklarujesz się że chcesz dla nas grać albo nie.
Z Chavezem to ktoś juz robi sobie jaja, byle tylko ugrać jak najwięcej na nim, proponowali go nawet do LKSu Łódź. Baszczu na prawą obronę jak dla mnie już z racji wieku się nie nadaje bo tutaj liczą się takie aspekty jak motoryka, kondycja itp. Nie widziałem jego ostatnich meczów jednak przypominam, że jest po ciężkiej kontuzji oraz przed kontuzją ogrywany był jak dziecko przez Rybusa. Na stoperze kojarzę go z meczu przeciwko Tottenhamowi, grał dosyć solidnie. Żeby zagrać w LM, trzeba sięgnąć głęboko do kieszeni, jak na ten moment swojej nadzieje można oprzeć jedynie na tym, że mamy geniusza w drużynie który może w pojedynkę wygrywać mecze. Maor Melikson of course. Nie dawno znowu czytałem o problemach finansowych Bredy, chyba nie muszę pisać kto gra tam w napadzie...
Ostatnio edytowane przez westersyl : 26.05.2011 o godz. 07:37.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Legia podkupi nam Cheveza ehhhh
|
|
|
|
Banita
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Gdy przychodzi do kompletowania drużyny przed pucharami u nas znów wszystko idzie pod górę. Pan Basałaj jeszcze w zeszłym roku mówił że są środki zabezpieczone na zawodników wypożyczonych i że co do kwot odstępnego wszystko jest dograne - pic na wodę fotomontaż jednym słowem. Pod Wawelem czeka nas kolejna rewolucja kadrowa pod szyldem sprowadzania polskich emerytowanych grajków z zagranicy notabene prezentujących obecnie niski poziom sportowy. Mam nadzieję, że to nie okaże się być prawdą.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
ale wy macie wyobraźnie...Życie nic was nie nauczyło? Z komentarzami poczekajcie do końca okienka. Nawet liga się jeszcze nie skończyła.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
żaden transfer nie zrealizowany a ten już marudzi kur.va skad sie takie oryginały biora to ja naprawde nie rozumiem ![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
My w lecie i częściowo w zimie zdecydowaliśmy się na 7 zawodników, których kontrakty kończą się w czerwcu: Riosa, Chaveza, Cikosza, Boukhariego, Branco, Siwakowa, Żurawskiego. W przypadku 4 z nich - było to wypożyczenie. Sporo, biorąc pod uwagę że Cikosz i Chavez byli filarami zespołu, Siwakow ważnym ogniwem, a Rios częstym zmiennikiem. Wniosek na przyszłość: nie można opierać kadry na zawodnikach wypożyczonych. Trzeba większej stabilizacji. W kwestii omawianych zawodników: Siwakow - out. Nie jest przekonany do gry w Wiśle, w dodatku gra poprawnie ale nie jakoś specjalnie dobrze. Dodatkowym problemem, o którym się nie wspomina jest wysokość jego kontraktu. To drogi piłkarz. Chavez - jest spory problem. Obrona potrzebuje czasu na zgranie. Nasza formacja defensywna się scementowała, zawodnicy grają coraz pewniej. Szczególnie przy stałych fragmentach gry. Dlatego jestem za wykupieniem Chaveza. Po pierwsze, 600 tys. € za uznanego stopera to cena rozsądna. Nie promocyjna, ale rynkowa. W dodatku gracz już się u nas zaaklimatyzował. Po drugie, trzeba rozpatrzyć koszt alternatywny. W tym przypadku - nie tylko pieniądze wydane na nowego stopera (transfer, prowizje) ale i czas potrzebny na zgrywanie obrony. My tego czasu nie mamy! Chavez to stoper za słaby na Ligę Mistrzów, ale my nie mamy kadry na te rozgrywki. I wątpię, byśmy przeprowadzili teraz wielką ofensywę transferową. Natomiast Osman na kluby pokroju Karabach czy Levadia jest dość dobry. Naszym realnym celem jest awans do fazy grupowej LE i do tego jest on nam potrzebny. Z tego samego powodu jestem za wykupieniem Erika Cikosza. Jasne, chłopak nie zachwyca ale miewa już przebłyski. Zdarzają mu się niezłe mecze (np. derby). Nikogo lepszego za 1,2 mln złotych raczej nie sprowadzimy. ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
BTW Chaveza - jest sporo nieścisłości co do waluty, w której ma zostać wykupiony. Jedyna spójna informacja medialna jest taka, że ma być to 600k potem już nic nie wiadomo, bo najpierw mówią, że euro a teraz w newsie o tym, że Legia jest Nim zainteresowana piszą o dolarach. Jeżeli waluta faktycznie są dolary to moim zdaniem należy go wykupić (a jakby się udało zbić cenę do 500k $ o których wcześniej była mowa to już wogóle nie ma co się zastanawiać).
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Gdzie to w ogole pisało, ze za Osmana trzeba płacic w euro? Cały czas chodzi o dolary
Ostatnio edytowane przez mitmichael : 26.05.2011 o godz. 08:21.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
Chavez:
Kazdy z nas zgodzi sie z tym ze gosc jest solidny i na nasza lige wystarcza. Doskonale wypozyczenie zarzadu - brawo Zdzisek :- Chavez pomogl nam osiagnac cel - tak zdobylismy mistrzostwo Polski - wydaje sie jednak ze posiada zbyt duze braki by byc kims wiecej niz wybijajacym sie ligowcem. Za cene 600,000 dolarow badz euro mozna znalezc doswiadczonego stopera ogranego w meczach o stawke ktoremu wlasnie konczy sie kontrakt. Oczywiscie jesli mozna wykupic Chaveza za rozsadna cene zrobilbym to ale po co przeplacac gdy mozna np: wziasc Zewlakowa ktory slabszy napewno nie jest a doswiadczeniem bije Osmana o kilka dlugosci. W momencie wykupienia Chaveza idziemy na LM z tercetem stoperow Chavez Kju Gordan ;-) Cikos: Mysle ze wszyscy spodziewali sie po nim wiecej, poki co pokazal ze ma zelazne pluca i serce do gry, stosunkowo mlody zawodnik ktory przy dobrej motoryce braki moze nadrobic ciezka praca. Podbnie jak w przypadku Osmana mozna wykupic ale za rozsadna cene. Wisla przed nowym sezonem ma klika palacych potrzeb absolutnym musem jest lewa obrona i po podjeciu decyzji odnosnie zawodnikow wypozyczonych spodziewam sie ze to bedzie pierwszy transfer do klubu. Rowniez koniecznoscia jest kolejny napasatnik moze nie do pary z Genkoem ale napewno ktos kim mozna rotowac na tej pozycji. Tu spodziewam sie kogos kto rowniez moglby pokazac sie na skrzydle. Kolejna pozycja to srodkowy obronca jesli nie wykupimy Chaveza. Zostaje nam prawa obrona na ktorej musimy miec kogos lepszego od Cikosa. Szczerze to przeraza mnie troche kandydatura Baszczynskiego ktory juz nie ma tej wydolnosci aby hasac po prawej sronie a pamietam ze grajac pare razy w srodku podczas swojej kariery w Wisle nigdy nie sprawial wrazenia zawodnika ktory wie co robi emanuje spokojem i pewnoscia - niech tu przestroga dla wszystkich bedzie powrot Macka Zurawskiego.
Ostatnio edytowane przez AgresywnyChomik : 26.05.2011 o godz. 08:25.
![]()
Malinowy król malowanych róż
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|