The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Cinek1906
Senior Member

Od: 08.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 25.05.2011, 13:01
abidal napisał(a):Wyświetl post
witam,

mam takie pytanie czy na naszym stadionie mozemy wprowadzic pisenkę znana w europie i juz nawet w polsce ( na widzewie ) horto magiko - na youtubie mozna zobaczyc a w googlach znalezc tekst oczywiscie do przerobki. mysle ze wygladalo by to zajebiscie na naszym stadionie. na fecie z polonia mozna byloby sprobowac - rozdac teskt kibicom przed meczem i jazdaa
Armageddon kilka razy śpiewany na hali, na stadionie chyba też były próby, ale jakby to ująć: nie przyjęło się.
FORZA WISŁA
'Gdybym mógł cofnąć czas i pomyśleć nad wyborem, nawet drugi ten raz wybrałbym tą samą droge.'
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 25.05.2011, 13:05
Organizatorzy protestu wybrali ten jego model i zapowiedzieli, ze należy się przygotować, że nie potrwa on krótko. Jestem tego pewny. Wystarczy popatrzeć na Koreę Pólnocną czy Kubę, tam niemy protest trwa już kilkadziesiąt lat . Natomiast inną drogę wybrali np. ostatnio w krajach arabskich. Tam było bardzo głośno na ulicach. Generalnie reżimy bardziej uwierają protesty, które są głośne i skierowane w ich kierunku.
Niedawno kolega powiedział mi, że jak ma płacić kilkadziesiąt zlotych za bilet i na stadionie siedzieć cicho, to woli sobie posiedzieć cicho przed telewizorem przy piwie.
Odpowiedz cytując
PAC
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 25.05.2011, 13:14
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
Niedawno kolega powiedział mi, że jak ma płacić kilkadziesiąt zlotych za bilet i na stadionie siedzieć cicho, to woli sobie posiedzieć cicho przed telewizorem przy piwie.
Dokładnie tak samo myślę. Jeżeli nic się nie zmieni to pewnie też dużo rzadziej będe chodził lub wcale i takich osób będzie pewnie dużo więcej. Dodając do tego jeszcze chore jazdy przy wchodzeniu, kamerowanie ludzi na meczu i wyłapywanie za byle co.
WISŁA KRAKÓW
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 25.05.2011, 13:22
PAC napisał(a):Wyświetl post
Dokładnie tak samo myślę. Jeżeli nic się nie zmieni to pewnie też dużo rzadziej będe chodził lub wcale i takich osób będzie pewnie dużo więcej. Dodając do tego jeszcze chore jazdy przy wchodzeniu, kamerowanie ludzi na meczu i wyłapywanie za byle co.
u mnie wielu znajomych nie idzie na mecz tylko na sama fete.
Tez sie zastanawiam czy najlepsza opcja nie bedzie ogladniecie meczu u Wiślaków a potem na rynio
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
PAC
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 25.05.2011, 13:30
szprotson napisał(a):Wyświetl post
u mnie wielu znajomych nie idzie na mecz tylko na sama fete.
Tez sie zastanawiam czy najlepsza opcja nie bedzie ogladniecie meczu u Wiślaków a potem na rynio
Mnie nawet nie chodzi o ten ostatni mecz tylko nowy sezon. Zobaczymy jak to wszystko będzie wyglądało. Czy wrócą wyjazdy, czy będzie doping i oprawy, czy skończy się agresywne zachowanie policji czyli czy wróci normalność.
WISŁA KRAKÓW
Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 25.05.2011, 13:42
dostuffca napisał(a):Wyświetl post
Piekarski mówi to samo co mówiłem wcześniej - im ciszej, tym dla rządu lepiej. Jeszcze chwilę potrwa cichy protest i będziemy mieli sukces rządu, bo umożliwił kibicom oglądanie meczu w ciszy i europejskich warunkach, wyplenił (nawet z młynów) jednostki, które bezczelnie stały i doprowadził do tego, że jest cicho i miło, a przez to o wiele zdrowiej. A i piłkarze pewno bedą lepiej grać, bo w ciszy idzie się w końcu skupić na kopaniu piłki prosto zamiast kopaniu się w czoło.
Zaraz, jak wszyscy będą śpiewać przy jednoczesnym zakazie oprawy, wywieszania transparentów przeciwko działalności antykibicowskiej rządu etc. to właśnie wówczas pokazane to zostanie jako sukces rzadu - wprowadzenie porządku na trybunach i radość kibiców z tego.

NIe pieprzmy głupot !!!

Jeżeli ktoś woli oglądnąć mecz nie na żywo tylko przed ekranem TV mając możliwość pójścia na stadion (dla mnie wyjazd do Krakowa to trochę problem z czasem nie z kasą) to jego wola. Moim skromnym zdaniem jeżeli jest protest, informacja o formie protestu i na dodatek prośba o zastosowanie się do tej formy, to sie temu podporządkowuję. We Wrocławiu na Arkę pewnie znowu nie wpuszczą kibiców, a chciałem zaprowadzić młodego na jego debiut kibicowski już z Bełchatowem.

Mówię to z pozycji piknika - a jeśli ktoś z braci nie ma problemu z postawieniem go w szeregach bandytów - to jego sprawa. Poza tym odnoszę wrażenie, że przeciwko protestowi apelują Ci kibice, którzy są w rozkroku - czy jestem kibicem czy Platformersem - chowając się za maską miłości do klubu..... Takie jest moje odczucie - być może błędne......
Ostatnio edytowane przez funkykoval : 25.05.2011 o godz. 13:53.
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 25.05.2011, 14:00
PAC napisał(a):Wyświetl post
Mnie nawet nie chodzi o ten ostatni mecz tylko nowy sezon. Zobaczymy jak to wszystko będzie wyglądało. Czy wrócą wyjazdy, czy będzie doping i oprawy, czy skończy się agresywne zachowanie policji czyli czy wróci normalność.
Wielu ludzi jest podobnego zdania. Jeśli sytuacja sie nie zmieni to będzie trzeba z bólem serca odmówić sobie kupna karnetu. Wygodna kanapa i browarek skoro nie pozwalają już nawet drzeć ryja za swój ukochany klub.
Odpowiedz cytując
Mareq
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 25.05.2011, 14:29
Z tego co pamiętam właśnie jednym ze skutków niemego protestu na Legii był spadek frekwencji.
Jeżeli mam siedzieć na dupie i oglądać mecz , to mogę robić to w domu. Będę miał i lepszy ogląd sytuacji i większa wygodę.
Dlatego na poważnie biorę zamiar nie kupowania pierwszy raz od kilku lat karnetu , jeżeli sytuacja w podejściu rządu i klubów do kibiców nie ulegnie diametralnej zmianie.
Bezbarwne , ciche i łysawe trybuny nie będą czymś nad czym właściciele klubów , spółka ekstraklasa i telewizje które ostatnio wkupiły prawa do pokazywania ligi , przejdą do porządku dziennego.
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 25.05.2011, 14:32
Mario Nh napisał(a):Wyświetl post
Wielu ludzi jest podobnego zdania. Jeśli sytuacja sie nie zmieni to będzie trzeba z bólem serca odmówić sobie kupna karnetu. Wygodna kanapa i browarek skoro nie pozwalają już nawet drzeć ryja za swój ukochany klub.
No wrzeszczeć ci jeszcze nie bronią i zakazu za to nie dostaniesz... chyba że mówisz o proteście. Ludzie na trybunach jest cicho bo jest protest wiec nie narzekajcie że jest cicho skoro sami protestować chcecie

Widzę że do niektórych dociera że protest w takiej formie jest bez sensu. Człowiek nie po to płaci kilka dych za mecz żeby siedzieć cicho na trybunach. Mi to przypomina trochę masochizm. Kupić bilet żeby siedzieć cicho bo należałoby zaprotestować pomimo że się nie chce. A tak na prawdę osoby do których ten protest jest skierowany mają to wszystko w d...
Ostatnio edytowane przez crazykaro : 25.05.2011 o godz. 14:34.
Odpowiedz cytując
Plastman
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 25.05.2011, 14:44
A jak już będzie cisza na stadionach i jeżeli nawet spadnie frekwencja to co zrobią kluby i reklamodawcy?
Polecą do Tuska, żeby wyluzował bo im atmosfera siada na stadionie, czy może poszukają sobie nowej grupy docelowej i zapełnią nią loże VIP i sektory rodzinne? A wtedy to może nawet dość szybko doping wróci,tyle, że taki jak na Małyszu...
Będzie "modern football" szybciej niż się spodziewamy.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 25.05.2011, 14:48
Mysle ze nam samym ten protest moze sie najbardziej przysluzyc - mysle tu o kibicach Wisły. Taki protest pokaze nam samym czy jestesmy (mam nadzieje) jedna grupa, ze potrafimy sie zjednoczyc i razem walczyc o wspolna sprawe. Wiele osob nie docenia opraw czy dopingu- twierdze tak poniewaz jesli chodzi o oprawy to zbiorki mamy zalosne, jesli chodiz o doping to zyje tylko G2/3/4 i to nie cale. Moze to usiwadomi paru osobom ze Wisła to My wszyscy, ze razem tworzymy rodzine i ze wazniejsze od samej pilki (paradoksalnie) jest swieto na trybunach. Oby nas ta trudna chwila umocnila i obysmy z niej wyszli silniejsi bo obecnie to u nas z ta sila jest totalna porazka

Cytat:
Polecą do Tuska, żeby wyluzował bo im atmosfera siada na stadionie, czy może poszukają sobie nowej grupy docelowej i zapełnią nią loże VIP i sektory rodzinne? A wtedy to może nawet dość szybko doping wróci,tyle, że taki jak na Małyszu...
Będzie "modern football" szybciej niż się spodziewamy.
Juz to widze, "przepraszam czy moze przyszedlby pan ogladac wraz z rodzina za jedyne 100-200 zł mecz polskiej ekstraklasy gdzie mozna zobaczyc jak sie pilkarze kopia po czolach?"
-"yyy a kto gra?"
-"Wisła z Górnikiem Zabrze"
-"to nie, ale przyjde na Wisla-Legia"
Ostatnio edytowane przez Jaroo1 : 25.05.2011 o godz. 14:50.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
Mareq
Senior Member

Stary 25.05.2011, 15:00
Cytat:
A jak już będzie cisza na stadionach i jeżeli nawet spadnie frekwencja to co zrobią kluby i reklamodawcy?
Reklamodawcy po prostu się nie znajdą jeżeli marka ekstraklasy będzie jeszcze bardziej marna niż jest obecnie.
Kluby będą naciskały na odpowiednie osoby czy to w administracji rządowej centralnej , czy terenowej , na posłów z regionu , na media by rozpowszechniały sprawę itp.

Cytat:
oże poszukają sobie nowej grupy docelowej i zapełnią nią loże VIP i sektory rodzinne?
Taa bankowo zapełnią loże VIP przy tym poziomie rozgrywek ligowych
Szczególnie w Chorzowie , Zabrzu , Łodzix2 , Kielcach , Lubinie i mógłbym wymienić prawie całą ligę.
Ekstraklasa to nie tylko Wisła , Legia i Lech.
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 25.05.2011, 15:02
crazykaro napisał(a):Wyświetl post
No wrzeszczeć ci jeszcze nie bronią i zakazu za to nie dostaniesz... chyba że mówisz o proteście. Ludzie na trybunach jest cicho bo jest protest wiec nie narzekajcie że jest cicho skoro sami protestować chcecie

Widzę że do niektórych dociera że protest w takiej formie jest bez sensu. Człowiek nie po to płaci kilka dych za mecz żeby siedzieć cicho na trybunach. Mi to przypomina trochę masochizm. Kupić bilet żeby siedzieć cicho bo należałoby zaprotestować pomimo że się nie chce. A tak na prawdę osoby do których ten protest jest skierowany mają to wszystko w d...
A zamiast rac na fete proponuje zabrać ze sobą bambusową pochodnie, w cenie za sztuke 8 zł. Poważnie się nad tym zastanawiam
Do czego to doszło...
Odpowiedz cytując
Plastman
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 25.05.2011, 15:08
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
Mysle ze nam samym ten protest moze sie najbardziej przysluzyc - mysle tu o kibicach Wisły. Taki protest pokaze nam samym czy jestesmy (mam nadzieje) jedna grupa, ze potrafimy sie zjednoczyc i razem walczyc o wspolna sprawe. Wiele osob nie docenia opraw czy dopingu- twierdze tak poniewaz jesli chodzi o oprawy to zbiorki mamy zalosne, jesli chodiz o doping to zyje tylko G2/3/4 i to nie cale. Moze to usiwadomi paru osobom ze Wisła to My wszyscy, ze razem tworzymy rodzine i ze wazniejsze od samej pilki (paradoksalnie) jest swieto na trybunach. Oby nas ta trudna chwila umocnila i obysmy z niej wyszli silniejsi bo obecnie to u nas z ta sila jest totalna porazka

Juz to widze, "przepraszam czy moze przyszedlby pan ogladac wraz z rodzina za jedyne 100-200 zł mecz polskiej ekstraklasy gdzie mozna zobaczyc jak sie pilkarze kopia po czolach?"
-"yyy a kto gra?"
-"Wisła z Górnikiem Zabrze"
-"to nie, ale przyjde na Wisla-Legia"
Równie dobrze mógłbym napisać, że Canal plus zatrudni faceta, który będzie grał na pianinie, żeby był podkład dźwiękowy bo kibice nie spiewają i w związku z tym reklamodawcy uciekają ze stadionów. Wynoszą tuż przed meczem banery reklamowe, bo tej ciszy to się już nie da wytrzymać.

Widzę, że niektórzy wierzą w tę formę protestu. OK. Ja uważam, że jest nietrafiona. Mimo wszystko, szczerze życzę powodzenia.
Ostatnio edytowane przez Plastman : 25.05.2011 o godz. 15:11.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 25.05.2011, 15:22
Cytat:
Widzę, że niektórzy wierzą w tę formę protestu. OK. Ja uważam, że jest nietrafiona. Mimo wszystko, szczerze życzę powodzenia.
Ja znam lepsza forme. Odciac klub od kasy, wogole nie kupowac karnetow i biletow, moze bojkot sponsorow kadry, bojkot GW, ogolnopolska manifestacja w Warszawie ale...
obecny protest jesli trwalby naprawde dlugo rowniez doprowadzi do nieprzychodzenia ludzi na mecze. Nic w tej Ekstraklasie nie przyciaga oprocz dopingu kibicow. To jest caly koloryt naszej pilki skopanej. Mecz bez dopingu to mecz towarzyski. Ludzie nie beda chcieli chodzic na mecze towarzyskie. A wracajac do sposobow ktore wymienilem wyzej pozostaje sobie zadac pytanie, czy stac nas na zbojkotowanie jakiegos produktu? Czy kibice w Polsce a PRZEDEWSZYSTKIM w Krakowie sa na tyle solidarni i oddani ideii zeby razem cos zrobic? Czy ogolopolska manifestacja nie skoncyzlaby sie demolka? Czy ludzie przestana chodzic na mecze bo ktos ich poprosi?
Nam sie nie chce o wlasny stadion walczyc, mysle ze SKWK sie boi zrobic jakiejs manifestacji bo po pierwsz emoglyby byc zamieszki a po drugie ile osob by wzielo w owej udzial? Ludzie nie chca niedopingowac 90 minut (Lech) a moze by im sie zachcialo cos bojkotowac albo isc na manifestacje. Najpierw realnie ocenmy swoje sily a pozniej piszmy o wyszukanych formach protestu. Oprocz Lecha i Legii i moze kilku mniejszych ekip ale tez zgranych to w tym kraju nikt nie zorganizuje czegos super. My sie powinnismy zaliczac do Lecha i Legii bo mamy ogrom kibicow, ale co z tego jak kazdy by chcial sobie sam zasady ustalac a ruszyc 4 litery na jakas durna sprawe hali czy stadionu, ruszyc 4 litery na jakis glupi mecz koszykarek/koszykarzy/futsalowcow to juz nie laska. Organizacyjnie nie istniejemy wiec jak mamy protestowac inaczej niz dopingiem? Kibice WIsly to w 99% rozbestwiona banda, tak czy nie?
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
Junior_Battle
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 25.05.2011, 16:05
http://www.youtube.com/watch?v=jgzHq...embedded#at=77

jak bylo to ban
Odpowiedz cytując
LanceTS
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 25.05.2011, 18:15
Na Arce wuwuzele? Dobrze słysze?
Odpowiedz cytując
rafil
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 25.05.2011, 18:27
LanceTS napisał(a):Wyświetl post
Na Arce wuwuzele? Dobrze słysze?
Dokładnie tak. Z tego co słyszę, to chyba wszyscy protestują, poza wiecznie pokrzywdzonymi z gorszej strony Błoń.
Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten,
Ten boski Krakowski nasz TS.
I w każdej chwili czy dobrej czy złej,
Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem.
Odpowiedz cytując
derr
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 25.05.2011, 18:34
ale oni nie sa z Polski....................
derr
Odpowiedz cytując
wonski_eNHa
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 25.05.2011, 18:36
Oni nie z tego świata

Brava dla Arki za wuwuzele, cała Gdynia - głucha świnia
Odpowiedz cytując
derr
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 25.05.2011, 19:14
Ciekawe co myslą koleżanki z Gdyni o koleżankach z Krakowa .
derr
Odpowiedz cytując
Żmijka
Forumowiczka z jadem. Nietrującym.

Od: 10.2003

Stary 25.05.2011, 19:37
KSP też nie protestuje.

Arka poza wuwzelami ma równiez samolociki z papieru i sobie rzucają ale teraz cos dopingują co zaaowocowało ponoć podobną sytuacja do naszej na meczu z Amica ...
Odpowiedz cytując
Cinek1906
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 25.05.2011, 19:42
Żmijka napisał(a):Wyświetl post
KSP też nie protestuje.

Arka poza wuwzelami ma równiez samolociki z papieru i sobie rzucają ale teraz cos dopingują co zaaowocowało ponoć podobną sytuacja do naszej na meczu z Amica ...
Tak też slyszałem, z punktu widzenia multiligii
FORZA WISŁA
'Gdybym mógł cofnąć czas i pomyśleć nad wyborem, nawet drugi ten raz wybrałbym tą samą droge.'
Odpowiedz cytując
rafkur
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2007

Stary 25.05.2011, 19:45
Jedyny stadion na którym nie ma dopingu to stadion w Lubinie.
Odpowiedz cytując
_gilardino_
Senior Member

Stary 25.05.2011, 20:13
rafil napisał(a):Wyświetl post
Dokładnie tak. Z tego co słyszę, to chyba wszyscy protestują, poza wiecznie pokrzywdzonymi z gorszej strony Błoń.
O derbach już zapomniałeś?

Odpowiedz cytując
Football Sorceress
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 25.05.2011, 20:32
Polonia Bytom też w pewnym momencie nie wytrzymała. Łudzili się, że wygrają z Lechem i zaczął się regularny doping. Nie pierwszy raz się Bytom wyłamuje...
Odpowiedz cytując
rafkur
Socios Wisła Kraków

Stary 25.05.2011, 20:50
Nie wiem może się czepiam ale ja słyszałem tak samo dobrze "RTS" jak i "za Ruch za HKS..." w Gdyni też chwilami coś tam wrzeszczeli. W Kielcach nie miał kto krzyczeć.
Odpowiedz cytując
-S-
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 25.05.2011, 21:39
Ja pier..... Ludzie! Czy wy zapomnieliście, że my, mimo ogólnokrajowego protestu, dopingowaliśmy na derbach?!

Nie ważne, czy byłeś przeciwko śpiewom, czy nie. Prawda jest taka, że my nie mamy prawa komukolwiek wypominać złamania protestu. Koniec kropka.
Odpowiedz cytując
rafkur
Socios Wisła Kraków

Stary 25.05.2011, 21:53
Z mojej strony to nie jest wypominanie tylko stwierdzenie faktu, że ta forma protestu nie zdaje egzaminu nawet na stadionach na których siedzi w porywach 8 tys. ludzi.
Odpowiedz cytując
mmm
Junior Member

Od: 12.2010

Stary 25.05.2011, 22:11
hmm... to trochę wygląda na usprawiedliwianie się, a nie stwierdzenie faktu. nie ma sensu już szukać co, gdzie, jak i w jakich okolicznościach prowadził dziś doping bo to zakrawa już troszkę na paranoje.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów