|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
![]() ![]() FORZA WISŁA
'Gdybym mógł cofnąć czas i pomyśleć nad wyborem, nawet drugi ten raz wybrałbym tą samą droge.' |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Organizatorzy protestu wybrali ten jego model i zapowiedzieli, ze należy się przygotować, że nie potrwa on krótko. Jestem tego pewny. Wystarczy popatrzeć na Koreę Pólnocną czy Kubę, tam niemy protest trwa już kilkadziesiąt lat
. Natomiast inną drogę wybrali np. ostatnio w krajach arabskich. Tam było bardzo głośno na ulicach. Generalnie reżimy bardziej uwierają protesty, które są głośne i skierowane w ich kierunku. Niedawno kolega powiedział mi, że jak ma płacić kilkadziesiąt zlotych za bilet i na stadionie siedzieć cicho, to woli sobie posiedzieć cicho przed telewizorem przy piwie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2003
Offline |
|
|
Dokładnie tak samo myślę. Jeżeli nic się nie zmieni to pewnie też dużo rzadziej będe chodził lub wcale i takich osób będzie pewnie dużo więcej. Dodając do tego jeszcze chore jazdy przy wchodzeniu, kamerowanie ludzi na meczu i wyłapywanie za byle co.
![]()
WISŁA KRAKÓW
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
Tez sie zastanawiam czy najlepsza opcja nie bedzie ogladniecie meczu u Wiślaków a potem na rynio ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2003
Offline |
|
|
Mnie nawet nie chodzi o ten ostatni mecz tylko nowy sezon. Zobaczymy jak to wszystko będzie wyglądało. Czy wrócą wyjazdy, czy będzie doping i oprawy, czy skończy się agresywne zachowanie policji czyli czy wróci normalność.
![]()
WISŁA KRAKÓW
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2005
Offline |
|
NIe pieprzmy głupot !!! Jeżeli ktoś woli oglądnąć mecz nie na żywo tylko przed ekranem TV mając możliwość pójścia na stadion (dla mnie wyjazd do Krakowa to trochę problem z czasem nie z kasą) to jego wola. Moim skromnym zdaniem jeżeli jest protest, informacja o formie protestu i na dodatek prośba o zastosowanie się do tej formy, to sie temu podporządkowuję. We Wrocławiu na Arkę pewnie znowu nie wpuszczą kibiców, a chciałem zaprowadzić młodego na jego debiut kibicowski już z Bełchatowem. Mówię to z pozycji piknika - a jeśli ktoś z braci nie ma problemu z postawieniem go w szeregach bandytów - to jego sprawa. Poza tym odnoszę wrażenie, że przeciwko protestowi apelują Ci kibice, którzy są w rozkroku - czy jestem kibicem czy Platformersem - chowając się za maską miłości do klubu..... Takie jest moje odczucie - być może błędne......
Ostatnio edytowane przez funkykoval : 25.05.2011 o godz. 13:53.
![]()
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Wielu ludzi jest podobnego zdania. Jeśli sytuacja sie nie zmieni to będzie trzeba z bólem serca odmówić sobie kupna karnetu. Wygodna kanapa i browarek skoro nie pozwalają już nawet drzeć ryja za swój ukochany klub.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Z tego co pamiętam właśnie jednym ze skutków niemego protestu na Legii był spadek frekwencji.
Jeżeli mam siedzieć na dupie i oglądać mecz , to mogę robić to w domu. Będę miał i lepszy ogląd sytuacji i większa wygodę. Dlatego na poważnie biorę zamiar nie kupowania pierwszy raz od kilku lat karnetu , jeżeli sytuacja w podejściu rządu i klubów do kibiców nie ulegnie diametralnej zmianie. Bezbarwne , ciche i łysawe trybuny nie będą czymś nad czym właściciele klubów , spółka ekstraklasa i telewizje które ostatnio wkupiły prawa do pokazywania ligi , przejdą do porządku dziennego. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
Widzę że do niektórych dociera że protest w takiej formie jest bez sensu. Człowiek nie po to płaci kilka dych za mecz żeby siedzieć cicho na trybunach. Mi to przypomina trochę masochizm. Kupić bilet żeby siedzieć cicho bo należałoby zaprotestować pomimo że się nie chce. A tak na prawdę osoby do których ten protest jest skierowany mają to wszystko w d...
Ostatnio edytowane przez crazykaro : 25.05.2011 o godz. 14:34.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
|
A jak już będzie cisza na stadionach i jeżeli nawet spadnie frekwencja to co zrobią kluby i reklamodawcy?
Polecą do Tuska, żeby wyluzował bo im atmosfera siada na stadionie, czy może poszukają sobie nowej grupy docelowej i zapełnią nią loże VIP i sektory rodzinne? A wtedy to może nawet dość szybko doping wróci,tyle, że taki jak na Małyszu... Będzie "modern football" szybciej niż się spodziewamy. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Mysle ze nam samym ten protest moze sie najbardziej przysluzyc - mysle tu o kibicach Wisły. Taki protest pokaze nam samym czy jestesmy (mam nadzieje) jedna grupa, ze potrafimy sie zjednoczyc i razem walczyc o wspolna sprawe. Wiele osob nie docenia opraw czy dopingu- twierdze tak poniewaz jesli chodzi o oprawy to zbiorki mamy zalosne, jesli chodiz o doping to zyje tylko G2/3/4 i to nie cale. Moze to usiwadomi paru osobom ze Wisła to My wszyscy, ze razem tworzymy rodzine i ze wazniejsze od samej pilki (paradoksalnie) jest swieto na trybunach. Oby nas ta trudna chwila umocnila i obysmy z niej wyszli silniejsi bo obecnie to u nas z ta sila jest totalna porazka
Cytat:
-"yyy a kto gra?" -"Wisła z Górnikiem Zabrze" -"to nie, ale przyjde na Wisla-Legia"
Ostatnio edytowane przez Jaroo1 : 25.05.2011 o godz. 14:50.
![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Cytat:
Kluby będą naciskały na odpowiednie osoby czy to w administracji rządowej centralnej , czy terenowej , na posłów z regionu , na media by rozpowszechniały sprawę itp. Cytat:
Szczególnie w Chorzowie , Zabrzu , Łodzix2 , Kielcach , Lubinie i mógłbym wymienić prawie całą ligę. Ekstraklasa to nie tylko Wisła , Legia i Lech. ![]()
|
||
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
![]() Do czego to doszło... |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
Widzę, że niektórzy wierzą w tę formę protestu. OK. Ja uważam, że jest nietrafiona. Mimo wszystko, szczerze życzę powodzenia.
Ostatnio edytowane przez Plastman : 25.05.2011 o godz. 15:11.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Cytat:
obecny protest jesli trwalby naprawde dlugo rowniez doprowadzi do nieprzychodzenia ludzi na mecze. Nic w tej Ekstraklasie nie przyciaga oprocz dopingu kibicow. To jest caly koloryt naszej pilki skopanej. Mecz bez dopingu to mecz towarzyski. Ludzie nie beda chcieli chodzic na mecze towarzyskie. A wracajac do sposobow ktore wymienilem wyzej pozostaje sobie zadac pytanie, czy stac nas na zbojkotowanie jakiegos produktu? Czy kibice w Polsce a PRZEDEWSZYSTKIM w Krakowie sa na tyle solidarni i oddani ideii zeby razem cos zrobic? Czy ogolopolska manifestacja nie skoncyzlaby sie demolka? Czy ludzie przestana chodzic na mecze bo ktos ich poprosi? Nam sie nie chce o wlasny stadion walczyc, mysle ze SKWK sie boi zrobic jakiejs manifestacji bo po pierwsz emoglyby byc zamieszki a po drugie ile osob by wzielo w owej udzial? Ludzie nie chca niedopingowac 90 minut (Lech) a moze by im sie zachcialo cos bojkotowac albo isc na manifestacje. Najpierw realnie ocenmy swoje sily a pozniej piszmy o wyszukanych formach protestu. Oprocz Lecha i Legii i moze kilku mniejszych ekip ale tez zgranych to w tym kraju nikt nie zorganizuje czegos super. My sie powinnismy zaliczac do Lecha i Legii bo mamy ogrom kibicow, ale co z tego jak kazdy by chcial sobie sam zasady ustalac a ruszyc 4 litery na jakas durna sprawe hali czy stadionu, ruszyc 4 litery na jakis glupi mecz koszykarek/koszykarzy/futsalowcow to juz nie laska. Organizacyjnie nie istniejemy wiec jak mamy protestowac inaczej niz dopingiem? Kibice WIsly to w 99% rozbestwiona banda, tak czy nie? ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Na Arce wuwuzele? Dobrze słysze?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2010
Offline |
|
|
Dokładnie tak. Z tego co słyszę, to chyba wszyscy protestują, poza wiecznie pokrzywdzonymi z gorszej strony Błoń.
![]() Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten,
Ten boski Krakowski nasz TS. I w każdej chwili czy dobrej czy złej, Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
ale oni nie sa z Polski....................
![]()
derr
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Oni nie z tego świata
Brava dla Arki za wuwuzele, cała Gdynia - głucha świnia |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Ciekawe co myslą koleżanki z Gdyni o koleżankach z Krakowa .
![]()
derr
|
|
|
|
Forumowiczka z jadem. Nietrującym.
Od: 10.2003
Offline |
|
|
KSP też nie protestuje.
Arka poza wuwzelami ma równiez samolociki z papieru i sobie rzucają ale teraz cos dopingują co zaaowocowało ponoć podobną sytuacja do naszej na meczu z Amica ... |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
![]() ![]() FORZA WISŁA
'Gdybym mógł cofnąć czas i pomyśleć nad wyborem, nawet drugi ten raz wybrałbym tą samą droge.' |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Jedyny stadion na którym nie ma dopingu to stadion w Lubinie.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
O derbach już zapomniałeś?
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2006
Offline |
|
|
Polonia Bytom też w pewnym momencie nie wytrzymała. Łudzili się, że wygrają z Lechem i zaczął się regularny doping. Nie pierwszy raz się Bytom wyłamuje...
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Nie wiem może się czepiam ale ja słyszałem tak samo dobrze "RTS" jak i "za Ruch za HKS..." w Gdyni też chwilami coś tam wrzeszczeli. W Kielcach nie miał kto krzyczeć.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
Ja pier..... Ludzie! Czy wy zapomnieliście, że my, mimo ogólnokrajowego protestu, dopingowaliśmy na derbach?!
Nie ważne, czy byłeś przeciwko śpiewom, czy nie. Prawda jest taka, że my nie mamy prawa komukolwiek wypominać złamania protestu. Koniec kropka. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Z mojej strony to nie jest wypominanie tylko stwierdzenie faktu, że ta forma protestu nie zdaje egzaminu nawet na stadionach na których siedzi w porywach 8 tys. ludzi.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 12.2010
Offline |
|
|
hmm... to trochę wygląda na usprawiedliwianie się, a nie stwierdzenie faktu. nie ma sensu już szukać co, gdzie, jak i w jakich okolicznościach prowadził dziś doping bo to zakrawa już troszkę na paranoje.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|