The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 24.05.2011, 20:37
KaSzTaN napisał(a):Wyświetl post
Dlatego cena to 100-200 tys za cene zgrania moze byc bezcenne. Uwazam ze kupujac 2 dobrych bocznych obroncow ta obrona moze grac zdecydowanie lepiej, czesto gesto oni musieli asekurowac bocznych obroncow. Mimo wszystko Chavez to podstawowy obrona druzyny grajacej na mundialu, wiec z tego tez bierze sie cena. Dodatkowo z meczu na mecz gra co raz lepiej...

Przyklad Meliksona to wyjatek i wielki fart ze sie udalo go za te 600-700 tys wziasc. Jego juz w tym momencie za 2-2,5 mlna mozna sprzedac, a po pucharach to i 4-5. Mysle ze jedynym zawodnikiem ktorego mozna porownac do niego a naszej lidze w ostatnich 10 latach to chyba tylko Uche i Zuraw w najlepszych formach. Lewy czy Kuba to nie ta polka mimo wszystko.. No ale cena to byl poprostu fart, tak jak i wziecie Marcelo za darmo...
Ochłoń..... Melikson ma już 27 lat. Jest dobry, bardzo dobry na naszą ligę ale bez przesady. Zresztą w sumie i dobrze, niech trochę pogra dla Wisły

Chavez nie jest wart aż 600 tysięcy euro. Za obrońców w naszej sytuacji nie ma sensu dawać wielkich pieniędzy. Te trzeba wydawać na napastnika czy skrzydłowego. Obrońców Valxc musi pozyskać tanio. Przy naszym budżecie nie ma innego wyjścia, inaczej nie starczy na graczy ofensywnych którzy są zawsze drożsi.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
allon
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 24.05.2011, 20:58
Cytat:
Niestety "zapodali" kwotę wyższą o 150 plus koszty menago plus minimum 5 lat. Polityka Wisły zamyka się w 4 latach (raz zrobisz wyjątek i już następni wejdą ci na głowę). Wisła ma trzy dobre propozycje na to miejsce po 300 do 550 tys. No i na końcu mały "mykuś" - działacze Platense chcieli podpisać przed 1.6.2011 bo do tej daty zawodnik "był wolny" ,a od 1.6.2011 obowiązują zasady zawarte w kontrakcie (600 tys. odstępnego). Powinniście znać przynajmniej 1/2 prawdy...
jeden z komentarzy pod artykułem w FutbolNews
Ciekawe czy to prawda
Odpowiedz cytując
River
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 24.05.2011, 21:02
tak czytam ten watek, patrze jakimi nazwiskami niektorzy z was rzucaja i jestem lekko zaniepokojony wizjami niektorych z was

Baszczynski, Zewlakow, Kosowski, Wasilewski, M. Lewandowski, Stasiak (!), Bartczak (!) itp. Czy niektorzy z was nie zdaja sobie sprawy, ze Wisla ma budowac druzyne zdolna do awansu do fazy grupowej LM czy LE a nie druzyne do rozgrywek oldboy'ow? Skonczcie z takimi nazwiskami. Powroty weteranow do polskiej ligi w ostatnim czasie koncza sie wielka klapa (wyjatek Frankowski) wiec nalezy domniemywac, ze w przypadku pozostalych skonczyloby sie podobnie.
W Wisle jest wystarczajaco wielu doswiadczonych zawodnikow (Pareiko, Jaliens, Sobolewski, Gargula).Nie mowie, ze mamy sciagac tylko 20-latkow ale nie jestem przesadnie za transferami gosci po 30-stce, ktorzy do Wisly mieliby przyjsc tylko dorabiac do emeryturki (bo tak niestety pewnie by to wygladalo). Szukajmy graczy, ktorzy maja ambicje by cos w pilce jeszce wygrac, glodnych zwyciestw, takich, na ktorych 2-3 lata pozniej moznaby zarobic niezly grosz.
Przestanmy z fantazjami typu Baszczynski/Kosowski. Oni juz Wisle na boisku nie pomoga bo sa zwyczajnie z miesiaca na miesiac slabsi. To, ze kiedys byli wiodacymi postaciami Wisly nie znaczy, ze po powrocie tez by tak byl. Przyklad z Zurawskim pokazuje to dosc dobitnie.
Odpowiedz cytując
GaoFeng
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 24.05.2011, 21:18
River napisał(a):Wyświetl post
Baszczynski, Zewlakow, Kosowski, Wasilewski, M. Lewandowski, Stasiak (!), Bartczak (!) itp. Czy niektorzy z was nie zdaja sobie sprawy, ze Wisla ma budowac druzyne zdolna do awansu do fazy grupowej LM czy LE a nie druzyne do rozgrywek oldboy'ow...
Przeciez nikt nie mowil o Stasiaku (rocznik 1981), a Grzegorz Bartczak to rocznik 1985.
Odpowiedz cytując
filemon
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 24.05.2011, 21:53
GaoFeng napisał(a):Wyświetl post
Przeciez nikt nie mowil o Stasiaku (rocznik 1981), a Grzegorz Bartczak to rocznik 1985.
Myślę, iz miał nadzieje na roczniki 87-92/3 a nie 26latka po serii kontuzji
Odpowiedz cytując
vote-for-mikey
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 24.05.2011, 21:57
63.5 Kg napisał(a):Wyświetl post
Pamietacie Chaveza z poczatku a Chaveza z ostatnich meczow

To pokazuje jak duzo daje zgranie i zrouzmienie z zespolem po jakims tam czasie np. po pol roku.
Nie mozemy znowu dopuscic do tego ze srodek obrony sie nam znowu rozwali...
Wykupienie Osmana nawet za 600 tys Euro ma sens.
Chavez na początku grał jak grał, bo z przygotowaniem fizycznym miał tyle wspólnego co ja. Nawet chłopcy z młodego Widzewa ustawiali go po boisku jak chcieli.
Ostatnio edytowane przez vote-for-mikey : 24.05.2011 o godz. 22:00.
.
Odpowiedz cytując
RAFi89
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 24.05.2011, 22:23
Chavez to solidny obrońca ile wart to już sprawa do dyskusji. Natomiast jest jeszcze jeden problem, Chavez może mieć z głowy praktycznie cały okres przygotowawczy. Jego reprezentacja gra w pucharze Concacaf który ma potrwać do 25 czerwca (niewiadomą jest jak długą będzie grać Honduras). Do tego jakieś wolne i praktycznie pewne że w pierwszych rundach będziemy mieć go z głowy. A jak niektórzy chcą wymiany bocznych obrońców to i czasu na zgranie nie będzie.
Odpowiedz cytując
Coolpick
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 24.05.2011, 23:06
Wiecie, co mnie najbardziej śmieszy? Mogę się założyć, że jeślibyśmy np. rok temu podpisali Chaveza za darmo na 5 lat i gdyby teraz przyszła oferta z dajmy na to Dortmundu - 600 k euro za Chaveza, to Ci sami, którzy teraz piszą, że jest warty 200-300 tysięcy euro, wtedy pisaliby, że jak sprzedamy poniżej 1 miliona, to jesteśmy frajerami. Ludzie, to nie jest FM, gdzie pozostałymi zespołami zarządza maszyna i można ją zrobić w przysłowiowego ch**a, każdy chcę wyjść na swoje i nie wiem, czemu was to dziwi.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 24.05.2011, 23:21
Po dzisiejszym/wczorajszym wywiadzie Basałaja wiemy tyle że na pewno odchodza turuści Branco i Boukhari , Żurawski oraz Wojciech Ł .

Rios , Sivakow - raczej kolejne wypożyczenia

Kowalski - na wypozyczenie gdziekolwiek

Chavez , Cikos - z każdym dniem ich przyszłość coraz bardziej się od nas oddala. Jeśli Honduraninianie ( ? ) życzą sobie za niego 600 tys euro to sorry , ale nikt w Wiśle nie wyłozy takiej kasy na obrońcę . Za Cikosa jak ktoś da więcej niz 200 tys euro też będę zdziwiony . Nie mniej jednak jestem zapozostaniem obydwu ale za rozsądną cenę . Kandydatów na ich zastąpienie na pewno będzie wielu .

Wraca do klubu Mączyński ( chociaz to wiadomo od dawna ) i może wkoncu będzie z niego pożytek , po naprawde solidnej ( momentami super ) grze w ŁKSie

Dzisiejsze spotkanie będzie dużym testem dla Burligi i Garguły w kontekście ich przydatności , mam wrażenie że Maaskant ma do nich spore wątpliwości .

Mamy teraz naprawde dużo znaków zapytania i jeśli chcemy zgodnie z zapowiedziami mieć już pełen skład na pierwszym treningu to klub musi się wziąść ostro do pracy . Mam wrażenie że nic nie wyjdzie zapowiadanej zamkniętej kadry 10 czerwca , ale dopiero końcem czerwca / poczatkiem lipca będziemy zamykac ostatnie transfery .
Odpowiedz cytując
jova
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 24.05.2011, 23:29
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Po dzisiejszym/wczorajszym wywiadzie Basałaja wiemy tyle że na pewno odchodza turuści Branco i Boukhari , Żurawski oraz Wojciech Ł .
Obawiam się, że w przypadku Łobo powiedziano, że "nie będzie już u nas grać", a to nie jest równoznaczne z odejściem.
Odpowiedz cytując
Lysy
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 24.05.2011, 23:38
River napisał(a):Wyświetl post
tak czytam ten watek, patrze jakimi nazwiskami niektorzy z was rzucaja i jestem lekko zaniepokojony wizjami niektorych z was

Baszczynski, Zewlakow, Kosowski, Wasilewski, M. Lewandowski, Stasiak (!), Bartczak (!) itp. Czy niektorzy z was nie zdaja sobie sprawy, ze Wisla ma budowac druzyne zdolna do awansu do fazy grupowej LM czy LE a nie druzyne do rozgrywek oldboy'ow? Skonczcie z takimi nazwiskami. Powroty weteranow do polskiej ligi w ostatnim czasie koncza sie wielka klapa (wyjatek Frankowski) wiec nalezy domniemywac, ze w przypadku pozostalych skonczyloby sie podobnie.
W Wisle jest wystarczajaco wielu doswiadczonych zawodnikow (Pareiko, Jaliens, Sobolewski, Gargula).Nie mowie, ze mamy sciagac tylko 20-latkow ale nie jestem przesadnie za transferami gosci po 30-stce, ktorzy do Wisly mieliby przyjsc tylko dorabiac do emeryturki (bo tak niestety pewnie by to wygladalo). Szukajmy graczy, ktorzy maja ambicje by cos w pilce jeszce wygrac, glodnych zwyciestw, takich, na ktorych 2-3 lata pozniej moznaby zarobic niezly grosz.
Przestanmy z fantazjami typu Baszczynski/Kosowski. Oni juz Wisle na boisku nie pomoga bo sa zwyczajnie z miesiaca na miesiac slabsi. To, ze kiedys byli wiodacymi postaciami Wisly nie znaczy, ze po powrocie tez by tak byl. Przyklad z Zurawskim pokazuje to dosc dobitnie.
Przykład Kosowskiego niczego cię nie nauczył? Oprócz zawodników w miarę młodych których będzie można sprzedać z zyskiem za kilka lat jak Melikson, potrzebujemy realnych wzmocnień NA TERAZ i nie obchodzi mnie czy zawodnik ma 25 czy 34 lata, jeśli gra dobrze (Kamil ostatnio utrzymuję się w dobrej formie - sprawdź temat "Byli Wiślacy" bo chyba tam, z rok nie zaglądałeś) i jest w stanie realnie pomóc drużynie w walce o LM to dlaczego go nie zakontraktować na 1 rok ?

Ciągle byście marudzili, że tamten stary , a tamten się nie podoba. Tak samo było przed przyjściem Kosowskiego vol. 2 więc liczę na profesjonalizm naszego sztabu, że nie zagląda piłkarzowi w metrykę, tylko patrzy na realne Korzyści jakie może przynieść sprowadzenie takiego piłkarza.
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 25.05.2011, 00:18
Jeśli nie wykupimy Chaveza to będzie to dla mnie pierwsza totalnie niezrozumiała decyzja Valckxa. Według mnie ten zawodnik jak najbardziej jest warty 600 tys. euro. Mam nadzieję, że to co teraz się dzieje wokół Chaveza to tylko gra medialna i do transferu jednak dojdzie. No chyba, że mamy na oku tańszego i dużo lepszego obrońcę ale czy to możliwe?
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując
BronekTS
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 25.05.2011, 08:11
jova napisał(a):Wyświetl post
Obawiam się, że w przypadku Łobo powiedziano, że "nie będzie już u nas grać", a to nie jest równoznaczne z odejściem.

Dokładnie - ja bym ten cytat rozumiał tak, że negocjację w sprawie rozwiązania kontraktu trwają, ale jeszcze nie ma porozumienia, niemniej jednak grać w Wiśle do końcu kontraktu na pewno już nie będzie.

No i dobrze, wzięli go na przetrzymanie. Gość w pełni zdrów, mógłby grać, jego sprawa czy pójdzie na ugodę i odejdzie z Wisły przed końcem kontraktu czy będzie siedział w domu na dupie bez możliwości treningu ani gry i skończy piłkarską karierę już teraz.

Moim zdaniem to będzie największy błąd Łobo. Powinien zejść z kontraktu nawet sam, znalazłby jeszcze miejsce w klubie który mógłby mu zaoferować dobrą kasę za grę i jeszcze by coś pograł i to na pewno. Taki Bełchatów czy Jagiellonia to byłoby dobre miejsce dla niego. Dawać tutaj Kupisza za Łobo do nas

Zastanawiam się nad sensem wypożyczenia Sivakova.Sam Basałaj twierdzi że w grę wchodzi wypożyczenie na kolejny jakiś tam okres, bo Włosi chcą go za jakiś czas spowrotem. Sivakov w moim przekonaniu nie jest jakimś super-piłkarzy i nie wiem czy jest sens trzymać go przez powiedzmy rok, czy dwa; płacić za to Włochom oraz piłkarzowi za kontrakt, po czym ( załóżmy że rozwinie się jeszcze i będzie wart za 2 lata gry w Wiśle, powiedzmy 2 mln Euro ), oddawać go za nic do Włochów.

Jak dla mnie to powinni się zastanowić - albo transfer definitywny ( czytaj - wierzymy w niego, wszyscy wypowiadają się zgodnie że rozwinię się jeszcze i będzie świetnym piłkarzem ), albo dziękujemy. To samo tyczy się Riosa, jeśli ma przesiedzieć kolejny rok na niczym tak naprawdę.

Odejście Żurawskiego, Boukhariego i Branco - super, no ale cóż innego można było się spodziewać po, miejmy nadzieję w końcu, zdrowo myślącego Zarządu i sztabu szkoleniowego.

Przewija się że do końca maja Basałaj ma rozwiązać sytuację z obecną kadrą. A do 10 ponoć mają być wszyscy nowi zawodnicy. To co, 10 dni sobie na to dają ? No to ciekawie się zapowiada ;P
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 25.05.2011, 08:29
Przecież była mowa, że niektórzy zawodnicy na lato byli już sprawdzani zimą i paru z nich mało niby być zaklepanych.
Wiem, że niektórych (w tym mnie) może to dziwić. Wszak rzadko się zdarza, żeby w polskim klubie było normalnie w kwestii transferów .
Co do Łobo to ja nie widzę klubu dla niego w ekstraklasie. Chyba, że Jaga się skusi na tak łakomy kąsek.
Odpowiedz cytując
Zotek
Socios Wisła Kraków

Od: 04.2006

Stary 25.05.2011, 08:40
BronekTS napisał(a):Wyświetl post

Przewija się że do końca maja Basałaj ma rozwiązać sytuację z obecną kadrą. A do 10 ponoć mają być wszyscy nowi zawodnicy. To co, 10 dni sobie na to dają ? No to ciekawie się zapowiada ;P
Nie jest tez powiedziane, ze negocjacje dopiero sie zaczna. Mozliwe, ze z czescia potencjalnych nowych zawodnikow sa na etapie finalizowania negocjacji.
Odpowiedz cytując
Feniks1983
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 25.05.2011, 09:24
Rios według mnie nie zostanie z Nami. Płakać po Nim nie będę.

Odnoszę wrażenie, że to tylko odsuwanie nieuniknionego. Według mnie On nie ma papierów na granie w Wiśle poza E-klasą a i tu są problemy.

Chavez , Cikos - z każdym dniem ich przyszłość coraz bardziej się od nas oddala. Jeśli Honduraninianie ( ? ) życzą sobie za niego 600 tys euro to sorry , ale nikt w Wiśle nie wyłozy takiej kasy na obrońcę . Za Cikosa jak ktoś da więcej niz 200 tys euro też będę zdziwiony . Nie mniej jednak jestem zapozostaniem obydwu ale za rozsądną cenę . Kandydatów na ich zastąpienie na pewno będzie wielu .
Też tak uważam.

Wraca do klubu Mączyński ( chociaz to wiadomo od dawna ) i może wkoncu będzie z niego pożytek , po naprawde solidnej ( momentami super ) grze w ŁKSie
Oby oby. Chociaż wiadomo jak to z poziomem w 1 lidze jest (wiem wiem Podbeskidzie, ale to był wypadek przy pracy )

Dzisiejsze spotkanie będzie dużym testem dla Burligi i Garguły w kontekście ich przydatności , mam wrażenie że Maaskant ma do nich spore wątpliwości .

Mamy teraz naprawde dużo znaków zapytania i jeśli chcemy zgodnie z zapowiedziami mieć już pełen skład na pierwszym treningu to klub musi się wziąść ostro do pracy . Mam wrażenie że nic nie wyjdzie zapowiadanej zamkniętej kadry 10 czerwca , ale dopiero końcem czerwca / poczatkiem lipca będziemy zamykac ostatnie transfery .
Myślę jednak, że główny trzon kadry (czytaj pierwsza 11) będzie gotowa do tego czasu. Sam Stan mówił, że do końca tego tygodnia mają mieć ustalone na jakie pozycje biorą grajków i że lista kandydatów jest już gotowa. Z tego wynika, że powinno być wszystko ok, no chyba że ktoś będzie opóźniać transfer tak jak było z Meliksonem.
Odpowiedz cytując
Tenzen
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 25.05.2011, 10:50
Cytat:
To byłoby i tak bardzo duże pieniądze za które lepiej poszukać ludzi którzy wniosą więcej do drużyny.

Cytat:
Wypożyczyć tylko jeśli nie uda się sprzedać

Natomiast trzeba koniecznie wypożyczyć Boguskiego by mógł gdzieś regularnie grać i powoli wracać do formy w ciągu jednej rundy. Nie możemy go tak marnować na ławce, a kontrakt ma do 2015.
Odpowiedz cytując
Janosz963
Banita

Od: 01.2011

Stary 25.05.2011, 11:05
Jezusie Panie jak patrze i czytam niektóre komentarze to mi się ręce same do modlitwy składają. Panikujecie jak siostry zakonne przed okresem. Nie możecie się wstrzymać co niektórzy z tymi głupimi przesłankami. Poczekajmy te 2 tygodnie i się wszystko okaże.
Odpowiedz cytując
kulek
Junior Member

Od: 05.2011

Stary 25.05.2011, 11:07
Riosa bym tak szybko nie skreślał, albowiem nie miał za dużo możliwości, aby w pełni zaprezentować swoje umiejętności, z tego wzgledu bylbym za kolejnym wypozyczeniem, techniczny zawodnik moze sie jeszcze przydac
Odpowiedz cytując
Baala
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 25.05.2011, 11:22
Ja mam jednak wątpliwości co do 600 tys Euro. Gdyby to było 300-400 tys. to tak, ale za tyle to Wisła kupuje ofensywnych graczy. Jedyne co za tak drogim transferem przemawia to strach kolejnego demontarzu obrony w ważnym momencie. Powiem tak jakby decyzja miała zapaść między rundami gdzie jest długi okres przygotowawczy to byłbym raczej na nie, ale teraz jest za mało czasu na kombinowanie z obroną więc raczej jesteśmy lekko pod ścianą.

Co do jakości to: Marcelo, Głowacki, Cleber > Chavez
Odpowiedz cytując
karas1983
Senior Member

Stary 25.05.2011, 11:25
kulek napisał(a):Wyświetl post
Riosa bym tak szybko nie skreślał, albowiem nie miał za dużo możliwości, aby w pełni zaprezentować swoje umiejętności, z tego wzgledu bylbym za kolejnym wypozyczeniem, techniczny zawodnik moze sie jeszcze przydac
Nie miał za dużo możliwości aby zaprezentować swoje umiejętności? Trochę tych minut sie uzbierało... On jest strasznie wolny, na boisku podejmuje złe decyzje... Ile szans ma jeszcze dostać? Ile setek takich jak z Bełchatowem czy Podbeskidziem ma zj..ac żeby w końcu ktoś przejrzał na oczy? Ludzie on nie strzelił żadnego gola w tym sezonie!!! Nadaje się jedynie do beachsoccera, tam może sobie do woli strzelać z przewrotki
Odpowiedz cytując
vote-for-mikey
Senior Member

Stary 25.05.2011, 12:07
Baala napisał(a):Wyświetl post
Ja mam jednak wątpliwości co do 600 tys Euro. Gdyby to było 300-400 tys. to tak, ale za tyle to Wisła kupuje ofensywnych graczy. Jedyne co za tak drogim transferem przemawia to strach kolejnego demontarzu obrony w ważnym momencie. Powiem tak jakby decyzja miała zapaść między rundami gdzie jest długi okres przygotowawczy to byłbym raczej na nie, ale teraz jest za mało czasu na kombinowanie z obroną więc raczej jesteśmy lekko pod ścianą.

Co do jakości to: Marcelo, Głowacki, Cleber > Chavez
Demontaż i tak będzie. Nowy prawy obrońca, nowy lewy obrońca i nowy stoper. W takim razie równie dobrze można całkowicie wymienić obronę. Zwłaszcza jeśli wybór byłby między dwoma stoperami tej samej narodowości, a na przykład Bułgarem i Chavezem - kwestia językowa.
.
Odpowiedz cytując
wiktorpiekarski
Banita

Stary 25.05.2011, 12:12
Czytac sie tego nie da ja piernicze jaki demontaz obrony czlowieku BASALAJ mowil o przyczynie slanej gry WISLY w jesieni i podal ze musieli wymienic cala obrone w klubie i musialo potrwac zgranie i myslisz ze teraz gdy chce aby WISLA grala w lidze mistrzow zrobi to samo czy ty jestes zdrowy czy nie czytasz wywiadow;// ehhh wezmie wymieni cala obrone kosztem eliminacji ligi mistrzow ;/ wezcie niektorzy myslcie przed pisaniem takich glupot.
Odpowiedz cytując
TOMEK 11
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 25.05.2011, 12:32
wiktorpiekarski napisał(a):Wyświetl post
Czytac sie tego nie da ja piernicze jaki demontaz obrony czlowieku BASALAJ mowil o przyczynie slanej gry WISLY w jesieni i podal ze musieli wymienic cala obrone w klubie i musialo potrwac zgranie i myslisz ze teraz gdy chce aby WISLA grala w lidze mistrzow zrobi to samo czy ty jestes zdrowy czy nie czytasz wywiadow;// ehhh wezmie wymieni cala obrone kosztem eliminacji ligi mistrzow ;/ wezcie niektorzy myslcie przed pisaniem takich glupot.
stawiasz wysoki poziom pojedynczych nowych elementów niżej niż zgranych słabiaków ?
Odpowiedz cytując
vote-for-mikey
Senior Member

Stary 25.05.2011, 12:33
A, czyli uważasz, że Cikos, Burliga, Branco, Paljić i Kowalski powinni grać w pierwszym składzie? Zawodnicy którzy nie radzą sobie w Polsce, mają poradzić sobie w Europie? Użyłem słowa demontaż nawiązując do cytowanego postu, moim zdaniem będzie po prostu zmiana.
.
Odpowiedz cytując
riv
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 25.05.2011, 12:35
wiktorpiekarski napisał(a):Wyświetl post
Tak czy siak całą obronę wymienić TRZEBA bo nas w pucharach napastnicy trochę lepsi niż zawodnicy strzelający 10 goli na sezon pojadą jak chcą. Jak ty sobie wyobrażasz blok obronny: nowy LO - Chavez - Jaliens - Cikos w LM? Przecież ci gracze ledwo starczają na naszą ligę! Paljić to nie obrońca, Chavez wchodzi na raz, a Cikos swoimi ostatnimi występami skutecznie psuje sobie opinie niezłego grajka jaką wyrobił przez rundę wiosenną. Jedynie do Q mam trochę wątpliwości, bo nuż ma dłuższy ten magiczny 'okres aklimatyzacyjny' i w końcu odpali. Oczywiście jestem za wykupieniem Chaveza bo to gracz robiący różnice, ale jeżeli i tak prawdopodobnie będzie trzeba wymienić 3/4 bloku to o jakim zgraniu my tu mówimy?

PS. Zwracaj większą uwagę na interpunkcje, bo ciężko się Ciebie czyta.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 25.05.2011, 12:38
Feniks1983 napisał(a):Wyświetl post

Oby oby. Chociaż wiadomo jak to z poziomem w 1 lidze jest (wiem wiem Podbeskidzie, ale to był wypadek przy pracy )

Myślę jednak, że główny trzon kadry (czytaj pierwsza 11) będzie gotowa do tego czasu. Sam Stan mówił, że do końca tego tygodnia mają mieć ustalone na jakie pozycje biorą grajków i że lista kandydatów jest już gotowa. Z tego wynika, że powinno być wszystko ok, no chyba że ktoś będzie opóźniać transfer tak jak było z Meliksonem.
Mączyński w ŁKSie rozegrał najwięcej minut i najwięcej spotkań w sezonie ( lub jest na 2 miejscu w drużynie ) , jasną sprawą jest że stanowił mocne ogniwo drużyny która biła na głowę resztę zespołów w 1 lidze.

Myślę że ŁKS to poziom Korony czy Bełchatowa , dlatego sądzę że w końcu Mączyński przyjdzie do nas w pełni przygotowany i zdolny do walki nawet o 1 jedenastkę ( lub jako wchodzący z lawki ) . Może go przeceniam ale wydaje mi się że nie będzie słabszy od Jirsaka czy Garguły( w tej formie ) .

Jedyna obawa wg mnie to fakt że rozgrywki 1 ligi kończą się 11 czy 10 czerwca więc Mączyński nie zacznie od początku przygotowań z Wisłą .

------
jeśli w tym tygodniu będą ustalać pozycje , to min 2 tygodnie im zejdą z negocjacjami z piłkarzami , pamiętamy jak długo ciągneła się sprawa np Meliksona . Dlatego nie chce mi się wierzyć w gotowy trzon kadry na 10 czerwca .
Odpowiedz cytując
tommiyacht
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 25.05.2011, 12:40
rozumiem ze mamy lyknac kazda cene jaka podyktuje sie za Osmana i Erika bo obrona jest juz zgrana ? no to spoko, faktycznie nie mamy wyjscia i musimy ich wykupic. Tak wogole to zgranie naszej lini defensywnej jest conajmniej watpliwe na moj gust, o czym swiadcza nierzadkie nieudane pulapki ofsajdowe, gubienie w kryciu przy wrzutkach w nasze pole karne itd. W.g. mnie obronca klasy Osmana a nawet lepszej jest spokojnie do wyciagniecia za mniej niz wymieniane tu 600K ojro. Wszak to w sumie najtansza pozycja chyba jest, nei wymaga jakiejs wirtuozerii technicznej itd. Doswiadczeni obroncy maja przeciez wyuczone jakies podstawowe schematy "dogadywania sie" pozostalymi z obrony i podejrzewam ze sa one universalne, powszechne w kazdym klubie, takie jak trzymanie lini spalonego, przejmowanie rywala itd. gosc sie nie uczy od nowa takich rzeczy. cos tam chyba umie z taktyki procz wslizgow i przepychania sie itd.

Pozatym, mamy w obwodzie Gordana, ktory w.g. mnie jest lepszy od Q i jak go zastapi w obronie to cale to niby zgranie i tak o kant dupy
Odpowiedz cytując
wiktorpiekarski
Banita

Stary 25.05.2011, 12:40
TOMEK 11 napisał(a):Wyświetl post
stawiasz wysoki poziom pojedynczych nowych elementów niżej niż zgranych słabiaków ?
Czytaj uwaznie co napisze zebys zrozumial jezeli mamy klopot dac 600 tysi za CHAVEZA to myslisz ze stac nas aby wymienic cala obrone na graczy prezentujacych wysoki poziom? nawet jak dwoch uda sie pozyskac bez odstepnego to za innych trzeba zaplacic.Kolejny punkt myslisz ze przyjdzie czterech obroncow i beda wymiatac? myslisz ze nie potrzeba im zgrania? gdyby to bylo takie proste to MC wygralby lige europy a Real zdobyl mistrza hiszpani w tym roku a widac kiedy sie rozkrecili dopiero to samo z nami bylo cala runde prawie zgranie bylo .nie ma szans na wymiane calej obrony w tym sezonie BASALAJ NIE JEST DEBILEM MYSLI W PRZECIWIENSTWIE DO INNYCH.
Odpowiedz cytując
wiktorpiekarski
Banita

Stary 25.05.2011, 12:46
vote-for-mikey napisał(a):Wyświetl post
A, czyli uważasz, że Cikos, Burliga, Branco, Paljić i Kowalski powinni grać w pierwszym składzie? Zawodnicy którzy nie radzą sobie w Polsce, mają poradzić sobie w Europie? Użyłem słowa demontaż nawiązując do cytowanego postu, moim zdaniem będzie po prostu zmiana.
Widzisz jaki słabiak jestes wymieniasz rezerwowych twierdzac ze chce ich w skladzie dziecko mamy CHAVEZA JALIENSA CIKOSA zamieniamy tylko lewego obronce i mamy dobry blok CIKOS prezentuje sie dobrze rozegral sie w lidze i w pucharze pokaze sie z dobrej strony wiec nie wymieniaj mi tu kowalskiego branko burligi bo to na rezerwe sie nie nadaje.Nie gadam juz z toba bo mnie denerwujesz
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów