|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Rafkur ma dużo racji w tym co pisze.
Ogólnie to forma "milczącego protestu" jest dla mnie nieco żałosna. Tak patrząc zupełnie bez zaangażowania, z boku: Co to wogóle obchodszi przeciętnego widza C+? Ludzie mają to gdzieś. Tak naprawdę NIEWIELE Z TEGO ROZUMIEJĄ! Ja oczywiście nie namawiam do agresji, ale zabawa w Ghandiego raczej nic tu nie pomoże. Aha! Piszę z pozycji piknika, ale nie "kibica sukcesu". Na Wisłę chodzę od 1983, wiele widziałem, chodziłem na drugą ligę , byłem (choć tylko 3 razy) w Sosnowcu itd lecz nigdy nie byłem zaangażowany w sprawy kibicowskie. Piszę z pozycji człowieka , który patrzy z boku Mam dużo sympatii do ruchu kibicowskiego, do nurtu patriotycznego, ogólnie w miarę "kumam te klimaty". Widzę też jednak np. zagrożenia płynące z patologii stadionowej, ale potrafię rozróżnić pewne rzeczy. Ale "zwykli ludzie" niekoniecznie. Mam kolegów, którzy czasem chodzą na Wisłę, deklarują się jako jej kibice, ale są typowymi piknikami. Myślę, że nawet oni nie do końca wiedzą o co chodzi.
Ostatnio edytowane przez Plastman : 24.05.2011 o godz. 20:38.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Na meczu z Polonią zrobić taki protest po którym zamkną stadion ;-D
No tak, tylko że Ci którzy chcą milczeć na znak protestu na stadionie, będą chcieli dopingować poza nim ;/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
Poza tym mieszasz pojęcia, bo za odpalenie np racy dostaje się zakaz, ale na wniosek policji, to oni chcą nagrań z monitoringów i klub musi je udostępnić. Zakaz S.? Przecież został mu zdjęty (tak jak wielu innych osobom, dostali czystą kartę). A to co wydarzyło się później nie ma nic wspólnego z podpisanym porozumieniem. Nie wiem o co Ci dokładnie chodzi w tym punkcie? Krzyczenie? A to czasem nie czepia się kibiców Komisja Ligi? To oni dają przecież kary finansowe za przekleństwa itp a nie klub. Bilety? Na Żylecie ujdą, nie są wcale aż tak drogie. Pozostałe trybuny to już inna sprawa. Nie wiem czy zauważyłeś, ale iti chciało na nowym obiekcie wprowadzić Anglię, a więc siedzenie na swoim krzesełku i brak możliwości stania. SKLW wywalczyło na Żylecie (chociaż czasem chodzę na wschodnią i też stoję cały mecz i nikt się mnie nie czepia) to, że nie trzeba było stać (a raczej siedzieć) na miejscu na który ma się bilet- jak dla mnie spore ustąpienie iti. No i myślę, że sprawa kluczowa- to SKLW rozprowadza 90% biletów na wyjazdy, tylko 10% trafia do klubu. W tym przypadku duży sukces Stowarzyszenia. Dzięki temu na wyjazdy jeździ dość ogarnięta i kumata ekipa (co pokazał finał PP z Lechem). ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Szkoda tylko że forma protestu to brak dopingu przez cały mecz, liczyłem na 1 połowę.
Również żałuje pod tym względem bo zapraszam na mecz ludzi którzy przyjdą 1 raz na Wisłę. Chcieli przyjść żeby poczuć tą atmosferę. A wiem z doświadczenia że takie osoby później łapią bakcyla. Uważam że cisza w 1 połowie i ostry doping w drugiej fajnie by wyszedł - łatwiej zauważyć tą różnice jak zmienia on widowisko. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Panie TTJ , moim zdaniem aktualnie na Legii jest dokładnie to czego chciał przed całym zamieszaniem właściciel Waszego klubu. Udało mu się sprzedać truskawki i tyle. Takie jest moje zdanie. Ok, gdzieś tam poluzował po to, żeby gdzie indziej przycisnąć.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
czy ja wiem, myślę, że liczył na większą ilość sprzedanych karnetów. W porównaniu z potencjałem liczba karnetów nie jest oszałamiająca.
to samo można powiedzieć z perspektywy drugiej strony- mamy to, czego najbardziej chcieliśmy. I gdyby nie protest, to na pewno SKLW nie osiągnęło by tego, co aktualnie. Lepiej nic nie robić i czekać na łaskawość?Czy lepiej walczyć o swoje?
Ostatnio edytowane przez ToTylkoJa : 24.05.2011 o godz. 20:58.
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
Głośny protest w ostatniej kolejce byłby lepszy, bo nie mamy nic do stracenia. A taką formą dotrzemy na pewno do większej ilości ludzi. Swoją drogą, to do sierpnia może się sytuacja uspokoi i 'może' unikniemy zamknięcia stadionu. Jedno wiem na pewno. Dopingu nie będzie - zrobi się chlew taki jak na meczu z Amicą...
![]() ![]() Po burzy słońce wychodzi zza chmur... |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2011
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Natomiast pomijając to czy ten protest u Was zdał egzamin czy go nie zdał - odwoływanie się do niego przez wielu nie ma żadnego sensu bo tam był inny adresat. Tam przeciwnikiem był właściciel, który bał się o własna kasę. Czyli zależało mu na kibicach na stadionie a właściwie nie tyle kibicach co ich portfelach. W przypadku aktualnego protestu nie ma żadnej analogii. Przeciwnik ma w dupie frekwencję na stadionach. Nie jego cyrk, nie jego małpy. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Posłużę się Legią w kontekście walki z premierem.
Jak wiadomo iti (tvn, onet itp) do tej pory trzymało z PO. Protest na Legii= mniej przychodzących kibiców (co było widać już na meczu z Wisłą). Uderza to w kieszeń nikogo innego, jak Waltera (właściciela iti). Iti nienawidzę, żeby nie było, ale wg mnie w tej sprawie mogą sporo zadziałać. Niech Tusk wkurzy Waltera, ale tak na serio. Jedno słowo Waltera i tvn z proPO staje się antyPO. Kogo to zaboli? Tuska i jego świtę. Już ostatnio w programie Kawa na ławę goście ostro jechali po Platformie, a to może być dopiero początek lawiny. Dlatego sądzę, że brak dopingu (jako pierwszy krok protestu) może pokazać, czy będzie się coś działo ciekawego. Podobnie Solorz (polsat) i jego Śląsk. ![]() ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Czyli jednak wychodzi na moje - nie cisza a brak kibiców.
W ciszę nie wierzę i nie uwierzę. W brak kasy zdecydowanie tak. PS W nagły odwrót ITI od PO jakoś mi się nie chce uwierzyć. Raczej takie pseudo-obiektywne artykuły mogą się pojawiać. Ale tu wracamy znów do braku kasy bo szybciej niż PO spadają słupki grupie ITI. Trzeba pewnie zrobić wrażenie bo klient się znudził i się odwraca. Tyle, że to juz chyba temat polityczny. Zresztą w sumie aktualnie to chyba na jedno zaczyna wychodzić ))
Ostatnio edytowane przez rafkur : 24.05.2011 o godz. 21:35.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ale gdyby nie ta cisza, to na meczu Legii z Wisłą mogłoby być o wiele więcej kibiców. Wg mnie trzeba to robić małymi krokami- nie pomoże cisza, wtedy radykalniejsze metody- nieprzychodzenie na mecze. Wtedy szczególnie Waltera i Solorza to zaboli i to bardzo.
edit: a ja jednak wierzę. Spójrz na sytuację Agora (Gówno Prawda) i Legia. Kiedyś szły ramię w ramię, a teraz zarząd klubu coraz częściej krytykuje wybiórczą.
Ostatnio edytowane przez ToTylkoJa : 24.05.2011 o godz. 21:40.
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Ja bym dodał od siebie tyle: Protest na Legii miał taki skutek, że ludzie przestali przychodzić na te mecze ze wzgledu na denną atmosfere konfliktu i ciągłego napięcia, kto tam był to sie meczył w tej ciszy i epitetach ITI spierdlalaj. Myślę, ze jak prezesi odczują to po kieszeniach, to wtedy przestaną dawać się szantarzować premierowi i wywiorą jakiś wpływ na to, że akcje typu: "pokazanie fucka sektorowi gości 100 m dalej" nie bedzie karane 2 letnim zakazem stadionowym i 2000 zł kary, oraz bedzie sobie mozna na meczu normalnie jak dzicz przeklnąć odpalić racę bez zakazu, czy wywiesić sektorówkę niezwiazaną z meczem bez kary!! Wiec jeśli cisza i ciągla deapropada w postaci skandowania mają wyplewić publikę ze stadionów... to jestem za. Na Legii było 2900 ludzi na 6 tys stadionie... może sie da.
Ostatnio edytowane przez palikot : 24.05.2011 o godz. 22:01.
![]()
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★
![]() ![]() ✪✪✪✪ ✰✰✰✰ |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Pożyjemy - zobaczymy. Chciałbym się mylić.
A co do protestu u nas, to niestety ( albo na szczęście) mamy trudniej ze względu na mistrzostwo. Łatwiej się milczy w Poznaniu czy w Warszawie mając stracony sezon ( bo w tej żałosnej lidze chyba tylko mistrzostwo ma jakieś znaczenie). Celowo pisze tylko o tych grupach kibicowskich bo tylko ( albo głównie) na stadionach tych drużyn mamy przewagę kibiców sukcesu. W Warszawie czy Poznaniu ultrasi siedzą cicho bo protestują a pikniki siedzą cicho bo są w...... U nas jest inna sytuacja i dlatego nie wierzę w ciszę na całym meczu z Polonią. Oczywiście odezwą się głosy, że przecież taka jest decyzja itd. Tylko, że ta decyzja wali 95% pikników. Takie moje zdanie, oczywiście i tu się mogę mylić ale jakoś nie widzę tego. Inaczej to wygląda np na Widzewie gdzie kibic jednorazowy stanowi jakieś 30%, inaczej w Krakowie, Warszawie czy Poznaniu gdzie taki kibic stanowi ponad 70%. Jak mamy coś robić byle jak to lepiej tego nie róbmy albo zróbmy z głową , tak żeby nie ośmieszać idei. Milczenie w pierwszej połowie będzie bardziej wymowne niż żałosny doping szarpany gdzieś tam ze środka E na całym meczu. PS pozdrowić Tuska też by nie było od rzeczy bo co zamkną nam stadion na puchary? Tylko inteligentnie - w żadnym wypadku klasyczne ku..wy.
Ostatnio edytowane przez rafkur : 24.05.2011 o godz. 22:12.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Cytat:
Właściciele klubów , władze ekstraklasy czy Canal + to też nie są pionki które będą się biernie przyglądały degrengoladzie marki na którą łożą kasę(w przypadku spółki ekstraklasa nie będzie to o tyle bezpośrednie łożenie kasy o ile trudności w poszukiwaniu sponsora strategicznego). Nie są to jakieś wszechpotężne grupy wpływów(chyba , że Walter i Solorz faktycznie by się wkurzyli) , ale jakiś nacisk jest. Oczywiście bezpośredni nacisk również jest pożądany(manifestacja w Warszawie?). ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
... niedlugo wybory ...wiec trzeba miec nadzieje ze narod zrozumial swoj blad z poprzednich ...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
Ode mnie - mam takie samo zdanie jak jeden z przedmówców. Jedno jest pewne. Bez dopingu przez cały mecz zrobi się chlew tak jak na Lechu. A tego w kontekście fety, mimo wszystko lepiej by było uniknąć, gdyż sam miałem tak skwaszony humor po Amice, że zwycięstwo smakowało jak Żołądkowa (nie ta miętowa, gdyż ona akurat smakuje inaczej ). Mamy po prostu zbyt duży odsetek ludzi "niekumatych", chcących obejrzeć dobrą piłkę. I musimy się mimo wszystko w tym klimacie jakoś ogarnąć. Podpisuje się obiema rękami pod tym, co pisze rakfur. Przeczytajcie jego posty dokładnie bo gość na serio świetnie prawi. Optymalne rozwiązanie to połowa pikniku i połowa nieziemskiej ....y, piany, żeby wszyscy mogli poczuć różnicę. Ale jak będzie to zobaczymy. Na pewno odpowiednie osoby podejmą słuszną decyzję. Aha i na fecie mam nadzieję nikt nie zapomni o przyśpiewkach adekwatnych do sytuacji.
Ostatnio edytowane przez fialo : 24.05.2011 o godz. 22:42.
![]()
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly
Listen fucking stars - you're breaking our hearts!! |
|
|
|
Schodowicze'05
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Ja tylko nadmienie, ze kazdy polski polityk, bez znaczenia czy premier czy czarny z PO, ma za soba kogos dzieki komu jest w tej polityce, przeciez Ci politcy to w wiekszosci banda, zgraja ludzi, ktorzy chca sie nachapac, banda marionetek sterowanych przez bogatszych od siebie .... sa baaaardzo podatni na wplyw z zewnatrz, na lobbowanie itp itd ....
Tak jak Staruch jest synonimem wszelkiego kibolskiego zla (mowie tu o mediach) tak dla nas, kiboli jest tym kims Tusk ... tylko ze rzad nie walczy tylko ze Staruchem a my nie walczymy tylko z Tuskiem .... |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2006
Offline |
|
|
Mały off top z przesłaniem: http://www.wici.info/News,swiat_anty...owcy,8801.html Jest wiele info na temat historii zadym kibiców w internecie - dla premiera mgra historii bezcenne. Odpukuję w niemalowane
![]() Cytat:
Ostatnio edytowane przez Football Sorceress : 25.05.2011 o godz. 20:29.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
|
Jedynie "Rzeczpospolita" nie daje się zeszmacić i pisze obiektywnie:
http://www.rp.pl/artykul/663375_Piet...mer_jeden.html ![]()
Nie wstydź się patriotyzmu.
WP. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tak zapewne jest. Ale dlaczego ma nie "walić"?
Pikniki nie należą do żadnego stowarzyszenia, więc dlaczego ma ich obowiązywać to, że jakieś ogólnopolskie stowarzyszenie kibiców coś zadecydowało Dlaczego? Nie pamiętam, czy w oświadczeniu owego stowarzyszenia jest choćby PROŚBA lub APEL do zastosowania się do protestu również niezrzeszonych? Chyba nie, po prostu MA BYĆ CISZA i tyle! OK. Tylko, że mam wrażenie, że aktywnym kibicom się wydaje, że inni mają się im podporządkowywać i koniec, że to oni są najważniejsi. A później wielkie zdziwienie, że wszyscy nie są jednością. No jak mają być, skoro nawet w słowie PIKNIK, jest zabarwienie pejoratywne, że to ktoś gorszy. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
Tylko taka prośba, jak będzie cisza, a sektor E zacznie doping, to nie wyzywajcie ich, nie gwizdać, przemilczeć. Oni nie pośpiewają dłużej jak 5 minut. Niech se śpiewają jak chcą, za chwile jak nikt nie pociągnie i tak padną, a unikniemy żenady z wiadomego meczu. Rozsądek przede wszystkim.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Faktycznie osoby "decyzyjne" powinny więcej robić dla uświadomienia o co chodzi w proteście. Argumenty pojawiające się ( również na tym forum) w stylu - "co wy wiecie, mądrzejsi od was zadecydowali i tak ma być" są co najmniej słabe ( żeby tego nie określać mocniej). Nie trafiają nawet do połowy G a co dopiero dalej. W myśl tej zasady można powiedzieć - "Tusk zadecydował tak czy srak" - kogoś to przekonuje? Otumanionych wyborców Tuska pewnie w większości tak ale inni potrzebują argumentów i uzasadnień. Ludzie owszem jako masa są motłochem, którym w większości można sterować. Ale nie wszyscy. Jeżeli mamy się za osoby przynajmniej w jednej kwestii bardziej świadome od ogółu należy też zachować formy stosowne do podobno bardziej wymagającej części społeczeństwa.
Ostatnio edytowane przez rafkur : 25.05.2011 o godz. 08:53.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
,, zwracamy się w imieniu Ogólnopolskiego Związku Stowarzyszeń Kibiców – organizacji łączącej pracę kilkudziesięciu Stowarzyszeń Kibiców w całej Polsce. Wydana niedawno przez rząd pokazowa wojna, to wydarzenie w demokratycznym kraju niespotykane. Zwykli kibice stali się wrogiem publicznym numer jeden. Nie zważając na obowiązujące prawo oraz gwałtownie malejące wskaźniki naruszeń porządku na stadionach publikowane przez Policję postanowiono zniszczyć i rozbić ruch kibicowski w Polsce. Stowarzyszenia Kibicowskie i nieformalne grupy współpracujące z OZSK podjęły decyzję o rozpoczęciu protestu do czasu zaprzestania narastających represji. Podczas nadchodzącej kolejki ligowej na większości polskich stadionów piłkarskich nie będzie prowadzony zorganizowany doping. Przypominamy, że dzięki najwierniejszym fanom angażującym się w życie kibicowskie swojego klubu – szare trybuny polskich stadionów nabrały kolorytu. Często efektowne oprawy oraz choreografie to jedyny czynnik przyciągający widzów na zaniedbane stadiony i spotkania o wątpliwym poziomie piłkarskim. Stowarzyszenia Kibiców uczestniczą także w życiu lokalnych społeczności organizując na ich rzecz setki akcji rocznie. Protestujemy przeciwko: 1) odpowiedzialności zbiorowej, która przybrała formę masowego zamykania stadionów i absurdalnego zakazu wyjazdów; 2) zatrzymaniom „w blasku kamer telewizyjnych i fleszy aparatów fotograficznych” przy użyciu Grup Realizacyjnych Policji (przeznaczonych do zatrzymywania szczególnie niebezpiecznych przestępców) osób odpowiedzialnych za oprawy meczowe, odpalenie pirotechniki czy prowadzenie dopingu; 3) wprowadzeniu zasady „zero tolerancji” skutkującej setkami mandatów w całej Polsce za drobne przewinienia popełniane przez kibiców, które na co dzień są niezauważane przez organy ścigania; 4) karaniu za picie alkoholu przed i po meczach w sytuacji gdy Rząd pracuje nad zmianą ustawy mającej dopuścić do sprzedaży piwa na stadionach; 5) wprowadzaniu cenzury na stadionach przez zakazanie prezentowania transparentów dotyczących aktualnej sytuacji społecznej; 6) zakazom stadionowym za okrzyki wynikające z atmosfery i klimatu meczu, które obecne są w życiu codziennym i publicznym; Nasz protest będzie trwał dopóki instytucje publiczne będą wykorzystywane do prowadzenia wojny przeciwko obywatelom Rzeczpospolitej Polskiej. Bardzo prosimy wszystkich kibiców o zrozumienie, gdyż walczymy o prawa nas wszystkich. Prosimy również o wsparcie naszej walki, inicjatyw oraz pomysłów. Nie pozwólmy, aby w ramach źle rozumianego interesu politycznego i medialnego niszczono naszą pasję. Zaznaczamy, że działalność OZSK i środowisk kibicowskich nie jest i nigdy nie będzie w żaden sposób związana z jakąkolwiek partią czy ugrupowaniem politycznym. Piłka nożna dla kibiców!'' ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Rafkur!
Wiem, że nie potępiasz pikników. Użyłem twojego sformułowania, żeby postarać się lepiej wyjaśnić istotę problemu. Mareq! Dziękuję za sprostowanie. Myślę, że ta prośba powinna być jeszcze mocniej zaznaczana. Jak pisze Rafkur: „Faktycznie osoby "decyzyjne" powinny więcej robić dla uświadomienia o co chodzi w proteście. Argumenty pojawiające się ( również na tym forum) w stylu - "co wy wiecie, mądrzejsi od was zadecydowali i tak ma być" są co najmniej słabe ( żeby tego nie określać mocniej). Nie trafiają nawet do połowy G a co dopiero dalej.” Ludzie niezaangażowani pewnie nie wiedzą, że taka prośba została do nich wystosowana (ja na przykład czytałem to raz, ale nie pamiętałem, czy ta prośba jest zawarta, a wiele osób tego nie czytało). Myślę, że mają raczej w pamięci, że: "jak będziesz śpiewał, to dostaniesz w mordę, bo jest decyzja , że nie śpiewamy" A Polacy nie lubią jak im się coś narzuca |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Dziwię się że większość ludzi po meczu Wisła-Lech nie zaczęła się zastanawiać o co chodzi, dlaczego nie było dopingu i jakie są przyczyny protestu. Naprawdę dotrzeć do takich informacji to nie problem, wystarczy przez chwilę się zastanowić, wystarczy chcieć. Jakoś nie odnoszę wrażenia żeby ktoś na tym forum używał tylko i wyłącznie argumentu "bo tak ma być" a wręcz przeciwnie, dodatkowo wrzucane są filmiki, linki, wystarczy chcieć i znaleźć trochę czasu żeby z tym całym "materiałem" się zapoznać. Brak dopingu ma również charakter informacyjny, dla kibiców którzy przychodzą na mecze, dla siedzących przed telewizorami. Myślę że trochę ludzi już zauważyło że jest coś nie halo i zacznie się zastanawiać dlaczego. A gdyby doping był to co? Jeszcze mniej ludzi zwróciłoby uwagę na zamknięte stadiony i mandaty za obrazę konstytucyjnych organów RP. Ma ktoś pomysł żeby jechać do Warszawy i tam protestować? Oczywiście tylko kto tam pojedzie skoro w zasadzie większość uważa że nic się nie dzieje i powinniśmy się zająć tylko i wyłącznie dopingiem a cała reszta świata nas nie interesuje bo przecież krzywda do tej pory nam się nie stała... A o co my gramy w tym ostatnim meczu? O Ligę Mistrzów, o Ligę Europejską, o utrzymanie się w Ekstraklasie? Powód: o
Ostatnio edytowane przez misiak_abg : 25.05.2011 o godz. 11:47.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ludzie niezaangażowani oczywiście coś tam wiedzą, ale nie liczcie na to, że zapalą się do tej inicjatywy i będą się sami starali dowiedzieć o co dokładnie chodzi itd. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Piekarski, moim zdaniem całkiem trafnie o proteście:
Cytat:
Ostatnio edytowane przez Sartre : 25.05.2011 o godz. 12:13.
![]()
Legionista
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Piekarski mówi to samo co mówiłem wcześniej - im ciszej, tym dla rządu lepiej. Jeszcze chwilę potrwa cichy protest i będziemy mieli sukces rządu, bo umożliwił kibicom oglądanie meczu w ciszy i europejskich warunkach, wyplenił (nawet z młynów) jednostki, które bezczelnie stały i doprowadził do tego, że jest cicho i miło, a przez to o wiele zdrowiej. A i piłkarze pewno bedą lepiej grać, bo w ciszy idzie się w końcu skupić na kopaniu piłki prosto zamiast kopaniu się w czoło.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
witam,
mam takie pytanie czy na naszym stadionie mozemy wprowadzic pisenkę znana w europie i juz nawet w polsce ( na widzewie ) horto magiko - na youtubie mozna zobaczyc a w googlach znalezc tekst oczywiscie do przerobki. mysle ze wygladalo by to zajebiscie na naszym stadionie. na fecie z polonia mozna byloby sprobowac - rozdac teskt kibicom przed meczem i jazdaa |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|