|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 03.2006
Offline |
|
|
Jak dla mnie to lokalny Głos Wielkopolski jest bardziej wiarygodną gazetą. No i napisali o tym wcześniej niż Wybiórcza
Się oburzacie na bezkarność Litara, a nie inaczej było jak PiS się panoszył po Krakowskim? |
|
|
|
Banita
Od: 08.2008
Offline |
|
|
http://www.youtube.com/watch?v=8k8955hwlxM
Polecam, nie koncentrujcie sie na tym jaki to klub, skupcie sie na przekazie |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
PiS to raczej był opluwany na Krakowskim przez wynajętych ziomków od Tarasa. Natomiast Litar pluł. Na tej zasadzie złodziej i poszkodowany to to samo.
![]()
Habemus Dubletum
LEG14 White Star Awards w kategorii: Innowierca roku 2009 Innowierca roku 2011 ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2006
Offline |
|
|
Cytat:
Ostatnio edytowane przez Football Sorceress : 23.05.2011 o godz. 20:02.
|
||
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
Wałęsa nie został skazany przez sąd za durnia wobec Kaczyńskiego Kibice Jagi zostali ukarani za matoła wobec Tuska ![]() ![]()
Habemus Dubletum
LEG14 White Star Awards w kategorii: Innowierca roku 2009 Innowierca roku 2011 ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
|
|
|
Member
Od: 03.2011
Offline |
|
|
kibic spędził noc na "dołku", bo stał w złym miejscu na stadionie
Mężczyzna podczas spotkania stał na schodach pomiędzy sektorami, co nie spodobało się służbom porządkowym. Kibica chciała zatrzymać firma ochroniarska, ale w jego obronie stanęli pozostali fani. Dopiero po meczu został on zatrzymany przez policję. http://www.mmsilesia.pl/372413/2011/...?category=news ![]()
Terroryści ! I faszyści ! LECHIA GDAŃSK !
Terroryści ! I faszyści ! LECHIA GDAŃSK ! |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
![]()
Hristov:
" Nie chciałem iść do Cracovii, chciałem grać dla wielkiego klubu, takiego jak Wisła "
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Ostatnio edytowane przez Devonisch : 24.05.2011 o godz. 08:31.
![]()
STELLA BIANCA FOREVER - SOCIOS WISŁA KRAKÓW
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
![]()
Myjcie owoce zakazane
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
I prawidłowo.. buraków trzeba tępić!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Doszły mnie słuchy, że podczas meczu z Polonią nie będzie dopingu. Kto wpadł na taki "mądry" pomysł? o.O
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Tusk.
1.2.3.4 ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie, nie Tusk. Osoby, które trzymają się jakiś głupich protestów. Brak dopingu nie zrobi wrażenia na Tusku.
W ten sposób zostawimy naszych piłkarzy. Kto jest dla nas ważniejszy? Wiślacy czy politycy? Odpowiedź prosta. Dopingujmy, bo na mecz przychodzimy wesprzeć naszych! teraz będzie to wyglądało tak, że nie przyjdziemy na mecz, tylko zrobić protest. Nie widzicie bezsensu? |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
akurat w takim meczu, to mozna siedziec i wdupcać słoneczniki.
Doping bedzie na fecie przeciez...na fecie po fecie ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Wg mnie jedynym rozsądnym rozwiązaniem jest brak dopingu w pierwszej połowie i jazda na maksa w drugiej. Czemu? Ano temu, że w innym przypadku wyjdzie taka obora jak na Lechu.
Biorąc pod uwagę, że na tym meczu będzie pora na właściwe świętowanie mistrzostwa to nie uwierzę w to, że ci którzy usiłowali dopingować w trakcie meczu z Lechem nie zrobią tego z Polonią. W takim przypadku zamiast protestu wyjdzie "wiocha". W przypadku, gdy do całej E trafi jasny przekaz - w pierwszej połowie protestujemy, w drugiej dopingujemy powinno się to udać. Oczywiście zaraz pojawią się głosy, "że przecież cała Polska" itd ale moim zdaniem na ciszę przez cały mecz nie ma szans. Nie mam zamiaru oceniać tu tego czy ta forma protestu ma sens czy nie ( moim zdaniem nie ma bo jest spełnieniem marzeń Tuska o cichym stadionie) po prostu widzę oczyma wyobraźni jak to może wyglądać. Ja się dostosuję, ale wystarczy że z tych 12 tysięcy na E wyłamie się ( a na pewno tak będzie) choćby 1/3 i już będzie żałośnie. Słowa ussera z tematu bilety Zgadzam sie z tym usserem w 100 % na prezydenta go ! 1 polowo przemilczec zeby dac wyraz co i jak,a w 2 zrobic taka miazge zeby zapamietali na zawsze ze przyjechali na Stadion na Reymonta 22 Mistrza Polski Takie jest moje zdanie miloby gdyby np takie rozwiazanie zostalo wcielone w zycie,oczywiscie na przemarszu na ryneczek i na samym rynku bedzie mozna dac czadu ale to nie to samo co na meczu ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Kolego
O tym czy dolaczamy sie do protestu czy nie decyduja odpowiednie osoby decyzyjne. Moze Ci sie wydawac ze jestes najwiekszym kibicem Wisly ale pamietaj ze nie jestes sam i liczy sie dobro klubu i nasza wspolna przyszlosc, nawet poprzedzona dluga wojna i wyrzeczeniami. Osoby z SKWK i grup Ultras nie znalazly sie tam bez powodu wiec troche zaufania bo wszyscy chcemy dobra naszego klubu. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Online |
|
|
Cytat:
1 Czy pilkarze potrzebuja wsparcia w postaci gwizdow (moze sam na nich gwizdzesz)? 2 Co jest wazniejsze... Czubek wlasnego nosa? Jeden nic nie znaczacy mecz bo i tak juz o nic nie gramy? Czy moze przyszlosc ruchu kibicowskiego w Polsce? protest jest jaki jest. Nie nam decydowac o jego formie. My jako Wislacy musimy sie dostosowac do zalecen osob decyzyjnych na Wisle ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Cytat:
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
2. Wiadomo ze to drugie, ale nie chce czuc sie jak piknik. Wiadomo, uszanuje decyzje o braku dopingu, lecz przyjdzie mi to z bólem serca. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Niestety moze i ja tez mam odmienne zdanie ale musimy sie dostosowac do decyzji o Ogolnopolskim Protescie.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Napisałem to już przez pomyłkę w innym temacie. Teraz wklejam we właściwym:
Wg mnie jedynym rozsądnym rozwiązaniem jest brak dopingu w pierwszej połowie i jazda na maksa w drugiej. Czemu? Ano temu, że w innym przypadku wyjdzie taka obora jak na Lechu. Biorąc pod uwagę, że na tym meczu będzie pora na właściwe świętowanie mistrzostwa to nie uwierzę w to, że ci którzy usiłowali dopingować w trakcie meczu z Lechem nie zrobią tego z Polonią. W takim przypadku zamiast protestu wyjdzie "wiocha". W przypadku, gdy do całej E trafi jasny przekaz - w pierwszej połowie protestujemy, w drugiej dopingujemy powinno się to udać. Oczywiście zaraz pojawią się głosy, "że przecież cała Polska" itd ale moim zdaniem na ciszę przez cały mecz nie ma szans. Trzeba patrzyć na pewne sprawy realnie a nie życzeniowo. Nie mam zamiaru oceniać tu tego czy ta "milcząca" forma protestu ma sens czy nie ( moim zdaniem nie ma bo jest spełnieniem marzeń Tuska o cichym stadionie - żale w C+ ekipa rządząca ma centralnie w dupie - im tylko chodzi o to, żeby na nich nikt nie "jechał" - nie ma "wycieczek osobistych " do Tuska - jest super - o to chodziło !) po prostu widzę oczyma wyobraźni jak to może wyglądać. Ja się dostosuję, ale wystarczy że z tych 12 tysięcy na E wyłamie się ( a na pewno tak będzie) choćby 1/3 i już będzie żałośnie. PS W niewłaściwym wątku ktoś mi już zdążył odpisać, że sytuacja na Lechu wniknęła z nieporozumienia i braku informacji na E. Ok, pewnie tak - tylko, że na E jest wykupione jakieś 30% karnetów ( o ile chociaż tyle) reszta to są ludzie, którzy chodzą na wybrane mecze. Więc nawet jak część z tych, którzy dowiedzieli się o co chodziło aktualnie uszanuje ciszę to nie ma to wielkiego znaczenia bo i tak będzie ok 4000 nowych twarzy. Wierzcie mi, jako stały bywalec E wiem co mówię. Tam na prawdę ciężko będzie z dyscypliną. Ja wiem jak jest w moim bezpośrednim otoczeniu - tu jeszcze jest ok, bo albo względnie uświadomieni albo klasyczne pikniki którym brak dopingu będzie na rękę bo nikt nie będzie zasłaniał. Natomiast mając blisko siebie E24 i E23 wręcz gwarantuję Wam wiochę z ich strony. Oni w większości mają gdzieś protest.
Ostatnio edytowane przez rafkur : 24.05.2011 o godz. 17:34.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
Jak większość ekip nie dopinguje, to po co wyłamywać się mamy?
Na derbach do innego, inna ranga meczu, wiadomo. Z Polonią gramy o pietruchę, to raz, dwa wykrzyczeć się można zawsze w MPK chyba, że się zamula samochodami Po trzecie, w ten weekend były 2 mecze fustalu, pełen doping przez cały mecz, w sobote też się pewnie coś pośpiewa na hali.. ![]() Tak więc okazji do dopingu macie wiele, ale tak licznie już np. na hale do młyna się nie wstawiacie. ; ) Pozdrawiam ![]() ![]() FORZA WISŁA
'Gdybym mógł cofnąć czas i pomyśleć nad wyborem, nawet drugi ten raz wybrałbym tą samą droge.' |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
|
Powinno nie być dopingu i tyle. Wszyscy protestują a my mamy robić doping? I to jeszcze pewnie ani razu by nie było pocisku na rząd przez co wszyscy by sądzili że nam taka akcja propagandy tuska się podoba.
Na Rynku będziecie się bawić, teraz powinniśmy być cicho. ![]()
Nie wstydź się patriotyzmu.
WP. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
13-tego tytułu nie należy świętować tylko jak najszybciej się pozbyć ;-)
Żadna forma protestu nie da nam pewności że coś osiągniemy, ale w tej chwili jest tak że za każdą duperelę możemy zostać ukarani mandatem/zamknięciem stadionu/zakazem stadionowym Dlatego jest protest, żeby pokazać jak wygląda stadion bez dopingu i bez opraw - to może nas czekać jeżeli będziemy się zastanawiać nad poprawnością polityczną okrzyków itp. Dzisiaj jest cisza, ale jeżeli protest się rozwinie w dobrym kierunku to za rok będziemy świętować mistrza nr 14 z piękną oprawą a może nawet racami ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
Na ludziach którzy zamierzają łożyć pieniądze na tzw markę ekstraklasy i ludziach którzy zarabiają pieniądze transmitując w tv tę tzw. markę , wrażenie zrobi. Po raz tyśiącpińcesdziewiędziesątydziewiąty ktoś pisze , że protest nie zrobi wrażenia na Tusku . Kto powiedział , że ma bezpośrednio na nim zrobić wrażenie ? Czy Legia protestując poprzez brak dopingu , liczyła na to ,że Mariusz Walter popłacze się w w swoim prezesowskim gabinecie , bo nie usłyszał na meczu jakiejś swojej ulubionej przyśpiewki , czy na to że z powodu tak kijowej atmosfery ludzie nie będą chodzić na stadion , a na dodatek media będą serwowały klubowi od czasu do czasu soczystą porcję czarnego pijaru ? Ludzie myślcie. Jak dla mnie brak dopingu jest drugą w kolejności najlepszą formą protestu. Pierwszą jest oczywiście nie przychodzenie na mecze. Póki co naszej piłce kopanej daleko do standardów najlepszych lig europejskich i jeszcze najbliższych nastulatach(a o by na wieki-nie kosztem jakości boiskowej ) frekwencję na stadionach będą robili fanatycy.Co się dzieje z frekwencja kiedy ich zabraknie mogliśmy zaobserwować podczas protestu Legii. Oczywiście mam nadzieję , że ta najostrzejsza forma protestu nie będzie koniecznością. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A ja napisze coś odnośnie jutrzejszego meczu. Wiadomo ze dopingu nie będzie, bo nie będzie kibiców, więc fajnie by było jakby piłkarze pokazali solidarność z prawdziwymi kibicami i przyłączyli się do protestu po przez np. 10 minut granie w dziada na środku boiska
Hehe, to było by coś nowego, być może pokazaliby to gdzieś za granicą i większy oddźwięk by to miało, może by zrozumieli ludzie o co tu tak na prawdę chodzi w tym proteście. W niedzielę nie ma co na to liczyć, bo Polonia jeszcze ma o co walczyć. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Ciągle wielu przywołuje przykład Legii i ich milczącego protestu zakończonego sukcesem. No to ja się pytam: co w dłuższej perspektywie uzyskali kibice Legii? Jak dla mnie na dzień dzisiejszy u nich wygląda to tak:
1) bilety o wiele droższe, 2) krzyczeć sobie mogą pod warunkiem, że krzyczą sobie to na co im pozwolono - inaczej zakaz stadionowy, 3) podobno walczyli o odwieszenie zakazu dla Starucha - czy aby on aktualnie takowego nie ma? 4) ochrona miała być cywilizowana - no to jest, wyprowadza kulturalnie bez prawa powrotu. Czekam na jakieś info najlepiej od Warszawiaków co zmieniło się na lepsze od zeszłego sezonu. Jeżeli masz za przeciwnika kogoś kto dysponuje na starcie sporą przewagą to musisz walczyć inteligentnie. Możesz również ewentualnie jak indianie napierd... dzidami w pancerze. Najpierw trzeba zacząć od realnej oceny gdzie aktualnie jesteśmy. Jaką siłę stanowią kibice nie w skali jednego stadionu ale w skali kraju. Jeżeli uwzględnimy tylko zaangażowanych, nawet różniących się spojrzeniem na pewne sprawy ale takich, którym zależy na ruchu kibicowskim to nam wyjdzie, że jest nas garstka. Na naszym przykładzie: o jakiej liczbie ludzi mówimy? 5000? Tyle znajdziecie jeszcze w Warszawie, w Poznaniu już nie. W Łodzi jak się zbierze do kupy Widzew i ŁKS może też się tyle nazbiera. Takie są realia. Liczba ludzi na stadionie nie świadczy o niczym. 90% to są ludzie którzy przychodzą jak do cyrku. Dzisiaj są słonie jutro będzie jarmark na rynku. Załóżmy, że jak się mocno zepniemy to w skali kraju uzbieramy może ze 100 000 ludzi. sami sobie odpowiedzcie jaki to wpływ choćby na wybory. Jeżeli chcemy zmusić rząd do traktowania nas jak ludzi to należy w ramach obowiązującego prawa "punktować" go gdzie się da. Tak, żeby go to zabolało. Każdy z nas zna kogoś kto zna kogoś innego itd. Tak się dociera do mediów. Ok, nie do ITI bo to tuba propagandowa rządu ale oni nie są jedyni. Ok, mocni ale jednak nie jedyni. Jak najbardziej na miejscu są manifestacje pod Kancelaria Premiera, pod Urzędem Wojewódzkim itd. Mandaty za "obrazę majestatu" w przypadku kibiców Jagi są świetnym początkiem do wszelkiego typu odwołań aż dojdzie się do Trybunału w Strasbourgu. Jeżeli Tusk mógł bezkarnie z pogardą wypowiadać się o Kaczyńskim ( prezydencie) to dlaczego my nie możemy nazywać go matołem? Zamiast zbiórek na oprawy ( których i tak nie ma jak i gdzie wieszać) ściepa na prawników. Ściepa na akcje reklamowe w miastach. Niejeden chętnie podejmie się obrony chociażby po to, żeby zaistnieć medialnie. Trzeba nagłaśniać wszelkie formy bezpodstawnego szykanowania kibiców. Ok, ktoś demoluje stadion - przyjebać mu karę nawet 10 k. Ale odpowiedzialność zbiorowa nie mieści się w ramach zasad demokratycznego państwa. Takich możliwości jest dużo więcej. Trzeba sobie tylko wyznaczyć jasno określony cel i próbować go realizować.Ale o czym my tu mówimy. Na ta chwilę nawet nie do końca jest sprecyzowane co tym protestem chcemy osiągnąć. Jeżeli ktoś wierzy np w to, że race wrócą na stadion to życzę mu wszystkiego najlepszego. Tylko jednostki potrafiące się przystosować do panujących warunków zostają przy życiu. Mamuty, nie potrafiły. Nie chodzi tu o konformizm. Chodzi o umiejętność życia we współczesnym świecie. Ciszą na stadionie nie osiągniemy nic. Wielu podaje przykład meczu Legii z nami. Jak to świetnie chłopcy się bawili na trybunach. A o co innego chodzi obecnie nam panującym? O świetną zabawę bez wycieczek politycznych. Ich to wali czy dopingujemy swój klub czy przyprowadzamy Kononowicza i kozy na stadion. Ważne, że nie ma wycieczek politycznych. Przeciętny Kowalski ogląda sobie na C+ "meczyk" i nawet nie do końca wie o co chodzi z tą ciszą. Pomyśli, pomyśli i stwierdzi: a ch... ważne że chipsy jeszcze są w szafce. Jak powiedziałem, ja się do ewentualnej ciszy dostosuję. Ale nie dlatego, że wierzę w to, że przyniesie jakiś skutek. Uszanuję ją na zasadzie mniejszego zła. Zamiast bawić się w ciszę trzeba było przez dwie kolejne kolejki "jechać" z druga Białorusią i innymi Tuskami oczywiście inteligentnie bez bluzgów ale na maksa. Po zamknięciu wszystkich stadionów niebezpiecznie zbliżyliby się do granic absurdu ( a właściwie by ją przekroczyli). Również ze strony klubów pojawiła by się presja bo nie było by wpływów. Ale nie, lepiej dalej zapełniać kasę i grzecznie siedzieć w milczeniu na stadionach marząc o tym, że to kogoś oprócz nas samych zainteresuje. PS To, że w C+ pojawiają się głosy o tym ze mecz bez dopingu jest beznadziejny jest sprawą oczywistą. Im zależny na oglądalności. Natomiast nie C+ rozdaje polityczne karty bo jest to medium z punktu widzenia mediów niszowe ( zresztą jak wszystkie płatne razem do kupy wzięte). 1,6 mln abonentów C+ w 35 mln kraju nikogo nie rusza. Zresztą dzisiaj płaczą bo muszą się odnaleźć w nowej rzeczywistości. Jutro przejdą z tym do porządku dziennego. Czy ktoś analizuje doping powiedzmy w Lyon'ie czy Madrycie? PS 2 sorry za taki długi wpis ale mnie już w....... ta nasza bezradność a niczym innym jest to co się akurat wyprawia. PS 3
Ostatnio edytowane przez rafkur : 24.05.2011 o godz. 19:55.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|