|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
| Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna? | |||
| Tak |
|
86 | 46,49% |
| Nie |
|
43 | 23,24% |
| Nie mam zdania. |
|
8 | 4,32% |
| To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. |
|
41 | 22,16% |
| Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. |
|
21 | 11,35% |
| Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 03.2009
Online |
|
|
Cytat:
![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Online |
|
|
Cytat:
Ja juz jestem ten rocznik ze wiecej pamietam wyprzedazy w druynie, oslabien przed Pucharami jak realnych wzmocnien. Ale teraz byc moze nadeszla nowa era. Wreszcie mamy jakas namiastke profesjonalizmu z dobrym dyrektorem sportowym, prezesem i trenerem- ktory jak narazie sprawdzian ligowy zdal. Oby czar nie prysnal po 2 meczach w el. LM ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Online |
|
|
Niewazne, ktora, wazne zeby teraz sie to sprawdzilo. Co sezon sie czlowiek oszukuje ze cos sie zmieni
![]()
drozd:
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Nawałka odejdzie z Górnika ?
http://www.sports.pl/Pilka-nozna/Ada...424,1,716.html |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Co do ostatnich dwóch kolejek i szans słabszego klubu z Krakowa na utrzymanie.
Liczę że Jagiellonia im postawi twardy opór i że tu mogą przegrać. Jaga złapała oddech i walczy o jak najwyższą pozycję. Ale ten wyjazd do Bełchatowa. Śmierdzi mi tu pewnymi 3 punktami dla cyrku Filipiaka. ![]()
Ave
Wisła |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
90 minut jak zwykle świetna analiza: http://www.90minut.pl/news/157/news1...8-kolejce.html
Ostatnio edytowane przez emj10 : 24.05.2011 o godz. 07:52.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Szanse Pasów na utrzymanie uważam za dość spore. Wiadomo Arka i Bytom mają dużo lepszych przeciwników i o punkty nie będzie łatwo. Natomiast Cracovia może pokusić się o jakiś remis z Jagą, a wyjazd do Bełchatowa to chyba murowane 3 punkty.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
90minut tak to przedstawiło. ARKA: Legia (d) 26% Śląsk (w) 13% BYTOM: Lech (d) 19% Legia (w) 8% CRACOVIA: Jagiellonia (d) 78% Bełchatów (w) 11% Szanse na wicemistrzostwo Polski Śląsk Wrocław - 47,5% Legia Warszawa - 23,8% Jagiellonia Białystok - 15,0% Szanse na trzecie miejsce Legia Warszawa - 32,9% Jagiellonia Białystok - 23,5% Śląsk Wrocław - 21,4% Szanse na grę w Lidze Europy Śląsk Wrocław - 79,4% Jagiellonia Białystok - 60,6% Lechia Gdańsk - 29,8% Górnik Zabrze - 16,8% Ryzyko spadku Polonia Bytom - 86,3% Cracovia - 62,8% Arka Gdynia - 50,9%
Ostatnio edytowane przez emj10 : 24.05.2011 o godz. 08:18.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Zwróć uwagę, że Cracovia w tej rundzie ma u siebie bilans 4 wygrane, 2 remisy i 1 porażkę (w ostatniej kolejce), natomiast Jaga tradycyjnie na wyjazdach gra fatalnie (1-1-4 lato, ogólnie trochę lepiej 3-4-7). Poza tym trzeba dziewczynom przyznać, że u siebie grają co prawda "radosny", ale w miarę skuteczny i efektywny futbol. Ruch natomiast gra już o nic, co chyba wystarczająco jasno i precyzyjnie zamanifestowali w ostatniej kolejce, a gra ze Śląskiem, który dzielnie walczy o miejsce na pudle i LE. ![]()
Feci quod potui faciant meliora potentes
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Śląsk "gra o miejsce na pudle", ale niestety to już są ostatnie podrygi drużyny, która została całkowicie zdekompletowana przez kontuzje. Do Kaźmierczaka, Gikiewicza, Fojuta doszedł Łukasiewicz, w trakcie sezonu kontuzje długo leczyli Diaz czy Sztylka, pojedyncze mecze opuścili Mila czy Sobota. Do tego sytuacja z Lenczykiem którego zarząd po prostu n ie chce i wręcz czeka aby go wysiudać. Już zaczynam się bać kto za niego - Skorża, Ulatowski a może jakiś ichni Bakero (który miał spore szanse na jesieni)?
Prawda jest taka, że Śląsk bez lenczyka może skończyć w przyszłym sezonie jak w tym Cracovia. Lenczyk z tych zawodników potrafił złożyć zespół, ale na puchary to niestety za mało.... Solorz jest mało zainteresowany klubem, a przecież awans do pucharów plus nowy stadion to szansa na dobrą promocję. NIestety teraz ważniejszy od Śląska jest Polkomtel. Galerii która to ponoć miała finansować Sląsk (dla mnie to niewyobrażalne) nie będzie na pewno przed euro - bo nie ma kasy (czyt. kredytu), a wątpię aby na 1 rok przed euro ktoś pozwolił na budowę przy stadionie. ![]()
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
Nawałka powinien wzmocnić zespół i walczyć o puchary, wtedy on jak i zawodnicy mieliby kolejny wyższy cel. Taka droga gwarantuje rozwój zarówno trenera jak i zawodników. A tak? Nawałka pewnie odejdzie, po jakimś czasie znajdzie pracę w średniaku. Co lepsi z Zabrza odejdą, pewnie w nowych klubach będą grali końcówki, albo wchodzili z ławki. A Górnik w nowym sezonie będzie tułał się na końcu tabeli, pewnie się utrzyma. Każdy klub w Polsce, poza Legią,Wisła i Polonią Warszawa, boi się panicznie sukcesu. Byleby się utrzymać, dobrze zagrać z Wisłą, Legią i tyle. Więcej ambicji nie ma. No może tak z 5, 3 miejsce zdobyć w drodze wyjątku,bo to jakaś kasa. I tyle. Puchary to problemy i gigantyczne wydatki. Dziś awansujesz a jutro nie masz kasy na wodę.
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 24.05.2011 o godz. 09:45.
![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2011
Offline |
|
|
smutne ale niestety prawdziwe. Dla dwóch klubów puchary to tylko narazie "kłopot", no bo w pucharach to można zagrać jak juz będą oddane stadiony (patrz Śląsk i Lechia) w innym wypadku prezesom sie to nie uśmiecha. Chociaż jakiś mecz pucharowy na otwarcie PGE Areny marzenie
Ale wole sobie nie robić wielkiej nadziei i może miło się zaskoczyć ![]() To samo ze stadionem=puchary pewnie tyczy sie Jagiellonii, w Legii to nowość jest jak w jakimś sezonie pucharów nie ma, ale już jest cały stadion to i wpływy będą. Szkoda tylko, że na Wiśle w eliminacjach nie będzie całego stadionu... Widzew w pucharach napewno nie zagra bo się to Czesiowi zabardzo nie podoba bo zaburzy jego koncepcje budowania drużyny (dlatego jutro upatruje dobrego wyniku dla Lechii). A Polonia miała zniszczyć ta lige
Ostatnio edytowane przez Kociewiak : 24.05.2011 o godz. 09:52.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez mr_kwolf : 24.05.2011 o godz. 10:05.
![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ciekawe co napiszą panowie z Delloite i E&Y w swoich raportach, które poznamy za miesiąc, albo dwa. Sądzę, że będą one mniej optymistyczne niż dwa ostatnie raporty. Sportowo może i jest kilka klubów, które trochę podgoniły czołówkę, ale finansowo liga stoi gorzej niż przed rokiem. Nowe stadiony (Legia, Wisła, Arka, Cracovia) tylko zamazują obraz rzeczywistości. Tak jak napisał Marszałek brakuje pieniędzy w lidze i w każdej chwili taki średniak może znaleźć się na skraju bankructwa, a nawet zespół pokroju Amiki, gdyby jeszcze przez sezon, albo dwa był u nich JMB
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32288,t...wiadomosc.html
Chcą Petrescu w lechu. |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2008
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Chcieć, to może nadal chcą. Ale Petrescu nie chce.
![]() ![]()
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los Od jakiego ich nic nie wyzwoli Bo zabije ich las Rąk co klaszczą na czas W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli Patrz jak piją i żrą Twoją żywią się krwią I żonglują słowami twych pieśni Lecz nic nie śni im się A najlepiej wiesz że Nie istnieje wszak to co się nie śni. Jacek Kaczmarski |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Ponoć Legia dogadała się z trenerem:
http://legionisci.com/news/42977_Wei...e_z_Legia.html Ciekaw jestem co z tego wyniknie i co stanie się z Maciejem? ![]()
What's new?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2011
Offline |
|
|
Maciej do Wronek na asystenta Bakero
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
chcieliście Żurawskiego a nie lepiej było mieć Franka który w słabej Jadze ma 13 bramek i kilka asyst nie grajac zawsze? No tak, STARSZY jest.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Ja mam tylko nadzieję, że Legioniści wykażą się rozwagą i nie podniosą z murawy w Gdynii 3 punktów, dla swojej i naszej korzyści.
1. Ze źródeł koszernych dochodzą do mnie newsy, że Legia w przypadku spadku Makabi ma ochotę na Mateusza z Tarnowa, już rozgrywającego reprezentacji ![]() 2. Aby słowo stało się ciałem, muszą złożyć trumnę na katafalku, w której pasiasta dama sama położyła się przy pomocy Widzewa. Panowie z Warszawy do roboty! ![]()
"O, jakże szybko nastrój prysnął wzniosły!
Albowiem w kraju tym zaczarowanym, gdzie — jak w złej bajce — ludźmi rządzą osły, jakież tu mogą być właściwie zmiany? Tu tylko szpiclom coraz większe uszy rosną, milicji — coraz dłuższe pałki, i coraz bardziej pustka rośnie w duszy, i coraz bardziej mózg się staje miałki. Tu tylko może prosperować gnida, cwaniak i k...a, łotr i donosiciel ." Janusz Szpotański |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Skorża zajmowałby się przygotowaniami do sezonu, a Bakero taktyką. To dałoby piorunujący efekt. ![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
|