|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Moim zdaniem do podstawowego wpadnie 3, a w sumie do kadry meczowej razem z tymi do podstawowego to może być około 7-8 ze względu na odejście innych.
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2011
Offline |
|
|
na nsport jest właśnie wywiad z Maaskantem na żywo, pytali o Chaveza ale nie chciał nic powiedzieć na temat rozmów ani kwoty
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Panowie możecie podać link do Cafe Futbol i Ligi + Ekstra ze Stanem? Chętnie chciałbym obejrzeć, ale dziś nie było mi dane. Retransmisja by się przydała
![]() ![]()
Lepiej zapobiegać niż leczyć
|
|
|
|
Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Cafe Futbol jutro już powinno być na Ipli, znajdziesz bez problemu. Ewentualnie skorzystaj np. z http://allgoals.pl/
Tam znajdziesz i Lige+ Extra i Cafe Futbol ![]()
Myślenie nie boli...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
Nie rozumiał cosię do niego mówi, nie łapał dowcipów, nie odpowiadał na pytania itp. Ale jestem w 100% przekonany, że to wina dennego tłumacza - bardzo ciężko jest tak tłumaczyć w locie, żeby wychwycić te wszystkie smaczki Smokowskiego i Twarowskiego.Generalnie jak się rozkręcał i mówił coś sam, to widać było, że ma olej w głowie, ale program był poprowadzony słabo. Z Maskaantem był lepszy. Fajnie, że nie będzie Wawrzyniaka, Wasilewski to tez imho plota. Jestem pewien że szukają jakichś Polaków, ale skończy się tak jak z Genkowem i Robakiem którzy rywalizowali o miejsce w Wiśle i Genkow był 2 razy tańszy za podobną klasę (a może nawet lepszą) ![]()
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Co smieszne po polsku nie zawsze jest smieszne po przetlumaczeniu. Na pytania poprostu nie mogl odpowiadac wprost.
Ale co fakt to fakt tlumacz był kiepski. |
|
|
|
Junior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
A jak tak w inny kierunek uderzę...
Almeria spadła z Primera Division. Najlepsi zawodnicy pewnie odejdą. Jest wśród nich i "nasz" Kalu Uche. Czy Wisła dalej ma te 20% od następnego transferu? Kilka milionów Almeria za niego dostanie, bo grał naprawde fajnie w tym sezonie. Wisełka też mogłaby z tego transferu pareset tysiecy euro zarobic... Na tranfermarkt ma kontrakt do 2013, tylko ciekawe, czy nie ma jakiejs klauzuli w razie spadku... |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
I bardzo dobrze i jeszcze na koszt Wisły przekazać te artykuły Piechniczkowi. Ogólnie to wówczas byłby dopiero powszechny ból w mediach, ale przejdźmy wpierw II, potem III i w końcu IV rundę. Dla mnie będzie git jeśli przejdziemy przynajmniej II i III rundę. Wówczas Liga Europy jest pewna. ![]()
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Pojawiło się hasło, że władze Wisły szukają Polaków to doczepiają pod to hasło każdego Wawrzyniaka, Wasilewskiego, Rogera i pewnie pojawią się następni.
W gruncie rzeczy oprócz wzmocnieć na I skład potrzebujemy chłopaków na "ławkę" aby nie skończyć jak Amika w tym sezonie, że po meczu pucharowym nie miał kto grać w lidze i katastrofa. ![]()
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
Nawet gdyby wpadły im 3mln euro to dla Wisły jest 600tys euro
Piechotą nie chodzi ![]() |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Z tego co wczoraj wywnioskowałem i co mówił Stan to teraz będą chcieli sprowadzić głównie zawodników polskich żeby była równowaga w drużynie, tak więc wystarczyłby mi kosowski, wasilewski i ew.baszczyński. Bo to to by były napewno wzmocnienia
Litości nazwiska piszemy dużą literą
Ostatnio edytowane przez KOMINEK : 23.05.2011 o godz. 10:22.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Po co nam Kosowski i Baszczyński skoro gdy byli młodsi nie awansowali do LM to i teraz tego niezrobią.
![]()
DZISIAJ RECE KLASZCZĄ, JUTRO CIE UDUSZA. TAK WYGLĄDA KIBICOWANIE W POLSCE Z IDOLA DZISIAJ , JUTRO ROBI SIE DEBILA I NIEUDACZNIKA!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez rafal777 : 23.05.2011 o godz. 10:32.
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
zdecydowanie potrzebujemy 1 napastnika bo nie zawsze będzie można liczyć na Genkova. Co do reszty to solidny lewy pomocnik i lewy obrońca, a także prawy obrońca bo jest jeden Cikos. Inni już tylko jako uzupełnienie składu
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
JAk tu jeden z kolegow napisaj, jako mlodzi z Wisla do LM nie wesztli to teraz to zrobia. Dajcie spokoj z powrotami nam potrzeba swiezej krwi.
Ostatnio edytowane przez saklak1906 : 23.05.2011 o godz. 11:28.
![]() ,
|
|
|
|
Guest
|
|
|
Wiadomo że to (udział Stana) musiała być dyplomacja i mało konkretów, których zresztą być może nawet jeszcze nie ma.
W sprawie Wasyla jestem na nie. + charakter - zniszczone zdrowie grożące jak dla mnie końcem kariery w każdej chwili (!!!), potencjalnie wysoki kontrakt (gracz powracający, ex reprezentant itd.) a to tylko prawy obrońca- żaden strzelec, rozgrywający czy stoper |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
na Wybiórczej właśnie podali wypowiedź menadżera Wasyla który twierdzi że nie ma tematu transferu do Wisły bo Anderlecht nie jest zainteresowany jego sprzedażą.
Pytanie czy Wasyl po kontuzji byłby duzo lepszy od Cikosa ?
Ostatnio edytowane przez AYALA : 23.05.2011 o godz. 13:47.
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jeśli kontrakt z Maćkiem nie zostanie przedłużony, to zakończy On karierę? Szkoda by było bo mam nadzieję że jeszcze trochę bramek w Ekstraklasie strzeli... Wie ktoś coś więcej na ten temat?
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
W asrt. jest, że to koniec w Wiśle. Nie ogólnie. Pewnie pójdzie do Warty.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
![]()
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
Budujące jest polskie dziennikarstwo, oj budujące. ![]()
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los Od jakiego ich nic nie wyzwoli Bo zabije ich las Rąk co klaszczą na czas W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli Patrz jak piją i żrą Twoją żywią się krwią I żonglują słowami twych pieśni Lecz nic nie śni im się A najlepiej wiesz że Nie istnieje wszak to co się nie śni. Jacek Kaczmarski |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Już poprawili. Ci dziennikarze wszystkie informacje biorą z tego forum
![]() ![]()
To nie tak, że nie wiem
To nie tak, że nie umiem To nie tak, że nie pamiętam Po prostu mi się k.... NIE CHCE !!! |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez mitmichael : 23.05.2011 o godz. 15:57.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Patrząc na obecną jego grę w Wiśle nie zanosi się, żeby coś strzelał, ew. jakieś pojedyncze. Lepiej niech kończy karierę bo chyba każdy chce go zapamiętać jako władcę muraw, a nie piłkarza który jest już za stary na grę w piłkę.
|
|
|
|
Banita
Od: 02.2004
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Jeżeli o chodzi o środek pola, to mam wrażenie, że pożegnamy się z Gargułą. Przydałby się nam zawodnik dobrze rozprowadzający piłki i na tej pozycji obecnie grają bądź powinni grać Jirsak i Sivakov. Jirsaka nie sprzedadzą. Jeśli nie uda się zakontraktować Sivakova na następny sezon, to będą szukać jakiegoś zawodnika na jego miejsce. Ale mi osobiście Sivakov kompletnie się nie podobał, więc przydałoby się gracza bardziej doświadczonego, silniejszego ale i rozprowadzającego piłki, bo taki jest wręcz konieczny w naszej taktyce. Takim byłby Boukhari, ale niestety nim nie będzie bo jest zbyt kontuzjogenny. Melikson to niezły piłkarz, brakuje mu zmiennika, ale wątpię, by na jego pozycję dokonano jakichś zakupów. Atak byłby dość silny, jeśli Boguski wyzdrowieje i dokupią jeszcze Dwaliszwiliego bo obaj Ci piłkarze mogą grać na pozycji zarówno napastnika najbardziej wysuniętego i na "fałszywych" skrzydłowych.
Dlatego uważam, że zakup do ataku Dwaliszwiliego będzie niezłym posunięciem i to wystarczy(no chyba że znajdzie się na rynku jeszcze jakiś darmowy wysoki, silny i zwinny zawodnik do ataku o podobnych warunkach jak Genkov). Gorzej jest z linią pomocy i z linią obrony. I to właśnie tutaj należy dokonać jak najwięcej zakupów. W tym roku przydałoby się skupić na lewej stronie obrony(mówię o lewym skrzydle i lewym środku). To są najbardziej newralgiczne pozycje. Ale na środkowego obrońcę, moim zdaniem, jeśli znajdzie się niezły grajek, za relatywnie niską cenę, nie ma co oszczędzać grosza. Podobnie ze skrzydłowym obrońcą. Pozycji Cikosa nie wzmacniałbym, bo on mocno pracuje i niech pracuje dalej, bo jest całkiem przyzwoity już, a jak poprawi grę w obronie, to będzie z niego naprawdę mocny zawodnik. Dlatego 3 transfery będą na pewno i będzie to napastnik, środkowy i lewy obrońca. |
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Niech sprzedadza Jirsaka i Gargułe ,i za te pieniadze kupia 1 solidnego srodkowego pomocnika
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|