The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 22.05.2011, 20:02
krzysztofff napisał(a):Wyświetl post
Stan jest w lidze plus ekstra i powiedzial slowa ,ktore znacza wszystko..cytuje ;w tym tygodniu odbedziemy szereg spotkan i po nich bedzie jasne ilu wzmocnien potrzebujemy-mamy przygotowanych po 3-4 graczy na kazde jedenascie pozycji i pod koniec tygodnia okaze sie ktore pozycje obsadzimy nowymi graczami...czyli panowie-wszystko w rekach Boga czyli Bosulawia Cupiala-to on zdecyduje na ile tych transferow bedzie zgoda-tak to zrozumialem i to chyba jedyne logiczne tlumaczenie!
ja to raczej odczytuje tak , że w tym tygodniu rozstrzygnie się czy Cikosz , Chavez i Sivakow zostają z nami .

Reszta wypozyczonych jak Rios czy Buka nie mają szans na pozostanie w zespole . W dodatku pewni odejścia są Żuraw i Branco . Kowalskiego i Łobo nie będzie tak prosto się pozbyc . Dlatego jako minimum jest tych 4-5 nowych piłkarzy .

Dlatego też w tym tygondiu rozstrzygnie się czy będziemy potrzebowali 4-5 nowych pikarzy , a może 7-8 . Obstawiam raczej wariant pomiędzy czyli 6 nowych piłkarzy . 3 obrońców , 2 pomocników , 1 napastnik

Co do zgody na konkretne nowe transfery to myśle że ruszą powazniejsze rozmowy poczatkiem czerwca . Fajną niespodzianką byłby jeszcze jakis piłkarz końcem maja , ale nie ma co sie napalać
Ostatnio edytowane przez Karherop : 22.05.2011 o godz. 20:07.
Odpowiedz cytując
Dean
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 22.05.2011, 20:07
Moim zdaniem do podstawowego wpadnie 3, a w sumie do kadry meczowej razem z tymi do podstawowego to może być około 7-8 ze względu na odejście innych.

Odpowiedz cytując
MaciekJ87
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2011

Stary 22.05.2011, 20:31
na nsport jest właśnie wywiad z Maaskantem na żywo, pytali o Chaveza ale nie chciał nic powiedzieć na temat rozmów ani kwoty
Odpowiedz cytując
stalsanok1946
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 22.05.2011, 22:57
Panowie możecie podać link do Cafe Futbol i Ligi + Ekstra ze Stanem? Chętnie chciałbym obejrzeć, ale dziś nie było mi dane. Retransmisja by się przydała
Lepiej zapobiegać niż leczyć
Odpowiedz cytując
m_staszek
Member

Od: 11.2006

Stary 22.05.2011, 23:04
Cafe Futbol jutro już powinno być na Ipli, znajdziesz bez problemu. Ewentualnie skorzystaj np. z http://allgoals.pl/
Tam znajdziesz i Lige+ Extra i Cafe Futbol
Myślenie nie boli...

Odpowiedz cytując
Oldpara
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 23.05.2011, 08:31
sportnh napisał(a):Wyświetl post
tak ogladam caly ten program i nie chce chwalic dnia przed zachodem ale tak generalnie mowiac, to widac, ze Stan jest PROFESJONALISTĄ.
A wg. mnie Stan wypadł akurat w tym programie blado. Torchę na zamotanego ćwoka Nie rozumiał cosię do niego mówi, nie łapał dowcipów, nie odpowiadał na pytania itp. Ale jestem w 100% przekonany, że to wina dennego tłumacza - bardzo ciężko jest tak tłumaczyć w locie, żeby wychwycić te wszystkie smaczki Smokowskiego i Twarowskiego.
Generalnie jak się rozkręcał i mówił coś sam, to widać było, że ma olej w głowie, ale program był poprowadzony słabo. Z Maskaantem był lepszy.

Fajnie, że nie będzie Wawrzyniaka, Wasilewski to tez imho plota. Jestem pewien że szukają jakichś Polaków, ale skończy się tak jak z Genkowem i Robakiem którzy rywalizowali o miejsce w Wiśle i Genkow był 2 razy tańszy za podobną klasę (a może nawet lepszą)
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
Odpowiedz cytując
borys
Banita

Od: 07.2010

Stary 23.05.2011, 08:37
Co smieszne po polsku nie zawsze jest smieszne po przetlumaczeniu. Na pytania poprostu nie mogl odpowiadac wprost.
Ale co fakt to fakt tlumacz był kiepski.
Odpowiedz cytując
Kaco
Junior Member

Stary 23.05.2011, 08:45
A jak tak w inny kierunek uderzę...

Almeria spadła z Primera Division. Najlepsi zawodnicy pewnie odejdą. Jest wśród nich i "nasz" Kalu Uche. Czy Wisła dalej ma te 20% od następnego transferu? Kilka milionów Almeria za niego dostanie, bo grał naprawde fajnie w tym sezonie. Wisełka też mogłaby z tego transferu pareset tysiecy euro zarobic... Na tranfermarkt ma kontrakt do 2013, tylko ciekawe, czy nie ma jakiejs klauzuli w razie spadku...
Odpowiedz cytując
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 23.05.2011, 08:46
MaciekJ87 napisał(a):Wyświetl post
Myślę że w dwóch pierwszych tygodniach czerwca poznamy kilka nazwisk! A póki co to będziemy czytać w prasie wymysły polskich dziennikarzy! Czy transfery będą udane? Nie wiem ale wiem że najlepszy mieliśmy na początku tego sezonu... Oczywiście to Stan Valckx
W końcu jakaś padlina dla dziennikarzy musi być, aby odwrócić uwagę od faktycznych celów Wisły.

Reksio33 napisał(a):Wyświetl post
Heh, tyle, że jak pewnie awansujemy do tej LM to znając życie pewnie w mediach zacznie się pi***olenie, że niby drużyna złożona z samych obcokrajowców he he.
I bardzo dobrze i jeszcze na koszt Wisły przekazać te artykuły Piechniczkowi. Ogólnie to wówczas byłby dopiero powszechny ból w mediach, ale przejdźmy wpierw II, potem III i w końcu IV rundę. Dla mnie będzie git jeśli przejdziemy przynajmniej II i III rundę. Wówczas Liga Europy jest pewna.
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 23.05.2011, 09:15
Kaco napisał(a):Wyświetl post
A jak tak w inny kierunek uderzę...

Almeria spadła z Primera Division. Najlepsi zawodnicy pewnie odejdą. Jest wśród nich i "nasz" Kalu Uche. Czy Wisła dalej ma te 20% od następnego transferu? Kilka milionów Almeria za niego dostanie, bo grał naprawde fajnie w tym sezonie. Wisełka też mogłaby z tego transferu pareset tysiecy euro zarobic... Na tranfermarkt ma kontrakt do 2013, tylko ciekawe, czy nie ma jakiejs klauzuli w razie spadku...
W Almerii będzie wyprzedaz, wiec wiele za niego nie dostaniemy ;]
Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 23.05.2011, 09:52
Pojawiło się hasło, że władze Wisły szukają Polaków to doczepiają pod to hasło każdego Wawrzyniaka, Wasilewskiego, Rogera i pewnie pojawią się następni.
W gruncie rzeczy oprócz wzmocnieć na I skład potrzebujemy chłopaków na "ławkę" aby nie skończyć jak Amika w tym sezonie, że po meczu pucharowym nie miał kto grać w lidze i katastrofa.
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
Kaco
Junior Member

Stary 23.05.2011, 09:56
Nawet gdyby wpadły im 3mln euro to dla Wisły jest 600tys euro Piechotą nie chodzi
Odpowiedz cytując
88seba88
Banita

Stary 23.05.2011, 10:12
Z tego co wczoraj wywnioskowałem i co mówił Stan to teraz będą chcieli sprowadzić głównie zawodników polskich żeby była równowaga w drużynie, tak więc wystarczyłby mi kosowski, wasilewski i ew.baszczyński. Bo to to by były napewno wzmocnienia

Litości nazwiska piszemy dużą literą
Ostatnio edytowane przez KOMINEK : 23.05.2011 o godz. 10:22.
Odpowiedz cytując
damian755
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 23.05.2011, 10:22
Po co nam Kosowski i Baszczyński skoro gdy byli młodsi nie awansowali do LM to i teraz tego niezrobią.
DZISIAJ RECE KLASZCZĄ, JUTRO CIE UDUSZA. TAK WYGLĄDA KIBICOWANIE W POLSCE Z IDOLA DZISIAJ , JUTRO ROBI SIE DEBILA I NIEUDACZNIKA!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
rafal777
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 23.05.2011, 10:25
Oldpara napisał(a):Wyświetl post
A wg. mnie Stan wypadł akurat w tym programie blado. Torchę na zamotanego ćwoka Nie rozumiał cosię do niego mówi, nie łapał dowcipów, nie odpowiadał na pytania itp. Ale jestem w 100% przekonany, że to wina dennego tłumacza - bardzo ciężko jest tak tłumaczyć w locie, żeby wychwycić te wszystkie smaczki Smokowskiego i Twarowskiego.
Generalnie jak się rozkręcał i mówił coś sam, to widać było, że ma olej w głowie, ale program był poprowadzony słabo. Z Maskaantem był lepszy.

Fajnie, że nie będzie Wawrzyniaka, Wasilewski to tez imho plota. Jestem pewien że szukają jakichś Polaków, ale skończy się tak jak z Genkowem i Robakiem którzy rywalizowali o miejsce w Wiśle i Genkow był 2 razy tańszy za podobną klasę (a może nawet lepszą)
Odniosłem takie samo wrażenie. Nie odpowiadał na pytania tylko się raczej motał, ale jestem niemal pewien że wynikało to ze złego tłumaczenia. Doskonale było to widać jak Twarowski zapytał co sądzi o Wawrzyniaku i dla ułatwienia podpowie, że nie chodzi ani o poetę czy pisarza (jakoś tak to było). Stan w ogóle nie zrozumiał o co chodzi więc nie wiedzal co powiedzieć. Dopiero później jak prowadzący zrozumiał, że zostało to źle przetłumaczone spytał dosadniej czy są jakieś rozmowy z zawdnikiem Legii, Wawrzyniakiem. I wtedy było wielkie aaaaaaaa u Stana. Dopieor zrozumiał. Tak więc program zdecydowanie słabo wypał ze względu na tłumaczenie a szkoda bo widac, że Stan ma coś do powiedzenia.
Ostatnio edytowane przez rafal777 : 23.05.2011 o godz. 10:32.
Odpowiedz cytując
krytyk
Member

Stary 23.05.2011, 10:38
zdecydowanie potrzebujemy 1 napastnika bo nie zawsze będzie można liczyć na Genkova. Co do reszty to solidny lewy pomocnik i lewy obrońca, a także prawy obrońca bo jest jeden Cikos. Inni już tylko jako uzupełnienie składu
Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 23.05.2011, 11:22
88seba88 napisał(a):Wyświetl post
Z tego co wczoraj wywnioskowałem i co mówił Stan to teraz będą chcieli sprowadzić głównie zawodników polskich żeby była równowaga w drużynie, tak więc wystarczyłby mi kosowski, wasilewski i ew.baszczyński. Bo to to by były napewno wzmocnienia

Jasne bo Ty tak chcesz. Wiekowy Kosa i Baszczu na pewno beda wzmocnieniem. Nam potrzeba ambitnych zawodnikow a nie wypalonych.
JAk tu jeden z kolegow napisaj, jako mlodzi z Wisla do LM nie wesztli to teraz to zrobia. Dajcie spokoj z powrotami nam potrzeba swiezej krwi.
Ostatnio edytowane przez saklak1906 : 23.05.2011 o godz. 11:28.
,
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 23.05.2011, 11:23
Wiadomo że to (udział Stana) musiała być dyplomacja i mało konkretów, których zresztą być może nawet jeszcze nie ma.
W sprawie Wasyla jestem na nie.
+ charakter
- zniszczone zdrowie grożące jak dla mnie końcem kariery w każdej chwili (!!!), potencjalnie wysoki kontrakt (gracz powracający, ex reprezentant itd.) a to tylko prawy obrońca- żaden strzelec, rozgrywający czy stoper
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 23.05.2011, 13:26
na Wybiórczej właśnie podali wypowiedź menadżera Wasyla który twierdzi że nie ma tematu transferu do Wisły bo Anderlecht nie jest zainteresowany jego sprzedażą.
Pytanie czy Wasyl po kontuzji byłby duzo lepszy od Cikosa ?
Ostatnio edytowane przez AYALA : 23.05.2011 o godz. 13:47.
Odpowiedz cytując
88seba88
Banita

Stary 23.05.2011, 13:35
No to z Żurawskim się żegnamy

http://sport.interia.pl/raport/wisla...krakow,1642922
Odpowiedz cytując
karas1983
Senior Member

Stary 23.05.2011, 14:28
Jeśli kontrakt z Maćkiem nie zostanie przedłużony, to zakończy On karierę? Szkoda by było bo mam nadzieję że jeszcze trochę bramek w Ekstraklasie strzeli... Wie ktoś coś więcej na ten temat?

Odpowiedz cytując
borys
Banita

Stary 23.05.2011, 14:31
W asrt. jest, że to koniec w Wiśle. Nie ogólnie. Pewnie pójdzie do Warty.
Odpowiedz cytując
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 23.05.2011, 15:16

Cóż na każdego kiedyś przychodzi pora. Maciek Żurawski grał kaszanę w tym sezonie i to dobra decyzja.
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 23.05.2011, 15:18

Świetny artykuł z którego wynika, że Draganowi kończy się z nami kontrakt.

Budujące jest polskie dziennikarstwo, oj budujące.
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los
Od jakiego ich nic nie wyzwoli
Bo zabije ich las
Rąk co klaszczą na czas
W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli

Patrz jak piją i żrą
Twoją żywią się krwią
I żonglują słowami twych pieśni
Lecz nic nie śni im się
A najlepiej wiesz że
Nie istnieje wszak to co się nie śni.

Jacek Kaczmarski
Odpowiedz cytując
whistar
Senior Member

Stary 23.05.2011, 15:53
Już poprawili. Ci dziennikarze wszystkie informacje biorą z tego forum
To nie tak, że nie wiem
To nie tak, że nie umiem
To nie tak, że nie pamiętam

Po prostu mi się k.... NIE CHCE !!!
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 23.05.2011, 15:54

Oczywiscie - gdy kluby polskie nie beda przesadzały z cenami. Jezeli beda oczekiwac za pilkarzy zbyt wysokie ceny to dojda gracze zagraniczni
Ostatnio edytowane przez mitmichael : 23.05.2011 o godz. 15:57.
Odpowiedz cytując
R33
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2007

Stary 23.05.2011, 18:02
karas1983 napisał(a):Wyświetl post
Jeśli kontrakt z Maćkiem nie zostanie przedłużony, to zakończy On karierę? Szkoda by było bo mam nadzieję że jeszcze trochę bramek w Ekstraklasie strzeli... Wie ktoś coś więcej na ten temat?
Patrząc na obecną jego grę w Wiśle nie zanosi się, żeby coś strzelał, ew. jakieś pojedyncze. Lepiej niech kończy karierę bo chyba każdy chce go zapamiętać jako władcę muraw, a nie piłkarza który jest już za stary na grę w piłkę.
Odpowiedz cytując
KOALIK
Banita

Od: 02.2004

Stary 23.05.2011, 18:12
Reksio33 napisał(a):Wyświetl post
Patrząc na obecną jego grę w Wiśle nie zanosi się, żeby coś strzelał, ew. jakieś pojedyncze. Lepiej niech kończy karierę bo chyba każdy chce go zapamiętać jako władcę muraw, a nie piłkarza który jest już za stary na grę w piłkę.
Albo wróci do Warty.
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 23.05.2011, 18:14
Jeżeli o chodzi o środek pola, to mam wrażenie, że pożegnamy się z Gargułą. Przydałby się nam zawodnik dobrze rozprowadzający piłki i na tej pozycji obecnie grają bądź powinni grać Jirsak i Sivakov. Jirsaka nie sprzedadzą. Jeśli nie uda się zakontraktować Sivakova na następny sezon, to będą szukać jakiegoś zawodnika na jego miejsce. Ale mi osobiście Sivakov kompletnie się nie podobał, więc przydałoby się gracza bardziej doświadczonego, silniejszego ale i rozprowadzającego piłki, bo taki jest wręcz konieczny w naszej taktyce. Takim byłby Boukhari, ale niestety nim nie będzie bo jest zbyt kontuzjogenny. Melikson to niezły piłkarz, brakuje mu zmiennika, ale wątpię, by na jego pozycję dokonano jakichś zakupów. Atak byłby dość silny, jeśli Boguski wyzdrowieje i dokupią jeszcze Dwaliszwiliego bo obaj Ci piłkarze mogą grać na pozycji zarówno napastnika najbardziej wysuniętego i na "fałszywych" skrzydłowych.
Dlatego uważam, że zakup do ataku Dwaliszwiliego będzie niezłym posunięciem i to wystarczy(no chyba że znajdzie się na rynku jeszcze jakiś darmowy wysoki, silny i zwinny zawodnik do ataku o podobnych warunkach jak Genkov). Gorzej jest z linią pomocy i z linią obrony. I to właśnie tutaj należy dokonać jak najwięcej zakupów. W tym roku przydałoby się skupić na lewej stronie obrony(mówię o lewym skrzydle i lewym środku). To są najbardziej newralgiczne pozycje. Ale na środkowego obrońcę, moim zdaniem, jeśli znajdzie się niezły grajek, za relatywnie niską cenę, nie ma co oszczędzać grosza. Podobnie ze skrzydłowym obrońcą. Pozycji Cikosa nie wzmacniałbym, bo on mocno pracuje i niech pracuje dalej, bo jest całkiem przyzwoity już, a jak poprawi grę w obronie, to będzie z niego naprawdę mocny zawodnik. Dlatego 3 transfery będą na pewno i będzie to napastnik, środkowy i lewy obrońca.
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 23.05.2011, 18:42
Niech sprzedadza Jirsaka i Gargułe ,i za te pieniadze kupia 1 solidnego srodkowego pomocnika
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów