|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
| Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna? | |||
| Tak |
|
86 | 46,49% |
| Nie |
|
43 | 23,24% |
| Nie mam zdania. |
|
8 | 4,32% |
| To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. |
|
41 | 22,16% |
| Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. |
|
21 | 11,35% |
| Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 02.2003
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Mam nadzieję, że chłop dostanie jakąś karę
![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Nadejdzie kara...
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
6mln zł to nawet 1,5 mln euro nie jest. Żadne wielkie pieniądze.
![]()
Miała być demokracja, a tu każdy ma własne zdanie - Lech Wałęsa
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
Brawo Lechia!!!!!
Za tydzień powinni wygrać z Widzewem i puchary staną się faktem. ![]() ![]()
Nie uczyniłeś mnie garbatym
Dzięki Ci za to Panie |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
No i co z tego, że z Krakowa? Równie dobrze mógłby być żydem i trzymać z kuchenkami. A karny i tak ewidentny.
![]()
"Dociera do mnie, co mówią ludzie. Że Kolejorza nazywają Amiką, że zarząd jest z Wronek, że Lech jest tylko z nazwy" Maciej Żurawski
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2003
Offline |
|
|
Gratulacje dla Lechii. Walczyć Bracia, walczyć. Trzej Królowie Wielkich Miast na podium
. Walczyć do końca, aby tacy "idioci" jak reporter Canal+ Grzegorz Milko i jego niektórzy koledzy, typu Laskowski oraz agenci Smokowski i Twarowski, mieli nie tylko stres posezonowy, ale i konieczny wybór, omijania 3 stadionów w Polsce, Wisły, Lechii i Sląska. Wystarczy, że my kibice, nie pozwolimy im na jazdę z naszymi klubami a zwłaszcza z nami osobiście. Zobaczymy, czy będzie im wtedy tak skoro do tej ich niesamowitej ostatnio arogancjii, wobec naszych zwlaszcza klubów, gdy będą musieli omijać 3 z 5 najnowszych i największych stadionów, ostatnio wybudowanych w Polsce. Póki co, to w/g mnie tylko Szymek i Paulina Czarnota-Bojarska, mają jeszcze kredyt zaufania i otwarte drzwi na nasze stadiony Ps. wygląda na to, jakby świat się im nagle zawalił na głowę. Nie ma ich ulubieńców w pucharach, a Legia w naszym towarzystwie, wygląda jak przystawka do dania głównego. I oby tak Arka z Cracovią zeszły z Ekstraklasy, to sezon ten, uznałbym za bardzo udany
Ostatnio edytowane przez kot : 22.05.2011 o godz. 16:28.
![]()
Nie ma rzeczy niemożliwych.
|
|
|
|
Member
Od: 03.2011
Offline |
|
Gość jest na II czy III miejscu na liście Forbes`a , a żydzi na własny klub. Ostatnio ziomek z Wro mi mówił, że gdyby miasto w ostatnim miesiącu nie dało na Śląsk 2 mln na bieżące i zaległe pensje / premie itd- to klub miałby deficyt rzędu mln złotych... Ja wiem , że Solorz chce budować klub na lata, dlatego budują tę galerię ( chyba jeszcze kredytu na nią nie dostał, więc na razie jest czarna dziura ), ale do tej pory na Śląsk ile dał kasy ? Na początku gdy przejął pakiet większościowy to wpłacił bodaj 7 mln ? Dobrze pamiętam ? Wyremontowano stadion i w sumie...tyle z tej kasy . ![]()
Terroryści ! I faszyści ! LECHIA GDAŃSK !
Terroryści ! I faszyści ! LECHIA GDAŃSK ! |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
Amico-Lech pokazuje, że nie zasługuje na nic.., koniec fartowania na każdym kroku ponura rzeczywistość stała się faktem!
6 mln złotych dla Śląska? Zakładając, że to jest ok. 1,5 mln euro przy dobrze trafionych nazwiskach coś by było z tych transferów lecz dla takiego klubu wkład finansowy powinien być większy. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
Na marginesie to Injac "naruszył nietykalność sędziego" po ręce Wilka. Normalnie go odepchnął, dawno nie widziałem takiego ataku na sędziego. Pewnie nie dostanie w ogóle kary
Wyobraźcie sobie, że to Małecki. Ogólnopolska histeria, że piłkarz pobił sędziego. 100 tys. zł kary i 10 meczy dyskwalifikacji.
Ostatnio edytowane przez Awe : 22.05.2011 o godz. 16:46.
![]() Po burzy słońce wychodzi zza chmur, i nad Krakowem zaświeci znów. O jednym marzę, o jednym wciąż śnię, Mistrzem będzie Wisełka, na pewno to wiem. Życie bym dał, za krakowską Wisłę O jakże bym chciał, by znów była mistrzem O jakże bym chciał ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Ty nie rozumiesz ![]()
Szostego sierpnia roku panskiego 2003 zdziesiatkowani przez kontuzje i chimery pilkarze Wisly Krakow starli sie z Cypryjczykami w Nikozji. Walczyli jak poeci, walczyli jak prawdziwi Krakowianie. I wywalczyli awans do III rundy el. Champions League....
|
|
|
|
Member
Offline |
|
Przecież trzeba zapełnić jakoś te 42 tysiące krzesełek. A we Wrocławiu od chyba 2 sezonów jest kampania prowadzona " Moda na Śląsk " . I co ? Nie zawsze dało radę uzbierać 8 tysięcy na Oporowskiej. I będzie problem żeby te 20 tysięcy przychodziło na nowy obiekt. Mówię o meczach ligowych, nie meczach repry czy koncertach. Wielka kasa musi pójść na reklamę klubu jak i nowego obiektu, bo w przeciwnym razie, ten ich stadion będzie wyglądał jak stadiony w Rosji. Ogromne obiekty i ludzie porozpieprzani po całej koronie stadionu. ![]()
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Gdyby Solorz chcial rzeczywiscie wlozyc powazne pieniazki w Slask, to cala liga scigalaby ten zespol przez nastepne lata...co to jest dla niego wylozyc 10 mln euro na transfery w sezonie? Juz nie mowie o podwyzszeniu(sztucznie, bo sztucznie, ale finansowo by tego nie odczul) budzetu klubu do 20-30 mln euro.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Jakie 20 tysięcy?
Tyle to w tej rundzie na Legię i Lecha nawet nie chodzi, a Wisła nie może zapełnić 18-tysięcznego obiektu. We Wrocławiu nie ma szans na tego rzędu frekwencję. ![]()
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas, Że na drzewach zamiast liści Będą wisieć komuniści! UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY! |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Ale nie zapominaj, że Adaś grał też w Arce i zdobył z nią Puchar Polski
![]() ![]()
"Dociera do mnie, co mówią ludzie. Że Kolejorza nazywają Amiką, że zarząd jest z Wronek, że Lech jest tylko z nazwy" Maciej Żurawski
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
No niezle Lechia. Szkoda tylko ze 2 polowy nie widzialem bo byla burza heh. A co do zapelniania stadionow to jak nie zejda z cen wielcy zarzadcy klubow to wiecej jak 20 tys pasjonatow/fanatykow i naiwniakow nie znajda zeby ogladac ta nasza zasyfiala lige
![]() ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Ja to bym sie na twoim miejscu wstrzymal z wrozeniem kto przejdzie swoich rywali przynajmniej do czasu skrystalizowania składów naszych reprezentantów czyli koncówka okresu przygotowawczego. Lech kiedys tez byl nierozstawiony a jednak byl w stanie ograc paru przeciwników i przez 2 sezony pokazac sie w Europie. Mowie tutaj i o Jadze, Lechii, Legii i Wisle.
Bo rownie dobrze jedyna druzyna ktora bedzie ratowac honor Polski moze byc Lechia a nie Wy ![]() Jednak nie twierdze ze Twoja teoria nie bedzie miala miejsca, pewnie i bedzie tak jak piszesz, ale narazie to takie ocenianie druzyn po tym co pokazuja na dzien dzisiejszy. w prszyłym sezonie moze być naprawde roznie Choc w przypadku Legii bedzie ten sam marazm co byl. No chyba ze Vlad przekona Waltera do jego wizji druzyny i wydania troche wiekszej kasy na powaznie wzmocnienie przed przyszlym sezonem. Ale nie napalam sie na to za bardzo ![]()
Ostatnio edytowane przez killzone : 22.05.2011 o godz. 17:50.
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
pięknie weszło pojechało pejsów
http://www.weszlo.com/news/6926 ![]()
Myjcie owoce zakazane
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2003
Offline |
|
Pojechali - to się kojarzy z niesprawiedliwą oceną ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Nie wiem czy słyszeliście w Lidze+ extra wywiad z Juszczykiem. Mianowicie powiedział on, że mieli rozpracowaną Arkę ale zaskoczyła ich ona agresywnością!
Ja tego ku..a nie rozumiem, dwie drużyny walczą o utrzymanie, to chyba jest oczywiste, że kości będą trzeszczeć, że nikt nie odpuści żadnej piłki. To była gra o życie dla obywdu drużyn i nikt nie może powiedzieć że zaskoczyli nas agresywnością. Jeżeli wszyscy piłkarze Polonii myślą tak samo jak Juszczyk, to ja nie mam pytań - ich miejsce lige niżej ![]()
95% idiotów czyta posty z reką na myszce ... Nie zdejmuj teraz ręki za późno
![]() Wisła Kraków! |
|
|
|
Member
Offline |
|
O to mi chodziło. ![]()
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Fajna końcówka o puchary się w sumie szykuje. Czołówka ma tak:
Jagiellonia: Cracovia (wyjazd), Ruch (dom); Lechia: Widzew (wyjazd), Lubin (dom); Śląsk: Ruch (wyjazd), Arka (dom); Legia: Arka (wyjazd), Bytom (dom); Górnik: Korona (wyjazd), Widzew (dom); Widzew: Lechia (dom), Górnik (wyjazd). Dysko już nie liczę, oni potrzebują zbyt wielu porażek zbyt wielu drużyn na raz, żeby ich szanse były realne. Wystarczy że spośród drużyn: Jagiellonia, Śląsk, Lechia - dwie wygrają chociaż jeden mecz i Dysko z pucharów przepada. A zawsze Widzew czy Górnik może zgarnąć komplet. W każdym razie w tej chwili jest tak, że każdy komu podwinie się noga, wypada w zasadzie ze stawki, chyba że noga podwinie się kolektywnie, co w końcu też już się zdarzało. Jedynie Jagiellonia może sobie pozwolić na jeden remis, ale to też warunkowo - przy takiej samej liczbie punktów wyprzedza ją Śląsk i Legia, z Lechią mają równowagę (ale lepszy bilans), Górnik pozostaje za plecami. Jednocześnie - nikt nie ma już w zasadzie trudnych meczów w tej końcówce za wyjątkiem Widzewa, a ewentualnie Widzewowi mogłoby się zachcieć zbliżyć trochę do czołówki (5 lokata jest w ich zasięgu - i to zależy tylko od nich: zwycięstwo z górnikiem pozwala wyprzedzić Górnika, zwycięstwo z Lechią 2:0 pozwala wyprzedzić Lechię. Przy odrobinie szczęścia mogą nawet wskoczyć na czwartą pozycję (musiałby raz przegrać Śląsk, a oni mają z nim lepszy bilans bramkowy). Z Legią na pudle w takim wypadku Widzew ma Puchary - co byłoby parodią, jak cały ten sezon. W każdym razie mam szczerą nadzieję, że będą to piękne mecze do jednej bramki z licznymi pięknymi akcjami bramkowymi i wspaniałą grą! EDIT emj10: PIERWSZY!
Ostatnio edytowane przez Sartre : 22.05.2011 o godz. 19:36.
![]()
Legionista
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
O w mordę. Nie spodziewałem się, że coś Lechia wyciągnie jeszcze z tego spotkania. A tu proszę wygrana. Trzeba się więc zrehabilitować i napisać kolejność zespołów od początku, tym razem bez Amiki!
Zespoły wciąż walczące o puchary: Jagiellonia - 45 pkt. Lechia - 43 pkt. Śląsk - 43 pkt. Górnik - 42 pkt. 29 kolejka: Cracovia - Jagiellonia Korona - Górnik Ruch - Śląsk Widzew - Lechia 30 kolejka: Jagiellonia - Ruch Górnik - Widzew Śląsk - Arka Lechia - Zagłębie Jaga ma ciężki wyjazd na Cracovię, która zagra ostatni mecz o życie i podejmie u siebie Ruch. Minimum 3 punkty powinni zdobyć, a max 4. Najłatwiejszy kalendarz ma Górnik. Gra na cienkiej Koronie i u siebie podejmuje Widzew. Spokojnie powinien zdobyć 4-6 punktów w obu meczach. Śląsk gra na Ruchu i u siebie podejmuje Arkę. Ostatni mecz Arka gra o utrzymanie po porażce z Legią, więc o pełną pulę będzie ciężko. Obstawiam 4 punkty. Lechia gra na Widzewie i u siebie podejmuje Zagłębie L. Grają o pełną pulę, ale sądzę, że z Widzewa nie wywiozą kompletu, 4 punkty max. Wariant maksymalny: Jagiellonia - 49 pkt. Górnik - 48 pkt. Lechia - 47 pkt. Śląsk - 47 pkt. Wariant minimalny: Jagiellonia - 48 pkt. Lechia - 47 pkt. Śląsk - 47 pkt. Górnik - 46 pkt. Wniosek. Jaga jest w II rundzie el. LE, a Lechia z Górnikiem walczą o I rundę el. LE. Rozdającym karty będzie Widzew, z którym gra zarówno Lechia, jak i Górnik. Na puchary nie ma szans, gdyż 46 punktów to będzie za mało przy moim wyliczeniu. PS. Drugi :(
Ostatnio edytowane przez emj10 : 22.05.2011 o godz. 19:42.
|
|
|