The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.05.2011, 21:23
Chavez akurat dzis uratował nam dupe x razy i był najlepszym grajkiem na boisku.
Trzeba go trochu utemperować,żeby uważał z tymi wślizgami ale tak poza tym to ostoja defensywy ostatnio
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 21.05.2011, 21:28
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Chavez jaki jest każdy widzi. Rzeczywiście za słaby na Europę,przynajmniej na to wygląda. Z drugiej strony, na ligę w sam raz. Mówimy o 500 tysiącach dolarów. Za taką kasę grajka, co w większości spotkań w lidze daje radę, nie kupimy. Prawdziwa okazja. Rezerwowy jak się patrzy.

Dzisiaj znów, przy bramce, wszedł dwoma nogami w Radovica....kiedyś trafi i będzie miazga.
Ale w normalnej sytuacji to ja bym był jak najbardziej za jego wykupieniem. Tylko, że my musimy kupić dwóch stoperów do pierwszego składu, a na ławce mamy już Jaliensa i Bunozę, których raczej się teraz nie pozbędziemy. Nie dość, że wydamy 500k $ na gościa, który usiądzie na ławie, to jeszcze będziemy placili kontrakt nie dwóm rezerwowym, a trzem. Jak ktoś wie jak zejść z kontraktu Bunozy albo Jaliensa i jeszcze najlepiej na tym zarobić te dolary potrzebne na wykupienie Chaveza, to niech dzwoni do Valckxa.
Odpowiedz cytując
Filippo
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 21.05.2011, 21:28
El'kabat napisał(a):Wyświetl post
Chavez akurat dzis uratował nam dupe x razy i był najlepszym grajkiem na boisku.
Trzeba go trochu utemperować,żeby uważał z tymi wślizgami ale tak poza tym to ostoja defensywy ostatnio
Dla mnie gość gra jak profesor, świetnie się ustawia przez co nie daje sie przejsc nawet szybszym grajkom, dodatkowo jest nie do przepchniecia. Wślizgi? Heh, problem a raczej zaleta w tym ze zdecydowana wiekszosc z nich jest czysciutka, wygląda to groznie ale gosc po prostu wie co robi.

Jak dla mnie on i Cikosz to piorytety do wykupienia. I do tego trzeba znalezc lewego obronce bo na dzisiaj nie mamy nawet jednego.
Odpowiedz cytując
matys2
Member

Od: 08.2010

Stary 21.05.2011, 21:50
Filippo napisał(a):Wyświetl post
Jak dla mnie on i Cikosz to piorytety do wykupienia. I do tego trzeba znalezc lewego obronce bo na dzisiaj nie mamy nawet jednego.
Ja mam dokładnie odwrotne zdanie na temat Cikosza. Ten zawodnik nie ma umiejętności na LE nie mówiąc o LM.
Nie przesądzam czy jego wykupienie będzie dobrą inwestycja na przyszłośc.
Natomiast na dzień dzisiejszy powiniśmy szukac lepszych grajków na prawą i lewą obrone
Obawiam się, że grając przeciwko dobremu zespołowi z Cikoszem i Paliciem w składzie mozemy dostac takie lanie jak kiedyś Maskant i jego NAC Breda od Villareal (1-6, 1-3).
Ostatnio edytowane przez matys2 : 21.05.2011 o godz. 21:53.
Odpowiedz cytując
Tenzen
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 21.05.2011, 22:19
Cikos ma umiejętności i powinien zostać jeśli tylko cena będzie uczciwa. Natomiast potrzebuje porządnego konkurenta do miejsca w składzie. I jeśli wydalibyśmy bardzo dużo to zawsze jest jakieś ryzyko, że nowy się nie sprawdzi w nowym otoczeniu, dlatego warto mieć dalej w składzie dobrego Cikosza.

Paljić powinien zniknąć z obrony i walczyć o miejsce na swojej nominalnej pozycji.

Chavez jaki jest każdy widzi. Rzeczywiście za słaby na Europę,przynajmniej na to wygląda.
Ale chyba nie stwierdzasz tego po meczu z Legią, tylko tak ogólnie, co

Mówimy o 500 tysiącach dolarów. Za taką kasę grajka, co w większości spotkań w lidze daje radę, nie kupimy. Prawdziwa okazja. Rezerwowy jak się patrzy.
Gdyby miał teraz taką konkurencję pokroju Marcelo, Głowacki to na pewno tak. Ale obecnie z obrońców to właśnie Chavez jest u nas najlepszy. Musieliby mu kupić porządną konkurencję by go posadzić na ławce. A jeśli taką kupią to nie wiem czy klub wyłoży kolejne pół miliona na rezerwowego na tą pozycję.
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Stary 21.05.2011, 23:04
Osobiście bardzo chciałbym widzieć Chaveza dalej w drużynie, a to z tego względu że w tej chwili to i tak najlepszy zawodnik na obronie. Należałoby mu dokupić jeszcze jednego obrońce do środka - ten Grncarow jest całkiem niezłym pomysłem.
Odpowiedz cytując
WCracow
Member

Od: 11.2010

Stary 22.05.2011, 00:30
Jez z Zabrza jest dobry i warto sie nim zainteresowac.
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Od: 11.2002

Stary 22.05.2011, 06:12
Cikos może i jest niezły, ale na naszą ligę, nie na puchary. A ja zauważyłem, że niektórzy z nas właśnie naszą ligę biorą jako punkt odniesienia przy ocenie przydatności piłkarza do zespołu. I to jest poważny błąd, na tej zasadzie to my nigdy się nie wybijemy ponad przeciętność.

Przypomnijcie sobie nasze największe sukcesy w Europie za Kasperczaka, czy nawet później, kiedy nas przekręcili w Atenach: kim wtedy graliśmy? Mieliśmy piłkarzy, którzy porozjeżdżali się do fajnych europejskich klubów. Mieliśmy grajków, którzy wyraźnie odstawali od poziomu naszej ligi na plus - był Kosa, był Uche, był Żurawski, Frankowski, Kuźba, Szymkowiak, Głowacki, Baszczyński itp. Nawet Brożek się nie mieścił do tego składu.

Jeśli chcemy zaistnieć w Europie, potrzebujemy na prawdę wysokiej klasy zawodników. Na chwilę obecną europejski poziom jak dla mnie prezentuje Melikson, Pareiko i czasami Mały. I to wszystko. Z obrońców absolutnie nikt.

Ponieważ nasz budżet nie jest z gumy, najpewniej kupimy za gotówkę max 3 zawodników. I tu najpilniejsze będzie moim zdaniem wzmocnienie lewej obrony - to powinien być transfer nr 1. Wasilewski też jest dobrym pomysłem, ponieważ może z powodzeniem grać również na stoperze, gdyby wypadł ktoś z pary Chaver - Jaliens i to powinien być transfer nr 2, o ile w ogóle to prawda z tymi przymiarkami do niego. I transfer nr 3 to jakiś dobry napastnik na europejskim poziomie, bo Genkov jest średni według mnie, a jak i jego jeszcze zabraknie, to w ogóle ataku nie mamy. To pokazały mecze ze Śląskiem i z Górnikiem, a poniekąd również wczorajszy mecz.

A w zimie ciąg dalszy wymiany składu i również 3 transfery: lewy pomocnik, prawy pomocnik i stoper. I tak dojdziemy do sytuacji, że w sezonie 2011/2012 bronimy tytułu i z powodzeniem możemy walczyć o LM.

Ja bym taki plan rozwoju założył mając ograniczone fundusze. Podstawowym założeniem tego planu jest, że kupujemy mniej zawodników (max 3 na każde okienko), ale za to najwyższej klasy. Wydanie na nich przez nasz klub 4,5 mln euro uważam za kwotę realną.
Ostatnio edytowane przez willow : 22.05.2011 o godz. 06:16.
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
Odpowiedz cytując
yogul
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 22.05.2011, 08:00
@willow

co do transferów lato, zima, bardzo dobrze pamiętam wypowiedzi Maskanta i Stana, że transfery się robi w lecie, a w zimie ewentualnie jakieś minimalne zmiany.
My w zimie zrobiliśmy wzmocnienia bo musieliśmy.
Tak więc myślę że dużych wzmocnień mozemy się spodziewać tylko latem.

Chavez

Dzisiaj znów, przy bramce, wszedł dwoma nogami w Radovica....kiedyś trafi i będzie miazga.
to samo ciągle powtarzam, kiedyś tymi sankami trafi w nogi będzie tragedia i zawieszenie na 100 meczy, trener na pewno to Widzi, pytanie czemu nie reaguje
Ostatnio edytowane przez yogul : 22.05.2011 o godz. 08:04.
Odpowiedz cytując
KOALIK
Banita

Od: 02.2004

Stary 22.05.2011, 08:30
Chcieliście dobrego Polaka do Wisły? Marcin Wasilewski byłby prawdziwym wzmocnieniem, a nie ten Wawrzyniak.
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 22.05.2011, 08:38
Cytat:
co do transferów lato, zima, bardzo dobrze pamiętam wypowiedzi Maskanta i Stana, że transfery się robi w lecie, a w zimie ewentualnie jakieś minimalne zmiany.
My w zimie zrobiliśmy wzmocnienia bo musieliśmy.
na odwrót...
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 22.05.2011, 08:52
JrQ- napisał(a):Wyświetl post
na odwrót...
Czemu na odwrót?
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los
Od jakiego ich nic nie wyzwoli
Bo zabije ich las
Rąk co klaszczą na czas
W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli

Patrz jak piją i żrą
Twoją żywią się krwią
I żonglują słowami twych pieśni
Lecz nic nie śni im się
A najlepiej wiesz że
Nie istnieje wszak to co się nie śni.

Jacek Kaczmarski
Odpowiedz cytując
matys2
Member

Od: 08.2010

Stary 22.05.2011, 09:01
KOALIK napisał(a):Wyświetl post
Chcieliście dobrego Polaka do Wisły? Marcin Wasilewski byłby prawdziwym wzmocnieniem, a nie ten Wawrzyniak.
Pytanie tylko w jakiej formie jest Wasilewski i jak z jego zdrowiem?
Odpowiedz cytując
leszekm_
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 22.05.2011, 09:06
matys2 napisał(a):Wyświetl post
Pytanie tylko w jakiej formie jest Wasilewski i jak z jego zdrowiem?
Gra regularnie w Anderlechcie (po kontuzji grał w 12 z 13 meczy Anderlechtu), strzelił w tym czasie chyba 3-4 bramki, po za tym to rodowity krakus Ja tam nie wierzę jednak żeby Anderlecht go chciał oddać, przecież niedawno podpisali z nim nowy kontrakt?
Odpowiedz cytując
Smyrgu
Blood Brothers

Od: 11.2002

Stary 22.05.2011, 09:07
nie bez powodu Stan byl w Atenach i wypytywal o wawrzyniaka...jego umiejetnosci mozna zaanalizowac w kraju natomiast oprocz tego wazny jest charakter i sposob bycia i o tym nasz dyr. rozmawial w Grecji...jest to jedna z opcji co ni eznaczy ze bedziemy z nim negocjowac...
BRUCE SPRINGSTEEN & THE E-STREET BAND

"This music is forever for me. It's the stage thing, that rush moment that you live for. It never lasts, but that's what you live for."
--Bruce Springsteen
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 22.05.2011, 09:35
Zaufajmy Stanowi bo on wie co robi. Sciagnal nam 3 swietnych pilkarzy to takich sciagnie tez teraz. Perwsze transfery były jak dla mnie przypadkowe bo robione na szybko. Ciekawe czy juz ma jakas liste pilkarzy
Ostatnio edytowane przez mitmichael : 22.05.2011 o godz. 09:41.
Odpowiedz cytując
MaciekJ87
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2011

Stary 22.05.2011, 09:37
A moim zdaniem nie zagra u nas ani Wawrzyniak ani Wasilewski! Wawrzyniak zapewne czeka na ruch ze strony Legii, i raczej kontrakt od nich dostanie! Co do Wasilewskiego to niedawno podpisał nowy kontrakt (Do 2013r) I nie wierzę że stać nas będzie na jego wykupienia ani na zaoferowanie mu takich zarobków jakie ma w Anderlechcie! Po za tym on tam po kontuzji wywalczył miejsce w pierwszej 11 więc wątpię że Belgowie go puszczą
Odpowiedz cytując
Filippo
Senior Member

Stary 22.05.2011, 09:58
WCracow napisał(a):Wyświetl post
Jez z Zabrza jest dobry i warto sie nim zainteresowac.
Nim to trzeba było się interesować nim przeszedł do Zabrza i gdy cena za niego wynosiła ok 120 tys euro. Teraz nie ma co nawet pytac.

Cikosz w lipcu skonczy 23 lata, razem z Bunoza nabiora doswiadczenia i beda wymiatac..A taki Dragan to typowa zapchaj dziura, ani z niego dobry skrzydlowy ani obronca.
Odpowiedz cytując
rozarian
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 22.05.2011, 10:02
mitmichael napisał(a):Wyświetl post
Zaufajmy Stanowi bo on wie co robi. Sciagnal nam 3 swietnych pilkarzy to takich sciagnie tez teraz. Perwsze transfery były jak dla mnie przypadkowe bo robione na szybko. Ciekawe czy juz ma jakas liste pilkarzy
Uważasz Valckxa za profesjonalistę,a stawiasz tak idiotyczne pytanie.
Odpowiedz cytując
River
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 22.05.2011, 10:03
Stan jest w Cafe Futbol.
Odpowiedz cytując
hejR22
Member

Stary 22.05.2011, 10:07
River jak dowiesz sie czegos ciekawego to pisz co powiedzial Stan ok?;d bo nie mam cyfrowego polsatu xd
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 22.05.2011, 10:10
rozarian napisał(a):Wyświetl post
Uważasz Valckxa za profesjonalistę,a stawiasz tak idiotyczne pytanie.
Nie wiem o co Ci chodzi. To nie było pytanie tylko sie zastanawiam czy juz ma juz jaks liste.
Odpowiedz cytując
wojti11795
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2010

Stary 22.05.2011, 10:13
River napisał(a):Wyświetl post
Stan jest w Cafe Futbol.
Nie wiecie, czy nie ma transmisji w internecie
Odpowiedz cytując
hejR22
Member

Stary 22.05.2011, 10:14
transmisja jest w Ipla.tv ale trzeba miec aktualizacje
Odpowiedz cytując
kk23
Member

Od: 07.2006

Stary 22.05.2011, 10:15
DRHTV lub Polwizja (vShare)
Odpowiedz cytując
szlaQ
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 22.05.2011, 10:18
http://www.seeon.tv/view/13881/ macie transmisje ;]
Odpowiedz cytując
fanfan
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 22.05.2011, 10:18
Filippo napisał(a):Wyświetl post
Nim to trzeba było się interesować nim przeszedł do Zabrza i gdy cena za niego wynosiła ok 120 tys euro. Teraz nie ma co nawet pytac.

Cikosz w lipcu skonczy 23 lata, razem z Bunoza nabiora doswiadczenia i beda wymiatac..A taki Dragan to typowa zapchaj dziura, ani z niego dobry skrzydlowy ani obronca.
Co do Dragana to rzeczywiście na obronie przestał robić postępy a wręcz ostatnio zaczął coraz słabiej wyglądać na tej pozycji i raczej to nie będzie pozycja dla niego ale czy z niego jest aż taki słaby skrzydłowy to nie powiedziałbym . Prawda jest taka ,że nawet nie miał zbyt wielu okazji by zaprezentować się na tej pozycji ale widać w jego grze pewność siebie , dobrą szybkość i to że nie boi się pojedynków 1 na 1 a to jest już coś. Również bardzo ważną sprawą jest charakter Paljicia - takich gości potrzebujemy w drużynie , ma jeszcze roczny kontrakt , nie sądzę żebyśmy przeprowadzili w tym jednym okienku nie wiadomo ile transferów wiec jako rezerwowy lewoskrzydłowy może być i będzie miał rok czasu by przekonać wszystkich do siebie i pokazać na co go tak naprawdę stać bo na obronie ma czasami związane ręce . Ja osobiście wolałbym żeby na zmiany na skrzydło wchodził szybki Paljić (no chyba że wywalczy miejsce w pierwszym składzie -kto wie) niż ,np. Boguski który teraz jest wielką niewiadomą a po drugie i tak to nie jest pozycja dla niego. Dla Rafała najlepsze byłoby teraz wypożyczenie do klubu gdzie mógłby regularnie grać i przypomnieć sobie stare czasy i nabrać pewności siebie a siedzenie na ławce mu w niczym nie pomoże a to go prawdopodobnie teraz w Wiśle czeka zwłaszcza że drużyna ma być jeszcze wzmocniona.
Odpowiedz cytując
murray
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 22.05.2011, 10:19
Ale Kołtoń cukruje. Nie żebym się się smucił, to miód na moje uszy.
W tym momencie kadzą Valckxowi, że nie spodziewali się, a tak świetne transfery.
Odpowiedz cytując
MaciekJ87
Socios Wisła Kraków

Stary 22.05.2011, 10:20
http://www.livetipsportal.com/pl/live-transmisje/ tu także są
Odpowiedz cytując
River
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 22.05.2011, 10:35
murray napisał(a):Wyświetl post
Ale Kołtoń cukruje. Nie żebym się się smucił, to miód na moje uszy.
W tym momencie kadzą Valckxowi, że nie spodziewali się, a tak świetne transfery.
Oni zawsze slodza gosciom. Smudzie tez slodzili. A za tydzien dupe obrabiaja

Narazie Stan o nowych transferach nic nie mowil bo tez jeszcze o te kwestie nie zahaczyli.

Poki co rozmawiaja o Maaskancie, o przyjsciu do Wisly, poczatkach w Wisle itp.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów