|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
Jak dla mnie on i Cikosz to piorytety do wykupienia. I do tego trzeba znalezc lewego obronce bo na dzisiaj nie mamy nawet jednego. ![]()
|
|
|
|
Member
Od: 08.2010
Offline |
|
Nie przesądzam czy jego wykupienie będzie dobrą inwestycja na przyszłośc. Natomiast na dzień dzisiejszy powiniśmy szukac lepszych grajków na prawą i lewą obrone Obawiam się, że grając przeciwko dobremu zespołowi z Cikoszem i Paliciem w składzie mozemy dostac takie lanie jak kiedyś Maskant i jego NAC Breda od Villareal (1-6, 1-3).
Ostatnio edytowane przez matys2 : 21.05.2011 o godz. 21:53.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Cikos ma umiejętności i powinien zostać jeśli tylko cena będzie uczciwa. Natomiast potrzebuje porządnego konkurenta do miejsca w składzie. I jeśli wydalibyśmy bardzo dużo to zawsze jest jakieś ryzyko, że nowy się nie sprawdzi w nowym otoczeniu, dlatego warto mieć dalej w składzie dobrego Cikosza.
Paljić powinien zniknąć z obrony i walczyć o miejsce na swojej nominalnej pozycji.
![]() Gdyby miał teraz taką konkurencję pokroju Marcelo, Głowacki to na pewno tak. Ale obecnie z obrońców to właśnie Chavez jest u nas najlepszy. Musieliby mu kupić porządną konkurencję by go posadzić na ławce. A jeśli taką kupią to nie wiem czy klub wyłoży kolejne pół miliona na rezerwowego na tą pozycję. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Osobiście bardzo chciałbym widzieć Chaveza dalej w drużynie, a to z tego względu że w tej chwili to i tak najlepszy zawodnik na obronie. Należałoby mu dokupić jeszcze jednego obrońce do środka - ten Grncarow jest całkiem niezłym pomysłem.
|
|
|
|
Member
Od: 11.2010
Offline |
|
|
Jez z Zabrza jest dobry i warto sie nim zainteresowac.
|
|
|
|
a.k.a. morgenes
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Cikos może i jest niezły, ale na naszą ligę, nie na puchary. A ja zauważyłem, że niektórzy z nas właśnie naszą ligę biorą jako punkt odniesienia przy ocenie przydatności piłkarza do zespołu. I to jest poważny błąd, na tej zasadzie to my nigdy się nie wybijemy ponad przeciętność.
Przypomnijcie sobie nasze największe sukcesy w Europie za Kasperczaka, czy nawet później, kiedy nas przekręcili w Atenach: kim wtedy graliśmy? Mieliśmy piłkarzy, którzy porozjeżdżali się do fajnych europejskich klubów. Mieliśmy grajków, którzy wyraźnie odstawali od poziomu naszej ligi na plus - był Kosa, był Uche, był Żurawski, Frankowski, Kuźba, Szymkowiak, Głowacki, Baszczyński itp. Nawet Brożek się nie mieścił do tego składu. Jeśli chcemy zaistnieć w Europie, potrzebujemy na prawdę wysokiej klasy zawodników. Na chwilę obecną europejski poziom jak dla mnie prezentuje Melikson, Pareiko i czasami Mały. I to wszystko. Z obrońców absolutnie nikt. Ponieważ nasz budżet nie jest z gumy, najpewniej kupimy za gotówkę max 3 zawodników. I tu najpilniejsze będzie moim zdaniem wzmocnienie lewej obrony - to powinien być transfer nr 1. Wasilewski też jest dobrym pomysłem, ponieważ może z powodzeniem grać również na stoperze, gdyby wypadł ktoś z pary Chaver - Jaliens i to powinien być transfer nr 2, o ile w ogóle to prawda z tymi przymiarkami do niego. I transfer nr 3 to jakiś dobry napastnik na europejskim poziomie, bo Genkov jest średni według mnie, a jak i jego jeszcze zabraknie, to w ogóle ataku nie mamy. To pokazały mecze ze Śląskiem i z Górnikiem, a poniekąd również wczorajszy mecz. A w zimie ciąg dalszy wymiany składu i również 3 transfery: lewy pomocnik, prawy pomocnik i stoper. I tak dojdziemy do sytuacji, że w sezonie 2011/2012 bronimy tytułu i z powodzeniem możemy walczyć o LM. Ja bym taki plan rozwoju założył mając ograniczone fundusze. Podstawowym założeniem tego planu jest, że kupujemy mniej zawodników (max 3 na każde okienko), ale za to najwyższej klasy. Wydanie na nich przez nasz klub 4,5 mln euro uważam za kwotę realną.
Ostatnio edytowane przez willow : 22.05.2011 o godz. 06:16.
![]()
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński "I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..." |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
@willow
co do transferów lato, zima, bardzo dobrze pamiętam wypowiedzi Maskanta i Stana, że transfery się robi w lecie, a w zimie ewentualnie jakieś minimalne zmiany. My w zimie zrobiliśmy wzmocnienia bo musieliśmy. Tak więc myślę że dużych wzmocnień mozemy się spodziewać tylko latem. to samo ciągle powtarzam, kiedyś tymi sankami trafi w nogi będzie tragedia i zawieszenie na 100 meczy, trener na pewno to Widzi, pytanie czemu nie reaguje
Ostatnio edytowane przez yogul : 22.05.2011 o godz. 08:04.
|
|
|
|
Banita
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Chcieliście dobrego Polaka do Wisły? Marcin Wasilewski byłby prawdziwym wzmocnieniem, a nie ten Wawrzyniak.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
![]()
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los Od jakiego ich nic nie wyzwoli Bo zabije ich las Rąk co klaszczą na czas W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli Patrz jak piją i żrą Twoją żywią się krwią I żonglują słowami twych pieśni Lecz nic nie śni im się A najlepiej wiesz że Nie istnieje wszak to co się nie śni. Jacek Kaczmarski |
|
|
|
Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Gra regularnie w Anderlechcie (po kontuzji grał w 12 z 13 meczy Anderlechtu), strzelił w tym czasie chyba 3-4 bramki, po za tym to rodowity krakus
Ja tam nie wierzę jednak żeby Anderlecht go chciał oddać, przecież niedawno podpisali z nim nowy kontrakt? |
|
|
|
Blood Brothers
Od: 11.2002
Offline |
|
|
nie bez powodu Stan byl w Atenach i wypytywal o wawrzyniaka...jego umiejetnosci mozna zaanalizowac w kraju natomiast oprocz tego wazny jest charakter i sposob bycia i o tym nasz dyr. rozmawial w Grecji...jest to jedna z opcji co ni eznaczy ze bedziemy z nim negocjowac...
![]()
BRUCE SPRINGSTEEN & THE E-STREET BAND
"This music is forever for me. It's the stage thing, that rush moment that you live for. It never lasts, but that's what you live for." --Bruce Springsteen |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Zaufajmy Stanowi bo on wie co robi. Sciagnal nam 3 swietnych pilkarzy to takich sciagnie tez teraz. Perwsze transfery były jak dla mnie przypadkowe bo robione na szybko. Ciekawe czy juz ma jakas liste pilkarzy
Ostatnio edytowane przez mitmichael : 22.05.2011 o godz. 09:41.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2011
Offline |
|
|
A moim zdaniem nie zagra u nas ani Wawrzyniak ani Wasilewski! Wawrzyniak zapewne czeka na ruch ze strony Legii, i raczej kontrakt od nich dostanie! Co do Wasilewskiego to niedawno podpisał nowy kontrakt (Do 2013r) I nie wierzę że stać nas będzie na jego wykupienia ani na zaoferowanie mu takich zarobków jakie ma w Anderlechcie! Po za tym on tam po kontuzji wywalczył miejsce w pierwszej 11 więc wątpię że Belgowie go puszczą
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nim to trzeba było się interesować nim przeszedł do Zabrza i gdy cena za niego wynosiła ok 120 tys euro. Teraz nie ma co nawet pytac.
Cikosz w lipcu skonczy 23 lata, razem z Bunoza nabiora doswiadczenia i beda wymiatac..A taki Dragan to typowa zapchaj dziura, ani z niego dobry skrzydlowy ani obronca. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Uważasz Valckxa za profesjonalistę,a stawiasz tak idiotyczne pytanie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2011
Offline |
|
|
Stan jest w Cafe Futbol.
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
River jak dowiesz sie czegos ciekawego to pisz co powiedzial Stan ok?;d bo nie mam cyfrowego polsatu xd
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2010
Offline |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
transmisja jest w Ipla.tv ale trzeba miec aktualizacje
|
|
|
|
Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
DRHTV lub Polwizja (vShare)
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
http://www.seeon.tv/view/13881/ macie transmisje ;]
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Ale Kołtoń cukruje. Nie żebym się się smucił, to miód na moje uszy.
W tym momencie kadzą Valckxowi, że nie spodziewali się, a tak świetne transfery. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2011
Offline |
|
![]() Narazie Stan o nowych transferach nic nie mowil bo tez jeszcze o te kwestie nie zahaczyli. Poki co rozmawiaja o Maaskancie, o przyjsciu do Wisly, poczatkach w Wisle itp. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|