|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Brawo Robert http://www.weszlo.com/news/6889
![]() Bogusław Cupiał napisał(a):
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
co do motywacyjnych filmików to ten jest wg mnie najlepszy! Za każdym razem ciary mi przechodzą i ładuje się moja energia
http://www.youtube.com/watch?v=FxUlm...eature=related na derby też byłby idealny albo na ost mecz eliminacji LM heh![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Trzeba to jasno powiedzieć, że Maskaant zrobił zajebistą robotę zdobywając Mistrzostwo.
Startowaliśmy ze straconej pozycji, z wyprzedaną połową składu, z naściąganym szrotem, ze skłóconymi i zmęczonymi porażkami piłkarzami. Wielki szacun szczególnie za runde jesienną, w której potrafił to poskładać do kupy i utrzymać kontakt z czołówką mimo słabego składu. A w rundzie wiosennej - po wzmocnieniach - zbudował zespół, który ma szanse zwojować coś w pucharach i zdominować ligę w następnym sezonie. Gratulacje za wynik powyżej możliwości ![]()
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
To konkretny facet, pilnujący roboty i mający poczucie humoru. Osiągnął pierwszy z dwóch celów - zdobył mistrzostwo. Jeśli uda mu się wejść do LM to pewnie drugi sezon będzie jego ostatnim w Wiśle. Pojdzie wyżej. I chyba dobrze
![]() |
|
|
|
Junior Member
Od: 11.2010
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
jeśli nauczymy się myśleć i działać perpektywicznie to może Basałaj (bo to chyba on na razie zarządza) będzie miał ze trzech niezłych kandydatów, jeśli nie wrócimy tam skąd się właśnie wydobywamy. Mieliśmy sporo szczęścia z Holendrami ale szczęście jest potrzebne. Może zresztą uda się przedłużyć kontrakt z Holendrami? Maaskant lubi wyzwania, zrobił ruch, którego nie wykonałoby 90% holenderskich trenerów bo szukalby złych stron decyzji. On dojrzał dobre i przyszedł tutaj! Nie stawiał wymagań odnośnie sztabu szkoleniowego (to dla mnie było naprawdę niesamowite). Ma facet dużą moc. Realnie patrząc poradził sobie z paroma przeciwnościami losu (chyba nikt nie sądził, że Żurawski i Rios będą aż tak słabi), osiągnął więcej niż przed sezonem się spodziewałem. Może dzięki słabości innych? Może, ale w ub. roku Amika zdobyła MP dzięki naszej słabości a nie swojej mocy i nikomu to nie przeszkadzało.(i proszę mnie nie poprawiać skoro Okoński mówi, że to nie Lech, to ja też nie będę tak mówił).
Wracając do drugieg kroku Maaskanta: będzie trudniej, dużo trudniej, ale wygląda, że facet ma umiejętności i szczęścia trochę. Więc jeśli jego krajan wypatrzy odpowiednie wzmocnienia a Bogusław Cupiał wyłoży kasę, to kto wie? A potem może nowe wyzwania... (ech pomarzyć trzeba) |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
Obojętnie od tego co się wydarzy nie możemy wracać do polskiego bagna. Co więcej mam nadzieje, że Stan Valckx nie odejdzie od nas szybko. Takich perspektyw na przyszłość nie było u nas od bardzo dawna i oby jedna porażka tego nie przekreśliła. ![]()
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
|
||
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
![]() To czym grał Maskaant w rudznie jesiennej to była kpina i powinniśmy tułać się gdzieś w środku tabeli, a skończyliśmy tylko z 3 pkt straty do lidera. A potem dostał 5 bardzo dobrych grajków, którzy od razu wskoczyli do pierwszego składu. Teraz zespół mamy dosyć mocny i zgrany, ale to jak do tego doszło to majstersztyk Maskaanta. To powino trwać 2-3 lata (jak w np. w Lechu) a nie 3 miesiące. ![]()
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Pewnie żeby całkiem zdominować ligę w przyszłym sezonie trener potrzebuje kolejnych 5 grajków na tym samym lub wyższym poziomie. Oczywiście jeśli żaden piłkarz nie odejdzie.
![]()
Bóg, Honor i Wisła!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2010
Offline |
|
|
Polecam dwie pierwsze strony tego watku. Fajnie sie czyta zwlaszcza ze zdobylismy MP.
![]()
Nikt nie wymaga od was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania ręki. - Henryk Reyman
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2010
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Petrescu
http://www.transfermarkt.de/de/dan-p...iner_2730.html 2,14 pktów na spotkanie, 1,5 gola strzelone, 0,59 stracone Maaskant 1,93 pktow na spotkanie, 1,54 strzelone, 0,93 stracone Mysle, ze jest bardzo podobnie, a cała wina leży w obronie :[ tutaj musimy sie wzmocnic za to za Skorży strzelaliśmy więcej bramek (1,84) ale to była sprawa Kosy, Zienczuka i Brożka (owczesny 2x krol strzelcow)
Ostatnio edytowane przez HEDu : 20.05.2011 o godz. 14:40.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
. Gdybyśmy mieli jako taką ofensywę, potrafiącą strzelić po 2-3 bramki na mecz to nikt by nawet nie myślał o obronie. Tymczasem z Górnikiem , Śląskiem nie potrafiliśmy oddać jednego dobrego strzału! Z Lechem i Cracovia też stworzyliśmy tych sytuacji co kot napłakał ;D A co gdyby Genkov zle przyjął piłkę, lub Melikson nie znalazł się tam gdzie powinien w meczu z KSC?Mamy jako taki trzon zespołu: Pareiko - Chávez - Wilk -Melikson - Małecki -Genkov. Cała reszta wymaga wzmocnienia. W myśl zasadny "Nie od razu Rzym zbudowano" nie oczekuję , że sprowadzimy 5-6 klasowych piłkarzy. Gdybyśmy w tym okienku sprowadzili jednego solidnego obrońcę + jednego skrzydłowego z prawdziwego zdarzenia byłoby świetnie. Z Twoim podejściem "cała wina leży w obronie" takich "koszmarków" jak z Górnikiem będzie więcej. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Jak Małecki jest trzonem sportowym zespołu to ja jestem święty.
Ma ducha do walki i utożsamia się z klubem, ale nie kreuje gry. Wyszły mu 3 pierwsze spotkania rundy rewanżowej. Później już kicha. Również nie wiem skąd takie pochwały odnośnie Wilka? Już lepiej sobie radzi Sobolewski. Nie mówiąc o Kazimierczaku ze Śląska. Jak dla mnie to mamy 4 dobrych piłkarzy: Pareiko, Melikson, Kirm, Genkov. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Czarek Wilk jest zajebisty. tyle
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Chyba inne mecze oglądaliśmy wobec tego.
Mógł być spokojnie wyższy wynik, zwłaszcza z Cracovią (gdzie btw. dolicz sobie dwa karne nieodgwizdane). Powód: druga linijka
Ostatnio edytowane przez filemon : 20.05.2011 o godz. 17:18.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Dziewczyna Naszego trenera oczekuje dziecka tak wiec gratulacje Panie trenerze
|
|
|
|
Banita
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Mam tylko jedynie pytanie do Pana Trenera: czemu Pan zdjął Meliksona, a nie Jirsaka lub Siwakowa?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Bo Melikson nie jest maszyną, a nie miał przerwy zimowej.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Otóż zszedł Melikson, ponieważ ostatnio dużo grał i gdy w Polsce była przerwa zimowa on grał w Izraelu i po prostu dał mu odpocząć ;]
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
Maaskanta nie potrafie ocenic..Przez 3/4 sezonu jechałem po nim jak po burej suce, ale mistrza zdobył. Tylko zerknijmy z jakim bilansem..obecny sezon w ekstraklasie to kompletna mizeria, zdobywamy 53 punkty na 81 mozliwych i to daje nam pewne mistrzostwo..własciwie nie wymaga to komentarza. Puchary zweryfikują co potrafi Maaskant, oby cos w nich zwojował i wrocil do czasów gdy za Wisłę w Europie wstydzic sie nie trzeba było. ![]()
|
|
|
|
Member
Od: 04.2011
Offline |
|
|
Oj tam oceniajmy go przede wszystim za rundę wiosenną gdzie miał dobry skład i długo pracował z zespołem. Tu w 13 meczów ma 26 punktów a wiadomo przez co straciliśmy sporo punktów, brak napastnika za Genkova to dwa mecze i oczywiscie problem z obrona w meczach wyjazdowych, Kielce, Bytom, Legia. Ja wierzę, że gdy wzmonimy się w defensywie i kupimy zmiennika dla Genkowa to Maaskant będzie w stanie zdobyć około 70 punktów plus nie odpaść z rywalami klasy Levadii
Ostatnio edytowane przez MMMMM : 21.05.2011 o godz. 21:34.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Do trenera nie można mieć żadnych zastrzeżeń. W tak krótkim czasie zrobić drużynę z nowych grajków która potrafi sięgnąć po mistrza, to jest wyczyn. I nie mówcie że liga słaba, bo to Wisła była w połowie wyścigu w budowie, a inni nie.
![]()
Bóg, Honor i Wisła!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
Legia też przez cały sezon była w budowie. Tak jak napisał Filippo Maskaanta zweryfikują puchary.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Wisla 3/4 druzyny nowa, nowy trener od 6 kolejki, cios w szczeke na starcie rozgrywej, praktycznie brak okresu przygotowawczego do rundy jesiennej. Wisla Mistrzem, Legia..2? 3? ![]()
Szostego sierpnia roku panskiego 2003 zdziesiatkowani przez kontuzje i chimery pilkarze Wisly Krakow starli sie z Cypryjczykami w Nikozji. Walczyli jak poeci, walczyli jak prawdziwi Krakowianie. I wywalczyli awans do III rundy el. Champions League....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
taaa... tylko ,że Maskaant dostał w spadku drużynę zupełnie nieprzygotowaną fizycznie do sezonu i rozbitą pod względem morale i wzajemnych relacji. Poskładać to do kupy , wymienić prawie cały skład i jeszcze przy tym zdobyć Mistrza to naprawdę ogromna sztuka. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
I jeszcze do tego pilkarzy z tak wielu krajow i nie wszyscy potrafiacy mowic po angielsku. Chlopy wczoraj odpuscily a tu juz sie o trenerze rozne opinie wytwarzają.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|