The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
FredzIo
Senior Member

Od: 10.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 17.05.2011, 15:24
Brawo Robert http://www.weszlo.com/news/6889
Bogusław Cupiał napisał(a):
Kochałem Wisłę, kiedy byłem jej kibicem i kocham dzisiaj, bo to jest mój klub..
Odpowiedz cytując
Kluvi
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 17.05.2011, 15:28
co do motywacyjnych filmików to ten jest wg mnie najlepszy! Za każdym razem ciary mi przechodzą i ładuje się moja energia
http://www.youtube.com/watch?v=FxUlm...eature=related
na derby też byłby idealny albo na ost mecz eliminacji LM heh

Odpowiedz cytując
Oldpara
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 17.05.2011, 16:25
Trzeba to jasno powiedzieć, że Maskaant zrobił zajebistą robotę zdobywając Mistrzostwo.

Startowaliśmy ze straconej pozycji, z wyprzedaną połową składu, z naściąganym szrotem, ze skłóconymi i zmęczonymi porażkami piłkarzami.

Wielki szacun szczególnie za runde jesienną, w której potrafił to poskładać do kupy i utrzymać kontakt z czołówką mimo słabego składu. A w rundzie wiosennej - po wzmocnieniach - zbudował zespół, który ma szanse zwojować coś w pucharach i zdominować ligę w następnym sezonie.
Gratulacje za wynik powyżej możliwości
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 17.05.2011, 17:19
Oldpara napisał(a):Wyświetl post
Trzeba to jasno powiedzieć, że Maskaant zrobił zajebistą robotę zdobywając Mistrzostwo.

Startowaliśmy ze straconej pozycji, z wyprzedaną połową składu, z naściąganym szrotem, ze skłóconymi i zmęczonymi porażkami piłkarzami.

Wielki szacun szczególnie za runde jesienną, w której potrafił to poskładać do kupy i utrzymać kontakt z czołówką mimo słabego składu. A w rundzie wiosennej - po wzmocnieniach - zbudował zespół, który ma szanse zwojować coś w pucharach i zdominować ligę w następnym sezonie.
Gratulacje za wynik powyżej możliwości
To jak w końcu, zespół zrobił wynik powyżej możliwości czy mamy taką pakę że możemy zdominować lige w następnym sezonie bo ja już nie wiem?
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
ociec Ciemka
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 17.05.2011, 17:28
To konkretny facet, pilnujący roboty i mający poczucie humoru. Osiągnął pierwszy z dwóch celów - zdobył mistrzostwo. Jeśli uda mu się wejść do LM to pewnie drugi sezon będzie jego ostatnim w Wiśle. Pojdzie wyżej. I chyba dobrze
Odpowiedz cytując
StarBuzz
Junior Member

Od: 11.2010

Stary 17.05.2011, 17:48
ociec Ciemka napisał(a):Wyświetl post
To konkretny facet, pilnujący roboty i mający poczucie humoru. Osiągnął pierwszy z dwóch celów - zdobył mistrzostwo. Jeśli uda mu się wejść do LM to pewnie drugi sezon będzie jego ostatnim w Wiśle. Pojdzie wyżej. I chyba dobrze
Az boje sie myslec kto moglby go zastapic
Odpowiedz cytując
ociec Ciemka
Senior Member

Stary 17.05.2011, 18:05
jeśli nauczymy się myśleć i działać perpektywicznie to może Basałaj (bo to chyba on na razie zarządza) będzie miał ze trzech niezłych kandydatów, jeśli nie wrócimy tam skąd się właśnie wydobywamy. Mieliśmy sporo szczęścia z Holendrami ale szczęście jest potrzebne. Może zresztą uda się przedłużyć kontrakt z Holendrami? Maaskant lubi wyzwania, zrobił ruch, którego nie wykonałoby 90% holenderskich trenerów bo szukalby złych stron decyzji. On dojrzał dobre i przyszedł tutaj! Nie stawiał wymagań odnośnie sztabu szkoleniowego (to dla mnie było naprawdę niesamowite). Ma facet dużą moc. Realnie patrząc poradził sobie z paroma przeciwnościami losu (chyba nikt nie sądził, że Żurawski i Rios będą aż tak słabi), osiągnął więcej niż przed sezonem się spodziewałem. Może dzięki słabości innych? Może, ale w ub. roku Amika zdobyła MP dzięki naszej słabości a nie swojej mocy i nikomu to nie przeszkadzało.(i proszę mnie nie poprawiać skoro Okoński mówi, że to nie Lech, to ja też nie będę tak mówił).
Wracając do drugieg kroku Maaskanta: będzie trudniej, dużo trudniej, ale wygląda, że facet ma umiejętności i szczęścia trochę. Więc jeśli jego krajan wypatrzy odpowiednie wzmocnienia a Bogusław Cupiał wyłoży kasę, to kto wie? A potem może nowe wyzwania... (ech pomarzyć trzeba)
Odpowiedz cytując
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 17.05.2011, 19:54
Kluvi napisał(a):Wyświetl post
co do motywacyjnych filmików to ten jest wg mnie najlepszy! Za każdym razem ciary mi przechodzą i ładuje się moja energia
http://www.youtube.com/watch?v=FxUlm...eature=related
na derby też byłby idealny albo na ost mecz eliminacji LM heh
O tak i do tego jeszcze ta odpowiednia muzyka i całość jest powalająca.

ociec Ciemka napisał(a):Wyświetl post
Mam nadzieje, że ta postawa jest zaraźliwa i Kazimierz Moskal nauczy się przy Maaskancie wielu rzeczy. Jeśli po naszym hipotetycznym póki co awansie do LM chciałby go jakiś lepszy klub to problemów nie należy mu robić, a i tak dostanie zaszczytne miejsce w Galerii Sław Wisły Kraków jako pierwszy trener, który wprowadził nas do LM.

StarBuzz napisał(a):Wyświetl post
Az boje sie myslec kto moglby go zastapic
Obojętnie od tego co się wydarzy nie możemy wracać do polskiego bagna. Co więcej mam nadzieje, że Stan Valckx nie odejdzie od nas szybko. Takich perspektyw na przyszłość nie było u nas od bardzo dawna i oby jedna porażka tego nie przekreśliła.
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
Odpowiedz cytując
Oldpara
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 17.05.2011, 20:24
mr_kwolf napisał(a):Wyświetl post
To jak w końcu, zespół zrobił wynik powyżej możliwości czy mamy taką pakę że możemy zdominować lige w następnym sezonie bo ja już nie wiem?
Tam kluczowe słówko to "po wzmocnieniach"

To czym grał Maskaant w rudznie jesiennej to była kpina i powinniśmy tułać się gdzieś w środku tabeli, a skończyliśmy tylko z 3 pkt straty do lidera. A potem dostał 5 bardzo dobrych grajków, którzy od razu wskoczyli do pierwszego składu. Teraz zespół mamy dosyć mocny i zgrany, ale to jak do tego doszło to majstersztyk Maskaanta. To powino trwać 2-3 lata (jak w np. w Lechu) a nie 3 miesiące.
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
Odpowiedz cytując
sayek89
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 17.05.2011, 20:26
Pewnie żeby całkiem zdominować ligę w przyszłym sezonie trener potrzebuje kolejnych 5 grajków na tym samym lub wyższym poziomie. Oczywiście jeśli żaden piłkarz nie odejdzie.
Bóg, Honor i Wisła!
Odpowiedz cytując
zbymak
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 19.05.2011, 08:22
http://www.rp.pl/artykul/585939,6605...przypadku.html
Odpowiedz cytując
Semper Fidelis 1985
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2010

Stary 19.05.2011, 10:08
Cytat:
Znajomi z Holandii, którzy dziwili się, że przyjął pan ofertę pracy w Wiśle, już gratulowali mistrzostwa? Dostałem setki wiadomości. W trakcie naszej rozmowy napisał Marc Overmars, dzwonili ludzie ze sztabu reprezentacji. To bardzo miłe.
Overmars to był kozak, fajnie śmigał na skrzydłach Ajaxu Arsenalu Barcy i reprezentacji Pomarańczowych
Odpowiedz cytując
coni
Senior Member

Od: 10.2010

Stary 19.05.2011, 11:08
Polecam dwie pierwsze strony tego watku. Fajnie sie czyta zwlaszcza ze zdobylismy MP.
Nikt nie wymaga od was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania ręki. - Henryk Reyman
Odpowiedz cytując
art
Senior Member

Od: 11.2010

Stary 19.05.2011, 11:25
coni napisał(a):Wyświetl post
Polecam dwie pierwsze strony tego watku. Fajnie sie czyta zwlaszcza ze zdobylismy MP.
Jak każdy temat dotyczący piłkarzy/ludzi pracujących w klubie... Tylko ten z stadionem pozostaje ciągle aktualny...
Odpowiedz cytując
HEDu
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 20.05.2011, 14:38
Petrescu

http://www.transfermarkt.de/de/dan-p...iner_2730.html

2,14 pktów na spotkanie, 1,5 gola strzelone, 0,59 stracone

Maaskant

1,93 pktow na spotkanie, 1,54 strzelone, 0,93 stracone

Mysle, ze jest bardzo podobnie, a cała wina leży w obronie :[ tutaj musimy sie wzmocnic

za to za Skorży strzelaliśmy więcej bramek (1,84) ale to była sprawa Kosy, Zienczuka i Brożka (owczesny 2x krol strzelcow)
Ostatnio edytowane przez HEDu : 20.05.2011 o godz. 14:40.

Odpowiedz cytując
Lysy
Senior Member

Stary 20.05.2011, 16:30
HEDu napisał(a):Wyświetl post
Mysle, ze jest bardzo podobnie, a cała wina leży w obronie :[ tutaj musimy sie wzmocnic
To nie myśl tyle . Gdybyśmy mieli jako taką ofensywę, potrafiącą strzelić po 2-3 bramki na mecz to nikt by nawet nie myślał o obronie. Tymczasem z Górnikiem , Śląskiem nie potrafiliśmy oddać jednego dobrego strzału! Z Lechem i Cracovia też stworzyliśmy tych sytuacji co kot napłakał ;D A co gdyby Genkov zle przyjął piłkę, lub Melikson nie znalazł się tam gdzie powinien w meczu z KSC?
Mamy jako taki trzon zespołu: Pareiko - Chávez - Wilk -Melikson - Małecki -Genkov. Cała reszta wymaga wzmocnienia. W myśl zasadny "Nie od razu Rzym zbudowano" nie oczekuję , że sprowadzimy 5-6 klasowych piłkarzy. Gdybyśmy w tym okienku sprowadzili jednego solidnego obrońcę + jednego skrzydłowego z prawdziwego zdarzenia byłoby świetnie. Z Twoim podejściem "cała wina leży w obronie" takich "koszmarków" jak z Górnikiem będzie więcej.
Odpowiedz cytując
prezes85
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 20.05.2011, 16:44
Jak Małecki jest trzonem sportowym zespołu to ja jestem święty.
Ma ducha do walki i utożsamia się z klubem, ale nie kreuje gry.
Wyszły mu 3 pierwsze spotkania rundy rewanżowej. Później już kicha.

Również nie wiem skąd takie pochwały odnośnie Wilka? Już lepiej sobie radzi Sobolewski.
Nie mówiąc o Kazimierczaku ze Śląska.

Jak dla mnie to mamy 4 dobrych piłkarzy: Pareiko, Melikson, Kirm, Genkov.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 20.05.2011, 17:15
Czarek Wilk jest zajebisty. tyle
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
filemon
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 20.05.2011, 17:16
Lysy napisał(a):Wyświetl post
Z Lechem i Cracovia też stworzyliśmy tych sytuacji co kot napłakał ;D
Chyba inne mecze oglądaliśmy wobec tego.
Mógł być spokojnie wyższy wynik, zwłaszcza z Cracovią (gdzie btw. dolicz sobie dwa karne nieodgwizdane).
Powód: druga linijka
Ostatnio edytowane przez filemon : 20.05.2011 o godz. 17:18.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 21.05.2011, 14:35
Dziewczyna Naszego trenera oczekuje dziecka tak wiec gratulacje Panie trenerze
Odpowiedz cytując
KOALIK
Banita

Od: 02.2004

Stary 21.05.2011, 21:13
Mam tylko jedynie pytanie do Pana Trenera: czemu Pan zdjął Meliksona, a nie Jirsaka lub Siwakowa?
Odpowiedz cytując
mcks
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 21.05.2011, 21:18
Bo Melikson nie jest maszyną, a nie miał przerwy zimowej.
Odpowiedz cytując
suchyTSW
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 21.05.2011, 21:19
Otóż zszedł Melikson, ponieważ ostatnio dużo grał i gdy w Polsce była przerwa zimowa on grał w Izraelu i po prostu dał mu odpocząć ;]
Odpowiedz cytując
Filippo
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 21.05.2011, 21:22
KOALIK napisał(a):Wyświetl post
Mam tylko jedynie pytanie do Pana Trenera: czemu Pan zdjął Meliksona, a nie Jirsaka lub Siwakowa?
Ja mam pytanie po co go w ogóle wystawiał? Dać mu odpocząc, sezon zaczał wczesniej niz wszyscy, a zasuwał za dwóch, niech złapie kontuzje i dupa bedzie blada..

Maaskanta nie potrafie ocenic..Przez 3/4 sezonu jechałem po nim jak po burej suce, ale mistrza zdobył. Tylko zerknijmy z jakim bilansem..obecny sezon w ekstraklasie to kompletna mizeria, zdobywamy 53 punkty na 81 mozliwych i to daje nam pewne mistrzostwo..własciwie nie wymaga to komentarza.

Puchary zweryfikują co potrafi Maaskant, oby cos w nich zwojował i wrocil do czasów gdy za Wisłę w Europie wstydzic sie nie trzeba było.
Odpowiedz cytując
MMMMM
Member

Od: 04.2011

Stary 21.05.2011, 21:31
Oj tam oceniajmy go przede wszystim za rundę wiosenną gdzie miał dobry skład i długo pracował z zespołem. Tu w 13 meczów ma 26 punktów a wiadomo przez co straciliśmy sporo punktów, brak napastnika za Genkova to dwa mecze i oczywiscie problem z obrona w meczach wyjazdowych, Kielce, Bytom, Legia. Ja wierzę, że gdy wzmonimy się w defensywie i kupimy zmiennika dla Genkowa to Maaskant będzie w stanie zdobyć około 70 punktów plus nie odpaść z rywalami klasy Levadii
Ostatnio edytowane przez MMMMM : 21.05.2011 o godz. 21:34.
Odpowiedz cytując
sayek89
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 21.05.2011, 23:28
Do trenera nie można mieć żadnych zastrzeżeń. W tak krótkim czasie zrobić drużynę z nowych grajków która potrafi sięgnąć po mistrza, to jest wyczyn. I nie mówcie że liga słaba, bo to Wisła była w połowie wyścigu w budowie, a inni nie.
Bóg, Honor i Wisła!
Odpowiedz cytując
koniak
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 21.05.2011, 23:44
Legia też przez cały sezon była w budowie. Tak jak napisał Filippo Maskaanta zweryfikują puchary.
Odpowiedz cytując
RAF
Senior Member

Stary 21.05.2011, 23:59
koniak napisał(a):Wyświetl post
Legia też przez cały sezon była w budowie. Tak jak napisał Filippo Maskaanta zweryfikują puchary.
Legia miala nowego trenera ( ) przed sezonem. Caly okres przygotowawczy niezmacony pucharami na przygotowania i wtopienie nowych zawodnikow w druzyne. Ponad to, zmiany kadrowe nie byly az tak duze jak u nas.

Wisla 3/4 druzyny nowa, nowy trener od 6 kolejki, cios w szczeke na starcie rozgrywej, praktycznie brak okresu przygotowawczego do rundy jesiennej.

Wisla Mistrzem, Legia..2? 3?
Szostego sierpnia roku panskiego 2003 zdziesiatkowani przez kontuzje i chimery pilkarze Wisly Krakow starli sie z Cypryjczykami w Nikozji. Walczyli jak poeci, walczyli jak prawdziwi Krakowianie. I wywalczyli awans do III rundy el. Champions League....
Odpowiedz cytując
allon
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 22.05.2011, 01:14
Filippo napisał(a):Wyświetl post
Ja mam pytanie po co go w ogóle wystawiał? Dać mu odpocząc, sezon zaczał wczesniej niz wszyscy, a zasuwał za dwóch, niech złapie kontuzje i dupa bedzie blada..

Maaskanta nie potrafie ocenic..Przez 3/4 sezonu jechałem po nim jak po burej suce, ale mistrza zdobył. Tylko zerknijmy z jakim bilansem..obecny sezon w ekstraklasie to kompletna mizeria, zdobywamy 53 punkty na 81 mozliwych i to daje nam pewne mistrzostwo..własciwie nie wymaga to komentarza.

Puchary zweryfikują co potrafi Maaskant, oby cos w nich zwojował i wrocil do czasów gdy za Wisłę w Europie wstydzic sie nie trzeba było.

taaa... tylko ,że Maskaant dostał w spadku drużynę zupełnie nieprzygotowaną fizycznie do sezonu i rozbitą pod względem morale i wzajemnych relacji. Poskładać to do kupy , wymienić prawie cały skład i jeszcze przy tym zdobyć Mistrza to naprawdę ogromna sztuka.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 22.05.2011, 05:10
sayek89 napisał(a):Wyświetl post
Do trenera nie można mieć żadnych zastrzeżeń. W tak krótkim czasie zrobić drużynę z nowych grajków która potrafi sięgnąć po mistrza, to jest wyczyn.
I jeszcze do tego pilkarzy z tak wielu krajow i nie wszyscy potrafiacy mowic po angielsku. Chlopy wczoraj odpuscily a tu juz sie o trenerze rozne opinie wytwarzają.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów