The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna?
Tak 86 46,49%
Nie 43 23,24%
Nie mam zdania. 8 4,32%
To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. 41 22,16%
Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. 21 11,35%
Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.05.2011, 17:04
Acima napisał(a):Wyświetl post
Kandydat na posła PO niejaki Cezary Kucharski pewnie przyzna mu rację
Aaa to dlatego go pozdrawiali i Szpakowskiego też.

"Robert Mateja to polskich skoków nadzieja"
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 21.05.2011, 17:13
Maksymalnie smieszny mecz i kilka smiesznych stwierdzen w studio jak i na forach...

Na cale szczescie nie musialem na zywo ogladac tej zenady.

Dzisiaj byl niby szlagier, niby mecz mistrza i zdobywcy Pucharu Polski ale to byl kabaret. Zawodnicy Wisly nie mieli ZADNEJ powtarzam ZADNEJ checi do gry, ambicja to chyba cos co dla wielu nie istnieje. U Nas to samo.
Kilku graczy ( max 4) z 22 chcialo sie grac i ROZUMIELI ze kibica Wisly czy Legii w tym wlasnie momencie ch** obchodzi sytuacja w tabeli, liczy sie ten wlasnie mecz i ma byc walka na calego.

Niektorym to naprawde w dupach sie poprzewracalo.

PS: Karnego nie bylo, Sobolewski zagral noga a nie reka, Pareiko tylko stal i trzeba bylo dac mu zlapac pilke,kartek sie nie daje bo przepisy sa po to by je lamac, Radovic faulowal,sedzia ch**** itp itd... Wisla grala ambitnie a Legia gryzla trawe i wykorzystala przewage liczebna strzelajac tysiac pincet bramek...

Szkoda mi niektorych z Was

PS2: Seredecznie dziekuje pilkarzom jednej i drugiej druzyny za niezly prezent urodzinowy, dawno nie dostalem tak pieknego GÓWNA w zlotym papierku.

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 21.05.2011, 17:16
Sędzia napisał(a):Wyświetl post
Polonia zdobędzie jednego mistrza, tak za dwa - trzy sezony, jeśli nie będzie zbyt dużej rotacji trenerów i składu.

Po prostu zgrają się na tyle dobrze, że w jednym słabszym sezonie Wisły będą w stanie zdobyć mistrza.
Oczywiście. Bardzo prawdopodobny scenariusz ale stałej tendencji mieć to nie będzie.

Ciekawe kopanie szykuje się w Gdyni.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
piotrek06
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 21.05.2011, 17:21
kreseq napisał(a):Wyświetl post
Maksymalnie smieszny mecz i kilka smiesznych stwierdzen w studio jak i na forach...

Na cale szczescie nie musialem na zywo ogladac tej zenady.

Dzisiaj byl niby szlagier, niby mecz mistrza i zdobywcy Pucharu Polski ale to byl kabaret. Zawodnicy Wisly nie mieli ZADNEJ powtarzam ZADNEJ checi do gry, ambicja to chyba cos co dla wielu nie istnieje. U Nas to samo.
Kilku graczy ( max 4) z 22 chcialo sie grac i ROZUMIELI ze kibica Wisly czy Legii w tym wlasnie momencie ch** obchodzi sytuacja w tabeli, liczy sie ten wlasnie mecz i ma byc walka na calego.

Niektorym to naprawde w dupach sie poprzewracalo.

PS: Karnego nie bylo, Sobolewski zagral noga a nie reka, Pareiko tylko stal i trzeba bylo dac mu zlapac pilke,kartek sie nie daje bo przepisy sa po to by je lamac, Radovic faulowal,sedzia ch**** itp itd... Wisla grala ambitnie a Legia gryzla trawe i wykorzystala przewage liczebna strzelajac tysiac pincet bramek...

Szkoda mi niektorych z Was

PS2: Seredecznie dziekuje pilkarzom jednej i drugiej druzyny za niezly prezent urodzinowy, dawno nie dostalem tak pieknego GÓWNA w zlotym papierku.
Czyli uważasz że czerwona kartka była słuszna
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Stary 21.05.2011, 17:23
Uwazam ze sedzia ma prawo dac czerwona i co wiecej w takich sytuacjach jest czerwona 9 razy na 10. Zawodnik dotyka pilke,bramkarz jej nie dotyka, jest ostatnim przed bramka i wszystko dzieje sie w polu karnym.
Oczywiscie nie musi byc czerwonej, ale wiekszosc daje czerwone bez zastanowienia.
Polecam zobaczyc kilkanascie takich sytuacji.

Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

W Analu+ przeżywali Ogbuke, że go przecież Kosowski do Legii polecał. No fakt, Kamil przecież (L) taką miłością darzy Jeżeli to prawda, to nieźle sobie z nich zakpił
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
martin_6
Senior Member

Od: 03.2009

Jak Cracovia przegra, a Polonia wygra z Arką, to pasiaści moga sie już chyba żegnać z ligą
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas,
Że na drzewach zamiast liści
Będą wisieć komuniści!

UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY!
Odpowiedz cytując
KRIS22
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 21.05.2011, 17:25
Klich - CZerwo !
Odpowiedz cytując
gypsy
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 21.05.2011, 17:28
Klich właśnie wyleciał z boiska
Odpowiedz cytując
murray
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 21.05.2011, 17:29
Jak wygląda sytuacja na Kałuży? Kto ciśnie i te sprawy.
Nie będę oglądał, bo nie raz się zdarzało, że odpalałem transmisję i padał gol dla żałosnych.
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 21.05.2011, 17:31
Cisną białoczerwoni, ale strasznie nerwowo grają.

W dodatku w 10 bo Klich czerwona.

Ponadto "kibice" z "dopingiem".
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
piotrek06
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 21.05.2011, 17:32
Uwazam ze sedzia ma prawo dac czerwona i co wiecej w takich sytuacjach jest czerwona 9 razy na 10. Zawodnik dotyka pilke,bramkarz jej nie dotyka, jest ostatnim przed bramka i wszystko dzieje sie w polu karnym.
Oczywiscie nie musi byc czerwonej, ale wiekszosc daje czerwone bez zastanowienia.
Bramkarz praktycznie stal w miejscu a on w niego wbiegł. Zgadzam się ze można było podyktować karnego ale czerwona kartka to nie było ani zamierzone ani brutalne( osobiście mam wątpliwości czy to był w ogóle faul)
Odpowiedz cytując
Sartre
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 21.05.2011, 17:32
W kontekście meczu mogę powiedzieć tyle - tradycji stało się zadość, jakikolwiek wynik i tak nic nie zmieniał, było z grubsza dokładnie tak jak miało być, a po emocje to ja proszę zgłosić się w następnym sezonie.

No i jeszcze:

WOJTEK MATEJA! TO POLSKICH SKOKÓW NADZIEJA!
Legionista
Odpowiedz cytując
szczepans21
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 21.05.2011, 17:33
cracovia normalnie prowadzi doping, nie przyłączyli się do protestu?
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Stary 21.05.2011, 17:34
Sartre napisał(a):Wyświetl post
No i jeszcze:

WOJTEK MATEJA! TO POLSKICH SKOKÓW NADZIEJA!
Jaki Wojtek? Mateja to Robert

Oj widzę, że się Małyszomanię przespało
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Odpowiedz cytując
DevilMayCry
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 21.05.2011, 17:34
szczepans21 napisał(a):Wyświetl post
cracovia normalnie prowadzi doping, nie przyłączyli się do protestu?
Oni WTSK sobie by nie odpuścili
Wiem, że off, ale w Wodzisławiu zapowiada się na pogrom
"... sposób na życie miał chłopak bardzo prosty, regularnie palił za sobą wszystkie mosty, łączące jego życie z naszym światem, więc nie próbujcie twierdzić, że był wariatem... Bo był ....a normalny!!!..."

Odpowiedz cytując
Sartre
Senior Member

Stary 21.05.2011, 17:35
Robert, oczywiście, sorry Mam kolosalnego kaca, czeski błąd, zdarza się

IREEEENA SANTOR!
Legionista
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Stary 21.05.2011, 17:38
Karny jak stąd do Sao Paulo dla parchów. Niepodyktowany.

Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Stary 21.05.2011, 17:39
Sedzia to jedna niedowidzacy, liniowy tez... Poziom sedziowania to naprawde katastrofa. Powinno sie cos zmienic.

Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 21.05.2011, 17:43
fialo napisał(a):Wyświetl post
Karny jak stąd do Sao Paulo dla parchów. Niepodyktowany.
ja nie wiem - moim zdaniem bramkarz zostawił ręce przy sobie bo wiedział, że Dudzic będzie się rzucał
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
bloodraven
Senior Member

Stary 21.05.2011, 17:47
Próbuję sobie przypomnieć takie sytuacje z meczów Wisły i tak:
1. Wisła- Legia 3:0 Brożka
2.Wisła- Lazio
3. Wisła- Widzew.
Wszystko to sytuacje sam na sam z faulem bramkarza, po których dostaje żółtą kartkę. Rzut karny rekompensuje w tym wypadku stuprocentową sytuację. Chyba, że z tym 9 na 10 chodzi o sytuacje na korzyść Legii, to zgadzam się w stu procentach, wtedy na pewno sędzia z calą surowością pokazuje czerwoną.
Po drugie mam nieodparte wrażenie, a wręcz jestem pewien, że to Rado za wszelką cenę chciał kontaktu z Pareiko, a nie odwrotnie. Tak więc ktoś tu mówi nieprawdę i jak wykazałem powyżej nie jestem to ja.
Powód: literówka
Ostatnio edytowane przez bloodraven : 21.05.2011 o godz. 17:56.
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 21.05.2011, 17:47
Widzew ! Widzew ! Łódzki Widzew !
Jak .... ja ich bardzo lubię

jak polecą w końcu w dół to się może nauczą dopingować własny klub
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 21.05.2011, 17:52
Cracovia wdupcyła z Widzewem 1:2, spadek coraz blizej. Teraz graja z Jagiellonia, ktora zaczeła grac i strzelac gole co widac po dzisiejszym wyniku.
Odpowiedz cytując
Sędzia
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 21.05.2011, 17:55
Jeśli Jaga się postara, to może być ciekawie.
Miała być demokracja, a tu każdy ma własne zdanie - Lech Wałęsa
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 21.05.2011, 17:56
Legia-Wisła
tradycji stało sie za dosc.
Tak jak piszecie widac ktorzy pilkarze sa profesjonalistami. I generalnie na takich meczach mozna zweryfikowac slodkie pieprzenie pilkarzy. Oni maja kilka takich oklepanych stwierdzen ze np "typowy mecz walki", "oczywiscie mamy Mistrzostwo ale bedziemy walczyc w kolejnych meczach", "dzis pogoda/murawa itd nie sprzyjala grze w pilke", "poprawimy to i siamto i w drugiej polowie strzelimy gola i wygramy", "bardzo dizkeujemy kibicom za doping, byl super bez niego bysmy nie wygrali" itd itd
A pozniej okazuje sie ze kibicow maja w dupie, ze lobo to gral kiedys dobrze dopoki mecze kupowal, ze maja na wynik meczu wyjebane i lepiej sie snuc po boisku.
Gdyby kazdy byl taki fajny jak to ladnie umie mowic to by zapierdalal w kazydm meczu tak jak Mały czy Sobol albo by sie identyfikowal z kibicami tak jak Mały. Zauwarzcie, oni wszyscy mowia niemal to samo a zycie pokazuje co innego. Np inaczej sie wypowiedzial Zuraw po naszej porazce (juz zapomnialem z kim) ze jestesmy nieudacznikami- i to byla szczera wypowiedz a nie pi...e o Chopinie. Dlatego nie sugerujmy sie wywiadami z pilkarzami bo dzis zapowiadali walke a jakos slabo to im wyszlo. Oczywiscie mieli prawo odpuscic bo maja Mistrza, moze zabalowali i nie mysleli o meczu czy treningach ale to niech powiedza wprost a nie klamia.
Mecz bez dopingu jak to mecz bez dopingu. Fatalny. Po prostu mecz to takie widowisko gdzie patrzy sie na boisko po ktorym biega 22 chłopow a slyszy sie kilka tysiecy gardel ktore sa na trybunach. Jesli sie oddzieli te dwie rzeczy to wszystko traci swoj sens

Cracovia-Widzew
Nawet przy tak dizadoskim dopingu jaki maja pasy mecz od razu lepiej sie oglada
Zaczelo sie ublizanie sedziom czy PZPNowi (zobaczymy za 2 kolejki kto do kogo w łaske przyjdzie) to od razu doping lepszy, glosniejszy no i ogolnie dobrze sie bawia przy tym. Widac sa w zywiole
Tak jak pisalem dzis, spelnilo sie czesciowo. Cracovia znowu w kryzysie. Jak wygrywaja to wygrywaja a jak zaczna przegrywac to kilka kolejek tak moga. Oby jeszcze tylko 2 i bedzie pieknie- przynajmniej do czasu az sie utrzymaja przy zielonym stoliku

Zawsze nad wami! To My jestesmy Mistrzami!!!

Cytat:
Kosecki w pewnym momencie powiedział że życzył by sobie takiej atmosfery na każdym meczu
0 szacunku dla takich szmat ktore zawsze ida z wiatrem, w kierunku gdzie w zaleznosci jak sie zachowaja czeka ich wieksza korzysc. Szkoda tylko ze w tym kraju takich ludzi jest wiekszosc

PS
Bedzie kara dla Legii za doping nieziwazany z meczem? hmm
Ostatnio edytowane przez Jaroo1 : 21.05.2011 o godz. 18:01.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Stary 21.05.2011, 17:57
Obiecuję, że już nigdy przed meczem z Widzewem nie będę oglądał już wiadomego filmiku i usuwam go z ulubionych na YT

Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Stary 21.05.2011, 17:58
bloodraven napisał(a):Wyświetl post
Próbuję sobie przypomnieć takie sytuacje z meczów Wisły i tak:
1. Wisła- Legia 3:0 Brożka
2.Wisła- Lazio
3. Wisła- Widzew.
Wszystko to sytuacje sam na sam z faulem bramkarza, po których dostaje żółtą kartkę. Rzut karny rekompensuje w tym wypadku stuprocentową sytuację. Chyba, że z tym 9 na 10 chodzi o sytuacje na korzyść Legii, to zgadzam się w stu procentach, wtedy na pewno sędzia z calą surowością pokazuje czerwoną.
Po drugie mam nieodparte wrażenie, a wręcz jestem pewien, że to Rado za wszelką cenę chciał kontaktu z Pareiko, a nie odwrotnie. Tak więc ktoś tu mówi nieprawdę i jak wykazałem powyżej nie jestem to ja.

Manu dobiegl do pilki? Radovic gdyby nie bramkarz tez by spokojnie dobiegl wiec kto tutaj mija sie z faktami? Czerwona i koniec dyskusji.
Bramkarz ma zlapac pilke, jesli zawodnik druzyny przeciwnej dotknie pilki a bramkarz tej pilki nie dotknie to kogo jest wina ze dochodzi do kolizji ? Napastnika ktory pilke sobie "zagrywa", czy bramkarza ktory wytraca go z rownowagi nie majac stycznosci z pilka ? Jesli obronca sfauluje zawodnika w chwili, gdy ten wychodzi sam na sam i nie ma asekuracji kolegi = czerwona. Bramkarz, ktory jest ostatnim zawodnikiem przed bramka, uniemozliwia zawodnikowi przy pilce ( takim byl Radovic, gdyz pilke dotknal ) oddanie strzalu poprzez stycznosc z nim ktora powoduje upadek = czerwona. Zasad gry w pilke mam uczyc?
Powtarzam : Gdyby nie kolizja z bramkarzem Radovic mialby albo pusta bramke, albo by wylecial z pilka ch*** wie gdzie, to nie ma znaczenia. Znaczenie ma to ze bramkarz uniemozliwil mu kontynuowanie akcji nie majac stycznosci z pilka, do tego do pilki dobiegl Manu, wiec Radovic tez by do tej pilki dobiegl.
Ostatnio edytowane przez kreseq : 21.05.2011 o godz. 18:03.

Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Stary 21.05.2011, 18:06
Wbiegl w bramkarza bo ten stal na jego drodze, wypuscil sobie pilke, bramkarz czekal az ta pilka do niego doleci, nie doleciala bo wczesniej Rado dotknal. To nie koszykowka gdzie obronca moze przycisnac rece do ciala i stac jak slup soli czekajac az wpadnie na niego przeciwnik.
Dla mnie kartka czerwona i EWIDENTNY karny. Gdyby byla zolta to bym nie mial pretensji, interpetowac sedzia moze po swojemy. Co do faulu to raczej nie ma o czym rozmawiac.

Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 21.05.2011, 18:09
Boze, kuriozalne interpretacje przepisow , niektorzy to pilke zaczeli chyba ogladac niedawno. Karny ewidentny, Pareiko wpadl na Radovica, ktory dziubnal sobie pilke...typowa walka o nia, ktora wygral legionista.
Odpowiedz cytując
RAF
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 21.05.2011, 18:11
kreseq,

klopot jest w tym ze Pareiko chcac zlapac ta pilke nie wykonal ruchu. On czekal az mu wpadnie w koszyczek. Radovic po prostu w niego wbiegl. Co innego gdyby Pareiko zrobil ruch do pilki, nie trafil w nia a trafil w rywala. Wtedy jest karny. W sytuacji jaka miala miejsce - wg. mnie - nie ma karnego ani kartki. Rzut od bramki.
Szostego sierpnia roku panskiego 2003 zdziesiatkowani przez kontuzje i chimery pilkarze Wisly Krakow starli sie z Cypryjczykami w Nikozji. Walczyli jak poeci, walczyli jak prawdziwi Krakowianie. I wywalczyli awans do III rundy el. Champions League....
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów