|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
| Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna? | |||
| Tak |
|
86 | 46,49% |
| Nie |
|
43 | 23,24% |
| Nie mam zdania. |
|
8 | 4,32% |
| To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. |
|
41 | 22,16% |
| Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. |
|
21 | 11,35% |
| Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2011
Offline |
|
|
|
|
|
Warszawiak
Od: 11.2003
Offline |
|
|
Uwazam ze sedzia ma prawo dac czerwona i co wiecej w takich sytuacjach jest czerwona 9 razy na 10. Zawodnik dotyka pilke,bramkarz jej nie dotyka, jest ostatnim przed bramka i wszystko dzieje sie w polu karnym.
Oczywiscie nie musi byc czerwonej, ale wiekszosc daje czerwone bez zastanowienia. Polecam zobaczyc kilkanascie takich sytuacji. ![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
W Analu+ przeżywali Ogbuke, że go przecież Kosowski do Legii polecał. No fakt, Kamil przecież (L) taką miłością darzy
![]() ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Jak Cracovia przegra, a Polonia wygra z Arką, to pasiaści moga sie już chyba żegnać z ligą
![]()
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas, Że na drzewach zamiast liści Będą wisieć komuniści! UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY! |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Klich - CZerwo !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Klich właśnie wyleciał z boiska
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Jak wygląda sytuacja na Kałuży? Kto ciśnie i te sprawy.
Nie będę oglądał, bo nie raz się zdarzało, że odpalałem transmisję i padał gol dla żałosnych. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Cisną białoczerwoni, ale strasznie nerwowo grają.
W dodatku w 10 bo Klich czerwona. Ponadto "kibice" z "dopingiem". ![]()
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly
Listen fucking stars - you're breaking our hearts!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2011
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
W kontekście meczu mogę powiedzieć tyle - tradycji stało się zadość, jakikolwiek wynik i tak nic nie zmieniał, było z grubsza dokładnie tak jak miało być, a po emocje to ja proszę zgłosić się w następnym sezonie.
No i jeszcze: WOJTEK MATEJA! TO POLSKICH SKOKÓW NADZIEJA! ![]()
Legionista
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
cracovia normalnie prowadzi doping, nie przyłączyli się do protestu?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jaki Wojtek? Mateja to Robert
Oj widzę, że się Małyszomanię przespało ![]()
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Oni WTSK sobie by nie odpuścili
![]() Wiem, że off, ale w Wodzisławiu zapowiada się na pogrom |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Robert, oczywiście, sorry
Mam kolosalnego kaca, czeski błąd, zdarza się ![]() IREEEENA SANTOR! ![]()
Legionista
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Karny jak stąd do Sao Paulo dla parchów. Niepodyktowany.
![]()
|
|
|
Warszawiak
Offline |
|
|
Sedzia to jedna niedowidzacy, liniowy tez... Poziom sedziowania to naprawde katastrofa. Powinno sie cos zmienic.
![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
ja nie wiem - moim zdaniem bramkarz zostawił ręce przy sobie bo wiedział, że Dudzic będzie się rzucał
![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
1. Wisła- Legia 3:0 Brożka 2.Wisła- Lazio 3. Wisła- Widzew. Wszystko to sytuacje sam na sam z faulem bramkarza, po których dostaje żółtą kartkę. Rzut karny rekompensuje w tym wypadku stuprocentową sytuację. Chyba, że z tym 9 na 10 chodzi o sytuacje na korzyść Legii, to zgadzam się w stu procentach, wtedy na pewno sędzia z calą surowością pokazuje czerwoną. Po drugie mam nieodparte wrażenie, a wręcz jestem pewien, że to Rado za wszelką cenę chciał kontaktu z Pareiko, a nie odwrotnie. Tak więc ktoś tu mówi nieprawdę i jak wykazałem powyżej nie jestem to ja. Powód: literówka
Ostatnio edytowane przez bloodraven : 21.05.2011 o godz. 17:56.
|
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Widzew ! Widzew ! Łódzki Widzew !
Jak .... ja ich bardzo lubię jak polecą w końcu w dół to się może nauczą dopingować własny klub ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Cracovia wdupcyła z Widzewem 1:2, spadek coraz blizej. Teraz graja z Jagiellonia, ktora zaczeła grac i strzelac gole co widac po dzisiejszym wyniku.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Jeśli Jaga się postara, to może być ciekawie.
![]()
Miała być demokracja, a tu każdy ma własne zdanie - Lech Wałęsa
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Legia-Wisła
tradycji stało sie za dosc. Tak jak piszecie widac ktorzy pilkarze sa profesjonalistami. I generalnie na takich meczach mozna zweryfikowac slodkie pieprzenie pilkarzy. Oni maja kilka takich oklepanych stwierdzen ze np "typowy mecz walki", "oczywiscie mamy Mistrzostwo ale bedziemy walczyc w kolejnych meczach", "dzis pogoda/murawa itd nie sprzyjala grze w pilke", "poprawimy to i siamto i w drugiej polowie strzelimy gola i wygramy", "bardzo dizkeujemy kibicom za doping, byl super bez niego bysmy nie wygrali" itd itd A pozniej okazuje sie ze kibicow maja w dupie, ze lobo to gral kiedys dobrze dopoki mecze kupowal, ze maja na wynik meczu wyjebane i lepiej sie snuc po boisku. Gdyby kazdy byl taki fajny jak to ladnie umie mowic to by zapierdalal w kazydm meczu tak jak Mały czy Sobol albo by sie identyfikowal z kibicami tak jak Mały. Zauwarzcie, oni wszyscy mowia niemal to samo a zycie pokazuje co innego. Np inaczej sie wypowiedzial Zuraw po naszej porazce (juz zapomnialem z kim) ze jestesmy nieudacznikami- i to byla szczera wypowiedz a nie pi...e o Chopinie. Dlatego nie sugerujmy sie wywiadami z pilkarzami bo dzis zapowiadali walke a jakos slabo to im wyszlo. Oczywiscie mieli prawo odpuscic bo maja Mistrza, moze zabalowali i nie mysleli o meczu czy treningach ale to niech powiedza wprost a nie klamia. Mecz bez dopingu jak to mecz bez dopingu. Fatalny. Po prostu mecz to takie widowisko gdzie patrzy sie na boisko po ktorym biega 22 chłopow a slyszy sie kilka tysiecy gardel ktore sa na trybunach. Jesli sie oddzieli te dwie rzeczy to wszystko traci swoj sens Cracovia-Widzew Nawet przy tak dizadoskim dopingu jaki maja pasy mecz od razu lepiej sie oglada Zaczelo sie ublizanie sedziom czy PZPNowi (zobaczymy za 2 kolejki kto do kogo w łaske przyjdzie) to od razu doping lepszy, glosniejszy no i ogolnie dobrze sie bawia przy tym. Widac sa w zywiole Tak jak pisalem dzis, spelnilo sie czesciowo. Cracovia znowu w kryzysie. Jak wygrywaja to wygrywaja a jak zaczna przegrywac to kilka kolejek tak moga. Oby jeszcze tylko 2 i bedzie pieknie- przynajmniej do czasu az sie utrzymaja przy zielonym stoliku Zawsze nad wami! To My jestesmy Mistrzami!!! Cytat:
PS Bedzie kara dla Legii za doping nieziwazany z meczem? hmm
Ostatnio edytowane przez Jaroo1 : 21.05.2011 o godz. 18:01.
![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Obiecuję, że już nigdy przed meczem z Widzewem nie będę oglądał już wiadomego filmiku i usuwam go z ulubionych na YT
![]()
|
|
|
Warszawiak
Offline |
|
Manu dobiegl do pilki? Radovic gdyby nie bramkarz tez by spokojnie dobiegl wiec kto tutaj mija sie z faktami? Czerwona i koniec dyskusji. Bramkarz ma zlapac pilke, jesli zawodnik druzyny przeciwnej dotknie pilki a bramkarz tej pilki nie dotknie to kogo jest wina ze dochodzi do kolizji ? Napastnika ktory pilke sobie "zagrywa", czy bramkarza ktory wytraca go z rownowagi nie majac stycznosci z pilka ? Jesli obronca sfauluje zawodnika w chwili, gdy ten wychodzi sam na sam i nie ma asekuracji kolegi = czerwona. Bramkarz, ktory jest ostatnim zawodnikiem przed bramka, uniemozliwia zawodnikowi przy pilce ( takim byl Radovic, gdyz pilke dotknal ) oddanie strzalu poprzez stycznosc z nim ktora powoduje upadek = czerwona. Zasad gry w pilke mam uczyc? Powtarzam : Gdyby nie kolizja z bramkarzem Radovic mialby albo pusta bramke, albo by wylecial z pilka ch*** wie gdzie, to nie ma znaczenia. Znaczenie ma to ze bramkarz uniemozliwil mu kontynuowanie akcji nie majac stycznosci z pilka, do tego do pilki dobiegl Manu, wiec Radovic tez by do tej pilki dobiegl.
Ostatnio edytowane przez kreseq : 21.05.2011 o godz. 18:03.
![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
Warszawiak
Offline |
|
|
Wbiegl w bramkarza bo ten stal na jego drodze, wypuscil sobie pilke, bramkarz czekal az ta pilka do niego doleci, nie doleciala bo wczesniej Rado dotknal. To nie koszykowka gdzie obronca moze przycisnac rece do ciala i stac jak slup soli czekajac az wpadnie na niego przeciwnik.
Dla mnie kartka czerwona i EWIDENTNY karny. Gdyby byla zolta to bym nie mial pretensji, interpetowac sedzia moze po swojemy. Co do faulu to raczej nie ma o czym rozmawiac. ![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Boze, kuriozalne interpretacje przepisow
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
kreseq,
klopot jest w tym ze Pareiko chcac zlapac ta pilke nie wykonal ruchu. On czekal az mu wpadnie w koszyczek. Radovic po prostu w niego wbiegl. Co innego gdyby Pareiko zrobil ruch do pilki, nie trafil w nia a trafil w rywala. Wtedy jest karny. W sytuacji jaka miala miejsce - wg. mnie - nie ma karnego ani kartki. Rzut od bramki. ![]()
Szostego sierpnia roku panskiego 2003 zdziesiatkowani przez kontuzje i chimery pilkarze Wisly Krakow starli sie z Cypryjczykami w Nikozji. Walczyli jak poeci, walczyli jak prawdziwi Krakowianie. I wywalczyli awans do III rundy el. Champions League....
|
|
|