The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.05.2011, 10:32
fan01 napisał(a):Wyświetl post
Ale zaraz zaraz.

1) Wisła kupuje Estończyka, Białorusina, Serba, Bośniaka, itd itd - skandal, że w Wiśle nie będą grać Polacy, że Wisła zabija polską piłkę, że jak to tak można?!

2) Wisła 'chce' Wawrzyniaka - skandal, że co to za wzmocnienie, że jak Wisła chce grać w LM z takimi transferami

No to ....a, o co im chodzi?! To jakiego Polaka Wisła ma kupić, żeby pismaki były szczęsliwe?! Kogoś pokroju Błaszczykowskiego czy Piszczka mamy namówić do powrotu, czy może kupować jakiegoś Sobiecha za milion euro?!

To juz nie te czasy, ze za grosze mozna sciagnac kilku Polaków, jak 10 lat temu zrobiono w Wiśle i miec pół reprezentacji w klubie.

Ale w którym momencie Stanowski twierdził, że to skandal budować zespół na obcokrajowcach? Bo ja czytam tę stronę regularnie i nie przypominam sobie takiego.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
Baala
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 21.05.2011, 10:49
Ratunku... w sprawie Chaveza nie mogą się dogadać, bądź co bądź za w sumie normalne pieniądze biorąc pod uwagę suma/jakość, a będą się z Legią licytować o Wawrzyniaka który pewnie z jednym z wyższych kontraktów by miał w zespole (na poziomie Łobo). Wawrzyniak to właśnie dosadny przykład jak słaba jest to liga. Tu nawet nie chodzi o umiejętności czysto piłkarskie ale o mentalność, piłkarz maksymalnie zblazowany.
Lepiej na Dudu zapolować, za rok kontrakt mu się kończy z Widzewem, więc to ostatnia chwila by coś za niego dostać, a pewność że kontraktu tak wysokiego by nie chciał i by nie wybierał meczy w jakich będzie grał dobrze, a w jakich sobie pochodzi bo nie warto się przemęczać (vide Koks).
Odpowiedz cytując
WhiteStarDvisionTheBest
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 21.05.2011, 11:01
Nie którym to,że Wawrzyniak gra w Legii przesłania wszystko i już jest słabiutki,słabszy od Palicia itd..

Wawrzyniak to jeden z lepszych LO w Ekstraklasie ,to fakt,a ,że prezentuje taki poziom a nie inny..reszta jest jeszcze gorsza!

Dla porównania oglądnijcie sobie mecz Lech - Wisła i zobaczcie co wyprawiał Peszko z Palicem..co bardziej kumaty skrzydłowy i będzie kręcił Draganem jak juniorem a przecież w LE czy w LM są lepsi skrzydłowi niż Peszko np

Sam bym wolał,żeby do Wisły przyszedł jakiś super lewy obrońca ale jeśli miałbym wybierać między Wawrzyniakiem a nikim to wolałbym,żeby podpisali z nim kontrakt
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 21.05.2011, 11:10
Weźcie Panowie na wstrzymanie - może za Chaveza będzie lepszy środkowy obrońca? A że Wawrzyniak za darmo, to wiadomo. Może woli Valxcs kasę której jak zwykle mamy za mało wydac na ofensywnych piłkarzy, a do obrony wziać z karta na ręku. Stąd zamiast Chavez za 0,5 mln euro będzie jakiś Macedończyk z kartą na ręku ale za to nowy napastnik czy pomocnik klasy Genkova czy Meliksona
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Baala
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 21.05.2011, 11:12
0.5 mln dolarów...
Odpowiedz cytując
wojteqs80
Member

Od: 08.2006

Stary 21.05.2011, 11:16
Panowie wyluzujcie , jak uczą nas ostatnie okna to co pisze się w prasie nie ma nic wspólnego z rzeczywistością. Więc zarówno w sprawie Wawrzyniaka jak i Chaveza dałbym sobie na wstrzymanie. Wcale bym się nie zdziwił jakby plotki o Wawrzyniaku rozsiewał jego menager by wymusić na Legii podpisanie korzystnej umowy.
Odpowiedz cytując
tommiyacht
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 21.05.2011, 11:16
Wawrzyniak - ciekawa opcja ale tak realna jak Małecki w Legii.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 21.05.2011, 11:19
tommiyacht napisał(a):Wyświetl post
Wawrzyniak - ciekawa opcja ale tak realna jak Małecki w Legii.
Dużo bardziej realna - Małecki ma ważny kontrakt, Wawrzyniak za 3 mecze będzie wolnym zawodnikiem.
Nie znaczy ze go chcemy, a tym bardziej łykniemy
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Awe
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 21.05.2011, 11:21
Zawsze warto mieć w defensywie kogoś takiego jak Dudka, Junior Diaz czy Wawrzyniak. Prochu nie wymyśli ale może grać całkiem dobrze na paru pozycjach. Jak by przyszedł Wawrzyniak to bym nie skakał za szczęścia ale na uważam, że byłby to dobry ruch,
Po burzy słońce wychodzi zza chmur,
i nad Krakowem zaświeci znów.
O jednym marzę, o jednym wciąż śnię,
Mistrzem będzie Wisełka, na pewno to wiem.
Życie bym dał, za krakowską Wisłę
O jakże bym chciał, by znów była mistrzem
O jakże bym chciał

Odpowiedz cytując
Carrot
Member

Od: 10.2006

Stary 21.05.2011, 11:22
http://www.sport.pl/pilka/1,73556,65...a_dopingu.html

Dla mnie to jest jedyny i wystarczający powód żeby nie grać w Wiśle. Takiemu człowiekowi nie można ufać. To, że gra w Legii nie robi mi różnicy. Nawet jednego pana z Cracovii z chęcią widziałbym w naszym składzie.

Odpowiedz cytując
Xavy
Junior Member

Od: 05.2011

Stary 21.05.2011, 11:25
Ludzie! Czytam i oczom nie wierzę- czy wy na pewno oglądaliście te same mecze Wisełki
Widzieliście Chaveza w końcówce sezonu? Każdy wślizg pewny jak cholera- ryzykuje bardzo dużo, ale wychodzi mu to bardzo dobrze, a wy pierniczycie,że jakieś kartki będzie od razu dostawał-a kto ich nie dostaje
Druga sprawa-Cikos czyli najbardziej niedoceniany piłkarz w naszej drużynie, gość jest młody-dostał właśnie powołanie do reprezentacji- coraz bardziej się przydaje w ofensywie,w defensywie też coraz pewniejszy.
Natomiast konieczne jest sprowadzenie lewego obrońcy,bo Paljić to pomocnik a nie obrońca.
No i sprowadzić należy stopera na zmiennika Kew i Osmana, bo wg mnie Bunoza jest za słaby...
Odpowiedz cytując
martin_6
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 21.05.2011, 11:27
Na ławkę mógłby być, ale pewnie chciałby za dużo kasy jak na rezerwowego.
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas,
Że na drzewach zamiast liści
Będą wisieć komuniści!

UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY!
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 21.05.2011, 11:27
Dajcie sobie na wstrzymanie z tym Wawrzyniakiem. Wiekszej medialnej bzdury nie słyszałem

- Nic o tym nie słyszałem - mówi Wawrzyniak. - Pozostanie w Legii jest dla mnie priorytetem - dodaje legionista, który ma za sobą udaną wiosnę.
Ostatnio edytowane przez mitmichael : 21.05.2011 o godz. 11:30.
Odpowiedz cytując
tedyy
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 21.05.2011, 11:41
Xavy napisał(a):Wyświetl post
Ludzie! Czytam i oczom nie wierzę- czy wy na pewno oglądaliście te same mecze Wisełki

No i sprowadzić należy stopera na zmiennika Kew i Osmana, bo wg mnie Bunoza jest za słaby...

przeglądnij statystyki meczów gdy grał Bunoza i gdy nie grał w których straciliśmy wiecej bramek a potem coś pisz
Odpowiedz cytując
Mishau
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 21.05.2011, 12:04
Nie musze patrzec na satystyki, pamiętam te mecze i w naszym polu karnym był niemiłosierny KOCIOŁ. Tylko wielkiej ilosci szczęscia i brakom technicznym napastników naszych przeciwników zawdzięczamy to ze nie tracilismy bramek...
Odpowiedz cytując
szczepans21
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 21.05.2011, 12:06
obrona potrzebuje 2transfery + klepnięcie Cikosa i Osman, pamietajmy że wraca bunoza.

bez lewego i dodatkowego środkowego to daleko my nie zajedziemy
Odpowiedz cytując
Mishau
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 21.05.2011, 12:06
........,....
Ostatnio edytowane przez Mishau : 21.05.2011 o godz. 12:11.
Odpowiedz cytując
Edson
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 21.05.2011, 12:12
tedyy napisał(a):Wyświetl post
przeglądnij statystyki meczów gdy grał Bunoza i gdy nie grał w których straciliśmy wiecej bramek a potem coś pisz
Statystyki gówno mówią. Np. wg nich w pierwszym meczu w Gdyni Melikson miał 3 razy więcej strat niż odzyskanych piłek, a wg Ciebie grał beznadziejnie w tym meczu? Ranking naszych stoperów bezdyskusyjnie wygląda tak:
1. Chavez
2. Bunoza
3. Jaliens... długo długo nic 4. Kowalski
"Dociera do mnie, co mówią ludzie. Że Kolejorza nazywają Amiką, że zarząd jest z Wronek, że Lech jest tylko z nazwy" Maciej Żurawski
Odpowiedz cytując
matys2
Member

Od: 08.2010

Stary 21.05.2011, 12:17
szczepans21 napisał(a):Wyświetl post
obrona potrzebuje 2transfery + klepnięcie Cikosa i Osman, pamietajmy że wraca bunoza.

bez lewego i dodatkowego środkowego to daleko my nie zajedziemy
Skoro Cikosz w naszej lidze popełnia tyle błędów to co bedzie w LE nie mówiac już o LM ?
Odpowiedz cytując
vote-for-mikey
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 21.05.2011, 12:18
mitmichael napisał(a):Wyświetl post
Dajcie sobie na wstrzymanie z tym Wawrzyniakiem. Wiekszej medialnej bzdury nie słyszałem

- Nic o tym nie słyszałem - mówi Wawrzyniak. - Pozostanie w Legii jest dla mnie priorytetem - dodaje legionista, który ma za sobą udaną wiosnę.
No tak, powinien powiedzieć "Tak, jestem bliski przejścia do Wisły". W dzien meczu Wisły z Legia, w Warszawie, przy pełnych trybunach (Tak hipotetycznie, bo nie wiem czy rozmawia, czy nie)

---

Co do transferów do 10.06 - do tego dnia mają mieć listę transferową, listę życzeń, jeśli wolicie. Tak przynajmniej wynika z artykułu z Gazety Koszernej.
.
Odpowiedz cytując
masterlag
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 21.05.2011, 12:24
Po włączeniu rano Orange Sportu i zobaczeniu info, że Wisła jest zainteresowana Wawrzyniakiem się momentalnie przebudziłam. Plotki plotkami, ale to jest aż przerażające! Ten gość miał potencjał gdy grał w Widzewie, ale potem głównie jechał na opinii. Nie przepadam za nim- to raz, ale ważniejsze jest to, że my się do ciężkiej choroby mamy wzmacniać.

Poza tym we wczorajszym PS była notka o naszym (i Polonii W) zainteresowaniu Filipem Modelskim z West Hamu (dokładniej: drużyny rezerw tejże drużyny). Osobiście gościa nie widziałam w akcji (co niemal oczywiste), ale po to w klubie są skauci. Cóż, jeśli on dałby radę na boisku, a my finansowo to byłoby miło zobaczyć transfer jakiegoś Polaka.

Co do rozmowy o naszej obronie- jak tam twierdzę, ze pewna to ona nie jest. Widać to w lidze, a co dopiero może być w eu pucharach... Choć może wtedy taki Jaliens i Chavez poczują wysoki poziom i wtedy pokażą pełnię swoich umiejętności (szcz. Holender)?
Niemniej również uważam, że pasowałoby wzmocnić tę formację (o ile wgl wykupimy Osmana).
Krakowska Wiślaczka!
Odpowiedz cytując
criskrakow
Junior Member

Stary 21.05.2011, 12:39
A ja dodam od siebie że KONIECZNIE potrzebujemy (przy zachowaniu obecnego stanu) co najmniej 5 zawodników:
-lewy obrońca
-prawy obrońca
-środkowy obrońca
-skrzydłowy
-napastnik
oczywiście biorąc pod uwagę że wracają po kontuzji Boguski i Bunoza a odchodzą : Żurawski, Łobodziński, Branco, Boukhari.
Dodatkowo pomyślałbym nad przydatnością Garguły i Jirsaka ,a wtedy widziałbym w składzie jeszcze Jeża z Górnika.
Ponadto można by było pomyśleć nad wyciągnięciem Kazimierczaka ze Śląska oraz Traore z Lechii.
TS WISŁA KRAKÓW - ZAWSZE NAJLEPSI
Odpowiedz cytując
luczyk
Member

Od: 12.2010

Stary 21.05.2011, 12:42
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Chavez z tą dziurawą obroną wystąpil w 21 spotkaniach , w 11 drużyna zachowała czyste konto . Czy to słaby wynik niech sobie każdy odpowie .

W Canal + w tej rundzie był 5 czy 6 razy wybierany do 11 kolejki , jak widać neutralni eksperci doceniają jego wartość bardziej niż niektórzy kibice Wisły .
święte słowa pod którymi podpisuję się oboma rękami zdecydowanie jestem za tym, żeby Chavez został
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 21.05.2011, 12:54
Chavez musi zostać.

Dla mnie to teraz najlepszy stoper ligi. A cały czas robi postępy.

To samo Cikos. Już jest bardzo dobry. A rozwija się niesamowicie.
Odpowiedz cytując
KoJaK
Junior Member

Od: 07.2010

Stary 21.05.2011, 12:58
Do osob które nie przepadaja za Cikosem. Widzicie jego postepy z meczu na mecz? bo ja widze i to duże. Moge sie pomylić ale bodajże z Lechem czy Lechią objechał sobie dwóch gości obkrecjąc sie na piłce. Jak dla mnie technike gość powoli sobie jako taką wyrabia także trzeba Go jak najszybciej zakontraktować. Moze nie bedzie tak technicznie grał jak Pablo Alvarez ale zobaczycie jeszcze , że gość zawojuje dużo.
Odpowiedz cytując
zielak14
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 21.05.2011, 13:00
Cikos i Chavez obowiązkowo muszą zostać. Alvarez niby miał technikę ale przez cały pobyt w Wiśle nie potrafił dośrodkować piłki. Mimo to wolałem Pablo niż teraz Erica... ale jest młody i jeszcze nadrobi braki.
Odpowiedz cytując
stalsanok1946
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 21.05.2011, 13:06
Normalnie idzie się pośmiać z tego wszystkiego co piszecie Narzekacie na brak polaków w drużynie, a jak jest szansa sprowadzenia kogoś naprawdę dobrego i do tego z polskim paszportem to nie, fe, ble, bo z Legii. Snujecie jakieś tutaj domysły, że Wawrzyniak to legionista pełną gębą, urządzacie tu niezły kabaret W takim samym kontekście wypowiadali się kibice Legii gdy w 2007 roku przychodził do Legii z Widzewa. Wtedy otwarcie mówił, że nie jest przywiązany jakoś szczególnie do żadnego z zespołów z Polski. Od kiedy to kibice Legii i Widzewa sympatyzują razem? Od wczoraj czy dziś? Bo jakoś nie słyszałem o tym wcześniej.

Sprowadzenie Wawrzyniaka na lewą obronę to dla mnie najlepszy transfer spośród polaków wliczając finansowe osiągi Wisły.
Lepiej zapobiegać niż leczyć
Odpowiedz cytując
KoJaK
Junior Member

Od: 07.2010

Stary 21.05.2011, 13:09
Myśle ze jak Wawrzyniak by przyszedł to Wisełki to Maaskant by Go troche przykrecił i by chodzil jak w zegarku. Według mnie ściągnięcie jego by było dobrym posunięciem jeśli chodzi o transfer polskiego obroncy.
Odpowiedz cytując
vote-for-mikey
Senior Member

Stary 21.05.2011, 13:10
Ech...

Cikos był denny jak do nas przyszedł. Teraz jest na poziomie "poprawny". Ambitny, waleczny, ale poprawny. A niektórzy piszą jakbyśmy mieli słowackiego Maicona w drużynie. Oczywiście - szybko się rozwija i uważam, że powinien zostać.

@criscracow - w systemie w którym gramy jest 3 środkowych pomocników. Więc na logikę - potrzebujemy sześciu. 2 defensywnych, 2 pośrednich i 2 ofensywnych. Co do Garguły 100% racji. Ale ty chcesz jeszcze sprzedać Jirsaka, który co by nie mówić w tym sezonie stał się ważną osobą w drużynie. Do tego zakładając, że Siva nie zostanie na kolejny sezon mamy środek pomocy wyglądający tak: Sobolewski, Wilk, Mączyński, Rado i Melikson - 2 zawodników których możemy brać pod uwagę jako tych, którzy będą grać 90 minut w każdym meczu na wysokim poziomie, bo Sobol jednak latka nie te, Mączyński coś tam gra w ŁKSie ale ma ponoć duże wahania formy, a Rado siedzi na ławie w Kolejarzu. Czyli trzeba by ściągnąć przynajmniej tego Jeża i Kaźmierczaka, żeby mieć możliwość jakichkolwiek roszad.

Słowem - jeśli zostaje Sivakov, to trzeba odstrzelić Gargułę, zweryfikować umiejętności Mączyńskiego i Rado, a potem ewentualnie kogoś ściągnąć. Jeśli Siva odchodzi, to trzeba kogoś ściągnąć bezwarunkowo, plus ew. zastępstwo za Gułę.
.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 21.05.2011, 13:17
vote-for-mikey napisał(a):Wyświetl post
Co do transferów do 10.06 - do tego dnia mają mieć listę transferową, listę życzeń, jeśli wolicie. Tak przynajmniej wynika z artykułu z Gazety Koszernej.

cos takiego jak 'lista życzen ' nie istnieje

Skauci obserwują piłkarzy od lutego i już pracują nad klepnięciem potencjalnych wzmocnien . Gdyby dopiero teraz mieli szukac piłkarzy to by znaczyło powrót amatorki jaka była rok temu , a o to jakoś jestem spokojny .
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów