The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Borinho
Senior Member

Od: 03.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 20.05.2011, 06:18
fialo napisał(a):
Nawet jeśli, to fakt jest faktem. Osman Chavez to najlepszy obrońca Ekstraklasy, a to o czymś mówi.
Niech nawet będzie najlepszym obrońcą w ekstraklasie. Kto jest numerem dwa? Jop? Banaś? Ktoś ze Śląska? Madera? Wszyscy pływamy w szambie, a Ty się cieszysz, że wyłowiłeś najładniejszą kupę.

Uran już nie przesadzaj ... Drugi Jop gdyby nie Jop i jego cudowna główka to byśmy mieli o jeden tytuł więcej !!!
Dajcie Spokój z takim porównaniem ... Jop to miał przypadkowo swoje 5 minut i jadąc na opinii niezłego defensora przypadkiem wzięto go z powrotem do WIsły co było mega pomyłką ...
Tak samo powrót Juszczyka ... czy wystawianie Kowalskiego ... Przecież to widać że Chavez to nie byle jaki obrońca tylko obdarzony ogromną siłą i w końcu obecny reprezentant kraju który grał na Mistrzostwach Świata.
Porównanie zupełnie nie na miejscu , facet naprawdę jest wart zostawienia !!!. Dobrze rozumieją się z Jaliensiem są kolegami przez to łatwo się zgrali . Na ten moment trzeba zaufać zgraniu obrońców Środkowych i jeśli już dokupić jednego ale tylko na wypadek kontuzji bo Bunoza robi dużo błędów .. .a Kowalski to nie klasa na puchary europejski czy nawet czołówkę ligi polskiej
Borinho
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 20.05.2011, 07:17
Jeśli to nie jest strzał we własne kolano tylko przemyślana decyzja wtedy ok, nie musza podpisywać Chaveza.
..
Odpowiedz cytując
sportnh
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 20.05.2011, 07:30
Po Fojucie i Kupiszu z Anglii do kraju wrócić chce kolejny młody polski piłkarz. Filip Modelski ma 18 lat i od czterech lat jest zawodnikiem West Hamu. Nad jego zatrudnieniem zastanawiają się w Wiśle Kraków i Polonii Warszawa.

Modelski to reprezentant Polski do lat 19. Z kolegami z kadry przygotowuje się teraz do turnieju eliminacyjnego mistrzostw Europy. Po jego zakończeniu, 30 maja, chce podjąć decyzję o swojej przyszłości.

Modelskiego od pół roku obserwuje Edward Klejndinst, zajmujący się skautingiem w Wiśle. Kilka razy widział mecze młodego zawodnika w Londynie, a w kwietniu oglądał go w towarzyskim spotkaniu reprezentacji w Macedonii. W swojej drużynie, zdominowanej przez obcokrajowców, szefowie Wisły chcieliby widzieć więcej Polaków. Oprócz Modelskiego interesują się Tomaszem Kupiszem z Jagiellonii Białystok. O młodym piłkarzu rezerw West Hamu myśli również Polonia. Z podjęciem decyzji jej władze czekają na powrót do kraju właściciela klubu Józefa Wojciechowskiego.

za onet.pl
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 20.05.2011, 07:57
Zacznijmy od tego.
Cikos oraz Paljic według mnie nie są to defensorzy na pierwszy skład. Ten pierwszy starał się, i być może wywalczył sobie angaż w Wiśle jednak ciężko sobie wyobrazić co będzie się działo jak przyjadą do nas skrzydłowi dajmy na to Kopenhagi. Przecież Cikos nie będzie stanowił żadnej zapory dla tych piłkarzy.
Przypominam sobie sytuacje w której mogliśmy wyjść z grupy p UEFA, graliśmy na Feyenordzie a trener pierwsze co zrobił to ustawił całą taktykę na Michale Thwaite bo Miljanovic nie mógł zagrać za rasizm. Co oni z nim tam wyrabiali to był istny kabaret. A śmiem twierdzić że gdyby nie to że graliśmy bez bocznego obrońcy to mogliśmy wywieźć stamtąd remis.
Klasowa drużna czyli taka, których w naszej lidze nie ma, wykorzysta wszystkie nasze słabsze punkty. Ustawią taktykę pod jednego gościa, a on w 20 minucie będzie myślał kiedy ten mecz się wreszcie skończy.

Ktoś przytacza mecze Chaveza na MŚ, przecież to co on grał to był komedia, oglądając tylko same skróty twierdziłem że jest to zawodnik o wiele słabszy od Głowy. Jak jego wślizgi są celne u nas w lidze to tam przecinały powietrze. Spóźniony przy większości akcji.

Chaveza i Cikosa zaliczam jednak do tych piłkarzy, którzy zrobił największy postęp w naszej drużynie.

Jeszcze apropo wyprowadzania piłki przez Chaveza, ja mam takie wrażenie, że on prawie za każdym razem bliski jest starty, gdyby jakiś ogarnięty napastnik z pianą na zębach pobiegł do niego sprintem w niektórych sytuacjach to mógłby wyjść sam na sam z bramkarzem.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 20.05.2011 o godz. 08:15.
Odpowiedz cytując
borys
Banita

Od: 07.2010

Stary 20.05.2011, 08:07
Nie rozumiem takiego obrotu spraw. 350K EUR za Chaveza my marudzimy.

http://www.weszlo.com/news/6906
Powód: dodanie linka
Ostatnio edytowane przez borys : 20.05.2011 o godz. 08:07.
Odpowiedz cytując
fan01
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 20.05.2011, 08:15
Weszlo.com jest portalem satyryczno-bukmacherskim, wiec czemu sie tak strasznie przejmujecie ich wypocinami? Że niby jak, zadzwonili do Chaveza i spytali sie go jak tam transfer? "ano, chujowo, co prawda mam do rozegrania jeszcze 3 mecze w tym sezonie, jestem jeszcze pracownikiem Wisly, ale Wisla żałuje kasy wiec Lechy i Legie - kupcie mnie!"
Odpowiedz cytując
Dzim89
Junior Member

Od: 04.2010

Stary 20.05.2011, 08:18
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/lig...wiadomosc.html
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 20.05.2011, 08:26
fan01 napisał(a):Wyświetl post
Weszlo.com jest portalem satyryczno-bukmacherskim, wiec czemu sie tak strasznie przejmujecie ich wypocinami? Że niby jak, zadzwonili do Chaveza i spytali sie go jak tam transfer? "ano, chujowo, co prawda mam do rozegrania jeszcze 3 mecze w tym sezonie, jestem jeszcze pracownikiem Wisly, ale Wisla żałuje kasy wiec Lechy i Legie - kupcie mnie!"
Nie masz racji, Ćwiąkała już przeprowadzał wywiady z Chavezem, mówi po Hiszpańsku. Info należy taktować jako pewne.
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 20.05.2011, 08:27
odpowiedzmy sobie szczerze na dwa pytania, czy Chavez jest niezbędny naszej defensywie? i czy jest on nie do zastąpienia ? wg mnie nie jest to piłkarz pokroju choćby Głowackiego, o Marcelo już nie wspominając... nie ma z niego pożytku przy wyprowadzaniu akcji, czy choćby przy stałych fragmentach gry, ot taki zwykły przecinak... z jego szybkością też nie jest najlepiej... od początku jakoś nie byłem do niego specjalnie przekonany, chociaż trzeba przyznać że końcówkę sezonu miał nad wyraz udaną.... ale to jeszcze o niczym nie świadczy... mówię na dzień dzisiejszy nie jest to obrońca optymalny, taki jakiego taka drużyna jak Wisła potrzebuje... my potrzebujemy piłkarzy do środka obrony, którzy potrafią rozegrać piłkę, którzy świetnie grają w powietrzu zdobywając gole po stałych fragmentach gry, tego u Honduranina próżno szukać...

jestem w stanie zgodzić się z opinią tofika... jeżeli mamy lepszą okazję na oku to proszę bardzo pozbywajmy się przecinaka Chaveza i bierzmy tego lepszego bardziej kreatywnego obrońcę, natomiast jeżeli nie mamy na dzień dzisiejszy następcy Chaveza i jedynym problemem są rozbieżności finansowe to jest to problem, zwłaszcza przed eliminacjami do LM... ehh czyżby historia znów zatoczyła koło?
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!!
Odpowiedz cytując
TOMEK 11
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 20.05.2011, 08:28
westersyl napisał(a):Wyświetl post
Nie masz racji, Ćwiąkała już przeprowadzał wywiady z Chavezem, mówi po Hiszpańsku. Info należy taktować jako pewne.
z weszlo nic nie należy traktować poważnie, te cioty żyją tylko z taniej sensacji i swojej pro satyry
Odpowiedz cytując
rozarian
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 20.05.2011, 08:41
Wcale bym się zdziwił,jakby i z Cikosem były kłopoty przy podpisywaniu stałego kontraktu.Nie bądźmy naiwni i nie sądzmy,że Stan nie chce mieć "kontroli"nad zawodnikami,z którymi podpisuje kontrakty.To nie on sprowadzał Chaveza i Cikosa do Wisły,więc może woli,by przyszli tu tacy,których on załatwił(cokolwiek to znaczy).Nie oznacza to bynajmniej obniżenie poziomu.Wręcz przeciwnie.On sobie na to nie pozwoli.Tak więc,prawdopodobnie ma na oku zawodnika(ów),którym kończy się gdzieś umowa,a którzy są lepsi od Chaveza.Ale to tylko takie moje dywagacje.
Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 20.05.2011, 08:47
Pomijam kwestię tego czy Chavez jest obrońcą, który poradziłby sobie w meczach o stawkę w europejskich pucharach, bo bez sprawdzenia tego nie wiemy. Natomiast wiemy i mamy kilka doświadczeń:
1) przeformowanie całej formacji obronnej da efekty w postaci rozumienia się obrońców dopiero po przynajmniej kilku-kilkunastu meczach zgrania. Czym innym jest wprowadzenie jednego zawdonika do formacji obronnej, a czym innym wprowadzenie 3 zawodników. Przypomnę Karabach i powinno wystarczyć - a dzisiaj wiadomo, że zespół wymaga z pewnością lewego obrońcy (Paljić w pucharach to jeszcze większa enigma niż Chavez) i z pewnością stopera (Jaliens jest niestety na równi pochyłej, Bunoza z kolei jest na etapie uczenia się gry na stoperze - chodzi o poziom wyższy niż ligowy, ponadto jest po kontuzji), a Cikos na prawej obronie tez na puchary nie wygląda wcale różowo.
2) kwota 0,5 mln dolarów - po przeliczeniu na aktualny kurs USD-zł, to jakieś z górką 1,4 mln zł. Dla porzadku przypomnę, że Sadlok kosztował 2 razy więcej - a lepszy nie jest i raczej więcej niż poziom Chaveza nie osiągnie.
3) jeżeli Zarząd rzeczywiście rezygnuje z zakupu Chaveza (bo przecież weszło to tylko na razie medialna plotka) to podejrzewam, że mamy na widoku kogoś zdecydowanie mocniejszego, ale w dalszym ciągu potrzebny nam jest jeszcze jeden stoper na poziomie ligowym , bo przecież Kowalski raczej nie podniesie w znaczący sposób swojego poziomu.
4) oprócz braku przynajmniej jednego stopera i lewego obrońcy czeka nas konieczność wykupienia Cikosa - albo nabycie nowego prawego obrońcy, do tego mówi się o skrzydłowym, a napastnik na poziomie Genkova potrzebny jest Wiśle jak wędrowcowi woda na pustyni.
Powód: wkradła się 1
Ostatnio edytowane przez funkykoval : 20.05.2011 o godz. 15:05.
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
Seth
Member

Od: 07.2005

Stary 20.05.2011, 08:48
Myślę, że to info z Weszło należy traktować jako prawdziwe. Inna sprawa to jego interpretacja. Dla mnie to ewidentny element strategii negocjacyjnej. Tak samo zresztą jak kontrolowany przeciek z klubu o zainteresowaniu tym Mołdawskim stoperem, akurat w przeddzień negocjacji.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 20.05.2011, 09:15
Kupisz i Modelski na celowniku Wisły
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/lig...wiadomosc.html

Kupisz miał dobrą jesień ale wiosną już tak dobrze nie gra jak cała Jaga zresztą aczkolwiek jest młody i sie przyda

Modelski to prawy obrońca, widac Maaskant szuka konkurenta dla Cikosa.
Ostatnio edytowane przez AYALA : 20.05.2011 o godz. 09:33.
Odpowiedz cytując
Brzytwa128
Member

Stary 20.05.2011, 09:32
Ludzie, jak Pawełek miał świetną rundę to też wszyscy płakali, dlaczego nie przedłużają z nim kontraktu. Teraz chyba nikt nie żałuje tej decyzji.

No i też trzeba powiedzieć szczerze - nie należy nigdy przepłacać ani za piłkarza, ani dawać mu zbyt wygórowanej pensji. Bo to w przyszłości się mocno odbije.

Ja jestem spokojny, że zostanie podjęta dobra decyzja. Obojętnie jaka ona będzie.
Odpowiedz cytując
Vuko
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 20.05.2011, 09:43
Może Stan ma już upatrzonych wolnych piłkarzy o podobnych lub lepszych umiejętnościach, a takich są przecież tysiące, więc po co przepłacać?
Odpowiedz cytując
lorddavy
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 20.05.2011, 09:56
Najważniejszy transfer latem to w takiej kolejności: pozyskanie lewego obrońcy,drugiego napastnika, prawego obrońcy i dopiero stopera. W tym momencie rezygnacja z Chaveza i Cikosa spowoduje, że obrona będzie wygladała tak: Nowy-Jaliens-Nowy-Nowy. Dlatego nie dziwcie się potem, że w 2 rundzie w przypadku trochę gorszego losowania nie ma nas już w pucharach... Nawet najlepsi zawodnicy nie są w stanie w tak ekspresowym tempie się zgrać. Dlatego zostawmy tą dwójkę choćby na te pierwsze mecze w pucharach.
Odpowiedz cytując
matys2
Member

Od: 08.2010

Stary 20.05.2011, 10:30
" Siwakow raz był w podstawowym składzie, raz nie, i dobrze by się stało, gdyby teraz zaprezentował się przez 90 minut - trener Robert Maskant już w poniedziałek dawał do zrozumienia, jak wygląda sytuacja.
Wczoraj dodał: - Między Czarkiem i Michaiłem nie ma wielkiej różnicy
. Może Czarek bardziej skupia się na bronieniu, a „Siwa" więcej atakuje i ma lepszy strzał."

Ale bzdura...
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 20.05.2011, 11:00
matys2 napisał(a):Wyświetl post
" Siwakow raz był w podstawowym składzie, raz nie, i dobrze by się stało, gdyby teraz zaprezentował się przez 90 minut - trener Robert Maskant już w poniedziałek dawał do zrozumienia, jak wygląda sytuacja.
. Może Czarek bardziej skupia się na bronieniu, a „Siwa" więcej atakuje i ma lepszy strzał."

Ale bzdura...
Czy bzdura ? Według mnie Sivakov jest u nas trochę nie doceniany, wiadomo że ma rożne momenty ale według mnie jest to solidny zawodnik.
22 letniego piłkarza z takimi umiejętnościami jak Sivakov w Polsce nie znajdziesz. Zobaczymy jak Siva wypadnie w 3 ostatnich meczach i jakie będzie stanowisko Włochów względem jego osoby.

Dla przypomnienia Wilk 25 lat.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 20.05.2011 o godz. 11:09.
Odpowiedz cytując
fanfan
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 20.05.2011, 11:05
matys2 napisał(a):Wyświetl post

Ale bzdura...
Żadna bzdura , zresztą ja się z tym całkowicie zgadzam . Siwa nie pokazał jeszcze wszystkiego na co go stać ale ma duży potencjał podobny do Czarka i wcale bym się nie zdziwił gdyby wykupiony został Białorusin ,w końcu kapitanem mocnej młodzieżówki nie zostaje się za ładne oczy. Po drugie trener chyba na tym się lepiej zna od Ciebie i skoro tak mówi coś w tym musi być. Ciekawe będzie to okienko transferowe a raczej okres między końcem sezonu i początkiem przygotowań , oj ciekawe...
Odpowiedz cytując
Kociewiak
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 20.05.2011, 11:10
Dokładnie, Maaskant raczej wie najlepiej jakim zawodnikiem jest Michaił
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 20.05.2011, 11:21
Chavez z tą dziurawą obroną wystąpil w 21 spotkaniach , w 11 drużyna zachowała czyste konto . Czy to słaby wynik niech sobie każdy odpowie .

W Canal + w tej rundzie był 5 czy 6 razy wybierany do 11 kolejki , jak widać neutralni eksperci doceniają jego wartość bardziej niż niektórzy kibice Wisły .
Odpowiedz cytując
tedyy
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 20.05.2011, 11:30
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Chavez z tą dziurawą obroną wystąpil w 21 spotkaniach , w 11 drużyna zachowała czyste konto . Czy to słaby wynik niech sobie każdy odpowie .

W Canal + w tej rundzie był 5 czy 6 razy wybierany do 11 kolejki , jak widać neutralni eksperci doceniają jego wartość bardziej niż niektórzy kibice Wisły .

wtedy gdy było czyste konto grał z Bunozą gdy jego brakowało to więcej było w plecy tak mnie się wydaje
Powód: literówka
Ostatnio edytowane przez tedyy : 20.05.2011 o godz. 11:42.
Odpowiedz cytując
Enrico2000
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 20.05.2011, 11:44
Ja osobiście mam spore wątpliwości w nasze szanse na ugranie czegoś w Europie.
Potrzeba naprawdę poważnych wzmocnień, bo sam Melikson tego nie pociągnie. Brakuje obrońców, brakuje napastnika. Przydał by się tak szybki i kreatywny zawodnik jak Meleks na skrzydle, nie bojący sie dryblingu.

Jeśli zostaje Cikos i Bunoza moje obawy wzrastają gdyż nie są to poprostu zawodnicy na poziomie LE ani 4 rundy el. LM.

Wszystko zależy od tego ile wzmocnień z naciskiem na "wzmocnień" dokonamy w tym okienku, bo ten skład wg mnie nie gwarantuje przejścia takiej Levadii, Karabacha, Dynama, Valerengi ...... a naprawdę człowiek w końcu chciałby coś pooglądać przy Reymonta innego niż nasza słaba polska kopana .......... i tak naprawdę to kiedy znów zainwestować w dobrych graczy jak nie teraz, gdzie jest Maaskant i Valx i widać, że coś jednak potrafią zrobić. Jeśli teraz Cupiał nie zaryzykuje to jesteśmy skazani na bycie Mistrzem Polski i nic więcej, niestety.
Wszystkie akcje fachowe kojarza sie z KRAKOWEM !!!!
Odpowiedz cytując
vote-for-mikey
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 20.05.2011, 12:03
Burliga - Jaliens, Bunoza - Paljić

---

Na ligę i pierwszą rundę dałaby radę. Ale tak wygląda ławka rezerwowych: Kowalski. I do tego chłopcy z MESY, ktorych w poważnym starciu nikt nie widział. Najsłabsze ogniwo to oczywiście Bury, prawy obrońca do pierwszego składu powinien być priorytetem. Potem lewy, a potem stoper(zy?). Z Polaków wygląda to dość blado. Jedyni boczni obrońcy warci uwagi to Rzeźniczak i Wawrzyniak (do pierwszego składu, tak to jeszcze m.in. Fonfara), ale jak wiadomo ich nie wyciągniemy. Na środku obrony trochę lepiej: Fojut, Celeban, Banaś, Glik, Sadlok; tylko, ze oni wszyscy to poziom mniej więcej tego co mamy. Jakby któryś z nich przyszedł na miejsce Kowalskiego to byłaby to kolosalna zmiana na plus. Z drugiej strony, jak ja bym przyszedł na jego miejsce to też bylaby zmiana na plus - gralbym tak samo wujowo, a jestem mlodszy i gralbym za grosze.

Wnioski: jeśli szukamy wzmocnień to poza granicami. Z Polski możemy ściągnąć uzupełnienia, lub rezerwowych (ktorych tez potrzebujemy!)
.
Odpowiedz cytując
gianbuffon
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 20.05.2011, 12:09
Chavez musi zostać. Za takie pieniądze nie znajdziemy lepszego obrońcy!

Co do Sivakova to zastanawiam się, czy on ma dalej problem z zaaklimatyzowaniem się, czy nie pasuje do stylu gry Maaskanta. Bo wg mnie umiejętności ma bardzo duże. 23 lata, a już spore doświadczenie, do tego niezłe warunki fizyczne i sporo osób ze świata piłki prognozuje mu dobrą karierę. Szczerze to, gdyby Cagliari nie zaśpiewało sobie horrendalnej kwoty a sam zawodnik chciał wyraził chęć gry w Wiśle (a chyba tak niestety nie jest), to ja chciałbym, aby został. W tej chwili byłby dobrym zmiennikiem, a za 2 lata od niego zaczynalibyśmy skład. Byłby to taki nasz Tymoschuk

Pamiętacie Sobolewskiego jak miał 22 lata? Albo pamiętacie jakich mieliśmy zawodników w ostatnich latach na tej pozycji? Kukiełka, Strąk, Ekwueme, Kwiek, Ouadja, Varga, Gołoś ;(, Burns, Barreto. Czy oni byli lepsi od Sivakova (biorąc pod uwagę obecne umiejętności i potencjał zawodnika)? Raczej nie, a jakoś w tych czasach odnosiliśmy jakieś sukcesy. Nie wymieniłem Dudki, Cantoro, Diaza, bo to byli zawodnicy, którzy w tamtych czasach byli nieco lepsi od Sivakova. Chociaż mam wątpliwości co do Diaza. Ostatnio w ogóle nie gra w Brugge...

Wiele razy już przejechaliśmy się na ocenie umiejętności zawodnika (nie tylko Wisła, ale inne polskie kluby też), więc mam nadzieję, że Valcx i Maaskant potrafią fachowo ocenić potencjał zawodnika, tak abyśmy nie pluli sobie w brodę, że mogliśmy mieć grajka światowej klasy za śmieszne pieniądze (mniej niż 1 mln euro). Super by było jakby Cagliari nam go zostawiło jeszcze na pół roku. Po roku gry można by lepiej ocenić jego przydatność. Bo w zimie przepracował tylko połowę okresu przygotowawczego z drużyną, poza tym jest typem człowieka, który potrzebuje więcej czasu na zaaklimatyzowanie się. No i byłaby teraz kasa na zawodników na inną pozycje.
No bo jak nie on, to kogo byście chcieli? Cetnarski, Jez, Kaźmierczak? Nie wiem, czy ten pierwszy rozwinie się tak jak Sivakov, a pozostali są wyraźnie starsi. Mączyński? A może Strąk?
No cóż, trzeba liczyć na to, że Stan znowu wyciągnie asa z rękawa. Tylko, że znowu ta rewolucja w składzie...
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 20.05.2011, 12:37
jestem wielki fanem Osmana, ale zgodzę sie w jednej kwestii z Uranem.
Aptekarski sędzie i Osman dostaje czerwoną kartkę po 1 wślizgu.... ale tak nie musi byc,. Po meczu Porto-Braga widać ze sedziowie puszczają gre i pozwalaja na ostre męskie starcia. Ale jakis sedzia z dupy z wysp owczych w 1 rundzie preeliminacyjnej moze takich sanek Osmana nie polubić. Tyle ze to znowu jest tez takie .......enie, jak to ze Genkov dostanie 2 żółte za symulki, Mały czerwoną za pysk a Czarek i Radek za dwa wślizgi.
Kogoś takiego jak Osman w Wiśle nie było dawno, bo Marcelo był całkowicie inny,Głowa także tylko Cleber najbliżej miał do Osmana ale to też całkowicie inny rodzaj smaru.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
matys2
Member

Od: 08.2010

Stary 20.05.2011, 12:56
fanfan napisał(a):Wyświetl post
Żadna bzdura , zresztą ja się z tym całkowicie zgadzam . Siwa nie pokazał jeszcze wszystkiego na co go stać ale ma duży potencjał podobny do Czarka i wcale bym się nie zdziwił gdyby wykupiony został Białorusin ,w końcu kapitanem mocnej młodzieżówki nie zostaje się za ładne oczy. Po drugie trener chyba na tym się lepiej zna od Ciebie i skoro tak mówi coś w tym musi być. Ciekawe będzie to okienko transferowe a raczej okres między końcem sezonu i początkiem przygotowań , oj ciekawe...
Wilk w każdym meczu, w którym zagrał zbierał jedne z najwyższym not w zespole. Gra pewnie i nie popełnia zbyt wiele błędów. Sivakov dokładnie odwrotnie gra nerwowo, niepewnie, popełnia sporo błędów. W każdym meczu, w którym zagrał był jednym z najsłabszych na boisku. Jeden ładny gol nie może przesłonić jego słabej gry w tej rundzie.
Co do potencjału?.. Skoro Holendrzy go sprowadzili a Maskant mimo jego słabej gry z uporem maniaka na niego stawiał to może i ma potencjał..
Co nie zmienia faktu, że na dzień dzisiejszy jest dużo słabszy od Wilka. Jak dotąd zrobił na mnie wrażenie kolesia bez jaj.

PS: Podejrzewam ze te wszystkie pochwały od Maskanta są po to żeby go podbudowac psychicznie...
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 20.05.2011, 13:14
Cytat:
Taką rolę spełniał właśnie Cleber. On sie nie .......ił tylko wywalał piłkę w trybuny, albo poza stadion. Taki człowiek jest bardzo potrzebny. Mamy dobrego, silnego stopera.
Clebi technikę miał wyborną, wystarczy sobie przypomnieć jak bił karne.
Wyobrażacie sobie Chaveza jak strzela karnego ;d ?

Cleber kapitalnie grał w powietrzu, co było widac nawet w ofensywie.
Chavez w ofensywie nie istnieje w powietrzu.
Taka prawda.

Popieram klub, targować się trzeba ;]
Odpowiedz cytując
borys
Banita

Stary 20.05.2011, 13:21
Chavez ma za dlugi jezyk. Mogl Stanowi wiele namieszac tym przeciekiem. Teraz dojdzie jeszcze konkurencja.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów