|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
prawa obrona
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Koks koksem, zgadzam się z Tobą, lecz gówno się ciągnie jak lasagne.
Jeżeli przyjdzie, bo informacje mogą znaleźć wspólny mianownik z prawdą, to mam nadzieję, że nie będzie Jovanicował. Powściągliwość i rezerwa. Przejście z Legii do Wisły to duża rzecz. Nieczęsto to się zdarza, więc trudno mi podejść do tego, jak do normalnego transferu. Choć to może być wzmocnienie na lewą obronę. Trudno, żeby tak nie było, skoro tam zawodnika nie ma. http://www.weszlo.com/news/6919 Stanowski coś skrobnął na ten temat.
Ostatnio edytowane przez murray : 20.05.2011 o godz. 23:30.
|
|
|
|
Banita
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Wawrzyniak w Wiśle? Mam nadzieję, że jest to tylko niesmaczny żart mający rozbawić kibiców Legii, a jeśli nie... Wawrzyniak to syndrom upadku polskiej piłki, czyli ważne, aby pieniądze na koncie się zgadzały - treningi i mecze można olać. Po odejściu Iwańskiego ten marny piłkarzyna idealnie pasuje do określenia: ,,przereklamowany zawodnik nr jeden w Ekstraklasie o strasznym mniemaniu o sobie". Czyżby po planowanym odejściu Łobodzińskiego Wisła koniecznie musi mieć jednego polskiego darmozjada? Nawet, gdyby Wawrzyniak dopłacał do gry w Wiśle, nie można podpisać z nim kontraktu. Dla kupczyków, dopingowiczów i darmozjadów (do tych dwóch ostatnich kategorii idealnie pasuje): STANOWCZE NIE!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
Temat Wawrzyniaka to raczej ściema. Obstawiam, że menadżer zawodnika wykreował tę plotkę, by wywrzeć presję na Legii i wynegocjować lepsze warunki. Ile my byśmy musieli mu dać, by przelicytować warszawiaków? Z 250 tys. euro za rok gry? Przecież u nas każdą złotówkę ogląda się pięć razy. Nie wierzę, że klub tak szastałby pieniędzmi i wydał taką sumę na przyzwoitego, ale nie wybitnego grajka.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
heheh, czy Wy wierzycie w transfer Wawrzyniaka do nas, czy Legia go puści? wątpię, bo:
1. Sam nie będzie chciał narażać się kibicom Legii, było by podobnie jak z Dolhą. 2. Jest za cennym piłkarzem, to jest typowa kaczka dziennikarska, żeby podbić wysokość kontraktu. 3. On jest legionistą... ![]() Jakub Wędrowycz na pierwszego trenera Wisły Kraków!!!!!!!!!!!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
![]()
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2003
Offline |
|
1) Wisła kupuje Estończyka, Białorusina, Serba, Bośniaka, itd itd - skandal, że w Wiśle nie będą grać Polacy, że Wisła zabija polską piłkę, że jak to tak można?! 2) Wisła 'chce' Wawrzyniaka - skandal, że co to za wzmocnienie, że jak Wisła chce grać w LM z takimi transferami No to ....a, o co im chodzi?! To jakiego Polaka Wisła ma kupić, żeby pismaki były szczęsliwe?! Kogoś pokroju Błaszczykowskiego czy Piszczka mamy namówić do powrotu, czy może kupować jakiegoś Sobiecha za milion euro?! To juz nie te czasy, ze za grosze mozna sciagnac kilku Polaków, jak 10 lat temu zrobiono w Wiśle i miec pół reprezentacji w klubie. |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Kogo masz na myśli Serba, Bośniaka, Białorusina czy Estończyka? Który to ten darmozjad?
![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Słyszałem, że właśnie w tym okienku Wisła ma postawić na polaków z niższych lig. Jest to konsekwencja mocnej działalności sieci wyszukiwaczy talentów.
Nie wiem czy to prawda, usłyszałem to na meczu od gościa co siedzi obok. Wydawał się o tym przekonany. Pożyjemy zobaczymy. Ja tam osobiście w to nie wierzę. Wydaje mi się, że przyjdzie z 3 gotówkowych zawodników i 2-3 z kartą w ręku. Wszyscy zapewne z zagranicy. |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Co myślicie na temat ściagnięcia przez Wisłe Pawłowskiego z Lubina? Ja myśle że byłoby to bardzo dobre posunięcie
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Szymon Pawłowski 17 meczy 5 bramek.Za darmo jakby miał przyjść to nich przychodzi ale nie za 1 mln euro.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
Z całym szacunkiem ale On Łobo w żadnym stopniu nie przypomina a w porównaniu do takich skrzydłowych jak Kupisz czy Sobota ma zdecydowanie najwyższe umiejętności . |
|
|
|
Guest
|
|
|
Wawrzyniak... no cóż mamy taką ligę, że Warzynniak mimo tego wszystkiego co o nim piszczcie to jeden z najlepszych obrońców w tej lidze. Facet potrafi zagrać klępę, wrzucić piłkę i wie jak ją odebrać, potrafi przerzucić piłkę po szerokości boiska. Do tego stosunkowo szybko wrócił do w miarę solidnego poziomu po rocznej dyskwalifikacji. To jest przykre ale niestety prawdziwe bo Wawrzyniak motorycznie nie jest nawet jakimś asem, prostu coś tam potrafi i to wystarcza by być wyróżniającym się obrońcą w tej lidze.
Czytam regularnie o problemach klubów Holenderskich, mam nadzieję że uda się pociągnąć właśnie stamtąd kilku grajków i obejdzie się bez Wawrzyniaka. Co do niższych lig ? Obserwujemy na pewno pierwszą jak chyba wiekszozsc klubów w ekstraklasie. Jeszcze niżej ? Niestety największym problemem, polskiej piłki nie jest brak boisk, lecz alkoholizm konkretnie, nasza mentalność, mianowicie jak każdy wie młodzi podpatrują starszych: młodzi juniorzy przed treningiem po treningu słuchają tylko jednego od drużny seniorskiej: "ale się najebaliśmy ostatnio, ale było zajebiście" i słuchając tego wszystkiego co oni potem zrobią ? Pójdą się napić, a jak wiadomo Polska mentalność jest taka że ilość wypitego alkoholu świadczy o twojej reputacji w grupie więc wszyscy piją do oporu. Tak to niestety się kręci. Nie każdy ma nad sobą Jurka Brzęczka. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
trzeba kupować piłkarzy nieopierzonych , ale z przebłyskami
jak swego czasu Gorawski jako przeciętny napastnik ligi przychodził do Wisły wielu pytało po co ? po 2 latach sprzedano go bodajże za 1,5 bańki Euro do Moskwy nie jest powiedziane że z Pawłowskim bedzie to samo co z Łobo . Kto nie ryzkuje ten nie wygrywa . Mam nadzieję że plotki związane z Kupiszem są prawdziwe bo widziałbym dla niego miejsce w zespole . Paru zawodników o sporym potencjale jeszcze by się znalazło . Nikt nam gwiazdy nie spprzeda , ale dobrze rokującego piłkarza juz czemu nie . |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Bardzo ciekawe okienko nam się szykuje. Tak naprawdę ono pokaże nam w jakim kierunku zmierzamy, sam jestem tego cholernie ciekaw. Co do Wawrzyniaka - z jednej strony jeden z najlepszych LO w naszej lidze, z drugiej strony Legionista i to z nieciekawą przeszłością. Co ciekawe skoro np. na weszło piszą że Wawrzyniak jest za słaby to pozostaje nam ściąganie TYLKO obcokrajowców :/
|
|
|
|
Junior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
My potrzebujemy pilkarzy którzy z marszu znajdą sie w pierwszym skladzie Wisełki. LM za niedlugo więc trzeba nam graczy na poziomie cos jak Melikson. Sami wiemy, ze trudno nam będzie taką "perełke" znaleźć jak Melikson ale wierze w Stana. Badzmy dobrej mysli.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
z tym Wawrzyniakiem to lipa będzie, nie ma sie co podniecac
wybierze cieply kontrakcik w Warszawce, bez zbednego stresu po co mialby sie tutaj pakować, skoro tam zarobi 1 mln zł rocznie? duzo wiecej na pewno mu nie dajemy ;] |
|
|
|
Junior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Tak sobie wspominałem i zacząłem się zastanawiać nad najlepszymi zawodnikami grającymi w Wiśle w XXI wieku.
Osobiście uważam że nie da się wybrać 11 zawodników na swoich pozycjach więc wybrałem 2 jedenastki : DOLHA PAREIKO BASZCZYŃSKI GŁOWACKI MARCELO MIHAJLOVIĆ (poprawka Mijailović) DUDKA CLEBER ZAJĄC STOLARCZYK BŁASZCZYKOWSKI SOBOLEWSKI SZYMKOWIAK KOSOWSKI UCHE KAŁUŻNY MELIKSON ZIEŃCZUK ŻURAWSKI FRANKOWSKI KUŹBA PA.BROŻEK Sam nie wiem która by wygrała, oczywiście gdyby grali ze sobą w swych najlepszych czasach.A może ktoś ma inny punkt widzenia na ten temat,zapraszam do dyskusji ![]() Powód: złe nazwisko LO
Ostatnio edytowane przez criskrakow : 21.05.2011 o godz. 10:37.
![]()
TS WISŁA KRAKÓW - ZAWSZE NAJLEPSI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Online |
|
Niestety, sprowadzanie najlepszych ligowców jest nierealne, bo z powodu większego popytu niż podaży ich ceny są chore. Tak więc wracamy do polityki zatrudnienia tańszych obcokrajowców, bo właściwie innej drogi nie ma. Byc może na stare lata doczekamy się utalentowanych wychowanków, ale tu i teraz ich nie ma i nie będzie. Na tym tle sprowadzenie reprezentanta Polski za darmo wydaje się być bardzo dobrym posunięciem, tym bardziej, że nasz budżet na transfery nie jest z gumy (mówi się o sumach pomiędzy 1 a 2 milionami Euro), a potrzeba wzmocnień ogromna. I pewnie jeszcze w dodatku część tych pieniędzy ma iść na wykupienie Chaveza i Cikosa. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
![]()
...coście s....ysyny uczynili z tą krainą?
|
|
|
|
Junior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Co fakt to fakt
![]()
TS WISŁA KRAKÓW - ZAWSZE NAJLEPSI
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Ja mam nadzieję, że to jest kiepski żart z Wawrzyniakiem bo jak dla mnie to on jest tragiczny. Już wolę Paljicia dalej na boku obrony
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|