The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Blacha92
Senior Member

Od: 07.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 20.05.2011, 23:15
prawa obrona
Odpowiedz cytując
ziz99
Senior Member

Od: 10.2008

Stary 20.05.2011, 23:19
Stosować konsekwentnie zasadę jakość/cena, to będziemy w kolejnym sezonie ligowym poza zasięgiem, a za rok może uda się sporo namieszać w Europie.

W pierwszej sesji Stana zakupy generalnie pozytywne i oby tak dalej.
Odpowiedz cytując
Bekas
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 20.05.2011, 23:21
murray napisał(a):Wyświetl post
Wawrzyniak? Kopacz z niego niezły.
W gruncie rzeczy to będzie kwestia smaku. Tak, smaku.
E tam, Marek Tulliusz się w grobie nie będzie z tego powodu obracał.

Daj spokój ma przyjść dobrze grać i nie udawać, że jest Wiślakiem. W czasach kiedy o dobrego Polaka trudno Wawrzyniak by mnie ucieszył.
Odpowiedz cytując
murray
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 20.05.2011, 23:26
Koks koksem, zgadzam się z Tobą, lecz gówno się ciągnie jak lasagne.

Jeżeli przyjdzie, bo informacje mogą znaleźć wspólny mianownik z prawdą, to mam nadzieję, że nie będzie Jovanicował. Powściągliwość i rezerwa.
Przejście z Legii do Wisły to duża rzecz. Nieczęsto to się zdarza, więc trudno mi podejść do tego, jak do normalnego transferu. Choć to może być wzmocnienie na lewą obronę. Trudno, żeby tak nie było, skoro tam zawodnika nie ma.

http://www.weszlo.com/news/6919

Stanowski coś skrobnął na ten temat.
Ostatnio edytowane przez murray : 20.05.2011 o godz. 23:30.
Odpowiedz cytując
KOALIK
Banita

Od: 02.2004

Stary 20.05.2011, 23:36
Wawrzyniak w Wiśle? Mam nadzieję, że jest to tylko niesmaczny żart mający rozbawić kibiców Legii, a jeśli nie... Wawrzyniak to syndrom upadku polskiej piłki, czyli ważne, aby pieniądze na koncie się zgadzały - treningi i mecze można olać. Po odejściu Iwańskiego ten marny piłkarzyna idealnie pasuje do określenia: ,,przereklamowany zawodnik nr jeden w Ekstraklasie o strasznym mniemaniu o sobie". Czyżby po planowanym odejściu Łobodzińskiego Wisła koniecznie musi mieć jednego polskiego darmozjada? Nawet, gdyby Wawrzyniak dopłacał do gry w Wiśle, nie można podpisać z nim kontraktu. Dla kupczyków, dopingowiczów i darmozjadów (do tych dwóch ostatnich kategorii idealnie pasuje): STANOWCZE NIE!
Odpowiedz cytując
jova
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 21.05.2011, 00:42
Temat Wawrzyniaka to raczej ściema. Obstawiam, że menadżer zawodnika wykreował tę plotkę, by wywrzeć presję na Legii i wynegocjować lepsze warunki. Ile my byśmy musieli mu dać, by przelicytować warszawiaków? Z 250 tys. euro za rok gry? Przecież u nas każdą złotówkę ogląda się pięć razy. Nie wierzę, że klub tak szastałby pieniędzmi i wydał taką sumę na przyzwoitego, ale nie wybitnego grajka.
Odpowiedz cytując
WislaOnly
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 21.05.2011, 02:12
heheh, czy Wy wierzycie w transfer Wawrzyniaka do nas, czy Legia go puści? wątpię, bo:
1. Sam nie będzie chciał narażać się kibicom Legii, było by podobnie jak z Dolhą.
2. Jest za cennym piłkarzem, to jest typowa kaczka dziennikarska, żeby podbić wysokość kontraktu.
3. On jest legionistą...
Jakub Wędrowycz na pierwszego trenera Wisły Kraków!!!!!!!!!!!!!

Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 21.05.2011, 04:56
KOALIK napisał(a):Wyświetl post
Wawrzyniak w Wiśle? Mam nadzieję, że jest to tylko niesmaczny żart mający rozbawić kibiców Legii, a jeśli nie... Wawrzyniak to syndrom upadku polskiej piłki, czyli ważne, aby pieniądze na koncie się zgadzały - treningi i mecze można olać. Po odejściu Iwańskiego ten marny piłkarzyna idealnie pasuje do określenia: ,,przereklamowany zawodnik nr jeden w Ekstraklasie o strasznym mniemaniu o sobie". Czyżby po planowanym odejściu Łobodzińskiego Wisła koniecznie musi mieć jednego polskiego darmozjada? Nawet, gdyby Wawrzyniak dopłacał do gry w Wiśle, nie można podpisać z nim kontraktu. Dla kupczyków, dopingowiczów i darmozjadów (do tych dwóch ostatnich kategorii idealnie pasuje): STANOWCZE NIE!
popieram w 100 % żenujący piłkarz z żenującego klubu? nie dziękuję.
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!!
Odpowiedz cytując
pawelo84
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 21.05.2011, 07:49
filemon napisał(a):Wyświetl post
Moim zdaniem trochę nie na miejscu jest porównywanie Chaveza do Głowackiego, a co dopiero mówienie że jest lepszy. Można przyjąć że w odbiorze tacy sami, Chavez nie umie wyprowadzić piłki, ma wejscia na pograniczu kartki, nie dyryguje obroną i wiele innych cech przemawia za Głową. Ja wiem, że piątek i wszyscy imprezują, ale piszcie na trzeźwo.
Ale Chavez gra bardzo pewnie, trudno go przejść rywalom i w tym elemencie jest lepszy niż Głowa. Pozatym duzo lepiej gra wślizgiem. Dla mnie to piłkarz porównywalnej klasy.
Odpowiedz cytując
fan01
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 21.05.2011, 08:03
murray napisał(a):Wyświetl post
http://www.weszlo.com/news/6919

Stanowski coś skrobnął na ten temat.
Ale zaraz zaraz.

1) Wisła kupuje Estończyka, Białorusina, Serba, Bośniaka, itd itd - skandal, że w Wiśle nie będą grać Polacy, że Wisła zabija polską piłkę, że jak to tak można?!

2) Wisła 'chce' Wawrzyniaka - skandal, że co to za wzmocnienie, że jak Wisła chce grać w LM z takimi transferami

No to ....a, o co im chodzi?! To jakiego Polaka Wisła ma kupić, żeby pismaki były szczęsliwe?! Kogoś pokroju Błaszczykowskiego czy Piszczka mamy namówić do powrotu, czy może kupować jakiegoś Sobiecha za milion euro?!

To juz nie te czasy, ze za grosze mozna sciagnac kilku Polaków, jak 10 lat temu zrobiono w Wiśle i miec pół reprezentacji w klubie.
Odpowiedz cytując
KOALIK
Banita

Stary 21.05.2011, 08:23
fan01 napisał(a):Wyświetl post
Ale zaraz zaraz.

1) Wisła kupuje Estończyka, Białorusina, Serba, Bośniaka, itd itd - skandal, że w Wiśle nie będą grać Polacy, że Wisła zabija polską piłkę, że jak to tak można?!

2) Wisła 'chce' Wawrzyniaka - skandal, że co to za wzmocnienie, że jak Wisła chce grać w LM z takimi transferami

No to ....a, o co im chodzi?! To jakiego Polaka Wisła ma kupić, żeby pismaki były szczęsliwe?! Kogoś pokroju Błaszczykowskiego czy Piszczka mamy namówić do powrotu, czy może kupować jakiegoś Sobiecha za milion euro?!

To juz nie te czasy, ze za grosze mozna sciagnac kilku Polaków, jak 10 lat temu zrobiono w Wiśle i miec pół reprezentacji w klubie.
Szukać utalentowanych piłkarzy po niższych ligach albo zawodników pokroju Wilka, a nie rozkapryszonych gwiazdeczek, którym wydaje się, że są gwiazdami, a w rzeczywistości są darmozjadami.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 21.05.2011, 08:29
Szukać utalentowanych piłkarzy po niższych ligach albo zawodników pokroju Wilka, a nie rozkapryszonych gwiazdeczek, którym wydaje się, że są gwiazdami, a w rzeczywistości są darmozjadami.
Kogo masz na myśli Serba, Bośniaka, Białorusina czy Estończyka? Który to ten darmozjad?
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 21.05.2011, 08:37
Słyszałem, że właśnie w tym okienku Wisła ma postawić na polaków z niższych lig. Jest to konsekwencja mocnej działalności sieci wyszukiwaczy talentów.

Nie wiem czy to prawda, usłyszałem to na meczu od gościa co siedzi obok. Wydawał się o tym przekonany. Pożyjemy zobaczymy. Ja tam osobiście w to nie wierzę. Wydaje mi się, że przyjdzie z 3 gotówkowych zawodników i 2-3 z kartą w ręku. Wszyscy zapewne z zagranicy.
Odpowiedz cytując
KOALIK
Banita

Stary 21.05.2011, 08:37
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Kogo masz na myśli Serba, Bośniaka, Białorusina czy Estończyka? Który to ten darmozjad?
Wawrzyniaka i do niego podobnych.
Odpowiedz cytując
Św. Mikołaj
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 21.05.2011, 08:40
Co myślicie na temat ściagnięcia przez Wisłe Pawłowskiego z Lubina? Ja myśle że byłoby to bardzo dobre posunięcie
Odpowiedz cytując
TOMEK 11
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 21.05.2011, 08:46
Św. Mikołaj napisał(a):Wyświetl post
Co myślicie na temat ściagnięcia przez Wisłe Pawłowskiego z Lubina? Ja myśle że byłoby to bardzo dobre posunięcie

Łobo v.2

ja dziękuję
Odpowiedz cytując
rendkamp
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 21.05.2011, 08:49
Szymon Pawłowski 17 meczy 5 bramek.Za darmo jakby miał przyjść to nich przychodzi ale nie za 1 mln euro.
Odpowiedz cytując
fanfan
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 21.05.2011, 08:52
Młodzi utalentowani piłkarze z niższych lig to mogą wzmocnić Młodą Wisłę a nie pierwszą drużynę która ma powalczyć o LM a piłkarzy pokroju Wilka można ściągnąć tylko wtedy gdy jest okazja a takowych zbyt wielu nie ma . Przeważnie w takich przypadkach takiego zawodnika chce Lech , Legia i Polonia w której Wojciechowski z zasady przebija oferty Wisły i wtedy cena za takiego piłkarza i jego wymagania finansowe przerastają poziom tego zawodnika a przepłacanie za zawodników którzy co najwyżej wzmocnią rywalizację w drużynie jest głupie . Z Wilkiem była tak ,że nie było w mediach wielkiego szumu na jego temat i nikt za bardzo się nim nie interesował a miał pewną klauzulę i z niej skorzystaliśmy - to była okazja która zdarza się bardzo rzadko , czasami też komuś ciekawemu kończy się kontrakt ale w tym przypadku najczęściej Wojciechowski ostro przepłaca . Z Polskiej ligi (oczywiście z Polaków) to do nas nadają się wg mnie tylko Pawłowski i Cetnarski tylko że za nich trzeba zapłacić za dużo , gdyby była jakaś okazja to wtedy trzeba z niej skorzystać ale z pewnością nie płacić kwot w granicach 1 mln euro!

TOMEK 11 napisał(a):Wyświetl post
Łobo v.2

ja dziękuję
Z całym szacunkiem ale On Łobo w żadnym stopniu nie przypomina a w porównaniu do takich skrzydłowych jak Kupisz czy Sobota ma zdecydowanie najwyższe umiejętności .
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 21.05.2011, 09:01
Wawrzyniak... no cóż mamy taką ligę, że Warzynniak mimo tego wszystkiego co o nim piszczcie to jeden z najlepszych obrońców w tej lidze. Facet potrafi zagrać klępę, wrzucić piłkę i wie jak ją odebrać, potrafi przerzucić piłkę po szerokości boiska. Do tego stosunkowo szybko wrócił do w miarę solidnego poziomu po rocznej dyskwalifikacji. To jest przykre ale niestety prawdziwe bo Wawrzyniak motorycznie nie jest nawet jakimś asem, prostu coś tam potrafi i to wystarcza by być wyróżniającym się obrońcą w tej lidze.

Czytam regularnie o problemach klubów Holenderskich, mam nadzieję że uda się pociągnąć właśnie stamtąd kilku grajków i obejdzie się bez Wawrzyniaka.

Co do niższych lig ? Obserwujemy na pewno pierwszą jak chyba wiekszozsc klubów w ekstraklasie.

Jeszcze niżej ? Niestety największym problemem, polskiej piłki nie jest brak boisk, lecz alkoholizm konkretnie, nasza mentalność, mianowicie jak każdy wie młodzi podpatrują starszych: młodzi juniorzy przed treningiem po treningu słuchają tylko jednego od drużny seniorskiej: "ale się najebaliśmy ostatnio, ale było zajebiście" i słuchając tego wszystkiego co oni potem zrobią ? Pójdą się napić, a jak wiadomo Polska mentalność jest taka że ilość wypitego alkoholu świadczy o twojej reputacji w grupie więc wszyscy piją do oporu.
Tak to niestety się kręci. Nie każdy ma nad sobą Jurka Brzęczka.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 21.05.2011, 09:06
trzeba kupować piłkarzy nieopierzonych , ale z przebłyskami

jak swego czasu Gorawski jako przeciętny napastnik ligi przychodził do Wisły wielu pytało po co ?

po 2 latach sprzedano go bodajże za 1,5 bańki Euro do Moskwy

nie jest powiedziane że z Pawłowskim bedzie to samo co z Łobo . Kto nie ryzkuje ten nie wygrywa .

Mam nadzieję że plotki związane z Kupiszem są prawdziwe bo widziałbym dla niego miejsce w zespole . Paru zawodników o sporym potencjale jeszcze by się znalazło .
Nikt nam gwiazdy nie spprzeda , ale dobrze rokującego piłkarza juz czemu nie .
Odpowiedz cytując
KOALIK
Banita

Stary 21.05.2011, 09:06
fanfan napisał(a):Wyświetl post
Młodzi utalentowani piłkarze z niższych lig to mogą wzmocnić Młodą Wisłę a nie pierwszą drużynę która ma powalczyć o LM a piłkarzy pokroju Wilka można ściągnąć tylko wtedy gdy jest okazja a takowych zbyt wielu nie ma . Przeważnie w takich przypadkach takiego zawodnika chce Lech , Legia i Polonia w której Wojciechowski z zasady przebija oferty Wisły i wtedy cena za takiego piłkarza i jego wymagania finansowe przerastają poziom tego zawodnika a przepłacanie za zawodników którzy co najwyżej wzmocnią rywalizację w drużynie jest głupie . Z Wilkiem była tak ,że nie było w mediach wielkiego szumu na jego temat i nikt za bardzo się nim nie interesował a miał pewną klauzulę i z niej skorzystaliśmy - to była okazja która zdarza się bardzo rzadko , czasami też komuś ciekawemu kończy się kontrakt ale w tym przypadku najczęściej Wojciechowski ostro przepłaca . Z Polskiej ligi (oczywiście z Polaków) to do nas nadają się wg mnie tylko Pawłowski i Cetnarski tylko że za nich trzeba zapłacić za dużo , gdyby była jakaś okazja to wtedy trzeba z niej skorzystać ale z pewnością nie płacić kwot w granicach 1 mln euro!

Z całym szacunkiem ale On Łobo w żadnym stopniu nie przypomina a w porównaniu do takich skrzydłowych jak Kupisz czy Sobota ma zdecydowanie najwyższe umiejętności .
Zawsze można znaleźć piłkarzy pokroju Kuby, czy Lewandowskiego, którzy po niedługim czasie stają się wyróżniającymi piłkarzami w lidze. Tylko trzeba szukać.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 21.05.2011, 09:08
fanfan napisał(a):Wyświetl post
Kolega moze mial na mysli korupcje pilkarzy Zagłebie. Pawlowski tez w tym sezonie byl ich graczem
Odpowiedz cytując
Syn Kangura z 1984
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 21.05.2011, 09:35
Bardzo ciekawe okienko nam się szykuje. Tak naprawdę ono pokaże nam w jakim kierunku zmierzamy, sam jestem tego cholernie ciekaw. Co do Wawrzyniaka - z jednej strony jeden z najlepszych LO w naszej lidze, z drugiej strony Legionista i to z nieciekawą przeszłością. Co ciekawe skoro np. na weszło piszą że Wawrzyniak jest za słaby to pozostaje nam ściąganie TYLKO obcokrajowców :/
Odpowiedz cytując
KoJaK
Junior Member

Od: 07.2010

Stary 21.05.2011, 09:40
My potrzebujemy pilkarzy którzy z marszu znajdą sie w pierwszym skladzie Wisełki. LM za niedlugo więc trzeba nam graczy na poziomie cos jak Melikson. Sami wiemy, ze trudno nam będzie taką "perełke" znaleźć jak Melikson ale wierze w Stana. Badzmy dobrej mysli.
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 21.05.2011, 10:09
z tym Wawrzyniakiem to lipa będzie, nie ma sie co podniecac
wybierze cieply kontrakcik w Warszawce, bez zbednego stresu

po co mialby sie tutaj pakować, skoro tam zarobi 1 mln zł rocznie?
duzo wiecej na pewno mu nie dajemy ;]
Odpowiedz cytując
criskrakow
Junior Member

Od: 08.2007

Stary 21.05.2011, 10:10. skład ostatniego 10-lecia
Tak sobie wspominałem i zacząłem się zastanawiać nad najlepszymi zawodnikami grającymi w Wiśle w XXI wieku.
Osobiście uważam że nie da się wybrać 11 zawodników na swoich pozycjach więc wybrałem 2 jedenastki :

DOLHA
PAREIKO

BASZCZYŃSKI GŁOWACKI MARCELO MIHAJLOVIĆ (poprawka Mijailović)
DUDKA CLEBER ZAJĄC STOLARCZYK

BŁASZCZYKOWSKI SOBOLEWSKI SZYMKOWIAK KOSOWSKI
UCHE KAŁUŻNY MELIKSON ZIEŃCZUK

ŻURAWSKI FRANKOWSKI
KUŹBA PA.BROŻEK

Sam nie wiem która by wygrała, oczywiście gdyby grali ze sobą w swych najlepszych czasach.A może ktoś ma inny punkt widzenia na ten temat,zapraszam do dyskusji
Powód: złe nazwisko LO
Ostatnio edytowane przez criskrakow : 21.05.2011 o godz. 10:37.
TS WISŁA KRAKÓW - ZAWSZE NAJLEPSI
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 21.05.2011, 10:19
Zawsze można znaleźć piłkarzy pokroju Kuby, czy Lewandowskiego, którzy po niedługim czasie stają się wyróżniającymi piłkarzami w lidze. Tylko trzeba szukać.
I Kuba i Lewandowski mieli to szczęście, że musieli grać, bo nie miał kto inny. Dzięki temu mogli się rozwijać. Jeśli Wisła rzeczywiście w ciągu najbliższych 2 lat stanie się klubem, w którym będzie spora konkurencja z 2 równorzędnymi piłkarzami na każdą pozycję i jeszcze większymi aspiracjami, młodzi zawodnicy z niższych lig nie będą mieli tu czego szukać (już nie mają), więc należy skończyć z tymi marzeniami.

Niestety, sprowadzanie najlepszych ligowców jest nierealne, bo z powodu większego popytu niż podaży ich ceny są chore.

Tak więc wracamy do polityki zatrudnienia tańszych obcokrajowców, bo właściwie innej drogi nie ma. Byc może na stare lata doczekamy się utalentowanych wychowanków, ale tu i teraz ich nie ma i nie będzie.

Na tym tle sprowadzenie reprezentanta Polski za darmo wydaje się być bardzo dobrym posunięciem, tym bardziej, że nasz budżet na transfery nie jest z gumy (mówi się o sumach pomiędzy 1 a 2 milionami Euro), a potrzeba wzmocnień ogromna. I pewnie jeszcze w dodatku część tych pieniędzy ma iść na wykupienie Chaveza i Cikosa.
Odpowiedz cytując
Orson
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 21.05.2011, 10:23
criskrakow napisał(a):Wyświetl post
Tak sobie wspominałem i zacząłem się zastanawiać nad najlepszymi zawodnikami grającymi w Wiśle w XXI wieku.
Osobiście uważam że nie da się wybrać 11 zawodników na swoich pozycjach więc wybrałem 2 jedenastki :

DOLHA
PAREIKO

BASZCZYŃSKI GŁOWACKI MARCELO MIHAJLOVIĆ
DUDKA CLEBER ZAJĄC STOLARCZYK

BŁASZCZYKOWSKI SOBOLEWSKI SZYMKOWIAK KOSOWSKI
UCHE KAŁUŻNY MELIKSON ZIEŃCZUK

ŻURAWSKI FRANKOWSKI
KUŹBA PA.BROŻEK

Sam nie wiem która by wygrała, oczywiście gdyby grali ze sobą w swych najlepszych czasach.A może ktoś ma inny punkt widzenia na ten temat,zapraszam do dyskusji
MIHAJLOVIC to chyba w Lazio grał....
...coście s....ysyny uczynili z tą krainą?
Odpowiedz cytując
criskrakow
Junior Member

Od: 08.2007

Stary 21.05.2011, 10:28
Co fakt to fakt , oczywiście miał być Nikola Mijailović
TS WISŁA KRAKÓW - ZAWSZE NAJLEPSI
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 21.05.2011, 10:28
JrQ- napisał(a):Wyświetl post
z tym Wawrzyniakiem to lipa będzie, nie ma sie co podniecac
wybierze cieply kontrakcik w Warszawce, bez zbednego stresu

po co mialby sie tutaj pakować, skoro tam zarobi 1 mln zł rocznie?
duzo wiecej na pewno mu nie dajemy ;]
Ja mam nadzieję, że to jest kiepski żart z Wawrzyniakiem bo jak dla mnie to on jest tragiczny. Już wolę Paljicia dalej na boku obrony
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów