|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
http://www.90minut.pl/news/146/news1...erlechtem.html Żeby nie było, że nie na temat - link do artykułu http://www.sportowefakty.pl/pilka-no...wiliego-wideo/ Faktycznie coś piszą, ale ciężko uwierzyć, żeby mieli jakiekolwiek wiarygodne informacje. Poza tym ciężko będzie wyciągnąć tego zawodnika z tego klubu w tej sytuacji. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
myślę, że jak już się nim interesowaliśmy, to teraz tym bardziej powinniśmy się o niego starać ponieważ on nie chce zostać w swoim obecnym klubie...![]()
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!! |
|
|
|
Banita
Od: 01.2011
Offline |
|
|
Pisaliście że Wisła dostanie 11 mln od canal plus za ten sezon. '
A w następnych sezonach podobno mają mniej płacić !!!:( http://sport.interia.pl/pilka-nozna/...placic,1640472
Ostatnio edytowane przez flamengista : 18.05.2011 o godz. 19:02.
|
|
|
|
Lokalny Patriota
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Wiśle potrzeba zawodników pokroju Meliksona. Tym transferem zawieszono wysoko poprzeczkę i nie wyobrażam sobie teraz ściągać graczy słabszych. Kto szuka ten znajdzie. Ta runda pokazała, że i do polskiej ligi mogą trafić nieprzeciętni zawodnicy.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Na pewno Staszek będzie miał większy wybór w tym oknie transferowym. Więcej zawodników jest na rynku dostępnych, bo kończą im się kontrakty.
![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Już niedługo można się spodziewać jakichś pierwszych info o transferach skoro przygotowania zaczynamy już 10 czerwca a Maaskant chce mieć nowych już na pierwszym zgrupowaniu.
![]() 111 lat dumy, tradycji i chwały - Wisła Kraków "Jestem gotowy, by dać z siebie wszystko. Nawet, jeżeli mam przelać własną krew dla Wisły, aby wróciła na pozycję lidera i najlepszego klubu (bo wiem, że takim była), to muszę dać z siebie wszystko, aby wszyscy uwierzyli, że Wisła tam pozostanie." '27, '28, '49, '50, '78, '99, '01, '03, '04, '05, '08, '09, '11
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Zapowiada sie ciekawie
mysle ze Staszek nas zaskoczy i to nie raz![]() ![]()
SERCE W BIELI KREW W BŁĘKICIE WISŁA KRAKÓW PONAD ŻYCIE!!!
Quo vadis Wisło? |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
![]() ![]()
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32282,t...wiadomosc.html
Pogadaliśmy o Gruzinie to pismaki zaczęły swoje robić. ![]()
Lepiej zapobiegać niż leczyć
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Ja jak rzadko jestem spokojny o to, że Valcxx ma wszystko pod kontrolą.
Byle tylko nie było bezmyślnej wyprzedaży i byle zapewniono mu odpowiednie narzędzia finansowe. Taki Skorża to potrafiłby każde pieniądze za przeproszeniem rozp..., a efektów nie byłoby widać. Holender to inna półka. Wiadomo, że nie wszyscy się sprawdzą, ale i tak powinno być nieporównywanlnie lepiej. ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Weszlo wytypowało Meliksona, Genkova, Pareiko, Paljica i Chaveza do najlepszych transferów Ekstraklasy. Szczególnie obecność Paljica ciekawa, ale wg. mnie zasłużona - zwyzywany na wstępie od poniemieckiego drugoligowego szrotu okazał się ważnym ogniwem mistrzowskiego składu.
Oczywiście potrafię sobie wyobraźic lepszego bocznego obrońcę, ale życzę sobie więcej takich darmowych transferów które wzmacniają rywalizację w drużynie i poszerzają kadrę. Nota bene - myślę, że gdyby Bunoza nie złamał nogi, to pewnie Jaliens grzałby ławę, a my np. nie potracilibyśmy głupich bramek z Podbeskidziem (wrzutki w pole karne) czy Koroną (hmm... znowu wrzutki w pole karne?). A jeszcze Cikosz, który daje radę, a że jest młody można się po nim spodziewać progresu. Zajebiste zakupy były i tyle. Gdyby to okienko było podobnie udane jak dwa ostatnie, to aż strach się bać.... ![]()
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Trzeba się zastanowić gdzie my tak naprawdę jesteśmy. Bo tego chyba nikt nie wie, nawet Maaskant. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2006
Offline |
|
![]() Transfery "zrobiły różnice" i to widać... Wszystko to jednak miało miejsce w ekstraklasie, teraz czas sprawdzić czy będzie miało to przełożenie na Europę. Podtrzymuję to co napisałem na początku sezonu - im mnie polaków tym większa pewność że będzie w zespole profesjonalizm. Nie mówię tu o Wilku czy Sobolu, ale reszta może dawać do myślenia. PS. Sparingi to sparingi. Temat bym po prostu przemilczał... ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
ta drużyna z każdym kolejnym spotkaniem się dociera , jeśli w tym roku zdobyliśmy mistrzostwo 3 kolejki przed końcem , bo bądz co bądz fatalnym sezonie ( szczególnie pierwszej połowie )) gdzie w pewnym momecie większośc spisywała ten sezon na straty , za rok , ta drużyna na pewno będzie grać o niebo lepiej . Wisła nie ma zamiaru się osłabiać i jeśli ktoś z niej odejdzie to co najwyżej jeden podstawowy zawodnik ( o ile wogóle ) . Widzę przyszłość Wisły w różowych barwach , tym bardziej jeśli rywale nie kwapią się nas gonić . |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
3 transfery graczy pokroju meliksona i mamy szanse coś ugrać w pucharach,obecnym składem nie łudźmy się na polską lige tak ale na faze grupową czy to ligi europy a co dopiero ligi mistrzów to zdecydowanie za mało Ale podejście optymistyczne jest prze zemnie zrozumiane ponieważ nareszcie mamy bramkarza(bez urazy Mario) Piłkarze z obecnej kadry mimo że nie wszyscy na równym poziomie to na pewno lepsi niż rok temu(za kilkoma wyjątkami) Stadion klasy Europejskiej(no prawie,do tego czasu może go skończą) I wszystko wskazuje na to że trener z innym podejściem niż ,,polska myśl'' może zmienić nasz europejski los Aha liczę na mocnych sparingpartnerów i niech mi nikt nie mówi że sparingi nie są ważne,na mecze w europie są bardzo ważne
Ostatnio edytowane przez TymonPRO : 18.05.2011 o godz. 22:26.
![]()
Ce..... Nas Pojęcie, Którego Wy Nie Znacie <<<<<<<<* WIERNOŚĆ *>>>>>>>> <<< Dzisiaj wrogu Wczoraj Bracie>>>
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Online |
|
|
Nie opierajcie swoich poglądów na rozgrywanych sparingach, które, jak pokazał okres zimowy (wygrana Polonii w jakimś turnieju, pokonanie Valencii(?) i z 2 strony nasze popisy) tylko na meczach o punkty.
Wisła jest w takim miejscu, że tym składem miałaby szanse coś zwojować w Europie tylko wtedy, gdy: - zdrowi będą wszyscy zawodnicy, a przede wszystkim Melikson, Genkov, Małecki, Pareiko, Chavez - wszyscy zawodnicy będą znajdować się w dobrej lub świetnej formie - będziemy mieli dużo szczęścia i obrona nei będzie popełniała dużo błędów. Jak pokazała liga, potrafimy wygrywać ważne mecze o stawkę grając w optymalnym składzie, jednak często były to zwycięstwa mało przekonujące. Cztery transfery do pierwszego składu powinny sprawić, że nasze szansę znacznie wzrosną, jeśli uda się nowym zawodnikom szybko wkomponować w zespół. Obecnie mamy zdecydowanie najlepszy zespół w Polsce, jednak w potencjałach poszczególnych zawodników, nasza przewaga nie jest już tak spora (zespoły są w Wiśle, Śląsku, Ruchu i Górniku; Jaga bez Grosika nie gra piłki z jesieni; Legia czy Lech nie wykorzystują swojego potencjału ludzkiego, czy też finansowego, bo nie udaje im się sprowadzić takich piłkarzy jakich znalazła Wisła zimą). Mam nadzieję, że trener da odpocząć teraz kilku zawodnikom, jednak niech trzyma Genkova w ataku, bo bez niego na boisku śmiało można stawiać na 0 w liczbie strzelonych przez nas goli. Podsumowując, Wisła ma całkiem przyzwoitą drużynę w porównaniu z poprzednimi latami, jednak tak samo jak wielkie, światowe kluby jesteśmy uzależnieni od kilku gwiazd, bez których nie pokonamy nawet zespołu pokroju Levadii, czy Karabachu. Im więcej zawodników na poziomie tym większe szanse na sukces - proste, ale jednak w ostatniej dekadzie nigdy nie potrafiliśmy zbudować zespołu z świetnym gk, obroną nie do przejścia czy ofensywą, potrafiącą rozmontować defensywy średnich europejskich klubów. Oby okres czerwcowy był bardzo owocny w transfery ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
||
Jeden bardzo dobry transfer - Chavez Cztery przydatne: Bunoza, Paljić, Cikos i Wilk I pięć nietrafionych. Zima: Pareiko, Jaliens, Sivakov, Melikson, Genkov. Trzy bardzo dobre: Pareiko, Melikson i Genkov Jeden przydatny: Jaliens I jeden nietrafiony. Tak to, moim zdaniem, wygląda na dzień dzisiejszy. Nie uważam letniego okienka za jakoś szczególnie udane, a już na pewno nie za porównywalne z zimowym. Fajnie, że z tych sześciu chłopaków, którzy niewiele dali zespołowi, tylko Jovanić ma długi kontrakt. Za to z tych, którzy sobie radzili, tylko z Chavezem i Cikosem nie mamy wieloletnich umów. Edit: vote-for-mikey, nazwałem ich nietrafionymi transferami nie dlatego, że uważam, że byli totalnie bezużyteczni. Te transfery się nie udały, bo ci zawodnicy nie grają na odpowiednio wysokim poziomie. Przydali się tylko w pojedynczych spotkaniach, w kilku momentach, a oczekiwaliśmy od nich znacznie więcej. Dla Sivakova minimum przyzwoitości, które powinien był osiągnąć, było zastąpienie Jirsaka w pierwszym składzie, a dla Boukhariego przygotowanie kondycyjne na przeciętnym, ekstraklasowym poziomie.
Ostatnio edytowane przez jova : 19.05.2011 o godz. 01:30.
|
||
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Czy ja wiem, czy Boukhari i Sivakov to nie trafione transfery? Sądzę, że razem wzięci nie kosztowali nas tyle co Łobo, z całą sympatią jaką do niego mam, a w sumie coś tam dali.
Boukhari to przede wszystkim bramka z Cracovią w derbach, bramka w 90 minucie, na wagę zwycięstwa. Dla mnie to było coś naprawdę dużego Poza tym uratował nam punkt w meczu z GKS. W tych swoich kilku występach uratował nam kilka punktów.Siva też grał, nie kompromitował się. Na pewno odsunął Gułę od składu, a chyba wszyscy pamiętamy jak Garguła grał na początku rundy... Na pewno nie wypały to Branco, Rios i Żuraw. ![]() .
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
jova, jesli zaliczasz Chaveza do transferu bardzo dobrego a Wilka do przydatnego to ja nie mam pytan. Nie umniejszajac Osmanowi ale jesli jego zaliczasz do bardzo dobrego transferu to kupno Wilka nalezy uznac genialnym !!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
Zanim zaczniemy podsumowywać który transfer wypalił a który nie, przydałoby się przynajmniej zaznaczyć jakieś kryteria oceny nie subiektywnej. Wymieniając w jednym rządku Żurawia, Branco, Riosa, Boukhariego i Sive robimy bardzo duże uproszczenie.
W okienku letnim mieliśmy dwa okresy: (1) bezkrólewia, tzn. gdy transfery były załatwiane bez większego przemyślenia i (2) panowanie Stana. Zupełnie inny piłkarze przychodzili w 1 i 2 okresie. Nie pamiętam by piłkarze z 2 okresu mieli być graczami do pierwszej 11, oni przyszli jako uzupełnienie. Właściwie transfer Branco to zupełnie inna para kaloszy. Sprowadziliśmy piłkarza, którym normalnie byśmy się nie interesowali, ale kadra nagle się tak zmniejszyła, że potrzebny był nam piłkarz, do tego okienko było już zamknięte, a Branco miał ciekawe CV. Pod tym względem ten transfer nie wygląda na taki zły. Poza jednym meczem z Górnikiem piłkarz też nie prezentował się katastrofalnie. Zagrał wcześniej (przed Górnikiem) dwa dobre występy w Młodej Ekstraklasie, ale jak się okazało nie jest to żaden wyznacznik. W każdym razie, jeśli ustalimy że transfer niewypalony, to taki gdzie zapłaciliśmy niezłą sumkę za transfer, tu trzeba określić jakąś minimalną kwotę, a gracza zakontraktowaliśmy na kilka lat plus zrobiliśmy mu reklamę, że będzie w I składzie, a okazało się że co najwyżej możemy mówić o ławce to jest niewypał. Sivakow i Boukhari nie spełniają tych kryterium, oni przyszli uzupełnić skład, na chwilę (jeden na rok, drugi na pół), nie kosztowali nas fortuny, a co więcej przyszli chyba obaj za darmo (poza pewnie prowizjami). Z tej perspektywy to Jovanic jest wielką porażką, piłkarz nas trochę kosztował, dostał długi kontrakt i grzeje ławę. Zatem bądźmy bardziej obiektywni w ocenie transferów. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Uczetnik LM na celowniku Wisły:
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/bob...wiadomosc.html
Ostatnio edytowane przez Edson : 19.05.2011 o godz. 09:39.
![]()
"Dociera do mnie, co mówią ludzie. Że Kolejorza nazywają Amiką, że zarząd jest z Wronek, że Lech jest tylko z nazwy" Maciej Żurawski
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
Niech ten chłopak najpierw wywalczy sobie stałe miejsce w pierwszym składzie. Gdy okaże się, że jest w stanie regularnie grać na wysokim poziomie, to będziemy go wychwalać. Na dzień dzisiejszy Wilk to po prostu zawodnik z dużym potencjałem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
A jakby w parze z jakimś Chorwatem przyszedł to byśmy Bałkany skompletowali ![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
jeżeli jest dobry i ma szanse przyjść do nas za niewielkie pieniądze to nie widzę przeszkód, w końcu jest u nas bieda w środku defensywy...
![]()
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
ma szanse przyjść za darmo, poza tym 23 mecze/6 goli- może wreszcie byśmy poprawili stałe fragmenty http://sport.onet.pl/pilka-nozna/kup...wiadomosc.html problem Kupisz zlikwidowany, Jaga chce milion euro ![]() , tą ligę to naprawdę popier*** Genkov 500tys, Melikson 675, a oni za Kupisza krzyczą milion![]() |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|