The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
WislaFan123
Senior Member

Od: 08.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 18.05.2011, 00:47
Kurz napisał(a):Wyświetl post
Czyli pierwszą rundę eliminacyjną gramy z dotychczasowymi zawodnikami.
Nie koniecznie, transfer moze byc oficjalnie zaklepany od 1 lipca, ale za zezwoleniem klubu, moze juz trenowac tam wczesniej.
Odpowiedz cytując
Oldpara
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 18.05.2011, 08:41
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Dwaliszwili pół roku temu wydawał mi się lepszym zawodnikiem niż Genkov , zdecydowanie szybszym i skuteczniejszym . Oczywiście teraz jesteśmy bogatsi o wiedzę o umiejętnościach Cvetana i uważam że to zawodnicy o podobnej charakterystyce . Na pewno to co pokazał Genkov w tej rundzie to też nie jest apogeum jego umiejętności , widać w nim pewne rezerwy . Jednak też jestem w stanie sobie wyobrazic lepszego napastnika za rozsądne pieniądze .
A mi wydaje sie, że Genkov jest lepszy. Ten Gruzin na filmikach wygląda torchę jak Stanko Svitlica - wielkli kloc, który doskonale wie jak sie ustawić, żeby się od niego piłka dobrze odbiła. Brak szybkości, brak dryblingu, tylko dobrze ułożona noga i głowa, no i super się ustawia.
Ale to tylko takie gdybanie na podstawie filmików, które jak wiadomo jest o dupę rozbić In Stan we trust
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 18.05.2011, 08:49
88seba88 napisał(a):Wyświetl post
http://www.90minut.pl/news/156/news1...go-sezonu.html

Czyli 10 czerwca zaczynamy przygotowania, a tak apropo dziś Wasilewski strzelił bramke i zaliczyl asyste dla anderlechtu , w czerwcu kończy mu się kontrakt , przydałby nam się nie uważacie
Po pierwsze to nie ten temat na takie dywagacje, a po drugie jak już to warto się doinformować :
http://www.90minut.pl/news/146/news1...erlechtem.html

Żeby nie było, że nie na temat - link do artykułu http://www.sportowefakty.pl/pilka-no...wiliego-wideo/
Faktycznie coś piszą, ale ciężko uwierzyć, żeby mieli jakiekolwiek wiarygodne informacje. Poza tym ciężko będzie wyciągnąć tego zawodnika z tego klubu w tej sytuacji.
Odpowiedz cytując
TOMEK 11
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 18.05.2011, 09:33
Incognito2192 napisał(a):Wyświetl post
Po pierwsze to nie ten temat na takie dywagacje, a po drugie jak już to warto się doinformować :
http://www.90minut.pl/news/146/news1...erlechtem.html

Żeby nie było, że nie na temat - link do artykułu http://www.sportowefakty.pl/pilka-no...wiliego-wideo/
Faktycznie coś piszą, ale ciężko uwierzyć, żeby mieli jakiekolwiek wiarygodne informacje. Poza tym ciężko będzie wyciągnąć tego zawodnika z tego klubu w tej sytuacji.
Dvalishvili chce lepszej kasy i jest zdecydowany na odejście, znając żydków to mogą mu jej nie dać, więc trzeba działać, bo nie wiem czy za darmo znajdziemy kogoś lepszego do napadu
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 18.05.2011, 09:55
Oldpara napisał(a):Wyświetl post
A mi wydaje sie, że Genkov jest lepszy. Ten Gruzin na filmikach wygląda torchę jak Stanko Svitlica - wielkli kloc, który doskonale wie jak sie ustawić, żeby się od niego piłka dobrze odbiła. Brak szybkości, brak dryblingu, tylko dobrze ułożona noga i głowa, no i super się ustawia.
Ale to tylko takie gdybanie na podstawie filmików, które jak wiadomo jest o dupę rozbić In Stan we trust
właśnie, my potrzebujemy takiego chytrusa w polu karnym, który hurtowo strzela gole, mało tego Gruzin mógłby z powodzeniem grać w parze z Genkovem... do tego świetnie gra głową, a dwóch dobrze grających głową zawodników w polu karnym to skarb myślę, że jak już się nim interesowaliśmy, to teraz tym bardziej powinniśmy się o niego starać ponieważ on nie chce zostać w swoim obecnym klubie...
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!!
Odpowiedz cytując
88seba88
Banita

Od: 01.2011

Stary 18.05.2011, 10:05
Pisaliście że Wisła dostanie 11 mln od canal plus za ten sezon. '

A w następnych sezonach podobno mają mniej płacić !!!:(
http://sport.interia.pl/pilka-nozna/...placic,1640472
Ostatnio edytowane przez flamengista : 18.05.2011 o godz. 19:02.
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 18.05.2011, 12:31
Wiśle potrzeba zawodników pokroju Meliksona. Tym transferem zawieszono wysoko poprzeczkę i nie wyobrażam sobie teraz ściągać graczy słabszych. Kto szuka ten znajdzie. Ta runda pokazała, że i do polskiej ligi mogą trafić nieprzeciętni zawodnicy.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 18.05.2011, 12:39
Na pewno Staszek będzie miał większy wybór w tym oknie transferowym. Więcej zawodników jest na rynku dostępnych, bo kończą im się kontrakty.
..
Odpowiedz cytując
jcts
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 18.05.2011, 12:44
Już niedługo można się spodziewać jakichś pierwszych info o transferach skoro przygotowania zaczynamy już 10 czerwca a Maaskant chce mieć nowych już na pierwszym zgrupowaniu.
111 lat dumy, tradycji i chwały - Wisła Kraków

"Jestem gotowy, by dać z siebie wszystko. Nawet, jeżeli mam przelać własną krew dla Wisły, aby wróciła na pozycję lidera i najlepszego klubu (bo wiem, że takim była), to muszę dać z siebie wszystko, aby wszyscy uwierzyli, że Wisła tam pozostanie."
'27, '28, '49, '50, '78, '99, '01, '03, '04, '05, '08, '09, '11
Odpowiedz cytując
radek2323
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 18.05.2011, 12:50
Zapowiada sie ciekawie mysle ze Staszek nas zaskoczy i to nie raz
SERCE W BIELI KREW W BŁĘKICIE WISŁA KRAKÓW PONAD ŻYCIE!!!

Quo vadis Wisło?
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 18.05.2011, 15:26
U Genkova też nie znajdziesz przesadnego dryblingu czy czybkości Meliksona . Gruzin i Genkov to zawodnicy o podobnych parametrach , co za tym idzie Gruzin powinien pasować do taktyki Maaskanta . Zresztą wydaje mi się że jeśli chodzi o centralnego napastnika to klub będzie szukał tylko takich zawodników . Silnie trzymających się na nogach , świetnie garjących głową i ciałem z dobrą zwrotnością . Niestety o takich najtrudniej .
Odpowiedz cytując
Oldpara
Senior Member

Stary 18.05.2011, 17:11
Karherop napisał(a):Wyświetl post
U Genkova też nie znajdziesz przesadnego dryblingu czy czybkości Meliksona . Gruzin i Genkov to zawodnicy o podobnych parametrach , co za tym idzie Gruzin powinien pasować do taktyki Maaskanta . Zresztą wydaje mi się że jeśli chodzi o centralnego napastnika to klub będzie szukał tylko takich zawodników . Silnie trzymających się na nogach , świetnie garjących głową i ciałem z dobrą zwrotnością . Niestety o takich najtrudniej .
Zgadzam się, że Gruzin by się w Wiśle prawdopodobnie sprawdził. Szczególnie w tych meczach ze Śląskiem, czy Górnikiem, gdzie nie było komu wepchnąć tej piłki do siatki. Ale dalej wygląda mi na słabszego niż Genkov
Odpowiedz cytując
stalsanok1946
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 18.05.2011, 18:07
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32282,t...wiadomosc.html

Pogadaliśmy o Gruzinie to pismaki zaczęły swoje robić.
Lepiej zapobiegać niż leczyć
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 18.05.2011, 19:01
Ja jak rzadko jestem spokojny o to, że Valcxx ma wszystko pod kontrolą.
Byle tylko nie było bezmyślnej wyprzedaży i byle zapewniono mu odpowiednie narzędzia finansowe. Taki Skorża to potrafiłby każde pieniądze za przeproszeniem rozp..., a efektów nie byłoby widać. Holender to inna półka. Wiadomo, że nie wszyscy się sprawdzą, ale i tak powinno być nieporównywanlnie lepiej.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Oldpara
Senior Member

Stary 18.05.2011, 21:52
Weszlo wytypowało Meliksona, Genkova, Pareiko, Paljica i Chaveza do najlepszych transferów Ekstraklasy. Szczególnie obecność Paljica ciekawa, ale wg. mnie zasłużona - zwyzywany na wstępie od poniemieckiego drugoligowego szrotu okazał się ważnym ogniwem mistrzowskiego składu.
Oczywiście potrafię sobie wyobraźic lepszego bocznego obrońcę, ale życzę sobie więcej takich darmowych transferów które wzmacniają rywalizację w drużynie i poszerzają kadrę.

Nota bene - myślę, że gdyby Bunoza nie złamał nogi, to pewnie Jaliens grzałby ławę, a my np. nie potracilibyśmy głupich bramek z Podbeskidziem (wrzutki w pole karne) czy Koroną (hmm... znowu wrzutki w pole karne?). A jeszcze Cikosz, który daje radę, a że jest młody można się po nim spodziewać progresu.

Zajebiste zakupy były i tyle. Gdyby to okienko było podobnie udane jak dwa ostatnie, to aż strach się bać....
Odpowiedz cytując
pawelo84
Senior Member

Stary 18.05.2011, 22:13
Zajebiste zakupy były i tyle. Gdyby to okienko było podobnie udane jak dwa ostatnie, to aż strach się bać....
Pytanie tylko czy aby na pewno te zakupy były takie zajebiste? Popatrzmy na Wisłę z innej pespektywy. Owszem, Mistrzostwo zdobyte dość łatwo, ale przypomnijmy sobie sparingi zimowe. Baty od Valerangi i pozostałych zespołów z Norwegii dają do myślenia. Nie było wtedy może Maora i Gienka, ale styl tamtych porażek był tragiczny. Obawiam się że to co starczyło na Lecha (którego piłkarze robią wszystko by zwolnić Bakero), czy Craxę może nie starczyć na taką Spartę Pragę, Olympiakos czy inne średniej klasy drużyny.
Trzeba się zastanowić gdzie my tak naprawdę jesteśmy. Bo tego chyba nikt nie wie, nawet Maaskant.
Odpowiedz cytując
krasny
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 18.05.2011, 22:19
Weszlo wytypowało Meliksona, Genkova, Pareiko, Paljica i Chaveza do najlepszych transferów Ekstraklasy. Szczególnie obecność Paljica ciekawa, ale wg. mnie zasłużona - zwyzywany na wstępie od poniemieckiego drugoligowego szrotu okazał się ważnym ogniwem mistrzowskiego składu.
Oczywiście potrafię sobie wyobraźic lepszego bocznego obrońcę, ale życzę sobie więcej takich darmowych transferów które wzmacniają rywalizację w drużynie i poszerzają kadrę.

Nota bene - myślę, że gdyby Bunoza nie złamał nogi, to pewnie Jaliens grzałby ławę, a my np. nie potracilibyśmy głupich bramek z Podbeskidziem (wrzutki w pole karne) czy Koroną (hmm... znowu wrzutki w pole karne?). A jeszcze Cikosz, który daje radę, a że jest młody można się po nim spodziewać progresu.

Konkretny z Ciebie facet
Transfery "zrobiły różnice" i to widać... Wszystko to jednak miało miejsce w ekstraklasie, teraz czas sprawdzić czy będzie miało to przełożenie na Europę.

Podtrzymuję to co napisałem na początku sezonu - im mnie polaków tym większa pewność że będzie w zespole profesjonalizm. Nie mówię tu o Wilku czy Sobolu, ale reszta może dawać do myślenia.

PS. Sparingi to sparingi. Temat bym po prostu przemilczał...

Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 18.05.2011, 22:22
pawelo84 napisał(a):Wyświetl post
Pytanie tylko czy aby na pewno te zakupy były takie zajebiste? Popatrzmy na Wisłę z innej pespektywy. Owszem, Mistrzostwo zdobyte dość łatwo, ale przypomnijmy sobie sparingi zimowe. Baty od Valerangi i pozostałych zespołów z Norwegii dają do myślenia. Nie było wtedy może Maora i Gienka, ale styl tamtych porażek był tragiczny. Obawiam się że to co starczyło na Lecha (którego piłkarze robią wszystko by zwolnić Bakero), czy Craxę może nie starczyć na taką Spartę Pragę, Olympiakos czy inne średniej klasy drużyny.
Trzeba się zastanowić gdzie my tak naprawdę jesteśmy. Bo tego chyba nikt nie wie, nawet Maaskant.
to był okres przygotowawczy więc o czym my gadamy ? czy można rozliczać zespół ze zwykłych jednostek treningowych ?

ta drużyna z każdym kolejnym spotkaniem się dociera , jeśli w tym roku zdobyliśmy mistrzostwo 3 kolejki przed końcem , bo bądz co bądz fatalnym sezonie ( szczególnie pierwszej połowie )) gdzie w pewnym momecie większośc spisywała ten sezon na straty , za rok , ta drużyna na pewno będzie grać o niebo lepiej . Wisła nie ma zamiaru się osłabiać i jeśli ktoś z niej odejdzie to co najwyżej jeden podstawowy zawodnik ( o ile wogóle ) .

Widzę przyszłość Wisły w różowych barwach , tym bardziej jeśli rywale nie kwapią się nas gonić .
Odpowiedz cytując
TymonPRO
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 18.05.2011, 22:23
Ja mam podobne zdanie,narzekać nie zamierzam (mimo że to nasza polska cecha) ale też trzeba patrzeć realnie
3 transfery graczy pokroju meliksona i mamy szanse coś ugrać w pucharach,obecnym składem nie łudźmy się na polską lige tak ale na faze grupową czy to ligi europy a co dopiero ligi mistrzów to zdecydowanie za mało

Ale podejście optymistyczne jest prze zemnie zrozumiane ponieważ nareszcie mamy bramkarza(bez urazy Mario)
Piłkarze z obecnej kadry mimo że nie wszyscy na równym poziomie to na pewno lepsi niż rok temu(za kilkoma wyjątkami)
Stadion klasy Europejskiej(no prawie,do tego czasu może go skończą)
I wszystko wskazuje na to że trener z innym podejściem niż ,,polska myśl'' może zmienić nasz europejski los

Aha liczę na mocnych sparingpartnerów i niech mi nikt nie mówi że sparingi nie są ważne,na mecze w europie są bardzo ważne
Ostatnio edytowane przez TymonPRO : 18.05.2011 o godz. 22:26.
Ce..... Nas Pojęcie, Którego Wy Nie Znacie <<<<<<<<* WIERNOŚĆ *>>>>>>>> <<< Dzisiaj wrogu Wczoraj Bracie>>>
Odpowiedz cytując
pepemell
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 18.05.2011, 22:31
Ludzie, co to za tok rozumowania. Wisła wtopiła sparing pół roku temu, to znaczy że teraz jest be. Ewidentnie jest progres. Ja najbardziej cieszę się z tego co zrobił Cikos. Wszyscy tak zachwycają się Rzeźniczakiem i tym jakie zrobił postępy, ale to nasz PO moim zdaniem jest lepszy. Dla niego i Dragana jest potrzebna alternatywa, bo cały sezon jedną parą skrajnych obrońców się nie da oblecieć.
Odpowiedz cytując
grogoriogreg
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 18.05.2011, 22:33
Nie opierajcie swoich poglądów na rozgrywanych sparingach, które, jak pokazał okres zimowy (wygrana Polonii w jakimś turnieju, pokonanie Valencii(?) i z 2 strony nasze popisy) tylko na meczach o punkty.

Wisła jest w takim miejscu, że tym składem miałaby szanse coś zwojować w Europie tylko wtedy, gdy:
- zdrowi będą wszyscy zawodnicy, a przede wszystkim Melikson, Genkov, Małecki, Pareiko, Chavez
- wszyscy zawodnicy będą znajdować się w dobrej lub świetnej formie
- będziemy mieli dużo szczęścia i obrona nei będzie popełniała dużo błędów.

Jak pokazała liga, potrafimy wygrywać ważne mecze o stawkę grając w optymalnym składzie, jednak często były to zwycięstwa mało przekonujące.

Cztery transfery do pierwszego składu powinny sprawić, że nasze szansę znacznie wzrosną, jeśli uda się nowym zawodnikom szybko wkomponować w zespół.

Obecnie mamy zdecydowanie najlepszy zespół w Polsce, jednak w potencjałach poszczególnych zawodników, nasza przewaga nie jest już tak spora (zespoły są w Wiśle, Śląsku, Ruchu i Górniku; Jaga bez Grosika nie gra piłki z jesieni; Legia czy Lech nie wykorzystują swojego potencjału ludzkiego, czy też finansowego, bo nie udaje im się sprowadzić takich piłkarzy jakich znalazła Wisła zimą).

Mam nadzieję, że trener da odpocząć teraz kilku zawodnikom, jednak niech trzyma Genkova w ataku, bo bez niego na boisku śmiało można stawiać na 0 w liczbie strzelonych przez nas goli.

Podsumowując, Wisła ma całkiem przyzwoitą drużynę w porównaniu z poprzednimi latami, jednak tak samo jak wielkie, światowe kluby jesteśmy uzależnieni od kilku gwiazd, bez których nie pokonamy nawet zespołu pokroju Levadii, czy Karabachu. Im więcej zawodników na poziomie tym większe szanse na sukces - proste, ale jednak w ostatniej dekadzie nigdy nie potrafiliśmy zbudować zespołu z świetnym gk, obroną nie do przejścia czy ofensywą, potrafiącą rozmontować defensywy średnich europejskich klubów.

Oby okres czerwcowy był bardzo owocny w transfery
Odpowiedz cytując
jova
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 18.05.2011, 22:38
Weszlo wytypowało Meliksona, Genkova, Pareiko, Paljica i Chaveza do najlepszych transferów Ekstraklasy.
Wilka też.
Lato: Jovanić, Bunoza, Chavez, Paljić, Cikos, Branco, Wilk, Boukhari, Rios, Żurawski.
Jeden bardzo dobry transfer - Chavez
Cztery przydatne: Bunoza, Paljić, Cikos i Wilk
I pięć nietrafionych.

Zima: Pareiko, Jaliens, Sivakov, Melikson, Genkov.
Trzy bardzo dobre: Pareiko, Melikson i Genkov
Jeden przydatny: Jaliens
I jeden nietrafiony.

Tak to, moim zdaniem, wygląda na dzień dzisiejszy. Nie uważam letniego okienka za jakoś szczególnie udane, a już na pewno nie za porównywalne z zimowym.
Fajnie, że z tych sześciu chłopaków, którzy niewiele dali zespołowi, tylko Jovanić ma długi kontrakt. Za to z tych, którzy sobie radzili, tylko z Chavezem i Cikosem nie mamy wieloletnich umów.

Edit: vote-for-mikey, nazwałem ich nietrafionymi transferami nie dlatego, że uważam, że byli totalnie bezużyteczni. Te transfery się nie udały, bo ci zawodnicy nie grają na odpowiednio wysokim poziomie. Przydali się tylko w pojedynczych spotkaniach, w kilku momentach, a oczekiwaliśmy od nich znacznie więcej. Dla Sivakova minimum przyzwoitości, które powinien był osiągnąć, było zastąpienie Jirsaka w pierwszym składzie, a dla Boukhariego przygotowanie kondycyjne na przeciętnym, ekstraklasowym poziomie.
Ostatnio edytowane przez jova : 19.05.2011 o godz. 01:30.
Odpowiedz cytując
vote-for-mikey
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 19.05.2011, 00:58
Czy ja wiem, czy Boukhari i Sivakov to nie trafione transfery? Sądzę, że razem wzięci nie kosztowali nas tyle co Łobo, z całą sympatią jaką do niego mam, a w sumie coś tam dali.

Boukhari to przede wszystkim bramka z Cracovią w derbach, bramka w 90 minucie, na wagę zwycięstwa. Dla mnie to było coś naprawdę dużego Poza tym uratował nam punkt w meczu z GKS. W tych swoich kilku występach uratował nam kilka punktów.
Siva też grał, nie kompromitował się. Na pewno odsunął Gułę od składu, a chyba wszyscy pamiętamy jak Garguła grał na początku rundy...

Na pewno nie wypały to Branco, Rios i Żuraw.
.
Odpowiedz cytując
tommiyacht
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 19.05.2011, 05:55
jova, jesli zaliczasz Chaveza do transferu bardzo dobrego a Wilka do przydatnego to ja nie mam pytan. Nie umniejszajac Osmanowi ale jesli jego zaliczasz do bardzo dobrego transferu to kupno Wilka nalezy uznac genialnym !!!
Odpowiedz cytując
omen69
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 19.05.2011, 06:40
Zanim zaczniemy podsumowywać który transfer wypalił a który nie, przydałoby się przynajmniej zaznaczyć jakieś kryteria oceny nie subiektywnej. Wymieniając w jednym rządku Żurawia, Branco, Riosa, Boukhariego i Sive robimy bardzo duże uproszczenie.
W okienku letnim mieliśmy dwa okresy: (1) bezkrólewia, tzn. gdy transfery były załatwiane bez większego przemyślenia i (2) panowanie Stana. Zupełnie inny piłkarze przychodzili w 1 i 2 okresie. Nie pamiętam by piłkarze z 2 okresu mieli być graczami do pierwszej 11, oni przyszli jako uzupełnienie. Właściwie transfer Branco to zupełnie inna para kaloszy. Sprowadziliśmy piłkarza, którym normalnie byśmy się nie interesowali, ale kadra nagle się tak zmniejszyła, że potrzebny był nam piłkarz, do tego okienko było już zamknięte, a Branco miał ciekawe CV. Pod tym względem ten transfer nie wygląda na taki zły. Poza jednym meczem z Górnikiem piłkarz też nie prezentował się katastrofalnie. Zagrał wcześniej (przed Górnikiem) dwa dobre występy w Młodej Ekstraklasie, ale jak się okazało nie jest to żaden wyznacznik.
W każdym razie, jeśli ustalimy że transfer niewypalony, to taki gdzie zapłaciliśmy niezłą sumkę za transfer, tu trzeba określić jakąś minimalną kwotę, a gracza zakontraktowaliśmy na kilka lat plus zrobiliśmy mu reklamę, że będzie w I składzie, a okazało się że co najwyżej możemy mówić o ławce to jest niewypał.
Sivakow i Boukhari nie spełniają tych kryterium, oni przyszli uzupełnić skład, na chwilę (jeden na rok, drugi na pół), nie kosztowali nas fortuny, a co więcej przyszli chyba obaj za darmo (poza pewnie prowizjami).
Z tej perspektywy to Jovanic jest wielką porażką, piłkarz nas trochę kosztował, dostał długi kontrakt i grzeje ławę.
Zatem bądźmy bardziej obiektywni w ocenie transferów.
Odpowiedz cytując
Edson
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 19.05.2011, 09:05
Uczetnik LM na celowniku Wisły:
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/bob...wiadomosc.html
Ostatnio edytowane przez Edson : 19.05.2011 o godz. 09:39.
"Dociera do mnie, co mówią ludzie. Że Kolejorza nazywają Amiką, że zarząd jest z Wronek, że Lech jest tylko z nazwy" Maciej Żurawski
Odpowiedz cytując
jova
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 19.05.2011, 09:15
tommiyacht napisał(a):Wyświetl post
jova, jesli zaliczasz Chaveza do transferu bardzo dobrego a Wilka do przydatnego to ja nie mam pytan. Nie umniejszajac Osmanowi ale jesli jego zaliczasz do bardzo dobrego transferu to kupno Wilka nalezy uznac genialnym !!!
Niech ten chłopak najpierw wywalczy sobie stałe miejsce w pierwszym składzie. Gdy okaże się, że jest w stanie regularnie grać na wysokim poziomie, to będziemy go wychwalać. Na dzień dzisiejszy Wilk to po prostu zawodnik z dużym potencjałem.
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 19.05.2011, 09:39
Edson napisał(a):Wyświetl post
Uczetnik LM na celowniku Wisły:
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/bob...wiadomosc.html

Wiem, że to po za tematem, ale Cabaj podobno na testach w Hapoelu Be'er-Sheva Maor chyba zwątpi jak zobaczy jakie szmaty traci jego były klub
Macedończyka jeszcze nie mamy w naszej wieży Wawel
A jakby w parze z jakimś Chorwatem przyszedł to byśmy Bałkany skompletowali
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Stary 19.05.2011, 09:49
jeżeli jest dobry i ma szanse przyjść do nas za niewielkie pieniądze to nie widzę przeszkód, w końcu jest u nas bieda w środku defensywy...
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!!
Odpowiedz cytując
TOMEK 11
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 19.05.2011, 10:09
tomasz_19 napisał(a):Wyświetl post
jeżeli jest dobry i ma szanse przyjść do nas za niewielkie pieniądze to nie widzę przeszkód, w końcu jest u nas bieda w środku defensywy...
http://www.transfermarkt.de/en/boban...ler_24011.html

ma szanse przyjść za darmo, poza tym 23 mecze/6 goli- może wreszcie byśmy poprawili stałe fragmenty

http://sport.onet.pl/pilka-nozna/kup...wiadomosc.html

problem Kupisz zlikwidowany, Jaga chce milion euro, tą ligę to naprawdę popier*** Genkov 500tys, Melikson 675, a oni za Kupisza krzyczą milion
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów