The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
krkgiba
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 17.05.2011, 13:55
Cwetan Genkow otrzymał powołanie do reprezentacji Bułgarii na towarzyskie spotkanie z kadrą Korsyki oraz mecz eliminacji Euro 2012 z Czarnogórą.

Z Korsyką Bułgaria zagra we wtorek, 31 maja, o godz. 20:30 w Ajaccio, natomiast z Czarnogórą - 4 czerwca o godz. 20:30, w Podgoricy.
Odpowiedz cytując
Leniwiec
Junior Member

Od: 10.2009

Stary 17.05.2011, 14:43
A ja mam nadzieję że Wisła wystąpi o sprostowanie do gazet ,które pomówiły Patryka o rasizm.
Ostatnio edytowane przez Leniwiec : 17.05.2011 o godz. 14:49.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 17.05.2011, 14:47
Trochę chamskich zwrotów padło w kierunku Nzonkizy, ale żadnego rasizmu tam nie było.
Mały się za bardzo podpalił, mógł sobie darować. Oczywiście sobie nie darował i poleciał w swoim stylu
..
Odpowiedz cytując
Ivory1906
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 17.05.2011, 14:52
Odbiegajac troche od tematu Nourdin, Kew Jovanic widziani w parku wodnym ;] prze sympatyczni ludzie ;] byl jeszcze jeden ktos z Nimi ale nie byl to zaden z Wislakow. Mial spodenki Spartaka Moskwa a Wislacy oczywiscie spodenki Wisly i Adasia. Ciekaw jestem kto to byl ;]
Odpowiedz cytując
murray
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 17.05.2011, 14:59
Werner pewnie ich tam wysłał
Odpowiedz cytując
Ivory1906
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 17.05.2011, 15:01
Albo mi sie wydawalo albo jeszcze widzialem Kaza Moskala w saunie ale nie zdazylem juz zobaczyc dokladnie ;] Nourdin spasl sie prez ta kontuzje ale jak zwykle to On nadawal ton calej paczce
Odpowiedz cytując
sayek89
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 17.05.2011, 15:09
Małecki dostał zacną kare od klubu, ma przeprosić piłkarza, albo już to zrobił, wydaje mi się że tyle w temacie.
Bóg, Honor i Wisła!
Odpowiedz cytując
Zienczuk8
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 17.05.2011, 15:34
czy w sytuacji, gdy mamy mistrzostwo, a mecz z Zagłębiem będzie o nic to Pareiko zostanie zwolniony na mecz kadry?
Groundhopper
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 17.05.2011, 15:35
zapewne tak
Odpowiedz cytując
Mea
Member

Od: 06.2010

Stary 17.05.2011, 15:57
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
Idiotyczne zagranie klubu, który kara Małego za to co jest normą w meczach gdy piłkarze po faulach mają sobie coś do powiedzenia. Nie ma meczu, żeby po starciach nie bluzgali do siebie.
Żaden klub nie ukarał jeszcze swojego gracza za coś takiego !
To jest jawne przyzwalanie dla innych i przekaz : możecie go karać bo jest winny. To tylko w naszym klubie jest taka paranoja. Wszędzie indziej staraja się kryć nawet jak popełni faktycznie wykroczenie, a tu nic się nie stało a tu karają go i zachęcają jeszcze innych.
PARANOJA !
Racja! i teraz komisja legi bez mrugnięcia oka zawiesi Małego.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 17.05.2011, 15:57
flamengista napisał(a):Wyświetl post
PS. Rok temu taka wiązanka przeszłaby w ogóle bez uwagi mediów i reakcji klubu.
Bez jaj. Takie wiązanki idą regularnie, chyba że ktoś wierzy, że przy każdej scysji na boisku (nie tylko w naszej ekstraklasie) kiedy piłkarze skaczą do siebie lecą dialogi w stylu:
Cytat:
-"Przepraszam, ale Pan mnie sfaulował!"
-"O nie, szanowny Panie! Nic z tych rzeczy!"
-"Panie sędzio! Pan nie reaguje?"
-"Przepraszam najmocniej, ale nie widziałem dobrze sytuacji."
-"Sugeruję więc udać się do okulisty."
-"Drogi Panie, ta uwaga była niestosowna."
-"Przepraszam! Ma Pan rację."
Oczywiście, można w to wierzyć - jeżeli jest się kompletnym idiotą. Każdy, kto był bądź oglądał w TV mecze Pucharu Ekstraklasy albo Polski przy pustych trybunach, ten wie jak to wygląda w rzeczywistości. I mam tu na myśli nie piłkarzy na boisku, ale też trenerów, masażystów, ławkę rezerwowych - wszystkich.

Małecki dostał zasłużoną karę za chamstwo? To czemu akurat TYLKO on?

Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Oczywiście już się oblizujesz ze szczęścia na samą myśl, ze mogą naszego piłkarza ukarać.

Takich kibiców doczekaliśmy....
Nie każdy kto się tu tytułuje kibicem Wisły rzeczywiście nim jest. Jakoś dziwnie niektórzy się aktywują, kiedy można posiać zamęt i naubliżać naszemu piłkarzowi. Mamy też speców od kibicowania Amice w pucharach, albo od kibicowania krakowskim drużynom.
"Mały" zasłużył, to 90% ligi też. Czemu tylko jego sprawę się nagłaśnia?
Wiadomo, że parchy mają radochę, jedną z niewielu w ich żałosnym życiu kibicowskim - gdzie nieustannie muszą uznawać naszą wyższość.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 17.05.2011 o godz. 16:26.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Mea
Member

Stary 17.05.2011, 16:03
Zwitter napisał(a):Wyświetl post
Bronicie niektórzy Małego ale on się przyznał do tego, że obraził zawodnika pasów! Co więcej wcale nie mówił, że nie powiedział słów "Spier... ku... czarnuchu jeb...". Dla mnie sytuacja jest jasna, do tego dochodzi jeszcze to, jeżeli to prawda:
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html

Naprawdę żyjemy w bardzo zacofanym kraju.

Takie zachowania powinny być tępione i surowo karane dlatego mam nadzieje, że Małecki naprawdę odczuje tę karę.
A ty chłopie idz na pole i pozbieraj ziemniaki bo jak ie zbierzesz w tej swojej rodzimej wiosce to ci kare nałożą i zastanów się co mówisz bo rozumu to ty nie masz!
Odpowiedz cytując
Mea
Member

Stary 17.05.2011, 16:06
Prawda, tu masz rację, ale jak dla mnie przyznanie się do winy, że obraził zawodnika Cracovii w dużej mierze dowodzi tego, że naprawdę powiedział te słowa.

Daj mi jakiś link gdzie mogę przeczytać o tym, że jacyś specjaliści od czytania z ruchu warg dowiedli tego, że Małecki naprawdę nie powiedział tych słów, a wierz mi przyznam się do błędu.
Tutaj masz chłopaczku i na kolana!
http://www.sport.pl/pilka/1,70998,96...ecjalisci.html
Odpowiedz cytując
Mea
Member

Stary 17.05.2011, 16:08
Więc mogę przyznać się do błędu, choć info nie jest zbyt pewne, zapewne nie tylko dla mnie. Nie obraził go na tle rasistowskim, ale zachował się naprawdę chamsko i kara jak najbardziej mu się należała. Ciekawe czy dostanie coś od wydziału dyscypliny.
Chłopoczku a jak dostanie to ty będziesz śledził mecze i wychwytywał wszystkie takie zachowania i przesyłał do komisji legii i cekawe czy ci czasu wystarczy......no bo przeciesz takie zachowanie to ....rzadkość
Odpowiedz cytując
Zwitter
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 17.05.2011, 16:13
Mea napisał(a):Wyświetl post
A ty chłopie idz na pole i pozbieraj ziemniaki bo jak ie zbierzesz w tej swojej rodzimej wiosce to ci kare nałożą i zastanów się co mówisz bo rozumu to ty nie masz!
Pokazałeś klasę tym postem, naprawdę gratulację.

To, że Mały jest prawdziwym Wiślakiem nie oznacza, że może wszystko, co klub udowodnił nałożoną karą.
Możecie mnie jechać bez końca w tym temacie, ale ja już wrzucam na luz i każdemu z osobna się tłumaczyć nie będę.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 17.05.2011, 16:19
Pokazałeś klasę tym postem, naprawdę gratulację.

To, że Mały jest prawdziwym Wiślakiem nie oznacza, że może wszystko, co klub udowodnił nałożoną karą.
Możecie mnie jechać bez końca w tym temacie, ale ja już wrzucam na luz i każdemu z osobna się tłumaczyć nie będę.
heh

ale Mały po prostu może tego chłopa osobiście nie lubić ? Może?
wiec mu powiedział co o Nim myśli, przecie wolność słowa w konstytucji zapisano.
Jesli powiedział mu "czarnuchu etc" to co miał mu powiedzieć "biały?" Nie bo kolor jego skóry nie jest biały.
Facet rozróżnia z 6 kolorów w tym biały i ...czarny.
A "spier**laj" - co miał mu powiedzieć "zmykaj mi z oczu orzechowy chłopcze?"

Ivica Kriżanac mówił Żurawiowi że mu deski połamie, ale nikt nie płakał i szlochał.
Od małego mi wpajano że w piłce nożnej nie ma pierdół i miętkiej gry a kości mają strzelać.
Męska gra,rozumiesz, mecz a piłkarz mówi do drugiego : Przepraszam Cie przeciwniku miły że noga ma dotknęłą piszczel Twój. W zamian za to ty możesz również obić kość moją. xD całuski sms a po meczu wymienimy sie koszulkami i skoczymy na wspólne karaoke do plazy.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Kluvi
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 17.05.2011, 16:39
Zwitter nie dostrzega małej różnicy, a mianowicie takiej że na Małego media polują od dawna, bo w lidze nie ma tak zadeklarowanej osoby co do miłości do swojego klubu jak On.
Już 2 raz za jakieś głupie wyzwisko podczas meczu zbiera bęcki, a nie oszukujmy się 90% piłkarzy tak robi i nie tylko w Polsce. A poza tym każdy kto grał i grał na prawdę z zaangażowaniem, pewnie miał nie raz takie stykowe sytuacje i nie jedno wyzwisko poleciało wtedy..

Odpowiedz cytując
ociec Ciemka
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 17.05.2011, 16:55
Tak się zastanawiam nad poziomem hipokryzji i zakłamania, w kraju, w którym legendarne "wiązanki Lisa" krążą po sieci, politycy nawaleni jeżdżą samochodami, niektórzy jak Cieślak pod prąd, a połowa tego forum jak nie wyjdzie piłkarzom mecz to jedzie po nich jak po burej suce. Ciekaw jestem ilu z tych, którzy dzisiaj jadą po Małeckim nigdy nie powiedziało do nikogo spierd... Myślę, że żaden nigdy nikogo nie zwyzywał bo w przeciwnym razie to takie faryzejskie by było ich zachowanie...
Odpowiedz cytując
Syn Kangura z 1984
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 17.05.2011, 17:10
Wiecie co w tym wszystkim jest najsmutniejsze? Mamy w składzie gościa oddanego klubowi, sprawiającego wrażenie człowieka który za barwy dałby się pokroić, w każdym meczu oddaje na boisku całe serce, a na derby był niewiarygodnie zmotywowany i grał całkiem nieźle, zasuwał od linii do linii. Do tego identyfikuje się z nami - kibicami. Wszyscy jego charakter znamy, wiemy też o wszechobecnej nagonce na tego zawodnika, no i wiemy przede wszystkim o tym że on sam robi wszystko żeby ten swój wizerunek zmienić. Nagle nadchodzi chwila słabości i pyskówka do rywala(nikt jednak nie wspomina o chamskim zachowaniu tego parcha, gdy ten wyraźnie próbuje kopnąć Małego), a my zamiast stać murem za zawodnikiem, który dla nas i dla klubu robi wszystko co może, sami domagamy się dla niego dotkliwej kary. Naprawdę czas chyba docenić to że mamy w składzie człowieka który wydaje się być jednym z nas. Szczególnie że nastały takie czasy że piłkarze w 99% to tylko i wyłącznie najemnicy.
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Stary 17.05.2011, 18:10
żenada to Canal+ i inne media, które z góry założyły co Mały powiedział... i twierdziły, że to oczywiste...
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 17.05.2011, 19:06
Zadam retoryczne pytanie: jeśli Małecki faktycznie powiedziałby do Saidiego per "czarnuch", to redakcja sportowej GW, "znana z obiektywności" i mająca fioła na punkcie rasizmu nie zrobiłaby nagonki na piłkarza?

Tymczasem to właśnie dziennikarze GW poprosili o pomoc ekspertów, a ci wykluczyli tezę, iż była to wypowiedź rasistowska.

Dlatego powtarzam: sprawy "rasizmu" Małeckiego nie ma. Naprawdę nie rozumiem, czemu niektórzy z maniakalnym uporem doszukują się problemu tam, gdzie on nie istnieje.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 17.05.2011, 19:38
(...)

Jeśli Małeckiego za to ukarzą, to oczekuję że innych piłkarzy też z naszej ligi. A byłoby to co najmniej 90% ligi. Sporo bluzg jest w meczach, oj sporo. No chyba ze ty też z tych "kibiców" co to srają do swojego gniazda.

Albo wszystkich traktujemy równo albo olewamy sprawę.
Powód: ignoruj takie posty, nie odpowiadaj
Ostatnio edytowane przez flamengista : 18.05.2011 o godz. 06:53.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 17.05.2011, 20:04
flamengista napisał(a):Wyświetl post
Tymczasem to właśnie dziennikarze GW poprosili o pomoc ekspertów, a ci wykluczyli tezę, iż była to wypowiedź rasistowska.

Dlatego powtarzam: sprawy "rasizmu" Małeckiego nie ma. Naprawdę nie rozumiem, czemu niektórzy z maniakalnym uporem doszukują się problemu tam, gdzie on nie istnieje.
Oto wlasnie chodzi
Odpowiedz cytując
Wiślak-1990
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 17.05.2011, 20:14
Jak komisja ukarze Małego za wulgarne odnoszenie sie do przeciwnika to jest 100 takich przypadkow w ciagu kolejki, wydaje mi sie ze nie bylo by zadnej sprawy gdyby zabraklo tam slowa 'czarnuch' i teraz ciekawi mnie jak to zinterpretuje komisja, jako wulgarne slownictwo czy jako rasizm? Jezli wulgarne slownictwo to prosze ukarac wszystkich co powiedza '....a' do przeciwnika.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 17.05.2011, 20:35
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
(...)

Jeśli Małeckiego za to ukarzą, to oczekuję że innych piłkarzy też z naszej ligi. A byłoby to co najmniej 90% ligi. Sporo bluzg jest w meczach, oj sporo. No chyba ze ty też z tych "kibiców" co to srają do swojego gniazda.

Albo wszystkich traktujemy równo albo olewamy sprawę.
Dokładnie. Gdyby to była zorganizowana akcja, to - mimo że idiotyczna - dałaby się jakoś obronić. Nie takie w końcu idiotyzmy w naszym pięknym kraju przechodziły, zazwyczaj bez większych efektów. Ale pojedyncze, oderwane od ligowych standardów ataki na poszczególnych piłkarzy Wisły, szczególnie przed meczami z Legią - na to zgody być nie może.

(...)
Powód: ignoruj gościa
Ostatnio edytowane przez flamengista : 18.05.2011 o godz. 06:53.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Żmijka
Forumowiczka z jadem. Nietrującym.

Od: 10.2003

Stary 17.05.2011, 21:37
Panowie intensywnie się rehabilitują

Odpowiedz cytując
Domello
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 17.05.2011, 21:41
^^ Seks to zdrowie
Odpowiedz cytując
tommiyacht
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 17.05.2011, 21:44
a tam Czarek w białym polo nie jest ?
Odpowiedz cytując
M89
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 17.05.2011, 22:49

Urban Fighters

Po burzy słońce wychodzi zza chmur...
Odpowiedz cytując
WislaFan123
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 18.05.2011, 01:22
Żmijka napisał(a):Wyświetl post
Panowie intensywnie się rehabilitują

no jeszcze jednego pilkarza sie tam znajdzie na zdjeciu, ale nie grajacego w Wisle Swoja droga co to za klub? Pierwsze widze...
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów