|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
| Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna? | |||
| Tak |
|
86 | 46,49% |
| Nie |
|
43 | 23,24% |
| Nie mam zdania. |
|
8 | 4,32% |
| To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. |
|
41 | 22,16% |
| Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. |
|
21 | 11,35% |
| Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 04.2011
Offline |
|
|
Bracia GRATULACJE!!! MISTRZ MISTRZ NASZ TS!!! Mam nadzieje, że dacie rade w pucharach!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
było by świetnie, gdyby pierwsze trzy miejsca zajęła Wisła Śląsk i Lechia
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Dodając do tego kontuzje Astiza i Choto będzie niezły kabaret w defensywie.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Ja natomiast przy korzystnym wyniku dałbym szansę któremuś chłopakowi z MESY. Najlepiej Michałowi Chrapkowi gdzieś 20, 30 minut.
|
|
|
|
Member
Od: 10.2010
Offline |
|
Gargule, Jirsakowi, Sivakowi ( mimo że wypożyczony, to żeby ta kasa się zwróciła ). No i w bramie przede wszystkim Jovanić. W obronie Branco i Kowalski ( trzeba go gdzieś sprzedać, i to za kasę, nie za piłki ), no i Burliga, Chrapek. A w ataku Żuraw na koniec kariery i Rios. Jak Wy to widzicie ? a ! No i Boguski może już grać czy nie ? Bouhkari to samo ? Mogą już, czy jeszcze boli ;-) ? |
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Nie no bez przesady. Mecz niby o pietruchę ("o prestiż"), ale to nie powód by oddawać go walkowerem. Szczególnie że Śląsk i Lechia grają o puchary.
![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
Ja zagrałbym takim samym składem. Jedynie wcześniej wprowadził Riosa. Np. w 60 min. Za Wilka Jirsak. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
Co do linii pomocy zgoda, trzeba zobaczyć jak się prezentują zmiennicy, bo już niedługo czas ważnych decyzji na kogo stawiamy w przyszłym sezonie. W ataku Genkow, dla niego nie ma alternatywy. Jednak myślę, że Maaskant potraktuje ten mecz w Warszawie jako kolejny prestiżowy, w którym wypada wygrać. Dlatego rewolucji nie będzie, prędzej z Zagłębiem.Biorąc pod uwagę problemy Legii w defensywie, szkoda by było tego nie wykorzystać. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2011
Offline |
|
Jeśli mamy zagrać takim składem to ja proponuje oddać walkowera( mniejszy wstyd niż 8 w plecy) ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Jirsak jest podstawowym zawodnikiem i może teraz spokojnie zagrać, zresztą Wilk grać nie będzie za kartki. Garguła może zagrać za Sobolewskiego. Albo zamiast jednego z nich zagra Sivakow.
Jeśli miałby grać ktoś za Genkova, to te trzy następne mecze powinien zagrać Rios. Nigdy nie miał rzeczywiście okazji pokazać co potrafi i pewnie mu podziękujemy, ale lepiej teraz go sprawdzić, niż za 5 lat przeczytać, że w Arsenalu gra piłkarz, na którym nie poznali się w Wiśle (przykładowo). ![]()
Miała być demokracja, a tu każdy ma własne zdanie - Lech Wałęsa
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Maaskant nie przemebluje aż tak składu przecież,mecz jak już ktoś podkreślił jest z Legią o prestiż,a nie z Bytomiem o kilo buraków.
Obrona bez zmian,pomoc za Wilka Garguła (Jirsak) i za Sobola Sivakow co najwyzej. Ewentualnie ultra ofensywnie Garguła-Jirsak co na pozlepianą w panice obrone Legii mogłoby wypalic. ![]()
GENERALNIE TO WIADOMO CO
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Ludzie przecież to była totalna ironia użytkownika małpa , zresztą całkiem zgrabna .
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Ostatnio edytowane przez tarantulaw2 : 15.05.2011 o godz. 21:01.
|
|
|
|
Member
Od: 10.2010
Offline |
|
hhehe, poważnie. Kowalskiego trzeba się pozbyć tak ? No to niech pójdzie za kilkanaście tysięcy gdzieś, a nie za worek piłek. Więc niech pogra przeciwko Legii i lubinkom. Tak żeby w statystykach można by mu było dopisać + 180 minut. Żurawski - należy mu się. I tak długo nie pogra w piłę. Następny sezon to już apogeum jego będzie. Garguła - Ja bym go ju ż teraz sprzedał, jak w następnym sezonie się posypie, to już żaden klub nie będzie go chciał kupić w tym wieku. Bunoza i Branco - wszyscy wiemy że to patyczaki, więc dopisać im do statystyk ligowych kolejne dwa, pełne spotkanie i pożegnać. Boguś - jak dla mnie jest trochę taką szklanką...do tego nie przeszedł do końca mutacji głosu ;-). Nie widzę, dla niego miejsca w składzie, no chyba że by obciąć mu zarobki o około 30 % i niech będzie rezerwowym. Bouhkari - gdyby był młodszy o te 10 - 15 kg to ok jako zmiennik, a tak ? Ktoś pisał o maskotce klubowej zamiast smoka. Lepszy pomysł - niech maluje dzieciom ryjki na E farbami Z kim byście się jeszcze pożegnali ? Ktoś pisał wyżej że jakbyśmy wyszli takim składem jak podałem, to z Legią totalne 0;8 i kompromitacja. Nawet jeśli to co z tego ? Będzie Warszawka gadać parę dni o tym wyniku , a my swoje będziemy wiedzieć - to że zagraliśmy składem : a) z Mesy b) rezerwowym oraz c) wracającym do formy po kontuzji I spoconą trąbę kładę na to co będzie mówić kibicowska brać o tym wyniku, tj . sromotnej porażce z Legią. Wy patrzycie na to spotkanie pod kątem prestiżu. Spoko, macie takie prawo. Ale ja patrze pod kątem tego - żeby młode chłopaki typu Chrapek, Burliga czy Kurto się ogrywali. Oczywiście, że po to jest Mesa żeby tam grali - ale ileż można ? W końcu trzeba zadebiutować w 1 drużynie, a nie jako zmiana taktyczna w `90 minucie wchodzić. Powód: edit
Ostatnio edytowane przez małpa : 15.05.2011 o godz. 21:28.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Bunoza jest dobry, przyszłościowy. Tylko wypadł ze składu przez kontuzje którą cały czas leczy, dokładniej złamanie nogi. Boguś jeszcze zabłyśnie. Branco do wyrzucenia, a Kowalski niech zagra sobie na środku obrony.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Po co dawać grać Mateuszowi Kowalskiemu skoro w przyszłym sezonie nie zagra prawdopodobnie u nas? Lepiej wystawić kogoś z młodej Wisły
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
No dobra ale jeżeli ktoś ma łeb na karku to po dwóch meczach(zakładając że zagra dobrze) nie wyrobi sobiej lepszej opini o Mateuszu i nie da nie wiadomo jakiej kasy.
Wiesz równie dobrze może być też tak że jakiś rezerwowy na kontrakcie zagra w miarę przyzwoicie te dwa mecze,pojawi się nagle oferta,ale piłkarz odmówi bo stwierdzi że skoro pograł troche to może jeszcze spróbuje zawalczyć o pierwszy skład. Efekt będzie taki że my będziemy na chłopaków narzekać ze nie ten poziom,a oni sami będą niezadowoleni. Lepiej postawić sprawę jasno, stawiamy na tych na których będziemy mogli w przyszłości liczyć. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Ponoć Małecki rzucił do Saidiego 'jebany czarnuchu'
![]() No, to powoli mozna zaczynac kolejny odcinek z cyklu 'zawodnik Wisły wykluczony przed meczem z Legia' ![]() ![]()
Habemus Dubletum
LEG14 White Star Awards w kategorii: Innowierca roku 2009 Innowierca roku 2011 ![]() |
|
|
|
Member
Od: 11.2010
Offline |
|
Ps. Mistrz,Mistrz nasz T.S. Powód: Mistrz
Ostatnio edytowane przez Arek1906 : 16.05.2011 o godz. 01:17.
![]()
Gdybym mógł cofnąć czas i pomyśleć nad wyborem, nawet drugi raz wybrałbym tą samą drogę-Wisła Kraków
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Do wyborczej mam stosunek dosc ambiwalentny, ale to co wypisuja na sport.pl jest odrazajace. Otoz okazuje sie, ze Wisla jest **ujowym mistrzem bo gra u nas wielu obcokrajowcow i mamy tylko 53 punkty. Jak nie mozna przypieprzyc Bialej Gwiezdzie z powodu przegranej, to trzeba wypominac takie .......y. Panowie z Wyborczej, wezcie sie kur.. odpie.....
I jeszcze jakby ktos chcial sie sprzeczac, ze maja racje co do obcokrajowcow: jasne, fajnie by bylo gdyby to byli nasi wychowankowie, ale dla mnie wazny jest klub i kibice - w dzisiejszych czasach pilkarze to najemnicy, ktorzy predzej czy pozniej i tak odejda i to, czy sa z Woli Duchackiej czy z wiochy pod Rio mam gdzies.
Ostatnio edytowane przez PanPlamka : 16.05.2011 o godz. 01:30.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
||
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]()
Legionista
|
||
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Taaa, niech spece z canal+ powołają międzynardowe konsylium czytajacych z ruchu warg. Natomiast ewidentnie widać jak pasiasty Pigmej z premedytacją kopie Małego bez piłki w klatkę piersiową i dlatego takie spięcie później. Zresztą Pigmej powinien już odpoczywać od futbolu po meczu z Zagłębiem kiedy zaatakował od tyłu pięściami w głowę gracza przeciwnego zespołu, i to bez piłki. W internecie krąży filmik z tym zajściem, ale spece z canal+ jakby nie zauważyli tego wydarzenia. Oni mają zawsze nastawione kamery jak coś mogą skręcić u jakiegokolwiek gracza z Wisły. To już jest norma w ich wykonaniu.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2003
Offline |
|
|
Ktoś kto wymyślił tego najsłabszego mistrza, to chyba nie zauważył świetnej rundy wiosennej w wykonaniu Wisły - możemy sezon skończyć z 62 punktami, 60 punktów na koniec jest całkiem realne, ile mieli mistrzowie w ostatnich latach?
2010 Lech 65 pkt 2009 Wisła 64 pkt 2007 Zagłębie 62 2001 Wisła 62 to że Lech i Legia skończą sezon w czarnej dupie, a wicemistrza zdobędzie nieoczekiwanie Śląsk, nie znaczy, że mistrz jest słaby. Mistrz, to mistrz! |
|
|
|
Banita
Od: 08.2008
Offline |
|
|
No i mistrz przez was zdobyty, oczywiscie zycze najwiekszego w.......u juz w 1 rundzie z jakims klubem z Andory
. Nasi zrobili niespodzianke i wyjatkowo nie przegrali meczu a nawet wygrali, oczywiscie znow w zenujacym stylu. Koncowka ligi szczerze juz mnie nie cieszy, licze na rewolucje w przerwie letniej. Ciekawa walka sie zapowiada o pozostanie w "ekstraklasie". |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
![]() Ale faktem jest, że tytuł MP leżący przez ostatni rok w kartoflisku, powrócił tam gdzie jego stałe miejsce. |
|
|