The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 15.05.2011, 10:04
legion18 napisał(a):Wyświetl post
(...)
Szanowny Kolego z Warszawy. Ty o jednym - ja o drugim. Nie dogadamy się, więc po prostu odpuść dyskusję ze mną w tej kwestii. Ja zrobię podobnie - napisałem, co o tym sądzę i nie zamierzam nikogo do swoich poglądów przekonywać.

Nie mam nic więcej do dodania w sprawie Staruchowicza.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 15.05.2011, 11:00
Mnie już tak całkowicie z boku i boli i smuci sytuacja w której osoby próbujące dyskutować o tz. "wyższych celach" czyli jak zwalczyć kibiców nie mają najmniejszych zahamowań przed działaniem wbrew prawu...

Okładka GW chyba w czwartek płacz dziennikarza że na Białorusi zamknęli im korespondenta.

Kartkujesz, kartkujesz i efekciarskie zatrzymania są nazywane wojną z bandytyzmem.

To nie jest oczywiście tylko ta gazeta, to jest myślenie ogólnonarodowe. Najlepiej pałą przez łeb i czy równo puchnie, mówią to ludzie którzy żyli w latach 70, 80, coś tam robili. Po co wam wolność jak jej szanować nie umiecie?

"Moja jest tylko racja, i to święta racja. Bo nawet jak jest twoja, to moja jest mojsza niż twojsza. Że właśnie moja racja jest racja najmojsza!"

Jedyne co może pocieszać to to że ten bat kiedyś obróci się przeciwko Tobie , dziś pozwalasz na walkę z "kibolem" nie zdziw się przedsiębiorco jak z tobą zatańczą bo za wysokie ceny masz w sklepie, jak cię dziennikarzolu będą inwigilować z kim rozmawiasz i o czym. Dziś ty klaszczesz, jutro będziesz płakał, taka nauka z płynie życia.

Mnie to nie ucieszy bo mam za dobre serce, ale nie zdziwcie się że płakał nie będę.
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
orzeu
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 15.05.2011, 11:39
Wezcie juz sobie dajcie na wstrzymanie z nazywaniem nas lamistrajkami.
Nie rozumiem tych ktorzy dzisiaj maja pretensje o to ze "wylamujemy sie z ogolnopolskich ustalen". Z niczego sie nie wylamujemy bo nasza grupa decyzyjna ustalila wszystko z OZSK wiec o co wam chodzi tak naprawde? Chcecie pokazac ze jestescie kumatsi od papieza? W' srode te same osoby mialy pretensje do piknikow ze podwazaja ustalone decyzje, dzisiaj to wy je podwazacie i nie chcecie sie podporzadkowac odgornym ustaleniom.
Tak przy okazji, kiedys byl bojkot pucharu ekstraklasy do ktorego jako jedyni nie dolaczylismy bo "wyjazd rzecz swieta", czy tez potepialiscie wtedy kibicow Wisly i nazywaliscie ich lamistrajkami? Tez wtedy byly derby i tez nie bylo poblazania.
My nie musimy niczego udowadniac nikomu, solidarnosc kibicowska dla kibicow Wisly to pojecie bardzo wazne co SKWK i osoby decyzyjne pokazaly wielokrotnie np. zalawiajac Cracovii wejscie na derby czy wychodzac z meczu gdy Widzew nie zostal wpuszczony.
Derby to mecz wyjatkowy, ktory nalezy wygrac za wszelka cene. Obok Hymnu i barw, wygrana w derbach nalezy do najwyzszych swietosci dla kibica Wisly. To taki mecz gdzie z bramek ciesza sie ludzie ktorych wynik w kazdym innym spotkaniu nie interesuje w ogole. To takze mecz w ktorym osoby normalnie siedzace i zajadajace kielbase dostaja wariacji i zaczynaja dopingowac na maksa. To jest swieta wojna.
WISŁA PANY !!
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 15.05.2011, 11:54
leszekm napisał(a):Wyświetl post
Jan Paweł II - nielegalny dla PZPN

http://niezalezna.pl/10550-jan-pawel...galny-dla-pzpn
"-Tusk! - Co? - Ty ....o ?" - to byla ta modlitwa ? no bardzo po chrześcijańsku
sorry ale dla mnie są rzeczy, którymi nie powinno się grać w tym konflikicie - minus dla Lechii za ten transparent w ogóle
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
Kociewiak
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 15.05.2011, 11:57
Jakie granie? Wisiał też transparent odnośnie ŚP.Bartka, to też według Ciebie nie chrześcijańskie? Nie łącz sprzeciwu dla Tuska z rocznicą zamachu na JPII. Może wogóle zapomnijmy o rocznicach? Sorrki ale irytuje mnie trakie podejście do wszystkiego
Ostatnio edytowane przez Kociewiak : 15.05.2011 o godz. 12:07.
Odpowiedz cytując
leszekm
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 15.05.2011, 12:13
Kibice Polonii Warszawa w areszcie domowym

http://niezalezna.pl/10543-kibice-po...eszcie-domowym
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Stary 15.05.2011, 12:17
Odnośnie tego transparentu z JPII... Mi się generalnie nie podoba, jak używa się wielkich haseł i autorytetów do własnych, partykularnych celów. Przecież jak kibice Lechii chcieli upamiętnić JPII, mogli zorganizować pielgrzymkę do Watykanu na beatyfikację, albo - wersja niskobudżetowa - do Krakowa pod kurię biskupią. Ba, znacznie lepszą inicjatywą byłoby zrobienie zbiórki na meczu na rzecz Fundacji "Dzieło Nowego Tysiąclecia".

Widząc tego typu transparenty i oprawy odnoszę niestety wrażenie, że chodzi bardziej o pokazanie: "jesteśmy fajne i miłe chłopaki", aniżeli jakąś głębszą refleksję natury moralnej. Wywieszenie transparentu o JPII nic nie kosztuje, to bardzo proste. Życie wedle jego nauk - to coś zupełnie innego.

Tak samo mnie skręca, jak Legioniści robią oprawy o Powstaniu Warszawskim. Kwiat polskiej inteligencji, elita narodu straciła życie w Powstaniu - a Staruchowicz i spółka robią sobie dzięki temu dobry PR i poprawiają samopoczucie. Jasne, dobrze się postawić w jednym szeregu z bohaterami, przynajmniej na jeden dzień. To nic nie kosztuje, a jest całkiem miłe. Dobrze się powzruszać, napuszyć patriotycznie i pokazać w telewizji. Ale co z tego wynika - długofalowo - dla Polski? Ano nic, bo to doraźna akcja.

Oczywiście to problem szerszy, nie tylko kibicowski. Jako naród jesteśmy mistrzami w jednorazowych zrywach (Śmierć Papieża, Smoleńsk etc.), żałobnych marszach na pokaz. Nawet WOŚP, choć to pozytywna akcja jest potwierdzeniem tej tezy. Brak nam regularności i cierpliwości w działaniu. Ot, taka sarmacka akcja: "kupą, mości panowie". No, ale to temat na osobną dyskusję.
Odpowiedz cytując
Wizard
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 15.05.2011, 12:17
dynek.pl napisał(a):Wyświetl post
sorry ale dla mnie są rzeczy, którymi nie powinno się grać w tym konflikicie - minus dla Lechii za ten transparent w ogóle
Pozostawmy cenzurę na stadionach. Pozostawmy cenzurę! Rozgranicz spontaniczne okrzyki z przeciwległego sektora (słuszne) z przygotowanym (słusznie) transparentem. Nie zdziwię się, jeżeli następnym stadionem do odstrzału będzie stadion Lechii, wszak były i niedozwolone transparenty i antyrządowe okrzyki. Kto wie.
Jesteśmy fanatykami, bo tylko fanatycy umieją dokonać wielkich rzeczy. - J. Mosdorf
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 15.05.2011, 12:21
flamengista napisał(a):Wyświetl post
Tak samo mnie skręca, jak Legioniści robią oprawy o Powstaniu Warszawskim. Kwiat polskiej inteligencji, elita narodu straciła życie w Powstaniu - a Staruchowicz i spółka robią sobie dzięki temu dobry PR i poprawiają samopoczucie. Jasne, dobrze się postawić w jednym szeregu z bohaterami, przynajmniej na jeden dzień. To nic nie kosztuje, a jest całkiem miłe. Dobrze się powzruszać, napuszyć patriotycznie i pokazać w telewizji. Ale co z tego wynika - długofalowo - dla Polski? Ano nic, bo to doraźna akcja.
Akurat tutaj trafiłeś jak kulą w płot. Kibice Legii sprzątają nie od dziś groby na Powązkach, uczestniczą w uroczystościach rocznicowych, czy upamiętniają osoby zasłużone dla miasta.
Odpowiedz cytując
Kociewiak
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 15.05.2011, 12:25
Odnośnie tego transparentu z JPII... Mi się generalnie nie podoba, jak używa się wielkich haseł i autorytetów do własnych, partykularnych celów. Przecież jak kibice Lechii chcieli upamiętnić JPII, mogli zorganizować pielgrzymkę do Watykanu na beatyfikację, albo - wersja niskobudżetowa - do Krakowa pod kurię biskupią. Ba, znacznie lepszą inicjatywą byłoby zrobienie zbiórki na meczu na rzecz Fundacji "Dzieło Nowego Tysiąclecia".

Widząc tego typu transparenty i oprawy odnoszę niestety wrażenie, że chodzi bardziej o pokazanie: "jesteśmy fajne i miłe chłopaki", aniżeli jakąś głębszą refleksję natury moralnej. Wywieszenie transparentu o JPII nic nie kosztuje, to bardzo proste. Życie wedle jego nauk - to coś zupełnie innego.

Oczywiście to problem szerszy, nie tylko kibicowski. Jako naród jesteśmy mistrzami w jednorazowych zrywach (Śmierć Papieża, Smoleńsk etc.), żałobnych marszach na pokaz. Nawet WOŚP, choć to pozytywna akcja jest potwierdzeniem tej tezy. Brak nam regularności i cierpliwości w działaniu. Ot, taka sarmacka akcja: "kupą, mości panowie". No, ale to temat na osobną dyskusję.
Każdy ma prawo wyrazić to co chce i kiedy chce. Tobie się to może zabardzo nie podobać itp, innym wręcz przeciwnie.Ty coś takiego uważasz za PR-owe podejście, ja uważam odwtotnie ludzie pamietają i chcą pamiętać. Na Lechii nie raz były transparenty z JP II, jest nawet flaga z podobizną papieża, spotkania z Żołnierzami Wyklętymi i multum podobnych akcji, które są potrzebne i nie są pod publiczke
Ostatnio edytowane przez Kociewiak : 15.05.2011 o godz. 12:27.
Odpowiedz cytując
Wizard
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 15.05.2011, 12:29
Flamengista, nie zgadzam się z tobą jeśli chodzi o używanie haseł patriotycznych, moim zdaniem one POWINNY być obecne na stadionach przy wielkich świętach i okazjach. Nie sądzę, aby przywołany przez ciebie Staruch i spółka organizowali patriotyczne transparenty i oprawy tylko po to aby im ludzie poklaskali a oni zbijali PR. Po prostu czują się związani z tym miastem, z jego historią i chcą uczcić w ten (i wiele innych sposobów, które nie są już tak eksponowane z racji braku kamer, a zapewne o których nie wiesz - co wspomniał przed chwilą emj10) sposób bohaterów i ważne rocznicę dla naszego narodu.

Wielu z was pewnie ocenia tylko to co widzi w mediach, nie zważając na inne działania stowarzyszeń, kibiców. Kibice Lechii również mocno angażują się w propagowanie patriotyzmu także poza obszarem stadionu (bilboardy, publiczne organizowanie spotkań patriotycznych z bohaterami narodowymi, uczestnictwo w uroczystościach i wiele innych działań). Stąd nie rozumiem, skąd szukanie problemu na siłę, że na stadionie ktoś zawiesza transparent o takiej czy innej treści. Zresztą jest to kultywowanie tradycji, wszak na Lechii zawsze było mnóstwo działań patriotycznych, nie bez powodu mówi się o nas jako polski bastion prawicy.
Ostatnio edytowane przez Wizard : 15.05.2011 o godz. 12:32.
Jesteśmy fanatykami, bo tylko fanatycy umieją dokonać wielkich rzeczy. - J. Mosdorf
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary 15.05.2011, 12:35
Greeg napisał(a):
Napisałem o tym iż twierdzisz, że poprzez inwestowanie coraz większych środków finansowych taki skok nas czeka. To jest właśnie meritum, które przebija się z Twoich wpisów.
Nie wiem, jaki ta sprawa ma związek z protestem kibiców i krytyką jego formy, że nagle ją tu uparcie podnosisz, ale jeśli o ten wymiar moich wypowiedzi Ci chodzi, to całkowicie podtrzymuję swoje słowa – inwestowanie długofalowo prowadzi do podniesienia poziomu, jest jego warunkiem. Na całym świecie. Stworzenie i poprawa systemu szkolenia, bazy, sprawnego scoutingu, kadry drużyny, marketingu itd. wymaga nakładów. Bez tego i bez nich nigdzie nie ma skoku jakościowego, to abecadło piłkarskie zawsze aktualne.

W Polsce do tej pory nikt w te sprawy przez ostatnie lata poważnie nie inwestował, więc nie było skoku jakościowego. Ale dosyć tego off topa.

Greeg napisał(a):
Podstawy mam, ze względu an to iż wczoraj podczas meczu z Jagiellonią pracownicy Canal + kilkukrotnie wspominali, że mecze bez dopingu ogląda się źle.
I co to zmieniło? Pracownicy C+ wielokrotnie i od dawna lamentują o różnych sprawach dotyczących polskiej piłki, o zamykanych stadionach również bez względu na aktualne „protesty” kibiców – to nie ma żadnego znaczenia. Chociażby Laskowski, Smokwski, Rosłoń i spółka 1000 razy żalili się i denerwowali na antenie, C+ tracił pieniądze z powodu spadku atrakcyjności ligi, w żaden sposób nie zmieni to nastawienia i polityki rządu w obecnym czasie. Po prostu dlatego, że Tuskowi przed wyborami opłaca się iść na wojnę z kibicami. I pójdzie na nią, choćby C+, PZPN, kluby, Ekstraklasa S.A czy sami kibice na stadionach urządzali bojkoty, protesty, płacze. Tak trudno Ci to zrozumieć? Dlatego ta forma protestu i ponoszenia przez cały kraj smutnych konsekwencji piwa naważonego przez Legionistów i Lechitów jest całkowicie bezsensowna i wyłącznie szkodliwa.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 15.05.2011, 12:42
dynek.pl napisał(a):Wyświetl post
Grać? Co ty opowiadasz. Rocznica była to dlaczego miałoby nie być transparentu? Nie ośmieszaj się. Bo bredzisz jak koszerni z pejsatego szmatławca. Jak 11.XI ktoś wywiesi patriotyczny transparent to też napiszesz że "gra". Jak normalni ludzie chcą poznać prawde o smoleńsku to też "grają"? Chyba byłeś na szkoleniu u szehtera. Żenada.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 15.05.2011 o godz. 12:46.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Kurt
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 15.05.2011, 17:09
Czytając takie wypowiedzi flamengisty cechujące się taką zaściankowatością i ograniczeniem umysłowem dziwie się że ktoś mógł wpaść na pomysł zrobienia z niego moderatora. Bo oczywiście kibol to nie człowiek, nie może być prawicowcem, patriotą, nie może pamiętać o historii przodków a wszystkie jego akcje to PR. Rzeczywiście bardzo doraźne akcje niech tu emj10 napiszę ile już lat porządkują groby powstańców ile już lat pomagają tym powstańcą którzy jeszcze żyją, ale ch*j lepiej pocisnąć w kibola nie znając realiów.

Fanatykiem już nie będziesz jak na halę nie przybędziesz!
Tylko Wisła!

Odpowiedz cytując
sergio
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 15.05.2011, 17:26
http://www.youtube.com/watch?v=lO5B6ihDqlA

Bardzo dobry kawałek i przekaz
TYLKO WISŁA!
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 15.05.2011, 17:34
Tak samo mnie skręca, jak Legioniści robią oprawy o Powstaniu Warszawskim. Kwiat polskiej inteligencji, elita narodu straciła życie w Powstaniu - a Staruchowicz i spółka robią sobie dzięki temu dobry PR i poprawiają samopoczucie. Jasne, dobrze się postawić w jednym szeregu z bohaterami, przynajmniej na jeden dzień. To nic nie kosztuje, a jest całkiem miłe. Dobrze się powzruszać, napuszyć patriotycznie i pokazać w telewizji. Ale co z tego wynika - długofalowo - dla Polski? Ano nic, bo to doraźna akcja..
Miałem Ci odpisać już gdy pisałeś o tym by pewnych osób nie dopuszczać do telewizji, ale odpuściłem, bo nie chciało mi się kopać z koniem. No, ale piszesz po raz kolejny w ciągu dnia jakies piramidalne bzdury i dluzej nie zniese.

Legia zdecydowanie krzewi wśród najmłodszych Warszawiaków pamięć o Powstaniu. SKLW organizuje mase atrakcji dla dzieci z domów dziecka m.in. zabierając je do Muzeum Powstania Warszawskiego, z których to wizyt dzieciaki z domów dziecka nr 1, 9, 16 są zachwycone. Jednoczesnie Legia sprzedaje koszulki z motywem powstanczym z czego caly dochod jest przeznaczany na znicze dla Powstańców. Ponadto Legia sprząta groby Powstańców i dba o ich przyzwoity stan. Dodatkowo Legia organizuje spotkania z Powstańcami, dla których jest to wielka radość, że mogą się wygadać młodszym pokoleniom. Legia, wreszcie bardzo często 1 sierpnia słyszy od Powstańców "O, Legia - dobrze że jesteście". I o to ostatnie zdanie w tym chodzi, a nie o to, ze jakis pożal się boże Flamengista będzie miał świadomość, że Legia dba o pamieć o Powstaniu.

Oprawy i flagi to 1% całej działalności kibiców Legii w temacie Powstania. Zamykanie tego w słowie PR to jakiś totalny kretynizm. Jak się nie ma o czyms pojęcia to lepiej nie zabierać głosu. Wobec czego proponuję mi już nie odpisywać tylko schować głowę w piasek, by się jeszcze bardziej nie pogrążyć.
Ostatnio edytowane przez 0 22 : 15.05.2011 o godz. 17:41.
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
Ela
Pro Publico Bono

Od: 08.2003

Stary 15.05.2011, 17:48
Flamengista - nie masz racji.
Już kilka osób Ci odpowiedziało jak to w rzeczywistości wygląda.
Ze swojej strony dodam tylko, że aby to zrozumieć w pełni trzeba chwilę pomieszkać w Warszawie i poznać jej rdzennych mieszkańców.

To miasto "żyje " Powstaniem. Pamięć o Nim jest tu wszechobecna i droga. I to nie tylko 1 sierpnia ale przez cały rok.
Reaguje się żywiołowo na każdą opinię o szkodliwości tego zrywu. Kultywuje bohaterską postawę.
I jak najbardziej dotyczy to kibiców Legii. Oni nie są kosmitami ani nie odcinają się od historii miasta.
A ich działalność na rzecz Powstańców ( 0 22 napisał jaka ) zasługuje na szacunek.
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 15.05.2011, 19:01
Szybko i na temat: zawijali dzisiaj ludzi pod stadionem za rzucenie peta i za przeklinanie. A na bramie brali szale w depozyt. Jako, ze jestem prawnikiem to szybka reakcja i nakaz wskazania punktu w regulaminie ktory rzekomo pozwala decydowac jaki szal wchodzi a jaki nie pomogl kilku ludzilm.Ale za chwile znowu bylo to samo. MNIE TO ....A NIE PASUJE! A TOBIE FLAMENGISTA
Powód: zmień ustawienia klawiatury!!! z/y
Ostatnio edytowane przez flamengista : 15.05.2011 o godz. 19:03.
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Stary 15.05.2011, 19:07
Najwyraźniej się nie rozumiemy. No to powiem wprost: kibice Legii podpinają się pod tradycję Powstania. Mi się to nie podoba - w Powstaniu walczyli także i kibice Legii, ale to nie jest w tym zrywie niepodległościowym najważniejsze.

Wspomniany był przez emj10 czyn sprzątania grobów powstańców. Owszem, wiedziałem o tej akcji. Niemniej nie rozumiesz istoty sprawy: ja wolałbym, żebyście poprzestali na tej chwalebnej inicjatywie. A nie robili oprawy z Powstania, pomiędzy skandowaniem "strzelcie q.om gola" i "j...ć PZPN".

Powstanie to zbyt poważna sprawa, by mieszać je do opraw meczowych. Mi się to nie podoba. I tyle.

Pan Jotka napisał(a):Wyświetl post
Szybko i na temat: zawijali dzisiaj ludzi pod stadionem za rzucenie peta i za przeklinanie. A na bramie brali szale w depozyt. Jako, ze jestem prawnikiem to szybka reakcja i nakaz wskazania punktu w regulaminie ktory rzekomo pozwala decydowac jaki szal wchodzi a jaki nie pomogl kilku ludzilm.Ale za chwile znowu bylo to samo. MNIE TO ....A NIE PASUJE! A TOBIE FLAMENGISTA
Nie wiem, czemu pytanie do mnie.

Nie tylko za to - przysłowiowy Palec Arboledy dla Panów z SM, którzy wlepiali mandaty ludziom parkującym na Reymona, zaraz za skrzyżowaniem z Reymana. Co mecz wszyscy tam parkują (oczywiście nielegalnie) - i co mecz Policja przymykała na to oko, stojąc 10 metrów dalej. Dziś widać ktoś chciał dorobić mandatami.

Generalnie żenada i dno mułu - nie wiem, czego się spodziewałeś z mojej strony. Uważam, że to głupota - tak samo jak Ty.

PS. Orzeu, ty dalej nie rozumiesz. Powstanie to świętość, nie można tego wywiesić na płocie w formie oprawy. I nie ma tu znaczenia, jak szlachetne są intencje kibiców.
Ostatnio edytowane przez flamengista : 15.05.2011 o godz. 19:17.
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Stary 15.05.2011, 19:11
No tego sie spodziewalem, ze to potepisz. Udalo sie! ;-)
Odpowiedz cytując
orzeu
Senior Member

Stary 15.05.2011, 19:11
flamengista ilu znasz kibicow Legii?
Jak dobrze znasz tych ktorzy w Gdansku powiesili transparent?
Jesli zero i wcale to prosilbym abys sie na te tematy nie wypowiadal.
Ja znam kilku kibicow Legii i sa to ludzie ktorzy dla PW robia wiele na co dzien, np. przez wolontariat albo organizujac wycieczki szlakiem powstancow. To jest tak jak napisala Ela, to miasto zyje powstaniem.
Tymczasem wypowiadasz sie na temat o ktorym nie masz zieloneggo pojecia, dowiedz sie wiecej albo daj sobie spokoj.
Ostatnio edytowane przez orzeu : 15.05.2011 o godz. 19:16.
WISŁA PANY !!
Odpowiedz cytując
Football Sorceress
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 15.05.2011, 19:12
http://ekstraklasa.net/live/mecz.htm...96cb293c000000
Cytat:
"Stadion bez kiboli to wrak" - transparent tej treści wywiesili kibice gospodarzy, przyłączając się w ten sposób do ogólnopolskiego protestu kibiców. Napis szybko został usunięty przez służby porządkowe. Ciekawe, jakie niedozwolone treści ujrzały tam osoby, które zdecydowały się go zdjąć.
Odpowiedz cytując
miśqu
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 15.05.2011, 19:17
Przecież nikt nie twierdził, że Staruchowicz jest głupi. Natomiast po gębach bić zawodników nie może nikt - ani szef ultras, ani profesor uniwersytetu. Elokwencja nie ma tu nic do rzeczy.

Bardzo się dziwię, że media w Polsce dają głos Staruchowiczowi. Jednak pewni ludzie powinni być trzymani z dala od debaty publicznej. Ale cóż, jacy dziennikarze, takie i media. Poziom dziennikarstwa, podobnie jak piłki nożnej - jest żenująco niski.
Jak nikt nie twierdzi? 90% społeczeństwa myśli, że to jakiś łysy idiota, pijak spod skpepu dający każdemu po ryju.

Zdarzyło mu się tak bywa. Jako że interesujesz się widze Flamengo, to pownieś wiedzieć jak to wygląda w Amryce Pd. Sami piłkarze się biją, czasami dochodzi do konkretnych bójek! To są emocje! Jebać zasraną komercje i poprawność polityczną. Futbol żyje emocjami, futbol żyje całą otoczką.

Kto ma się wypowiadać na temat kibiców jak nie sami kibice? On jest sto razy bardziej kompetetny od kłamców z GW czy TVN. Niech się rząd zajmie poważnymi sprawami, bo kibicowanie to nie należy do kompetencji rządu. Stadiony są bezpieczne i tyle.

To co się u nas dzieje to zwyczajne bezprawie, a niektórych to w ogóle nie interesuje. Kibice Eintrachtu Frankfurt po wbiegnięciu w zeszłym tygodniu na murawę, byli normalnie obecni na meczu w Dortmundzie. Nikt nie zamykał im sektora. Kibice Borussi mimo góźb i próśb zarządu wbiegli na murawę świętować. Niedługo dojdzie do tego, że Niemcy będą bardziej spontaniczni i ogarnięci od nas. Rząd ośmiesza nasz kraj podając informacje, że trzeba zamykać nowe stadiony bo są niebezpieczne, policja się ośmiesza zamykając wyjazdy całej Polsce bo nie potrafi zabezpieczyć meczów, to z czym do ludzi? To jest organizator Euro? Błazenada i traktowanie ludzi jak bandytów. Bawcie się tak dalej, to nie opanujecie tłumu zza granicy. A jak polska policja tak będzie się zachowywać jak na codzień, to oni będą wstydem a nie wyimaginowani kibole.
Ostatnio edytowane przez miśqu : 15.05.2011 o godz. 19:19.
POLAK WĘGIER DWA BRATANKI!
DUMA DUMA NARODOWA DUMA
Odpowiedz cytując
legion18
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 15.05.2011, 19:17
Pan Jotka napisał(a):Wyświetl post
Wy przynajmniej macie depozyt, u nas trzeba pod płotem zostawić(na własną odpowiedzialność oczywiście). Co do treści zakazanych to u nas szale: Better Dead Than Red z przekreślonym sierpem i młotem nie wchodzą, gdyż uwaga bo będzie hit: propagują komunizm Na głupote niestety lekarstwa jeszcze nie wymyślili.
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Stary 15.05.2011, 19:20
BTW: Jotka, podaj informację jakie szale są na naszym stadionie - wg. ochrony - zabronione?
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Stary 15.05.2011, 19:34
Wg stewarda; to sa takie szale które sa zabronione. Wg ochrony do której imć steward odsyła to nic nie wiadomo. A wg jakiś pałkrzy to są takie szale co im nie pasują. Więc dlatego mądra gadka zbija ich z tropu i można wchodzić
To jest Kafka w czystej postaci. SKWK niech wyśle do tego ciecia Wilczka zapytanie jakie szale sa zabronione bo dla mnie to jawna kpina. I pytanie po co mi dowód osobisty jak mam karnet na karcie kibica wydawanej przez klub na której to jest PESEL, imię i nazwisko i zdjęcie(czyli to jest ....a ID pozwalające wejść na stadion, nie?). Powtarzam---SKWK musi to wyjaśnić bo to jest nic innego jak oczekiwanie na potwierdzenie potwierdzenia.
Ostatnio edytowane przez Pan Jotka : 15.05.2011 o godz. 19:38.
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 15.05.2011, 19:56
flamegista a jak media wspominają o Powstaniu Warszawskim (lub jakiejś innej ważnej dla naszego kraju rocznicy) to tez uważasz to za ''podpinanie się do Powstania''? To kiedy się nie podina pod to? W ogóle o tym nie mówić, nie kultywować? No to przepadnie w zapomnienie. Gdzie jak nie na stadionie (gdzie przychodzi rzesza ludzi, młodych, w średnim wieku, starych) wspominać o takiej rocznicy?

Idąc Twoim tokiem rozumowania, to nikt nie powinien wspominać o żadnym Powstaniu, bo przecież posądzisz o podpinanie się pod historię. I nie podawaj argumentów, że na stadionie są przekleństwa, bo i w mediach w filmie po faktach czy wiadomościach lecą również wulgaryzmy czy też jakieś erotyczne sceny.

Gdyby iść za Twoim postrzeganiem świata, to za 5 lat nikt nie wspominałby o Powstaniu (Powstaniach), nikt by już o nim nie pamiętał (pamiętaj, 99 % ludzi przeklina, więc nie są godni czcić i wspominać pamięci Powstań- tak wynika z Twojego rozumowania).

Sorry, ale dla mnie głupota.
Odpowiedz cytując
palikot
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 15.05.2011, 20:32
http://www.youtube.com/watch?v=pmrLu...layer_embedded
hehehhe
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
Odpowiedz cytując
cider
Member

Od: 03.2011

Stary 15.05.2011, 20:33
crapmaster napisał(a):Wyświetl post
Moim zdaniem jedynym wyjsciem z naszego polozenia jest

Bojkot Euro

Pomyslcie. Tylko tak Rzad zareaguje na nasze dzialania. Te braki dopingu i szmaty na mostach powoduja usmiech na ich twarzach. I kilka groszy do kiesze i za kary.

Te pacyfikacje inwigilacja zakazy zamykania stadionow brak wolnosci slowa to wszystko przez Euro. Osobiscie mam ich i to w du@ie.

Zapowiadamy Bojkot po calosci nie tylko meczy Polski ale wogole. Bojkotujemy i informujemy sponsorow tak aby sie wycofali z pomocy tym zlodziejom.
Bojkot wydawnictw hoteli blokady drog i przede wszystkim uderzamy do kibicow ze swiata ktorzy chca przyjechac. Informujemy o sytuacji i o protescie tlumaczymy nasz punkt widzenia i grzecznie prosimy o nie przyjezdzanie bo i tak nie ma po co. Doprowadzimy nawet rewolucja ze Eura nie bedzie. Vrzecznie przestrzegamy ze kibice turysci nie beda mile widziani. Co wiecej nie beda mogli sie czuc bezpiecznie ze wzgledu na planowane akcje protestacyjne Walczymy o swoje przeciwko Rzadowi. Dopoki im nie zmieknie rura cisniemy z nasza akcja i NO EURO - propaganda.

Osobiscie jak mi zamkna stadion na fete po dzisiejszym meczu to zrobie WSZYSTKO by im napsuc krwi. Ich jedynym celem (na napchanie potrfeli) jest turniej. Wydymali Krakow teraz chca wydymac nas Fanatykow. Zrobie wszystko by nie odbyl sie turniej w Polsce.
Przez Euro chca nam zabrac fanatyczne zycie ? To nie bedzie Euro. !

POLISH ULTRAS WILL NEVER DIE
http://ultrasforever.pl/
dobrze napisane

odbieraja nam to co najcenniejsze. dla politykow najcenniejsze jest euro.
mozemy ich tym postawic w szachu a ludzie za tym pojda

najlepiej nie kupowac wogole piwa glownego sponsora - to ich zabolii sponsor sie wycofa
Ostatnio edytowane przez cider : 15.05.2011 o godz. 20:36.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 15.05.2011, 20:51
Najwyraźniej się nie rozumiemy. No to powiem wprost: kibice Legii podpinają się pod tradycję Powstania. Mi się to nie podoba - w Powstaniu walczyli także i kibice Legii, ale to nie jest w tym zrywie niepodległościowym najważniejsze.

(...)

PS. Orzeu, ty dalej nie rozumiesz. Powstanie to świętość, nie można tego wywiesić na płocie w formie oprawy. I nie ma tu znaczenia, jak szlachetne są intencje kibiców.
To też jest forma wyrazu, forma sztuki. Finansuje się antologie komiksowe o Powstaniu tylko po to, żeby młodych ludzi tematem zainteresować, a tu kibice z własnych środków samoistnie organizują takie akcje trafiające idealnie tam, gdzie powinny (kto z młodych czyta teraz komiksy?) i też źle?

OK, to może być niezgodne z Twoją wrażliwością, ale słyszałeś żeby sami Powstańcy protestowali?

Czytałeś może w gazetach, oglądałeś w telewizji materiały o akcjach charytatywnych organizowanych przez związki kibicowskie? O sprzątaniu grobów, odwiedzaniu Powstańców? Ktoś tę oprawę w mediach szeroko komentował?

Nie zauważyłem, żeby Legioniści próbowali Powstanie zawłaszczyć. A podejście w stylu: "to jest świętość, miejsce dla świętości jest w świątyni i nie należy jej brukać kontaktem z prozą życia" prowadzi właśnie do zapomnienia po odklepaniu zdrowasiek na mszy okolicznościowej. Pamięć musi być żywa.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów