The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Zubin
Member

Od: 02.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.05.2011, 23:36
http://www.lwypolnocy.pl/Start/tabid...ow-Ponocy.aspx
ɐɪʌoɔɐɹɔ.

Nasze stadiony , nasze zasady !
Odpowiedz cytując
whistar
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 14.05.2011, 00:04
Bojkot repry - pomysł genialny w swojej prostocie - to jest coś co na prawdę może przestraszyć władze.
BTW: bardziej interesują mnie mecze Wisły niż reprezentacja i myślę że podobnego zdania jest wielu.
Powód: dopisek o meczach Wisły
Ostatnio edytowane przez whistar : 14.05.2011 o godz. 00:07.
To nie tak, że nie wiem
To nie tak, że nie umiem
To nie tak, że nie pamiętam

Po prostu mi się k.... NIE CHCE !!!
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 14.05.2011, 00:06
whistar napisał(a):Wyświetl post
Bojkot repry - pomysł genialny w swojej prostocie - to jest coś co na prawdę może przestraszyć władze.
Przy takich cenach biletów i poziomie gry reprezentacji o bojkot nie trudno. Wydaje mi się nawet że będzie on samoistny
Odpowiedz cytując
palikot
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 14.05.2011, 00:13
crazykaro napisał(a):Wyświetl post
Przy takich cenach biletów i poziomie gry reprezentacji o bojkot nie trudno. Wydaje mi się nawet że będzie on samoistny
No to jest napewno wielki plus... Trzeba to wykorzystać i zrobić klimacik protestu czy tam bojkotu, powinno im coś dać powoli do myślenia
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 14.05.2011, 00:22
crazykaro napisał(a):Wyświetl post
Nie bądź taki pewien. Na reprę chodzą zazwyczaj ludzie niezorientowani w temacie, jak na festyn. Większość dopiero po rozpoczęciu meczu zdaje sobie sprawę za co zapłaciła
Pamiętam jak w Kielcach na Polska-Finlandia zostaliśmy objechani przez jakichś miejscowych dziadków żebyśmy usiedli, bo zasłaniamy. Przenieśliśmy się oczywiście gdzie indziej, ale biedacy pewnie żałowali, że tak pochopnie skazali się na 90 minut niczym nieprzerwanego podziwiania gwałtu na futbolu. Zresztą, kto pamięta tę żenadę ten wie...
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
crapmaster
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 14.05.2011, 00:47
Tak tylko pytam: czy w razie przegiecia na derbach jest opcja kary w postaci punktow ujemnych ?
DEVILS FANS HOOLIGANS
Odpowiedz cytując
Fuks
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 14.05.2011, 01:08
crapmaster napisał(a):Wyświetl post
Tak tylko pytam: czy w razie przegiecia na derbach jest opcja kary w postaci punktow ujemnych ?
ja tez wrocilem teraz z imprezy, ale zeby napisac takie bzdury, to musialbym wypić z 10 razy więcej.. punkty ujemne w trakcie sezonu?!
Odpowiedz cytując
crapmaster
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 14.05.2011, 03:19
Fuks napisał(a):Wyświetl post
ja tez wrocilem teraz z imprezy, ale zeby napisac takie bzdury, to musialbym wypić z 10 razy więcej.. punkty ujemne w trakcie sezonu?!
Gdybym tydzien temu powiedzial Ci ze zamkna 6 stadionow za przeklinanie to tez powiedzialbys ze pisze bzdury po 10 piwach ?
DEVILS FANS HOOLIGANS
Odpowiedz cytując
kamilo584
Member

Od: 07.2010

Stary 14.05.2011, 07:40
MNIE OSOBIŚCIE PODOBAŁO SIE WCZORAJ ZDANIE komentującego mecz w canal plus .NAJLEPIEJ TO ZAMKNĄĆ PIŁKARZY , ZAMKNĄĆ STADIONY , I KIBICÓW I ROZWIĄZAĆ LIGE
Odpowiedz cytując
Greeg
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 14.05.2011, 07:54
Ciekawe jaką minę mieliby wszyscy tak ostentacyjnie wypinający się na protest i wypisujący tu różne twierdzenia widzowie, gdyby zamknięto nam po meczu z Amicą stadion a Kracik w uzasadnieniu podał wulgarne okrzyki, czyli pozdrowienia dla PZPN płynące z E .

Kłania się idealnie Kafka i jego "Proces" czy też Heller i "Paragraf 22". Paranoja ...
Odpowiedz cytując
CMSNero
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 14.05.2011, 07:55
przedwczoraj bylem wsciekly decyzja o odwolaniu oprawy i optowalbym wtedy za pustym stadionem - wiadoma sprawa - puste stadiony = naciski przez kluby , pzpn,ekstraklasa , sponsorow na nieudolny rzad - bylem w szoku ze zarzad Wisly odwalil taka maniae jednak widzialem tez Basalaja, Maskanta , zawodnikow - ktorzy z duma zawsze patrza na trybuny - nie ma co sie oszukiwac , jestesmy zdecydowanie top1 w polsce kibicowskiej i to niepodlega dyskusji a tu na karku mamy zapelnienie kolejnych 18 tyscow to latwe nie bedzie , dlatego wszyscy jestesmy na siebie skazani - nie bedzie drugiej Legi na stadionie bo zdecydowanie kazdy kibic Wisly szanuje Cupiala i zapewne ma dlug wdziecznosci do niego za wspaniale chwile .
Dobrze sie stalo jak sie stalo ze doszlo do poruzumienia Basalaj-SKWK - choc mimo iz nie zgadzalem sie wczesniej z SKWK to w tym protescie poparlem ich w 100% .

Teraz bedzie tak : na Poloni bedzie doping z pod stadionu bo jajoglowi zamkna stadion za jakis okrzyk na rudego - potem bedzie feta na rynku a od nowego sezonu wróci wszystko do normy bo dziura budrzetowa i sytuacja rzadu bedzie taka katasrofalna ze nawet prowokacjami kibicowskimi tego nie przykryja wiec odpuszcza.

Jutro łezka sie zakreci na pewno i zal ze musze siedziec 2000km od Reymonta - do zobaczyska na pucharach w europie zachodniej.

Pilka nozna dla kibicow.
Odpowiedz cytując
heoij
Senior Member

Od: 12.2009

Stary 14.05.2011, 08:23
Do zorientowanych: czy po spotkaniu zarządu z SKWK i wyjaśnieniu kilku spraw jest możliwe użycie oprawy która miała być na Lechu teraz w meczu z Cracovią ?

Jeżeli Wisły nie obowiązuje w tym meczu ogólnopolski protest kibiców i będzie prowadzony doping to i oprawa powinna być !
Ostatnio edytowane przez heoij : 14.05.2011 o godz. 08:31.
Odpowiedz cytując
piotrek06
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 14.05.2011, 08:50
hubert.fan napisał(a):Wyświetl post
Do zorientowanych: czy po spotkaniu zarządu z SKWK i wyjaśnieniu kilku spraw jest możliwe użycie oprawy która miała być na Lechu teraz w meczu z Cracovią ?

Jeżeli Wisły nie obowiązuje w tym meczu ogólnopolski protest kibiców i będzie prowadzony doping to i oprawa powinna być !
Myślę że na mecz z Cracovią również była przygotowana oprawa
Odpowiedz cytując
robin hood
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 14.05.2011, 09:23
Czytam czytam i oczom nie wierze.

Wygląda na to że patrząc na większość waszych wpisów że żyjemy w Kraju gdzie można bić, kopać, szkalować, wyzywać, niszczyć rozwalać bo mamy wolność słowa.
Wolność słowa stwierdzenie klucz.
a wszystkiemu winny Tusk - jak zamykano wcześniej nasz stadion to nikt jakoś nie protestował a tu nagle protestujemy bo Lechowi i Legii zamknęli stadion.
Powiem teraz coś za co zostanę oczywiście zlinczowany ale to już norma że w naszym Kraju można j...ć braci
Twierdzę że zamykają i powinni zamykać do bólu aż wróci normalność.
Stadion jest od kibicowania a nie od niszczenia, rozwalania, bicia kopania i polityki
Oprawy ślicznie, pięknie ale dotyczące piłki i klubu któremu się kibicuje.
Jak ktoś ma problem polityczny to niech napiszę petycje i niech się pod nią podpisze jeśli ma odwagę.
Ja chodzę na Wisłę od 20 lat i nie raz dostałem po głowie i w pudełku mam na pamiątkę milicyjne filcowe kulki ale czasy się zmieniły i niestety chamstwa i bandytyzmu ja osobiście mam już dość.
Jeśli ktoś każdemu z was na ulicy powiedziałby że jest k. ch. Ż...m to albo dostałby w ryj za co pewnie ponieślibyśmy konsekwencę albo wylądowałby w sądzie za zniesławienie.

a zresztą większość i tak wie lepiej i przypuszczam że wcześniej czy później i tak pseudo polityka i manipulacja wygra i nasi piłkarze będą słuchać odbijający się echem głos trenera na pustych trybunach.
Bo winny jest Tusk
Odpowiedz cytując
CMSNero
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 14.05.2011, 09:24
Ja czekam tez na jasna reakcje wszystkich klubow i ich oswiadczen jadacych rowno po decyzji wojewodow - licze tez na zajebiste odszkodowania dla Lecha , Legii, Slaska, Zaglebia i Widzewa za zamkniecie stadionow .

Tak samo licze ze tego debila kopiacego kamerzystkę ostro pojada bo to debil nie z tej ziemi !!!
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 14.05.2011, 09:27
"Kończymy z tanimi biletami, bo mieliśmy przez to same kłopoty. Teraz wejściówki będą droższe, bo chcemy, żeby na mecze przychodziły całe rodziny - tłumaczył Grzegorz Lato."
HAHAHHAHAHAHAHAHA!!!! CAŁA RODZINA NA MECZ POLSKA-FRANCJA? TO PRZECIEŻ TRZEBA DAĆ OD 500-1000 PLN. Ja tam .......e PZPN, kadrę i to całe Euro. Interesuje mnie tylko Wisła!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
Ar222
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 14.05.2011, 09:27
robin hood, jak najbardziej zgoda, że bandytyzm powinno się tepić - czy to na stadionie czy gdziekolwiek indziej. Aczkolwiek nie może być tak, że za wybryki garstki osób każe się tysiące niewinnych. Cała akcja - tak, w istocie - jest winą:

primo - policji, która jest nieudolna, bo nie potrafi wyłapać garstki zadymiarzy
secundo - Tuska, który zamiast zadbać o to by policja była kompetentna (jako premier!), to woli zrobić pokazówkę, która w dłuższej perspektywie nic nie zmieni, z wyjątkiem sondaży wyborczych.

Czasy, owszem zmieniły się i chwała Bogu. Szkoda tylko, że ciągle zdarza się stosowanie metod z epoki poprzedniej - tj. odpowiedzialności zbiorowej. Co gorsza: jest na to społeczne przyzwolenie...
Tylko jeden klub kocham aż po grób!
robin hood
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 14.05.2011, 09:38
Ar222 napisał(a):Wyświetl post
robin hood, jak najbardziej zgoda, że bandytyzm powinno się tepić - czy to na stadionie czy gdziekolwiek indziej. Aczkolwiek nie może być tak, że za wybryki garstki osób każe się tysiące niewinnych. Cała akcja - tak, w istocie - jest winą:

primo - policji, która jest nieudolna, bo nie potrafi wyłapać garstki zadymiarzy
secundo - Tuska, który zamiast zadbać o to by policja była kompetentna (jako premier!), to woli zrobić pokazówkę, która w dłuższej perspektywie nic nie zmieni, z wyjątkiem sondaży wyborczych.

Czasy, owszem zmieniły się i chwała Bogu. Szkoda tylko, że ciągle zdarza się stosowanie metod z epoki poprzedniej - tj. odpowiedzialności zbiorowej. Co gorsza: jest na to społeczne przyzwolenie...

masz rację ale... to co się dzieje jest winą:
primo - organizatorów którzy pozwalają łamać prawo i kolesie w kominiarach chodzą po stadionie uniemożliwiając identyfikację a dopiero potem policji bo nie może ich skutecznie wyłapać (zobaczymy jak to teraz będzie bo chyba ambicjonalnie do tego podeszli)
secundo - rządów Polski od 20 lat bo żaden z nich nie zrobił nic żeby Policja była kompetentna a dopiero potem Tuski.
Pytanie zasadnicze czy istnieje inna możliwość próby rozwiązania problemu bo ja się nie spotkałem z propozycją kibiców żeby ten problem rozwiązać spotkałem się natomiast z oskarżeniami i próbami eskalacji tego problemu przy jednoczesnym zasłanianiu się wolnością słowa i polityką
a co do dziennikarzy to ten sam dziennikarz dziś mówi że nie zamykać a jutro będzie jechał po stadionowych bandytach i wołał zamykać zamykać
Odpowiedz cytując
jaro1985r
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 14.05.2011, 09:50
Poczekajcie wszyscy zwolennicy takiej walki z chuliganami jak rozdanie medali będziemy oglądać w tv(po derbach jestem pewny ,że zamkną nam stadion po to żeby nie musieć robić przemarszu i fety na krakowskim rynku ). Zobaczymy co wtedy napiszecie! Jak nasz rząd z wszystkimi sprawami walczy tak nieudolnie jak z POJEDYŃCZYMI OSOBAMI ROZRABIAJĄCYMI to ja już się martwię o gospodarkę naszego kraju! Wiele osób pisze ,że solidaryzujemy się z bandytami z Legii i Lecha a ja myślę ,że walczymy o swoje prawa a nie bronimy ich zachowania w meczu pucharu polski! Zresztą tak jak napisałem w pierwszym zdaniu zobaczymy jak na to będziecie patrzeć gdy mecz z Polonią będziemy oglądać przed tv
Ostatnio edytowane przez jaro1985r : 14.05.2011 o godz. 09:55.
Odpowiedz cytując
PlacekTSW
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 14.05.2011, 09:53
Przecież jak nam zamkną stadion na Polonie, to zbierzemy się pod stadionem, proste.
Odpowiedz cytując
jaro1985r
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 14.05.2011, 09:57
PlacekTSW napisał(a):Wyświetl post
Przecież jak nam zamkną stadion na Polonie, to zbierzemy się pod stadionem, proste.
jak się będziemy zbierać tak jak walczymy o stadion i o halę to powodzenia!
Odpowiedz cytując
PvD
Armia Białej Gwiazdy

Od: 11.2002

Stary 14.05.2011, 09:57
PlacekTSW napisał(a):Wyświetl post
tak bardzo proste. A gdy się zbierzesz władza urządzi akcję lajkonik na wzór akcji widelec i w mediach dowiemy się, że otoczono chuliganów chcących zakłócić porządek publiczny, na dodatek przywalą paragraf o nielegalnym zgromadzeniu itp.

Dla niektórych wszystko jest proste, dopóki tej prostoty nie odczują na własnej skórze.
Cytat:
Decydując się na grę w Wiśle i podpisując z nią kontrakt piłkarz powinien automatycznie przyjąć świadomość panujących przy R22 zwyczajów. A jednym z kanonów który powinien przyświecać każdemu wiślakowi jest poszanowanie trójkolorowych barw. Szanować powinien je każdy z nas ( i umieć się z nimi obchodzić) bez względu na to czy w danym momencie owładnął nami strach, panika, euforia, złość czy cokolwiek innego.
Są bowiem pewne granice, których nigdy się nie przekracza.
Odpowiedz cytując
_gilardino_
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 14.05.2011, 10:14
Huj z derbami, zresztą co to za derby bez kibiców gości. Tak jak mówi gość z Poznania, my mamy derby zaraz ktoś będzie miał mecz o utrzymanie. Jesteśmy łamistrajkami w oczach kibicowskiej Polski. Płakać będziecie dopiero po meczu bo na 99% zamkną nam stadion za JŻS albo nawet k**** pokonamy

Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 14.05.2011, 10:17
Wisla dolaczy do protestu po meczu z Cracovia... Dziwna sprawa no ale coz
Nie potepiam nie pochwalam - wstrzymuje sie od glosu

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
Worcester
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 14.05.2011, 10:18
_gilardino_ napisał(a):Wyświetl post
Huj z derbami, zresztą co to za derby bez kibiców gości. Tak jak mówi gość z Poznania, my mamy derby zaraz ktoś będzie miał mecz o utrzymanie. Jesteśmy łamistrajkami w oczach kibicowskiej Polski. Płakać będziecie dopiero po meczu bo na 99% zamkną nam stadion za JŻS albo nawet k**** pokonamy
Chociaż jeden normalny.
Aby do konfliktu z E nie doszło, nie wchodzić na stadion, prowadzić doping pod trybuną. To miałoby większy wydźwięk.
"O, jakże szybko nastrój prysnął wzniosły!
Albowiem w kraju tym zaczarowanym,
gdzie — jak w złej bajce — ludźmi rządzą osły,
jakież tu mogą być właściwie zmiany?
Tu tylko szpiclom coraz większe uszy
rosną, milicji — coraz dłuższe pałki,
i coraz bardziej pustka rośnie w duszy,
i coraz bardziej mózg się staje miałki.
Tu tylko może prosperować gnida,
cwaniak i k...a, łotr i donosiciel ."
Janusz Szpotański
Odpowiedz cytując
piotrek06
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 14.05.2011, 10:23
_gilardino_ napisał(a):Wyświetl post
Ja też sądzę że zamkną nam stadion po derbach ale może nam to wyjść tylko na dobre bo:
1. Całe E zobaczy przeciwko czemu protestowaliśmy
2. Odbije się to szerokim echem w mediach i miejmy nadzieje otworzy co poniektórym oczy
3. Może rozpocznie MERYTORYCZNĄ dyskusję na temat zamykania stadionów a wtedy Donald i jego wojewodowie będą musieli sie bardzo tłumaczyć
Odpowiedz cytując
Snow
Ave Wisła!

Od: 09.2003

Stary 14.05.2011, 10:25
Nie chcę wiele tu pisać by nie zaognić kłótni, powiem tylko, że w 100% popieram Worcestera i _gilardino_.
Piszę to by jedynie po to by panowie z innych rejonów kibicowskich Polski widzieli, że na tym forum mamy nie tylko pokemonów.

PIŁKA NOŻNA DLA KIBICÓW!
Odpowiedz cytując
Worcester
Senior Member

Stary 14.05.2011, 10:26
piotrek06 napisał(a):Wyświetl post
Ja też sądzę że zamkną nam stadion po derbach ale może nam to wyjść tylko na dobre bo:
1. Całe E zobaczy przeciwko czemu protestowaliśmy
2. Odbije się to szerokim echem w mediach i miejmy nadzieje otworzy co poniektórym oczy
3. Może rozpocznie MERYTORYCZNĄ dyskusję na temat zamykania stadionów a wtedy Donald i jego wojewodowie będą musieli sie bardzo tłumaczyć
W tym względzie masz rację. Zamknięcie nam stadionu powinno zadziałać na niektórych, a raczej większość oczyszczająco. Wtedy mam nadzieję otworzą oczy. Ciekawe jak wtedy będą się tłumaczyć..
Janusz Szpotański
Odpowiedz cytując
Kibic_1906
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 14.05.2011, 10:26
My już milczeliśmy na meczu z Lechem! Derby to derby ! Zresztą ta forma protestu jest idiotyczna bo wymierzona przeciwko własnych piłkarzy! Klub ma kase z biletów-jest zadowolony a Donek ma ciszę na stadionie - też jest zadowolony!
Ostatnio edytowane przez Kibic_1906 : 14.05.2011 o godz. 10:31.
MY , CHŁOPCY Z REYMONTA , ZNA NAS CAŁA POLSKA , ZA WISŁĘ , ZA NASZ TS , PÓJDZIEMY AŻ PO ŻYCIA KRES!!!
27.08.2011 - Patryk Małecki "wielki Wiślak" pokazuje jaki ma szacunek do WISŁY KRAKÓW..
Odpowiedz cytując
Worcester
Senior Member

Stary 14.05.2011, 10:29
Sędzia napisał(a):Wyświetl post
Nie odnosząc się do całej kwestii protestu (wyrażałem już kilkukrotnie swoje zdecydowane poparcie), musisz jednak wziąć kilka rzeczy pod uwagę.

Tylko my mamy *takie* derby w *tym* momencie. Tylko my mamy szansę na zdobycie na derbach mistrza a przy okazji skomplikowanie sytuacji Cracovii. Nas ten protest kosztowałby najwięcej.

Nikt inny takich powodów w tym sezonie mieć już nie będzie.
I właśnie o to chodzi! Kibice Wisły zbojkotowali derby i zdobycie mistrzostwa! Wiesz jaki to miałoby wydźwięk w mediach? Wszyscy pisaliby o tym i o to chodzi. A my pokazalibyśmy kibicowskiej Polsce, że mamy jaja.
Janusz Szpotański
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów