The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.05.2011, 09:04
To jest temat piłkarski a nie o fecie ani kibicowaniu
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 13.05.2011, 09:07
Smutne, że temat dotyczący meczu derbowego znów staje się areną kibicowskich podziałów. Ale widzę, że w tym momencie od tego się nie ucieknie. Dlatego ostrzegam, że wszelkie nawoływania do czynów godzących w nasz wspólny klub, szkodzacych mu, uderzających bezmyślnie w piłkarzy będą skutkowały banami , bo są pewne granicę, których w poczuciu odpowiedzialności i obowiązku nie wolno przekraczać.

Protest polegający na szkodzeniu samym sobie i ukochanemu klubowi jest zły, niepowazny i chory. Brak dopingu, nie kupowanie biletów etc. uderza nie w sprawców obecnej sytuacji. Ją od razu oświadczam, że takiej absurdalnej i chorej formie protestu z pewnością się nie podporządkuje.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
STARY WIŚLAK
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 13.05.2011, 11:03
Wszystko tak ulotne jest Cracovio!!!

Życie jest huśtawką Cracovio!!!

Tak się świat obraca – raz w górę, raz w dół Cracovio!!!

Nie ma sprawy...jeśli przegrasz
Przyjmuj więc cierpliwie swój czas
Rozum to jest wszystko co masz
Dystans też zachowaj na dobre i złe...Cracovio!!!

W niedzielę coś zabierze Ci los...Cracovio!!!

Życie jest huśtawką – w górę, raz w dół...Cracovio!!!

Nie ma sprawy… jeśli spadniesz Cracovio!!!

Ale liga bez derbów...( wiem, zaraz mnie tu zlinczują )...życzę ci dobrze Cracovio!?!?!?!

Ale nie w niedzielę!!! Cracovio!!!
WISŁA KRAKÓW – MISTRZ POLSKI1927, 1928, 1949, 1950, 1978, 1999, 2001, 2003, 2004, 2005, 2008, 2009, 2011…cdn.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 13.05.2011, 11:06
Robert Maaskant napisał(a):
- Cracovia nie gra otwartego futbolu. Jej ośmiu czy dziewięciu zawodników jest za linią piłki i ich nadzieja to wyprowadzenie jakiegoś kontrataku. Jeśli ktoś gra tak z nami na Reymonta, to w normalnych okolicznościach karzemy go za to - mówi Maaskant.
Akurat z tym bym się nie zgodził. My bardzo nie lubimy jak ktoś stawia autobus.
..
Odpowiedz cytując
DrunkenBear
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 13.05.2011, 11:19
Dobra dobra, zostawcie tu tą politykę. Już kibice Wisły byli przeciwko prezydentowi miasta i co z tego wyszło widać...

Nie ma lepszej okazji do przypieczętowania mistrzostwa niż pokonanie rywala z za miedzy. A że mogą spaść, to się mówi trudno. Trzeba ich pokonać za zeszłoroczny blamaż, który odebrał nam mistrzostwo...
Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 13.05.2011, 11:24
KOMINEK napisał(a):Wyświetl post
To jest temat piłkarski a nie o fecie ani kibicowaniu
Biorąc pod uwagę, że na meczu w którym odzyskamy prawdopodobnie MP będzie atmosfera jakbyśmy spadali do niższej ligi to temat piłkarski schodzi na dalszy plan...
Odpowiedz cytując
PlacekTSW
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 13.05.2011, 11:33
Moje marzenie na derby to takie, żeby Melikson strzelił jedną albo dwie bramki
Odpowiedz cytując
Wasiu
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 13.05.2011, 11:46
A sędziował będzie Hubert S.
Odpowiedz cytując
Jonasz
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 13.05.2011, 12:45
wydaje mi się, że piszemy tutaj o meczu Wisła-Cracovia, a częścią meczu jest m.in. doping. Nie wiem dlaczego mamy o tym nie pisać, skoro to meczu dotyczy. Nie piszmy o polityce, o zawirowaniach, ale tym uważam, że powinniśmy. Ja chcę kibicować. Derby bez dopingu?! To chore!
Niestety temat walki z chuliganami najpierw został zlekceważony, a teraz chce się zrobić pokazówkę. Najgorsze, że polityka wdarła się nam w to wszystko, jak dodamy do tego udział mediów, które podgrzewają atmosferę, to niestety trzeba się spodziewać, że będzie się to wszystko mieszało.
To jest dla nas szansa, żeby pokazać, że my jesteśmy ponad cały ten grajdoł.Róbmy swoje - przyjdźmy dopingować swoją ukochaną drużynę. Jeżeli są osoby, które chcą protestować - OK, ich święte prawo, ale protestujący nie mają prawa wymagać, żebym ja i inni, którzy chcą dopingować, żebyśmy siedzieli na stadionie cicho.
Lech już oberwał, teraz trzeba ograć Craxę i świętować MP! Im wcześniej zdobędziemy tytuł, tym więcej czasu będzie na podejmowanie ważnych decyzji personalnych w kontekście następnego sezonu.
Odpowiedz cytując
spinna
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 13.05.2011, 14:24
konferencja przed Derbami [VIDEO]:
http://kiks.tv/2011/05/szatalow-i-ma...nej-motywacji/
Odpowiedz cytując
GonzoTSW
Junior Member

Od: 05.2011

Stary 13.05.2011, 14:24
Niewiem czy ta informacja jest w 100 % prawdziwa ale podobno SKWK wydaje oświadczenie że na derbach będzie doping bo to za ważny mecz . Ale od nastepnego meczu juz dolaczymy do protestu
Odpowiedz cytując
ASecond17
Member

Od: 02.2008

Stary 13.05.2011, 14:36
zaśpiewajmy im TA OSTATNIA NIEDZIELA Mietka Fogga, jak Legia w 2006 Polonii śpiewała!!!
Pojęcie, którego wy nie znacie. Dzisiaj wrogu, wczoraj bracie.
Odpowiedz cytując
WiślakMyślenice
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 13.05.2011, 14:38
Cytat:
zaśpiewajmy im TA OSTATNIA NIEDZIELA Mietka Fogga, jak Legia w 2006 Polonii śpiewała!!!
Mistrz !
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."

Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 13.05.2011, 15:25
To co robi SKWK stawia nas właśnie na równym poziomie z kibicami Legii. I mnie to bardzo irytuje, mimo że obecnie jestem "piknikiem" i w ogóle beznadziejnym kibicem Wisły. Pytam się - za co ten strajk? Za to, że Wisła SSA nie chce się przyłączać do apologii debilizmu, idiotyzmu i bandytyzmu, który szerzy garstka ludzi, których można pewnie policzyć na palcach jednej ręki? Pytam się - po co ten strajk? Sam bronię kibiców i wiem, że na naszym stadionie żadnych ekscesów nie było. Wiem, jak jest na trybunie G, ale to co wymyśla sobie SKWK, to chyba z nudy, bo nie ma co robić. Przepraszam, ale nie rozumiem tego - porównywanie kibola, który roz****dala stadion w Bydgoszczy do Chrystusa, który umarł na krzyżu, to jak dla mnie pean ku czci tych, którzy niszczyli krzesełka w Bydgoszczy i byli gotowi się pozabijać. Przepraszam, zlinczujcie mnie za to, co napisałem, ale dla mnie to zupełne nieporozumienie - ten strajk. Nikt Wam - Najzagorzalsi kibice nie odmawia tego, że jesteście najlepsi i najlepiej kibicujecie, ale nie dajcie się wplątywać w rozgrywki polityczne!

EDIT: Cieszę się z tego oświadczenia, choć formy ogólnopolskiego protestu na stadionach nie rozumiem. Mam do tego prawo
Powód: oświadczenie SKWK
Ostatnio edytowane przez bonawentura : 13.05.2011 o godz. 18:29.
Odpowiedz cytując
Mila
Banita

Od: 09.2010

Stary 13.05.2011, 16:01
ASecond17 napisał(a):Wyświetl post
haha idealnie mam nadzieje ze ktorys z gniazdowych to czyta i podchwyci pomysl
Odpowiedz cytując
farben
Senior Member

Od: 09.2009

Stary 13.05.2011, 16:47
Derby Krakowa. Wisła - Cracovia [TYPUJ WYNIK]

http://krakow.naszemiasto.pl/artykul...ynik,id,t.html

Rozśmieszył mnie typ: Walcząca o utrzymanie Carcovia rozbije Wisłę
Odpowiedz cytując
biziu25
Member

Od: 08.2006

Stary 13.05.2011, 17:23
jak byście się zachowali po strzeleniu bramki Cracovii, tzn w jaki sposób manifestowalibyście swą radość na boisku? ciekawy jestem opinii naszych kibiców ;-)

edit: FraMat
Ostatnio edytowane przez FraMat : 13.05.2011 o godz. 20:36.
Odpowiedz cytując
MMMMM
Member

Od: 04.2011

Stary 13.05.2011, 17:28
Na pewno nie rozbije ale nie postrzegałbym Cracovii jako zespołu z miejsca nr 15. Ich obecną siłę można ocenić na podstawie rundy wiosennej a w tej są na 4 miejscu. Inna sprawa to porównanie Wisły grającej jako gospodarz z Cracovią grającą na wyjazdach. Wisła 6 meczów 15 pkt, Cracovia 5 meczów 4 punkty
Odpowiedz cytując
libero
Member

Od: 07.2006

Stary 13.05.2011, 17:38
Dogadali się. Basałaj z SKWK ! Bedzie doping. Tak podali na konkurencyjnej stronie. http://www.wislaportal.pl/news.php?id=20037 i http://www........./news/show/6776__...e_ustalenia__b_
Ostatnio edytowane przez libero : 13.05.2011 o godz. 17:49.
Odpowiedz cytując
Simao1
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 13.05.2011, 17:56
libero napisał(a):Wyświetl post
Dogadali się. Basałaj z SKWK ! Bedzie doping. Tak podali na konkurencyjnej stronie. http://www.wislaportal.pl/news.php?id=20037 i http://www........./news/show/6776__...e_ustalenia__b_
Kamień z serca..
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 13.05.2011, 18:11
dało się ? dało się

nie ma co rozpamiętywać , niesmak pozostał , ale mam nadzieję że kiedys będziemy się z tego śmiać

oczywistym jest , jaka jest teraz sytuacja w Polsce . Zamykane zostają kolejne 3 stadiony i zapewne to działania klubu uchroniły nas od zamknięcia 6 stadionu...

Z Cracovią przy pełnym dopingu nie wyobrażam sobie innego wyniku jak 3/4 do 0 . Pieczętujemy mistrzostwo!
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 13.05.2011, 19:07
Kur*a na to czekałem!

Panowie, ma być taka torpeda jakiej jeszcze niebyło na R22! Przelejmy te wszystkie nasze smutki z środy na mega doping!

Jesteśmy Dumą tego Miasta!!!
Odpowiedz cytując
licoo
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 13.05.2011, 19:27
Mam nadzieję, że gniazdowy zaintonuje ,, Wszyscy wstają i śpiewają", a następnie razem z G cały stadion śpiewa ,,Wisła to my...", tak na zgodę z piknikami
Odpowiedz cytując
rafkur
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2007

Stary 13.05.2011, 19:31
licoo napisał(a):Wyświetl post
Mam nadzieję, że gniazdowy zaintonuje ,, Wszyscy wstają i śpiewają", a następnie razem z G cały stadion śpiewa ,,Wisła to my...", tak na zgodę z piknikami

Takie oczyszczenie dla obu stron )))

Piękna perspektywa. Tylko od nas samych zależy czy będzie to miało miejsce.
Odpowiedz cytując
ero781
Senior Member

Od: 10.2009

Stary 13.05.2011, 19:39
@licoo 1906 % poparcia !
[SIZE=6][COLOR=Red][COLOR=Blue][COLOR=Red][center]AVE WISŁA[/center][/COLOR]
[/COLOR][/COLOR][/SIZE]
Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 13.05.2011, 19:49
licoo napisał(a):Wyświetl post
nie tak żebym się czepial,ale po ostatnim meczu to chyba razem z całym stadionem G zaspiewa...
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
artur1906
Member

Od: 01.2011

Stary 13.05.2011, 20:10
w jedności siła !!! Są tacy co całym sercem są oddani i wydają na kibicowanie całe kieszonkowe mają po 3 lub 33 wyjazdy i naprawdę mają prawo głosu !!!Są i tacy którzy mają dzieci i meczyki oglądają na E i mają po 103 wyjazdy i naprawdę mają prawo głosu Są i tacy którzy są daleko od domu i oglądają Wisełkę w tv i pamiętają jak włóczyli się po takich dziurach że trudno na mapie znależć jak Wisła grała w drugiej lidze i też mają prawo głosu.Bo wszystkich łączy miłość do Wisły.
Odpowiedz cytując
Simao1
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 13.05.2011, 20:49
artur1906 napisał(a):Wyświetl post
w jedności siła !!! Są tacy co całym sercem są oddani i wydają na kibicowanie całe kieszonkowe mają po 3 lub 33 wyjazdy i naprawdę mają prawo głosu !!!Są i tacy którzy mają dzieci i meczyki oglądają na E i mają po 103 wyjazdy i naprawdę mają prawo głosu Są i tacy którzy są daleko od domu i oglądają Wisełkę w tv i pamiętają jak włóczyli się po takich dziurach że trudno na mapie znależć jak Wisła grała w drugiej lidze i też mają prawo głosu.Bo wszystkich łączy miłość do Wisły.
Amen! 10 znaków.
Odpowiedz cytując
karol
Junior Member

Od: 04.2011

Stary 13.05.2011, 21:03
Podkreślam ze Filipiak ma za dużo kasy żeby Cracovia spadła, pare klubow nie dostanie licencji i ekstraklasy i 1 ligi a Filipak kupi miejsce w ekstraklasie. Cracovia zawsze ma takie szczeście .....

edit: FraMat
Ostatnio edytowane przez FraMat : 13.05.2011 o godz. 21:06.
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 13.05.2011, 21:10
pytania do moderatorów w odpowiednim dziale albo na priv...
Ostatnio edytowane przez FraMat : 13.05.2011 o godz. 21:28.
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów