The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
sAJmon_ABG
Junior Member

Od: 04.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 12.05.2011, 15:58
Musimy wygrać te derby nie ma innej opcji nawet !
Mam nadzieję że w tej kolejce również korzystny wynik osiągnie Polonia B. i ucieknie pejsom którzy przecież grają jeszcze z Jagą która mimo ostatnich przegranych też ma o co grać i będzie walczyć . Pozostałe ich mecze z Widzewem i GKS'em z którymi też może być różnie.

I niszczymy dopingiem w Niedziele , pokażmy na co Nas , Wiślaków stać !
Odpowiedz cytując
element
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 12.05.2011, 18:40
Dla zainteresowanych - w sobotę zbieramy się za starą halą Wisły , przy boisku bocznym o godz: 16:00
Po czym ruszamy na oddalony o dwa kroki ostatni trening piłkarzy Wisły przed najważniejszym meczem w sezonie. Jeśli to możliwe to powstrzymajcie się od szarpania od nich autografów , robienia sobie fotek i jakichkolwiek pogawędek.
Gra u nas wielu obcokrajowców i część z nich nie zdaje sobie sprawy jakiej rangi jest ten mecz bez względu na to co mówią w wywiadach czy przed szkiełkiem. Komu zależy ten zobowiązany jest przyjścia na trening. Stawmy się w konkretnej liczbie i nie szczędźcie gardła tak by piłkarze zrozumieli.
Ostatnio edytowane przez element : 12.05.2011 o godz. 18:48.
"Chuligani Wisły rzucili serpentyny..."
"Kibole Wisły odpalili race. Właśnie dlatego w Polsce nie będzie wielkiej piłki"
"Będziemy zamykać stadiony, żeby ludzie mogli przychodzić na mecze"
"Posunięcia kibiców Wisły przypomniały mi o zamachach na World Trade Center"
cdn..
Odpowiedz cytując
SWEET_83
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 12.05.2011, 19:00
Wygramy wygramy wygramy patałachów pokonamy 2:0 i na koniec Mistrz Mistrz Nasz TS !!!
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 12.05.2011, 20:22
Mecz o wielkim cisnieniu -derby i fakt ze mozemy zdobyc MP.

czy moze byc lepsza sytuacja ?

ten mecz niewiem jak ale trzeba wygrac!
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Lysy
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 12.05.2011, 20:27
Grantar napisał(a):Wyświetl post
Wiem że wsadzę kij w mrowisko ale ... chciałbym by był remis ... Cracovia w ekstraklasie się przyda....

Oj wsadziłeś Wkurzyłeś mnie tymi słowami nie na żarty. Szkoda , że tym meczem nie możemy świętować podwójnie czyli mistrzostwa i spuszczenia Cracovii z ligi to byłby najpiękniejszy dzień w moim dość długim życiu .
Odpowiedz cytując
alberto
Senior Member

Od: 01.2011

Stary 12.05.2011, 20:28
W piątek o 13 transmisja na zywo przedderbowej konferencji prasowej http://www.malopolskatv.pl/przed-der...a-konferencja/
Odpowiedz cytując
Barocco
Member

Od: 06.2009

Stary 12.05.2011, 20:57. :]
najlepszy scenariusz to 12:0 dla Wisełki
zajebisty doping

a z drugiej strony po tym meczu pejsy mogą się utrzymać
a) DERBY (ŚW) i emocje
b) mam wrażenie że prędzej poodbierają punkty w przyszłym sezonie np legii niż taka Polonia Bytom,
przydadzą się w lidze
Odpowiedz cytując
tommiyacht
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 12.05.2011, 21:20
Wojtas napisał(a):Wyświetl post
czy moze byc lepsza sytuacja ?
byłaby, gdyby pan Szulc nie przekręcił Bytomia
Odpowiedz cytując
atamano
Junior Member

Stary 12.05.2011, 21:52
dobra, ale pochód na rynek i feta i tak bedzie po meczu z polonia, nie?

pozatym uwazam, ze spadek cracovii wbrew temu, ze nieszczescie pasow to nasze szczescie, nie jest dla nas pozadany. Osobiscie wole na nich patrzec jak sa chlopcami do bicia i ogladac wielkie derby w Polsce co chwile, niz cieszyc sie z takiej .......y.

ahhh juz sie nie moge doczekac fety. cozto bedzie za piekny rok
Odpowiedz cytując
PanPlamka
Senior Member

Stary 12.05.2011, 22:00
element napisał(a):Wyświetl post
Na mecz przyjeżdża rodzina Meliksona.
Wlasnie ze wzgledu na Maora i jego rodzine mam nadzieje, ze zadnemu idiocie nie przyjdzie do glowy skandowanie "Jeb.. zydow" a jesli juz to zrobi to koledzy po szalu wytlumacza mu jak nalezy sie zachowac.

A wracajac do meczu to chcialbym aby Wisla przyczynila sie do poprawy standardu stadionow w 1 lidze i przypieczetowala spadek Cracovii.
Ostatnio edytowane przez PanPlamka : 12.05.2011 o godz. 22:08.
Odpowiedz cytując
atamano
Junior Member

Stary 12.05.2011, 22:04
PanPlamka napisał(a):Wyświetl post
Wlasnie ze wzgledu na Maora i jego rodzine mam nadzieje, ze zadnemu idiocie nie przyjdzie do glowy skandowanie "Jeb.. zydow" a jesli juz to zrobi to koledzy po szalu wytlumacza mu jak nalezy sie zachowac.
podpisuje sie pod tym, bo Melikson niedosc ze z uczuciem wypowiada sie o naszym kraju i miescie, to jeszcze widac jego zaangazowanie na boisku w sprawy Wisełki i on i jego rodzice moga sie źle poczuć . Są inne sposoby obrażania .. ich.
Odpowiedz cytując
sayek89
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 12.05.2011, 22:13
Możliwe że najważniejszy mecz tego sezonu, wygrana daje nam upragnione mistrzostwo i to w derbach. Piłkarze o tym doskonale wiedzą i zmotywują się jeszcze bardziej niż na Lecha.

Co do fety, to raczej i tak na ostatnim meczu z Polonią będzie ona.
Bóg, Honor i Wisła!
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 12.05.2011, 22:28
sayek89 napisał(a):Wyświetl post
Co do fety, to raczej i tak na ostatnim meczu z Polonią będzie ona.
Jak nie zamkną stadionu po derbach, to będzie ale tzw. milcząca feta.
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 12.05.2011, 22:32
Jako że to jedyny w tym momencie temat derbowy to:

1. Jak komuś przeszkadza słowo "żyd" powinien zostać w domu
2. Ktokolwiek kto pisze że remis "byłby ok" powinien mieć dożywotni zakaz wstępu na stadion
3. Dwa gole Meliksona, dwa gole Małeckiego i jeden samobójczy żeby się parchy pocięły doszczętnie

Na razie tyle - mam nadzieję że nasi chłopcy wiedzą że ten mecz jest najważniejszy w całej rundzie.

Edit: Widzę że jest coraz gorzej z rozumieniem tutaj na forum niektórych rzeczy :(
Ostatnio edytowane przez Kocur : 12.05.2011 o godz. 22:39.
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
atamano
Junior Member

Stary 12.05.2011, 22:37
"milcząca feta."

porabalo kogos? czekam dwa lata na fete, wlasciwie tylko nia zyje, z jakiego powodu mialaby byc milczaca?
jesli chodzi o tuska i oprawe, to czysty idiotyzm , feta to swieto wislakow i trzeba pokazac poznaniowi , ze u nas w tym roku bedzie wiecej ,glosniej i lepiej! nie mozna marnowac tak wielkiego swieta!

@Kocur posylasz meliksona i jego rodzicow do domu? czy napisales to w innym sensie, na co mam nadzieje
Odpowiedz cytując
rabi86
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2006

Stary 12.05.2011, 22:45
atamano napisał(a):Wyświetl post
"milcząca feta."

porabalo kogos? czekam dwa lata na fete, wlasciwie tylko nia zyje, z jakiego powodu mialaby byc milczaca?
jesli chodzi o tuska i oprawe, to czysty idiotyzm , feta to swieto wislakow i trzeba pokazac poznaniowi , ze u nas w tym roku bedzie wiecej ,glosniej i lepiej! nie mozna marnowac tak wielkiego swieta!

@Kocur posylasz meliksona i jego rodzicow do domu? czy napisales to w innym sensie, na co mam nadzieje
A co ty myślisz, że ktoś Ci pozowli pójść na Rynek fetować z piłkarzami. Policja sie nie zgodzi, bo to przecież niebezpieczne i kibole rozwalą pół Krakowa. Trzeba zakazać, to problemu nie będzie i spokój.
Odpowiedz cytując
Daja`n
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 12.05.2011, 22:49
Zaczyna się robić jakaś paranoja.Fety nie będzie,dopingu nie będzie,opraw nie będzie to co będzie?A życie będzie?
Odpowiedz cytując
marek2a
Senior Member

Od: 09.2007

PanPlamka napisał(a):Wyświetl post
Nie chciałem tego pierwszy napisać ale też sie tego boję,ze ktos się zapomni i zaintonuje ,a tysiąc pociągnie. I co najgorsze,media to rozdmuchają,będzie własnie oczekiwany pretekst do zamknięcia nam stadionu(to nie żart -wielu na to teraz czeka,tam w wawce juz im się móżdzki gotuja i bedą mieli co chcieli) i pojechania po Wiśle w prasie.A potem 1000 dziennikarzy pytających Meliksona jak się czuł,i czy powinien dalej grać w Wiśle i takie tam sztuczki .Czuję że oni tylko na to czekają od czasu jak Melex do nas przyszedł i pokazał co potrafi,bo zazdrość ich zżera jak porównuja nasze transfery i swoje.Skorzystaja z najmniejszej nawet okazji by po prostu przy...ć Wiśle i rozbic atmosferęno bo czemu na Wiśle ma być lepiej niż na L .Potemi wywiady z rodziną Melexa itp itd i cała ta prasowa nagonka.Czarny scenariusz.Oby sie nie spełnił
Odpowiedz cytując
atamano
Junior Member

nie wierze w to. nie moze tak byc. nie dopuszcze do siebie tej mysli - przeciez nigdy nic sie nie dzialo a ile juz fet bylo przez ostatnie 10 lat.... zreszta wiem, ze to nie Ciebie mam przekonywac.
poprostu wierze, ze sie uda i bedzie pochod i bedzie swieto. przeciez nie ma innego wyjscia!
Odpowiedz cytując
atamano
Junior Member

Stary 12.05.2011, 22:51
Daja`n napisał(a):Wyświetl post
Zaczyna się robić jakaś paranoja.Fety nie będzie,dopingu nie będzie,opraw nie będzie to co będzie?A życie będzie?
i feta i oprawy wkoncu beda. to jeszcze troche czasu do tego i cala afera ucichnie. zobaczycie
Odpowiedz cytując
josh82
Junior Member

Od: 01.2007

Stary 12.05.2011, 22:57
Melikson widać, że tyra na boisku i w każdym meczu zostawia serducho. Najgorsze co mogłoby usłyszeć to JUDE...
Oczywiście warszawka by się z tego bardzo cieszyła!!!
Odpowiedz cytując
masterlag
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 12.05.2011, 22:59
Również popieram protest, bo myślę, że zawczasu trzeba się postawić, żeby potem się nie obudzić z ręką w nocniku, ale szczerze mówiąc nie wyobrażam sobie milczących derby czy fety mistrzowskiej! Już mi wystarczy to, że po spotkaniu z Lechem zamiast wyjść super zadowoloną i w euforii, to wyszłam wkurzona i obojętna na to wszystko. Owszem chodzę na G głównie dlatego, że scena kibicowska bardziej mnie interesuje niż gra (szcz. że to Polska), ale nie oszukujmy się- wyniki też są ważne, szczególnie jeśli gramy z Lechem, Legią czy Craxą (choć jak wyników nie będzie to i tak będę chodzić, ale nie o tym mowa).

Nie wiem w końcu jak się zapowiadają derby, ale szczerze liczę, że jednak będzie doping prowadzony, a może i jakaś oprawa się pojawi? Nie wiem jak sprawa wygląda dokładnie na linii klub-UW więc sobie tylko gdybam, przypuszczam itd.

Fajnie byłoby gdyby SKWK poinformowało na czym stoimy i by inni kibice ("pikniki") mieli świadomość całego protestu.

W dodatku jak ktoś wcześniej pisał: kasa się zgadza więc ich nie będzie obchodziło za bardzo to czy jest cicho czy jednak ktoś dopinguje. Także jak chcecie (tfu! chcemy!) robić naprawdę skuteczny protest to nie kupujmy biletów.

Brakiem dopingu myślę, ze szkodzimy po pierwsze sobie, bo to SOBIE psujemy zabawę!

Pożyjemy zobaczymy co będzie w niedzielę...

I oczywiście przepraszam za OT.

Co do meczu oczywiście pragnę tylko zwycięstwa. Myślę, że na Cracovię możemy wyjść ofensywniej niż na Lecha, a jako jednego defensywnego pomocnika zostawiłabym Wilka a nie Sobola (głupio to się pisze, ale jednak Czarek sobie radzi lepiej). Oby Trenejro się nie pomylił
Ostatnio edytowane przez masterlag : 12.05.2011 o godz. 23:01.
Krakowska Wiślaczka!
Odpowiedz cytując
krkgiba
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2008

Stary 12.05.2011, 23:05
protest w postaci braku dopingu i braku opraw NIC NIE DA.

myślicie, że pzpn, rząd, tusk, policja przejmą się tym? oni mają to w du pie.

taką formą protestu SZKODZIMY SAMI SOBIE.
Odpowiedz cytując
Ivory1906
Senior Member

Stary 12.05.2011, 23:07
Mecz z polki : walczyc, zmiazdzyc, zgniesc itp...Nic mi tak nie oslodzi tego weekendu jak zmiazdzenie parchatych. Co do protestu to w glebi mnie sa dwie polowki...jedna mowi Brak dopingu, protest w koncu jakos trzeba reagowac na to co sie dzieje a druga zas krzyczy a wrecz wrzeszczy...To sa DERBY, idziesz na Wisle bo Ja Kochasz idziesz po to by Ja wesprzec w jakze waznym dla nas meczu.
Jednak ta druga polowa co raz bardziej dochodzi do mnie, powiedzmy sobie szczerze pilkarze nas potrzebuja i wolalbym by na stadionie nie ingerowac w polityke a jesli juz to w taki sposob by nie uderzalo to w klub, pilkarzy bo tak naprawde doping w takim meczu jest arcywazny.
Odpowiedz cytując
atamano
Junior Member

Stary 12.05.2011, 23:12
robi sie offtop wiec ja koncze rozmowe o nim tym: szkodzimy tym sami sobie. nie robic bydla ,cieszyc sie z glorii najlepszego klubu w Polsce trza a feta ma byc wielka , a ludzi wiecej niz w poznaniu rok temu i BASTA!

a co do cracovii - nie jestem z tych co zycza im spadku, bo to bez sensu i dla nas i dla krakowa, ale chce jednak by Wisla ja zmiazdzyla i przypieczetowala mistrza Polski
Odpowiedz cytując
_gilardino_
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 12.05.2011, 23:12
Ogarnijcie się, niszczą ruch kibicowski na naszych oczach a wy nie chcecie protestować. Dopingu nie będzie w całej Polsce a nie tylko u nas, już widze ten płacz w c+ a przecież atmosfera będzie jak w Anglii

Odpowiedz cytując
CH.
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 12.05.2011, 23:13
Odpowiedzialnosc za fete na rynku bralo SKWK, a ze zawiesilo jak domniemam swoja dzialanosc to fety najprawdopodobniej nie bedzie, tak, to zle SKWK bo klub mial to w dupie, moze sie przelamia w tym roku ale z ostrym z grymasem na twarzy

Ivory1906 o tym napisalem tutaj
http://wislakrakow.com/forum/showpos...postcount=3063
Ostatnio edytowane przez CH. : 12.05.2011 o godz. 23:24.
Odpowiedz cytując
Niepolomice
Member

Od: 05.2010

Stary 12.05.2011, 23:17
Tak samo jak poprzednik, z calym szacunkiem do wszystkich stowarzyszen nas kibicow, kazdy wiedzial jak sie czuje po meczu z Lechem,

MY... na tym protescie ucierpimy najbardziej... nie dosc ze sami ze soba mamy agresje, nie dosci ze z klubem mamy problemy to jeszcze teraz to.. brak wyjazdu, brak dopingu... NIE.. no tak Piatek 13-tego !!

Jak mamy milczec byc moze w ostatnie derby w ekstraklasie? nie dopuszczam tej mysli.
Mam nadzieje ze wszysycy kompetentni na Wisle podejma stosowne kroki aby OZS na spokojnie do sprawy podchodzil.

Lepsze jest 10 minut ciszy, albo juz ta jedna polowa bez dopingu.

Ale my gdzie przez caly sezon czlowiek tułał sie po całej Polsce, wyprówał żyły by pod koniec sezonu na najwazniejszych chwilach w zyciu stać biernie - niedopuszczalne !

I tak jestem z G, i tak jak ja mysli wiekszosc moich znajomych z tego sektoru. Cala runde zbiereamy na oprawy, ktore i tak nie zostana pokazane... kolejna paranoja nie mam słow
Odpowiedz cytując
Ivory1906
Senior Member

Stary 12.05.2011, 23:21
CH. Moje zdanie jest jedno na ten temat. Dzieki takim dzialaniom nic nie zdzialamy. Oczywiscie ze C+ i inne stacje beda narzekac ze nie ma dopingu nie ma atmosfery ale co Oni moga ? Wazne ze Rzad bedzie zadowolony bo wszyscy beda siedziec grzecznie i ogladac mecz i zrobi sie druga Anglia. Takie dzialania jak brak dopingu czy wychodzenie ze stadionu na 20 min nic nie da bo im zwyczajnie lata miedzy nogami. Szkoda wielka ze pewne osoby nie rozuma tego.
Pytanie dla tych co sa za tym by nie bylo dopingu itp...Czy Wy przychodzicie dopingowac Wisle czy robic z siebie blaznow z ktorych tak czy owak Tusk sie smieje bo na Nim to nie robi wielkiego wrazenia ?
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 13.05.2011, 07:40
Kocur napisał(a):Wyświetl post
Jako że to jedyny w tym momencie temat derbowy to:
2. Ktokolwiek kto pisze że remis "byłby ok" powinien mieć dożywotni zakaz wstępu na stadion
Na razie tyle - mam nadzieję że nasi chłopcy wiedzą że ten mecz jest najważniejszy w całej rundzie.
Edit: Widzę że jest coraz gorzej z rozumieniem tutaj na forum niektórych rzeczy :(
Wiadomo, że praktycznie każdy chce żeby w takim meczu było 7:0 a jeszcze lepiej 10:0 dla Wisły.
Jednak może być tak, że góra zechce nieco pomóc C w utrzymaniu i będzie remis.
Kibice się ścinają, ale twierdzę, że na boisku jak druga druzyna potrzebowała pkt to parokrotnie się zdarzyło, że wygrywała.
Oby moja teoria się nie sprawdziła... remis to byłby to pewien cień na święcie.
Ostatnio edytowane przez arti : 13.05.2011 o godz. 08:17.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów