The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
murray
Senior Member

Od: 05.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 12.05.2011, 19:37
fialo napisał(a):Wyświetl post
PS
Idę sobie pograć u buka internetowego, wszak tego też zapewne zabronią za niedługo.
http://www.tobet.com/selection?cmd=c...egory_id=11020
Odpowiedz cytując
Kurt
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 12.05.2011, 19:44
Niektórzy ogłaszają tu koniec ruchu kibicowskiego, moim zdaniem na nic takiego się nie zanosi. Z działań Platformy na dłuższą metę nic nie wynika. Dlatego że ich nie interesuje odniesiony skutek, żadne konkretne zjawisko, tylko sukces medialny dopisany jako kolejny do tworzonej listy przedwyborczej. Była afera hazardowa, przez miesiąc temat był na nagłówkach, podpisano szybko przyjętą nieudolną ustawę temat ucichł. Bo przestał być interesujący dla zwykłego Kowalskiego. Był temat dopalaczy poszła kolejna niedopracowana ustawa. Dopalacze można kupić w internecie. Tak samo będzie z "kibolami" którzy są najbardziej medialni z tych trzech afer. Minie miesiąc, nie będzie rozgrywek i automatycznie nie będzie gdzie sukcesu obwieszczać. Na jesieni temat już nie będzie świeży, więc nie będzie ciekawy. Poza tym będzie kampania wyborcza. Ta zagrywka PR-owa powoduje tymczasowy skok w sondażach. Skok jak że bardzo Platformie potrzebny w obliczu 4-miesięcznych spadków w sondażach. I zbliżającej się kampanii wyborczej. Przed którą Platforma nie ma czym się pochwalić, ale ma hasła które lud kupi: zwalczyliśmy oligarchie hazardową, dilerów narkotykowych i bandytów na stadionach. Dlatego przez nabliższy miesiąc temat kibicowanie na polskich stadionach można połączyć z tematem politycznym. Potem naród się znudzi, będą wakacje parlamentarne i początek kampanii, którą o kibiców się nie da wygrać. Bo w Polsce najważniejsze jest, aby obywatelom zgadzała się ilość pieniędzy w kieszeni.

Do czego dążę moim zdaniem powinniśmy w jakiejś formie protestować ale bardziej żeby okazać obłudę działań rządu, ale także zachować spokój bo na dłuższą metę NIC SIĘ NIE ZMIENI.

Fanatykiem już nie będziesz jak na halę nie przybędziesz!
Tylko Wisła!

Odpowiedz cytując
julo
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 12.05.2011, 19:50
Trafnie to @Kurt ująłeś.
Zgadzam się ogólnie z Twoim poglądem.
Wg mnie trzeba protestować itp ale raczej bez nerwowych, nieprzemyślanych ruchów. Chyba raczej nie warto wychodzić przed szereg i wybijać sie czym dodatkowym niż pozostałe ekipy. Temat zamekania stadionów jak przyszedł tak szybko zniknie.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 12.05.2011, 19:55
Cichy napisał(a):Wyświetl post
Za przeproszeniem - .......isz jak potłuczony. Twierdzenie, że przyczyną zadymy na finale PP była zła organizacja, jest równoznaczne ze stwierdzeniem "my, kibice, jesteśmy tak pojebani, że żeby zabezpieczyć mecz, na którym jesteśmy musicie przysłać wojsko, czołgi i lotnictwo".
Nie - w każdej odpowiednio dużej grupie znajdzie się paru pojebów. Zwykła statystyka. Napisałem zresztą o tym, ale jak się nie rozumie co się czyta...
Byłeś kiedyś na koncercie? To, że jest ochrona, ze nie wolno wnosić szklanych napojów etc nie znaczy, że organizatorzy uważają fanów zespołu X za zwyrodnialców - tylko kretyn może tak myśleć.
No właśnie...

Oldpara - odpowiedzialność zbiorowa to nie pusty frazes, tylko smutna rzeczywistość naszego kraju. W głębokim poważaniu mam czy Ty i Tobie podobni wierzą kibicom, bo to nie ma żadnego przełożenia na rzeczywistość obiektywną. Jeżeli ktoś bawi się w puste frazesy, to Ty.

Wytłumaczę Ci to tak prosto, jak to tylko możliwe: imprezy masowe muszą być organizowane tak, aby uniemożliwiać wszelkie ekscesy - czy to atak chuliganów na meczu, czy szturm napalonych nastolatek na koncercie Biebera. Tego nie dopilnowano, więc winę ponoszą organizatorzy. Walenie na oślep w kibiców, z których większość na meczu nawet nie była jest kompletnie absurdalna.
Możesz wierzyć sobie w Donka, ale takimi metodami Twój idol nic nie wskóra. Jeżeli ktoś wierzy, że wystarczy zamknąć stadiony i poszukujący silnych emocji przestaną się naparzać, to jest idiotą. Idiotą jest też każdy kto wierzy, że problem da się zlikwidować zaostrzaniem prawa. Liczy się nie surowość, a nieuchronność kary, a nasza policja zwyczajnie się ośmieszyła z tymi swoimi losowymi zatrzymaniami. Takie akcje są obliczone zrobienie wrażenia, że "coś się dzieje w sprawie", z naciskiem na "coś".

Kiedy ostatnio była zadyma na meczu Ekstraklasy? Tylko że tam stadiony i ochrona muszą spełniać wymogi.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 12.05.2011 o godz. 20:15.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
PlacekTSW
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 12.05.2011, 20:05
http://www.youtube.com/watch?v=zT_9t...layer_embedded
Odpowiedz cytując
PotiWisla
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 12.05.2011, 20:17
FooFighter napisał(a):Wyświetl post
W....ił mnie dzisiaj Donek i pomyśleć, że ja na tego ch... głosowałem! Mam nadzieję, że się nie pozbiera po następnych wyborach zasmarkany szeryf populista.
Z przeklinaniem lepiej uważać bo jeszcze troche i w tym kraju bedzie można dostać zakaz na oddychanie
"Chyba serce by mi pękło, gdyby człowiek któremu tak wiele zawdzięczam występował w ekipie największego rywala mojej ukochanej Wisły" - Kuba Błaszczykowski
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 12.05.2011, 20:19
Platoforma jest tak nieudolna ze wg mnie oni prowadzą niby ta "wojne" ale i tak nie beda potrafili jej kontynuowac

Kaczor Donald chce pokazac Polsce jak to rozlicza sie z kibolami.A ze tak naprawde interesują go jedynie procenty poparcia ta walka i tak do nieczego nie doprowadzi.Wiadomo niedlugo wybory -trzeba znalesc odrebny temat w stosunku do stanu chocby gospodarki .Dla mnie to przemyslana zagrywka Platformy ,taka gra pozorów czyli to co robia odkad objeli rządy.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
gizmowisla
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 12.05.2011, 20:21
... i nie bluzgajmy na Donka i PO bo nam jeszcze forum zablokuja ...
Odpowiedz cytując
krism84
Junior Member

Od: 07.2008

Stary 12.05.2011, 20:27
Jak wygląda mecz bez dopingu widzieliśmy wczoraj chodzi tylko o to żeby w tym po trochu słusznym proteście nie skrzywdzić własnego klubu.
Czy tylko mi się wydaje że wyniki meczu był by dużo lepszy gdyby doping był taki jak byc powinien.

Ja wiem że zaraz odezwą się głosy że to klub zabronił oprawy itp ale czemu w polsce kazdy protest jest na "anty" jak ktos zabrania zabawy to trzeba pokazac że i bez flag , rac , sektorówek można zrobić świetne widowisko ale nie my musimy odwrotnie jak nie to nie - przykre

aha i jeszcze jedno mam nadzieje że na derbach już wszystko będzie ok bo to wstyd żeby w takiej atmosferze zdobywać mistrzostwo

p.s. z drugiej strony to ciekawy zbieg okoliczności w zeszłym sezonie tracimy mistrza w meczu z cracovia a w tym możemy go zdobyć!!!
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 12.05.2011, 20:46
Jak dzisiaj rano napisałem że kibice się zachowują jak dzieci to było uznane za głupie porównanie ale teraz patrząc na większość komentarzy mozna odnieść wrażenie że jednak porównanie było trafione. Ludzie ogarnijcie się! Póki co wojna z kibolami to był tylko pusty frazes ale wydarzenie z Bydgoszczy otworzyły puszkę Pandory i się zaczęła sie wielka czystka i biadolenie. Musiało być wielkie pirdoln***cie bo póki co była zabawa w kotka i myszkę pomiędzy kibicami-policją-klubami-PZPN-rządem. A jak sie zaczęło to jest płacz że oprawy blokują, że stadiony zamykają że wyjazdów nie będzie. Z takim podjeściem o jakim tu czytam może być tylko gorzej. Oby nas to ominęło bo co jak co ale Wisła póki co ma czyste konto nie licząc jakiś rac i innych dyrdymałów.

Interesuje mnie też o czym miała być wczorajsza oprawa bo coś mi mówi że nie dotyczyła ona w żaden sposób meczu i uważam że kibice powinni być wdzięczni Wiśle że nam nie zamkną stadionu na derby a nie stroić fochy podczas meczu. Powiedzmy że oprawa by się pojawiła, nadwrażliwi urzędnicy zamknęliby nam stadion na niedziele i dzisiaj byłaby zupełnie inna gadka.
Odpowiedz cytując
palikot
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 12.05.2011, 20:49
crazykaro napisał(a):Wyświetl post
Jak dzisiaj rano napisałem że kibice się zachowują jak dzieci to było uznane za głupie porównanie ale teraz patrząc na większość komentarzy mozna odnieść wrażenie że jednak porównanie było trafione. Ludzie ogarnijcie się! Póki co wojna z kibolami to był tylko pusty frazes ale wydarzenie z Bydgoszczy otworzyły puszkę Pandory i się zaczęła sie wielka czystka i biadolenie. Musiało być wielkie pirdoln***cie bo póki co była zabawa w kotka i myszkę pomiędzy kibicami-policją-klubami-PZPN-rządem. A jak sie zaczęło to jest płacz że oprawy blokują, że stadiony zamykają że wyjazdów nie będzie. Z takim podjeściem o jakim tu czytam może być tylko gorzej. Oby nas to ominęło bo co jak co ale Wisła póki co ma czyste konto nie licząc jakiś rac i innych dyrdymałów.

Interesuje mnie też o czym miała być wczorajsza oprawa bo coś mi mówi że nie dotyczyła ona w żaden sposób meczu i uważam że kibice powinni być wdzięczni Wiśle że nam nie zamkną stadionu na derby a nie stroić fochy podczas meczu. Powiedzmy że oprawa by się pojawiła, nadwrażliwi urzędnicy zamknęliby nam stadion na niedziele i dzisiaj byłaby zupełnie inna gadka.
40 razy było mówione o czym jest oprawa... jak jesteś ignorantem, to nie ma sensu z Tobą polemizować.
Racje jedynie masz, ze wczoraj kibice zachowali się jak dzieci. Walczy się niestety nie z tymi ludźmi co trzeba, pod przykrywką walki z bandytami, chcą zniszczyć cały ruch kibicowski.
W niedziele jak nie bedzie dopingu, to nie napinajmy się. Niech Ci co chcą, niech sie dopingują... wiele ich nie będzie...
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
Odpowiedz cytując
AgresywnyChomik
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 12.05.2011, 20:58
Jeszcze jedno naprawde nie potrzeba nam teraz tego wszystkiego, wyobrazcie sobie wygrana w meczu z Cracovia rownoznaczna ze zdobyciem mistrzostwa ilu z nas pojdzie po meczu swietowac na rynek? Czy nie uwazacie ze w obecnej sytuacji podwyzszonego ryzyka bedzie latwo o ewentulalne problemy i wladza jakos uderzy.
Niestety ale mamy u nas chore kibicowskie klimaty i obecna sytuacja mistrz, spadek, derby nie wyglada obiecujaco:/
Juz oczami wyobrazni widze poniedzialkowe naglowki typu "Poligon w Krakovie- regularna wojna kibicow" tego w obecnej chwili obawiam sie najbardziej a to bylaby dla nas katastofa i woda na mlyn dla ostatnich akcji wladzy.
Malinowy król malowanych róż
Odpowiedz cytując
PlacekTSW
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 12.05.2011, 20:59
Przecież medale i reszte piłkarze otrzymają po meczu z Polonią i dopiero wtedy będzie feta na rynku.
Odpowiedz cytując
speedfashion
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 12.05.2011, 21:01
Jeśli czytaliście za młodu komiksy z Kaczorem Donaldem, to zapewne wiecie, że specjalnie inteligentny i życiowo mądry to on nie był. Często zdarzało mu się popełniać błędy i często próbował je naprawiać kolejnymi błędami (trochę jak sędziowie w naszej ekstraklasie).

Bardzo mądre słowa napisał Kurt - skończy się sezon, temat ucichnie i będzie szukanie nowej "zabawki procentowej". Podejrzewam, że wszystko skupi się na drogach i transporcie samochodowym, no nieważne...

Wczoraj byłem na E. Było mi głupio, kiedy w 45 minucie, wraz z mą Lubą, opuściliśmy stadion. W holu byliśmy tylko my i jeszcze kilka osób, którym zabrakło napojów. Nie do końca wiedziałem, o co chodzi z protestem (miałem zajęcia od wczesnego ranka do samego wieczora; dopiero jak młyn zaczął śpiewać o oprawie, to pokapowałem), myślałem, że może Śląskowi albo Lechii stadion zamknęli, ewentualnie wymyślili coś nowego w sprawie "walki" z kibicami. No nieważne. Ze swojej strony zrobiłem wszystko, żeby zachować się zgodnie z odgórnymi założeniami. Wielu ludzi postąpiło inaczej. Dlaczego?
- chęć wspomożenia piłkarzy (to sprawa fundamentalna. Podejrzewam, że górne E nie zaczynało dopingu po to, by rozzłościć E, tylko po to, by wspomóc piłkarzy [zresztą było już o tym pisane],
- niedoinformowanie (wielu ludzi siedzących obok mnie zastanawiało się, czym ten Tusk tak poirytował naszych fanów. Nie mieli oni żadnej świadomości tego, o co się rozchodzi),
- ogromna ilość "jednomeczowców" (było ich niezwykle dużo, tylko kilka osób z sektora widziałem wcześniej na meczach).

Jeśli chodzi o protest, to po poście Kurta zacząłem zastanawiać się, czy nie będzie najlepiej dać panu premierowi znudzić się jego nowym wrogiem. No ale to chyba nie jest najlepsze rozwiązanie...

Może warto zastanowić się nad jakąś inną formą protestu (chociaż na ten jeden, tak BARDZO WAŻNY mecz). Przecież panowie rządzący mają głęboko gdzieś to, czy dopingujemy, czy nawzajem się wyzywamy. Może nawet bardziej się cieszą, gdy się wyzywamy. Jeśli mecz ma być przy milczących trybunach, to ja proponuje, żebyśmy po prostu nań nie przychodzili, tylko zebrali się pod stadionem. Kiedy pan Basałaj wejdzie na lożę i weźmie pod ramię pana Cupiała, by pokazać mu (niczym jakiś dowódca wojsk królowi) połacie naszego stadionu, mocno się zdziwi, gdy będzie na nich pusto. Milczenie UDERZA TYLKO W PIŁKARZY, a oni są najmniej wszystkiemu winni.
Nie uczyniłeś mnie garbatym
Dzięki Ci za to Panie
Odpowiedz cytując
element
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 12.05.2011, 21:02
PlacekTSW napisał(a):Wyświetl post
Przecież medale i reszte piłkarze otrzymają po meczu z Polonią i dopiero wtedy będzie feta na rynku.
A kto ją zorganizuje?
"Chuligani Wisły rzucili serpentyny..."
"Kibole Wisły odpalili race. Właśnie dlatego w Polsce nie będzie wielkiej piłki"
"Będziemy zamykać stadiony, żeby ludzie mogli przychodzić na mecze"
"Posunięcia kibiców Wisły przypomniały mi o zamachach na World Trade Center"
cdn..
Odpowiedz cytując
AgresywnyChomik
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 12.05.2011, 21:05
PlacekTSW napisał(a):Wyświetl post
Jak tak dlaej pojdzie nie bedzie zadnej fety na koniec sezonu... albo bedzie tylko ze sie szybko skonczy.
Malinowy król malowanych róż
Odpowiedz cytując
zdzichu411
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 12.05.2011, 21:12
fialo napisał(a):Wyświetl post
PS
Idę sobie pograć u buka internetowego, wszak tego też zapewne zabronią za niedługo.
Przecież zgodnie z ustawą hazardową już dawno to zostało zabronione. Poza tym na necie nie wolno było w sumie nigdy grać, w związku z tym że niemal wszystkie buki mają konta na Maltach itp gdzie nie ma podatku dochodowego.
Odpowiedz cytując
bebeto
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 12.05.2011, 21:25
Sezon się zaraz skończy ,a w nowym będziemy mieć w całym kraju to co było nie dawno na Łazienkowskiej .
Odpowiedz cytując
dostuffca
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 12.05.2011, 21:25
Najlepsze jest to, że ten przez tak wielu oczekiwany cichy protest przeciwko poczynaniom rządu nijak nie przysłuży się sprawie ruchu kibicowskiego. Dobry spec od PR spokojnie może przekuć ciszę na stadionach w sukces rządu - "wystarczyły dwa dni i jedna zdecydowana akcja rządu, by sytuacja na polskich trybunach zmieniła się diametralnie! W czasie 27 kolejki ekstraklasy w końcu na naszych stadionach było spokojnie, okazuje się, że jednak oglądanie meczu w ciszy, siedząc na swoim miejscu jest możliwe. Znany polityk partii rządzącej, poproszony o komentarz, stwierdził, że od przyszłego sezonu na stadiony przychodzić będą całe rodziny".

Ale spoko - na złość mamie odmróźmy sobie uszy.

Odpowiedz cytując
Pennywise
Member

Od: 02.2003

Stary 12.05.2011, 21:26
Jeżeli politycy zabierają ci to, co dla ciebie najważniejsze - ty odbierz im to, co dla nich jest najważniejsze. A co dla polityków jest najważniejsze ? W 22. kolejce ekstraklasy: 95.060 widzów.Łącznie na trybunach w 24. kolejce I ligi: 32.600 widzów. Ile przed telewizorami uprawnionych do głosowania ?
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 12.05.2011, 21:33
Pennywise napisał(a):Wyświetl post
Jeżeli politycy zabierają ci to, co dla ciebie najważniejsze - ty odbierz im to, co dla nich jest najważniejsze. A co dla polityków jest najważniejsze ? W 22. kolejce ekstraklasy: 95.060 widzów.Łącznie na trybunach w 24. kolejce I ligi: 32.600 widzów. Ile przed telewizorami uprawnionych do głosowania ?
Też tak myślałem. Ale zobaczyłem ankiety na temat poparcia dla tej decyzji.

Większość społeczeństwa...popiera działania rządu.

Zawdzięczamy to "reklamie" jaką robiły/robią nam media w ostatnich latach. Niestety, media to opium dla mas.
Rok nic się nie dzieje - nie ma nic o kibicach, o akcjach charytatywnych, o pamięci historycznej, patriotyźmie.
Jeden mały incydent - wszytkie media o tym trąbią.

I taki zwykły Kowalski powie: "Ci kibole cały czas się tylko biją i biją..."

Smutne ale prawdziwe.

Tyskin zbiera głosy nieświadomych. A Ci są niestety w przewadze.
Odpowiedz cytując
christof20
Senior Member

Od: 10.2003

Stary 12.05.2011, 21:35
W całym tym cyrku najbardziej rozbawił mnie przykład Poznania. Zamknęli im stadion na mecz Górnikiem, bo rzekomo nie spełniał wymogów bezpieczeństwa. Wcześniej nikt nie zwrócił na to uwagi Żeby było jeszcze zabawniej - dwa dni później na tym samym obiekcie odbył się mecz Warty. Oglądało go 15 tysięcy kibiców.
"Pałka się przegła" - F.Kiepski
Odpowiedz cytując
Cichy
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 12.05.2011, 21:38
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Nie - w każdej odpowiednio dużej grupie znajdzie się paru pojebów. Zwykła statystyka. Napisałem zresztą o tym, ale jak się nie rozumie co się czyta...
Byłeś kiedyś na koncercie? To, że jest ochrona, ze nie wolno wnosić szklanych napojów etc nie znaczy, że organizatorzy uważają fanów zespołu X za zwyrodnialców - tylko kretyn może tak myśleć.
No właśnie...

Oldpara - odpowiedzialność zbiorowa to nie pusty frazes, tylko smutna rzeczywistość naszego kraju. W głębokim poważaniu mam czy Ty i Tobie podobni wierzą kibicom, bo to nie ma żadnego przełożenia na rzeczywistość obiektywną. Jeżeli ktoś bawi się w puste frazesy, to Ty.

Wytłumaczę Ci to tak prosto, jak to tylko możliwe: imprezy masowe muszą być organizowane tak, aby uniemożliwiać wszelkie ekscesy - czy to atak chuliganów na meczu, czy szturm napalonych nastolatek na koncercie Biebera. Tego nie dopilnowano, więc winę ponoszą organizatorzy. Walenie na oślep w kibiców, z których większość na meczu nawet nie była jest kompletnie absurdalna.
Możesz wierzyć sobie w Donka, ale takimi metodami Twój idol nic nie wskóra. Jeżeli ktoś wierzy, że wystarczy zamknąć stadiony i poszukujący silnych emocji przestaną się naparzać, to jest idiotą. Idiotą jest też każdy kto wierzy, że problem da się zlikwidować zaostrzaniem prawa. Liczy się nie surowość, a nieuchronność kary, a nasza policja zwyczajnie się ośmieszyła z tymi swoimi losowymi zatrzymaniami. Takie akcje są obliczone zrobienie wrażenia, że "coś się dzieje w sprawie", z naciskiem na "coś".

Kiedy ostatnio była zadyma na meczu Ekstraklasy? Tylko że tam stadiony i ochrona muszą spełniać wymogi.
A to w Bydgoszczy nie było ani ochrony, ani policji? Co w takim razie powinien zrobić organizator? Postawić kordon 10tys białych kasków wokół boiska?
Może spróbuj jeszcze raz zdefiniować problem. I odpowiedz mi na pytanie, czy chociażby nasz wczorajszy mecz był odpowiednio zabezpieczony? Czy gdyby grupa 50 osób na którymkolwiek sektorze nagle zapragnęła wbiec na boisko i przykładowo najebać Małkowi, to czy miałaby z tym problem? Chcemy powrotu 3-metrowych płotów zakończonych drutem kolczastym, czy stadionów przyjaznych kibicom?

Powtarzam, powodem zadymy w Bydgoszczy była żądza mocnych wrażeń grupy kilkudziesięciu idiotów, a nie organizacja meczu.
Ostatnio edytowane przez Cichy : 12.05.2011 o godz. 21:41.
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 12.05.2011, 21:47
Dlatego tzw. milczący protest jest wg. mnie idiotyzmem. Akurat rudemu oszołomowi chodzi właśnie o to aby nas uciszyć i zatkać nam usta. Zamiast tego przez 90 min. na wszystkich stadionach powinno się jechać po nim i jego przydupasach na całe gardło. Kogo niby ma wzruszyć cisza na stadionie ? Przecież to jest śmiechu warte.
Czyli co ? Na derbach siedzimy cichutko ? I na ostatnim meczu sezonu gdy wręczone zostaną medale i puchar za MP też ? Na europejskich pucharach dalej cicho ? Od nowego sezonu ligowego też milczymy, bo chyba nikt nie liczy na to , że ten niemy protest coś zmieni ?
Odpowiedz cytując
Jot
Banita

Od: 08.2007

Stary 12.05.2011, 22:00
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
Zamiast tego przez 90 min. na wszystkich stadionach powinno się jechać po nim i jego przydupasach na całe gardło
...ale przyśpiewki nie powinny być intonowane z gniazda.
Odpowiedz cytując
kot
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 12.05.2011, 22:05
Moja ocena sytuacji.

Rozpoczęła się przedwyborcza kampania Tuska i PO. Wobec zmęczenia społeczeństwa wojną Tuska z Kaczorami - żywym i martwym, wybrano niepolitycznych kibiców, jako wroga wyborczego i czekano na pretekst, jaki niektórzy kibice świadomie dostarczają mu do dziś, wpisując się w jego kampanię wyborczą, tym razem jako Tuska walczącego ze wstrętnymi kibolami, oczywiście w cudzysłowie, gdyż człowiek ten, realizuje kolejny spektakl polityczny, celem którego nie jest unormowanie spraw piłkarskich lub jakichkolwiek innych, lecz interes własny PO i Tuska wyłącznie. Osobisty udział Tuska w tym spektaklu, świadczy właśnie o tym majstersztyku pr-owskim, w wydaniu wiecznie żywych propagandzistów, zmotywowanych dodatkowo hasłami, wcześniej w nich kierowanymi przez kibiców w Polsce.

Walka o PZPN czeka na swój finał po Euro 2012 i bynajmniej nie będzie to polepszenie tegoż środowiska, lecz zwykłe przejęcie jeszcze jednej władzy nad wszystkim co tylko możliwe. Największym diabelstwem Tuska, jest decyzja o powrocie policji na stadiony, czyli powrotu do jawnej prowokacji i potem transmisji tv z wojny państwa z kibicami. Dlatego wlaśnie, ekstraklasa i PZPN natychmiast po spotkaniu z Tuskiem, słusznie wycofali udział kibiców przyjezdnych drużyn w meczach, minimalizując możliwie najbardziej, powody dla prowokacji i angażowania się policji w tej politycznej zadymie Tuska. Kibice są narzędziem Tuska w jego planach szerszych, niż rzekomy problem kibicowania. I tutaj moja rada do wszystkich kiiców, a zwłaszcza bliskich mi kibiców Wisły Kraków :

szanujecie Cupiała za jego udział w Wiśle
To nie pozwólcie, aby Tusk w swoim zacietrzewieniu o władzę nad wszystkim, nie wygonił go z Wisły. Cupiał za politykę na stadionie czy w klubie, moze odejść w trybie natychmiastowym, podobnie, jak i w razie bezsensownej wojny SKWK z klubem o oprawy itp. Cupiał zawsze wspierał oprawy i wiedzą Ultrasi, że jedynie obecne politykowanie Tuska, wymogło na Cupiale zakaz opraw, zwłaszcza politycznych, gdyż on nie toleruje wtrącania polityki do Wisły. Wiecie o tym dobrze wszyscy.

Czy wobec sytuacji, gdzie Tusk robi sobie prywatę na koszt państwa i kosztem piłki nożnej, wyłącznie na przedwyborczy użytek, warto stawiać na ostrzu noża obecność Cupiała z Wisłą lub narażać klub na niepowetowane inne straty Interes Cupiała jest inny niż Waltera czy Solorza a medialność zwłaszcza.

NIE. NIE WARTO I NIE WOLNO TEGO CZYNIĆ ŻADNEMU WIŚLAKOWI LUB INNEMU MYŚLĄCEMU LOGICZNIE CZŁOWIEKOWI.

Należy zlekceważyć Tuska. Dać mu totalnego ignora, bowiem po wyborach będzie on wszystkich przepraszał, gdyż przed EURO 2012 on czy inny rzadzący, musiał będzie ugodzić się ze wszystkimi, aby owo EURO zagrało jak należy, a nie zamieniło się w stan wyjątkowy lub wojenny w Polsce. I dlatego nie można brać udziału w tej jego przedwyborczej żenadzie pr-owskiej. Dopingować klub z całych sił i zrozumieć konieczne restrykcje ze strony klubu i Ekstraklasy czy PZPN a swoje zadowolenie z postępowania Premiera Kraju, wyrazić w najbliżych wyborach. Nie dajcie się podpuścić Tuskowi, jak Kaczyńscy, bo żle na tej wojnie wyjdziecie. To tyle ode mnie w sytuacji bardzo niebezpiecznej dla interesu Wisły.

PS. świrowanie sfrustrowanych kibiców Legii czy Lecha w Bydgoszczy lub kadrowiczów na Litwie czy w innej w przyszłości, nie jest uzasadnione do obrony przez innych kibiców i zastawiania za nich, własnego klubu.. I czy wiecie ilu spośród kibiców każdego klubu, jest agentami służb policyjnych, którzy teraz będą wykonywać ich polecenia i prowadzić kibiców polskich, jak na smyczy, krzycząc hasła wojny i walki, czyli tego, czego Tusk dkładnie oczekuje po Was, wywołując osobiście tą prowokację i zadymę polityczną

Tak jak zaapelowała Nicol na stronie głównej - w naszej jedności i mądrości siła . Wszyscy kibicują i to specjalnie kulturalnie na Pasach i śmieją się z pięciomiesięcznej, przedwyborczej wojenki Tuska o kolejne premierowanie. Pięć miesięcy przeminie błyskawicznie i wszyscy zapomnimy o Tusku i jego nieudanej wojence.
Ostatnio edytowane przez kot : 13.05.2011 o godz. 18:37.
Nie ma rzeczy niemożliwych.
Odpowiedz cytując
SZYMEK_TSW
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 12.05.2011, 22:09
Cytat:
OZSK ze zdumieniem i oburzeniem przyjmuje decyzje o zakazie wyjazdów kibiców na mecze i inne działania podejmowane w ostatnich dniach przeciwko polskim kibicom. Są one kpiną z zasad praworządności, zbliżają Polskę do standardów państw niedemokratycznych.

Od kilku lat poprawia się stan bezpieczeństwa na polskich stadionach, co potwierdzają statystyki, jak też frekwencja na trybunach. Przyczyniła się do tego m.in. działalność stowarzyszeń kibiców. Trwająca od tygodni nagonka na kibiców oparta jest na kłamstwach i szkalowaniu fanów piłki nożnej. Pojedyncze incydenty niereprezentatywne dla stanu bezpieczeństwa na ligowych stadionach są wyolbrzymiane. Nagonka ma na celu odwrócenie uwagi opinii publicznej od realnych problemów państwa polskiego, w tym fiaska wielu obietnic związanych z Euro 2012.

Osobą bezpośrednio odpowiedzialną za zaistniałą sytuację jest Donald Tusk. Od miesięcy kibice w różny sposób kierowali krytykę wobec poczynań premiera. Reakcją na krytykę stała się nagonka i represje. Absurdalne decyzje władz różnych szczebli uderzają nie tylko we wszystkich kibiców, ale także w kluby piłkarskie oraz całą polską piłkę nożną.
Stowarzyszenia kibicowskie od dawna realnie i skutecznie pod wieloma względami dążyły do poprawy wizerunku polskiej piłki, w tym stanu bezpieczeństwa na trybunach. Zawsze byliśmy, jesteśmy i będziemy gotowi do dialogu ze wszystkimi chętnymi do współpracy w staraniach na rzecz rozwoju polskiej piłki. Przygotowujemy własne propozycje legislacyjne dotyczące bezpieczeństwa imprez masowych.

Nie pozwolimy natomiast na szkalowanie polskich kibiców, na łamanie ich elementarnych praw obywatelskich, na stosowanie zasad odpowiedzialności zbiorowej.

Jesteśmy świadomi, że nasza walka będzie co najmniej wielomiesięczna. Jej pierwszym etapem od najbliższej kolejki jest brak dopingu i jakichkolwiek opraw na meczach ligowych wszelkich rozgrywek.

Kolejne formy protestu będą prezentowane opinii publicznej w odpowiednim czasie.

PIŁKA NOŻNA DLA KIBICÓW!

Ogólnopolski Związek Stowarzyszeń Kibiców
http://legionisci.com/news/42828_OZS...u_i_opraw.html

Śląsk Wisełka Lechia Gdańsk & Unia Tarnów
Odpowiedz cytując
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 12.05.2011, 22:22
"Sezon polowania na kibiców" trwa w najlepsze. Widać teraz na stadionach trendy jest atmosfera rodem z teatru. Nie wiem skąd to zamiłowanie Tuska do tych faszystowskich metod karania kibiców. Teraz nasuwa się pytanie po co były budowane stadiony za XXX milionów złotych skoro teraz będą stały puste? Według nich całe zło jakie jest w państwie to wina kibiców, a tymczasem połowa społeczeństwa żyje na granicy wegetacji, a za chwile będzie żyła w nędzy jeśli ceny żywności pójdą w górę, ale rząd nie wie jak sobie z tym poradzić lub nie ma czasu bo eliminuje kiboli ze stadionów.

PS. Cenzura prewencyjna została wprowadzona na stadiony dzisiejszą decyzją.
Powód: uzupełnienie
Ostatnio edytowane przez PhantomRanger : 13.05.2011 o godz. 06:53.
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
Odpowiedz cytując
Kibic_1906
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 12.05.2011, 22:23
Panowie , słowem podsumowania - sytuacja jest tragiczna więc nie dzielmy się między sobą! MY KIBICE!! Zarząd przeminie , piłkarze przeminą ale MY zostaniemy! Wisła TO MY!! i Ci z E i Ci z G!!!
MY , CHŁOPCY Z REYMONTA , ZNA NAS CAŁA POLSKA , ZA WISŁĘ , ZA NASZ TS , PÓJDZIEMY AŻ PO ŻYCIA KRES!!!
27.08.2011 - Patryk Małecki "wielki Wiślak" pokazuje jaki ma szacunek do WISŁY KRAKÓW..
Odpowiedz cytując
małpa
Member

Od: 10.2010

Stary 12.05.2011, 22:31
gizmowisla napisał(a):Wyświetl post
... i nie bluzgajmy na Donka i PO bo nam jeszcze forum zablokuja ...
już namierzają nas po IP...

w ogóle słuchał Was ktoś radia dzisiaj ? Nie mam pojęcia jaka stacja, ani c dokładnie mówili, bo jechałem autem i niezbyt dokładnie słysząłem, ale gadali z komentantem głownym policji w małopolsce że....

ZATRZYMANO GRUPĘ MAFIJNĄ KTÓRA HANDLOWAŁA PROCHAMI I BYŁA POWIĄZANA Z RUCHEM KIBOLI .....

jfihairhfaurf&*!^*^@(@( !!!!!!!!!!!!!!!!!

nie potrafię nić konsturktywnego napisać......<ściana>>>>>>>>

rozumiecie to ? Teraz każdy kto zabije kogoś na ulicy, sprzeda krechę hery, albo będzie hodował sobie krzaka gandy na parapecie i zostanie złapany, będzie uznany za kibola !!!

Albo jak to ' ładnie ' nazywa komendant główny policji ' powiązany z ruchem kibicowskim , dzięki czemu ma szerokie dojścia i kontakty na stadionach '...
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów