The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
RWD
WISŁA KRAKÓW

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 12.05.2011, 14:20
Poczekajcie na świeższe informacje...buahaha
...i śmiejesz się bo wiesz, że wierność ma - do końca będzie trwać...
Odpowiedz cytując
Donki
Banita

Od: 05.2009

Stary 12.05.2011, 14:20
Na forum Lecha Litar napisał, że do końca sezonu na mecze nie będą wpuszczani kibice gości!!!
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 12.05.2011, 14:22
mecze bez kibiców gości + 100pln za przekleństwo

za przekleństwo? przeciez u nas w kraju to bezokolicznik

po ch** te stadiony budowano....
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 12.05.2011, 14:24
szprotson napisał(a):Wyświetl post
mecze bez kibiców gości + 100pln za przekleństwo

za przekleństwo? przeciez u nas w kraju to bezokolicznik

po ch** te stadiony budowano....
Buhaha

Przecież tyle orlików powstało. Doczekaliśmy czasów. Nie mam więcej pytań.
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 12.05.2011, 14:26
Chyba się Donek trochę przeliczy

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
Oldpara
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 12.05.2011, 14:31
Można fanatycznie i fantastycznie kibicować w ramach ogólnie przyjętych norm społecznych.

Problem z w tym, że bandy kiboli lecą sobie w gumy z wszystkimi normami, srają we własne gniazdo narażając swoje własne kluby na straty i jeszcze mienią się jedynymi właścicielami tych klubów.

Można tańczyć, śpiewać, drzeć się, robić flagi, widowska, oprawy. Można szaleć i jeździć za swoją drużyną. Można na prawdę dużo zgodnie z akutalnie obowiązującym prawem. Można być naprawdę zajebistym fanatykiem i Ultrasem.

Ale nie... kibolstwo ZAWSZE przegina, ZAWSZE leci gumy, kpi sobie z prawa obowiązującego w Państwie Polskim.
Taki Staruch lży umarłych, a jak to wyprowadza z równowagi jego przyjacół, rodzinę i zwykłych uczciwych ludzi i usuwają go ze wojego otoczenia zakazem stadionowym, to pi.erdol.i uśmiechnięty do kamery, że jego powinno chronić PRAWO, bo on wtedy nie przeklinała, a w ogóle to Rzeźniczak sam się nadział na jego ręke. To jest .....a kpina!
A Litar pewnie na rozprawie za splucie i poszarpanie kibica powie, że taśma jest złej jakości i nie może być dowodem, i w ogóle to nie on pluł ale deszcz padał a tamten się przewrócił. A ponieważ PRAWO przewiduje zasadę domniemania niewinności... hej! prawo może naskoczyć Litarowi!

Da się kibicować bez wbiegania na murawę?...da się
Da się kibicować bez kominarek?...da się
Da się kibicować bez haseł antysemickich, obraźliwych czy politycznych?...jasne że się da
Da się kibicować bez burd...?
Da się kibicować bez awantur, bez wyrywania krzesełek, bez atakowania policji?
Da się kibicować bez niszczenia, demolowania i bicia?

Skoro kibole lecą ewidentnie w ch...a z PRAWEM, kluby kibica temu przyklaskują ("my nie wiemy kto wbiegł na murawę, to nie nasza sprawa"), Kluby też to tolerowały, bo chciały mieć spokój, to w końcu ktoś musi posprzątać tą Stajnie Augiasza.

Wiecie, że chyba PIERWSZY raz odkąd otwarto nowe trybuny na stadionie Wisły, podczas sprawdzania biletów, sprawdzanp twarze meczu z Lechem?!

Nie zdziwie się, jak teraz Tusk będzie zamykał w pi...u KAŻDY stadion za nawet palenie w miejscu niedozwolonym, albo jak ptak nasra na murawę a kibice nie udowodnią że ten ptak to nie jest kibic. I bardzo k...a dobrze! Zobaczymy czy Kluby dalej będą kryły bandytów jak za każdy zamknęty mecz będą musiały wybulić 0,5-1 MLN w plecy. Skończą się popierdułki i omijanie prawa.

I żeby nie było - ja jestem kibolem od 20 lat. Kiedyś siedziałem na X jak jeszcze była ziemna, na II lidze nie opuściłem ani jednego wyjazdu, sam sie szarpałem z gamoniami co za cicho spiewali a łeb mam cały pokiereszowany w osiedlowych walkach z żydami. I nikt mi nie będzie mówić, że Wisła to nie ja, bo teraz jestem stary i siedze na E, i śpiewam mniej niż nastolatki.

Ale mnie ten wczorajszy mecz w....ił...
Ostatnio edytowane przez flamengista : 12.05.2011 o godz. 14:54.
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 12.05.2011, 14:33
ale w sumie jak wszędzie będzie taka stówka za przekleństwo, to na takiej B klasie to sie grubo obłowić można.

a spiewac bedzie mozna piesni pro partyjne

Odpowiedz cytując
Football Sorceress
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 12.05.2011, 14:34
Donki napisał(a):Wyświetl post
Na forum Lecha Litar napisał, że do końca sezonu na mecze nie będą wpuszczani kibice gości!!!
"Poho" napisał:
Cytat:
W związku z nagonką zorganizowaną na kibiców wszystkich klubów podjęta została decyzja o zawieszeniu organizowania opraw meczowych, wyjazdów oraz dystrybucji biletów na mecze wyjazdowe Lecha Poznań, a także wieszania flag.
Nie Litar, i nie kibiców gości, tylko wyjazdy lechitów.
http://www.sport.pl/pilka/1,65029,94...cow_gosci.html
Cytat:
Polski Związek Piłki Nożnej zgodził się, aby mecze na poznańskim Stadionie Miejskim Lecha i pierwszoligowej Warty do końca sezonu były rozgrywane bez udziału kibiców gości. Powodem są remonty wokół stadionu. Przy stadionie niedawno rozpoczęła się budowa specjalnej kładki dla przyjezdnych kibiców, a dodatkowo modernizowana jest ulica Bułgarska, przy której zlokalizowany jest stadion. W związku z tym policjanci mają spory kłopot, by bezpiecznie doprowadzić kibiców gości na ich sektor. Dlatego też policja, za pośrednictwem poznańskich klubów, wnioskowała o rozgrywanie spotkań na Stadionie Miejskim bez udziału fanów zespołów przyjezdnych.
Odpowiedz cytując
Snow
Ave Wisła!

Stary 12.05.2011, 14:36
Takie pytanie formalne. PZPN wlepia kary za zamieszczanie transparentu niezwiązanego z widowiskiem. A co się stanie jak kibice wywieszą transparent typu "Podatki wysokie w ...., Wisełko wygraj ten bój!". ?
Oczywiście to tylko przykład z przymrużeniem oka, lecz zastanawia mnie to czy nie jest sposób na ominięcie durnych zakazów?
Odpowiedz cytując
RWD
WISŁA KRAKÓW

Stary 12.05.2011, 14:37
http://www.90minut.pl/news/156/news1...ca-sezonu.html

buahaha
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 12.05.2011, 14:38
i pewnie c...a bedzie z wyjazdu na Legie.
Ostatnio edytowane przez flamengista : 12.05.2011 o godz. 15:01.

Odpowiedz cytując
kriswisla
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 12.05.2011, 14:38
1 i 2 czyli ekstraklasy nie dotyczy
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 12.05.2011, 14:39
Oldpara napisał(a):Wyświetl post
Można fanatycznie i fantastycznie kibicować w ramach ogólnie przyjętych norm społecznych.

Problem z w tym, że bandy kiboli lecą sobie w gumy z wszystkimi normami, srają we własne gniazdo narażając swoje własne kluby na straty i jeszcze mienią się jedynymi właścicielami tych klubów.

Można tańczyć, śpiewać, drzeć się, robić flagi, widowska, oprawy. Można szaleć i jeździć za swoją drużyną. Można na prawdę dużo zgodnie z akutalnie obowiązującym prawem. Można być naprawdę zajebistym fanatykiem i Ultrasem.

Ale nie... kibolstwo ZAWSZE przegina, ZAWSZE leci gumy, kpi sobie z prawa obowiązującego w Państwie Polskim.
Taki Staruch lży umarłych, a jak to wyprowadza z równowagi jego przyjacół, rodzinę i zwykłych uczciwych ludzi i usuwają go ze wojego otoczenia zakazem stadionowym, to pi.erdol.i uśmiechnięty do kamery, że jego powinno chronić PRAWO, bo on wtedy nie przeklinała, a w ogóle to Rzeźniczak sam się nadział na jego ręke. To jest .....a kpina!
A Litar pewnie na rozprawie za splucie i poszarpanie kibica powie, że taśma jest złej jakości i nie może być dowodem, i w ogóle to nie on pluł ale deszcz padał a tamten się przewrócił. A ponieważ PRAWO przewiduje zasadę domniemania niewinności... hej! prawo może naskoczyć Litarowi!

Da się kibicować bez haseł antysemickich, obraźliwych czy politycznych?...jasne że się da

Skoro kibole lecą ewidentnie w chuja z PRAWEM, kluby kibica temu przyklaskują ("my nie wiemy kto wbiegł na murawę, to nie nasza sprawa"), Kluby też to tolerowały, bo chciały mieć spokój, to w końcu ktoś musi posprzątać tą Stajnie Augiasza.

Wiecie, że chyba PIERWSZY raz odkąd otwarto nowe trybuny na stadionie Wisły, podczas sprawdzania biletów, sprawdzanp twarze meczu z Lechem?!

Nie zdziwie się, jak teraz Tusk będzie zamykał w piz.du KAŻDY stadion za nawet palenie w miejscu niedozwolonym, albo jak ptak nasra na murawę a kibice nie udowodnią że ten ptak to nie jest kibic. I bardzo kur.wa dobrze! Zobaczymy czy Kluby dalej będą kryły bandytów jak za każdy zamknęty mecz będą musiały wybulić 0,5-1 MLN w plecy. Skończą się popierdułki i omijanie prawa.

I żeby nie było - ja jestem kibolem od 20 lat. Kiedyś siedziałem na X jak jeszcze była ziemna, na II lidze nie opuściłem ani jednego wyjazdu, sam sie szarpałem z gamoniami co za cicho spiewali a łeb mam cały pokiereszowany w osiedlowych walkach z żydami. I nikt mi nie będzie mówić, że Wisła to nie ja, bo teraz jestem stary i siedze na E, i śpiewam mniej niż nastolatki.

Najpierw się brzydzisz kibolami, a za chwile piszesz ,że sam nim jesteś o_O
Odpowiedz cytując
RWD
WISŁA KRAKÓW

Stary 12.05.2011, 14:40
zim zum napisał(a):Wyświetl post
Wiesz, swoje juz odjebał i teraz ma to wszystko w dupei bo chce sobie posiedziec spokojnie i mecz obejrzec, bez jakichs krzyków wokół.
Odpowiedz cytując
Football Sorceress
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 12.05.2011, 14:44
http://www.rp.pl/artykul/638842-Zady...dzywojnia.html
Cytat:
Chuligaństwo na stadionach jest stare jak piłka nożna. Polskie również: z długą listą win już od lat 20.
Na te przejawy chamstwa PZPN reagował słabo. Wybaczmy to ówczesnym działaczom piłkarskim, bo byli w zasadzie sportowymi pionierami. Zajętymi organizacją rozgrywek, popularyzacją futbolu, ujednolicaniem strojów i boisk itd.
Władze polskiego piłkarstwa starały się walczyć z chuliganami, zaostrzając przepisy porządkowe. Niejednokrotnie karano za organizację spotkania gospodarzy, zamykając niebezpieczne obiekty na jakiś czas. Tak np. było z podwarszawskimi stadionami Przyszłości we Włochach, Gwiazdy w Otwocku czy Sokoła w Piasecznie. Czasami nakładano kary pieniężne, znacznie częściej zawieszano działaczy na kilka miesięcy.
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 12.05.2011, 14:44
Czyli jeśli sprzedam karnet komuś to wystarczy zgłosić to telefonicznie do klubu? W końcu sprawdzają dokumenty tożsamości...
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 12.05.2011, 14:45
Jedyne wyjście to ogólnopolski bojkot spotkań i niech grają przy pustych trybunach.
Odpowiedz cytując
palikot
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 12.05.2011, 14:46
Cytat:
Tekst jest subiektywną opinią jednego z członków grupy Ultra Wisła.

Widowisko z Lechem Poznań miało być prawdziwym kibicowskim świętem, okraszonym wspaniałym dopingiem i efektowną oprawą meczową. Jak było to chyba wszyscy wiemy. Na pewno nie tak jak sobie to zakładaliśmy i wyobrażaliśmy. Rozumiem Wasze rozgoryczenie wczorajszym meczem, pewnie większość z nas z różnych przyczyn czuje to samo.

W poniedziałek doszło do spotkania różnych frakcji na Wiśle z przedstawicielami najwyższych władz klubu. Wtedy to omawialiśmy sprawę nadchodzących dwóch meczów. Właśnie wtedy nikt nie miał nic przeciwko zaprezentowaniu oprawy którą przygotowaliśmy. Można powiedzieć wszystko było ustalone. Jak się jednak okazało wczoraj rano ustalenia te zostały złamane. A przecież projekt sie nie zmienił. Wszelka merytoryczna dyskusja dlaczego nie praktycznie nie istniała. Władze naszego klubu i osoby odpowiedzialne ze bezpieczeństwo używali argumentów w stylu: "nie bo nie" albo "jak nie rozumiesz dlaczego to fajnie masz". Z resztą wszystkie osoby które widziały projekt zgodnie stwierdziły ze nie ma w tym nic obraźliwego, wulgarnego czy czegokolwiek co sprawiłoby że mogliby nam za to zamknąć stadion.

Dlatego bardzo proszę o powstrzymanie sie od komentarzy ze klub miał racje, szczególnie tych osób które jej nie widziały. Mogę zapewnić jedynie, a przynajmniej mam taka nadzieje że kiedyś ją zobaczą. Również osobom które uważają ze sytuacja w kraju jest wiadoma, że jest nagonka i robienie czegoś takiego to pieniądze wyrzucone w błoto chciałbym powiedzieć że ta owa nagonka jest od finału PP w Bydgoszczy czyli raptem trochę ponad tydzień. Każda odpowiedzialna osoba nie rozpoczyna przygotowań do takiego meczu na tydzień przed.

Pomijając poświęcony czas wolny, czas w którym omijało sie prace czy szkołę, pomijając wydane środki- warto zaznaczyć Wasze, myślę że są ważniejsze kwestie które należy w tym momencie poruszyć. Chodzi o zwyczajne zaufanie miedzy klubem a nami. Niby tak nie wiele a jednak dużo. Ja czuje sie przez mój ukochany klub zwyczajnie wykorzystany. Pewnie większość moich kolegów i koleżanek też. Potraktowany jak zwyczajny wróg. Co za tym idzie my nadszarpnęliśmy Wasze zaufanie, chciałoby sie powiedzieć nie ze swojej winy.

Do wydarzeń juz na samym meczu nie odnoszę się, część osób od nas w ogóle na niego nie poszła, część siadła z boku trochę niedowierzając jak zachował sie wobec nas klub. Chciałbym zwrócić tylko uwagę na tak mi sie wydaje jeden istotny fakt, czy osoby z sektora G również słyszały przy opuszczaniu trybuny w przerwie "idźcie do domu..." śpiewane gdzieś z sektora E? Czy tylko mi sie przesłyszało. W każdym razie później górę wzięły juz emocje...
Proszę....ze strony SKWK
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
Odpowiedz cytując
whistar
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 12.05.2011, 14:47

Skoro kibole lecą ewidentnie w chuja z PRAWEM, kluby kibica temu przyklaskują ("my nie wiemy kto wbiegł na murawę, to nie nasza sprawa"), Kluby też to tolerowały, bo chciały mieć spokój, to w końcu ktoś musi posprzątać tą Stajnie Augiasza.

Nie zdziwie się, jak teraz Tusk będzie zamykał w piz.du KAŻDY stadion za nawet palenie w miejscu niedozwolonym, albo jak ptak nasra na murawę a kibice nie udowodnią że ten ptak to nie jest kibic. I bardzo kur.wa dobrze! Zobaczymy czy Kluby dalej będą kryły bandytów jak za każdy zamknęty mecz będą musiały wybulić 0,5-1 MLN w plecy. Skończą się popierdułki i omijanie prawa.

1906% poparcia dla Twoich poglądów. Chyba jesteśmy to samo pokolenie.
To nie tak, że nie wiem
To nie tak, że nie umiem
To nie tak, że nie pamiętam

Po prostu mi się k.... NIE CHCE !!!
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 12.05.2011, 14:47
Cytat:
Art. 54.

Każdemu zapewnia się wolność wyrażania swoich poglądów oraz pozyskiwania i rozpowszechniania informacji.

Cenzura prewencyjna środków społecznego przekazu oraz koncesjonowanie prasy są zakazane. Ustawa może wprowadzić obowiązek uprzedniego uzyskania koncesji na prowadzenie stacji radiowej lub telewizyjnej.
Tylko dlaczego Państwo nie przestrzega konstytucji ?Poza tym jestem głęboko urażony słowami forumowicza Oldpara.Przeklina na publicznym forum, więc zasługuję na grzywnę!Na początek najlepszy byłby Ban.

Poza tym proponuję jeszcze raz przyjrzeć się dwóm obrazkom wklejanym już tu przez Rwd i znaleźć przynajmniej 2 różnice .
http://www.wislakrakow.com/forum/sho...7&postcount=78
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 12.05.2011 o godz. 14:52.

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
Oldpara
Senior Member

Stary 12.05.2011, 14:54
zim zum napisał(a):Wyświetl post
Bandytami się brzydze. Kibole z flagami, wyjazdami, śpiewami, fantatyzmem, umiłowaniem klubu, honorem itp są ZAJEBIŚCI. Problem w tym, że Ultrasów głęboko zainfekowała gangrena bandytyzmu, niestety za przyzwoleniem samych Ultrasów. Już dawno trzeba było te mendy wyłuskać niczym wszy i wyrzucić poza nawias kibicowskiej społeczności i tych PROBLEMÓW BY NIE BYŁO. Nawet pewnie na race by sie dało kluby namówić.

Ale k...a na takie obrazki Ulstrasi zamiast ch...ja złapać i powiedzieć żeby sp...ał kibicować komuś innemu to mówią "ale kozak!":

I sorry, ale to zaszło ZA daleko, i tą gangrenę trzeba wypalić gorącym żelazem bo już za późno na zabawę w rękawiczkach.

Chciałbym, żeby PRAWDZIWI ultrasi nie cierpieli przez pojebów. I dlatego kibicuje rządowi RP
Ostatnio edytowane przez flamengista : 12.05.2011 o godz. 15:00.
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 12.05.2011, 14:55
Dla rzadu RP jestes KIBOLEM DILEREM I ZLEM. Dla nich nie roznisz sie niczym od tego goscia... Jestem w szoku ze sam tego nie dostrzegasz.

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
Mareq
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 12.05.2011, 14:56
Cytat:
Bandytami się brzydze. Kibole z flagami, wyjazdami, śpiewami, fantatyzmem, umiłowaniem klubu, honorem itp są ZAJEBIŚCI.
A jesteś pewny , że ekipa polująca której tak kibicujesz(czytaj Rząd RP) dokonuje właściwego rozróżnienie między bandytami a kibolami ?
Odpowiedz cytując
Donki
Banita

Od: 05.2009

Stary 12.05.2011, 14:58
Football Sorceress napisał(a):Wyświetl post
"Poho" napisał:Nie Litar, i nie kibiców gości, tylko wyjazdy lechitów.
http://www.sport.pl/pilka/1,65029,94...cow_gosci.html
To napisał Litar:
Cytat:
Właśnie PZPN uchwalił, że do końca sezonu na mecze nie będą wpuszczani kibice gości!!!
Ale widze, że teraz jest jeszcze cos takiego:
Cytat:
"Zakaz" dotyczy tylko I i II ligi oraz apel do WZPNów:

"(...) Uwzględniając przebieg wczorajszego spotkania prezesa Rady Ministrów - Pana Donalda Tuska z prezesem PZPN Grzegorzem Latą, a także prezesami klubów Ekstraklasy oraz władzami Spółki Ekstraklasa S.A. oraz działając na prośbę Komendanta Głównego Policji (sformułowaną w piśmie z 12 maja br.) Zarząd PZPN przyjmuje, że wszystkie pozostałe do rozegrania mecze o mistrzostwo I i II ligi w sezonie 2010/2011 odbędą się bez udziału zorganizowanych grup kibiców drużyn przyjezdnych.

Zarząd PZPN zwraca się do Wojewódzkich Związków Piłki Nożnej o wprowadzenie nakazu rozgrywania w sezonie 2010/2011 meczów o mistrzostwo III ligi i niższych klas rozgrywkowych bez udziału zorganizowanych grup kibiców drużyn przyjezdnych."

pzpn.pl
Odpowiedz cytując
szczepans21
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 12.05.2011, 15:07
Opinia Ultrasa

Tekst jest subiektywną opinią jednego z członków grupy Ultra Wisła.

Widowisko z Lechem Poznań miało być prawdziwym kibicowskim świętem, okraszonym wspaniałym dopingiem i efektowną oprawą meczową. Jak było to chyba wszyscy wiemy. Na pewno nie tak jak sobie to zakładaliśmy i wyobrażaliśmy. Rozumiem Wasze rozgoryczenie wczorajszym meczem, pewnie większość z nas z różnych przyczyn czuje to samo.

W poniedziałek doszło do spotkania różnych frakcji na Wiśle z przedstawicielami najwyższych władz klubu. Wtedy to omawialiśmy sprawę nadchodzących dwóch meczów. Właśnie wtedy nikt nie miał nic przeciwko zaprezentowaniu oprawy którą przygotowaliśmy. Można powiedzieć wszystko było ustalone. Jak się jednak okazało wczoraj rano ustalenia te zostały złamane. A przecież projekt sie nie zmienił. Wszelka merytoryczna dyskusja dlaczego nie praktycznie nie istniała. Władze naszego klubu i osoby odpowiedzialne ze bezpieczeństwo używali argumentów w stylu: "nie bo nie" albo "jak nie rozumiesz dlaczego to fajnie masz". Z resztą wszystkie osoby które widziały projekt zgodnie stwierdziły ze nie ma w tym nic obraźliwego, wulgarnego czy czegokolwiek co sprawiłoby że mogliby nam za to zamknąć stadion.

Dlatego bardzo proszę o powstrzymanie sie od komentarzy ze klub miał racje, szczególnie tych osób które jej nie widziały. Mogę zapewnić jedynie, a przynajmniej mam taka nadzieje że kiedyś ją zobaczą. Również osobom które uważają ze sytuacja w kraju jest wiadoma, że jest nagonka i robienie czegoś takiego to pieniądze wyrzucone w błoto chciałbym powiedzieć że ta owa nagonka jest od finału PP w Bydgoszczy czyli raptem trochę ponad tydzień. Każda odpowiedzialna osoba nie rozpoczyna przygotowań do takiego meczu na tydzień przed.

Pomijając poświęcony czas wolny, czas w którym omijało sie prace czy szkołę, pomijając wydane środki- warto zaznaczyć Wasze, myślę że są ważniejsze kwestie które należy w tym momencie poruszyć. Chodzi o zwyczajne zaufanie miedzy klubem a nami. Niby tak nie wiele a jednak dużo. Ja czuje sie przez mój ukochany klub zwyczajnie wykorzystany. Pewnie większość moich kolegów i koleżanek też. Potraktowany jak zwyczajny wróg. Co za tym idzie my nadszarpnęliśmy Wasze zaufanie, chciałoby sie powiedzieć nie ze swojej winy.

Do wydarzeń juz na samym meczu nie odnoszę się, część osób od nas w ogóle na niego nie poszła, część siadła z boku trochę niedowierzając jak zachował sie wobec nas klub. Chciałbym zwrócić tylko uwagę na tak mi sie wydaje jeden istotny fakt, czy osoby z sektora G również słyszały przy opuszczaniu trybuny w przerwie "idźcie do domu..." śpiewane gdzieś z sektora E? Czy tylko mi sie przesłyszało. W każdym razie później górę wzięły juz emocje...

Powyższy tekst jest subiektywna opinią jednego z członków grupy Ultra Wisła.

źródło
s k w k
Ostatnio edytowane przez szczepans21 : 12.05.2011 o godz. 15:19.
Odpowiedz cytując
Greeg
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 12.05.2011, 15:10
[B]

Jesteś zwyczajnym hipokrytą bo najpierw piszesz, że szarpałeś ludzi którzy za cicho śpiewali, może nawet sprzedawałeś im liścia ... (tym samym albo naruszałeś ich nietykalność cielesną, albo nawet powodowałeś uszczerbek trwający poniżej bądź powyżej 7 dni), albo walczyłeś z żydami, ergo można by powiedzieć, że zachowywałeś się jak bandyta.

Teraz kiedy inni poniekąd powielają Twoje zachowania z młodości, które sam opisałeś domagasz się dla nich nieuchronnej i bezwarunkowej kary. To jest czysta hipokryzja, skoro jesteś taki przeciwny tym patologicznym zachowaniom to zgłoś się na komendę i symbolicznie poddaj się instytucji dobrowolnego poddania się odpowiedzialności karnej ...

Nie martw się, Tobie już nic nie grozi bo Twoje czyny się przedawniły. Za to głupota jest ponadczasowa ...
Odpowiedz cytując
heoij
Senior Member

Od: 12.2009

Stary 12.05.2011, 15:11
I dlatego kibicuje rządowi RP
Nie ma co z Tobą rozmawiać Oldpara, widać, że jesteś zapatrzony w rząd PO jak w obrazek i żadne argumenty Cię nie przekonają, będziesz ich bronił nawet jak nie mają racji. Tkwij dalej w tych zakłamanich które codziennie docierają do Ciebie z TVNu i Wyborczej to będzie się nam żyło lepiej ! A jak jest to każdy widzi ... KOMUNA WRACA !!!
Odpowiedz cytując
kriswisla
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 12.05.2011, 15:11
kreseq napisał(a):Wyświetl post
Dla rzadu RP jestes KIBOLEM DILEREM I ZLEM. Dla nich nie roznisz sie niczym od tego goscia... Jestem w szoku ze sam tego nie dostrzegasz.
No coz gosciu sie troche chyba zapedzil z tym kibicowaniem Donkowi ,ale jego biznes,jestem tez prawdopodobnie z podobnego rocznika ale mam syna w wieku 20 lat i czesto razem jestesmy na G ,on ma karnet ja niestety na dzien dzisiejszy jestem za granica co nie przeszkodzilo mi przyjechac na te dwa mecze 2500km z drugiego konca irlandii i tez mi nie w smak to co sie dzialo wczoraj ,ale po dłuzszej rozmowie z synem bardziej zblizonym do kregow uw i skwk patrze na to troche inaczej
Odpowiedz cytując
palikot
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 12.05.2011, 15:12
za GW:
Cytat:
Sejm o kibolach. PiS: Czy wśród nich byli prowokatorzy ze służb?

- Zwracaliśmy PZPN uwagę, że może dojść do konfliktu - powiedział wiceminister MSWiA Adam Rapacki. W Sejmie zapewniał, że policja chciała, by mecz Legii i Lecha nie odbywał się w Bydgoszczy. Posłowie PiS sugerowali, że bitwa kiboli mogła być prowokacją rządu. - Czy na stadionie znajdowały się służby inne niż policja i czy brały one udział w wydarzeniach jako prowokatorzy? - zapytał ministra wprost poseł PiS, Marek Suski.

Poseł Suski przypuszcza, że taką 'prowokacją' rząd chce zrzucić odpowiedzialność za ewentualne odebranie Polsce praw do mistrzostw Europy.

- UEFA przygląda się przygotowaniom Polski do Euro2012. I nawet jest tam głos żeby odebrać Polsce prawo do organizacji mistrzostw. Ale nie z powodu kibiców. Tylko dlatego, że nie wybudowaliśmy autostrad, że nie zabezpieczyliśmy hoteli. I zaraz potem okazało się, że doszło do takich wydarzeń na stadionach. I tu jest pytanie: czy nie jest to próba przerzucenia odpowiedzialności za ewentualne odebranie Polsce Euro 2112 na kiboli? Czyli znalezienia sobie kozła ofiarnego? - zastanawiał się poseł PiS.

I pytał, czy "przypadkiem" do burd nie doprowadzili "prowokatorzy ze służb"? - Koordynacją tych akcji, które się działy nie zajmowała się tylko policja. Jakie służby brały udział w zabezpieczeniu tego zdarzenia i czy brały one udział jako prowokatorzy? - zapytał Adama Rapackiego poseł PiS, Marek Suski. Według niego po tej "czerwonej kartce" Donald Tusk powinien "zejść z boiska".

"Ten mecz można było rozegrać na innym stadionie"

Adam Rapacki, mówiąc o zamieszkach podczas meczu w Bydgoszczy, podkreślał, że już gdy planowano przeprowadzenie tego spotkania na stadionie Zawiszy, policja wydała negatywną opinię. Jak zaznaczył, organizatorom zwracano uwagę, że może dojść do konfrontacji pomiędzy zwaśnionymi kibicami. - Ten mecz można było rozegrać na innym stadionie. Rozmawiał o tym z PZPN zarówno komendant główny policji, jak i ja osobiście - dodał Rapacki.

Wiceszef MSWiA podkreślił, że za zapewnienie bezpieczeństwa na stadionie odpowiada organizator; w przypadku zajść na stadionie Zawiszy w Bydgoszczy był to Polski Związek Piłki Nożnej. - PZPN ma możliwość i zatrudnia firmy ochroniarskie, które mają zapewnić bezpieczeństwo podczas meczy - powiedział Rapacki. Zaznaczył również, że to organizator podejmuje decyzję o ewentualnym przerwaniu meczu. - Policja wkracza wtedy, kiedy organizator imprezy nie radzi sobie z zapewnieniem bezpieczeństwa i prosi policję o wsparcie - dodał.

PiS pyta o prowokację i nie wróży rządowi sukcesu w walce z kibolami

- Tylko szybkie, nieuchronne wymierzanie kary zlikwiduje bandytyzm na stadionach. Patrząc na działania rządu powiem krotko - sukcesów brak - powiedział z kolei podczas posiedzenia Sejmu Marek Matuszewski z Prawa i Sprawiedliwości. - Nie potraficie skutecznie wyeliminować malej grupy bandytów stadionowych, stosujecie odpowiedzialność zbiorową i powodujecie, że porządni kibice cierpią za waszą nieudolność - stwierdził poseł. - To przejaw bezradności i nieudolności - dodał.

- Na pewno można było myśleć o odpowiednio wczesnym przerwaniu meczu, o wprowadzeniu wcześniejszym sił porządkowych, o oddzieleniu kibiców - przyznał Rapacki, który przedstawił w Sejmie informację o bezpieczeństwie na stadionach. Zapewnił też, że rząd dostrzega problem chuligaństwa stadionowego. - Patrząc na to, co dzieje się na polskich arenach, szczególnie na stadionach, nie jesteśmy usatysfakcjonowani poziomem bezpieczeństwa, dlatego też podejmujemy kompleksowe działania zmierzające do poprawy tego bezpieczeństwa - powiedział Rapacki.
+ PIS chce zalegalizować race poprzez kaucje...
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
Odpowiedz cytując
Sensej
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 12.05.2011, 15:12
http://korwin-mikke.pl/blog/wpis/pro...z_kibicami/925
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów