The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
John1906
Senior Member

Od: 09.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 12.05.2011, 13:14
dynek.pl napisał(a):Wyświetl post
dokladnie, dokladnie

Ciekawi mnie dlaczego nie wzielismy udzialo w protescie od poczatku ?

Akcja "NIESPELNIONE RZADU OBIETNICE ... " zaczal sie w 22 kolejce. Gralismy wtedy
u siebie z Belchatowem - ani na tym meczu ani na maeczu z Gornikiem nie bylo zadnych
transparentow w tej sprawie widocznych na innych stadionach.

Dolaczylismy do tego protestu w momencie kiedy zostal on skompromitowany wydarzeniami bydgoskimi
- bardzo rozsadnie nie ma co.
Na co to nam bylo w ogole potrzebne teraz ?

Zeby nie bylo niedomowien moje bzdury to byla odpowiedz na dosyc kontowersyjna teze postawiona przez kolezanke Tiramisu, ze ludzie z sektora E nie potrafia samodzielnie myslec.
Na meczu z Bełchatowem był trans Niespełnione rządu obietnice-temat zastępczy kibice, więc nie pie...
W naszych sercach nie ma litości.
Odpowiedz cytując
wiertar
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 12.05.2011, 13:16
dokladnie, dokladnie

Akcja "NIESPELNIONE RZADU OBIETNICE ... " zaczal sie w 22 kolejce. Gralismy wtedy
u siebie z Belchatowem - ani na tym meczu ani na maeczu z Gornikiem nie bylo zadnych

Dolaczylismy do tego protestu w momencie kiedy zostal on skompromitowany wydarzeniami bydgoskimi

Zeby nie bylo niedomowien moje bzdury to byla odpowiedz na dosyc kontowersyjna teze postawiona przez kolezanke Tiramisu, ze ludzie z sektora E nie potrafia samodzielnie myslec.
.... wiesz w dziupli spisz....

na meczu z Belchatowem były transparenty zarówno na stadionie jak i w otoczeniu stadionu, nie wiesz to się nie odzywaj bo się tylko pogrążasz....
Jechałeś gdzieś kiedyś na 90 minut Po klimat trybun na wyjazdach byłeś ilu dobra oprawa i ekipa w dobrym stylu, tygiel emocji choć pełno s****ysynów, chce abyś zdech i choć wynik w plecy, śpiewasz dalej zdarte gardło cię leczy, to niby parę liter, parę piłkarzy wiesz niby w polskiej lidze nic się nie zdarzy wiesz, ale gdy płona race śpiewają trybuny znowu wygramy nie ważne u nas czy u nich, poczucie dumy gdy tamci mówią o nas to dla tych co zarywaja życie na stadionach...
Odpowiedz cytując
palikot
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 12.05.2011, 13:16
dokladnie, dokladnie

Denerwuje mnie twoja ignorancja. Czytaj może, jak nawet Ci się nie chce mojego, to inne posty, mówiące czemu slużyl protest! ....a!
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
Odpowiedz cytując
DysoN
Senior Member

Od: 07.2004

Stary 12.05.2011, 13:18
palikot napisał(a):Wyświetl post
Chłopie Ci co jeździli to było ich tam może 300, 400 reszta to przysłowiowe przydupasy, co Wisłe sprzedadzą za sukces.
[...]
Zrobiles ankiete ze wiesz ilu jezdzilo? A za nazywanie kibicow, ktorzy placa za bilety przychodza na mecz, czasem i dopinguja, przydupasami powinienes dostac bana na uspokojenie
DysoN
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 12.05.2011, 13:20
dokladnie, dokladnie

.
To chyba na innym meczu byliśmy bo na piętrze sektora E pojawił się transparent '' Niespełnione rządu obietnice temat zastępczy Kibice''.

Nie jest tak do końca, w poprzedniej kolejce ten protest został rozszerzony tzn, do transparentu doszło opuszczenie młyna na 10-15 minut.
Więc nie rozumiem jak to się ''dołączyliśmy późnej''
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 12.05.2011, 13:22
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Myślałem, że to dla wszystkich oczywiste.
Niby tak. Ale nie sądziłem, że może to przybrać tak absurdalne wymiary.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 12.05.2011, 13:22
. A dla mnie frajerem jest ten kto tego nie rozumie, nie ważne czym jeździ, jaki ma dom, ile płaci za bilet i na ilu wyjazdach był(jak nas na swiecie jeszcze nie było).

Skwituje to oprawą Legii.

Ja szanuje każdego kibica Wisły niewazne kim jest co robi gdzie siedzi,a Ty tylko takich którzy sa tacy jak Ty.Szkoda.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
element
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 12.05.2011, 13:23
dokladnie, dokladnie

A co to jest
http://www.lksfans.pl/foto/transparenty/15wisla.JPG
Wlaśnie z meczu z Bełchatowem.
I tu http://www.wladcytrybun.pl/index.php...ibice-1kolejka i spójrz na datę i porównaj ją z wydarzeniami z Bydgoszczy.
Zacznij chodzić na mecze, albo interesować się czymś o czym chcesz tak ochoczo pisać bo raz po raz strzelasz sobie samobója. A wczorajszy protest nie był wymierzony tylko w rudego i jego rząd. Tylko w rządzących w naszym klubie. Nie myl pojęć. Macie przykład jak to wygląda. Gość oderwany od rzeczywistości ale wszystko wie najlepiej. Stąd wychodzą niepotrzebne zgrzyty i nieporozumienia. Z pozdrowieniami dla jakiegoś anonima co naskrobał stek bzdur na swojej stronie wislaportal.pl. Wypowiadaj się dalej na tematy całkowicie Ci obce i manipuluj dalej ludźmi. Przylezie taki i będzie wmawiał ludziom że sektor G wczoraj solidaryzował się ze Staruchem i jego rodziną. Zajmij się lepiej pisaniem o straconej szansy Lecha na mistrza, to Ci najlepiej wychodzi.
Ostatnio edytowane przez element : 12.05.2011 o godz. 13:33.
"Chuligani Wisły rzucili serpentyny..."
"Kibole Wisły odpalili race. Właśnie dlatego w Polsce nie będzie wielkiej piłki"
"Będziemy zamykać stadiony, żeby ludzie mogli przychodzić na mecze"
"Posunięcia kibiców Wisły przypomniały mi o zamachach na World Trade Center"
cdn..
Odpowiedz cytując
kriswisla
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 12.05.2011, 13:23
A tak na inny temacik to moze panowie tak z umiarem na Sracxie z napinką i chasłami antysemickimi ,choćby ze względów na Maora ponieważ jego rodzice przyjechali go oglądać i byli już i widziel inasz popis na Lechu i mają byc tez na derbach.Niech zabiorą ze sobą pozytywne wrażenia z tego meczu
Odpowiedz cytując
John1906
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 12.05.2011, 13:24
dynek.pl proste jest, że chodzisz na jeden mecz w sezonie, na wyjazdy nie jeździsz więc skąd masz wiedzieć, że jakiś protest jest w Tv nie widać wszystkiego.
W naszych sercach nie ma litości.
Odpowiedz cytując
RWD
WISŁA KRAKÓW

Od: 11.2002

Stary 12.05.2011, 13:26
crazykaro napisał(a):Wyświetl post
To ze ty wróciłeś po strzelonej bramce i wtedy usłyszałeś doping z E to twój problem. Kibice z E widzieli że piłkarzom nie idzie to chcieli im pomóc a to że dla G ważniejszy był protest to ich sprawa
A te całe zamykane stadiony i protesty nie zaczęły się od Tuska i rządu tylko od kiboli wbiegających na stadion czy przebiegających pól trybuny aby zaatakować kibiców gości. To jest zachowanie rozwydorznych dzieci. Najpierw nabroją a później płaczą że dostali szlaban na komputer.
Weź, nie bajdurz.
Gdzie biegał Widzew, gdzie biegał Bełchatów, co nabroił Lubin?
Kary za serpentyny, kary za przekleństwa...szkoda że TV nie narzucają kar za przekleństwa serwowane w filmach...
Łykasz populistyczne śmieci jak młody pelikan.
...i śmiejesz się bo wiesz, że wierność ma - do końca będzie trwać...
Odpowiedz cytując
palikot
Senior Member

Stary 12.05.2011, 13:30
szprotson napisał(a):Wyświetl post

Skwituje to oprawą Legii.

Ja szanuje każdego kibica Wisły niewazne kim jest co robi gdzie siedzi,a Ty tylko takich którzy sa tacy jak Ty.Szkoda.
Szanujesz też tych, co rozpierdalają własny stadion? To też są przecież kibice...

Brak szacunku dla tych, co robili protest wykazali, niektórzy z sekora E, o czym już napisałem szerzej na poprzedniej stronie i pisze kolega Snow poniżej... widocznie nie zrozumiałeś, więc nie mamy o czym gadać
Ostatnio edytowane przez palikot : 12.05.2011 o godz. 13:35.

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
Odpowiedz cytując
Snow
Ave Wisła!

Od: 09.2003

Stary 12.05.2011, 13:32
Snow, ja tam nie chce robic za tłumacza sektora E. Ale jak sam napisaleś rozumiesz ze ludzie o proteście nie wiedzielie,wiec jak mozesz pisac ze z premedytacja zaczeli spiewac w punkcie kulminacyjnym skoro o proteście nie wiedzieli?
Bo siedzę na E i po pierwszych nieśmiałych próbach śpiewania upomniałem kulturalnie kilka osób, że jest protest. Ich reakcji nie będę tu opisywał...

Część więc wiedziała o co chodzi - część nie.
Poza tym czy tak trudno się zorientować, że taki protest ma miejsce widząc co się dzieje w młynie? tak trudno? Teraz będzie zgrywanie niekumatych? Ktoś wcześniej tu pisał, że nic nie wiedział o proteście, ale dostosował się do młyna - za to szacun.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 12.05.2011, 13:36
Szanujesz też tych, co rozpierdalają własny stadion? To też są przecież kibice...
przypomnij mi kiedy to ostatnio kibic Wisły, a najlepiej kibice z tego nielubianego sektora E rozpierdalali własny stadion?
Ostatni raz gdy widziałem kibica Wisły rozdupcajacego R22, to było jeszcze na E starym gdzie jeden z małolatów wdrapywał sie na maszt trzymający kamere i probował ja rozwalic. Ale i tak go szanuje. co mam go od frajerow wyzywac, to ze zachowuje sie jak idiota jego sprawa, ale ja go szanuje jako kibica Wisły Kraków.

Odpowiedz cytując
zabsko
Junior Member

Od: 06.2007

Stary 12.05.2011, 13:36
wiertar napisał(a):Wyświetl post
spoko rozumiem o co Ci chodzi, ale czy nie wszystko zaczeło się od meczu z o PP którego organizatorem był PZPN podejrzewam że jak by ochrona nie pozwoliła wejść na murawe kibicom to dziś nie było by problemów z zamykaniem stadionu. zresztą może być nawet i 10 tyś ochroniarzy na stadionie ale i tak nie gwarantuje to tego że będzie bezpiecznie i spokojnie na trybunach...
Aleź oczywiście, ja nie mówiłem tutaj o Wiśle tylko ogólnie (mam wrażenie że przez ostatnie kilka lat u nas się już bardzo poprawiło). PZPN do spółki z miastem Bydgoszcz dał ciała na całej linii, co poskutkowało tym czym poskutkowało. Więc tak naprawdę to powinniśmy protestować przeciwko temu co zrobił (a raczej nie zrobił) PZPN. A przez lata wydawało nam się, że to Listkiewicz jest kiepskim i nieudolnym prezesem...
Powód: o jedno "o" za daleko...
Ostatnio edytowane przez zabsko : 12.05.2011 o godz. 13:46.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 12.05.2011, 13:39
Snow napisał(a):Wyświetl post
Bo siedzę na E i po pierwszych nieśmiałych próbach śpiewania upomniałem kulturalnie kilka osób, że jest protest. Ich reakcji nie będę tu opisywał...

Część więc wiedziała o co chodzi - część nie.
Poza tym czy tak trudno się zorientować, że taki protest ma miejsce widząc co się dzieje w młynie? tak trudno? Teraz będzie zgrywanie niekumatych? Ktoś wcześniej tu pisał, że nic nie wiedział o proteście, ale dostosował się do młyna - za to szacun.
Snow, czyli mozesz powiedziec, ze uwazasz ze informacje nt protestu były przekazane w tak jasne formie ze kazdy kibic na sektorze E powinien to wiedziec?
dobra,bo ja tu nie chce nikogo tłumaczyc bo kazdy sam wie czemu zrobił tak czy inaczej.Ilekroć były protesty podczas meczów vide Wisła-Widzew zawsze brałem w nich udział a tych co nie brał nie wyzywałem. Ich prawo.

E: podsumowując bo bez sensu dywagacje i odbieganie od tematu: IMHO kibice z SEKTORA E zaczęli dopingować nie daltego aby postawić się "G" tylko by wspomóc piłkarzy
Ostatnio edytowane przez szprotson : 12.05.2011 o godz. 13:42.

Odpowiedz cytując
Elefant
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 12.05.2011, 13:50
Wczoraj był jeden ze smutniejszych meczów na jakim byłem. Rozumiem rozgoryczenie ludzi, którzy włożyli mnóstwo pracy w przygotowanie oprawy. I rozumiem spontaniczny protest. Z drugiej strony mogę zrozumieć rozpaczliwą próbę uratowania odbycia się następnycyh meczów przy udziale publiczności przez Zarząd. Stąd zawieszenie oprawy, stąd rygorystyczne sprawdzanie biletów.
Po zamknięciu Lecha i Legii miałem przeczucie, że stadiony będą zamykane z rozdzielnika, dziś ten jutro tamten. Dzisiejsze zapowiedzi zamknięcia czterech stadionów to potwierdzają. Myśle, że Ci z Zarządu to też wiedzą. Obawiam się, że w tym roku fety nie będzie. Po derbach będzie pewnie dość powodów, żeby zamknąć nasz stadion, a nawet jak nie będzie to i tak zamkną bo tak będzie wychodziło z rozdzielnika.

Protestować można i trzeba, ale cokolwiek się robi należy pamiętać, aby nie zaszkodzić Wiśle.

To co wydarzyło się wczoraj ma swoje głębsze korzenie.
Po pierwsze: organizacja. Trzeba było się spodziewać, że jak się ogłasza tak głęboki protest 6 godzin przed meczem, bez dobrego nagłośnienia i wytłumaczenia sprawy to może wyjść klapa.
Po drugie: podziały. U niektórych niezmącone niczym poczucie wyższości (po obu stronach) powinno być przedmiotem badań. Jeżeli zaczepia się, nie mając o nim zielonego pojęcia o jego specyfice sektor E to trzeba się liczyć, że taka zaczepka nie pozostanie bez odpowiedzi. I na odwrót.

Demagogia niektórych wypowiedzi przeraża. Tym którzy chcą przeżyć oczyszczenie w I lidze i twierdzą, że tylko sektor G tam się pojawi chciałbym przypomnieć, że ostatnio mieliśmy okazję do wykazania się. Ta okazja nazywała się Sosnowiec. Jakoś nie widziałem tam 5 tysięcy fanatycznych z G. Widziałem 500. I drugie 500 z E.

Myślę, że czas pomyśleć o Wiśle. Obie strony mają coś za uszami. Dalsze rozdrapywanie tego incydentu nie służy ani Wiśle ani jej kibicom. Aby zachować wartości ruchu kibicowskiego należy po prostu przeczekać. Ta akcja ma charakter polityczny, nie ma głębszych podstaw ekonomiczno-społecznych. Jak się rządowi znudzi to odpuści, zamykanie w nieskończoność stadionów przestanie być medialne. A kluby doskonale wiedzą, że bez atmosfery na trybunach to na nasze "widowisko piłkarskie" przyjdzie raptem 50 % widzów. Za pół roku po tej akcji może pozostać wspomnienie. Najgorsze co może nas spotkać to rozbicie i polaryzacja kibiców, które tak naprawdę fundujemy sobie na własne życzenie. Ażeby nie było tak, że za pół roku nikogo z władz nie będzie interesowało jakie kibice robią oprawy i doping, tylko już nie będzie nikogo komu będzie chciało się to robić.
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 12.05.2011, 13:52
John1906 napisał(a):Wyświetl post
dynek.pl proste jest, że chodzisz na jeden mecz w sezonie, na wyjazdy nie jeździsz więc skąd masz wiedzieć, że jakiś protest jest w Tv nie widać wszystkiego.
Chyba na jeden nie chodze bo mi cos zawsze moze wypasc.
Akurat w TV ten transparent byloby widac, a z gory sektora D juz nie
takze sami widzicie, ze protest czesto nie dociera nawet do ludzi siedzaych
na stadionie.
Czy ludzie sami maja sie interesowac czy aby nie ma jakiegos protestu czy
moze protestujacym powinno zalezec zeby z tym protestem dotrzec do ludzi.
Ostatnio edytowane przez dynek.pl : 12.05.2011 o godz. 14:07.
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 12.05.2011, 13:54
Z forum Lecha :

"
W związku z nagonką zorganizowaną na kibiców wszystkich klubów podjęta została decyzja o zawieszeniu organizowania opraw meczowych, wyjazdów oraz dystrybucji biletów na mecze wyjazdowe Lecha Poznań, a także wieszania flag.

W następnej kolejce odbędzie się protest ogólnopolski w ramach którego nie będzie prowadzony doping na stadionach w całej Polsce, nie pojawi się także oflagowanie.

Uważamy, że piłkarzom w walce o europejskie puchary potrzebny jest doping, ale w zaistniałej sytuacji nadrzędne jest dobro kibiców i nim będziemy się kierować."

No patrzcie, to dopiero nie sa kibice, nie wspieraja wlasnego klubu !!!! Oczywiscie niektorzy sa lepsi i beda zawsze na zawsze ze swoja ukochana druzyna

Smiech na sali...nie napisze dosadniej bo bym musial przeklinac.

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
palikot
Senior Member

Stary 12.05.2011, 13:55
przypomnij mi kiedy to ostatnio kibic Wisły, a najlepiej kibice z tego nielubianego sektora E rozpierdalali własny stadion?
Ostatni raz gdy widziałem kibica Wisły rozdupcajacego R22, to było jeszcze na E starym gdzie jeden z małolatów wdrapywał sie na maszt trzymający kamere i probował ja rozwalic. Ale i tak go szanuje. co mam go od frajerow wyzywac, to ze zachowuje sie jak idiota jego sprawa, ale ja go szanuje jako kibica Wisły Kraków.
Czekałem na to,
Nie! nie jego sprawa... bo jeśli mamy iść jednym glosem, to wszyscy razem musimy szanować nasz wspólny cel. Każdy kto idzie wlasną ścieżką jest wrogiem. Nie moze byc tak, że jakiś osioł, dla własnego widzimisie wyłamuje się i hoolsi wyłamując kamere, inny z drugim sobie krzyknie na meczu podczas minuty ciszy albo jak wczoraj podczas protestu, bo jaśnie szanowny wyjazdowicz ma 40 lat i 15 wyjazdów na koncie, firmę i własne zdanie. I on może stać ponad wszystkim. Nie! tak byc nie może. My chcemy walczyć o wspólne dobro Wisły, ABG a tym dobrem jest oprócz wyniku sportowego, hierarhicznie szacunek, honor, tradycja barwy. Dla niektórych ludzi z E honor i szacunek wczoraj nie był wczoraj nie był ważny, dlatego trzeba zastosować jakiś system normatywny, ale wczoraj był on przesadzony a podczas hymnu skandaliczny.
Tyle

Elefant napisał(a):Wyświetl post

Myślę, że czas pomyśleć o Wiśle. Obie strony mają coś za uszami. Dalsze rozdrapywanie tego incydentu nie służy ani Wiśle ani jej kibicom. Aby zachować wartości ruchu kibicowskiego należy po prostu przeczekać. Ta akcja ma charakter polityczny, nie ma głębszych podstaw ekonomiczno-społecznych. Jak się rządowi znudzi to odpuści, zamykanie w nieskończoność stadionów przestanie być medialne. A kluby doskonale wiedzą, że bez atmosfery na trybunach to na nasze "widowisko piłkarskie" przyjdzie raptem 50 % widzów. Za pół roku po tej akcji może pozostać wspomnienie. Najgorsze co może nas spotkać to rozbicie i polaryzacja kibiców, które tak naprawdę fundujemy sobie na własne życzenie. Ażeby nie było tak, że za pół roku nikogo z władz nie będzie interesowało jakie kibice robią oprawy i doping, tylko już nie będzie nikogo komu będzie chciało się to robić.
Też mi sie tak wydaje, że władza chce poróżnic kibiców i rozbic tą więź, która jest przez nich nazywana kibolstwem... a my własnie nie możemy się temu dać złapać!
Ostatnio edytowane przez palikot : 12.05.2011 o godz. 14:01.

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 12.05.2011, 13:56
Derby bez dopingu? Bez pasiastych dam? Takie derby w dupie mam!
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Odpowiedz cytując
Tiramisu
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 12.05.2011, 13:57
Dziwne, ze pisze to osoba z sektora gdzie ludzie siedza w czasie hymnu wlasnego klubu bo ktos tam Wam kazal.
odzielnie myslec.

Tak jak juz napisalem w temacie, ktory zostal usuniety: ludzie to nie jest ciemna masa, ktora mozna sterowac (chyba, ze na G).

Byc moze Ci ludzie z E, ktorzy juz swoje przezyli i swoje doswiadczenie zyciowe maja patrza dalej niz na czubek wlasnego nosa.
Paru kolegów już Cię trafnie wypunktowało, więc tylko krótko ode mnie.

Idąc na młyn jestem świadoma tego, że ktoś będzie mi coś narzucał. Godzę się na to. Znam obowiązujące zasady, nie mam potrzeby ich na przekór łamać. JESTEM ŚWIADOMA. GODZĘ SIĘ. Natomiast ludzie jako ogół to JEST ciemna masa, którą można sterować! Więcej! Ci ludzie będą przekonani, że nikt tego nie robi!

Z tym doświadczeniem życiowym to jest różnie. Bardzo często właśnie ludzie doświadczeni są tak zmęczeni życiem, przeciwstawianiem się temu co im się nie podoba i zwyczajnie znudzeni walką, że odpuszczają, z czasem skupiając się tylko na własnym nosie. A młodość? Siła, wiara w ideały i entuzjazm, by coś zmieniać. Tylko czemu dzielimy sektory ze względu na wiek?

Argument "nie wiedziałem" jest idiotyczny. Skoro nie wiedziałeś, a widzisz, że coś się dzieje, to nie bądź jak ciemna masa i się zainteresuj, a potem zabierz głos.

edit:
Zapomniałam o jeszcze jednej sprawie. Młyn jest uprzywilejowany jedną rzeczą: potrafi się zjednoczyć, jest całością. Pozostałe sektory to zbieranina jednostek, które nie są w stanie się zorganizować i zrobić czegoś razem. Także tym bardziej żałosne jest skamlenie poszczególnych jednostek czy małych grup jakie to one nie są ważne. TY jesteś ważny, JA jestem ważna, ale ONI czy MY mamy możliwość COŚ robić.
Ostatnio edytowane przez Tiramisu : 12.05.2011 o godz. 14:24.
"Nawet jeśli serce miałbym sztuczne to biłoby wraz z bębnem za Wisłę,,,"
Odpowiedz cytując
Koberski
Junior Member

Od: 04.2011

Stary 12.05.2011, 14:00
Miałem nic nie pisać - bo z reguły nie lubię się wdawać w "nakręcane" przez pewne jednostki dyskusje ale :

1. Co do nie śpiewania przez E - ludzie śpiewają ale rozpiętość wiekowa to przedział pomiędzy 2 a 82 - wiec i nie ma takiej PARY jak młodziankowie z sektora G.
2. Na wczorajszym meczu 95% ludzi z E nie miało pojęcia o co do końca chodzi z protestem, jak długo ma trwać i jaką ma mieć formę (ludzie pytali jeden drugiego co jest grane ale nikt nie miał pojęcia co i jak)
3. Po pierwszej połowie większość szlag trafiał że nikt nie wspierał DRUŻYNY (po to chodzimy przecież na mecze -?) wiec garstka ludzi - zapewne tych którzy swoje początki mieli na G zaczęła działać - i reszta podjęła pałeczkę - niech nasi kopacze nie graja jak na rodzinnej stypie - z tą myślą sektor E OBUDZIŁ SIĘ DO DZIAŁANIA
4. Na koniec - LUDZIE CZY NIE WIDZICIE ŻE ELEMENTY USIŁUJE PORÓŻNIĆ MIĘDZY SOBĄ NASZĄ WIŚLACKĄ BRAĆ - NIE DAJMY SIĘ SPROWOKOWAĆ !!!!!!!!!!!!!!!

Na podsumowanie :

Chodzę na E - jestem PIKNIK - OK - ale nie macie prawa panie i panowie z sektora G na mnie gwizdać i wyzywać !!!!!!! - jestem takim samym kibicem jak i WY !!!!!!! - mniej aktywnym ale w mordę zebrałem parę razy za to że mam takie a nie inne WIŚLACKIE serce.

WIĘC - niech to będzie dla nas wszystkich nauczka, zimny prysznic, czy jak to tam nazwać - ja ze swojej strony mówię - co było a nie jest ...... - puszczam wczorajszy incydent w niepamięć - w niedzielę DERBY potem MISTRZOWSKA FETA 29 MAJA - pokażmy prowodyrom że WIŚLAKÓW NIE DA SIĘ ZWAŚNIĆ !!!!!!!!!!!!!!!!!!

MISTRZ, MISTRZ NASZ TS !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 12.05.2011, 14:03
Czekałem na to,
Nie! nie jego sprawa... bo jeśli mamy iść jednym glosem, to wszyscy razem musimy szanować nasz wspólny cel.
ale przeciez na wstępie napisałeś ze jak ktoś nie rozumie twojej pasji to jest frajerem, wiec ciezko by jakies +/- 7000 ludzi szanowało współny cel skoro Ty im jedziesz od frajerów.

palikot napisał(a):
Nie. Frajerzy to dopiero są Ci, którzy wam wszystkim kibicom, nie raz z własnej kiezeni!! fundują przejazdy pociągiem na wyjazd... fundują kibicom Lechii bilety za kilkadzisiat zotych, robią akcje charttatywne, wspomagają domy dziecka, organizują mlodym z biednych rodzin wyjazd na mecz i o nich piszecie bandyci, a klub ich jeszcze wydyma!! Oni to muszą być dopiero frajerami, dawać tak sobie cisnąć przez media, przez kibiców z E(wystarczy poczytać wislaportal) i klub. Ale oni mają pasję, i robią to mimo wszystko. A dla mnie frajerem jest ten kto tego nie rozumie, nie ważne czym jeździ, jaki ma dom, ile płaci za bilet i na ilu wyjazdach był(jak nas na swiecie jeszcze nie było).
no to jak w końcu?
palikot napisał(a):
Bo nie kazdy musi to rozumieć, ja tez nie rozumiem tych co jeżdzą do innych krajów na jakiś koncert, ale nie smieje sie z tego i im nie dogaduje. Frajerem bym byl, gdybym to robil
Ostatnio edytowane przez szprotson : 12.05.2011 o godz. 14:15.

Odpowiedz cytując
palikot
Senior Member

Stary 12.05.2011, 14:08
ale przeciez na wstępie napisałeś ze jak ktoś nie rozumie twojej pasji to jest frajerem, wiec ciezko by jakies +/- 7000 ludzi szanowało współny cel skoro Ty im jedziesz od frajerów.
Jeśli tego nie szanuje!! nie zrozumiałeś i nie wczytałeś się dokładnie. Wyrywasz dwa słowa z kontestu. Bo nie kazdy musi to rozumieć, ja tez nie rozumiem tych co jeżdzą do innych krajów na jakiś koncert, ale nie smieje sie z tego i im nie dogaduje. Frajerem bym byl, gdybym to robil. A sektor E się tak wczoraj zachował, nie rozumiejąc pewnych zasad, (dla nich to debilizm przecież jakiś protest o chuja wartą oprawe) i zaczął sobie doping prowadzić.
Jesteś się w stanie zgodzić?

Tiramisu napisał(a):Wyświetl post
Paru kolegów już Cię trafnie wypunktowało, więc tylko krótko ode mnie.

Idąc na młyn jestem świadoma tego, że ktoś będzie mi coś narzucał. Godzę się na to. Znam obowiązujące zasady, nie mam potrzeby ich na przekór łamać. JESTEM ŚWIADOMA. GODZĘ SIĘ. Natomiast ludzie jako ogół to JEST ciemna masa, którą można sterować! Więcej! Ci ludzie będą przekonani, że nikt tego nie robi!

Z tym doświadczeniem życiowym to jest różnie. Bardzo często właśnie ludzie doświadczeni są tak zmęczeni życiem, przeciwstawianiem się temu co im się nie podoba i zwyczajnie znudzeni walką, że odpuszczają, z czasem skupiając się tylko na własnym nosie. A młodość? Siła, wiara w ideały i entuzjazm, by coś zmieniać. Tylko czemu dzielimy sektory ze względu na wiek?

Argument "nie wiedziałem" jest idiotyczny. Skoro nie wiedziałeś, a widzisz, że coś się dzieje, to nie bądź jak ciemna masa i się zainteresuj, a potem zabierz głos.
Ładnie powiedziane
Ostatnio edytowane przez palikot : 12.05.2011 o godz. 14:14.

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
Odpowiedz cytując
Snow
Ave Wisła!

Od: 09.2003

Stary 12.05.2011, 14:11
Na RMF podali chwile wcześniej, że jest pomysł rozgrywania meczów do końca sezonu bez kibiców gości.
coraz lepiej się dzieje. I niech mi ktoś powie, że ten protest nie jest także NASZ?
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 12.05.2011, 14:12
dj_ibutti napisał(a):Wyświetl post
Derby bez dopingu? Bez pasiastych dam? Takie derby w dupie mam!
Chyba nie ma sensu iść na taki mecz. Pomimo posiadania karnetu...
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 12.05.2011, 14:12
Jak na derbach nie będzie dopingu to przygotujmy się na kolejny mecz gwizdów i wzajemnych pocisków z obu stron.

A Tusk zaciera ręce...

Jedyna szansa, że kluby gdy zobaczą co się dzieje same sprzeciwią się władzy. I wtedy kibice + kluby mają szansę coś ugrać w tym konflikcie. W innym przypadku sami nie damy rady. Bo Tuski mają w dupie czy dopingujemy czy też nie. Im na tym nie zależy.
Odpowiedz cytując
yogul
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 12.05.2011, 14:14
hmm czy my mówimy o tych kibicach którzy w meczach na jesien u siebie potrafili podczas zmiany wygwizdać swojego piłkarza czy po pierwszej połowie żegnać zawodników gwizdami?
tak o tych samych.
o tych samych, którzy robią wielkie halo o stanie na trybunach czy dramat gdy coś trzeba na 2 strony pociągnąć.

a teraz wielki bulwers nagle.
tak to jest jak się nie potrafi być solidarnym i utrzymać protestu.
Wszędzie potrafią ale nie u nas.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 12.05.2011, 14:16
yogul napisał(a):Wyświetl post
hmm czy my mówimy o tych kibicach którzy w meczach na jesien u siebie potrafili podczas zmiany wygwizdać swojego piłkarza czy po pierwszej połowie żegnać zawodników gwizdami?
tak o tych samych.
o tych samych, którzy robią wielkie halo o stanie na trybunach czy dramat gdy coś trzeba na 2 strony pociągnąć.

a teraz wielki bulwers nagle.
tak to jest jak się nie potrafi być solidarnym i utrzymać protestu.
Wszędzie potrafią ale nie u nas.
gwarantuje CI że gdybyśmy mieli pewne mocne 10 miejsce i mecz o nic, to nie byłoby krzty dopingu.

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów