The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna?
Tak 86 46,49%
Nie 43 23,24%
Nie mam zdania. 8 4,32%
To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. 41 22,16%
Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. 21 11,35%
Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
sportnh
Senior Member

Od: 05.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 11.05.2011, 21:58
jesli wygramy z Cracovia to ZAPEWNIAMY sobie juz nawet czysto matematycznie mistrzostwo prawda

pieknie sie to ulozylo
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 11.05.2011, 22:00
sportnh napisał(a):Wyświetl post
jesli wygramy z Cracovia to ZAPEWNIAMY sobie juz nawet czysto matematycznie mistrzostwo prawda

pieknie sie to ulozylo
Jak wygramy z Cracovia to bedziemy swietowac Mistrzostwo Polski. Bedzie 10 punktow przewagi nad Slaskiem, 9 punktow przewagi nad Jagą i 3 mecze do konca patrzac, ze Jaga i Slask wygraja swoje nablizsze mecze. Legia, Lechia mają juz wiecej punktow straty wiec oni nam nie zagrazaja.
Odpowiedz cytując
radek2323
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 11.05.2011, 22:02
Heh 53ptk daje Mistrzostwo masakra
SERCE W BIELI KREW W BŁĘKICIE WISŁA KRAKÓW PONAD ŻYCIE!!!

Quo vadis Wisło?
Odpowiedz cytując
Kandzior
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 11.05.2011, 22:04
Więc właśnie, żeby Wiślakom nie brakło motywacji w niedzielę a potem przecież wyjazd do Warszawy. Niby mistrzostwo w zasięgu ręki ale i tak najważniejsze spotkania przed Nami...
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 11.05.2011, 22:20
Ale jaja. Opuściłem niestety dzisiejsze spotkania, ale tu widzę, że Korona zwiększyła mocno swoje szanse na spadek. Kalendarz ma nie za specjalny i może się to skończyć dla nich tragicznie.
Odpowiedz cytując
xanti1906
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 11.05.2011, 22:56
Może się ułożyć tak, że w pucharach zagramy my, Śląsk i Lechia + Legia oczywiście
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 11.05.2011, 23:41
Jestem z.cie zadowolony Kolejka ułożyła się niemal idealnie. Niestety, nadal Amika ma spore szanse na puchary - ale wszystko w nogach Lechii i Śląska.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
wislak68
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 11.05.2011, 23:51
Czy wiadomo ile C+ ma zapłacić za ligę?
Odpowiedz cytując
northrop
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 12.05.2011, 01:35
^Wygrana Legii z Jaga oznacza zblizenie sie Legii do Wisly na 8 punktow. Wiec niezaleznie od wyniku tego meczu, Wisla chcacy zapewnic sobie MP, musi zagrac i wygrac.
Odpowiedz cytując
FooFighter
Member

Od: 09.2008

Stary 12.05.2011, 02:24
Kulisy polskiego piekiełka http://www.fanslask.pl/?p=5752
"To jest Walduś polska liga - kto widzi ten rzyga!" - Ferdynand Kiepski
Odpowiedz cytując
lukas74
Junior Member

Od: 02.2009

Stary 12.05.2011, 05:32
tarantulaw2 napisał(a):Wyświetl post
Na dzień dzisiejszy, jak by utrzymali decyzje? Spada 7 zespołów za brak licencji + 2 z ostatnich miejsc. Czyli leci (w nawiasie kto zastępuje):
- Arka (Podbeskidzie)
- Cracovia (ŁKS)
- Polonia Bytom (Flota Świnoujście)
- Górnik Zabrze (Sandecja N-S)
- Śląsk Wrocław (Piast Gliwice)
- Lechia Gdańsk (Ruch Radzionków)
- Jagiellonia Białystok (Bogdanka Łęczna)
- Polonia Warszawa (Górnik Polkowice)
- Ruch Chorzów (Warta Poznań)

Przypominam , że w myśl "nowych zasad" nie przesuwa się zespołów na ostatnie miejsca tylko lecą z miejsca które zajęli. Nie wiem co w przypadku gdy zajmie msc spadkowe (czyli jak np zajmie 15. to czy leci do I ligi, czy niżej).
Masz rację , ale chyba nie do końca:

Art. 2.2

W sytuacji, gdy klub występujący w sezonie 2010/2011 w rozgrywkach Ekstraklasy nie uzyska licencji na występowanie w następnym sezonie w Ekstraklasie według procedury przewidzianej w Podręczniku Licencyjnym PZPN, klub ten zostanie sklasyfikowany w rozgrywkach Ekstraklasy w sezonie 2010/2011 zgodnie z liczbą zdobytych punktów, jednakże zostanie przesunięty do I ligi. W takiej sytuacji miejsce w Ekstraklasie zachowuje zespół, który w sezonie 2010/2011 został sklasyfikowany na 15 miejscu .

Art. 2.3

W sytuacji, gdyby spośród klubów występujących w sezonie 2010/2011 w rozgrywkach Ekstraklasy nie uzyskał licencji na występowanie w następnym sezonie w Ekstraklasie według procedury przewiedzianej w Podręczniku Licencyjnym więcej niż jeden klub , kluby te zostaną sklasyfikowane w rozgrywkach Ekstraklasy w sezonie 2010/2011 zgodnie z liczbą zdobytych punktów, jednakże zostaną przesunięte do I ligi. W takiej sytuacji miejsce w Ekstraklasie zachowują zespoły, które w sezonie 2010/2011 zostały sklasyfikowane na 15 i 16 miejscu .

Art. 2.4.

W sytuacji, o której mowa w pkt 2.3., gdyby:
  • licencji nie otrzymały trzy kluby - do Ekstraklasy po sezonie 2010/2011 awansuje 3 klub I ligi,
  • licencji nie otrzymały cztery kluby - do Ekstraklasy po sezonie 2010/2011 awansuje 3 i 4 klub I ligi, itd.
Art. 2.5.

W sytuacji, gdy klub występujący w sezonie 2010/2011 w rozgrywkach o mistrzostwo I ligi nie uzyska licencji na występowanie w następnym sezonie w Ekstraklasie według procedury przewidzianej w Podręczniku Licencyjnym, klub ten zostanie sklasyfikowany w rozgrywkach aktualnego sezonu na miejscu, które zajął w rozgrywkach o mistrzostwo I ligi, ale nie otrzyma prawa gry w rozgrywkach Ekstraklasy w sezonie następnym.

Art. 2.6.

W sytuacji, o której mowa w pkt. 2.5., gdyby licencji nie otrzymał jeden lub więcej klubów występujących w sezonie 2010/2011 w rozgrywkach o mistrzostwo I ligi przy uzupełnieniu klubów, biorących udział w rozgrywkach Ekstraklasy w sezonie następnym bierze się pod uwagę kluby w następującej kolejności:
  • a. klub, który w sezonie 2010/2011 zajął 3 miejsce w I lidze,
  • b. klub, który w sezonie 2010/2011 zajął 4 miejsce w I lidze, itd.
Odpowiedz cytując
Żuczek
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 12.05.2011, 06:34
Kurcze, poszedłem spać przy stanie 2:1 dla Korony i miałem tylko nadzieję, że Lechijce uda się wyrównać, a ty proszę, wygrała. Brawo dla Braci!
Odpowiedz cytując
Zbychu
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 12.05.2011, 07:01
Z tą Lechia to coś niesamowitego...Tak wogóle kto by się spodziewał że na trzy kolejki przed końcem będzie nam się szykować pasjonująca walka o brązowy medal - Jaga,Śląsk,Lechia,Legia,Ruch,Polonia,PGE,Górnik,Le ch.Żeby tylko jakiś "fryzjer" się nie znalazł bo stawka jest wysoka.
A co do Wisły - czas poważnie myśleć o wzmocnieniach aby się nie kończyło w pucharach jak ostatnio.
By dostawać więcej od życia, dawaj więcej od siebie.
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 12.05.2011, 08:13
Tak a propos Fryzjera... oglądałem wczoraj powtórkę meczu Polonia B. - Sąsiadka i odniosłem wrażenie, że sędzia robi wszystko żeby "czerwona latarnia" przeszła w inne ręce. 3 (!) niepodyktowane karne dla Polonii Bytom, nieco zamazuje fakt że w końcu obie drużyny miały po jednym (słusznym) karnym... ale karny dla Polonii B. był podytkowany w momencie, gdy Cracovia była już "bezpieczna", a sędzia tym samym wybielił twarz i może powiedzieć, "no jak, przecież odgwizdałem jedenastke Polonii"... Śmierdzi machlojami Profesóra.
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 12.05.2011, 08:17
dj_ibutti napisał(a):Wyświetl post
Tak a propos Fryzjera... oglądałem wczoraj powtórkę meczu Polonia B. - Sąsiadka i odniosłem wrażenie, że sędzia robi wszystko żeby "czerwona latarnia" przeszła w inne ręce. 3 (!) niepodyktowane karne dla Polonii Bytom, nieco zamazuje fakt że w końcu obie drużyny miały po jednym (słusznym) karnym... ale karny dla Polonii B. był podytkowany w momencie, gdy Cracovia była już "bezpieczna", a sędzia tym samym wybielił twarz i może powiedzieć, "no jak, przecież odgwizdałem jedenastke Polonii"... Śmierdzi machlojami Profesóra.
Odniosłem identyczne wrażenie, widziałem tylko sam skrót i ja naliczyłem 3 karne dla Polonii chyba przy wyniku 1:0 dla Cracovii. W każdym bądź razie wynik wtedy był sprawą otwartą. To nie jest normalne, że trzyma się zawodnika w pół w polu karnym nie dając mu dojść do głowy, zupełnie jakby mieli świadomość tego że i tak nie zagwiżdżę.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 12.05.2011 o godz. 08:20.
Odpowiedz cytując
Sartre
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 12.05.2011, 08:38
Dobra, dobra, dla was każdy kontakt fizyczny w polu karnym waszej sąsiadki, to powinien być karny Bez przesady
Legionista
Odpowiedz cytując
zdzichu411
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 12.05.2011, 08:47
Oglądając ten mecz odniosłem jednak inne wrażenie, wam się wydaje że faworyzował Cracovie, a ja jestem niemal pewien, że ten pan był po prostu mega słaby. Jak 90% naszych sędziów. Oni nie muszą brać w łape żeby sędziować źle. Wystarczy że robią swoje.
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 12.05.2011, 08:53
Sartre napisał(a):Wyświetl post
Dobra, dobra, dla was każdy kontakt fizyczny w polu karnym waszej sąsiadki, to powinien być karny Bez przesady
Prawda, z tym, że w tym przypadku
Stempniewski w L+ sam powiedział , że sie 3 karne należały
a on w krytyce sdecyzji sędziowskim jest baaaaaaaardzo wstrzemięźliwy
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 12.05.2011, 08:55
Sartre napisał(a):Wyświetl post
Nawet obiektywni goście z C+ (w tym Krzysiu Przytuła i Sławek Stępniewski) stwierdzili, że powinny być 3 karne dla Polonii Bytom...
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 12.05.2011, 08:57
Cytat:
Wczoraj został rozstrzygnięty przetarg na prawa telewizyjne do meczów Ekstraklasy na najbliższe trzy sezony. Ligę w całości pokaże stacja Canal+, a niektóre ze spotkań Cyfrowy Polsat oraz Eurosport2.

Każda kolejka Ekstraklasy ma wyglądać następująco:

piątek:
1. mecz - 18:00 (Canal+, Polsat Cyfrowy)
2. mecz - 20:00 (Canal+)

sobota:
3. mecz - 14:00 (Canal+, Polsat Cyfrowy)
4. mecz - 16:00 (Canal+, Polsat Cyfrowy)
5. mecz - 18:00 (Canal+)

niedziela:
6. mecz - 15:00 lub 16:00 (Canal+, Polsat Cyfrowy)
7. mecz - 17:00 lub 18:00 (Canal+)

poniedziałek:
8. mecz - 18:30 (Canal+, Eurosport2)
Mysle, ze mecze soboteni powinny byc wszystkie przesuniete o godzine pozniej i byloby git.
Tak samo mecz poniedzialkowy no aletu pojawia sie konflikt interesow bo Canal+ czesto
o 21 pokazuje Premiership wiec pewnie chodzi o to zeby mecz Ekstraklasy skonczyl sie wczesniej.
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 12.05.2011, 09:23
Po wczorajszej wygranej Lechii fajnie by było jakby był remis w starciu Jagiellonii z Legią. To by zaogniło walkę o drugą lokatę jeszcze bardziej. Dzieje się dzieje.

Nieźle. Cała Europa będzie mogła oglądać w poniedziałek starcia tytanów z Polski. Dość ciekawy to ruch ze strony Eurosportu.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 12.05.2011, 09:27
Marszałek napisał(a):Wyświetl post

Nieźle. Cała Europa będzie mogła oglądać w poniedziałek starcia tytanów z Polski. Dość ciekawy to ruch ze strony Eurosportu.
Nie, to jest Eurosport 2 - w tym czasie w kazdym kraju emitowane sa programy lokalne.
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Stary 12.05.2011, 09:30
dynek.pl napisał(a):Wyświetl post
Nie, to jest Eurosport 2 - w tym czasie w kazdym kraju emitowane sa programy lokalne.
A no to nie wiedzą to tracąIch strata
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 12.05.2011, 09:40
dj_ibutti napisał(a):Wyświetl post
Nawet obiektywni goście z C+ (w tym Krzysiu Przytuła i Sławek Stępniewski) stwierdzili, że powinny być 3 karne dla Polonii Bytom...
Powiedzmy inaczej. POWINNY BYĆ JESZCZE 3 KARNE DLA POLONII OPRÓCZ JEDNEGO PODYKTOWANEGO!!!

O czystości tego meczu i pana sędziego niech świadczy ostatnia sytuacja w meczu. Wrzutka w pole karne pasków, sędzie gwiżdże faul w ofensywie piłkarza Polonii żeby się przypadkiem coś tam nie urodziło z tej wrzutki.

Ale pan szulc to dobry sędzia... Dramat.
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
Zbychu
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 12.05.2011, 10:48
Ciekawie jak będzie z transmisjami dla posiadaczy cyfry plus ale bez canal+ tylko z orange sport? Kurna chyba nie będe musiał płacić podwójnego abonamentu aby mieć canal+? Nie dość że na orange sport zawsze puszczają mniej ciekawe mecze to jeszcze kanał wogóle nie będzie miał meczy od nowego sezonu...
By dostawać więcej od życia, dawaj więcej od siebie.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 12.05.2011, 11:31
Sasal zwolniony
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 12.05.2011, 13:28
Niejaki Astiz do konca sezonu kontuzja. Czyli para stoperów Vrdoljak-Komorowski staje sie parą etatową
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Stary 12.05.2011, 13:31
szprotson napisał(a):Wyświetl post
Niejaki Astiz do konca sezonu kontuzja. Czyli para stoperów Vrdoljak-Komorowski staje sie parą etatową
I jak tu Legi nie lubićCały sezon sprawia nam tyle radości.
Odpowiedz cytując
Sartre
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 12.05.2011, 13:37
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
I jak tu Legi nie lubićCały sezon sprawia nam tyle radości.
Dobra, już dobra Astiz w meczu pucharowym złamał żebro, więc to nie jest sprawka naszego znachora No i dodatkowo Komorowski z Vrdoljakiem zaskakująco dobrze sobie radzą. Nie będzie wam do śmiechu, jak w przyszłym sezonie Vrdoljak się przekwalifikuje na środkowego obrońcę i będzie się od niego bezskutecznie odbijał Genkov*

Tak nawiasem mówiąc, Skorża coś tam przebąknął, że być może na miejscu pauzującego za kartki Rzeźniczaka na prawej obronie zagra nie Jędrzejczak, nie Kneżević, ale... Manu! (co w opinii niżej podpisanego nie jest wcale głupią decyzją, zresztą dosyć często powtarzały się w internecie komentarze, że to lepszy boczny obrońca by był, niż skrzydłowy).

* a potem jak sędzia nie będzie patrzył, to Vrdoljak go podepcze, no bo czemu nie
Legionista
Odpowiedz cytując
twardybidon
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 12.05.2011, 13:40
A jednak także w innych krajach będzie transmitowana Ekstraklasa w Eurosporcie. Fajna sprawa

Cytat:
Relacja będzie docierała nie tylko do gospodarstw domowych w Polsce, które mają dostęp do Eurosportu 2, ale także za granicą. Poczynaniom polskich piłkarzy będą się mogli przyglądać kibice jeszcze z 21 krajów Europy Środkowo-Wschodniej. Na podobnej zasadzie od dwóch lat na antenie Eurosportu 2 transmitowana jest Bundesliga.

Lista krajów, w których będzie można oglądać rozgrywki Ekstraklasy na antenie Eurosportu 2:
Albania, Bośnia i Hercegowina, Bułgaria, Chorwacja, Czarnogóra, Czechy, Dania, Estonia, Finlandia, Węgry, Islandia, Kosowo, Litwa, Łotwa, Macedonia, Norwegia, Polska, Rumunia, Serbia, Słowacja, Słowenia, Szwecja
http://www.eurosport.pl/_sto2787758/story.shtml
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów