|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
jak to jest z meczem podwyższonego ryzyka, jesli nie ma nawet sektora gości ?
ktoś ma wgląd w przepisy np ? e: ok, znalazłem ustawe imprezie masowej podwyższonego ryzyka-należy przez to rozumieć imprezę masową, w czasie której, zgodnie z informacją o przewidywanych zagrożeniach lub dotychczasowymi doświadczeniami dotyczącymi zachowania osób uczestniczących, istnieje obawa wystąpienia aktów przemocy lub agresji; ok. Komendant puszcza farmazon ze przyjedzie Lech, w zwiazku z tym mecz zyskuje rangę IMPR. Jeśli jednak ten Lech nie przyjedzie (formalnie przeciez nie może) to komendant podaje swoje źródło i zwraca pieniadze klubowi za np. wiekszą liczbe ochroniarek? Tak? zapewne nie.
Ostatnio edytowane przez szprotson : 11.05.2011 o godz. 17:12.
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Joker the Great
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Coś mi mówi ze te dzisiejsze parę "...." rzuconych z trybun w stronę Tuska, PZPN-u czy innego matoła, zamknie nam stadion na derby w trybie pilnym. Dla pyt, derby na pustym stadionie to wymarzona sytuacja i obawiam się że do tego zmierzają. Pod Yakuzą znów pewnie kur.wy będą prowokować i wyłapywać.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Czy to prawda, że Tusk na spotkaniu z prezesami klubów zapowiedział, że każdy stadion, na którym pojawi się antyrządowy transparent będzie zamknięty?
Coście s....ysyny uczyniły z tą krainą? |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2007
Offline |
|
Nie istnieje coś takiego jak wolność słowa. Ok, jeden gość może sobie niby mówić co chce bo nie stanowi zagrożenia ale już grupa ludzi trafiająca do większej liczby odbiorców ma stulić mordę, no chyba że ma zamiar wystąpić na wiecu poparcia dla PO. PIS to oszołomy, SLD to komuchy - tylko jedna opcja jest jedynie poprawna. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2003
Offline |
|
|
Spokojnie, do końca czerwca wszyscy o kibolach zapomną, skończy się sezon, zacznie prezydencja i Donald zajmie się podusiami i bączkami unijnymi.
A potem frajerzy grzecznie zagłosują na arłukowiczów. ![]()
Niszcz socjalizm!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Ja się zastanawiam tylko nad jednym. Co zrobi donald jak na meczu reprezentacji wyjdzie wszelkie możliwe "zło" ? Zamknie stadiony w całej Polsce ?
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Przeżyliśmy Ruska przezyjemy Tuska ![]()
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
To nie polityka tylko zdrowy rozsądek. Co komu przeszkadzają race? Za to za rzucenie racy na murawę albo gdziekolwiek 5000 kary. Tak to bym to załatwił.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Oczywiście jestem za racami, ale nie uważasz że pojawienie się takiego zapisu w ustawie której autorem jest partia opozycyjnaj podczas gdy rządząca wypowiada nam kibicom wojnę nie jest polityczne?
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Co do rac to ktoś mądry mówił że powinny być one legalne ale ich odpalaniem powinni zajmować sie z góry ustalone osoby które będą odpowiedzialne za race.
![]()
I
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
Ta, bo partia polityczna to koło gospodyń wiejskich, które ma się zajmować wypiekami ciast. Skoro PiS idzie kibicom na rękę, to dobrze. Oczywiście nie każdemu kibicowi to się podoba, zwłaszcza tym, którzy głosują na inne partie, ale to już problem tych kibiców.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
juz nie pamietam jak to datowo było ale bodajże Lech miał speca od pirotechniki tak jak tego wymagało państwo ![]()
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Zrozum że wszystko jest polityczne. Nawet krzywizna banana jak się okazuje. Cudak robi z siebie matoła to inni pokazują jak można rozwiązać "palący" problem, rozsądniej. A myślący wyborca ma decyzję. To przeież normalne.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
z tego co pamiętam to używanie rac było niezgodne z prawem.
Poza tym dajmy spokój już racom. Oprawy i bez nich mogą być piękne i efektowne. Problemem jest to, że się nas szantażuje zamknięciem stadionów!! ![]()
Prasłowiańska grusza chroni w swych konarach plebejskiego uciekiniera
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2006
Offline |
|
|
|
http://sport.redblog.pomorska.pl/201...-na-zywo-live/
Cytat:
http://img14.imageshack.us/img14/6888/1004165g.jpg http://img94.imageshack.us/img94/213/1004151t.jpg http://www.tvn24.pl/0,1702591,0,1,mi...wiadomosc.html Cytat:
Ostatnio edytowane przez Football Sorceress : 11.05.2011 o godz. 21:10.
|
||
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
Pocieszające jest to, że każdy reżim kiedyś upada. Jak wiemy kibice w Afryce Płn też mieli różne problemy stwarzane przez swoich dyktatorów. Teraz ponownie możemy oglądać takie obrazki.
![]() ![]() ![]() ![]()
POLAK WĘGIER DWA BRATANKI!
DUMA DUMA NARODOWA DUMA |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
![]()
Z kazdym dniem zwiększa się ilosc ludzi, ktorzy moga pocalowac mnie w dupe
|
|
|
|
Member
Od: 11.2010
Offline |
|
|
Szkoda że zarząd i piknikowa część kibiców miała gdzieś to ile ci ludzie włożyli serca w przygotowania oprawy do tego meczu... Co nie zmienia faktu że Wisła to nie tylko My z G ale też i ta piknikowa część która na naszym miejscy w wielu przypadkach była kilkanaście lub nawet kilkadziesiąt lat temu jeszcze na X. dlatego mam nadzieje że nie dojdzie do większego podziału między nami.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
stadion tez proponuje zburzyć.
![]()
Dan Petrescu: "Jeżeli polscy piłkarze nie zmienią swojego podejścia do wykonywanego zawodu, takie wpadki będą się wam zdarzać coraz częściej"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Tak jak już gdzieś napisałem. Szanuję ich robotę i niską efektywność kosztową że muszą dokładać do interesu, ale niech nie każą pokutować całemu stadionowi za swoje niepowodzenia.
To że zaniedbują szkołe albo pracę robiąc oprawy to jest ich wybór - przecież nie robią tej oprawy dla mnie. Puszki to chyba się nie napełnią od ciskania że "Wisła to My a nie Wy". A gimnazjum z G niech trochę się uspokoi. Moja siostra chodząca na Wisłę od 9 roku życia i mająca dzisiaj ponad 20 lat uznała te dzisiejsze występy "Naszej Klasy" z G za niezłą wtopę a niejeden z G nie może się z nią równać pod kątem liczby spotkań, wiedzy, wspomnień itd. Dziewczyna ma 20 lat i mogłaby jeszcze drzeć japę na G, ale po co firmować takie paszkwile jak dziś swoją facjatą. Nie ma co. Chodzą na G, wielcy fanatycy. Któż im dorówna. ![]()
PS:(...)Skąd ta lojalność?
Kamil Kosowski: "To jest lojalność wobec herbu, wobec kibiców, nie wobec właściciela." "de oppresso liber" |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
Otóż to. Chłopcy (bo raczej nie faceci) z G zapomnieli, że niektórzy po prostu wyrastają z ruchu ULTRAS, a mają w swoim życiorysie kilkakrotnie więcej meczy, wspomnień. W zamian za to bluzga się ich, nazywa kibicami sukcesu, a jestem PEWNY, że większość 'fanatyków' z G zaczęła chodzić na stadion po Lazio, Szalkach i Parmie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Może mi sie źle wydaje, ale wygwizdywanie przez G, miało na celu pokazanie, ze nie zgadzamy sie na prowadzenie dopingu, a nie jak wielu z Was uważa za obrażanie kibiców z E.
Miał być protest ,wyrażony brakiem dopingu, wiec gwizdali na każdą próbę dopingowania. A jeśli chodzi o sławny tekst "Wisła to my, a nie wy", ilu z Was wygwizdywało piłkarzy Wisły po meczu z Górnikiem? Nie szukam usprawiedliwienia dla niektórych zachowań żeby było jasne!! ![]() http://wislakrakow.com/forum/showthread.php?t=7881 Litowałam się ciągle nad sobą, ponieważ nie miałam butów i musiałam chodzić boso - aż do chwili, gdy spotkałam pewnego człowieka i zobaczyłam, że nie miał nóg Wisła Kraków- jest dla mnie jak narkotyk, moja prywatna odmiana heroiny...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
To co zrobiło G po Górniku to było przegięcie. Gracze przeszli obok meczu a zostali zagłaskami i "Czy wygrywasz czy nie"!!! Należało ich wtedy całym stadionem wygwizdać co z całej piersi uczyniłem, bo się szanuję i nie pozwolę aby gość zarabiający miesięcznie więcej niż ja przez rok mnie olewał. Ale G-imnazjum wolało im poklepać po ramieniu. ![]()
Kamil Kosowski: "To jest lojalność wobec herbu, wobec kibiców, nie wobec właściciela." "de oppresso liber" |
|
|
|
Member
Od: 01.2010
Offline |
|
Tak może wyrastają z ruchu ULTRAS... mają przecież swoje rodziny...dzieci... a także i teściowe (np. ja), ale widzę że mimo wszystko chcą wspomagać dopingiem Wisłę... i nie można nazwać ich piknikami...bo ja na R22 spędziłem 16 lat a także zaliczałem liczne wyjazdy i uważam że 60 % osób z G nie porówna się ze mną....ba nawet nie potrafiła by ze mną porozmawiać na temat meczów z przed 10 - 15 lat, tylko dlatego że sami mają 15 lat...(kumaci mogą pooglądać coś na YT) mi nie odpowiada dopingowanie w stylu: "śpiewaj bo ci wypier..le z liścia", to takie miłe zachęcanie do dopingu przez gości którzy iloraz inteligencji mają poniżej 30... a dzisiejszy teatrzyk to już totalne dno... nie każdy ma 13 lat i siedzi na forum 18/24 h aby wiedzieć o co chodziło... Najbardziej rozśmieszyła mnie sytuacja gdy sektor E rozpoczął śpiewanie hymnu... wiele osób z G zrobiło to samo ale po komendzie tego "kogoś" z mikrofonem usiadło w tempie w jakim mój pies reaguję na komendę "SIAD"... cóż zapomniałem że mogli dostać przecież z liścia od jakiegoś szympansa.... |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
A nie wydaje sie Panu że podobna sytuacja zaistniała teraz? E wygwizdało piłkarzy bo przeszli obok meczu z Górnikiem obojętnie. Teraz Wy przeszliście obojętnie obok naszego protestu, a pewnie zarabia Pan przez miesiąc tyle co niektórzy z nas przez 3 ![]() http://wislakrakow.com/forum/showthread.php?t=7881 Litowałam się ciągle nad sobą, ponieważ nie miałam butów i musiałam chodzić boso - aż do chwili, gdy spotkałam pewnego człowieka i zobaczyłam, że nie miał nóg Wisła Kraków- jest dla mnie jak narkotyk, moja prywatna odmiana heroiny...
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 09.2010
Offline |
|
Żenada to osiłki, które chodziły i darły się CHAMY I PEDAŁY NIE PROWADZIĆ DOPINGU Jak nie chcieli prowadzić dopingu - wolna wola i niech dadzą wolną wolę innym - tyle w temacie. Ja mam w dupie Tuska i protest - bo jedne i drugie jest ch.ja warte. Co ma być to będzie, trzeba się pogodzić z tym, że stadiony nie będą folwarkiem dla takich osiłków jak powyższe "osoby wspierające protest". Ultrasi robią dużo dobrego, ale jeśli to prawda co słyszałem od puszkowego, że miał to być krzyż niesiony przez Ultrasów to k...a to lekka przesada! Proponuję wykorzystać następnym razem KORAN ! na pewno będzie o nas jeszcze głośniej!!!
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 12.05.2011 o godz. 01:57.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
nikt nie przechodził koło "Waszego" protestu obojętnie. Cisza była przez całą I połowę. Wbrew ogólnej opinii wiedziałem co jest grane i nikt w mojej okolicy nie śpiewał. Zaczynacie się Państwo zachowywać jak Związek Zawodowy Pielęgniarek i Położnych - one w przeciwieństwie do Państwa - mają zawód publicznie szanowany. Powiem więcej - ja szanuję Wasz trud, znój i wysiłek. Dzisiaj "zarobiliście na następne oprawy". Ale po dzisiejszym zachowaniu notowania tzw "ruchu kibicowskiego" mogą ucierpieć. Natomiast wskazywanie jako zasadne zachowania jakiego dopuściliście się Państwo dzisiaj - oraz narzucanie swojego stanowiska w mniej lub bardziej stanowczy sposób, mogę porównać do palenia opon pod Sejmem i obrzucaniem jajkami ministerstwa skarbu. Co do zarobków. Skoro czuję się Pani urażona dysproporcją w poziomie wynagrodzeń, proponuję powrót do komunizmu, kolektywizacji, nacjonalizacji, inwigilacji i innych zjawisk, z którymi "prawi kibice" walczą od lat. Jak przypuszczam jest Pani relatywnie młodą osobą także z biegiem lat i doświadczeń oraz nabytej wiedzy osiągnie Pani satysfakcję zawodową jak i finansową. Proponuję lekturę Sun Tzu lub von Clausewitza bo kwestie związane z prowadzeniem konfliktu i zarządzaniem ryzykiem są Państwu jak dotąd -i Pani - obce. Pozdrawiam Serdecznie ![]()
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
w tym przy "Wisła to jest potęga" - dobrze, że nie śpiewaliście wtedy "zamknąć mordy" - szacunek.
![]() |
|
|
|
Junior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
Powiem tylko jedno - Wstyd i Hańba dzieci z G. W jednym z najwazniejszych meczów w sezonie wy sobie urządzacie protest bo wam ktos zabawki zabral... A wlasnie w meczach z najgroźniejszymi przecwnikami Wisła najbardziej potrzebuje dopingu i wsparcia z trybun.
Uważam że w tych okolicznościach klub powinien na derby poprostu wam zamknać tą trybune i wogole was nie wpuscic. Pokazać wam ze Wisła potrzebuje prawdziwych kibiców, na dobre i na złe a jesli ktoś nie chce dopingowac w imie ochrony swoich prywatnych interesów to nkt go nie bedzie zmuszal, nie musi przychodzic na stadion. Wisła sobie poradzi bez was, czy wy bez Wisły - szczerze wątpie...
Ostatnio edytowane przez ventipl : 12.05.2011 o godz. 06:52.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Jest mi wstyd za ultrasow, wczorajszym zachowaniem strzelili sobie w kolano podobnie jak kibice Legii czy Lecha ktorzy wywiesieli transparenty przed meczem a podem zrobili wzjazd na boisko.
Taki protest to powinien byc jedynie symbol bo i tak nie trafi do azdnych mediow a uderzyl w kibicow na stadionie. Brak dopingu przez 15 minut-ok. teksty typu Wisla to my a nie Wy - no to jest dno niesamowite. Zabralem na ten mecz 10 osob ktore byly na Wisle po raz pierwszy poszlismy na E25 i potem musze sie tlumaczyc o co chodzi. Juz pomijam jazde gdyby przez mysl przeszlo mi kupienie biletow na G i robic z nimi wedruwki ludow... To tak na szybko. Patrzac na to co sie stalo mam dwa wnioski: Pierwszy plytki) Ci co sa ultrasami chcieli byc piknikami , a ci co sa piknikami chcieli byc ultrasami. Drugi troche glebszy- patrzac na szerszy kontekst to jest preceneds w Polsce gdzie w koncu to nei ogon macha psem tylko pies ogonem. ![]()
"W Wiśle Kraków nikt i nic nie jest ważniejszy niż klub"
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|