|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
| Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna? | |||
| Tak |
|
86 | 46,49% |
| Nie |
|
43 | 23,24% |
| Nie mam zdania. |
|
8 | 4,32% |
| To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. |
|
41 | 22,16% |
| Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. |
|
21 | 11,35% |
| Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
||||
Cytat:
Cytat:
Cytat:
PS. Farciarski, bo zdobyty po rzutach karnych które zawsze są loterią. W dodatku przy ostatnim Kotorowski bronił mając za plecami kilkuset kibiców Legii.
Ostatnio edytowane przez flamengista : 09.05.2011 o godz. 16:56.
![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
||||
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
Oczywiście że masz racje. Każdy pamieta to jak Legia przed sezonem trabila ze brak mistrzostwa to bedzie porazka.. ![]() POLSKIE KORZENIE - POLSKI KLUB
...Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten, Ten boski Krakowski nasz TS I w każdej chwili czy dobrej czy złej, Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem!!! |
|
|
|
Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Kto bedzie grał w pucharach gdy Legia zajmie miejsce w czubie? Nastepna w lidze czy przegrany Pucharu Polski?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
Typowa wypowiedź Kosmali:"Mam nadzieję, że trenerowi Skorży udało się ten nowy zespół ustawić zarówno od strony sportowej, jak i charakterologicznej. Wierzę, że z czasem będzie to zespół nie do pokonania. Mieliśmy dłuższy okres przygotowań, nowi piłkarze byli do dyspozycji szkoleniowca na obu obozach przygotowawczych. Myślę, że o tytuł mistrzowski powalczą Legia, Wisła i Lech. Nie sądzę by jakikolwiek inny zespół zagroził tej wielkiej trójce. Mam jednak wiarę i przekonanie, że to my zrobiliśmy najwięcej i najlepiej w przerwie letniej. "
Ostatnio edytowane przez -ja123- : 09.05.2011 o godz. 17:04.
|
|
|
|
Banita
Od: 05.2009
Offline |
|
|
|
Banita
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Chyba, że Legia będzie mistrzem, w co kilku z L wierzy
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
Przez połowę rundy Legia, która wg. niektórych miała grać o MP miała w linii ataku nieopierzonego Kucharczyka i przechodzącego koło spotkań Mezengę. Co do tego drugiego to ja nigdzie nie napisałem, że to zły piłkarz, ale za 3 tyg. nie będzie go już w Legii, więc można o nim powoli zapominać. Jaka silna konkurencja na boku obrony? Knezevic 3/4 rundy kontuzja. Rzeźniczak wrócił w połowie rundy po tym jak dostał cios od Jędzy. Choto grał tylko do 2 do 7 kolejki, potem Achilles. Astiz wrócił po kontuzji na 6 kolejkę. Kontuzjowany był jeszcze Kiełbowicz przez pierwsze kolejki, ale tam był w rezerwie Wawrzyniak. Także ta nasza cała obrona to była mega rotacja. W tej rundzie było już ciut lepiej, ale znowu Choto ma kontuzję, a Astiz już skończył sezon po złamaniu żebra. Jeśli chodzi o bramkarzy to cała trójka won. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Z obrony Wawrzyniak, Kiełbowicz, Komorowski, Astiz, Choto, Rzeźniczak, Jędrzejczak, Kneżević (czyli wcale nie takiej krótkiej ławki i z bardzo sensownymi rezerwowymi) na początku rundy jak się okazało dostępnych było tylko trzech - Wawrzyniak (który w dodatku pyskował z Iwańskim), Komorowski (jak się okazało - solidny, ale na tamtą chwilę z łatką największego drewna w obronie) oraz Jędrzejczak (powracający z wypożyczenia). Kneżewicz skrywał kontuzję pachwiny, co skończyło się tym, ze trzeba go było operować, reszta była kontuzjowana jawnie. A że zmiennicy nie dawali rady i jeszcze nie mieli bramkarza za plecami, to w połowie rundy jesiennej trzeba było składać obronę od nowa.
Edit: Cytat:
Ostatnio edytowane przez Sartre : 09.05.2011 o godz. 18:55.
![]()
Legionista
|
|
|
|
Senior Member
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Skoro z wami tak krucho to jednak Skorża to fachowiec. Z takiej mizerii wystrugać PP i wciąż walczyć o MP tego by się żaden trener na świecie nie powstydził. Zatem wszyscy stoicie murem za Maćkiem
![]() BTW Prawie wzruszyła mnie ta smutna historia z waszą obroną.... (Szczególnie pyskujący Wawrzyniak i Komorowski)
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 09.05.2011 o godz. 18:54.
![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Byloby pieknie gdybysmy w niedziele wywalczyli Mistrza a Cracovia by spadla. 2w1 ehh ale by byly emocje.
Mam nadzieje ze tak sie stanie i w gruncie rzeczy scenariusz jest nawet realny. Chociaz wiadomo ze np relany scenariusz to bylo zdobycie 3 pkt z Gornikiem i zdobycie przez Jage 4-6 pkt w meczu z Polonia B i Widzewem. Ale jesli dalej mamyrobic zalozenia to jak najbardziej My mzoemy wygrac 2 najblizsze mecze u siebie, Polonia tez wygrac 2 mecze u siebie no i Korona ten 1 pkt uciulac Ja juz sprawy Mistrzostwa uwazam za rozstrzygniete Po prostu nie wierze ze My nie wygramy jeszcze tych 2 meczow co najmniej a Legia i Jaga wszystko swoje wygraja. Teraz bardziej sie skupiam na analizowaniu miejsca Amici w tabeli.Na chwile obecna mysle ze najpewniejsza rzecz w lidze to to ze Wisla zdobedzie tytul. Chyba jedyny zespol ktoremu mozna przypisac jakies miejsce. reszta to jest ruletka. Mowimy o spadku zydow ale moze sie okazac ze jutro wygrywaja z Polonia i nadal sa w grze ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Nie rozpędzajcie się tak
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Znowu macie Małka. Opatrzność nad Wisłą czuwa.
Wisła Kraków - Lech Poznań: Robert Małek (Zabrze) |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Zdobędziemy mistrza, a kolega z tym Smoleńskiem przeholował na maxa, poza tym Bronek nie rezyduje na Krakowskim Przedmieściu, a w Belwederze. W ogóle nie mieszajmy piłki do polityki - każdy może mieć swoje poglądy, ja mam np. takie, że Legia i Lech już w tym sezonie nie raz zasłużyły na zamknięcie stadionu, szkoda, że nie zrobił tego ZTP a rząd.
Co do Małka, to różnie z nim bywa, ale bywają gorsi... |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Małek kojarzy mi się z przegranym meczem u siebie właśnie z kolejrzem, keidy to śpiewano "oddaj kuchenkę, hej Małek oddaj kuchenkę". Także w paru innych meczach pan sędzia lubił sobie zapracować na przyśpiewkę ogólnopolską "Małek-Pedałek". Powiesz mi, co to za "opatrzność", skoro zawsze wpadał mi w pamięć w takich sytuacjach?
![]()
Jazda , Jazda , Jazda Biała Gwiazda!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Przecież to była ironia. Kuchenkorz będzie miał o jednego więcej na boisku.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Kurcze Mezenga, Cabral czy Knezevic? Trzech bym widział w Wiśle tak naprawde przy dobrym szkoleniu i wkomponowaniu się w zespół. Wiele osób chciało u nas Rasiaka, a myśle że Mezenga jest od niego lepszy, Cabral technicznie przebija polską ligę (o Stiliciu czy Meliksonie nie wspominając) a Knieżu? Może łatać całą obronę, lepszy niż Cikos i Paljić. Akurat Manu nie lubie, czasem coś na pałe uda mu sie wrzucic dzieki jego szybkosci i to jego jedyny atut. Astiz czy Choto zdrowi w formie to bardzo dobrzy obroncy. O reszcie nie ma co wspominać.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Akurat karne to już popis Legii i naprawdę zajebiste strzelanie. Serio, szukasz dziury w całym (pomijam już, że do tych karnych trzeba było się przez kilka rund dostawać, co prawie nikomu się nie udało).
![]()
Habemus Dubletum
LEG14 White Star Awards w kategorii: Innowierca roku 2009 Innowierca roku 2011 ![]() |
|
|
|
Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
Kto sędziował/ubezpieczał Amice ostatni mecz w tamtym sezonie?
ODDAJ KUCHENKĘ!! EJ MAŁEK ODDAJ KUCHENKĘ!! Z tego Małka to bezczelny oszust albo fujara, a zapewne jedno i drugie. Ciężko z sędziami w tej naszej polskiej kartoflanej. Wielu jest takich, co nie powinno nawet w A-klasie sędziować. Wielu, wielu bym skierował na przesłuchanie do Wrocławia albo i od razu za jaja powiesił. W moim prywatnym rankingu "ulubionych sędziów" Małek zajmuje bardzo wysokie miejsce, tuż nad nim jest prawdziwa sędziowska kanalia - sympatyk Zagłębia Lubin oskarżony o korupcję Marek Ryżek. Znamy wszyscy jego wyczyny z meczów przeciwko Wiśle. Ostatnio też coraz wyżej w mym rankingu pnie się niejaki Jarzębak. Bardzo, bardzo go cenimy we Wrocławiu, głośno chwalimy jego pracę i śpiewamy na jego cześć psalmy.
Ostatnio edytowane przez FooFighter : 10.05.2011 o godz. 00:53.
![]()
"To jest Walduś polska liga - kto widzi ten rzyga!" - Ferdynand Kiepski
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
||
Cytat:
Ostatnio edytowane przez Charlie : 10.05.2011 o godz. 06:24.
|
||
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Probierz negocjuje z Lechem
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,75914,t...wiadomosc.html
Ostatnio edytowane przez AYALA : 10.05.2011 o godz. 07:04.
|
|
|
|
Piknik
Offline |
|
Tak naprawdę Probierz jest wielką niewiadomą. To młody, niewątpliwie zdolny trener ale jest jeszcze mało doświadczony i popełnia sporo błędów. Nie wiem, czy Amikę stać by uczył się na swoich błędach właśnie u nich. Już lepiej wziąć Skorżę - sprawdzony w lidze, z sukcesami ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Warszawiak
Od: 11.2003
Offline |
|
|
Probierz jest zdolny, tyle ze on mial Grosickiego
![]() Tak sobie patrze kiedy my na wyjezdzie wygralismy....No i troche sie zaczynam martwic PS: Tak, liczylem na Lechie, ale skoro dostali to teraz nie pozostaje nic innego jak zapierniczac po to 2 miejsce w lidze . ![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
![]() ![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Przegląd Sportowy:
JW Construction napisał(a):
Muzyka mojej duszy Dawaj Franek, skończ tą parodię drużyny!![]()
Legionista
|
|
|