The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna?
Tak 86 46,49%
Nie 43 23,24%
Nie mam zdania. 8 4,32%
To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. 41 22,16%
Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. 21 11,35%
Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 09.05.2011, 13:32
flamengista napisał(a):Wyświetl post
Farciarski PP jest w istocie waszym nieszczęściem
Ok, wiele można o Legii powiedzieć, zgodzę się nawet, że 14 puchar w historii w gruncie rzeczy jest swoistym nieszczęściem, z przyczyn które sam podajesz, ale dlaczego niby jest on farciarski? To jak w takim razie zdobyć puchar by nie był farciarski? Legia ma zdecydowanie najlepszy bilans spośród wszystkich uczestników pucharu, jako jedyna bodajże nie przegrała w całej edycji żadnego meczu. Jeżeli chodzi o finał to do bramki Manu była zespołem gorszym, natomiast potem moim zdaniem z minuty na minutę lepszym od Lecha. I jedni i drudzy mogli przesądzić o zwycięstwie czy to w czasie normalnym czy w dogrywce. I jedni i drudzy pudłowali, a wiec rywale mieli farta...

Ale bez przesady, żeby mecz wyglądał tak, że Lech powinien wygrać 5-0, a pechowo przegrał po karnych. Od strzelonego gola Manu, a juz na pewno przez całą dogrywkę Lech na boisku lepszy nie był (bez względu na to co opowiada ich błaznowaty trener).

Jeżeli Legia zdobyło farciarsko puchar to Lech farciarsko się dostał do finału, a poza tym nikt nigdy nie wygrał go inaczej niż farciarsko. Już w 1926 roku Wisła wygrała farciastko, bo Pogoń Lwów olała puchar itp.

Badźmy poważni. Puchar zasłużony
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
Sartre
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 09.05.2011, 13:46
E tam, dla mnie Puchar jest wszystkim tylko nie nieszczęściem. Nieszczęściem by był, gdyby faktycznie ktoś stwierdził, że "ok, Puchar jest, to nas satysfakcjonuje, zmian nie będzie żadnych bo po co" - ale nie sam Puchar.

Zresztą to trochę bez sensu jest... to tak jakby ktoś powiedział "nieszczęściem będzie wam zdobyć MP, bo jak zdobędziecie MP, to nie będzie żadnych zmian". Po to się gra, żeby wygrywać Puchary :] Nieszczęściem mogą być tylko głupie decyzje.

No i jeszcze start w europejskich pucharach z 3 rundy eliminacji, to zawsze lepsza karta przetargowa do pozyskania nowego trenera, niż brak takiego startu, lub start z rundy 2 lub pierwszej
Legionista
Odpowiedz cytując
-ja123-
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 09.05.2011, 16:13
Celem nr.1, absolutnie priorytetowym Legii na ten sezon było mistrzostwo. Jeśli go nie zdobędzie (na co szanse są coraz mniejsze, niemal iluzoryczne) - to Legia będzie największym przegranym tego sezonu.
Nieprawda, celem na ten sezon było dostanie się do pucharów i zbudowanie drużyny. Nikt nie przewidywał posypania się Wisły i Lecha. Dopiero w trakcie sezonu wyszło, że można było postarać się o coś więcej.
Odpowiedz cytując
Jeden
Member

Od: 10.2010

Stary 09.05.2011, 16:43
-ja123- napisał(a):Wyświetl post
Nieprawda, celem na ten sezon było dostanie się do pucharów i zbudowanie drużyny. Nikt nie przewidywał posypania się Wisły i Lecha. Dopiero w trakcie sezonu wyszło, że można było postarać się o coś więcej.

To dziwne bo ja doskonale pamiętam wypowiedz Miklasa przed sezonem w tvn,że celem jest mistrzostwo i liga mistrzów w tym sezonie, było to w okolicach meczu z Arsenalem.Teraz w Warszawie na siłe robi się z pucharu Polski wielki sukces a wystarczy poszukać na necie jakie były odważne zapowiedzi na ten sezon...
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 09.05.2011, 16:53
emj10 napisał(a):Wyświetl post
1# Transfery w Legii robił Jóźwiak z Miklasem, gdzie korzystano z usług znajomków np. Piekarski (Manu i Mezengai) i wspólnego menadżera Vrdoljaka i Kelhara. Co im zaproponowano to wzięli.
2# Maciuś nie miał zbyt wielkiego wpływu na transfery letnie, bo cała trójka Knezevic, Mezenga i Vrdoljak była zaklepana już zanim dopięto szczegóły kontraktu ze Skorżą, a transfer Manu był prowadzony przez kilka miesięcy (Piekarski).
Nie wiem, czy nie miał wpływu na transfery. Zastanawiające jest, po co Legia sprowadzała Mezengę, skoro już miała Chinyamę - a więc 1 silnego/wysokiego napastnika. Nie od dziś wiadomo, że Skorża jest fanem takich właśnie napastników i są mu oni konieczni do jego taktyki (najzabawniejsze, że w Wiśle szło mu najlepiej gdy tych wysokich napastników nie miał i zespół był zmuszony grac bardziej kombinacyjną piłkę).

Cytat:
3# Przy transferach zimowych przyłożył rękę do Ogbuke i Kelhara. Transfer Hubnika był wyłącznie transferem ratunkowym, a Gol został ściągnięty jako zapchajdziura przez Jóźwiaka.
Niezłe te zapchajdziury, o Gola to się starało kilka innych klubów, zaś Hunbik był w wyjątkowym gazie. Kelhar też nie wyglądał na ogórka. My w ostatniej chwili, na początku pracy duetu Maaskant-Valcxs ściągnęliśmy Branco i Boukhariego, zawodników na papierze o półkę gorszych (ostatecznie Boukhari okazał się nawet przyzwoitą opcją w pomocy, póki był zdrowy).

Cytat:
4#
Wisła Skorży miała dwóch świetnych stoperów (Marcelo i Głowackiego)
Legia Skorży miała kontuzjowanych stoperów (Astiz i Choto)
No ale Kneżewić też miał papiery na granie. W dodatku na boku obrony była silna konkurencja, można było przesunąć kogoś do środka. Do środka można było też przesunąć Vdrjolaka. Legia nie miała wbrew pozorom aż tak tragicznej sytuacji kadrowej. Przypomnę, że u nas na jesieni musieliśmy radzić sobie z Bunozą, weteranem Cleberem i Kowalskim. A na boku z Pajlicem i Cikoszem. Więc mieliśmy jeszcze gorzej.

Cytat:
5#
Wisła Skorży miała napastnika (Brożka) i nie miała bramkarz (Pawełek).
Legia Skorży nie miała na jesieni napastnika (Mezenga, Chinyama) i nie miała bramkarza (Skaba)
Po pierwsze - nie wiem, czemu narzekasz na Mezengę skoro on praktycznie nie dostawał podań. Najpierw Skorża chce mieć wysokiego napastnika, a potem brakuje dobrych dośrodkowań w pole karne. Moim zdaniem Mezenga wcale nie był taki cienki. Co do bramkarza: to Skorża nie mógł się zdecydować, na kogo postawić: Antolovica, Skabę czy Machnowskiego. Mieszanie na pozycji bramkarza źle się skończyło. W dodatku Skorża na ogół mylił się w ocenie potencjału poszczególnych bramkarzy. W Legii ma do dyspozycji najlepszego fachowca od golkiperów w Polsce, wystarczyło mu zaufać.

PS.
0 22 napisał(a):Wyświetl post
Ok, wiele można o Legii powiedzieć, zgodzę się nawet, że 14 puchar w historii w gruncie rzeczy jest swoistym nieszczęściem, z przyczyn które sam podajesz, ale dlaczego niby jest on farciarski? (...)
Farciarski, bo zdobyty po rzutach karnych które zawsze są loterią. W dodatku przy ostatnim Kotorowski bronił mając za plecami kilkuset kibiców Legii.
Ostatnio edytowane przez flamengista : 09.05.2011 o godz. 16:56.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
gooro33
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 09.05.2011, 16:53
Jeden napisał(a):Wyświetl post
To dziwne bo ja doskonale pamiętam wypowiedz Miklasa przed sezonem w tvn,że celem jest mistrzostwo i liga mistrzów w tym sezonie, było to w okolicach meczu z Arsenalem.Teraz w Warszawie na siłe robi się z pucharu Polski wielki sukces a wystarczy poszukać na necie jakie były odważne zapowiedzi na ten sezon...

Oczywiście że masz racje. Każdy pamieta to jak Legia przed sezonem trabila ze brak mistrzostwa to bedzie porazka..
POLSKIE KORZENIE - POLSKI KLUB
...Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten,

Ten boski Krakowski nasz TS
I w każdej chwili czy dobrej czy złej,
Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem!!!

Odpowiedz cytując
White91
Member

Od: 09.2010

Stary 09.05.2011, 16:54
Kto bedzie grał w pucharach gdy Legia zajmie miejsce w czubie? Nastepna w lidze czy przegrany Pucharu Polski?
Odpowiedz cytując
-ja123-
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 09.05.2011, 16:54
Jeden napisał(a):Wyświetl post
Znajdź prezesa, który pytanie, czy jego drużyna ma walczyć o mistrzostwo, odpowie inaczej. Ale przy tych wypowiedziach Miklas zastrzegał się wielokrotnie, że drużyna jest dopiero budowana. Głównym celem niewątpliwie, było stworzenie drużyny, która ładnie by grała a przy tym awansowała do pucharów. Skorży się to nie udało i dlatego wyleci.
Typowa wypowiedź Kosmali:"Mam nadzieję, że trenerowi Skorży udało się ten nowy zespół ustawić zarówno od strony sportowej, jak i charakterologicznej. Wierzę, że z czasem będzie to zespół nie do pokonania. Mieliśmy dłuższy okres przygotowań, nowi piłkarze byli do dyspozycji szkoleniowca na obu obozach przygotowawczych. Myślę, że o tytuł mistrzowski powalczą Legia, Wisła i Lech. Nie sądzę by jakikolwiek inny zespół zagroził tej wielkiej trójce. Mam jednak wiarę i przekonanie, że to my zrobiliśmy najwięcej i najlepiej w przerwie letniej. "
Ostatnio edytowane przez -ja123- : 09.05.2011 o godz. 17:04.
Odpowiedz cytując
Donki
Banita

Stary 09.05.2011, 16:57
White91 napisał(a):Wyświetl post
Kto bedzie grał w pucharach gdy Legia zajmie miejsce w czubie? Nastepna w lidze czy przegrany Pucharu Polski?
Nastepna w lidze.
Odpowiedz cytując
Antystenes
Banita

Od: 09.2010

Stary 09.05.2011, 17:11
Chyba, że Legia będzie mistrzem, w co kilku z L wierzy, wtedy korupcjorz..
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 09.05.2011, 17:25
Zastanawiające jest, po co Legia sprowadzała Mezengę, skoro już miała Chinyamę - a więc 1 silnego/wysokiego napastnika.

No ale Kneżewić też miał papiery na granie. W dodatku na boku obrony była silna konkurencja, można było przesunąć kogoś do środka.
Przecież Chinyama w momencie przyjścia Skorzy praktycznie odwieszał korki na kołek, bo nie wiadomo było czy wróci do grania w piłkę. Jak widać wrócił na początek ligi, ale tylko na chwilę.

Przez połowę rundy Legia, która wg. niektórych miała grać o MP miała w linii ataku nieopierzonego Kucharczyka i przechodzącego koło spotkań Mezengę. Co do tego drugiego to ja nigdzie nie napisałem, że to zły piłkarz, ale za 3 tyg. nie będzie go już w Legii, więc można o nim powoli zapominać.

Jaka silna konkurencja na boku obrony? Knezevic 3/4 rundy kontuzja. Rzeźniczak wrócił w połowie rundy po tym jak dostał cios od Jędzy. Choto grał tylko do 2 do 7 kolejki, potem Achilles. Astiz wrócił po kontuzji na 6 kolejkę. Kontuzjowany był jeszcze Kiełbowicz przez pierwsze kolejki, ale tam był w rezerwie Wawrzyniak. Także ta nasza cała obrona to była mega rotacja. W tej rundzie było już ciut lepiej, ale znowu Choto ma kontuzję, a Astiz już skończył sezon po złamaniu żebra.

Jeśli chodzi o bramkarzy to cała trójka won.
Odpowiedz cytując
Sartre
Senior Member

Stary 09.05.2011, 18:48
Z obrony Wawrzyniak, Kiełbowicz, Komorowski, Astiz, Choto, Rzeźniczak, Jędrzejczak, Kneżević (czyli wcale nie takiej krótkiej ławki i z bardzo sensownymi rezerwowymi) na początku rundy jak się okazało dostępnych było tylko trzech - Wawrzyniak (który w dodatku pyskował z Iwańskim), Komorowski (jak się okazało - solidny, ale na tamtą chwilę z łatką największego drewna w obronie) oraz Jędrzejczak (powracający z wypożyczenia). Kneżewicz skrywał kontuzję pachwiny, co skończyło się tym, ze trzeba go było operować, reszta była kontuzjowana jawnie. A że zmiennicy nie dawali rady i jeszcze nie mieli bramkarza za plecami, to w połowie rundy jesiennej trzeba było składać obronę od nowa.

Edit:
Cytat:
Skoro z wami tak krucho to jednak Skorża to fachowiec. Z takiej mizerii wystrugać PP i wciąż walczyć o MP tego by się żaden trener na świecie nie powstydził. Zatem wszyscy stoicie murem za Maćkiem

BTW
Prawie wzruszyła mnie ta smutna historia z waszą obroną....
No co, ale nie było tak? Było. Skorża ma swoje za uszami, że później nie było lepiej, a już szczególnie wiosną, kiedy miał wszystko czego mógł chcieć.
Ostatnio edytowane przez Sartre : 09.05.2011 o godz. 18:55.
Legionista
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 09.05.2011, 18:52
Skoro z wami tak krucho to jednak Skorża to fachowiec. Z takiej mizerii wystrugać PP i wciąż walczyć o MP tego by się żaden trener na świecie nie powstydził. Zatem wszyscy stoicie murem za Maćkiem

BTW
(Szczególnie pyskujący Wawrzyniak i Komorowski)
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 09.05.2011 o godz. 18:54.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 09.05.2011, 19:34
Byloby pieknie gdybysmy w niedziele wywalczyli Mistrza a Cracovia by spadla. 2w1 ehh ale by byly emocje.
Mam nadzieje ze tak sie stanie i w gruncie rzeczy scenariusz jest nawet realny. Chociaz wiadomo ze np relany scenariusz to bylo zdobycie 3 pkt z Gornikiem i zdobycie przez Jage 4-6 pkt w meczu z Polonia B i Widzewem.
Ale jesli dalej mamyrobic zalozenia to jak najbardziej My mzoemy wygrac 2 najblizsze mecze u siebie, Polonia tez wygrac 2 mecze u siebie no i Korona ten 1 pkt uciulac

Ja juz sprawy Mistrzostwa uwazam za rozstrzygniete Po prostu nie wierze ze My nie wygramy jeszcze tych 2 meczow co najmniej a Legia i Jaga wszystko swoje wygraja. Teraz bardziej sie skupiam na analizowaniu miejsca Amici w tabeli.
Na chwile obecna mysle ze najpewniejsza rzecz w lidze to to ze Wisla zdobedzie tytul. Chyba jedyny zespol ktoremu mozna przypisac jakies miejsce. reszta to jest ruletka. Mowimy o spadku zydow ale moze sie okazac ze jutro wygrywaja z Polonia i nadal sa w grze
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Stary 09.05.2011, 19:46
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
BTW
(Szczególnie pyskujący Wawrzyniak i Komorowski)
Dobrze, że wzruszyła. Vrdoljak przez 6 ostatnich kolejek jako stoper mówi samo za siebie.
Odpowiedz cytując
JAR0
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 09.05.2011, 20:00
Nie rozpędzajcie się tak
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Stary 09.05.2011, 20:08
Znowu macie Małka. Opatrzność nad Wisłą czuwa.
Wisła Kraków - Lech Poznań: Robert Małek (Zabrze)
Odpowiedz cytując
TRNKRN
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 09.05.2011, 20:18
Zdobędziemy mistrza, a kolega z tym Smoleńskiem przeholował na maxa, poza tym Bronek nie rezyduje na Krakowskim Przedmieściu, a w Belwederze. W ogóle nie mieszajmy piłki do polityki - każdy może mieć swoje poglądy, ja mam np. takie, że Legia i Lech już w tym sezonie nie raz zasłużyły na zamknięcie stadionu, szkoda, że nie zrobił tego ZTP a rząd.

Co do Małka, to różnie z nim bywa, ale bywają gorsi...
Odpowiedz cytując
jonaf
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 09.05.2011, 20:20
Małek kojarzy mi się z przegranym meczem u siebie właśnie z kolejrzem, keidy to śpiewano "oddaj kuchenkę, hej Małek oddaj kuchenkę". Także w paru innych meczach pan sędzia lubił sobie zapracować na przyśpiewkę ogólnopolską "Małek-Pedałek". Powiesz mi, co to za "opatrzność", skoro zawsze wpadał mi w pamięć w takich sytuacjach?
Jazda , Jazda , Jazda Biała Gwiazda!!
Odpowiedz cytując
Leh71
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 09.05.2011, 20:21
Tak.Czuwa...
Jak sobie przypomnę ostatnie mecze z Lechem sędziowane przez Małka to wiem że bez błedów sędziego się nie obejdzie.I jakoś zawsze Poznaniacy na tym wychodzili lepiej.
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Stary 09.05.2011, 20:25
Przecież to była ironia. Kuchenkorz będzie miał o jednego więcej na boisku.
Odpowiedz cytując
HEDu
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 09.05.2011, 21:51
Kurcze Mezenga, Cabral czy Knezevic? Trzech bym widział w Wiśle tak naprawde przy dobrym szkoleniu i wkomponowaniu się w zespół. Wiele osób chciało u nas Rasiaka, a myśle że Mezenga jest od niego lepszy, Cabral technicznie przebija polską ligę (o Stiliciu czy Meliksonie nie wspominając) a Knieżu? Może łatać całą obronę, lepszy niż Cikos i Paljić. Akurat Manu nie lubie, czasem coś na pałe uda mu sie wrzucic dzieki jego szybkosci i to jego jedyny atut. Astiz czy Choto zdrowi w formie to bardzo dobrzy obroncy. O reszcie nie ma co wspominać.

Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Stary 09.05.2011, 23:49
Farciarski, bo zdobyty po rzutach karnych które zawsze są loterią. W dodatku przy ostatnim Kotorowski bronił mając za plecami kilkuset kibiców Legii.
Akurat karne to już popis Legii i naprawdę zajebiste strzelanie. Serio, szukasz dziury w całym (pomijam już, że do tych karnych trzeba było się przez kilka rund dostawać, co prawie nikomu się nie udało).
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
FooFighter
Member

Od: 09.2008

Stary 10.05.2011, 00:30
Kto sędziował/ubezpieczał Amice ostatni mecz w tamtym sezonie?

ODDAJ KUCHENKĘ!! EJ MAŁEK ODDAJ KUCHENKĘ!!

Z tego Małka to bezczelny oszust albo fujara, a zapewne jedno i drugie.

Ciężko z sędziami w tej naszej polskiej kartoflanej. Wielu jest takich, co nie powinno nawet w A-klasie sędziować. Wielu, wielu bym skierował na przesłuchanie do Wrocławia albo i od razu za jaja powiesił.

W moim prywatnym rankingu "ulubionych sędziów" Małek zajmuje bardzo wysokie miejsce, tuż nad nim jest prawdziwa sędziowska kanalia - sympatyk Zagłębia Lubin oskarżony o korupcję Marek Ryżek. Znamy wszyscy jego wyczyny z meczów przeciwko Wiśle.

Ostatnio też coraz wyżej w mym rankingu pnie się niejaki Jarzębak. Bardzo, bardzo go cenimy we Wrocławiu, głośno chwalimy jego pracę i śpiewamy na jego cześć psalmy.
Ostatnio edytowane przez FooFighter : 10.05.2011 o godz. 00:53.
"To jest Walduś polska liga - kto widzi ten rzyga!" - Ferdynand Kiepski
Odpowiedz cytując
Charlie
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 10.05.2011, 06:22
Leh71 napisał(a):Wyświetl post
Tak.Czuwa...
Jak sobie przypomnę ostatnie mecze z Lechem sędziowane przez Małka to wiem że bez błedów sędziego się nie obejdzie.I jakoś zawsze Poznaniacy na tym wychodzili lepiej.
Jedyny błąd Małka jaki sobie przypominam w meczach Lech-Wisła to uznanie gola Lewego w PP podczas gdy pomagał sobie ręką. Nie był to jakiś ewidentny wałek, typu nieuznanie 2 prawidłowych goli, czy niepodyktowanie 3 karnych, więc dajcie sobie na wstrzymanie. W tym sezonie sędziował nam 4 razy, bilans to 3 zwycięstwa i porażka w Białymstoku. Dlatego nie widzę powodów do paniki, jak nasi będą lepsi to wygrają bez względu na to, kto będzie arbitrem.

Cytat:
Kto sędziował/ubezpieczał Amice ostatni mecz w tamtym sezonie?
Lepiej mniej pretensje do tych co sędziowali przedostatnią - nieuznanie prawidłowej bramki Głowackiego w derbach (Piasecki?) i bardzo problematyczny gol Lecha na 2-1 w Chorzowie bo faulu Arboledy na wychodzącym na czystą pozycję Piechu.
Ostatnio edytowane przez Charlie : 10.05.2011 o godz. 06:24.
kacpaw91 napisał(a):Wyświetl post
Lepiej odpaść z Levadią niż z Podbeskidziem w Pucharze Polski,
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 10.05.2011, 06:56
Probierz negocjuje z Lechem
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,75914,t...wiadomosc.html
Ostatnio edytowane przez AYALA : 10.05.2011 o godz. 07:04.
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Stary 10.05.2011, 08:12
AYALA napisał(a):Wyświetl post
Probierz negocjuje z Lechem
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,75914,t...wiadomosc.html
Nie dziwię się Probierzowi, bo w Jadze nie da się nic więcej osiągnąć. Dziwię się za to Amice, która mogłaby wziąć dużo lepszego trenera.

Tak naprawdę Probierz jest wielką niewiadomą. To młody, niewątpliwie zdolny trener ale jest jeszcze mało doświadczony i popełnia sporo błędów. Nie wiem, czy Amikę stać by uczył się na swoich błędach właśnie u nich.

Już lepiej wziąć Skorżę - sprawdzony w lidze, z sukcesami
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 10.05.2011, 08:18
Probierz jest zdolny, tyle ze on mial Grosickiego Cos jak Skorza Zienczuka czy Brozka albo Kosowskiego

Tak sobie patrze kiedy my na wyjezdzie wygralismy....No i troche sie zaczynam martwic

PS: Tak, liczylem na Lechie, ale skoro dostali to teraz nie pozostaje nic innego jak zapierniczac po to 2 miejsce w lidze .

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 10.05.2011, 09:07
kreseq napisał(a):Wyświetl post

Tak sobie patrze kiedy my na wyjezdzie wygralismy....No i troche sie zaczynam martwic
Nie bój nie bój. Na drugie miejsce wystarczy. Ciekawe tylko czy Legia będzie mieć dodatni bilans bramkowy
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
Sartre
Senior Member

Stary 10.05.2011, 09:55
Przegląd Sportowy:

JW Construction napisał(a):

- Pewnego dnia, jak się porządnie wkurzę, to po prostu nie dam na to wszystko pieniędzy. Jeżeli będę miał takie uczty jak w sobotę [porażka z Cracovią], to nie dam więcej kasy - zapowiada prezes.

Zdanie Wojciechowskiego podziela trener Polonii Jacek Zieliński. - Sam byłbym zdegustowany, gdybym wykładał swoje pieniądze i dostawał w zamian takie widowisko - twierdzi szkoleniowiec.

We wtorek na ul. Konwiktorską przyjeżdża przeżywająca podobny kryzys Jagiellonia Białystok. Jej napastnik Tomasz Frankowski strzelił w swojej karierze w meczach z Polonią Warszawa aż 17 bramek. Skuteczność "Franka" bagatelizuje Wojciechowski. - Jeśli staruszek Frankowski znów miałby nas pokonać, to by znaczyło, że ta Polonia w ogóle nie powinna istnieć - twierdzi prezes.

Muzyka mojej duszy Dawaj Franek, skończ tą parodię drużyny!
Legionista
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów